organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Βόλος: Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αναμένεται να ξεκινήσει στο Βόλο, η λειτουργία του Δημοτικού Ξενώνα Φιλοξενίας, γυναικών θυμάτων της βίας και των παιδιών τους, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Π. Σκοτινιώτης.

Το έργο στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των παιδιών τους, στη δημιουργία ασφαλών χώρων και υποδομών για την υποστήριξή τους, καθώς επίσης στην ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα βίας και καταπολέμησής της.

Ο Ξενώνας θα λειτουργεί σε χώρα κατάλληλα διαμορφωμένο και με το απαραίτητο προσωπικό που έχει προσληφθεί και το οποίο θα επιμορφωθεί από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Για τη δημιουργία και τη λειτουργία του, ο Δήμος Βόλου εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 700.000 € από το ΕΣΠΑ. Η πρόταση εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2012 και αφορούσε την φιλοξενία 20 γυναικών με τα παιδιά τους σε ειδικό χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και διαμορφώθηκε κατάλληλα από τον Δήμο Βόλου για τον σκοπό αυτό.

Εκτός από τη διαμόρφωση του χώρου και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε αυτός να είναι λειτουργικός και κατάλληλος για την διαβίωση των γυναικών και των παιδιών τους, το πρόγραμμα καλύπτει και την πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού, ώστε οι γυναίκες και τα παιδιά να έχουν την μέγιστη δυνατή υποστήριξη κατά το διάστημα που θα φιλοξενηθούν στον Ξενώνα.

Το προσωπικό θα αποτελείται από ένα Διοικητικό στέλεχος – διαχειριστή, και εξειδικευμένο προσωπικό (Ψυχολόγο, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Παιδοψυχολόγο κλπ).

Πηγή

15 Ιανουαρίου, 2014 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.