organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Βέροια: Κάλεσμα για συλλογή φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο

ο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βέροιας προσκαλεί όλους τους δημότες του καθώς και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, να συνδράμουν στην ενίσχυση της Δομής μας, προμηθεύοντάς την με φάρμακα παντός είδους (πλην αυτών που χορηγούνται με ειδική συνταγή (ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών που υπάγονται στο νόμο 1729/87), παραφαρμακευτικά προϊόντα και αναλώσιμα υλικά.

Σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες, κάθε προσφορά είναι πολύτιμη.

Διεύθυνση Κοινωνικού Φαρμακείου: Σταδίου 51, Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2331353822 Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-15:00.

Πηγή

Αύγουστος 16th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φαρμακείο Λήμνου

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λήμνου συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις από όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμά του για να λαμβάνουν δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα ως ωφελούμενα άτομα.

Όσοι από τους κατοίκους του Δήμου επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον χώρο στέγασης του Φαρμακείου (Λεωφόρος Δημοκρατίας 65, Χώρος Στάθμευσης Σούμπρας) προσκομίζοντας τα ακόλουθα απαραίτητα δικαιολογητικά:

–Αίτηση (παρέχεται από την υπηρεσία)
–Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή δελτίο ταυτότητας ομογενούς ή διαβατήριο και άδεια παραμονής σε ισχύ ή δελτίο ασύλου σε ισχύ
–Βεβαίωση σπουδών ή βεβαίωση στρατού ( σε περίπτωση ενήλικου προστατευόμενου μέλους)
–Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου οικονομικού έτους
–Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
–Βεβαίωση ανεργίας Ο.Α.Ε.Δ.
–Πιστοποιητικά αναπηρίας από ΚΕΠΑ σε ισχύ ή ιατρικά πιστοποιητικά-γνωματεύσεις
–Ιατρική συνταγή (κατόπιν ελέγχου από τη φαρμακοποιό)

Τα φάρμακα θα δίνονται κατόπιν συνεννόησης με τον εθελοντή φαρμακοποιό συγκεκριμένες μέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Λεωφόρος Δημοκρατίας 65, Πάρκινγκ Σούμπρας
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:00-15:00.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22540-29111

Πηγή

Αύγουστος 16th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών

Ξεκινά αύριο Πέμπτη 16 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών.

Οι αιτήσεις καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται έως τις 28 του μήνα από τις 9.00 έως τις 14.00, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που εδρεύει επί των οδών Αχαρνέων Ιππέων και Μεγάλου Βασιλείου, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας των Εργατικών Κατοικιών.

Πληροφορίες: 2102463543/ 2132123128.

Πηγή

Αύγουστος 15th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Σχολικά είδη για τα 45 ορφανά του Λύρειου Ιδρύματος – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Το πρώτο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά θα χτυπήσει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και δυστυχώς τα 45 ορφανά παιδιά του Λύρειου Ιδρύματος έχασαν τα σχολικά τους είδη μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Πολλοί φορείς έχουν κινητοποιηθεί για να συνδράμουν οικονομικά στην προσπάθεια αναστήλωσης του Ιδρύματος ενώ εδώ και λίγες ημέρες υπάρχει μια κινητοποίηση στην ανατολική Αττική για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά του Λύρειου ώστε να μπορέσουν απρόσκοπτα να ξεκινήσουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Εφημερίδας ΖΩ σε συνεργασία με το Laf Lab – Εργαστήρι Δημιουργικών και Ψυχοεκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 2103009878 ή 6947916568 ή με email : zwnewspaper@gmail.com

Αυτές είναι οι ανάγκες σε σχολικά είδη
–Σχολικές τσάντες (περίπου 40)
–Κασετίνες (περίπου 40)
–Παγουράκια Νερού (περίπου 15)
–Χαρτί Φωτοτυπικού Α4
–Μαρκαδόρους
–Κηρομπογιές
–Νερομπογιές
–Ξυλομπογιές
–Χάρακες
–Πλαστελίνες
–Υπογραμμιστικά
–Τετράδια μπλε
–Τετράδια 2 θεμάτων
–Τετράδια 3 θεμάτων
–Διαβήτες
–Στυλό
–Μολύβια
–Γόμες
–Ξύστρες
–Αυτοκόλλητα επιβράβευσης
–Μπλοκ ακουαρέλας
–Χαρτόνια κανσόν
–Ετικέτες σχολικές
–Κόλλες Υγρές και στικ
–Ψαλιδάκια (με στρογγυλή μύτη)

Πού θα συγκεντρώνονται τα είδη:
Νέα Μάκρη Για την Εφημερίδα ΖΩ στο κεντρικό κατάστημα Κούριερ Ελτά (δίπλα από Σινέ Σίσσυ) Λ. Μαραθώνος 38 τηλ. επικοινωνίας με την εφημερίδα 2103009878 ή 6947916568 (Υπεύθυνη συγκέντρωσης για την εφημερίδα ΖΩ: Μαρία Δρόσου)
Μαραθώνας Βιβλιοπωλείο Βαρδάκη Ελένη Τηλ. 2294067512 Αθανασίου Χρυσίνα 30
Ραφήνα στον χώρο του Laf Lab 6:00 – 7.00 κάθε απόγευμα (26ο χλμ. Λ. Μαραθώνος δίπλα στην Αγ. Βαρβάρα τηλέφωνο επικοινωνίας 2294 304779, Υπεύθυνος: κ. Γκερδιδάνης Δημήτρης)
ή για οποιαδήποτε άλλη ώρα ή τοποθεσία καλέστε στο 2103009878 ή 6947916568 (σύντομα με αρκετά σημεία συγκέντρωσης σε όλες τις περιοχές ή για αποστολές από μακρινές περιοχές καλέστε στο 2103009878 ή 6947916568)

Λίγα λόγια για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
Από το 1967, στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, με μητρική στοργή και χριστιανική αγάπη, λίγες αφοσιωμένες Μοναχές, χωρίς να παραβλέπουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του μοναχικού βίου τους, έκαναν σκοπό τους τη μέριμνα, ανατροφή και μόρφωση παιδιών με τις λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή. Ο οικισμός του Ιδρύματος λειτουργεί ως ένα πρότυπο «Ορθόδοξο Χωριό” και φιλοξενεί αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια ή και τους πρώτους μήνες της ζωής τους, προσφέροντας μία ζεστή οικογενειακή ζωή που θα τα βοηθήσει στο μέλλον να ενταχθούν ως ενήλικες στη σύγχρονη κοινωνία.Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα δεν λαμβάνει καμία απολύτως επιχορήγηση. Τα έσοδα του Ιδρύματος προέρχονται από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές που μας προσφέρουν ιδιώτες, εταιρείες και οργανισμοί, από κληροδοτήματα και κάποια ενοίκια ακινήτων.

Πηγή

Αύγουστος 14th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Περιστέρι: Δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες

Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Oι Άγιοι Ανάργυροι» παρέχει την δυνατότητα σε άπορες, ανασφάλιστες και χαμηλό εισόδημα γυναίκες να κάνουν την εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας.

Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Περιστερίου, με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα Υγείας – Καρδιολόγου Γιώργου Μπεκιάρη εξασφάλισε μία ακόμη πολύτιμη ημερομηνία εξέτασης για γυναίκες άπορες και ανασφάλιστες, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες που είναι ηλικίας 40 έως 69 ετών, ανασφάλιστες ή ασφαλισμένες με χαμηλό εισόδημα (έως 6.000 ευρώ ατομικό ή έως 12.000 ευρώ οικογενειακό).

Προσοχή: το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη ή έχουν εμφανίσει στο παρελθόν καρκίνο του μαστού.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, στο τηλέφωνο 210-5783266 , ώρες 8:οο-14:οο έως την Παρασκευή 31/8/2018.

Πηγή

Αύγουστος 13th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συναυλία στο Ηρώδειο για τους πυρόπληκτους αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου

Μια πλειάδα μουσικών και τραγουδιστών συμμετέχουν στη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, που διοργανώνει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όλα τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2019, στις 9.00 μμ., τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Φεστιβάλ, «η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ξέσπασε στις 23 Ιουλίου. Τις ίδιες μέρες έφυγε απ’ τη ζωή ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας. Από τον «Άγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση στα «Λαϊκά» του Μίκη Θεοδωράκη, από τη «Θητεία» του Γιάννη Μαρκόπουλου στο «Κάτω απ’ τη μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού, από το «Ελεύθεροι κι ωραίοι» του Σταύρου Κουγιουμτζή στον «Άμλετ της σελήνης» του Θάνου Μικρούτσικου και το «Είν’ αρρώστια τα τραγούδια» του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής».

Στη συναυλία συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη και πολυμελής ορχήστρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργος Νταλάρας.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 60 ευρώ (VIP), 45 ευρώ (A’ Ζώνη), 35 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Γ’ Ζώνη) και 20 ευρώ (άνω διάζωμα) έως 15 ευρώ (φοιτητικά και 65+) και 10 ευρώ (ΑΜΕΑ και άνεργοι). Όπως πληροφορεί το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το σκοπό της συναυλίας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης των 20 ευρώ χωρίς θέση, από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών ή από τη Viva.gr.

Πηγή

Αύγουστος 10th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Σέρρες: Έκκληση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο Βισαλτίας

Έκκληση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Βισαλτίας, απευθύνουν οι υπεύθυνοι λειτουργίας του. Τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής, αλλά και ράφια ή πάγκοι για τη διαμόρφωση του χώρου και την τοποθέτηση των προϊόντων , όπως και ρούχα και υποδήματα σε καλή κατάσταση, αλλά και σχολικά είδη κρίνονται απαραίτητα για την συνέχιση λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και την εξυπηρέτηση των ευάλωτων οικογενειών που εξυπηρετεί.

«Οι ανάγκες του παντοπωλείου είναι πολλές και οι ανάγκες των συμπολιτών μας ακόμη περισσότερες. Εξυπηρετούμε 223 οικογένειες, αλλά και μεμονωμένους πολίτες» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αιμιλία Καρβούλη. Ανάλογες και οι ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου. «Κάθε προσφορά είτε μικρή, είτε μεγάλη για μας είναι πολύτιμη. Φάρμακα που δεν χρειαζόμαστε πλέον και δεν έχουν λήξει, θα μπορούν ν’ αποβούν πολύ χρήσιμα σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Το ίδιο απαραίτητα μας είναι και τα παραφαρμακευτικά είδη» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών η υπεύθυνη φαρμακοποιός Αναστασία Χατζηστραβού.

Τόσο το κοινωνικό παντοπωλείο όσο και το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Βισαλτίας στεγάζονται στο παλαιό ξενοδοχείο «ΓΕΡΑΚΙΝΑ» και λειτουργούν καθημερινά, από Δευτέρα ως την Παρασκευή, από τις 7.30 π.μ. ως τις 15.30.

Πηγή

Αύγουστος 9th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Καρδίτσα

Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η μονάδα μαστογράφου σε συνεργασία με το παράρτημα Καρδίτσας της Ε.Α.Ε. συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα βρίσκεται στο:

Άλσος Παυσιλύπου, στις 28 & 29 Αυγούστου 2018.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2441354718 (09.00-13.00)
Τα ραντεβού θα κλείνονται από 20 Αυγούστου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:
—Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
–Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
–Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
–Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).
–Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Πηγή

Αύγουστος 6th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δράσεις για την αρωγή των πυρόπληκτων από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κέας

Η Κοινωφελής Επιχείριση του Δήμου Κέας, συμμετέχοντας στην εθνική κινητοποίηση για την αρωγή των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη, μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, διοργανώνει εθελοντικό χρηματικό έρανο με δύο δράσεις.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να καταθέσουν στον Τραπεζικό λογαριασμό της Κ.Ε.Δ.Κ. (Τράπεζα Πειραιώς, Αρ.λογαριασμού:5703-018517-468, IBAN:GR12 0172 7030 0057 0301 8517 468, Αιτιολογία: Αρωγή Πυρόπληκτων) το ποσό το οποίο επιθυμούν να συνεισφέρουν.

Επιπλέον, η Κ.Ε.Δ.Κ. θα τοποθετήσει έδρανο είσπραξης εισφορών, με απόδειξη, σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Κέας έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ειδικά για την εκδήλωση “Μια Γιορτή για την Καρθαία”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, όλα τα έσοδα θα διατεθούν επίσης για τον σκοπό αυτό.

Παρακαλούνται οι δημότες και οι επισκέπτες της Κέας να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια μας αυτή για τη συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα αποδοθούν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει για αυτό το σκοπό ο Δήμος Ραφήνας.

Πηγή

Αύγουστος 6th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Παράσταση για την Ενίσχυση των Πυρόπληκτων

Από το event τους στο Facebook:

Έχοντας ως μοναδικό σκοπό να βοηθήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, όσο μπορούμε, τους συνανθρώπους μας, και με τη στήριξη του θεάτρου Ελπίδας, διοργανώνουμε μία παράσταση Improv Theatre, της οποίας όλα τα έσοδα θα διατεθούν στους πληγέντες των πυρκαγιών. Η είσοδος θα είναι 5€ και θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης, για όποιον θέλει να διαθέσει περισσότερα.

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 11 Αυγούστου στις 21:00 στο θέατρο Ελπίδας για να το γεμίσουμε και να βοηθήσουμε με τον δικό μας τρόπο.

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2130883934
Ελληνική Κοινότητα Improv Theatre.

Πηγή

Αύγουστος 3rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνεταιριστικών Οργανώσεων #Coopstarter

Το CoopStarter στοχεύει στην ανάπτυξη μιας συνεταιριστικής επιχειρηματικής κουλτούρας μεταξύ των νέων γενιών, δημιουργώντας συνέργειες και αξιοποιώντας την εμπειρία και τους πόρους τόσο των συνεταιριστικών ενώσεων όσο και των οργανώσεων νέων.

Σε όλο το έργο, 12 μέντορες από 6 χώρες θα δημιουργήσουν μαζί πρωτοποριακά εργαλεία καθοδήγησης, με στόχο να διευκολύνουν τις συνεργατικές ενώσεις και τις οργανώσεις νεολαίας να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν τους νέους ηγέτες να αναπτύξουν συνεργατικά έργα με συνεκτικό και συμπληρωματικό τρόπο.

Αυτό το υλικό θα δοκιμαστεί σε μια ομάδα 10 νέων εθελοντών, που ονομάζεται «πρεσβευτές”, μέσω μιας σειράς 3 δραστηριοτήτων που οργανώνονται σε 5 πιλοτικές χώρες.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο επιτυχημένες και σταθερές οικονομίες παγκοσμίως συμβαίνει να είναι και οι περισσότερο αναπτυγμένες συνεταιριστικά οικονομίες στον κόσμο.

Το πρόγραμμα Coopstarter 2.0 έφτασε στο στάδιο ωρίμανσης και πλέον καλεί συνεταιριστικές ενώσεις και οργανισμούς να συμμετάσχουν σε αυτό ώστε το κλειδί της επιτυχίας των συνεταιριστών (συνεταιριστική εκπαίδευση) να είναι προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο και κυρίως στους νέους οι οποίοι πλήττονται από την ανεργία και την επισφάλεια.

Οσοι φορείς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνεταιριστικών Οργανώσεων #Coopstarter, να μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις ώστε να προωθήσουν από κοινού τη συνεταιριστική εκπαίδευση, μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στο http://starter.coop/wp/contact-points/

Πηγή

Αύγουστος 1st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Η Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων ανακοινώνει το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου

Η Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων ανακοινώνει τις ημερομηνίες που θα βρίσκεται στις γειτονιές της Αθήνας τον Σεπτέμβριο.

Ο δήμος Αθηναίων, με τη συνεργασία του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ξεκίνησε τον Ιούνιο τη λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης για μικρούς και μεγάλους. Η Κινητή Βιβλιοθήκη θα ταξιδεύει σε όλη την πόλη στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με την ευκαιρία του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου η Κινητή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται και στο Ζάππειο, ενώ την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου θα ‘επισκεφθεί’ και το δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά!

Ειδικότερα για το μήνα Σεπτέμβριο το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 4/9: πάρκο Χελντράιχ, 10.00-15.00
Τετάρτη 5/9: Έκθεση Βιβλίου – Ζάππειο, 18.00-22.00
Πέμπτη 6/9: Σεράφειο – Πειραιώς & Π. Ράλλη, 17.00-21.00
Παρασκευή 7/9: Έκθεση Βιβλίου – Ζάππειο, 18.00-22.00
Σάββατο 8/9: Πάρκο Κλωναρίδη, 10.00-15.00
Τρίτη 11/9: Πλατεία Αγίου Θωμά, 10.00-15.00
Τετάρτη 12/9: Έκθεση Βιβλίου – Ζάππειο, 18.00-22.00
Πέμπτη 13/9: Τρώων- Πετράλωνα, 17.00-21.00
Παρασκευή 14/9: πλατεία Αγίου Ανδρέα, Λαμπρινή, 17.00-21.00
Σάββατο 15/9: Έκθεση Βιβλίου – Ζάππειο, 18.00-21.00
Τρίτη 18/9: πάρκο Χελντράιχ, 10.00-15.00
Τετάρτη 19/9: Λόφος Λαμπράκη, 10.00-15.00
Πέμπτη 20/9: Σεράφειο Πειραιώς & Π. Ράλλη 17.00-21.00
Παρασκευή 21/9: ΟΠΑΝΔΑ, Πνευματικό Κέντρο Δ.Α. Σόλωνος, 10.00-15.00
Σάββατο 22/9: Πάρκο Κλωναρίδη, 10.00-15.00
Τρίτη 25/9: Πλατεία Αγίου Θωμά, 10.00-15.00
Τετάρτη 26/9: Πλατεία Κοτζιά, Δημαρχείο, 10.00-15.00
Πέμπτη 27/9: Τρώων – Πετράλωνα, 17.00-21.00
Παρασκευή 28/9: πλατεία Αγίου Ανδρέα, Λαμπρινή, 17.00-21.00
Σάββατο 29/9: Πάρκο Δρακόπουλου, 11.00-15.00

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο: mobilelibrary.opanda.gr και στα 210 8846009, 210 8236635. Email: publibrath@yahoo.gr

Οι κάτοικοι της Αθήνας μπορούν με την ταυτότητά τους να γίνονται μέλη της βιβλιοθήκης και να δανείζονται δωρεάν μέχρι δύο βιβλία κάθε φορά. Εκτός από ελληνικά υπάρχουν και ξενόγλωσσα βιβλία, αγγλικά και γαλλικά. Τα βιβλία μπορούν να επιστραφούν σε όποιο μέρος βρίσκεται κάθε φορά η Κινητή Βιβλιοθήκη ή και στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Σταθμό Λαρίσης.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Πηγή

Ιούλιος 30th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Τραπεζικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους άνοιξε η ΚΕΔΕ

Λογαριασμό αλληλεγγύης για όσους κάηκαν τα σπίτια τους από τις φωτιές σε Κινέτα , Ραφήνα και Μαραθώνα άνοιξε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) .

Ο αριθμός του λογαριασμού είναι «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΙΒΑΝ GR90 0110 1510 0000 1510 0284 874» ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα αποδοθεί, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές, απευθείας στους πυροπαθείς .

Πηγή

Ιούλιος 27th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λογαριασμός του Δήμου Μεγαρέων για την αποκατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής

Για όσους επιθυμούν να προσφέρουν χρήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποκατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής της Κινέτας ο Δήμος Μεγαρέων σήμερα άνοιξε σχετικό Λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, κατάστημα Μεγάρων με αριθμό: IBAN GR64011041100000411/004932–81

Πηγή

Ιούλιος 27th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έναρξη λειτουργίας ιατρείου ψυχολογικής υποστήριξης στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου

Έναρξη λειτουργίας ιατρείου ψυχολογικής υποστήριξης, στο ΚΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ.

1.ΠΡΩΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

9πμ–14μμ καθημερινά 3 κλινικούς ψυχολόγους.

2.ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 17ΜΜ–20ΜΜ Ψυχιατρικο ιατρειο ενηλίκων.

ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ιατρείο ψυχολογικής υποστηριξης με 2 ψυχολόγους.

3.ΜΕΤΑ ΤΗΝ 6η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ.

4. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ.

5.Ιατρείο ψυχολογικής υποστηριξης ογκολογικων ασθενών.

6.Κινητή μοναδα ψυχολογικής υποστήριξης.

Εχει μεταφερθεί στο ΚΥ ολο το φαρμακευτικό και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, οπου θα τοποθετηθούν 4 εθελοντές φαρμακοποιοί.

Πηγή

Ιούλιος 27th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά εθελοντές για το Μάτι

Την ανάγκη δημιουργίας δικτύου εθελοντών όλων των ειδικοτήτων για τη στήριξη των πληγέντων στο Μάτι, υπογραμμίζει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Στο πλαίσιο αυτό, όποιος πολίτης επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, είτε να απευθύνεται στο Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, επί της οδού Αγράφων 3-5 στο Μαρούσι, προκειμένου να δηλώσει τα στοιχεία του και την ιδιότητά του, είτε εναλλακτικά να αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείου: somatiosekeel@gmail.com.

Οι σχετικές λίστες που θα καταρτιστούν, θα προωθηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ραφήνας, σημειώνει το Σωματείο, υπογραμμίζοντας επίσης ότι σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου Ραφήνας, «προς ώρας έχουν καλυφθεί οι πρώτες ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό».

Κλείνοντας, το σωματείο χαρακτηρίζει «συγκινητική» τη χθεσινή ανταπόκριση των απλών πολιτών, αλλά κι επιχειρήσεων στο κάλεσμά του, καθώς συγκεντρώθηκαν 10 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία ήδη μεταφέρθηκαν σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά και ιδιώτες μεταφορείς και δίκτυα εθελοντών.

Πηγή

Ιούλιος 26th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες και προσφορά βοήθειας

Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ενημερώνει πως ανάλογα με το είδος της πληροφορίας που θέλετε να λάβετε ή της βοήθειας που επιθυμείτε να προσφέρετε μπορείτε να επικοινωνείτε με τους κάτωθι:

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΜΕΩΝ:

Φάρμακα – Ιατρική βοήθεια
δρ. Κωνσταντίνος Μώρος, 6944714074
δρ. Μύρων Τσαγκαράκης, 6934341414

Ψυχολογική Στήριξη – Εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας
δρ. Μάκης Βουδούρης, 6974884488

Τρόφιμα
Σάββας Αραπκιλής, 6986736736
Γιώργος Χαχολάκης 6974079118 & 6974916039

Εθελοντές
Τζωρτζίνα Λεγάκη, 6972215146
Αντώνης Παλπατζής, 6977911839 & 6981218001
Αριστείδης Μπουράνης, 6974648000

Στέγη
Γιώργος Χαχολάκης, 6974079118 & 6974916039

Γραφείο Τύπου:
Ευάγγελος Μπουρνούς, 6977122129
Βασίλης Πιστικίδης, 6944677014
Γιώργος Κοκκόλης, 6931999962

Πολιτική Προστασία (Πυροφυλάκειο Ραφήνας) :2294022222
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2294321001

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
Σας πληροφορούμε ότι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έχει προβεί σε δημιουργία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν και οικονομικά στην προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
• ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5186092291418
• ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΒΙC/SWIFT: PIRBGRAA

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ
Ο Δήμος μας διαθέτει Τράπεζα Αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό». Μπορείτε εθελοντικά να προσφέρετε αίμα στους σταθμούς αιμοδοσίας των νοσοκομείων της επικράτειας με αποδέκτη «Τράπεζα Αίματος Δήμου Ραφήνας Πικερμίου». και αναφερόμενο νοσοκομείο το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό».

Πηγή

Ιούλιος 26th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες των πυρκαγιών

Μέσα στην ανείπωτη τραγωδία είναι σημαντικό να εστιάζουμε σε ελπιδοφόρες κινήσεις αλληλεγγύης. Σε όλη τη χώρα φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες σπεύδουν να βοηθήσουν τους πληγέντες με όποιον τρόπο μπορούν, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, προσφέροντας αίμα, στέγη, μέσα μεταφοράς, ιατρικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων μπορούν να επικοινωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Στο τηλέφωνο 210.4819001 η Περιφέρεια Αττικής δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες για τι είδους ανάγκες υπάρχουν και πού συγκεντρώνονται τα είδη αυτά για να αποστέλλονται στις πληγείσες περιοχές.

Η Περιφέρεια Αττικής, επίσης, ενημερώνει ότι για την καταγραφή ζημιών των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Ανατολικής Αττικής στα τηλέφωνα: 213 2005301, 213 2005289, 213 2005305, 213 2005288, 213 2005292.

Στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής λειτουργεί συγκεκριμένος χώρος (banner) υπό τον τίτλο «Χρήσιμες Πληροφορίες για τις μεγάλες πυρκαγιές στις 23/7/18», όπου παρέχονται χρηστικές πληροφορίες και ο οποίος επικαιροποιείται συστηματικά.

Στον τηλεφωνικό αριθμό 108 του Λιμενικού Σώματος μπορούν να απευθύνονται όσοι πολίτες χρειάζονται βοήθεια για απεγκλωβισμό με πλωτά μέσα από περιοχές που κινδυνεύουν από την πυρκαγιά.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού παρέχει νερό και σίτιση. Στην Εστία του Τοπικού Τμήματος Μεγάρων, μέλη του Σώματος ετοιμάζουν σάντουιτς. Άλλα μέλη του Σώματος αναμένεται να προσφέρουν βοήθεια στο ΚΑΠΗ της Κινέτας.

Όπως αναφέρει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ύστερα από συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 προχωρά στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, τα οποία θα μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές. Τα είδη για τα οποία υπάρχει άμεση ανάγκη είναι: Τρόφιμα (μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές), φάρμακα (παιδικά σιρόπια, Betadine, Fucidin, γάζες), νερά και χυμούς, είδη καθαριότητας (πετσέτες, μωρομάντιλα, σαμπουάν και σαπούνια). Οι τέσσερις σταθμοί συγκέντρωσης και οι ώρες λειτουργίας είναι οι εξής:

–Κτίριο Κεντρικής Διοίκησης Σ.Ε.Π.: Πτολεμαίων 1, Παγκράτι (Πλατεία Προσκόπων) Ώρες: 09:00-17:00
–Κτήμα Προσκόπων Κηφισιάς (Χαριλάου Τρικούπη 73, Κεφαλάρι) Ώρες:18:00-21:00
–Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό & Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου (Λεωφ. Ποσειδώνος πλησίον γηπέδου Tae Kwon Do) Ώρες:18:00-21:00
–Εστία Προσκόπων Μεγάρων (Αλσύλλιο Θεόγνιδος) Ώρες:18:00-21:00

Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες: 2107290046, 6936117147, 6945292724.

Όποιος από τους πληγέντες χρειάζεται οποιαδήποτε ανάγκη και βοήθεια μπορεί να επικοινωνεί και με το Χαμόγελο του Παιδιού στο τηλέφωνο 1056 (δωρεάν, 24 ώρες).

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής Αργοσαρωνικού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προσφέρει φιλοξενία σε πυρόπληκτους συμπολίτες μας. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήματα στα τηλέφωνα της Περιφέρειας 213 2129117 & 213 2129105

Το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ έπειτα από επικοινωνία με τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, συγκεντρώνει γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.ά). Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι) και για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 6944987730.

Ο δήμος Μαραθώνος ενημερώνει ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104.

Στο Πολιτιστικό Πάρκο της Νέας Μάκρης, το κυλικείο και ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών είναι στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη.

Στη Ραφήνα, αλυσίδα σουπερμάρκετ (Σκλαβενίτης) και καφετέριες προσφέρουν δωρεάν γεύματα και νερό.

Στο κέντρο του Πικερμίου, τα «EVEREST» και ο «Γρηγόρης Μικρογεύματα» προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό.

Για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Κινέτα, παρέχουν βοήθεια το γραφείο δημάρχου Μεγαρέων, τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας.

Συλλογή ειδών ανάγκης πραγματοποιείται Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, 08:00-12:00, στο Madame Ginger (Κεφαλληνίας 11, Κυψέλη, τηλ.: 6957217317).

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Δήμου Φυλής-Σύλλογος «Γρίζα» συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, 18:00-24:00 (κονσέρβες, γάλα σε σκόνη, γάλα μακρας διαρκείας, βρεφικό γάλα, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, φυσιολογικούς ορούς, φάρμακα) στο καφέ «Τυφλόμυγα» (Πλατεία Ηρώων, Άνω Λιόσια).

Με απόφαση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018. Τα είδη που θεωρούνται απαραίτητα είναι: εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.

Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος Άνθρωπος» συγκεντρώνει νερά, γάλατα, πάνες και μπισκότα (Μ. Αλεξάνδρου 122, στον Κεραμεικό).

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στο Omikron2 (Τριπτολέμου 34 & Βουτάδων Γκάζι). Οι ανάγκες είναι: Fucidin, Betadin, γάζες, γάντια μιας χρήσης, μάσκες μιας χρήσης, φυσιολογικός ορός, πάνες, μωρομάντιλα, φρυγανιές, μπισκότα, παξιμάδια, νερά, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, κονσέρβες και ξηρά τροφή.

Για τα αδέσποτα υπάρχουν ειδικές δομές που προσφέρουν βοήθεια, όπως στους Αγίους Θεοδώρους για τα αδέσποτα της Κινέτας.

Αν κάποιος βρει αδέσποτο ζωάκι στην Κινέτα, μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο 6975664142 για τη φιλοξενία του.

Την Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018, μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου θα μεταβούν στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές, προκειμένου να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση και να παρέχουν την όποια απαραίτητη βοήθεια.

Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής έχει ανακοινώσει ότι θα αναλάβει τα άγρια ζώα της περιοχής σε ανάγκη: σκαντζόχοιρους, χελώνες, αλεπούδες και κάθε άγριο ζώο. Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6972664675 (λειτουργεί όλο το 24ωρο). Στο σημείο βρίσκονται και οι Star-Special Team Animal Rescue-Ειδική Ομάδα Διάσωσης Ζώων (Νίκος Αδαμόπουλος: Επικεφαλής Διασώστης Τηλ.: 6948782120 και Κατερίνα Ιωαννίδου: Επικεφαλής Διασώστης Τηλ.: 6907095408)

Δωρεάν βοήθεια για τα αδέσποτα και τα κατοικίδια προσφέρεται στο Κτηνιατρείο Ειρήνης Κανελλοπούλου στην Κηφισιά (Πίνδου 16. Τηλ.: 2108013302, 6987153151)

Στο Κτηνιατρικό Κέντρο του Βασίλη Παπαϊωάννου στα Εξάρχεια προσφέρεται περίθαλψη στα αδέσποτα και στα κατοικίδια (Τηλέμαχου 18, τηλ.: 6932392710)

Στο Πικέρμι, το ιατρείο ζώων συντροφιάς Vets4life (Λεωφόρος Μαραθώνος 24) προσφέρει περίθαλψη στα κατοικίδια.

To Νεκροταφείο ζώων «Cats N Dogs» στο Κορωπί Αττικής προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του για τα κατοικίδια που πέθαναν στις φωτιές (Πλησίον της εξόδου 20 για Κορωπί, της Αττικής οδού. Τηλέφωνο: 210 6623307 Κινητό: 6977 633201)

Δωρεάν στέγη
–Στο Marathon Beach hotel, Λεωφ. Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας-Νέα Μάκρη (τηλ.: 22940.95022).
–Δωρεάν στέγη και φαγητό προσφέρεται από το La Playa Marathon (22940.57272).
–Στο δημαρχείο και στο πνευματικό κέντρο της Ραφήνας.
–Στο ξενοδοχείο Νηρέα, στη Νέα Μάκρη (22940.91214).
–Στο 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Αγίων Θεοδώρων.
–Το Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι προσφέρει διαμονή και διατροφή στους πληγέντες από τη πυρκαγιά της Κινέτας που στερούνται στέγης, για λίγες μέρες, στους χώρους του Ξενώνα. Επικοινωνήστε στο 27441-14000.
–Στη Ραφήνα ο παιδικός σταθμός «Μικρός Πρίγκηπας» παραμένει ανοιχτός για όποια οικογένεια με παιδιά έχει ανάγκη (22940.25383).
–Στην Αγία Παρασκευή Αττικής, ο εκπαιδευτικός οργανισμός Playgroup Hellas (Κυκλάδων 61, Αγία Παρασκευή) ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, όσες οικογένειες με μικρά παιδιά έχουν ανάγκη να βρουν έναν χώρο να στεγαστούν. Παράλληλα, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης. Για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλ.: 210.6090770.
–Στο cafe ΖαΖ συγκεντρώνονται ρούχα, σεντόνια, νερά, φαγητό ενώ λειτουργεί και ως χώρος υποδοχής πληγέντων (Εσπερίδων 3 & Λεωφόρος Λαυρίου. Τηλ.: 210.6658311).
–Το «Μαγέρικο Της Σεβαστής» προσφέρει φαγητό και νερό (Αεροπορίας & Μπότσαρη, Ν.Μάκρη, 2294 050280).
–Τα εκπαιδευτήρια Costeas-Geitonas School CGS προσφέρουν στέγη, φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης (Παλλήνη. Τηλ.: 210.6030411 και 6949.728062).
–Φιλοξενία ατόμων με ζώα στη Βασ. Ζερμπόγλου, στα Σπάτα. τηλ.: 6945007284 και 6982067351.
–Στο Στάδιο Μεγάρων προσφέρεται στέγη και περίθαλψη (Μοράβα 30, 2296081088).
–Με ιδιωτική πρωτοβουλία, δημιουργήθηκε μια φόρμα που, όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν να προσφέρουν κάποια φιλοξενία στους πληγέντες, μπορούν να το δηλώσουν εδώ. Οι διαθεσιμότητες εμφανίζονται σε αυτήν τη λίστα και είναι στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη φιλοξενίας.

Δωρεάν μετακινήσεις
–Οδηγοί ταξί (Ραδιοταξί Κόσμος 18300) μεταφέρουν δωρεάν εγκύους γυναίκες και παιδιά σε νοσοκομεία ή οπουδήποτε αλλού.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973221156, 6944888427, 2152157938
–Δωρεάν μεταφορά από Ραφήνα (5 οχήματα). Οι άνθρωποι αυτοί παρέχουν τηλέφωνο, νερό, φορτιστές για κινητά (6989373053).
–Έχουν τεθεί σε ετοιμότητα τα αμαξοστάσια Ανθούσας και Λιοσίων των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), ώστε λεωφορεία να παραλάβουν, από το λιμάνι της Ραφήνας, πληγέντες από την καταστροφική φωτιά της Ανατολικής Αττικής και να τους μεταφέρουν σε χώρους φιλοξενίας.

Φάρμακα και ιατρική βοήθεια
–Όποιος ξέρει κάποιον πληγέντα που να είναι διαβητικός και να έχει ανάγκη από Lantus – Novorapid ας καλέσει στο 6970459926.
–Έτοιμοι να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί, σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών, δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.
–Γιατρός στη Νέα Μάκρη (Βασίλης Παπαϊωάννου) προσφέρει αφιλοκερδώς ιατρική βοήθεια σε όποιον χρειαστεί. Τηλέφωνο: 6932392710. Το ιατρείο θα παραμείνει ανοιχτό όλο το 24ωρο.
–Η ομάδα της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης, σε συνεργασία με τον δήμο της Ραφήνας παρέχει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε όσους έχουν πληγεί από τις φωτιές. Τα μέλη της ομάδας βρίσκονται στο πνευματικό κέντρο. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970018622.
–Το ΕΚΑΒ χρειάζεται εθελοντές για τη διακομιδή ασθενών σε εφημερεύοντες ψυχιατρικές κλινικές (μαζί με το ΕΚΑΒ). Δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί αρκεί να μπορείτε να ακολουθήσετε οδηγίες και να υποστηρίξετε τη δουλειά του ΕΚΑΒ.
–Τα Παιδικά Χωριά SOS συμμετέχουν στις κινητές μονάδες του ΕΚΚΑ με ειδική ομάδα επιστημονικού προσωπικού που αποτελείται από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχίατρους. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Αλεξία Ζαραδούκα, Συντονίστρια Επικοινωνίας & Εύρεσης Πόρων, στο τηλέφωνο 210.3313661 (εσωτ.124) και μέσω email: azaradouka@sos-villages.gr

Δωρεάν κινητή τηλεφωνία
Όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως ανακοίνωσαν, παρέχουν στους συνδρομητές τους δωρεάν χρόνο ομιλίας προς σταθερά και κινητά, αλλά και διάθεση δεδομένων για τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας τους. Παράλληλα, αναστέλλουν κάθε διαδικασία για οριστική ή προσωρινή φραγή για όλες τις συνδέσεις συμβολαίου κινητής, σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Αττικής
Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.) στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους δήμους.

Λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:
–Εμφιαλωμένα νερά
–Χυμούς
–Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
–Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ
Σημείο συγκέντρωσης: Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού.

σ.σ.: Δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού!

Έκκληση για αίμα
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί, εκτάκτως, όλους όσους μπορούν να δώσουν αίμα και παράγωγά του για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής. «Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε. Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού» αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή του το Κέντρο.

Το ΕΚΕΑ καλεί τους πολίτες να δώσουν εθελοντικά αίμα:

–σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 09:00-14:00
–στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων: Γ.Ν. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ», με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο 09:00-20:00, επίσης στα νοσοκομεία ΚΑΤ, Αγία Όλγα, Ευαγγελισμός και Γεννηματά. Προτιμότερο να προηγηθεί επικοινωνία με τα νοσοκομεία
–στο Μετρό του Συντάγματος, την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
–στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, σε όλη τη χώρα
Νωρίτερα το απόγευμα σήμερα, ανακοινώθηκε ότι το Σισμανόγλειο Γ.Ν.Α. δεν μπορεί να δεχτεί άλλα άτομα για αιμοδοσία γιατί είναι πλήρες από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

Ολοι μπορούμε να βοηθήσουμε
O Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης των πυρόπληκτων συμπολιτών μας:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμός Λογαριασμού: 5186092291418
ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418

Επίσης, μπορείτε να συνεισφέρετε και με κατάθεση για την ενίσχυση των έκτακτων δράσεων υπέρ των πυροπαθών στους λογαριασμούς των Γιατρών του Κόσμου:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ IBAN: GR27 0110 1410 0000 1412 9611 217
ALPHA BANK IBAN: GR06 0140 1990 1990 0200 2002 401
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR03 0172 0180 0050 1800 5706 640

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προχώρησε στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων. Πληροφορίες Λογαριασμού:
ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.
Αρ. Λογαριασμού
0026.0240.31.0201181388
IBAN
GR6402602400000310201181388

Πηγή

Ιούλιος 25th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έκκληση για φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο Ηγουμενίτσας

Έκκληση για στήριξη και βοήθεια, σε πολίτες που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και χρειάζονται φάρμακα απευθύνει το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τα φάρμακα για τα οποία υπάρχει άμεση ανάγκη, είναι για αρτηριακή υπέρταση, χοληστερίνη, οστεοπόρωση, σακχαρώδη διαβήτη, άγχος, αντιβιοτικά, για πρόληψη εμφράγματος, Alzheimer, αντιφλεγμονώδη, ίλιγγο, διουρητικά, θεραπεία άσθματος.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζονται πια οι πολίτες κι εφόσον δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους, καθημερινά 7:00–15:00 στα γραφεία του (κτήριο ΕΙΝ, παλιά Μαθητική Εστία, τηλ 2665024245).

Πηγή

Ιούλιος 25th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Ορεστιάδας: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Οι δημότες Ορεστιάδας που βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας και επιθυμούν να λαμβάνουν τρόφιμα και είδη ρουχσμού από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ορεστιάδας μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 1/8/2018 έως 31/8/2018.

Κατάθεση αιτήσεων στα εξής σημεία:
–Γραφείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τηλ. 2552026542, Εθνομαρτύρων 98
–Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, στο Δημαρχείο, Βασ. Κων/νου 9-11, τηλ. 2552350017
–Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, 40 Εκκλησιών 75, τηλ. 2552081375

Απαραίτητα Δικαιολογητικά που επισυνάπτονται στην αίτηση:
–Αστυνομική Ταυτότητα(φωτοτυπία) ή Άδεια παραμονής
–Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
–Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
–Εκκαθαριστικό, Ε1, Ε2, Ε9 και ΕΤΑΚ-ΕΝΦΙΑ Αντίγραφο
–Βεβαίωση χρόνου ανεργίας απο ΟΑΕΔ.
–Πιστοποίηση αναπηρίας (απόφαση ΚΕΠΑ)
–Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας πρώτης σελίδας/απόκομμα σύνταξης

Πηγή

Ιούλιος 24th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Περιστέρι: Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για HIV και Ηπατίτιδες B, C

Ο δήμος Περιστερίου υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους δημότες ότι την 4η Πέμπτη κάθε μήνα για όλο το 2018, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου σταθμεύει η κινητή μονάδα της ΜΚΟ PRAKSIS με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, το οποίο πραγματοποιεί ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις για HIV και τις Ηπατίτιδες B & C σε όσους πολίτες επιθυμούν.

Επισημαίνει επίσης ότι για τον Ιούλιο οι εξετάσεις θα γίνουν την Πέμπτη στις 26 του μηνός από τις 19:00μ.μ. – 22:00μ.μ.

Πηγή

Ιούλιος 24th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν μαθήματα τάνγκο, swing και salsa στο Ίδρυμα Νιάρχος

Το Social Ballroom Festival του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιουλίου προσκαλεί όλους τους λάτρεις του χορού, μικρούς και μεγάλους ανεξαρτήτως εμπειρίας, σε ένα τριήμερο χορευτικό ξεφάντωμα στην Αγορά, κάτω από την πανσέληνο.

Στην πρώτη φάση της κάθε βραδιάς, που ξεκινά στις 20.30, δάσκαλοι και χορευτές αποκαλύπτουν τα μυστικά ενός διαφορετικού χορού κάθε φορά: Tango, Swing και Salsa, ενώ στις 21.30 ξεκινούν μοναδικά χορευτικά πάρτι υπό το φως της πανσελήνου και τις μελωδίες συγκροτημάτων και ερμηνευτών από όλον τον κόσμο.

Το τριήμερο πρόγραμμα αναλυτικά, έχει ως εξής:

Tango: Tango Factory & Athens Tango Ensemble | Παρασκευή 27/07 | 20.30 μάθημα, 21.30 πάρτι
Το Tango Factory με τον Luis Mestre, χορευτή, χορογράφο και δάσκαλο τάνγκο από το Buenos Aires και τη ντάμα του, Μαρία Καββαδία, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για να διδάξει τα πρώτα βήματα του πιo ρομαντικού χορού σε ένα ανοιχτό μάθημα υπό το φως του γεμάτου φεγγαριού! Ακολουθεί ανοιχτή milonga (χορός για όλους) με τη συνοδεία της ζωντανής πενταμελούς ορχήστρας Athens Tango Ensemble, που ερμηνεύει μουσικά αριστουργήματα από τη χρυσή εποχή του Αργεντίνικου Τάνγκο (1935-1955), συνθέσεις του Astor Piazzolla, καθώς και σημαντικών Ελλήνων δημιουργών της εποχής του μεσοπολέμου, όπως οι Σουγιούλ, Γιαννίδης και Αττίκ.

Swing: Athens Lindy Hop & Τhe Ηazelnuts | Σάββατο 28/07 | 20.30 μάθημα, 21.30 πάρτι
Το τελευταίο Σαββατόβραδο του Ιουλίου οι ρυθμοί αλλάζουν και είναι ώρα για Swing. Οι Athens Lindy Hop θα δώσουν ένα ανοιχτό μάθημα στην Αγορά και μετά τη σκυτάλη παίρνει το φωνητικό τρίο Τhe Ηazelnuts που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ για να ξεσηκώσει χορευτές και μη σε ένα υπέροχο πάρτι. Οι Τhe Ηazelnuts ή Hazelnut Sisters, εδώ και τέσσερα χρόνια συνθέτουν και τραγουδούν την πρωτότυπη μουσική τους, αποτελώντας σπάνιο μουσικό φαινόμενο στην ισραηλινή μουσική σκηνή. Στις πολυάριθμες συναυλίες τους σε Ισραήλ, Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά, Κένυα, Σερβία και Τσεχία, σε Jazz Φεστιβάλ ανά τον κόσμο και σε συνεργασίες με ονόματα όπως Shlomo Gronich, Yoni Rechter, Shlomi Shaban, Marsh Dondurma, Revolution Orchestra και Μanhattan Transfer, ταξιδεύουν το κοινό πίσω στο χρόνο, στην αρχή της εποχής της jazz, αναμειγνύοντας vintage ακούσματα με τις πρωτότυπες συνθέσεις τους.

Salsa: Salsa Sinners & Hierbabuena | Κυριακή 29/07 | 20.30 μάθημα, 21.30 πάρτι
To Φεστιβάλ κλείνει με λάτιν και Salsa. Η Κυριακή ξεκινά με ένα ανοιχτό μάθημα από τον Kiki και τους Salsa Sinners που υπόσχονται να παρασύρουν τα βήματά μας στους ρυθμούς τους υπό τη μουσική του DJ Nicos-K, προετοιμάζοντάς μας για το ξέφρενο πάρτι που θα ακολουθήσει, με αυθεντικά κουβανέζικα ακούσματα από τους Ηierbabuena!

To Social Ballroom Festival, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πηγή

Ιούλιος 23rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής στον δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της Κοινωνικής του Πολιτικής παρέχει την προηγμένη υπηρεσία της Τηλεϊατρικής.

Η Τηλεϊατρική προσφέρεται δωρεάν, υλοποιείται μέσω μιας εύχρηστης κινητής συσκευής και μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για άτομα που ενδέχεται ξαφνικά να χρίζουν ιατρικής βοήθειας λόγω ασθένειας, μεγάλης ηλικίας και μοναχικότητας.

Με την πίεση ενός πλήκτρου SOS ο χρήστης μπορεί άμεσα να ενημερώσει κάποιο έμπιστο άτομο για το έκτακτό πρόβλημα του ή αν πρόκειται για κάτι σοβαρότερο να μιλήσει με ιατρικό συντονιστικό κέντρο 24 ώρες το 24ωρο. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για οργάνωση αποστολής κατ’ οίκον βοήθειας.

Πρόκειται για μια προηγμένη υπηρεσία που δίνεται σε ωφελούμενους στη βάσει ιατρικών κριτηρίων και μοναχικότητας. Διαθέσιμες συσκευές υπάρχουν ακόμη ενώ οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει.

Επιπλέον και ξεχωριστά από την συσκευή της τηλεϊατρικής προσφέρεται το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας. Το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας δημιουργεί ένα πλήρες ψηφιακό ιατρικό ιστορικό διότι τηρεί μαζεμένα και οργανωμένα όλα τα ιατρικά δεδομένα του ατόμου ώστε να μπορεί να τα προσπελάσει ο ίδιος ο δημότης, κάποιος φροντιστής ή ακόμη και ο προσωπικός ιατρός. Με το Ψ.Β.Υ. η πρόσβαση στην ιατρική εικόνα γίνεται εύκολη και αποφεύγεται ο κίνδυνος απώλειας σημαντικών ιατρικών στοιχείων.

Όλα τα δεδομένα συλλέγονται με ασφαλή τρόπο, τηρώντας το ιατρικό απόρρητο, σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων και ιατρικού απορρήτου.

Αιτήσεις στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου κατόπιν συνεννόησης στο 210.9970055, ώρες 08:00 ως 12:00, κα Βασιλική Νίκου.

Πηγή

Ιούλιος 20th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

1.500 δωρεάν θέσεις για την παράσταση Κάρμεν στο Ηρώδειο

Συνεπής στην κοινωνική της πολιτική, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα διαθέσει 1500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 21.00, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Με στόχο να κάνει τη λυρική τέχνη προσβάσιμη σε όλους, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει για έκτη συνεχόμενη χρονιά τη δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν δωρεάν μια μεγαλειώδη παραγωγή όπερας στο Ηρωδείο.

Η δημοφιλέστερη όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου –σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας– επιστρέφει στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 27, 28, 29 και 31 Ιουλίου 2018, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στον ρόλο του τίτλου δύο κορυφαίες Κάρμεν της εποχής μας: η παγκοσμίου φήμης Ανίτα Ρατσβελισβίλι και η Κέιτ Ώλντριτς.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή της Κάρμεν, -με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας-, θα γίνει στα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα / Τηλ. κέντρο: 2130885700), τις εξής μέρες και ώρες:
Δευτέρα 23 Ιουλίου: 14.00 – 21.00
Τρίτη 24 Ιουλίου: 10.00 -15.00

Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο δωρεάν εισιτήρια.

Πηγή

Ιούλιος 20th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εργαστήρια στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης

Στα πλαίσια υλοποίησης των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης «Καλοκαίρι στη Μάνη 2018», το Κέντρο Πολιτισμού θα υλοποιήσει μία σειρά δημιουργικών εργαστηρίων σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Τα θέματα που έχουν επιλεγεί συνδέονται πολύπλευρα με το Κέντρο Πολιτισμού, σκοπός είναι τα παιδιά να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, να ανακαλύψουν το γεμάτο μυστήριο και ομορφιά φυσικό μας περιβάλλον και τέλος μέσα από την τέχνη της γλυπτικής να αναπτύξουν την έκφραση τους με δημιουργικό τρόπο.

Πρόγραμμα Ιουλίου:
20.7 || 19.00-20.30 Τα μυστηριώδη γλυπτά | Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
26.7 || 19.00-20.30 Το αλάτι της ζωής μας | Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
29.7 || 19.00-20.30 Τα μυστηριώδη γλυπτά | Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Πρόγραμμα Αυγούστου:
02.08 || 11.00-12.30 Η μετανάστευση των οργανισμών | Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
08.08 || 19.00-20.30 Η κεραμική στην αρχαία Ελλάδα | Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
17.08 || 11.00-12.30 Το ένδυμα στην αρχαία Ελλάδα | Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
22.08 || 11.00-12.30 Η μετανάστευση των οργανισμών | Φίλοι Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
31.08 || 19.00-20.30 Η κεραμική στην αρχαία Ελλάδα | Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Αιτήσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα υποβάλλονται καθημερινά στο Κέντρο Πολιτισμού.
Είσοδος Ελεύθερη
Τ. : 2733023888, info@kpmanis.gr

Πηγή

Ιούλιος 19th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες την Κυριακή 29 Ιουλίου

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στη προσπάθειά του να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και την ελληνική αγροτική παραγωγή, διοργανώνει για μια φορά ακόμη τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απ’ ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη χωρίς μεσάζοντες.

Μέσα από την αγορά «Χωρίς Μεσάζοντες», οι καταναλωτές της Ηλιούπολης μπορούν να βρουν αγνά προϊόντα απευθείας από τους Έλληνες παραγωγούς που είναι αξιολογημένοι και πιστοποιημένοι για την ποιότητα των προϊόντων τους, την διαδικασία παραγωγής και το μεράκι τους για εύγευστα μοναδικά τρόφιμα.

Η επόμενη διάθεση προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των Πολυκλαδικών, την Κυριακή 29 Ιουλίου και ώρες 08.00 έως 12.00.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα

Πηγή

Ιούλιος 19th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πετρούπολη: Αγώνας δρόμου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, με ώρα προσέλευσης 8.30πμ και ώρα εκκίνησης 10πμ, θα διεξαχθεί ο «1ος Αγώνας Δρόμου Πετρούπολης -Ν. Παξιμαδάς».

Η διοργάνωση έχει εκτός από αθλητικό και έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, αφού όπως αναφέρει ο Δήμος Πετρούπολης, που διοργανώνει τον αγώνα σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Δρομικό Σύλλογο «Οδυσσέας»: «Ο αγώνας απευθύνεται σε αθλητές, αλλά και σε όλους τους αθλούμενους και μη, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης που θέλουν να νιώσουν την χαρά της άθλησης και να συμβάλλουν στην υλοποίηση ενός κοινωνικού σκοπού, μιας και αντί για χρηματικό αντίτιμο είναι υποχρεωτική η παροχή μίας σακούλας με τρόφιμα, για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πετρούπολης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται από την Δευτέρα 9 Ιουλίου έως και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής.

Ενημερωθείτε αναλυτικά, διαβάζοντας τους κανονισμούς του αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 213 20 24 400 και 401.

Πηγή

Ιούλιος 17th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χανιά: Για 7η χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Χανίων, Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA και Ισότητας με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, προχωρεί στη λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

Σκοπός του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι η μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών, που αντιμετωπίζουν κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα. Τα παιδιά που επιλέγονται για το “Κοινωνικό Φροντιστήριο”, συμμετέχουν ισότιμα με τα υπόλοιπα παιδιά. Επίσης, η επιλογή τους γίνεται βάσει κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων. Να σημειώσουμε ότι τα φροντιστήρια δεν έχουν καμία απολαβή από αυτή τη δράση και ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται για να μην αποκλείονται παιδιά από την προσπάθεια που κάνουν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και στα ΑΤΕΙ.

οι εγγραφές θα είναι από την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 έως και τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου,Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA και Ισότητας ,Κυδωνίας 29, Ισόγειο Δημαρχείου, τις ώρες 9.00 π.μ -1.00 μ.μ και στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας 2821341693.

Πηγή

Ιούλιος 17th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πρώτο Creating Commons Cinematography Festival

Από την ανακοίνωση του Φεστιβάλ

Το πρώτο Creating Commons Cinematography Festival θα γίνει στην Αθήνα, 5, 6, και 7 Οκτωβρίου 2018.

Το CCCF είναι ένα φεστιβάλ χωρίς κόκκινο χαλί. Προβάλλει οπτικοακουστικά έργα που είναι συνεργατικές δημιουργίες. Έργα με άδειες Δημιουργικών Κοινών (Creative Commons) ή Κοινής Ιδιοκτησίας Public Domain).

Το φετινό θέμα του φεστιβάλ είναι «Χώμα, Ψυχή, Κοινωνία», με έμπνευση από τον ακτιβιστή Satish Kumar.

Το φεστιβάλ στηρίζεται και στηρίζει την αλληλέγγυα και συνεργατική οικονομία και αποτελεί μια σύμπραξη της Συμμαχίας των Κοινών.

Ζητάμε τη συμμετοχή σας στο crowdfunding για να δικτυώσουμε μαζί το CCCF με αντίστοιχα εγχειρήματα στον κόσμο.

Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στο Indiegogo, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Paypal account.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Ιούλιος 16th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ομάδα Συμβουλευτικής Ανέργων από το Κέντρο Κοινότητας Βύρωνα

Την έναρξη του προγράμματος «Ομάδα Συμβουλευτικής Ανέργων», ανακοίνωσε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα.

Στόχοι του Προγράμματος είναι η ενημέρωση, η δικτύωση με σχετικούς με την ανεργία φορείς, η κοινωνικοποίηση, η ανάπτυξη προσωπικών και αυτόνομων στρατηγικών, η διαχείριση ψυχοκοινωνικών δυσκολιών και των αρνητικών επιπτώσεων της ανεργίας.

Τα κριτήρια συμμετοχής είναι:
– Ηλικία 40-55 ετών
– Χρόνος ανεργίας τουλάχιστον ένα έτος
– Επαρκής γνώση/κατανόηση της ελληνικής γλώσσας
– Συνέπεια και συμμετοχή στις ομάδες εργασίας( 1 ώρα την εβδομάδα).

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Πρόγραμμα γίνεται με την υποβολή αίτησης στο Κέντρο Κοινότητας έως τις 20 Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται καθημερινά 10:00 πμ-14:00 μμ, στα γραφεία του Κέντρου στην οδό Καλλιπόλεως 59 και Αγίας Σοφίας.

Πηγή

Ιούλιος 13th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάλεσμα συλλογής βιβλίων για τις βιβλιοθήκες των φυλακών

Ο κόσμος της γνώσης, η ανάγνωση και η επαφή με το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει στήριγμα για τους ανθρώπους που ζουν στην κράτηση, έναν τρόπο για τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε συνθήκες περιορισμού να ασκήσουν το μυαλό τους και να γεμίσουν τις πολλές ώρες που περνούν κλειδωμένοι στα κελιά.

Σε έναν χώρο εγκλεισμού, ένα περιβάλλον χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο και με περιορισμένες εγκαταστάσεις βιβλιοθηκών, τα βιβλία γίνονται ακόμα πιο σημαντικά. Οι βιβλιοθήκες εντός των καταστημάτων κράτησης δίνουν διέξοδο για τους και τις κρατούμενους/ες μέσα στις ατελείωτες ώρες απραξίας και στις δύσκολες συνθήκες εγκλεισμού και η ανάγνωση μπορεί να δώσει κίνητρο για μάθηση σε ανθρώπους που στερούνται ακόμα και στοιχειώδεις γνώσεις, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα εργαλείο επικοινωνίας και απασχόλησης.

Η ΑΡΣΙΣ, Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, παρεμβαίνει σε φυλακές και κέντρα κράτησης σε όλη τη χώρα από το 1992 και έχει υλοποιήσει ομάδες εκπαίδευσης, υποστήριξης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αυτών, σας προσκαλούμε να προσφέρετε βιβλία που έχετε ήδη διαβάσει και είναι σε καλή/ άριστη κατάσταση σε κρατούμενες και κρατούμενους που θα τους φανούν χρήσιμα.

Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ (Τενέδου 21Β, Κυψέλη) ως τις 25 Ιουλίου, Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 10:00 – 16:00.

Οι ανάγκες των βιβλιοθηκών των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας αποτυπώνονται ως εξής:

Ελληνοαγγλικά/Αγγλοελληνικά Λεξικά,
Ελληνογαλλικά/Γαλλοελληνικά Λεξικά,
Ελληνοαραβικά/Αραβοελληνικά Λεξικά,
Ελληνοπακιστανικά/Πακιστανοελληνικά Λεξικά,
Ελληνοουκρανικά/Ουκρανοελληνικά Λεξικά,
Ελληνοτουρικά/Τουρκοελληνικά Λεξικά,
Ελληνορωσικά/Ρωσοελληνικά Λεξικά,
Ελληνορουμανικά/Ρουμανοελληνικά Λεξικά
Βιβλία Εκμάθησης Γλωσσών: Αγγλικών, Γαλλικών, Ιταλικών
Ιστορία: Ελληνόφωνη, Αγγλόφωνη, Ρωσόφωνη, Ουκρανόφωνη, Αλβανόφωνη, Αραβόφωνη
Γεωγραφία: Ελληνόφωνη
Λογοτεχνία: Ελληνόφωνη, Αγγλόφωνη, Γαλλόφωνη, Αλβανόφωνη, Τουρκόφωνη, Βουλγαρόφωνη, Πακιστανόφωνη, Ιρανόφωνη, Αραβόφωνη, Ρωσόφωνη, Ουκρανόφωνη, Ρουμανόφωνη
Αρχαιοελληνική Γραμματεία: Ελληνόφωνη, Αγγλόφωνη
Βιβλία Εκμάθησης Η/Υ
Βιβλία Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Επιτραπέζια Παιχνίδια PUZZLES για ενήλικες

Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ στην Αθήνα
Διεύθυνση: Τενέδου 21Β, Κυψέλη
Τηλ. : 210 8611132- 34
e-mail: arsis.neonchora@gmail.com

Επικοινωνία:
Κέντρο Υποστήριξης Νέων «Νέων Χώρα»: Χρήστος Μακρυνιώτης
Τενέδου 21Β, 11257, Αθήνα
Τηλ.: 2108611132
Email: arsis.neonchora@gmail.com

Πηγή

Ιούλιος 13th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Μάνη

Τριήμερο προσφοράς, φροντίδας και αγάπης διοργανώνει από αύριο Παρασκευή 13 μέχρι την Κυριακή 15 Ιουλίου, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης και της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής.

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Χαμόγελου του Παιδιού, το οποίο διαθέτει 4 αυτόνομα ιατρεία, θα σταθμεύσει σε χωριά της Μάνης και θα ανοίξει τις πόρτες του, υποδεχόμενο παιδιά και ενήλικες για παροχή δωρεάν προληπτικού ελέγχου στις ειδικότητες της Παιδιατρικής, Οφθαλμολογίας, Καρδιολογίας, Ορθοπαιδικής, Παθολογίας και Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 13 Ιουλίου: ώρα 17:00 – 21:00 Φλομοχώρι
Σάββατο 14 Ιουλίου: ώρα 08:00 – 13:00 Πύργος Διρού και ώρα 17:00 – 21:00 Γερολιμένας
Κυριακή 15 Ιουλίου: ώρα 08:00 – 13:00 Πετρίνα και ώρα 17:00 – 21:00 Αιγιές

Πηγή

Ιούλιος 12th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Πλατανιά: Εργαστήρια Συμβουλευτικής για εργαζόμενους και ανέργους

Στην υλοποίηση τριών ομαδικών εργαστηρίων πληροφόρησης και συμβουλευτικής προς τους εργαζόμενους και ανέργους κατοίκους του Δήμου Πλατανιά, προχωρά το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ Κρήτης.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι η ενθάρρυνση και η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας. Μέσα από αυτά οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα όπως οι τεχνικές αναζήτησης εργασίας, η ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, τα εργασιακά δικαιώματα κ.α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:

Τετάρτη 18 Ιουλίου, ώρες 18.30-20.30, Δημαρχείο Πλατανιά:

“Νέες Τεχνολογίες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την αναζήτηση εργασίας: Η περίπτωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΣΕΠ ως μέσο για την ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για εργασία”

Το εργαστήριο διαπραγματεύεται τους τρόπους χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των διαδικτυακών πλατφορμών στην αναζήτηση εργασίας, δίνοντας έμφαση στο παράδειγμα της πλατφόρμας συμπλήρωσης αιτήσεων του ΑΣΕΠ.

Πέμπτη 19 Ιουλίου, ώρες 10.00-12.00, Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε:

“Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας”

Μέσα από το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τους τρόπους και τα πεδία, που χρειάζεται να ληφθούν υπόψη κατά την αναζήτηση εργασίας. Η διαμόρφωση του πλάνου είναι χρήσιμη για τη διαδικασία (επαν)ένταξης στην αγορά εργασίας, καθώς οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές επηρεάζουν πολλές φορές με απρόβλεπτο τρόπο τόσο την προσωπική και οικογενειακή ζωή όσο και την επαγγελματική ανάπτυξη και σταδιοδρομία.

Παρασκευή 20 Ιουλίου, ώρες 10.00-12.00, Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε:

“Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα”

Το εργαστήριο αναλύει το περιεχόμενο των εργασιακών σχέσεων και περιγράφει τα εργασιακά δικαιώματα και τη διάκριση των συμβάσεων εργασίας (ατομικές και συλλογικές).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Όσοι ενδιαφερόμενοι – κάτοικοι του Δήμου Πλατανιά – επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παραπάνω εργαστήρια, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως και την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, τηλεφωνικά στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά στα τηλέφωνα 2821341040 και 2821341033 κατά τις ώρες 09:00-14:00.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα ανά εργαστήριο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή

Ιούλιος 12th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ν. Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα: Αναζήτηση κατοικιών από το Πρόγραμμα Στέγασης Προσφύγων

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας– Ν. Χαλκηδόνας (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.), αναζητά κατοικίες προς ενοικίαση.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η μίσθωση αφορά στο διάστημα μέχρι το τέλος του 2018, με δυνατότητα επέκτασης και για το 2019. Η σύναψη μισθωτηρίου συμβολαίου με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη πραγματοποιείται μετά από επίσκεψη της Επιτροπής Καταλληλότητας και αντίστοιχης έγκρισης αυτής.

Καλύπτονται :
–Η καταβολή του μισθώματος, με δυνατότητα τρίμηνης προπληρωμής μέχρι το τέλος του 2018.
–Η κάλυψη όλων των λογαριασμών (νερού, ρεύματος, κοινόχρηστων κλπ).
–Η καθημερινή φροντίδα θεμάτων που αφορούν στη διαβίωση των προσφύγων με εξειδικευμένο προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους.
–Ασφάλιση των διαμερισμάτων και αποκατάσταση τυχόν φθορών κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, ως αποτέλεσμα μη συνήθους χρήσης.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς στο 210-2523584 και ηλεκτρονικά στο e-mail kednfnx@gmail.com

Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως στη διεύθυνση Αγ. Αναργύρων 9 στη Νέα Χαλκηδόνα, είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση kednfnx@gmail.com

Η φόρμα της αίτησης μπορεί να αναζητηθεί ΕΔΩ.

Πηγή

Ιούλιος 6th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πάτρα: Η πρώτη περιφερειακή έκθεση Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί, στην Πάτρα, περιφερειακή έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου 2018, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στόχος της Έκθεσης, είναι να συστηθεί η Κ.ΑΛ.Ο. στους κατοίκους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Η ανταλλαγή εμπειριών, η δημιουργία δικτύων και συνεργασιών, η άντληση έμπνευσης από τις επιτυχημένες εμπειρίες του τομέα, αλλά και η ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης των κοινωνικών οργανώσεων.

Όσοι επισκεφθούν την έκθεση, που θα λειτουργεί στην «Αγορά Αργύρη», στην Πάτρα, (6 Ιουλίου 10.00-21.00 | 7 Ιουλίου 09.00 – 14.00), θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά 35 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.),Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) και φορείς Κ.ΑΛ.Ο., την πλειοψηφία δηλαδή των ενεργών φορέων συνεταιριστικών σχημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, θα μπορούν να αγοράσουν προϊόντα ή να βρουν υπηρεσίες, αλλά και να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της εναλλακτικής μορφής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, προγραμματίζονται συζητήσεις και εργαστήρια, γύρω από τις δυνατότητες της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ενώ θα απαντηθεί και το ερώτημα «γιατί Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία;»

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι δημόσιες πολιτικές για την υποστήριξη της ανάπτυξης της Κ.ΑΛ.Ο. σε περιφερειακό επίπεδο, όπως και οι καθημερινές οικονομικές πρακτικές της, ως παράγοντες κοινωνικής αλλαγής. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν συμβουλευτικής σε υφιστάμενους ή υπό ίδρυση φορείς.

Σημαντικές θα είναι οι παρουσιάσεις που θα γίνουν τόσο από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όσο και από το Βρετανικό Συμβούλιο, για τις καλές πρακτικές Κ.ΑΛ.Ο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 6 Ιουλίου: Ωράριο έκθεσης 10.00 – 21.00

12.00 Χαιρετισμοί – Εγκαίνια
Ομιλία Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κου Απόστολου Κατσιφάρα
Ομιλία Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Έφης Αχτσιόγλου
Ομιλία Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θεανούς Φωτίου

13.00 – 14.00 Παρουσίαση καλών πρακτικών
Φορείς Κ.ΑΛ.Ο. παρουσιάζουν τι τους ενέπνευσε στο ξεκίνημά τους, τις δυσκολίες που συνάντησαν αλλά και τις μελλοντικές ευκαιρίες για το όραμά τους.

17.00 Παρουσίαση μεταπτυχιακού, προγράμματος Κ.ΑΛ.Ο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Δρ. Κωνσταντίνος Γεώρμας σύμβουλος – καθηγητής ΕΑΠ

17.30 Προτάσεις και δράσεις για την στήριξη του Οικοσυστήματος Κ.ΑΛ.Ο.
Βρετανικό Συμβούλιο

18.30 Παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανάπτυξη του Οικοσυστήματος Κ.ΑΛ.Ο στη χώρα μας
Εισηγητής: Ειδικός Γραμματέας Κ.ΑΛ.Ο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Βορλόου

19.00 Παρουσίαση Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την Ανάπτυξη του Οικοσυστήματος Κ.ΑΛ.Ο στη Δυτική Ελλάδα
Εισηγητής: Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Άλκηστις Σταθοπούλου

19.15 Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε
Εμπειρίες, ανάγκες, εμπόδια, ευκαιρίες δικτύωσης, γνωριμίες: πολίτες, φορείς Κ.ΑΛ.Ο, δημόσιοι φορείς μιλούν για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του οικοσυστήματος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

20.00 Μουσική εκδήλωση

Σάββατο 7 Ιουλίου: Ωράριο έκθεσης 10.00 – 14.00

10.30 Εργαστήριο παρουσίασης της ψηφιακής λειτουργίας του Μητρώου φορέων Κ.ΑΛ.Ο

11.00 – 13.00 Συνομιλώντας με ειδικούς. Ενδυναμώνοντας τους φορείς Κ.ΑΛ.Ο. και τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτά
Έξι διαφορετικοί σταθμοί όπου καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας, μέλη των υφιστάμενων επιχειρήσεων ή νέοι επιχειρηματίες στη Κ.ΑΛ.Ο θα έχουν την δυνατότητα να κλείσουν 30λεπτες συναντήσεις με τους ειδικούς για να λύσουν πιθανές απορίες τους. Τα ραντεβού κλείνονται από την προηγούμενη ημέρα.

Πηγή

Ιούλιος 6th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments