organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Saving Food Festival

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, το Μπορούμε, το WWF Greece και το Impact Hub Athens ενώνουν για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους κατά της σπατάλης τροφίμων με το Saving Food Festival.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων και μαγειρικών επιδείξεων θα αναδείξει τις πολλαπλές πτυχές της σπατάλης τροφίμων και θα δώσει στους επισκέπτες χρηστικές συμβουλές και απαντήσεις για να την καταπολεμήσουν.

Το πρόγραμμα της ημέρας θα περιλαμβάνει:

• Μαγειρικές επιδείξεις από τις food bloggers Mamatsita, Madame Ginger και Funky Cook, οι οποίες θα παρουσιάσουν γευστικές προτάσεις για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού και ιδέες για εναλλακτικά και θρεπτικά καθημερινά γεύματα!
• Disco Soup Party, όπου εθελοντές –με την καθοδήγηση των σεφ Στέλιοu Μαστοράκoυ και Κλεομένη Ζουρνατζή- θα προετοιμάσουν και θα προσφέρουν σαλάτες και φρουτοσαλάτες εποχής, αξιοποιώντας περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά, που θα έχουν διασώσει οι εθελοντές στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή»
• Βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες γύρω από τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική προσφορά
• Ανάγνωση, παιχνίδι και αυτοσχεδιασμοί με αφορμή το παιδικό βιβλίο «ΔΙΝΩΣΑΥΡΟΣ: Πετάει το φαγητό» για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την αξία προσφοράς περισσευούμενου φαγητού. Με την Αλεξάνδρα Κ* και τον Δικαίο Χατζηπλή
• Έκθεση φωτογραφιών και προβολές βίντεο που πραγματεύονται το ζήτημα της σπατάλης τροφίμων, καθώς και ενημέρωση των επισκεπτών για το έργο και τις δράσεις του Μπορούμε και του WWF Ελλάς.
• Social Challenges Innovation Platform: Παρουσίαση της πλατφόρμας και των χρηματοδοτικών εργαλείων για τα βιώσιμα συστήματα τροφής (sustainable food systems) από την Μαρίνα Σαρλί, υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων Impact Hub

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος γραφείου τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 3314893, κιν: 697 185 9632, i.kantas@wwf.gr
Ντία Χωραφά, τηλ. 210 3237805, info@boroume.gr

Πηγή

Φεβρουάριος 23rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν σπιρομέτρηση για καπνιστές ή πρώην καπνιστές

ε στόχο την έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων, διενεργεί δωρεάν σπιρομετρήσεις για καπνιστές ή πρώην καπνιστές ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, άνω των 40 ετών.

Οι σπιρομετρήσεις θα γίνουν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος), από τις 13.00 έως τις 16.00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ. 2310.509.053 και 2310.509.020.

Πηγή

Φεβρουάριος 23rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ο Άλλος Άνθρωπος: Κάνοντας την αλληλεγγύη, πράξη

Από το event στο Facebook:

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 19.00, κάνουμε πράξη την Αλληλεγγύη και στηρίζουμε την Κοινωνική Κουζίνα, Ο Άλλος Άνθρωπος.
Φέρνουμε τρόφιμα και παρακολουθούμε την παρουσίαση μιας νέας περιπέτειας..ενός ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει Ο Άλλος Άνθρωπος την 1η Μαϊου.

Η κουζίνα μαγειρεύει στον δρόμο για όλες και όλους εμάς με τη στήριξη όλων όσων συμμετέχουν στα μαγειρέματα αλλά και περαστικών που γίνονται ΕΝΑ για να συνφάγουν και να επικοινωνήσουν,
Είναι Αλληλεγγύη, δεν είναι φιλανθρωπία.

Μια καινούργια περιπέτεια ξεκινά..
Την 1η Μαϊου, Ο Άλλος Άνθρωπος αποφάσισε να ξεκινήσει το ταξίδι του με τα πόδια σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιόντας μια πορεία αφύπνισης με στόχο η Αλληλεγγύη να περπατήσει όσο περισσότερο. Θα ξεκινήσει από τον Κεραμεικό στην Αθήνα και κάθε ημέρα θα πραγματοποιεί 15 χιλιόμετρα. Σε κάθε στάση θα μαγειρεύει χρησιμοποιώντας την κατσαρόλα, την γκαζιέρα και το κουτί της ελπίδας. Τέρμα της πορείας αφύπνισης θα είναι η Θεσσαλονίκη.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε την κουζίνα:
1. Να φέρετε τρόφιμα (ζυμαρικά, όσπρια, ντοματοπελτέ, λάδι κ.α)
2. Να συμμετέχετε στο μαγείρεμα
3. Να μας προσφέρετε φιλοξενία σε σπίτι ή ξενοδοχείο
4. Να μας προσφέρετε μεταφορικό μέσο όταν μας βλέπετε στο δρόμο
5. Να διαδώσετε το μήνυμα αλληλεγγύης και να καλέσετε κόσμο στα μαγειρέματα
6. Μπορείτε να βοηθήσετε και μέσα από τον Τραπεζικό Λογαριασμό
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 084/609402-35 και IBAN GR7801100840000008460940235 (Παναγουλα Πολυχρονοπουλου του Μιχαηλ), SWIFT / BIC: ETHNGRAA.
Paypal Account.

Πηγή

Φεβρουάριος 22nd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

300 θέσεις για ανέργους στη Γενική Δοκιμή της όπερας «Ρωμαίος και Ιουλιέττα»

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας του Σαρλ Γκουνό, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, στις 19.00.

Με στόχο να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις της, η Εθνική Λυρική Σκηνή διευρύνει την κοινωνική της πολιτική και συνεχίζει την προσφορά δωρεάν θέσεων για ανέργους και σε γενικές δοκιμές των παραγωγών της, στις νέες της εγκαταστάσεις, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

H πεντάπρακτη όπερα του Σαρλ Γκουνό Ρωμαίος και Ιουλιέττα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του Κύκλου Γαλλική Όπερα και της φετινής επετείου των 200 ετών από τη γέννηση του συνθέτη. Από τις 25 Φεβρουαρίου και για έξι παραστάσεις το έργο ορόσημο του γαλλικού ρεπερτορίου θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Η όπερα Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Γκουνό παραμένει μέχρι σήμερα μακράν η δημοφιλέστερη μελοποίηση του σαιξπηρικού δράματος.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας-, θα γίνει στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου), την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 από τις 12.00 έως τις 15.00. Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο εισιτήρια. Πληροφορίες: 2130885700

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Φεβρουάριος 21st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κορυδαλλός: Η Φιλοζωική ταινία Re-action στο Σινέ Παράδεισος

Η πρώτη φιλοζωική ταινία με τίτλο Re-action και σλόγκαν «δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει τη ζωή!», παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή στη περιοχή του Πειραιά την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί στον κινηματογράφο Σινέ Παράδεισος του Δήμου Κορυδαλλού (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα). Η προβολή διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αδέσποτη Ελπίδα σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού και το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Η ταινία αποτελεί μία συλλογική και αφιλοκερδή εργασία δεκάδων καταξιωμένων συντελεστών, ενώ το σενάριο υπογράφουν ο Αρτέμης Σαμοθράκης και ο Κορυδαλλιώτης Αλέξανδρος Κατσάρης, τη σκηνοθεσία ο Αρτέμης Σαμοθράκης και πρωταγωνιστές την Τάνια Τρύπη και τον Ντίνο Καρύδη.

Αντί εισιτηρίου μπορούν να προσφερθούν ζωοτροφές για το Σωματείο ‘Αδέσποτη Ελπίδα’ και τρόφιμα μακράς διαρκείας για το πρόγραμμα ΣτηρίΖΩ του Δήμου Κορυδαλλού.

Στην ταινία συμμετέχουν οι: Γιάννα Ζιάννη, Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Θοδωρής Ανθόπουλος, Γιάννης Φραγκίσκος, Δημήτρης Παπαδάκης, Βησσαρίων Τσιώνας, Χρήστος Καρνάκης, Τίφανυ Δανιήλ, Τζένη Καζάκου, Αντρέας Σταματόπουλος και η σκυλίτσα Ρόξυ και ως guests οι: Άννα Αδριανού, Τζόυς Ευείδη, Άννα Κουρή, Γιώργος Μαυρίδης, Δημήτρης Μιλιόγλου και οι Ηλίας Μαραβέγιας, Άννα Νικολαίδη, Νίκος Παρτσώλης, Φωτεινή Πετρόγιαννη, Joy Κουμεντάκου.

Πηγή

Φεβρουάριος 21st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θέρμη: Δωρεάν διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Δωρεάν διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, από τις 9.30 έως τις 13:30, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Στενημάχου 16) του Δήμου Θέρμης.

Σε αυτή την 1η διανομή ΤΕΒΑ για το 2018 θα δοθούν μακαρόνια, φακές, φασόλια, γάλα, ντοματοχυμός, τυρί, κοτόπουλο, ζάχαρη, πατάτες και κρεμμύδια.

Οι συγκεκριμένες διανομές γίνονται στο πλαίσιο εφαρμογής ευρωπαϊκού προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Στο Δήμο Θέρμης υπάρχουν περίπου διακόσιοι ωφελούμενοι. Δικαιούχοι είναι οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να παίρνουν και τρόφιμα από το ΤΕΒΑ.

Υπενθυμίζεται, όμως, ότι όσοι παίρνουν ΤΕΒΑ αποκλείονται αυτόματα από το δικαίωμα να είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θέρμης.

Οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Πηγή

Φεβρουάριος 20th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μαρκόπουλο: Δωρεάν μαστογραφία και τεστ Pap για όλες τις γυναίκες

Ο δήμος Μαρκοπούλου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» και σε συνεργασία με το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», ξεκινά πληθυσμιακό έλεγχο, για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον δήμο.

Στόχος του προγράμματος αυτού, είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Η ειδική αυτοκίνητη μονάδα στην οποία γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, έως και το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018, στον αύλειο χώρο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Μαρκοπούλου (Χαρ. Νικολάου & Α. Κουμπή, Μαρκόπουλο Μεσογαίας).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με τον δήμο Μαρκοπούλου, στο τηλέφωνο 22990 71706 (κυρία Τόνια Μαμούρη), για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τόσο τα προσωπικά στοιχεία, που θα τους ζητηθούν για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, όσο και τα αποτελέσματα αυτών, τηρούνται αυστηρά, υπό όρους εχεμύθειας και σεβασμού των προσωπικών και ιατρικών δεδομένων!

Πηγή

Φεβρουάριος 20th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Παλλήνη: Κινητή Μονάδα Σπιρομετρήσεων

Κινητή μονάδα σπιρομέτρησης της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, θα βρίσκεται την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο ΚΑΠΗ Γέρακα.

Όσοι επιθυμούν να ελέγξουν την πνευμονολογική τους λειτουργία με σπιρομέτρηση, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 210 665 4259 (Πληροφορίες: Γιάννης Δημόπουλος).

Πηγή

Φεβρουάριος 19th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Διόνυσος: 56η Δράση Διάθεσης προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες

Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» με τη διοργάνωση της 56ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στη Δροσιά στην Πλατεία Ελ. Κορολή (επί της συμβολής των οδών Τραπεζούντος & Ρόδων), και ώρες 8.00 έως 14.00.

Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

Παρακαλούμε σημειώστε τα παρακάτω:

1. Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.

2. Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.

3. Ακόμα, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στα Κοινωνικά Συσσίτια των Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Ροδοπόλεως και Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγ. Στεφάνου του Δήμου Διονύσου κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, τηλ. 2132139806.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Φεβρουάριος 16th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λέσβος: Νέες εγγραφές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Από τον Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», ανακοινώνεται ότι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, που λειτουργεί Αγίας Ειρήνης 10, δέχεται αιτήσεις εγγραφής ή επανεγγραφής για το 2018, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΤΕΒΑ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες που θέλουν να εγγραφούν για το 2018, να προσκομίσουν στην υπεύθυνη κα. Καλλιόπη Τσουκαρέλλη, στην προαναφερθείσα διεύθυνση, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τα εξής δικαιολογητικά:

1. Τελευταίο Εκκαθαριστικό (εισοδηματικά κριτήρια: Για μεμονωμένο άτομο είναι τα 3000 ευρώ δηλωθέν εισόδημα και για ζευγάρι 4500 ευρώ. Το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 900 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος το οποίο αναγράφεται στο εκκαθαριστικό)
2. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (για όλους) και άδεια διαμονής σε ισχύ (μόνο για Αλλοδαπούς τρίτων χωρών).
3. Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας πρόσφατο
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης πρόσφατο
5. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας που δηλώνεται (πρόσφατη).
6. Πιστοποιητικό αναπηρίας σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή (μόνο για αναπηρία 67% και άνω)
7. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι δικαιούχοι ΤΕΒΑ

Πηγή

Φεβρουάριος 15th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Γαλάτσι: Δωρεάν μαθήματα κοπτικής-ραπτικής

Ξεκινούν στις 20 Φεβρουαρίου 2018 τα νέα δωρεάν μαθήματα κοπτικής – ραπτικής στο Δήμο Γαλατσίου, στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας.

Τα μαθήματα απευθύνονται μόνο σε κατοίκους του Δήμου και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από τις 17.00 έως τις 19.00, στο ισόγειο του Δημαρχείου, στην αίθουσα «ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ», επί της οδού Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους.

Θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας: 210.2222.011

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι συμμετέχουσες/οντες θα έχουν δικαίωμα μόνο έως δύο απουσίες.

Πηγή

Φεβρουάριος 15th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βριλήσσια: Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για ανασφάλιστες γυναίκες

Προληπτικό έλεγχο μαστού με ψηφιακή μαστογραφία, προγραμματίζουν για δεύτερη φορά λόγω της μεγάλης ζήτησης, στις 22 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών πόλεων, στο πλαίσιο του προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Οι εξεταζόμενες πρέπει να είναι ηλικίας 40 – 69 ετών, να είναι άπορες, ανασφάλιστες ή με χαμηλό εισόδημα (ατομικό εισόδημα 9000/ οικογενειακό 15000). Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ή έχουν εμφανίσει στο παρελθόν καρκίνο του μαστού.

Δικαιολογητικά:
–Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599 για άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, με αναγραφή του ΑΜΚΑ (συνηµµένο) την οποία συμπληρώνουν στο Κοινωνικό Ιατρείο
–Εκκαθαριστικό εφορίας
–Βιβλιάριο της κάθε γυναίκας (εφόσον υπάρχει) όπου αναγράφεται η ημερομηνία λήξης του
–Φωτοτυπία της ταυτότητας

Η κατάθεση δικαιολογητικών θα γίνεται στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείου του Δήμου Βριλησσίων.
Υπεύθυνες επικοινωνίας Γεωργία Δαμοπούλου και Φωτεινή Λεβογιάννη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-8045564.

Πηγή

Φεβρουάριος 14th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Παύλου Μελά: Δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικής και γερμανικής γλώσσας

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά κατά το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να λειτουργήσει δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικής και Γερμανικής Γλώσσας για αρχάριους.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι κάτοικοι Δήμου Παύλου Μελά, το οποίο θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση οποιουδήποτε εγγράφου εμφανίζει τον τόπο κατοικίας (π.χ φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας ΔΕΚΟ, λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας κ.α).

Αιτήσεις συμμετοχής Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00-14.00 στο Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων, Λήμνου 2, Σταυρούπολη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2310 020185, 2310 020196.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πηγή

Φεβρουάριος 13th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγία Παρασκευή: Εθελοντής Φυσίατρος στο Δημοτικό Ιατρείο Κοντόπευκου

Ο Ειδικός Φυσίατρος Απόστολος Κάπλας προστέθηκε στους εθελοντές ιατρούς των Δημοτικών Ιατρείων Αγίας Παρασκευής και προσφέρει υπηρεσίες από κάθε Τετάρτη στις 2:00μμ στο Δημοτικό Ιατρείο Κοντοπεύκου (Χίου & Σωτήρος 2).

Για ραντεβού τηλεφωνείτε στο 210-6000998.

Ο Φυσίατρος (Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και αποκατάστασης ) επικεντρώνεται στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ασθενών που οι λειτουργικές τους ικανότητες, δηλαδή οι δυνατότητές τους να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, έχουν προσωρινά ή μόνιμα διαταραχθεί.

Παθήσεις που αντιμετωπίζονται από τον Φυσίατρο είναι:
–Μυοσκελετικές παθήσεις,
–Αθλητικές κακώσεις, τενοντοπάθειες, συνδεσμοπάθειες,
–Οσφυαλγία,
–Αυχεναλγία ,
–Σύνδρομα χρόνιου πόνου,
–Παρακολούθηση και αντιμετώπιση προβλημάτων μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Κάκωση Νωτιαίου Μυελού, Κρανιοεκεφαλικές Κακώσεις,
–Εμβιομηχανικές Παρεκκλίσεις.
–Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα στο ιατρείο να εφαρμοστούν ειδικές θεραπείες όπως εγχύσεις και ιατρικός βελονισμός/ωτοβελονισμός.

Πηγή

Φεβρουάριος 12th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο: Διανομή προϊόντων για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), θα προβεί στη διανομή προϊόντων (τροφίμων & οπωροκηπευτικών) ως εξής:

Για την πόλη του Ηρακλείου:
Τρίτη 13 Φεβρουαρίου από 09.30 π.μ. – 14.00 μ.μ.
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου από 08.30 π.μ. – 14.00 μ.μ.
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου από 08.30 π.μ. – 14.00 μ.μ.

Η διανομή στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί από το υποκατάστημα της εταιρίας ΧΑΒΑΚΗΣ (δ/νση: Ειρήνης & Φιλίας 150, ΒΙΟΠΑ Φοινικιάς – Μαλάδων).

Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά τους στο σημείο διανομής με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Η αναχώρηση θα πραγματοποιείται και για τις 3 ημέρες (Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη) κατά τις ώρες 09.00, 11.00 & 13.00 από το ΚΤΕΛ Χανιώπορτας (το λεωφορείο θα φέρει επιγραφή για ΤΕΒΑ).

Για τα σημεία διανομής που βρίσκονται σε Ασίτες, Κυπαρίσσι και Δαφνές: H διανομή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 09.30 π.μ. έως 14.30 μ.μ. .

Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι απαιτείται να έχουν μαζί τους:
–Το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ΄ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους που έχουν εγκριθεί
–Τον Αριθμό Αίτησης (ΚΕΑ)
–Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
–Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Πηγή

Φεβρουάριος 12th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. Δήμου Λαυρεωτικής

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις, οργανώνει ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ για τα μέλη των ΚΑΠΗ του στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

Όπως σημειώνει το Οφθαλμολογικό Τμήμα του Κ.Υ. Λαυρίου είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, ενώ τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται τηλεφωνικά στο 22923 20300.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2299320217 και 2292320111.

Πηγή

Φεβρουάριος 9th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Χωριό Παραγωγών την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών”, που διοργανώνεται από τον Δήμο Βύρωνα με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

Το “Χωριό Παραγωγών” είναι μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε πολύ χαμηλές τιμές στους καταναλωτές, ενώ μέρος των προϊόντων διατίθενται στις κοινωνικές δομές της πόλης προς ενίσχυση των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σημαντική δράση αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής που με τον νέο τρόπο λειτουργίας της προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν τα εξής προϊόντα: αλεύρι, αλλαντικά, αρτοποιήματα, απορρυπαντικά, αχλάδια, αυγά, αραχίδα από Ηλεία, απάκι, βασιλικός πολτός, βότανα, βουτήματα, βιολογικά, γαλακτομικά, γλυκοπατάτες Νάξου, γλυκά κουταλιού, ελιές, δαμασκηνοελιά, ζυμαρικά, θαλασσονοστιμιές από Πρέβεζα, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, κέτσαπ, κουλούρια παξιμάδια, λάδι, λαζάνια, λεμόνια, λουκάνικα, λουκούμια, μανταρίνια, μανιτάρια, μαρμελάδες, μέλι, μήλα, ξερά σύκα, ξηροί καρποί, ξύδι, οίνος, όσπρια, παξιμάδια, παραδοσιακά εδέσματα, πατάτες, πελτές τομάτας, πίτες, πορτοκάλια, ρόδια, ρίγανη, ρύζι, σαλιγκάρια, σάλτσες, σκόρδα, σταφίδες, σταφίλια κλημεντίνες, ταχίνι, τομάτα, τοματίνια, τσίπουρο, τυροκομικά, χαλβάς, φυτικά καλλυντικά, χαλβάς φαρσάλων, ψητή μελιτζάνα με λιαστή τομάτα, κρητικά τυριά, τομάτες από Αργολίδα, σύγκλινο και καπνιστά αλλαντικά από την Κρήτη, φρέσκα παραδοσιακά λουκάνικα από το Καρπενήσι, κουλούρια από την Καστοριά κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο της δράσης, Αντιδήμαρχο, Γιάννη Μαυρίκη στα:

· τηλέφωνα 210 7658247 & 210 7658360
· email: xorio@dimosbyrona.gr

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι:

· τα λεωφορεία 203 – 204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η Στάση) και
· το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα).

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Φεβρουάριος 9th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα-Δηλώσεις συμμετοχής

Άνοιξαν από την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στις 12.00, οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής, στο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων που προσφέρει το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Σημειώνεται ότι:

–Η συμμετοχή είναι έγκυρη ΜΟΝΟ με κράτηση θέσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.opandaxenagiseis.gr
–Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε έως και δύο ξεναγήσεις (2 άτομα ανά ξενάγηση)
–Οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι μία περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς.

Πληροφορίες και διευκρινήσεις αποκλειστικά για τεχνικά θέματα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@opandaxenagiseis.gr και dospi@opanda.gr , καθώς και στο τηλέφωνο 210 5151541, κα Ελένη Κονιτσιώτη

Το εισιτήριο εισόδου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους επιβαρύνει τους συμμετέχοντες στην ξενάγηση.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι ξεναγήσεις στους εξωτερικούς χώρους δεν πραγματοποιούνται.

Πρόγραμμα των ξεναγήσεων

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου| ώρα 10.00
ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΙΚΑ-ΜΠΕΝΑΚΗ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος της Πινακοθήκης (Κριεζώτου 3, Σύνταγμα), Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 30 άτομα)

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου| ώρα 10.30
“ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ” (ΑΚΑΔΗΜΙΑ –ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ)
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος κτηρίου Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 50 άτομα)

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
10.00| ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΙΚΑ-ΜΠΕΝΑΚΗ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος της Πινακοθήκης, Κριεζώτου 3, Σύνταγμα, Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 30 άτομα)

10.30| ΠΝΥΚΑ (ΛΟΦΟΣ ΝΥΜΦΩΝ-ΛΟΦΟΣ ΜΟΥΣΩΝ)
Σημείο συγκέντρωσης : Ιερός Ναός Αγ.Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, Φιλοπάππου, Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 50 άτομα)

10.30| ΝΑΟΣ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος Ναού του Διός, Ξεναγός: Άννα Μπενάκη (έως 50 άτομα)

11.00| ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Σημείο συγκέντρωσης: Ρηγίλλης 1 & Βασιλίσσης Σοφίας (Λέσχη Αξιωματικών), Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 50 άτομα)

11.00| ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του αρχαιολογικού χώρου, Ερμού 144, Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 50 άτομα)

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

10.30| ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
Σημείο συγκέντρωσης: Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, Κρέοντος 1, Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 50 άτομα)

10.30| ΝΟΤΙΑ ΚΛΙΤΥΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ
Σημείο συγκέντρωσης: εκδοτήρια εισιτήριων θεάτρου Διονύσου, Ξεναγός: Άννα Μπενάκη (έως 50 άτομα)

10.30| ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Τοσίτσα 1, Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 35 άτομα)

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου| ώρα 10.30
Μέγαρο Σερπιέρη & Ι. Καθεδρικός Ναός Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών
Σημείο συγκέντρωσης: Πανεπιστημίου 23 & Εδουάρδου Λω γωνία (πρώην Αγροτική Τράπεζα), Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 30 άτομα)

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου| ώρα 17.00
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΘΗΝΑ
Σημείο Συγκέντρωσης: Μικρή Μητρόπολη, Ξεναγός: Kασσάνδρα Ποριώτη (έως 50 άτομα)

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

17.00| ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΛΑΚΑΣ
Σημείο συγκέντρωσης: Χαιρεφώντος και Λυσικράτους, Ξεναγός: Kασσάνδρα Ποριώτη (έως 50 άτομα)

18.00|ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Σημείο συγκέντρωσης: Εντός του μουσείου (εκδοτήρια εισιτηρίων), Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ξεναγός: Άννα Μπενάκη(έως 50 άτομα)

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου

09.30| Α’ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Σημείο συγκέντρωσης: Κεντρική είσοδος, (Τέρμα οδού Αναπαύσεως), Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 50 άτομα)

10.30| ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΑΘΗΝΩΝ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Παπαρρηγοπούλου7, Πλ. Κλαυθμώνος, Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 35 άτομα)

11.00| ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του αρχαιολογικού χώρου, Ερμού 144, Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 50 άτομα)

12.00| ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ)
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Πατησίων 44, Ξεναγός: Kασσάνδρα Ποριώτη (έως 40 άτομα)

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

10.30| Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΨΥΡΡΗ
Σημείο συγκέντρωσης: Έναντι σταθμού ΗΣΑΠ, πλατεία Μοναστηρακίου, Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 50 άτομα)

11.00| ΕΘΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΟΘΗΚΗ
Σημείο συγκέντρωσης: Άλσος Στρατού Γουδή- Είσοδος από Λεωφόρο Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Κατεχάκη, Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 40 άτομα)

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου| 10.30
ΟΙΚΙΑ ΜΠΕΝΙΖΕΛΩΝ – ΛΟΥΤΡΟ ΑΕΡΗΔΩΝ
Σημείο συγκέντρωσης: Αδριανού 96, Πλάκα, Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 50 άτομα)

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου| ώρα 10.30
Μέγαρο Σερπιέρη & Ι. Καθεδρικός Ναός Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών
Σημείο συγκέντρωσης: Πανεπιστημίου 23 & Εδουάρδου Λω γωνία (πρώην Αγροτική Τράπεζα), Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 30 άτομα)

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου| ώρα 18.00
‘ΙΔΡΥΜΑ ΆΓΓΕΛΟΥ & ΛΗΤΩΣ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Ιδρύματος, Λεωφ. Αμαλίας 4 , Σύνταγμα, Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 30 άτομα)

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

10.30| «Tα Graffiti στους δρόμους της Αθήνας», Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 30 άτομα)

10.30| ΒΟΡΕΙΑ ΚΛΙΤΥΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ
Σημείο συγκέντρωσης: εκδοτήρια εισιτήριων θεάτρου Διονύσου, Ξεναγός: Άννα Μπενάκη (έως 50 άτομα)

10.30| ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ : ΕΚΘΕΣΗ «ΧΡΗΜΑ»
Σημείο Συγκέντρωσης: Eίσοδος του Μουσείου, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη (έως 35 άτομα)

11.00| ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ)
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Πατησίων 44, Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 40 άτομα)

12.00| ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Σημείο Συγκέντρωσης: Eίσοδος του Μουσείου, Βασ. Σοφίας 22, Ξεναγός: Kασσάνδρα Ποριώτη (έως 35 άτομα)

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

10.30| ΒΟΡΕΙΑ ΚΛΙΤΥΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ
Σημείο συγκέντρωσης: εκδοτήρια εισιτήριων θεάτρου Διονύσου, Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 50 άτομα)

17.00|’ΙΔΡΥΜΑ ΆΓΓΕΛΟΥ & ΛΗΤΩΣ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Ιδρύματος, Λεωφ. Αμαλίας 4 , Σύνταγμα, Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 30 άτομα)

Σάββατο 3 Μαρτίου

10.00| ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΜΠΕΝΑΚΗ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Αγίων Ασωμάτων 22 & Διπύλου, Θησείο, Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 40 άτομα)

11.00| ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ)
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου (Πατησίων 44), Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 40 άτομα)

11.00| ΜΟΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Σημείο συγκέντρωσης: Εκδοτήριο Εισιτηρίων, Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 40 άτομα)

12.00| ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Πανεπιστημίου 12, Ξεναγός: Kασσάνδρα Ποριώτη (έως 35 άτομα)

Σάββατο 10 Μαρτίου

10.00| ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Πανεπιστημίου 12, Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 35 άτομα)

10.30| ΒΟΡΕΙΑ ΚΛΙΤΥΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ
Σημείο συγκέντρωσης: εκδοτήρια εισιτήριων θεάτρου Διονύσου, Ξεναγός: Άννα Μπενάκη (έως 50 άτομα)

11.00| ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ)
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου (Πατησίων 44), Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 40 άτομα)

Κυριακή 11 Μαρτίου| ώρα 11.00
ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (Προϊστορικές Συλλογές Κυκλάδων & Θήρας), Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου (Πατησίων 44), Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 40 άτομα)

Κυριακή 18 Μαρτίου| ώρα 11.00
ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Τοσίτσα 1, Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 35 άτομα)

Σάββατο 24 Μαρτίου| ώρα 11.00
ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του αρχαιολογικού χώρου, Ερμού 144, Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 50 άτομα)

Πηγή

Φεβρουάριος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νίκαια-Ρέντης: Μικροί και μεγάλοι «κηπουροί» εν δράσει

Κυπαρίσσια, νεραντζιές και πεύκα αποκτούν σχήμα και δημιουργικά μετατρέπονται σε «στρογγυλές πράσινες μπάλες οξυγόνου» στον οικισμό Αγ. Άννας στο Ρέντη. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να δουν από κοντά αυτή τη διαδικασία μορφοποίησης των δέντρων και να συμμετέχουν ενεργά στη δράση εξωραϊσμού του Οικισμού που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρασίνου Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί.

Μικροί και μεγάλοι θα καθαρίσουν το χώρο, θα φορέσουν γάντια και με τη βοήθεια των υπαλλήλων της Διεύθυνσης και των γεωπόνων, θα κλαδέψουν θάμνους και θα γνωρίσουν το βοτάνισμα απομακρύνοντας τα ζιζάνια. Ακόμη, θα μάθουν στην πράξη πώς καλλιεργείται το έδαφος με στόχο την αφρατοποίηση και το αερισμό του χώματος. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Ελάτε όλοι μαζί να φροντίσουμε την γειτονιά μας”.

Πηγή

Φεβρουάριος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν σπιρομετρήσεις για καπνιστές

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων, διενεργεί δωρεάν σπιρομετρήσεις για καπνιστές ή πρώην καπνιστές ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, άνω των 40 ετών.

Οι σπιρομετρήσεις θα γίνουν την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος), από τις 13.00 έως τις 17.00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ. 2310.509.053 και 2310.509.020.

Πηγή

Φεβρουάριος 6th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ενεργοί Πολίτες: Νέα διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας οργανώνουν νέα διάθεση προϊόντων ελληνικής παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικής τιμής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας και ώρες 10:00 – 14:00.

Όλα τα είδη έχουν δειγματιστεί στην ομάδα προϊόντων των «ΕνΠοΛ», έχουν παραδοθεί αναλύσεις, όπου ήταν δυνατόν, και έχουν υπογραφεί δηλώσεις παραγωγών ότι τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι ποιοτικά και ίδια με αυτά που έχουν δειγματιστεί.

Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων ανήκει αποκλειστικά στους πωλητές τους.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν:
—Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Κορινθίας ανωτέρας ποιότητος, φετινής εσοδείας 2017-2018 από ελιές ποικιλίας Μανάκι Κορινθίας, από την ΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, σε πλαστική συσκευασία των 5 λίτρων
—Πατάτες από τον παραγωγό Απόστολο Οικονόμου από Καλλιπεύκη Λάρισας, σε συσκευασία 10,714 κιλών
—Φασόλια ποικιλίας «ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ», από τον παραγωγό Χρήστο Στεργίου από Μικρολίμνη Πρεσπών σε συσκευασία 2,125 κιλών
—Φασόλια σούπας (μεγαλόσπερμα πλακέ), από τον παραγωγό Χρήστο Στεργίου από Μικρολίμνη Πρεσπών σε συσκευασία 1 κιλού
—Ρίγανη από την παραγωγό Νίκη Καρβουνάρη από Βρύναινα Μαγνησίας σε συσκευασία 250 γρμ.
—Τσάι από την παραγωγό Νίκη Καρβουνάρη από Βρύναινα Μαγνησίας σε συσκευασία 200 γρμ.
—Λιαστή ντομάτα από την παραγωγό Ευαγγελία Θεοδωροπούλου από Δασόλοφο Φαρσάλων, σε γυάλινη συσκευασία (βαζάκι) μικτού βάρους 530 γρμ, καθαρού βάρους 380γρ (όγκου 370 ml)
—Φυσικός χυμός ρόδι από τον παραγωγό Χρήστο Αγγελή από Χλόη Μαγνησίας, στις εξής συσκευασίες:
Ενός λίτρου (1lt),
Μισού λίτρου (500ml),

(τις τιμές των προϊόντων θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα www.energw.gr ή στη Στέγη Αλληλεγγύης στην οδό Παναγούλη 37) .

Υπενθυμίζεται ότι οι εγκαίρως προσερχόμενοι θα εξυπηρετούνται ταχύτερα από 3 γραμματείες, ενώ οι εκτός καθορισμένου ωραρίου (πριν και μετά την ώρα επιλογής της παραγγελίας) θα εξυπηρετούνται από μια γραμματεία, στην οποία ενδέχεται η καθυστέρηση να είναι μεγαλύτερη. Επίσης, καλό θα είναι όταν προσέρχεστε να έχετε εκτυπώσει την παραγγελία σας, ή να γνωρίζετε τον αριθμό της. Τέλος, δεν θα λειτουργήσουν οι γραμματείες των αδιάθετων ή επιπλέον παραγγελιών πριν την 1:00μ.μ., όταν θα έχει ικανοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Να είστε βέβαιοι, ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτησή σας.

Αν είσαι εθελοντής ή θέλεις να γίνεις, δήλωσε συμμετοχή γι’ αυτή τη δράση στα τηλέφωνα: 6955949465 και 2413011972 (ώρες λειτουργίας της «Στέγης»), στη»Στέγη Αλληλεγγύης» (Μανδηλαρά 37 & Παναγούλη) ή στο info@energw.gr.

Πηγή

Φεβρουάριος 6th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χαϊδάρι: Εθελοντική προσφορά γιατρών σε ηλικιωμένους κατοίκους

Για την εθελοντική προσφορά γιατρών προς τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης, ενημερώνει τους κατοίκους η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Χαϊδαρίου.

Όπως σημειώνει στο γραφείο Γ’ Ηλικίας προσέρχονται εθελοντές Ιατροί με τις εξής ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Καρδιολόγος, Γυναικολόγος, Πνευμονολόγος και Ουρολόγος.

Πραγματοποιούν εξετάσεις, δίνουν παραπεμπτικά εξετάσεων και συνταγογραφούν φάρμακα σε ηλικιωμένους με οικονομικές δυσκολίες ή σε αδυναμία προσβασιμότητας σε ιατρούς των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Πληροφορίες σχετικά με τα ραντεβού: Νοσηλεύτρια Όλγα Σκρέκα- τηλέφωνο 210 58 12 080.

Πηγή

Φεβρουάριος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ο Άλλος Άνθρωπος: Δωρεάν φαγητό για όλους την Τσικνοπέμπτη

Πάρτυ μασκέ οικονομικής ενίσχυσης της Κοινωνικής Κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος την Τσικνοπέμπτη.
Δωρεάν φαγητό για όλους την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. (Ρήγα Παλαμίδη 2, Ψυρρή).

Το κάλεσμα:

«Σας προσκαλούμε όλους και όλες να κάνουν την άλλη τσίκνα, συμμετέχοντας στην τρελοδιασκέδαση, βάζοντας φωτιά στη μιζέρια, στην κατάθλιψη και στην μοναξιά.

Μπύρες 1 ευρώ, ποτήρι κρασί 1 ευρώ, ρακί 1 ευρώ και το ρακόμελο του Άλλου Ανθρώπου 2 ευρώ.

Ψητά από τις 18:00, σαλάτες, μάσκες, σερπατίνες, πολλή μουσική με παραδοσιακά και τρελά καρναβαλίστικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, με ζωντανή μουσική, με μπάντες που θα παίζουν και στον δρόμο μπροστά στην είσοδο του ΕΜΠΡΟΣ, με είσοδο ελεύθερη και συμμετοχή μόνο την προσφορά της χαράς και του κεφιού.

Θα υπάρχουν κουτιά οικονομικής ενίσχυσης για να μαζέψουμε τρόφιμα και χρήματα αλλά και φάρμακα για τις ανάγκες της Κοινωνικής Κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Φεβρουάριος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νέα Φιλαδέλφεια: Δράση Χωριού Παραγωγών – Χωρίς Μεσάζοντες

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 26η δράση του «Χωριού Παραγωγών – Χωρίς Μεσάζοντες» στον πεζόδρομο του Άλσους, από τις 8.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι.

Οι επισκέπτες θα προμηθευτούν διάφορα προϊόντα της Ελληνικής γης, βιολογικά και εποχιακά καθώς και παραδοσιακά προϊόντα από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της δράσης θα συλλέγονται τρόφιμα και φάρμακα, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, προκειμένου να ενισχυθούν οι αδύναμες ομάδες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Πηγή

Φεβρουάριος 2nd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιος Δημήτριος: Ανταλλαγές και προσφορές στη Δημοτική Ιματιοθήκη

Τις πόρτες της ανοίγει σήμερα Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, από τις 14.00 έως τις 17.00, η Δημοτική Ιαματιοθήκη Αγίου Δημητρίου, στην οδό Μακρυγιάννη 98, περιμένοντας τους ενδιαφερόμενους πολίτες, να ανταλλάξουν ή να προσφέρουν ρούχα, υποδήματα, αξεσουάρ και παιδικά παιχνίδια.

Στον ίδιο χώρο καλύπτονται βασικές ανάγκες ρουχισμού και υπόδησης πολιτών που είναι εγγεγραμμένοι/-ες στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Πηγή

Φεβρουάριος 2nd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χανιά: Πρόγραμμα Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π) του Δήμου Χανίων συνεχίζει το πρόγραμμα “Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων” για την περίοδο Φεβρουάριος – Μάιος 2018.

Όπως σημειώνει «την έντονη «κοινωνική ανάγκη» των ημερών, που διανύουμε, ο θεσμός της εκπαίδευσης της οικογένειας έρχεται να καλύψει αυτήν την ανασφάλεια, βοηθώντας τους γονείς, ώστε:
–Να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια.
–Να αντιληφθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους, αποδεχόμενοι τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους.
–Να βοηθήσουν το παιδί στην προοδευτική ανεξαρτητοποίησή του.
–Να ασχοληθούν με την προσωπική τους ανάπτυξη και γενικότερα να αναπτύξουν στάσεις, ώστε να δρουν και να συναισθάνονται με τρόπο εποικοδομητικό τόσο στα ατομικά όσο και στα κοινωνικά ζητήματα».

Η ομάδα θα αποτελείται από 15-20 άτομα και θα λειτουργεί με βιωματικό τρόπο, τα μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση των συναισθημάτων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Οι ομάδες, που πρόκειται, να δημιουργηθούν είναι:
–Ομάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας.
–Ομάδα γονέων-παιδιών, που βρίσκονται στην εφηβεία.
–Ομάδα μονογονεϊκών οικογενειών.

Aιτήσεις συμμετοχής από 1 έως 16 Φεβρουαρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Σταθμό στο τηλέφωνο 28210-54650 και στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π, Κυδωνίας 29, καθώς και στα τηλέφωνα 28213-41628.

Υπεύθυνη προγράμματος: Κατερίνα Μαλανδράκη, Ψυχολόγος.

Πηγή

Φεβρουάριος 1st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Ο Οργανισμός Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού –Αργυρούπολης «Γρηγόρης Λαμπράκης» σε συνεργασία με το Ιατρικό δίκτυο και την ιατρική άσκηση, πρόκειται να διοργανώσει σεμινάριο πρώτων βοηθειών στις 04 Φεβρουαρίου 2018 από τις 10:00-14:00, στο συνεδριακό πολιτιστικό κέντρο ¨Μίκης Θεοδωράκης¨. Πρόκειται για ένα σεμινάριο με θεματολογία:

· Εισαγωγή στις πρώτες βοήθειες
· Ασφάλεια διασώστη
· Τραύμα – Αιμορραγίες
· Επείγουσες παθολογικές καταστάσεις
· Πρακτική άσκηση

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2109600639, στο Fax: 2109635872 ή στο Email: aod.argyroupoli@gmail.com, Υπεύθυνη κ. Καζάκη Μαρία.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες.

Πηγή

Φεβρουάριος 1st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν Μαθήματα σε διάφορους τομείς

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, πρόκειται να πραγματοποιήσει, δωρεάν μαθήματα Μάρκετινγκ – Τεχνικές Πωλήσεων – Ξένες γλώσσες (Γερμανικά ή Αγγλικά επιπέδου αρχαρίων) σε ενδιαφερόμενους για εργασία σε καταστήματα εμπορίου και λιανικής πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διάρκειας 50 ωρών σε τρία τμήματα ενηλίκων (25 ατόμων) στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Εγνατίας 132).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 και τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη:
–16.00-17.30μμ (Γερμανική γλώσσα)
–17.30-19.00μμ (Αγγλική γλώσσα)
–19.00-20.30μμ (Αγγλική γλώσσα)

Η αίτηση συμμετοχής θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (στη διαδρομή: Θέλω από το Δήμο, Θέλω να εξυπηρετηθώ, Σπουδάζω, Προγράμματα εκπαίδευσης Κέντρου Δια Βίου Μάθησης) στις 05 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 09:00 ΕΔΩ

Μοναδικό κριτήριο επιλογής των σπουδαστών, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων του τμήματος. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν, το εκπαιδευτικό υλικό βαρύνει τους εκπαιδευόμενους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να είναι κάτοικοι ή δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι εφ’ όσον επιλεγούν, θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι είναι Δημότες Θεσσαλονίκης (πιστοποιητικό ατομικό ή οικογενειακής κατάστασης) ή κάτοικοι δήμου Θεσσαλονίκης (φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας ή οτιδήποτε αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα τους υποδειχθεί.

Για πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα Mάρκετινγκ – Τεχνικές Πωλήσεων – Ξένες γλώσσες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2313318662.

Πηγή

Ιανουάριος 31st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα

«Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει…» στην Ηγουμενίτσα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και μαζί του θα γιορταστούν τα 40 του χρόνια σε ένα πολιτιστικό διήμερο προβολών των βραβευμένων ταινιών του φετινού διαγωνιστικού τμήματος.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας ουσιαστικών σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες και της ανάδειξης της σημασίας της συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας φιλοξενούν την περιοδεύουσα μορφή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου ΤΕΙ Ηγουμενίτσας θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του φετινού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος. Η έναρξη των προβολών είναι στις 19.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή

Ιανουάριος 30th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μοσχάτο-Ταύρος: Νέα Τμήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, κάλεσμα σε μαθητές και καθηγητές

Με νέα τμήματα Βιολογίας και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ενισχύονται τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ενισχυτική διδασκαλία στο μάθημα της Βιολογίας και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους με αίτηση από τις 30/1/18 έως τις 2/2/18 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου: Δημαρχείο Μοσχάτου, Κοραή 36 και Αγ. Γερασίμου, και π. Δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφουαπό τις 08.00 έως τις 14.00, ή με ηλεκτρονική αποστολή αίτησης ενδιαφέροντος στην οποία πρέπει να αναφέρονται πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο μαθητή, σχολείο φοίτησης, τηλέφωνο και e-mail) με την ένδειξη «για το μάθημα των αρχών οικονομικής θεωρίας» ή για το μάθημα «Βιολογίας», στο e-mail: 2sedmt@0168.syzefxis.gov.gr

Παράλληλα , προκειμένου να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στην αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου καλεί τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διδάξουν εθελοντικά, να επικοινωνήσουν από τις 30/1/18 έως τις 6/2/18 με το Γραφείο Παιδείας στο τηλ. 2132036254 και στο 2132019626. Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς στους εθελοντές εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση διδασκαλίας.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι ένας δυνατός θεσμός που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τα παιδιά των οικογενειών του Δήμου που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Όπως σημειώνεται μέχρι τώρα, οι καθηγητές που είχαν αναλάβει τα μαθήματα εργάζονταν με οκτάμηνη σύμβαση επιδοτούμενη μέσω του ΟΑΕΔ, η οποία λήγει μέσα στον Φεβρουάριο. Το Γραφείο Παιδείας του Δήμου έχει προβεί στον απαραίτητο σχεδιασμό για την απρόσκοπτη συνέχιση των μαθημάτων, αλλά και για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με προσθήκη νέων μαθημάτων. Ήδη οι πρώτοι εθελοντές καθηγητές που θα αναλάβουν τα μαθήματα με τη λήξη των συμβασιούχων καθηγητών έχουν λάβει τις αντίστοιχες οδηγίες σχετικά με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και ετοιμάζονται ώστε να μην υπάρξει κενό στα μαθήματα.

Πηγή

Ιανουάριος 30th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Νέα λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου

Για τη νέα λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, ενημερώνει τους πολίτες ο Δήμος Ηλιούπολης. Όπως σημειώνει η δομή χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω του ΕΚΤ και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».

Μέσα από το Κοινωνικό Φαρμακείου του Δήμου, που εδρεύει σε χώρο του Α’ ΚΑΠΗ επί των οδών Κ. Καραμανλή 12 & Ιάσονος θα παρέχονται σε τακτική μηνιαία βάση δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε πολίτες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο καλεί τις τοπικές επιχειρήσεις, φαρμακευτικές εταιρείες, φαρμακεία και φαρμακευτικούς συλλόγους αλλά και όλη την τοπική κοινωνία να στηρίξουν τη Δομή με την προσφορά σχετικών προϊόντων, ενισχύοντας την συνείδηση αλληλεγγύης που πρέπει να εμπεδώνεται σε κάθε γειτονιά.

Το Φαρμακείο, στελεχωμένο πλέον με το απαραίτητο προσωπικό (Φαρμακοποιό και Κοινωνικό Λειτουργό) λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-16:00, για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Χριστίνα Αρβανίτη τηλ. 210-9949843 ή στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Πηγή

Ιανουάριος 29th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δημιουργία Δικτύου Εθελοντισμού σε Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα

Στη δημιουργία Δικτύου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης, προχωρά ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, με στόχο την προαγωγή και προώθηση της αλληλεγγύης, την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την συμμετοχή τους σε δράσεις εθελοντισμού που αφορούν θέματα περιβάλλοντος, έκτακτων αναγκών, κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας, καθώς και αθλητισμού και πολιτισμού, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Επιπρόσθετα, οι εθελοντικές δράσεις του Δικτύου δύναται να λειτουργήσουν επικουρικά στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αποστολή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Μέλη της Ομάδας Εθελοντών μπορούν να είναι κάτοικοι ή δημότες του Δήμου καθώς και ετεροδημότες που επιθυμούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο ή και τις γνώσεις τους όπου χρειασθεί, στις επωφελείς, εποικοδομητικές δράσεις του Δήμου πάντα με γνώμονα το κοινωνικό σύνολο. Με αυτό το σκεπτικό και για την υλοποίηση του σκοπού θα δημιουργηθεί Μητρώο Εθελοντών, στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία όλων όσων υποβάλουν αίτηση συμμετοχής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο πρωτόκολλο του Δήμου, έπειτα από την παρούσα πρόσκληση.

Σημειώνεται ότι τα προσωπικά δεδομένα και τυχόν άλλα στοιχεία που θα συμπληρωθούν στην αίτηση, θα διατηρηθούν στο αρχείο του Δήμου, και θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την εθελοντική συμμετοχή στα προγράμματα του Δήμου. Το δίκτυο θα εδρεύει στο Κέντρο Κοινότητας, θα υποστηρίζεται διοικητικά από αυτό και θα συντονίζεται από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για την Κοινωνική Πολιτική, Προαγωγή της Υγείας, Παιδείας-Πολιτισμού & Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας.

Η δημιουργία του Μητρώου Εθελοντών θα συμβάλλει:
–Στην καταγραφή των ήδη ενεργών εθελοντών που προσφέρουν αμέριστα και ανιδιοτελώς εργασία σε διάφορες Κοινωνικές Δομές του Δήμου, οι οποίες και έχουν σημαντική απήχηση στους πολίτες, ώστε να είναι αναγνωρισμένοι, πλαισιωμένοι και προστατευμένοι
–Στην δημιουργία σημείου αναφοράς όπου μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι-
–Στην ανάπτυξη ενός κέντρου συντονισμού όπου θα καταρτίζονται σχέδια δράσης για διάφορα κοινωνικά δρώμενα καθώς και για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινότητας που βρίσκεται στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Χαλκηδόνας στην οδό Αχαρνών 464 & Αγίων Αναργύρων (ισόγειο), τηλ. 210-2532037 ή στο Γραφείο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Αλίκη Γαλαζούλα (3οςοροφος), τηλ. 210-2532047 (εσ.305).

Πηγή

Ιανουάριος 29th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δημιουργία Δημοτικών Λαχανόκηπων στο Δήμο Λεβαδέων

Πρόγραμμα για τη δημιουργία Δημοτικών Λαχανόκηπων, θα υλοποιήσει ο Δήμος Λεβαδέων. Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, πολύτεκνοι κλπ, και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Σε κάθε ωφελούμενο θα παραχωρηθεί τεμάχιο 50 τμ περίπου για να καλλιεργήσει οπωροκηπευτικά, για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειας σε τρόφιμα. Το 10% της παραγωγής θα διατίθεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Δήμος καλεί όσους διαθέτουν κτήματα τα οποία βρίσκονται στα όρια της πόλης της Λιβαδειάς, ή αδόμητα οικόπεδα εντός σχεδίου και δεν τα χρησιμοποιούν, να τον ενημερώσουν αν προτίθενται να τα διαθέσουν για την υλοποίησή του. Οι τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώσουν έως τις 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να προλάβει ο Δήμος την πρώτη καλλιεργητική περίοδο της Άνοιξης.

Ο Δήμος θα αναλάβει την περίφραξη, τα αρδευτικά υλικά για το πότισμα και την διαμόρφωση του χώρου. Ελάχιστος χρόνος παραχώρησης τα δύο έτη, ενώ θα πρέπει να υπάρχει εφικτή πρόσβαση σε νερό του αγροτεμαχίου.

Πηγή

Ιανουάριος 25th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κορυδαλλός: Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ και έλεγχος μαστού

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ και ψηλάφηση μαστού θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων (Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου).

Η δράση υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά από το τμήμα Προστασίας- Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε συνεργασία με την Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από ιατρό γυναικολόγο και μαίες του Κέντρου Υγείας Περιστερίου, με την υποστήριξη του νοσηλευτικού προσωπικού των Δημοτικών Ιατρείων και αφορά σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες κατοίκους του Δήμου Κορυδαλλού, με προτεραιότητα στις ανασφάλιστες και στις δικαιούχους του ΚΕΑ.

Οι ενδιαφερόμενες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην γραμματεία των Δημοτικών Ιατρείων στο 213 2129311 – 316.

Πηγή

Ιανουάριος 25th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λέσβος: Tμήμα υποστήριξης Ελεύθερου Σχεδίου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Τμήμα υποστήριξης στο Ελεύθερο Σχέδιο (Πανελλαδικώς εξεταζόμενο ειδικό μάθημα), πρόκειται να λειτουργήσει στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου, το οποίο λειτουργεί με την εθελοντική προσφορά καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ενημερώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης . Το εν λόγω τμήμα απευθύνεται σε μαθητές της Τρίτης Λυκείου (Γενικού & ΕΠΑΛ).

Οι μαθητές που φοιτούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο μπορούν να το δηλώσουν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην υπεύθυνη κ. Λαγουτάρη 22510-27501 εσωτ. 1.

Όσοι από τους μαθητές δεν φοιτούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και οι γονείς τους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες μπορούν καταθέσουν αίτηση εγγραφής από σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στην έδρα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, στην κ. Λαγουτάρη ή να ζητήσουν πληροφορίες στο 22510-27501.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι μαθητές που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 8.000,00 ευρώ με ένα παιδί, τις 10.000 με δύο παιδιά κ.λ.π.

Θα συνεκτιμηθούν κοινωνικά κριτήρια (παιδιά μονογονεϊκών, πολυτέκνων κ.λ.π.).

Πηγή

Ιανουάριος 25th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments