organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κορδελιό-Εύοσμος: Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, (ΚΕΥΔ) της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, παρέχοντας δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε πολίτες με προβλήματα υπερχρέωσης, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου.

Το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών λειτουργεί καθημερινά (εργάσιμες ημέρες και ώρες) στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Κορδελιού – Ευόσμου, στην πλατεία Ευόσμου (οδός Παύλου Μελά 24) και η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο: 2132125730.

Αποστολή του ΚΕΥΔ είναι να ενημερώνει σφαιρικά και αναλυτικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις και διαδικασίες για τη διαχείριση των συσσωρευμένων οφειλών τους.

Το ΚΕΥΔ παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές και οδηγίες, ώστε ο πολίτης να ανταπεξέλθει καλύτερα σε κάθε είδους οφειλή, είτε αυτή αφορά τις Τράπεζες είτε το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Πηγή

Ιούνιος 22nd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ανταλλακτικό παζάρι από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες των 600 οικογενειών του σε ελαιόλαδο, διοργανώνει ανταλλακτικό παζάρι με μεταχειρισμένα ρούχα, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στο πάρκο Καραολή & Δημητρίου, απέναντι από το Δημαρχείο.

Προσφέροντας στο Δίκτυο ένα λίτρο λάδι, παίρνετε δύο με τρία είδη ρουχισμού.

Πηγή

Ιούνιος 22nd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σε δυναμικούς ρυθμούς κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης κινείται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, οι τοπικοί σύλλογοι και οι φορείς, όπως και όλη η κοινωνία, καθώς η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας είναι υπόθεση όλων.

Το γεγονός αυτό αντανακλάται στη διαρκώς αυξανόμενη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, στοιχείο που διατηρεί τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος στην κορυφή πανελληνίως, αποσπώντας μάλιστα και ειδικές τιμητικές διακρίσεις. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα γιορτής της ανθρωπιάς και της κοινωνικής ευαισθησίας θα πραγματοποιηθεί η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, η οποία ξεκινά το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018.

Με το σύνθημα κάνουμε «Share το… χρόνο μας και follow σ’ έναν σημαντικό θεσμό», ομάδες εθελοντών, με επικεφαλής αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, ξεχύνονται στους δρόμους για να μεταφέρουν το μήνυμα-πρόσκληση ανθρωπιάς και προσφοράς.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς έχει ως εξής:
Σάββατο 23.6.2018 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου (Ανθέων 14)
& Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)
Κυριακή 24.6.2018 // 8 π.μ.-2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ.Σαράφη 1)
Δευτέρα 25.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 26.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 27.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Πέμπτη 28.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125)
Παρασκευή 29.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
Σάββατο 30.6.2017 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.

Τέλος, να τονιστεί ότι παράλληλα με την αιμοδοσία θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πηγή

Ιούνιος 21st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εθελοντική περιβαλλοντική δράση στον Δήμο Ιλίου

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ιλίου διοργανώνει περιβαλλοντική δράση στην περιοχή Ραδιοφωνίας και συγκεκριμένα στην πλατεία «Ε.Λ.Α.Σ.» και στον περιβάλλοντα χώρο, επί των οδών Ζαγορίου, Πλάτωνος, Συνταγματάρχου Δαβάκη και Μουργκάνας, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρα 9.00 π.μ., σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Ethelon.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Πρασίνου και συγκεκριμένα με την κυρία Βασιλική Καρρά στο τηλέφωνο 210 2622760.

Πηγή

Ιούνιος 21st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν θαλάσσια μπάνια από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι 2018, δωρεάν θαλάσσια μπάνια για τους κατοίκους της πόλης μας.

Από την 2 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου τα πούλμαν του Δήμου μας, από Δευτέρα έως Παρασκευή, θα μεταφέρουν οργανωμένα τους κατοίκους της πόλης μας στην παραλία Ελληνικού.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη για όλους και χωρίς εγγραφή η κάρτα.

Πηγή

Ιούνιος 20th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Γιορτή αλληλεγγύης κι ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες του Λαυρίου

«Κάθε παιδί και δικό μας»: Γιορτή αλληλεγγύης κι ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες του Λαυρίου

H «Γιορτή αλληλεγγύης κι ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες του Λαυρίου» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 (19.00-22.00), εντός του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων, Δανουκάρα 1, στο Λαύριο.

Η γιορτή εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας στήριξης «Κάθε παιδί και δικό μας» που ολοκληρώθηκε στις 15/6/2018 και την οποία συνδιοργάνωσαν η «Αλληλεγγύη για Όλους», ο ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο», το portokaliradio.gr και το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής, με τη συμμετοχή δομών κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στη «Γιορτή αλληλεγγύης κι ανθρωπιάς», θα έχουμε την ευκαιρία ν’ ακούσουμε ζωντανή κούρδικη μουσική από συγκρότημα προσφύγων και όχι μόνο, ενώ παράλληλα, θα γίνει η παράδοση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, σε 15 και πλέον σημεία, σε όλη την Αττική.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Είσοδος ελεύθερη.

*** Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλληλεγγύης, όποιος επιθυμεί, μπορεί να συνεισφέρει με τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά γενικής χρήσης και απορρυπαντικά προς στήριξη των προσφύγων ***

Λίστα με τα είδη που συγκεντρώνουμε:
–Τρόφιμα: ρύζι, μακαρόνια, ηλιέλαιο, αλεύρι, όσπρια, ζάχαρη, τσάι, φρυγανιές, πλιγούρι, πελτές, γάλατα μακράς διάρκειας, βρεφικά γάλατα 1ης και 2ης ηλικίας.
–Είδη προσωπικής υγιεινής: παιδικές πάνες για όλες τις ηλικίες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σφουγγάρια.
–Καθαριστικά γενικής χρήσης και απορρυπαντικά.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Ιούνιος 20th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν κλινική εξέταση μαστού από ειδικούς στο Δημαρχείο Αχαρνών

Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Στόχος Πρόληψη» και την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση Στήριξη «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», πραγματοποιούν εκδήλωση ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεις προληπτικής εξέτασης μαστού, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 από τις 9:00 έως τις 14:30 στο Δημαρχείο Αχαρνών.

Η ενημερωτική εκδήλωση για την αξία της Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών στις 13:30.

Κατά τη ενημερωτική εκδήλωση θα δοθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

• Τι είναι ο καρκίνος του μαστού;
• Πόσο κοινός είναι;
• Τι τον προκαλεί;
• Με ποιους τρόπους ανιχνεύεται έγκαιρα;
• Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου;
• Μπορεί να προληφθεί και πώς;
Ενώ θα διατεθεί και επαρκής χρόνος για ερωτοαπαντήσεις.

Οι δωρεάν εξετάσεις από ειδικούς Μαστολόγους, απευθύνεται σε γυναίκες που ανήκουν σε οικονομικά ασθενείς ομάδες πληθυσμού και θα πραγματοποιηθούν κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ραντεβού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών στα τηλέφωνα:
213 2123 106 κ. Αλέξανδρος Αλεξανδράκης και
213 2123 130 κα Φανή Κουμπούρη.

Πηγή

Ιούνιος 19th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κανένα Άδειο Πιάτο στο Τραπέζι: Συναυλία Αλληλεγγύης στο θέατρο Ρεμματιάς

Με σύνθημα «ΚΑΝΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΠΙΑΤΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ» οργανώνεται και πάλι φέτος Συναυλία Αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Χαλανδρίου. Τραγούδια θα ερμηνεύσουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: ΓΙΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΜΠΑΖΗΣ, ΑΝΝΑ ΒΥΤΙΝΑΡΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ, ΝΑΤΑΣΑ ΚΙΜΠΙΖΗ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ και ALEJANDRO DIAZ.

Συμμετέχει η Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του δήμου Χαλανδρίου.
Χορεύουν ομάδες του Ιδρύματος Ζήση και του Λυκείου των Ελληνίδων.

Ευριπίδειο Θέατρο της Ρεματιάς, 30 Ιουνίου. Ώρα έναρξης 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Αντί εισιτηρίου οι πολίτες καλούνται να συνεισφέρουν με τρόφιμα μακράς διάρκειας ή κάποια είδη υγιεινής.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:

Γραφείο Τύπου δήμου Χαλανδρίου 213 20 23 922-3
Ευγενία Κατούφα 69 72 40 93 56

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Ιούνιος 19th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας περιφέρειας Κρήτης στον δήμο Πλατανιά

Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά, θα βρίσκεται στην περιοχή του Πλατανιά για την πραγματοποίηση Μαστογραφικού ελέγχου από τη Δευτέρα 25/06/18 έως και την Παρασκευή 29/06/18.

Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζει το μεγάλο της ταξίδι. Ένα ταξίδι ανθρώπινο, οραματικό, μια πράξη προσφοράς για τις Γυναίκες. Ένα ταξίδι που στόχο έχει να φωτίσει και να δημιουργήσει τις σωστές πεποιθήσεις για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού.

Αναλυτικά η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιουνίου στο Δημαρχείο Πλατανιά (Γεράνι)
Τετάρτη 27 Ιουνίου στο πρώην Δημαρχείο Μουσούρων
Πέμπτη 28 Ιουνίου στο πρώην Δημαρχείο Βουκολιών
Παρασκευή 29 Ιουνίου στο πρώην Δημαρχείο Κολυμβαρίου.

Η Κινητή μονάδα έχει τη δυνατότητα εξέτασης δεκαέξι (16) γυναικών την ημέρα (κατόπιν ραντεβού).
Τηλέφωνο για ραντεβού στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά: 2821341033 ή 2821341040 και στα τηλ: 2821340002 ή 2821340009
Από Παρασκευή 15/06/2018 έως και Παρασκευή 22/06/2018 ώρες 09:00- 14:00
.

Κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι:
Ηλικία: 40-70 ετών
Κατά προτεραιότητα γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε Μαστογραφικό έλεγχο όπως και οι ανασφάλιστες γυναίκες.

Αποκλείονται οι γυναίκες:
α) που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή
β) μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών
γ) γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.
δ) Που έχουν ιστορικό βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

Πηγή

Ιούνιος 18th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Πολυγύρου: Ανακύκλωση ρούχων στον Δήμο

Ένα ακόμη πρόγραμμα ανακύκλωσης ξεκίνησε στον Δήμο Πολυγύρου με στόχο την ανακύκλωση ρούχων, υφασμάτινων υλικών και υποδημάτων.

Ειδικοί κάδοι τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία στον Δήμο για τη συλλογή μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων, έπειτα από σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Πολυγύρου και της εταιρείας «EAST WEST GREECE-Συλλογή και ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων».

Στα είδη ένδυσης που θα συγκεντρώνονται θα γίνεται προδιαλογή με στόχο την επιστροφή ποσότητας 300 κιλών ανά εξάμηνο, που δύνανται να επαναχρησιμοποιηθούν (σε καλή κατάσταση και καθαρά) από φορείς και ιδρύματα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Όσα από τα προσφερόμενα είδη είναι σε κακή κατάσταση και επομένως δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, θα οδηγούνται στην ανακύκλωση με ευθύνη της εταιρείας, στην οποία έχει ανατεθεί, άνευ οικονομικού ανταλλάγματος, η διαχείριση του προγράμματος.

Ο Δήμος Πολυγύρου έχει κάνει την ανακύκλωση κυρίαρχο συστατικό της καθημερινότητάς, εφαρμόζοντας μια σειρά από σχετικά προγράμματα (ανακύκλωση υλικών συσκευασίας στους μπλε κάδους, ανακύκλωση γυαλιού στους μπλε κώδωνες, ανακύκλωση ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών και λαμπτήρων, ανακύκλωση πλαστικών καπακιών, κομποστοποίηση) επιτυγχάνοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες (κατοίκους και επισκέπτες) στο κρίσιμο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μέσω της επαναχρησιμοποίησης και της ανάκτησης – ανακύκλωσης ειδών ένδυσης επιτυγχάνονται πολλοί στόχοι ταυτόχρονα: Συμβολή στην υποστήριξη οικογενειών και ατόμων που έχουν ανάγκη, εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών (ύφασμα, βαμβάκι, νερό κ.λπ.) και μείωση του όγκου των απορριμμάτων που οδηγούνται στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Οδηγίες για την ανακύκλωση ρούχων

Στους ειδικούς κάδους συλλέγονται:
–ρούχα
–παπούτσια
–λευκά είδη (όπως κουρτίνες, σεντόνια, μαξιλάρια, κουβέρτες κτλ.),
–τσάντες
–ζώνες
–παιδικά υφασμάτινα παιχνίδια

Το υλικό προς ανακύκλωση πρέπει να είναι τοποθετημένο μέσα σε σακούλες.

Οι ειδικοί κάδοι, για τη συγκέντρωση ειδών ένδυσης, υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών, τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

Πολύγυρος
-Περιοχή Παλιού Παιδικού Σταθμού
-Περιοχή 1ου Δημοτικού Σχολείου (δίπλα στις θυρίδες των ΕΛΤΑ)
-Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου (παλιά Δικαστήρια)
-Στέκι Αλληλεγγύης (Εμ. Παπά – Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Πολυγύρου)
-Περιοχή 2ου Δημοτικού Σχολείου
-Προαύλιο Δημαρχείου

Ορμύλια: Πάρκο και περιοχή Δημαρχείου

Γαλάτιστα: ΚΕΠ και περιοχή Δημαρχείου

Παλαιόχωρα: ΚΕΠ

Βράσταμα, Όλυνθος Ταξιάρχης: Κεντρική Πλατεία

Πηγή

Ιούνιος 18th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν φιλοξενία στις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα για τα παιδιά του Δήμου

Τη δυνατότητα να παραθερίσουν δωρεάν στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα δίνει στα παιδιά της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε μια συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τα κατασκηνωτικά του προγράμματα. Προτεραιότητα στην επιλογή θα δοθεί στις οικογένειες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για την φιλοξενία των παιδιών τους σε δύο περιόδους: για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών την Β΄ περίοδο (12/07 – 26/07) και για παιδιά 13-15 ετών τη Γ΄ περίοδο (29/07 – 12/08).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την Τρίτη 19 έως την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17) καθημερινές ημέρες, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα: 2102724045 & 2102716636.

Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή των παιδιών στο πρόγραμμα έχουν ως εξής:
–Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας του γονέα.
–Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες του παιδιού.
–Ιατρική βεβαίωση, ότι το παιδί είναι κλινικά υγιές, έχουν γίνει οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, δεν πάσχει από δερματολογικό ή άλλο μεταδοτικό νόσημα και ότι μπορεί να συμμετάσχει στις αθλητικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης.
–Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας με τους εμβολιασμούς.
–Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
–Σε περίπτωση διαζυγίου, δικαστική απόφαση που ορίζει τον έχοντα την επιμέλεια του παιδιού.
–Απόδειξη μόνιμης κατοικίας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής (λογαριασμός ΔΕΚΟ)

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, λόγω των περιορισμένων διαθέσιμων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πηγή

Ιούνιος 15th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Αιτήσεις για δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου

Την έναρξη μαθημάτων για μαθητές της Γ’ Λυκείου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας, ανακοίνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας υλοποιείται για 11η χρονιά και αφορά μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, από οικονομικά ευάλωτες οικογένειες.

Συγκεκριμένα τα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019 θα αρχίσουν στις 20 Αυγούστου και αιτήσεις συμμετοχής μαθητών της Γ΄ Λυκείου θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουνίου, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 14:00 έως τις 21:00 στο Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο «Πορτοκαλιάν»-(Σπάρτης 6Α ).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310-848734 (14:00-21:00) και 2310-509013 (07:00-15:00).

Επισημαίνεται ότι τα μαθήματα για τις υπόλοιπες τάξεις (Δημοτικού-Γυμνασίου και Λυκείου) θα ξεκινήσουν με την έναρξη του σχολικού έτους.

Πηγή

Ιούνιος 14th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Διήμερη συνάντηση Αλληλέγγυων Σχολείων

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αλληλέγγυων Σχολείων (Solidarity Schools) διοργανώνει διήμερη συνάντηση στις 16 και 17 Ιουνίου με τίτλο «Η παιδεία ως κοινό αγαθό, διεκδικούμε δημιουργώντας» στη Σχολή Καλών Τεχνών, με τη συνεργασία και την υποστήριξη εκπαιδευτικών, επιστημόνων και ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η συνάντηση έχει ως στόχο τη διερεύνηση των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών, την ανάδειξη και ενδυνάμωση των «καλών» πρακτικών στο χώρο της εκπαίδευσης, την εμβάθυνση του δημοκρατικού τρόπου λειτουργίας των Αλληλέγγυων Σχολείων – τόσο ως προς το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών μεθόδων, όσο και στον τρόπο λήψης αποφάσεων μέσω της ισότιμης συμμετοχής όλων των μελών που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το διήμερο θα περιλαμβάνει συζητήσεις και εργαστήρια με τις εξής θεματικές ενότητες:

1. Τα αλληλέγγυα σχολεία ως κοινότητες συμμετοχικής δράσης και
δημοκρατίας
2. Αλληλέγγυα Σχολεία, ΚΑλΟ (Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία) και Κοινά
3. Πολυπολιτισμικότητα: Σχολεία μεταναστών και προσφύγων
4. Έμφυλες ταυτότητες στην Εκπαίδευση: Για μια σχολική κοινότητα
χωρίς κουτιά
5. Κοινωνική παιδαγωγική, κοινότητες μάθησης και αλληλέγγυα σχολεία
6. Εργαστήριο: Κοινωνικά Κινήματα και Παιδαγωγική – Το παράδειγμα του σχολικού συνεταιρισμού

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Ιούνιος 14th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Το Χαμόγελο του Παιδιού συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσωπώντας τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν στην Ελλάδα και βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές τους ανάγκες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του, κι ενόψει καλοκαιριού, καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι απαραίτητα καθημερινά για κάθε παιδί, φυλάσσονται και διανέμονται απευθείας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού. Απαράβατος κανόνας -και σε αυτή την περίπτωση- είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε παιδιού και η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία τόσο της συγκέντρωσης όσο και της διανομής των ειδών.

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
● Γάλα εβαπορέ
● Λάδι
● Ρύζι
● Ζυμαρικά
● Όσπρια
● Αλεύρι
● Σάλτσα τομάτας
● Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)
● Άνθος αραβοσίτου
● Αλάτι, Ξύδι
● Πουρές
● Βρεφικές κρέμες
● Βρεφικό γάλα
● Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)
● Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ)
● Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
● Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, λαδόκολλα, σακούλες απορριμμάτων)
● Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες)

Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του οργανισμού, σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα:

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Μαρούσι
Διεύθυνση: Στουντίου & Γκλιάτη 2, Μαρούσι, Τ.Κ. 15126
Τηλ: 210 6095844 – E-mail: socialservicesmarousi@hamogelo.gr

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Ίλιον
Διεύθυνση: Αγίας Ελένης & Πλήθωνος Γεμιστού, Παλατιανή Ίλιον, Τ.Κ. 13121
Τηλ: 210 5781060 – E-mail: socialservicesilion@hamogelo.gr

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Νέα Μάκρη
Διεύθυνση: 31ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος, Νέα Μάκρη, Τ.Κ. 15302
Τηλ: 22940 96711 – E-mail: socialservicesnmakri@hamogelo.gr

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Εμμανουήλ Χρυσολωρά 4-6, Θεσσαλονίκη, T.K. 54629
Τηλ.: 2310 535629 – E-mail: socialservicestthes@hamogelo.gr

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Πάτρα
Διεύθυνση: Όθωνος Αμαλίας 83, Πάτρα, Τ.Κ. 26221
Τηλ: 2610 332499 – E-mail: socialservicespatra@hamogelo.gr

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στον Πύργο Ηλείας
Διεύθυνση: Αραχώβης 3, Πύργος Ηλείας, Τ.Κ. 27100
Τηλ: 26210 24080 – E-mail: socialservicespyrgos@hamogelo.gr

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κόρινθο
Διεύθυνση: Ερμού 14, Κόρινθος, Τ.Κ. 20100
Τηλ: 27410 71211 – E-mail: socialserviceskorinthos@hamogelo.gr

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Χαλκίδα
Διεύθυνση: Φαβιέρου 41, Χαλκίδα, Τ.Κ.34100
Τηλ: 22210 79788 – E-mail: socialserviceshalkida@hamogelo.gr

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κέρκυρα
Διεύθυνση: Εθνική Οδός Παλαιοκαστρίτσας, Αλυκές Ποταμού, Κέρκυρα, Τ.Κ.49100
Τηλ: 26610 80368 – E-mail: socialserviceskerkyra@hamogelo.gr

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στα Χανιά
Διεύθυνση: Μαργουνίου 39, Χανιά, Τ.Κ.731 36
Τηλ: 28210 73000 – Ε-mail: socialserviceskriti@hamogelo.gr

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Ηράκλειο
Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 138, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Τηλ: 2810 245 162 – Ε-mail: socialserviceskriti@hamogelo.gr

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Θεσσαλία
Διεύθυνση: Αγιάς 97, T.K 41221, Λάρισα
Τηλ: 2410 560900 , 2410 555422 – E-mail: socialservicesthessalia@hamogelo.gr

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Τρίπολη
Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 34, Τρίπολη ΤΚ 22100
Τηλ: 2710234154– Ε-mail: socialservicestripoli@hamogelo.gr

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Καβάλα
Διεύθυνση: Φιλελλήνων 16, Τ.Κ. 654 02 Καβάλα
Τηλ: 2510-232616 – E-mail: kavala@hamogelo.gr

Πηγή

Ιούνιος 13th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Περιστέρι: Συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες

Στα πλαίσια της καμπάνιας στήριξης προς τις οικογένειες και τα παιδιά των Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο «Κάθε παιδί και δικό μας», την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου (Χρυσολωρά 1 και Αγ. Παύλου, Περιστέρι, τηλ. 210 – 5781618), συγκεντρώνονται είδη και μαζί γιορτάζονται τα 5 χρόνια λειτουργίας του αυτοδιαχειριζόμενου ιατρείου, με συλλογική κουζίνα και μουσική.

Λίστα με τα είδη:

– Τρόφιμα: ρύζι, μακαρόνια, ηλιέλαιο, αλεύρι, όσπρια, ζάχαρη, τσάι, φρυγανιές, πλιγούρι, πελτές, γάλατα μακράς διάρκειας, βρεφικά γάλατα 1ης και 2ης ηλικίας.

– Είδη προσωπικής υγιεινής: παιδικές πάνες για όλες τις ηλικίες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σφουγγάρια.

– Καθαριστικά γενικής χρήσης και απορρυπαντικά.

Πηγή

Ιούνιος 13th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγ. Δημήτριος: Αιτήσεις για τη διάθεση τεμαχίων στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους

Ξεκινάει το φθινόπωρο του 2018 η νέα περίοδος για τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, κατά την οποία νέοι δικαιούχοι θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν την καλλιέργεια του δικού τους λαχανόκηπου, αφού αξιολογηθούν οι αιτήσεις που θα υποβάλουν.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στον 3ο όροφο του Δημαρχείου (Αγ. Δημητρίου 55) μέχρι το τέλος Ιουλίου 2018 και πρέπει να συνοδεύονται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

–Φωτοτυπία ταυτότητας
–Εκκαθαριστικό εφορίας οικονομικού έτους 2017
–Ε9 ή υπεύθυνη δήλωση
–Λογαριασμός ΔΕΚΟ
–Βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ
–Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλ.: 2132007702 – 03 – 07 και 6973960605.

Πηγή

Ιούνιος 12th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλία: Tρεις μεγάλες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης

Μεγάλες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, με τίτλο «Μέρες Μουσικής» αφιερωμένες στον Σταύρο Ξαρχάκο, με τη συμμετοχή σολίστ (Σύλβια Τσιμπανάκου, Θεόδωρος Μπιράκος, Ανδρέας Καραούλης) θα διοργανωθούν και φέτος στην Θεσσαλία (Βόλος, Τρίκαλα, Λάρισα), με πρωτοβουλία του παγκόσμιου Δικτύου Ελασσονιτών «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με το ΓΕΝ και την εξαιρετική μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, την στήριξη Δήμων και πολλών πολιτιστικών Φορέων της Θεσσαλίας.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της μπάντας θα έχει ο Κερκυραίος μαέστρος Τσιλιμπάρης Γεώργιος – Πλωτάρχης ΠΝ της Μπάντας του ΓΕΝ, ενώ θα παίξει και η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου.

Τα κείμενα και την αφήγηση στις συναυλίες έχει αναλάβει ο ο Αλέξης Κωστάλας, τις χορογραφίες η Βάσω Τηλιοπούλου ( Chorus Line) σε Βόλο και Λάρισα, και ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων στα Τρίκαλα.

Οι συναυλίες :

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 , ώρα 21.30 μ.μ. στον Βόλο, στο Θερινό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» με συνδιοργάνωση των: Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού -ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Σκοπός η ενίσχυση του ‘ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» για την αγορά μικρού λεωφορείου.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, ώρα 21.30 μ.μ στα Τρίκαλα, στο Ανοιχτό Θέατρο Τρικάλων με συνδιοργάνωση των: Δήμος Τρικκαίων, «Πράσινη Κιβωτός», Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Δήμου Τρικκαίων

Σκοπός η ενίσχυση Κοινωνικού Παντοπωλείου Τρικάλων.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 ώρα 21.30 μ.μ στην Λάρισα, στο Θερινό Κηποθέατρο «Αλκαζάρ», με συνδιοργάνωση των: Σύλλογοι Κρανιωτών, Πυθιωτών, Καρυωτών, Σκαμνιωτών και Καρκινοπαθών Λάρισας, υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχία Πολιτισμού /Δήμου Λαρισαίων.

Σκοπός η ενίσχυση Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ι. Μ Ελασσόνας

Πηγή

Ιούνιος 12th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αιγάλεω: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

Στο Δήμο Αιγάλεω θα βρίσκεται από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου, η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού, σε συνεργασία με το Δήμο. Πιο συγκεκριμένα η Μονάδα θα βρίσκεται :

20 & 21 Ιουνίου 2018, Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» Τηλέφωνο για ραντεβού: 2105315507 (09.00-14.00)
22 & 23 Ιουνίου 2018, S.M. Α.Β. Βασιλόπουλος (Λ. Κηφισού 94) Τηλέφωνο για ραντεβού: 2106456713 (10.00-15.00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται από σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο
–Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
–Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
–Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
–Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).
–Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα. Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.

Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Πηγή

Ιούνιος 11th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ν. Χαλκηδόνα: Προληπτικός έλεγχος και ενημέρωση για την Οστεοπόρωση

Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε άντρες και γυναίκες και ενημέρωση για την οστεοπόρωση διοργανώνει την Τετάρτη 13 Ιουνίου, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ενήλικα άτομα ,τα οποία ενδιαφέρονται να εξεταστούν και να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση και θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΠΗ Ν.Χαλκηδόνας (Ελ.Βενιζέλου 46) κατόπιν ραντεβού στο τηλ.2102584857.

Οι πολίτες που θα παραβρεθούν θα ενημερωθούν για τις σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της.

Πηγή

Ιούνιος 11th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών

Την Κυριακή 10η Ιουνίου 2018, στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών”, που διοργανώνεται από τον ”Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

Το “ Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών ” είναι μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε λογικές τιμές στους καταναλωτές, ενώ μέρος των προϊόντων διατίθενται στις κοινωνικές δομές της πόλης προς ενίσχυση των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πρόκειται ουσιαστικά για σημαντική δράση αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής η οποία πλέον διοργανώνεται με νέο τρόπο λειτουργίας όπως ορίζεται από τον Νόμο 4497/2017, άρθρο37, από τον “Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” που ευελπιστεί να συνεχίσει και να αναπτύξει περαιτέρω αυτή την ήδη πολύ επιτυχημένη εκδήλωση και να προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν μεταξύ άλλων τα εξής προϊόντα: αλεύρι, αλεύρι δίκοκο (ζέας), αλεύρι ρεβυθιού, αλλαντικά, αρτοσκευάσματα, απορρυπαντικά, αχλάδια, αυγά, αραχίδα από Ηλεία, απάκι, βασιλικός πολτός, βότανα, βουτήματα, βιολογικά, γαλακτοκομικά, γλυκοπατάτες Νάξου, γλυκά κουταλιού, ελιές, δαμασκηνοελιά, ζυμαρικά, θαλασσονοστιμιές από Πρέβεζα, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, κέτσαπ, κουλούρια παξιμάδια, λάδι, λαζάνια, λεμόνια, λουκάνικα, λουκούμια, μανταρίνια, μανιτάρια, μαρμελάδες, μέλι, μήλα, ξερά σύκα, ξηροί καρποί, ξύδι, οίνος, όσπρια, παξιμάδια, παραδοσιακά εδέσματα, πατάτες, πελτές τομάτας, πίτες, πορτοκάλια, ρόδια, ρίγανη, ρύζι, σαλιγκάρια, σάλτσες, σκόρδα, σταφίδες, σταφύλια κλημεντίνες, ταχίνι, τομάτα, τοματίνια, τσίπουρο, τυροκομικά, χαλβάς, φυτικά καλλυντικά, χαλβάς Φαρσάλων, ψητή μελιτζάνα με λιαστή τομάτα, κρητικά τυριά, τομάτες από Αργολίδα, σύγκλινο και καπνιστά αλλαντικά, φρέσκα παραδοσιακά λουκάνικα από το Καρπενήσι, κουλούρια από την Καστοριά κ.α.

Η εγγραφή σας στον Σύλλογο Καταναλωτών και η απόκτηση της κάρτα μέλους προσφέρει στους κατόχους της πρόσβαση σε εκπτώσεις και προσφορές, στους παραγωγούς και στα καταστήματα της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους υπεύθυνους του συλλόγου:

Τηλέφωνα 2107666068
email: Info@skva.gr

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι:
· τα λεωφορεία 203 – 204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η Στάση) και
· το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα).

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Ιούνιος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηγουμενίτσα: Νομική πληροφόρηση σε εργαζόμενους και άνεργους

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε (ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε) σε μια προσπάθεια κάλυψης των αυξημένων αναγκών νομικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων, διοργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ, της πόλης, την Τετάρτη 13 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 18:00, εκδήλωση δια ζώσης πληροφόρησης όπου θα παρέχονται δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης.

Ειδικότερα, νομικοί συνεργάτες του ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε θα απαντούν σε προσωπικά ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων σχετικά με:
–Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, Ο.Γ.Α κ.α.) (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κ.λ.π).
–Τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).

Πηγή

Ιούνιος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άλιμος: Δωρεάν συμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει και φέτος τη βοήθεια στη δωρεάν συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων Ε1 για τους εγγεγραμμένους στις κοινωνικές δομές του.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 9882226 προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους, καθημερινά από τις 9.00 έως τις 14.00.

Όπως ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ο Δήμος, τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα παραδίδονται στο ΚΕΠ Κάτω Καλαμακίου (Θουκυδίδου 43) σε κλειστό φάκελο και θα παραλαμβάνονται από συνεργάτες φοροτεχνικούς κάθε Τρίτη απόγευμα για όλο τον Ιούνιο. Η επιστροφή τους θα γίνεται την Τρίτη της επόμενης εβδομάδας.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι μόνο ο Κλειδάριθμος και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Πηγή

Ιούνιος 7th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καλοκαιρινό παζάρι αλληλεγγύης στο Πάρκο Δρακόπουλου

Ο Σύλλογος «Κίνηση Αλληλεγγύης Πατησίων 5ης Δημοτικής Κοινότητας» σας προσκαλεί στο Πάρκο Δρακόπουλου, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, από τις 9.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, σ’ ένα καλοκαιρινό Παζάρι Αλληλεγγύης και αγορά Χωρίς Μεσάζοντες. Μικροί παραγωγοί προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές, και βοηθάνε με την αλληλέγγυα δράση της Κίνησης μας οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Η Κοινωνική Κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος» στα Πατήσια, μαγειρεύει και μοιράζει δωρεάν φαγητό για όλους, ενώ παράλληλα, συγκεντρώνονται φάρμακα για το Φαρμακείο Αλληλεγγύης & το Κοινωνικό Ιατρείο.

Για το Γηροκομείο Αθηνών: φρυγανιές, μαρμελάδες, σκόνη πλυντηρίου ρούχων, καθαριστικό πατώματος και πιάτων, χλωρίνη.

Πηγή

Ιούνιος 6th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος σε δημότες και κατοίκους Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», προσφέρουν δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο σε δημότες – κατοίκους της πόλης μας.

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 9:00 -11:00, θα πραγματοποιούνται δωρεάν οι παρακάτω εξετάσεις:
–Οπτική Τομογραφία Συνοχής (ΟCT) ωχράς κηλίδας και οπτικού νεύρου.
–Παχυμετρία κερατοειδούς.
–Οπτικά πεδία.
–Ηλεκτροφυσιολογικός έλεγχος οπτικής οδού (ΗΑΓ, ΠΔΙΛ, πολυεστιακό ΗΑΓ)

Υπεύθυνη Ιατρός Οφθαλμολόγος, είναι η και Μόσχου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οφθαλμολογίας.

Για ραντεβού επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 210 7768321.

Πηγή

Ιούνιος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Ιλίου: Δωρεάν εξετάσεις χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ)

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και έγκαιρης διάγνωσης, ο Δήμος Ιλίου θα πραγματοποιήσει δωρεάν Έλεγχο Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, από τις 09:00 έως τις 13:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος».

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα δε χρειάζεται ραντεβού και για περισσότερες πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στην Κοινωνική Υπηρεσία και συγκεκριμένα στο Κέντρο Κοινότητας (Νέστορος 101, 1ος όροφος), στο τηλέφωνο 213 2030011, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00 – 14:00.

Πηγή

Ιούνιος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν σπιρομέτρηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν σπιρομέτρηση για καπνιστές ή πρώην καπνιστές ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα άνω των 40 ετών, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος), από τις 13.00 έως τις 16.00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού στο τηλ. 2310.509.053 και 2310.509.020.

Η εξέταση διοργανώνεται από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Πηγή

Ιούνιος 4th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

2ο Φεστιβάλ Κοινωνικής Οικονομίας

Σας προσκαλούμε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου και ώρες 11π.μ. έως 5μ.μ. στο 2ο Φεστιβάλ Κοινωνικής Οικονομίας που διοργανώνει η Κοιν.Σ.Επ. «+εργάζομαι!» στον Παντοκαφενέ.

Φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας συγκεντρώνονται για να εκθέσουν, να δειγματίσουν, να διαθέσουν και να αναδείξουν το κοινωνικό πρόσωπο μιας ανερχόμενης επιχειρηματικότητας.

Έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών, ομιλίες, συζητήσεις, δραστηριότητες και μουσικό πρόγραμμα.

Πηγή

Ιούνιος 1st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μια Κινητή Βιβλιοθήκη φέρνει το βιβλίο στις γειτονιές της Αθήνας

Η «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων φέρνει το βιβλίο και την ανάγνωση σε κάθε γειτονιά της πόλης με την Κινητή Βιβλιοθήκη!

Ο δήμος Αθηναίων, με τη συνεργασία του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, ξεκίνησε τη λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης για μικρούς και μεγάλους, που θα ταξιδεύει σε όλη την πόλη κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μέγας χορηγός της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η διαδικασία δανεισμού είναι πολύ απλή: Χάρη σε ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα, οι κάτοικοι της Αθήνας μπορούν με την ταυτότητά τους να γίνονται μέλη της βιβλιοθήκης και να δανείζονται δωρεάν μέχρι δύο βιβλία κάθε φορά. Εκτός από ελληνικά υπάρχουν και ξενόγλωσσα βιβλία, αγγλικά και γαλλικά, προκειμένου να έχει πρόσβαση ευρύτερος πληθυσμός της πόλης. Τα βιβλία μπορούν να επιστραφούν σε όποιο μέρος βρίσκεται κάθε φορά η Κινητή Βιβλιοθήκη ή και στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Σταθμό Λαρίσης.

Κάθε μήνα θα ανακοινώνεται η διαδρομή της Κινητής Βιβλιοθήκης. Για το μήνα Ιούνιο το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 1 Ιουνίου| Σεράφειο δήμου Αθηναίων – Ιερά Οδός & Π.Ράλλη | 17.00-21.00
Σάββατο 2 Ιουνίου |Ζάππειο – Λ. Αμαλίας |11.00-15.00
Τρίτη 5 Ιουνίου | Πάρκο Χελντράιχ| 10:00-15:00
Τετάρτη 6 Ιουνίου| Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα| 10:00-15:00
Πέμπτη 7 Ιουνίου| οδός Τρώων, Πετράλωνα| 17:00-21:00
Παρασκευή 8 Ιουνίου| Πλατεία Αυδή| 17:00-21:00
Σάββατο 9 Ιουνίου| Πλατεία Συντάγματος /Athens Pride| 12:30-17:30
Τρίτη 12 Ιουνίου| Πλατεία Αγίου Θωμά| 10:00-15:00
Τετάρτη 13 Ιουνίου| Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών, Σκουφά, έναντι Αγ. Διονυσίου| 10:00-15:00
Πέμπτη 14 Ιουνίου| Άλσος Παγκρατίου| 10:00-15:00
Παρασκευή 15 Ιουνίου| Σεράφειο δήμου Αθηναίων| 17:00-21:00
Σάββατο 16 Ιουνίου| Β. Αμαλίας στο ύψος Ζαππείου| 11:00-15:00
Τρίτη 19 Ιουνίου| Πάρκο Χελντράιχ| 10:00-15:00
Τετάρτη 20 Ιουνίου| Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα| 10:00-15:00
Πέμπτη 21 Ιουνίου| οδός Τρώων, Πετράλωνα| 17:00-21:00
Παρασκευή 22 Ιουνίου| Πλατεία Αυδή| 17:00-21:00
Σάββατο 23 Ιουνίου| Ζάππειο – Λ. Αμαλίας | 10:00-15:00
Τρίτη 26 Ιουνίου| Πνευματικό Κέντρο δήμου Αθηναίων| 10:00-15:00
Τετάρτη 27 Ιουνίου| Πλατεία Κουμουνδούρου| 16:00-20:00
Πέμπτη 28 Ιουνίου| Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων (Full moon party)| 17:00-21:00
Παρασκευή 29 Ιουνίου| Πλατεία Αγίου Ανδρέα, Λαμπρινή| 16:00-20:00
Σάββατο 30 Ιουνίου| Λόφος Λαμπράκη, Πυθέου| 10:00-15:00

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο mobilelibrary.opanda.gr και στα 210 8846009, 210 8236635. Email: publibrath@yahoo.gr

Πηγή

Ιούνιος 1st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πάτρα: Συλλογή ηλεκτρικών συσκευών για ανακύκλωση

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας με την συνδρομή της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Ανακυκλώνω στην πηγή» διοργανώνει συλλογή ηλεκτρικών συσκευών για ανακύκλωση στο χώρο στάθμευσης Καλεντζιώτη (Ακτή Δυμαίων & Παπαφλέσσα) το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ..

Αν έχετε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που δεν χρειάζεστε, μπορείτε να τις φέρετε για να ανακυκλωθούν σωστά και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. (τηλ.: 2610-321010, καθημερινές 7 – 9 μ.μ.) ή με την ‘Ανακυκλώνω στην πηγή’ (τηλ.: 261-500-9910, καθημερινές 9 π.μ. – 4 μ.μ.).

Πηγή

Ιούνιος 1st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα: 30η Δράση Χωριού Παραγωγών-Χωρίς Μεσάζοντες

Την Κυριακή 3 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η 30η δράση του «Χωριού Παραγωγών – Χωρίς Μεσάζοντες», στον πεζόδρομο του Άλσους, από τις 8.00 το πρωί, έως τις 14.00 το μεσημέρι.

Όποιοι το επισκεφθούν θα μπορέσουν να προμηθευτούν διάφορα προϊόντα της Ελληνικής γης, βιολογικά και συμβατικά, αλλά και εποχιακά φρέσκα λαχανικά και φρούτα όπως και παραδοσιακά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της δράσης, θα συλλέγονται, όπως πάντα, από τους πολίτες αλλά και από τους παραγωγούς, τρόφιμα και φάρμακα, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο αντίστοιχα, προκειμένου να ενισχυθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού του Δήμου μας, μέσα και από αυτές τις δομές.

Πηγή

Μάιος 31st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιος Δημήτριος: Ανοιχτή για το κοινό η Δημοτική Ιματιοθήκη

Την Παρασκευή 1-6-2018, όπως κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, η Δημοτική Ιματιοθήκη ανοίγει τις πόρτες της και σας περιμένει από ώρα 14:00 έως 17:00, επί της οδού Μακρυγιάννη 98 για να ανταλλάξετε ή να προσφέρετε ρούχα, υποδήματα, αξεσουάρ και παιδικά παιχνίδια.

Στον ίδιο χώρο καλύπτονται βασικές ανάγκες ρουχισμού και υπόδησης συμπολιτών μας που είναι εγγεγραμμένοι/-ες στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Πηγή

Μάιος 31st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της 42ης απευθείας διάθεσης, με επιλεγμένα άριστα ελληνικά προϊόντα.

Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα μόνο με παραγγελίες. Εκπρόθεσμες παραγγελίες δεν γίνονται δεκτές.

Δηλώστε συμμετοχή και ως εθελοντές: Με τη Φόρμα Εθελοντών για 9/6/2018 στην ιστοσελίδα.

Προέλευση & Τιμές Προϊόντων – Προσφορές Προϊόντων:
– Κρεμμύδια ξερά Ξανθά ποικιλίας Μικάντο και Κόκκινα ποικιλίας Γκανίρα σε χωριστές συσκευασίες των 5,5 κιλών με 2 € (0,36 €/κιλό), Κρεμμύδια ξερά Ξανθά μικρά ποικιλίας Μικάντο σε συσκευασίες των 4 κιλών με 1 € (0,25 €/κιλό) και Σκόρδα ξερά μεγάλα σε συσκευασίες των 10 τεμαχίων με 2 € (0,20 €/τεμ.), της παραγωγού Πηγής Αραμπατζή από τον Δασόλοφο Φαρσάλων
– Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, νέας παραγωγής, ψυχρής έκθλιψης μόνο με μηχανικές και φυσικές μεθόδους, σε πλαστικές διάφανες συσκευασίες 5 λίτρων με 18 ευρώ (3,60 ευρώ/λίτρο), της εταιρίας παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου Γ. Φλώρος – Χ. Ευαγγελάρας Ο.Ε. από τις Ράχες Φθιώτιδας
– Τυριά Λαμίας των Γαλακτοτυροκομικών Ζήσιμου: Φέτα σε συσκευασίες τάπερ των 2,5 κιλών με 15 € (6,00 €/κιλό) και Γίδινο σε συσκευασίες τάπερ των 2,5 κιλών με 15,50 € (6,20 €/κιλό), σε άλμη
– Κρητικά Παξιμάδια της Αρτοποιίας Χιωτάκης – Πολάκης Ο.Ε. από το Ηράκλειο Κρήτης: Ντακάκι Κρίθινο σε συσκευασίες 1800 γραμμαρίων, Ντακάκι Λαδιού τύπου Κυθήρων σε συσκευασίες 1670 γραμμαρίων και Ντακάκι Χαρουπιού σε συσκευασίες 1570 γραμμαρίων, όλα με 6 €/συσκευασία
– Λιαστή Ντομάτα φυσικής ξήρανσης σε γυάλινα βάζα των 370 ml με 2,80 €, της παραγωγού Ευαγγελίας Θεοδωροπούλου από τον Δασόλοφο Φαρσάλων
– Φυσικά καθαριστικά του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου ΒΙΟ.ΜΕ. από τη Θεσσαλονίκη: Κρεμοσάπουνο χεριών σε συσκευασία 1 λίτρου με 2,50 €, Συμπυκνωμένο οικολογικό υγρό πιάτων σε συσκευασία 1,5 λίτρου με 4,80 €, Οικολογικό καθαριστικό αλάτων για μπάνια και βρύσες σε συσκευασία (βαποριζατέρ, ψεκαστήρας χειρός) 0,75 λίτρου με 2,70 €, Οικολογικό καθαριστικό απολίπανσης για φούρνο και απορροφητήρα σε συσκευασία (βαποριζατέρ, ψεκαστήρας χειρός) 0,75 λίτρου με 3,10 €, Υγρό Πλυντηρίου Ρούχων σε συσκευασία (48 πλύσεων) 4 λίτρων με 5,50 € και Καθαριστικό Γενικής Χρήσης σε συσκευασία 4 λίτρων με 5,20 €

– Για την υποστήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη, υπάρχει δυνατότητα για προσφορές μέσω της Φόρμας Παραγγελιών ποσοτήτων αξίας 1 ή 2 € σε κρεμμύδια, ελαιόλαδο και τυρί. Όσοι τις επιλέγουν, πληρώνουν στους παραγωγούς επιπλέον της παραγγελίας τους 1 ή 2 € και έτσι προσφέρουν ποσότητες προϊόντων ίσης αξίας για να τις μοιράσουμε στις οικογένειες.

Τρόποι & Προθεσμία Παραγγελιών:
Διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της ιστοσελίδας μας
– Στα τηλέφωνα: 6985603574 (Cosmote WU) – 6947081904 (Vodafone CU) – 6906981623 (Wind F2G)
– Σε εθελοντές στην Πλατεία Πάρκου: Τα Σάββατα 26 Μαΐου και 2 Ιουνίου (10:30π.μ.-12:30μ.μ.)
– Διαδικτυακά και τηλεφωνικά, παραγγελίες γίνονται δεκτές έως τις 11:00 μ.μ. της Τετάρτης 6 Ιουνίου.

Παραλαβή προϊόντων – Δανειστική Βιβλιοθήκη – Παράλληλες δράσεις:
Παραλαβή: στο parking της Έκθεσης Λαμίας το Σάββατο 9 Ιουνίου από 9 π.μ. έως 1 μ.μ.

Στο χώρο της Γραμματείας, θα λειτουργήσει και η Δανειστική Βιβλιοθήκη της κίνησης, η οποία τώρα εξυπηρετείται και ηλεκτρονικά. Στην ιστοσελίδα μας έχει αναρτηθεί ο Κατάλογος Βιβλίων για άμεση ενημέρωση και επιλογή, και μπορεί ο καθένας με τη Φόρμα Δανεισμού Βιβλίων να ζητήσει βιβλία και να τα παραλάβει επιτόπου στη διάθεση, κρατημένα και χωρίς καμία καθυστέρηση.
Επίσης, θα συλλέξουμε: Τηγανέλαιο για ανταλλαγή με προϊόντα που θα δωρηθούν, Φάρμακα για δομές υγείας και Πλαστικά καπάκια για τις δωρεές του Συλλόγου Παραπληγικών.

Πηγή

Μάιος 30th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Προληπτικός Ιατρικός Έλεγχος στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου, μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Πολυιατρείου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο «Πρόσκληση στην Πρόληψη» θα πραγματοποιήσει Δωρεάν Προληπτικό Ιατρικό Έλεγχο στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9), την Κυριακή 3 Ιουνίου και ώρα 10:00 – 14:00

Θα πραγματοποιηθούν:
–Μετρήσεις: Οξυγόνου Αίματος, Αρτηριακής Πιέσεως, Χοληστερίνης, Σακχάρου & Τριγλυκεριδίων, Καρδιογράφημα, υπέρηχο θυρεοειδούς
–Εκτιμήσεις και συμβουλές από Ειδικούς Ιατρούς: Καρδιολόγο, Ειδικό Χειρουργό Ενδοκρινών Αδένων, Παθολόγο, ΩΡΛ, Γυναικολόγο, Ορθοπεδικό, Ουρολόγο
–Συμβουλές από Φυσικοθεραπευτή

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο:213 2031911

Η δράση διενεργείται με την ευγενή χορηγία του ΙΑΣΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ- Γενική Κλινική Καλλιθέας και της κας Θεοτόκη (Τιτής) Ντολαπτσή.

Πηγή

Μάιος 30th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Πετρούπολης: Κολυμπάμε για καλό σκοπό

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς προσκαλεί τους χρήστες του κολυμβητηρίου να κολυμπήσουν για καλό σκοπό!

Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση αποτελεί μέρος της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης και της ανάγκης να αναδειχτεί η στήριξη και η αλληλεγγύη μεταξύ του πετρουπολιώτικου λαού, προκειμένου με τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και κατ΄ επέκταση οι οικογένειες που στηρίζονται από αυτό.

Έτσι λοιπόν «Κολυμπάμε για καλό σκοπό!!!» την Κυριακή 3 Ιουνίου από τις 10.00 έως τις 14.00 στη μεγάλη πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, θεωρώντας ότι ο καθένας από εσάς μπορεί να συμβάλλει με τη συμμετοχή του.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Δημοτικό Κολυμβητήριο τηλέφωνο:210 50.62.961 από την Τρίτη 29 Μαΐου έως της Παρασκευή 1 Ιουνίου.

Πηγή

Μάιος 29th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Περιστέρι: Δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες

Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Oι Άγιοι Ανάργυροι» παρέχει την δυνατότητα σε άπορες, ανασφάλιστες και χαμηλό εισόδημα γυναίκες να κάνουν την εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας.

Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Περιστερίου, με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα Υγείας – Καρδιολόγου Γιώργου Μπεκιάρη εξασφάλισε μία ακόμη πολύτιμη ημερομηνία εξέτασης για γυναίκες άπορες και ανασφάλιστες, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες που είναι ηλικίας 40 έως 69 ετών, ανασφάλιστες ή ασφαλισμένες με χαμηλό εισόδημα (έως 6.000 ευρώ ατομικό ή έως 12.000 ευρώ οικογενειακό).

Προσοχή: το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη ή έχουν εμφανίσει στο παρελθόν καρκίνο του μαστού.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, στο τηλέφωνο 210-5783266 , ώρες 8:οο-14:οο έως την Δευτέρα 18/6/2018.

Πηγή

Μάιος 29th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments