organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους δημότες της Νέας Ιωνίας

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ)συνδιοργανώνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ο προληπτικός έλεγχος αφορά στους συνδημότες μας ηλικίας 40 -60 ετών και θα πραγματοποιηθεί σε νοσοκομείατης Αττικής που συνεργάζονται με το ΙΚΠΙ. Το κόστος των εξετάσεων καλύπτεται από το ΙΚΠΙ και ο προληπτικός έλεγχος είναι για τους δημότες δωρεάν και κατόπιν ραντεβού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ, ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ, ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ

Δικαίωμα συμμετοχής στις προληπτικές εξετάσεις έχουν οι ανασφάλιστοι (με ληγμένο βιβλιάριο και υπεύθυνη δήλωση) και οι μακροχρόνια άνεργοι (με κάρτα ανεργίας πάνω από 12 μήνες).Απαραίτητη είναι η προσκόμιση επικυρωμένου αντιγράφου αστυνομικής ταυτότητας.

Επίσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος, καλούνται όλοι οι δημότες Νέας Ιωνίας, σε δίωρη επιστημονική ομιλία που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού για την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη του καρκίνου, του σακχαρώδη διαβήτη και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4 πλησίον Σταθμού Η.Σ.Α.Π. Νέας Ιωνίας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014/Ώρα:17.30-19.30. Ομιλητές θα είναι η γιατρός: Ιωάννα Νικολούτσου , MD, Ph.D και η ψυχολόγος Κατερίνα Γιαννοπούλου, M.Sc.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στον δωρεάν προληπτικό έλεγχο θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της επιστημονικής ομιλίας.

Πηγή

16 Ιανουαρίου, 2014 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.