organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Άγιος Δημήτριος: Ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, το Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου, θα σας περιμένει στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Αγ. Δημητρίου (Αγ. Δημητρίου 55), από ώρα 12:00 το μεσημέρι μέχρι 17:00 το απόγευμα, για να ανταλλάξετε βιβλία.

Οι ανταλλαγές, όπως πάντα, γίνονται με 2 τρόπους:
• Φέρνουμε ένα βιβλίο και παίρνουμε ένα άλλο στη θέση του.
• Φέρνουμε φάρμακα και τα ανταλλάσσουμε με βιβλία.

Σας περιμένουμε όλους και όλες εκεί, με μυθιστορήματα, παραμύθια, ιστορικά, επιστημονικά και διάφορα άλλα βιβλία.

Πηγή

Απρίλιος 26th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο Αιγάλεω

Δράση ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου, από τις 10.00 έως τις 13.00, στο Δήμο Αιγάλεω, στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα και στην πλατεία Αστροναυτών.

Οι πολίτες, θα μπορούν να παραδίδουν προς ανακύκλωση, συσκευές, όπως ψυγεία και άλλες οικιακές συσκευές, οθόνες, Η/Υ, και εκτυπωτές, τηλέφωνα, συσκευές κλιματισμούς τηλεοράσεις κλπ.

Πηγή

Απρίλιος 26th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Ορεστιάδας

Στο δημαρχείο Ορεστιάδας θα βρίσκεται στις 3 και 4 Μαΐου, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, στο πλαίσιο προγράμματος ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Ο Δήμος Ορεστιάδας συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2552350334, 2552350352 (09.00-13.00). Τα ραντεβού θα κλείνονται από 26 Απριλίου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο
–Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
–Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
–Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
–Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).
–Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Πηγή

Απρίλιος 25th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Αττικής: Δράση ενίσχυσης του πράσινου στην Καναπίτσα

Περί τα πενήντα δέντρα, πρόκειται να φυτευτούν το ερχόμενο Σάββατο 28 Απριλίου, από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους της περιοχής της Καναπίτσας.

Στη νέα δράση ενίσχυσης πρασίνου της πόλης, ο Δήμος καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν, συμβάλλοντας στον εξωραϊσμό της γειτονιάς τους. Το ραντεβού για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν είναι στις 10.00 το πρωί μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου.

Τα δέντρα που θα φυτευτούν είναι: πεύκα, ελιές, αριζόνες, μουριές, βραχυχύτωνες, πορτοκαλιές, σφένδαμοι, μανταρίνια, νεραντζιές, λεύκες και προύνοι, τα οποία θα μπουν σε πρόσφορες θέσεις διάφορων δρόμων της Καναπίτσας.

Ειδική πρόσκληση θα λάβουν τα σχολεία της περιοχής, καθώς, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, «αυτές οι δράσεις έχουν διπλό στόχο: αφενός να κάνουμε πιο όμορφες τις γειτονιές μας, αφετέρου – και ίσως σημαντικότερα – να μάθουμε όλοι, περισσότερο όμως οι νέες γενιές, το πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε και να φροντίζουμε το πράσινο. Όταν έχουμε συμβάλλει και εμείς στο να φυτευτεί ένα δέντρο, γίνεται συνείδηση να το προστατεύουμε κιόλας».

Πηγή

Απρίλιος 25th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν λογοθεραπευτική αξιολόγηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια παροχής υπηρεσιών υγείας, ανακοινώνει ότι προσφέρει δωρεάν λογοθεραπευτική αξιολόγηση σε οικονομικά αδύνατους και ανασφάλιστους κατοίκους και δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που παρουσιάζουν προβλήματα στον προφορικό ή στον γραπτό λόγο· όπως προβλήματα άρθρωσης, φώνησης, ροής της ομιλίας (τραυλισμός), προβλήματα επικοινωνίας καθώς και προβλήματα δυσαναγνωσίας.

Μετά την αξιολόγηση θα υπάρξει δυνατότητα λογοθεραπευτικής παρέμβασης.

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται στα Δημοτικά ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Μοναστηρίου 53-55 και Καραϊσκάκη 4 στην Τριανδρία, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ. 2310.509.053 και 2310.509.020, 2313318643-644.

Πηγή

Απρίλιος 24th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι σε 50 δήμους της χώρας σε συνεργασία ΚΕΔΕ – ΕΑΑ

Ξεκινάει αυτήν την εβδομάδα η νέα φάση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής, έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης των πολιτών σε Δήμους της χώρας, το οποίο χρηματοδοτεί η ΚΕΔΕ και το υλοποιεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Στόχος του προγράμματος το οποίο θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα υλοποιηθεί σε 50 Δήμους της χώρας, είναι εκτός από την παροχή δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, η ενημέρωση αλλά και η διανομή ενημερωτικού υλικού για τον καρκίνο του μαστού, τον τράχηλο της μήτρας, το κάπνισμα, τη σωστή διατροφή και την σωματική άσκηση.

Ειδικότερα η ειδική μονάδα μαστογράφου τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Απριλίου θα βρίσκεται στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και συγκεκριμένα στο Δημοτικό κατάστημα Γαλατά. Στις 25 και 26 Απριλίου θα επισκεφθεί το Δήμο Πόρου στο Κτίριο Συγγρού και στις 27 & 28 Απριλίου το Δήμο Επιδαύρου στο Κ.Υ. Λυγουριού.

Μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος η κινητή μονάδα μαστογράφου θα επισκεφθεί τις εξής περιοχές: Πύλος, Καλαμάτα, Μεσσήνη, Αχαΐα, Άργος, Επίδαυρος, Μέγαρα, Σκόπελος, Βόλος, Καρδίτσα, Πύλη Τρικάλων, Καλαμπάκα, Ιωάννινα, Γρεβενά, Νεστόριο, Καστοριά, Εορδαία, Κοζάνη, Σέρβια-Βελβεντό, Τύρναβος, Λάρισα, Δίον Ολύμπου, Πύδνα Κολινδρού, Βέροια, Έδεσσα, Σκύδρα, Θερμαϊκός, Βόλβη, Λαγκαδά, Δέλτα Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Κάτω Νευροκόπι, Καβάλα, Τόπειρος, Ξάνθη, Κομοτηνή, Φέρες, Σουφλί, Ορεστιάδα, Πόρος, Μέθανα, Αμοργός, Λέρος, Τήνος, Δίστομο-Αράχοβα, Δελφοί, Λειβαδιά, Μενίδι, Ασπρόπυργο, Φυλή.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:
–Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
–Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
–Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
–Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Πηγή

Απρίλιος 23rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νίκαια-Αγ.Ι. Ρέντης: Συμμετοχή στην Πανελλαδική Εθελοντική Περιβαλλοντική Εκστρατεία “Let’s do it”

Mαργαρίτες και γεράνια ανθίζουν με μουσική, πεζούλια βάφουν τα παιδιά, δέντρα ευχών εμφανίζονται ξαφνικά και η ιστορία της πόλης ζωντανεύει. Όλα τα «πώς» θα απαντηθούν την Κυριακή 29 Απριλίου στις 10 το πρωί στον πεζόδρομο της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως και Κιλικίας). Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη συμμετέχει για 3η χρονιά στην Πανελλαδική Εθελοντική Περιβαλλοντική Εκστρατεία «Let’s do it».

Το Δημοτικό Κίνημα Εθελοντισμού Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία Νίκαιας 14ο , 5ο και το 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νίκαιας έχουν διοργανώσει μια σειρά περιβαλλοντικών και εξωραϊστικών παρεμβάσεων, δενδροφυτεύσεις, παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα καθώς και δράσεις με στόχο την αξία της υγιεινής διατροφής. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ξενάγηση στο χώρο του Μνημείου της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς.

Όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος του Δημοτικού Κινήματος Εθελοντισμού Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nikaia-rentis.gov.gr ή να απευθυνθεί στο τηλ. 213 2075336.

Πηγή

Απρίλιος 23rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Συμμετοχή στην εθελοντική εκστρατεία Let’s Do It Greece

Ο Δήμος Ηλιούπολης , σε συνεργασία με την εθελοντική εκστρατεία Let’s Do It Greece, συμμετέχει σε εθελοντική περιβαλλοντική δράση , σε μια πανελλαδική συντονισμένη προσπάθεια να αναδειχθεί η ευθύνη και ο σεβασμός απέναντι στο περιβάλλον, παράλληλα με την προώθηση της συνεχούς ευαισθητοποίησης των πολιτών στο μείζον θέμα της περιβαλλοντικής και εθελοντικής συνείδησης.

Κάλεσα κάνει ο δήμος στους συλλογικούς φορείς, τα σχολεία και σε όλους τους ενεργούς δημότες της Ηλιούπολης, την Κυριακή 29 Απριλίου, για συμμετοχή στη δράση καθαρισμού του Περιαστικού Δάσους Ηλιούπολης.

ΣΗΜΕΙΟ ΔΡΑΣΗΣ : Είσοδος Προφήτη Ηλία – οδός Μαραθωνομάχων
ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ : 11:00 π.μ.

Πηγή

Απρίλιος 20th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Γαλατά

Δωρεάν εξετάσεις υγείας θα μπορούν να κάνουν, την Κυριακή 29 Απριλίου, οι κάτοικοι του δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Πρόκειται για μια ακόμη δράση της Περιφέρειας Αττικής ‒ Περιφερειακής Ενότητας Νήσων σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι οικονομικά αδύναμοι, εξαιτίας της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Με δεδομένο ότι ο δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων είναι μεγάλος σε έκταση, οι τοπικές Αρχές αποδέχθηκαν την ευγενική πρόταση του ιατρού Δ. Χονδρού για τη δωρεάν εξέταση των κατοίκων της περιοχής. Κλιμάκιο ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» σε συνεργασία με το κέντρο Υγείας Γαλατά θα εξετάσουν τους κατοίκους του δήμου την Κυριακή 29 Απριλίου από τις 11:00 έως και τις 15:00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την ειδικότητα που επιθυμούν, απευθυνόμενοι στο Δημοτικό Κατάστημα Γαλατά, (τηλέφωνο: 2298042111). Σημειώνεται πως τα ραντεβού θα κλείνονται από 19 -27 Απριλίου, με σειρά προτεραιότητας.

Πηγή

Απρίλιος 20th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συναυλία Αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καρπενησίου

Σάββατο 21 Απριλίου 2018 | Ώρα 20:00
Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου
Γινόμαστε όλοι κομμάτι της αλυσίδας αλληλεγγύης προσφέροντας προϊόντα πρώτης ανάγκης στον είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου.
Συμμετέχουν οι Φιλαρμονικές του Δήμου Καρπενησίου και του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης Θεσσαλονίκης

Πηγή

Απρίλιος 19th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συμμετοχή Δήμου Χανίων στο Let’s Do it Greece 2018

O Δήμος Χανίων συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά στη δράση “Let’s do it Greece”, η οποία κορυφώνεται την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ενώνοντας την Ελλάδα στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, που οργανώνεται και συντονίζεται αποκλειστικά από εθελοντές.

Μεγάλος στόχος, μέχρι το 2021, ποσοστό μεγαλύτερο του 5% του ελληνικού πληθυσμού, να συμμετάσχει σε δράσεις στις 13 περιφέρειες και τους 325 Δήμους της χώρας. Το πρώτο βήμα θα γίνει φέτος, όπου η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές πανελλαδικά. Η θεματική είναι «Νεολαία και Εθελοντισμός», με τα Πανεπιστήμια, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας στο επίκεντρο της εκστρατείας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Χανίων καλεί όλους τους δημότες να υποστηρίξουν και να συμμετάσχουν τις εκδηλώσεις, που προγραμματίζονται για την προστασία και διαφύλαξη του φυσικού μας περιβάλλοντος. Οι ενδιαφερόμενοι (πολίτες & φορείς), που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη φετινή εκστρατεία, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: d-perivallon@chania.gr

Αναλυτικές πληροφορίες, προτεινόμενα σχέδια και υποστηρικτικό υλικό της δράσης είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο www.letsdoitgreece.org.

Ας δείξουμε όλοι μαζί την όμορφη, καθαρή και δημιουργική πλευρά του τόπου μας!

Πηγή

Απρίλιος 19th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγορά προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο κέντρο της Αθήνας

Δράση Χωρίς Μεσάζοντες στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 29 Απριλίου, στην πλατεία Πρωτομαγιάς (δικαστήρια Ευελπίδων, γέφυρα Μουστοξύδη), από τις 8.30πμ έως τις 2.30μμ.

Αγοράζοντας αγροτικά προϊόντα, ενισχύετε τις δομές αλληλεγγύης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν τα εξής προϊόντα:

18,5 ευρώ τα 5 λίτρα λάδι, ελιές, πάστα ελιάς, ροδέλα ελιάς, κρητικά τυριά και παξιμάδια, τυροκομικά Ηλείας, όσπρια, ρύζι, αυγά, μέλι, κρασί, αλεύρι, παραδοσιακά ζυμαρικά, πατάτες Τριπόλεως, λαχανικά εποχής, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, ξηροί καρποί, λουκάνικα Τρικάλων, λουκάνικα Μάνης, γίγαντες Καστοριάς, χαλβάδες, καραμελωμένα, ρακί, μπύρα Σαρωνικός, μανταρίνια, πορτοκάλια, κουλουράκια Βόλου, κρητικά σκαλτσούνια, καφές Βραζιλίας, ρόδι, αποξηραμένα φρούτα, απορρυπαντικά.

Πηγή

Απρίλιος 18th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Πεντέλης: Συμμετοχή στην Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s do it Greece»

Ο Δήμος Πεντέλης, πρωτεργάτης στις εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις, θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των δράσεων της εθελοντικής εκστρατείας «Let’s do it GREECE» το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου 2018, δράση καθαρισμού στο πευκοδάσος μας στη Ζωοδόχο Πηγή (Λ. Δημοκρατίας-Μελίσσια, πίσω από την εκκλησία) και προσκαλεί τους πολίτες – εθελοντές, φορείς και συλλόγους του Δήμου μας να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την δράση αυτή.

Το «Let’s do it GREECE« είναι μία εθελοντική εκστρατεία η οποία ξεκίνησε το 2012 και οραματίστηκε να ενώσει ολόκληρη τη χώρα με ένα φιλόδοξο όραμα για το περιβάλλον. Στη δράση, χιλιάδες εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ετήσιο ραντεβού με το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο και στόχο να συντονιστούν όλοι όσοι μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας.

Για το 2018, η διεξαγωγή των δράσεων «Let’s do it GREECE» θα κορυφωθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Πηγή

Απρίλιος 18th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Διόνυσος: Ενημερωτική εκδήλωση και δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι κύφωσης-σκολίωσης

Ενημερωτική εκδήλωση με δωρεάν προληπτικούς ελέγχους κύφωσης-σκολίωσης , διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή 22 Απριλίου, ο Δήμος Διονύσου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Η ενημερωτική εκδήλωση και οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Πολυϊατρείο (Κοιμ. Θεοτόκου 26-28, Αγ. Στέφανος), από τις 10.00 έως τις 15.00, και θα γίνουν σε μαθητές Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου – Λυκείου, στους γονείς τους καθώς και σε ενήλικες με πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη.

Οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από γονέα ή κηδεμόνα.

Σε ποιους απευθύνονται οι μετρήσεις:
Η εξέταση πραγματοποιείται σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και παιδιά Δημοτικού, ύψους άνω του 1,30 μ.

Παράλληλα την ειδική εξέταση μπορούν να κάνουν και οι γονείς – κηδεμόνες, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί. Προτεραιότητα δίνεται σε όσους έχουν έντονο πόνο στη σπονδυλική τους στήλη.

Ποια είναι η διαδικασία της εξέτασης:
Η εξέταση διαρκεί συνολικά 5-7 λεπτά. Ο γιατρός ζητάει από τον εξεταζόμενο να αποκαλύψει την πλάτη του για να δει τη σπονδυλική του στήλη. Στο τέλος της εξέτασης ο γιατρός δίνει οδηγίες στον εξεταζόμενο για την κατάστασή του.

Πληροφορίες και ραντεβού: Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοιν. Πρόνοιας, στα τηλ. 213 213 9806 & 213 213 9802, από 16/04/2018 έως 20/04/2018 και ώρες 9:00 μέχρι & 13:00.

Πηγή

Απρίλιος 17th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) για δράσεις πρόληψης υγείας και ενημέρωσης των πολιτών, στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεών της σε όλη την Ελλάδα.

Το μήνα Μάιο, σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, θα πραγματοποιηθούν στο Κοινωνικό Καρδιολογικό Ιατρείο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Ποταμιάνου 6, Ιλίσια) καρδιολογικές εξετάσεις για ανασφάλιστους πολίτες, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας της ΕΚΕ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν μέσα στον Απρίλιο με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο τηλέφωνο 210-7258003-8 (από Δευτέρα-Πέμπτη, ώρες 12.00-16.00) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση lignos@hcs.gr προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «διαχρονικά σταθεροί στόχοι της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αποτελούν η ενημέρωση των πολιτών κάθε ηλικίας για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων και, συνολικά, στοχευμένες ενέργειες για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας».

Πηγή

Απρίλιος 17th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Θηβαίων: Συμμετοχή του δήμου στο “Let’s do it Greece”

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 ο Δήμος Θηβαίων, με την υποστήριξη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Θηβαίων και τοπικών συλλόγων, συμμετέχει στη δράση “Let‘s do it Greece” και διοργανώνει τους ακόλουθους εθελοντικούς καθαρισμούς:

ΑΛΥΚΗ:
“Εθελοντικός Καθαρισμός Παραλίας Αλυκής”
Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Αλυκής & τον Σύλλογο “Αργώ” Αλυκής
Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ώρα 11:00.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ :
“Εθελοντικός Καθαρισμός παραλίας Αγ. Νικολάου”
Τοπική Κοινότητα Δομβραίνας σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και σχολεία
Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ώρα 11:00
Σημείο Συνάντησης: Κεντρική Πλατεία Δομβαίνας αναχώρηση με λεωφορείο (προσφορά της Σωληνουργίας Κορίνθου)

ΞΗΡΟΝΟΜΗ:
“Εθελοντικός Καθαρισμός Αλσυλλίων Ξηρονομής”
Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ξηρονομαίων
Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ώρα 11:00
Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Ξηρονομής

ΕΛΛΟΠΙΑ:
“Εθελοντικός Καθαρισμός Κοινότητας Ελλοπίας”
Τοπική Κοινότητα Ελλοπίας σε συνεργασία τον Σύλλογο Γυναικών Ελλοπίας, τον Σ.Α.Φ.Ε. και τον Α.Ο. Ελλοπιακός
Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ώρα 11:00.
Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Ελλοπίας

Το “Let’s Do It” αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, σε κάθε πόλη και χωριό δήμοι, σχολεία, υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς από κάθε μεριά του πλανήτη, διοργανώνουν την ίδια μέρα εθελοντικούς καθαρισμούς για να στείλουν μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και να προωθήσουν την αξία του εθελοντισμού.

Χορηγοί δράσεων: Super Market “Σκλαβενίτης”, Super Market “ΑΒ Βασιλόπουλος”, “Sanitas”

Πηγή

Απρίλιος 16th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάλεσμα σε εθελοντές-περιηγητές για τη δράση «Ξαναζούν… τα αρχοντικά της Κηφισιάς»

Κάλεσμα σε εθελοντές- περιηγητές (ιστορικούς και αρχιτέκτονες), απευθύνει ο Δήμος Κηφισιάς, ενόψει του προγραμματισμού της δεύτερης περιήγησης/περιπάτου, σε σημαντικά αρχοντικά της πόλης, το Μάιο. Τίτλος της δράσης είναι «Ξαναζούν…τα αρχοντικά της Κηφισιάς».

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές-περιηγητές, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2132007272 και 2132007259 (ώρες: 10.00-15.00).

Η είσοδος στα εν λόγω αρχοντικά, όπως ενημερώνει ο Δήμος, θα γίνεται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας σε φόρμα που θα αναρτηθεί στο portal του www.kifissia.gr για την οποία οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Πηγή

Απρίλιος 16th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βέροια: Γραφείο δωρεάν συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης

Από το Δήμο Βέροιας ανακοινώνεται η λειτουργία Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης, το οποίο στελεχώνεται από ψυχολόγο και απευθύνεται δωρεάν σε όλους τους δημότες Βέροιας με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας και τη διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι οι εξής:
–Ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε άτομα, οικογένειες και ζευγάρια
–Συνεργασία με υπηρεσίες και φορείς του Δήμου Βέροιας
–Συνεργασία με την τοπική σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) για αντιμετώπιση περιπτώσεων που χρήζουν στήριξης και οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων πάνω σε κοινωνικά θέματα
–Συνεργασία με τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου

Στόχος είναι η πρόληψη και ίσως η αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στην ψυχική υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων, οι οποίοι αδυνατούν να απευθυνθούν σε ιδιώτες.

Το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ώρες 08:00 – 14:00. Η ψυχολόγος δέχεται με προγραμματισμένα ραντεβού.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:2331 3 53818
Διεύθυνση: Σταδίου 51 (έναντι γηπέδου)

Πηγή

Απρίλιος 13th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης στην εκστρατεία Let’s do it Greece 2018

Με κεντρικό μήνυμα «Δίνουμε ζωή στο βουνό μας», ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών του Δήμου, εθελοντικές ομάδες, συλλόγους, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, φορείς και κατοίκους της πόλης, γίνεται για δεύτερη φόρα το επίκεντρο της μεγαλύτερης Πανελλήνιας Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Δράσης ‘Let’s do it Greece 2018’ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου σε πάνω από 2.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Η δράση στην περιοχή μας, περιλαμβάνει τον καθαρισμό όλου του ορεινού μετώπου, φροντίδα των αναδασώσεων και ανάπλαση του χώρου, στους πρόποδες του Υμηττού, με φροντίδα των μονοπατιών, συμπληρωματική δενδροφύτευση, περιποίηση των τραπεζοκαθισμάτων και δημιουργία βοτανόκηπου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, παιχνίδια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κατασκευές, ζωγραφική και ευχάριστες εκπλήξεις θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους εθελοντές.

Σημείο συνάντησης θα είναι το’Πατητήρ’στη συμβολή των οδών Κιάφας & Διγενή Ακρίτα και ώρα συνάντησης 10:00 π.μ. για να θα δοθεί η αντίστροφη μέτρηση δημιουργώντας και φέτος τη μεγαλύτερη αγκαλιά εθελοντισμού για το βουνό μας.

Επίσης, με έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, θα υλοποιηθεί και φέτος η ‘Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2018’ με δράσεις για τη διάδοση του εθελοντισμού σε όλα τα σχολεία της χώρας, η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 23 Απριλίου με κορύφωση την ημέρα της Πανελλήνιας Εκστρατείας στις 29 Απριλίου.

Όσοι σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, σχολεία και φορείς θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης:
τηλ: 213 2026046
e-mail: tmimapaideias@elliniko-argyroupoli.gr

Πηγή

Απρίλιος 13th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πεζοπορία στο όρος Φουκάς, διοργανώνει ο Δήμος Βέλου-Βόχας

Πεζοπορία –ανάβαση στο όρος Φουκάς, που δεσπόζει ανάμεσα στις πεδιάδες της Βόχας και της Νεμέας, στην κεντρική Κορινθία, διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 14 Απριλίου, ο Δήμος Βέλου-Βόχας και η Τοπική Κοινότητα Χαλκείου.

Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί από την πλατεία Χαλκείου. Οι πεζοπόροι θα περάσουν πρώτα από την μαγευτική περιοχή «Χάβος» όπου ψηλά πλατάνια ρίχνουν τον αιώνιο ίσκιο τους στο μονοπάτι και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν την ελαφρώς ανηφορική διαδρομή προς το Φουκά.

Το μονοπάτι καταλήγει στο ψηλότερο σημείο του όρους, όπου οι πεζοπόροι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αφενός μεν την υπέροχη θέα προς Ρούμελη, Κορινθιακό, Σαρωνικό, Αργολίδα, Ζήρεια, Χελμό, Ολίγυρτο κ.λπ., αφετέρου να επισκεφθούν τα ιστορικά κτήρια της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής και τα θρυλικά μέρη «στοιχειωμένο μελίσσι», πηγή με ιαματικό νερό κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψη οι πεζοπόροι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην ιστορία του τόπου από την Αρχαιότητα, τη Βενετοκρατία, την Τουρκοκρατία αλλά και τους νεώτερους χρόνους.

Πηγή

Απρίλιος 12th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν σπιρομετρήσεις στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν σπιρομετρήσεις, για καπνιστές ή πρώην καπνιστές, ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, άνω των 40 ετών, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 18 Απριλίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων.

Οι σπιρομετρήσεις θα γίνουν στο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος), από τις 13.00 έως τις 16.00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ. 2310.509.053 και 2310.509.020.

Πηγή

Απρίλιος 12th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό: Συλλογή τροφίμων και φαρμάκων στο Παμποντιακόν Πανοϋρ 2018

Στα πλαίσια των πενθήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Παμποντιακόν Πανοϋρ 2018 (Παρασκευή 13-Κυριακή 15 Απριλίου) η Ένωση Ποντίων Σουρμένων και η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών οργανώνουν από κοινού δράση συλλογής τροφίμων και φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της νέας δομής του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζει κάθε μήνα ένα αρκετά μεγάλο αριθμό οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα σε τρόφιμα και είδη καθαριότητας ενώ το Κοινωνικό Φαρμακείο φροντίζει να εξασφαλίζει τη μηνιαία φαρμακευτική αγωγή όσων κατοίκων είναι ανασφάλιστοι και με οικονομικές δυσχέρειες με προσφορές φαρμάκων από φαρμακευτικές εταιρείες και αποθήκες.

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα υπάρχει ειδικό περίπτερο όπου μπορούν όλοι όσοι επιθυμούν να στηρίξουν και τις δύο κοινωνικές δομές να προσφέρουν τρόφιμα,είδη υγιεινής και καθαριότητας καθώς και τα φάρμακα που δεν χρειάζονται πια.

Πηγή

Απρίλιος 11th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Το Γαλάτσι συμμετέχει στο «Let’s do it Greece» και ομορφαίνει τον Λόφο Κόκκου

Στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντισμού «Let’s do it Greece» συμμετέχει ο Δήμος Γαλατσίου στις 29 Απριλίου, καθαρίζοντας και ομορφαίνοντας το Λόφο Κόκκου.

Σημείο συνάντησης για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση είναι Τέρμα οδού Μυκόνου (μετά τα σχολεία της Δρυόπιδος) στις 10.00 το πρωί.

Πηγή

Απρίλιος 11th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αλεξανδρούπολη: Δωρεάν σεμινάριο Εργασιακής Συμβουλευτικής

Σεμινάριο εργασιακής συμβουλευτικής, με σκοπό την υποστήριξη, κατάρτιση και επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, διοργανώνει την Τρίτη 17 Απριλίου, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών- Θυμάτων Βίας, του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης (Αίνου 46), με συνολική διάρκεια τεσσάρων ωρών (10:00-14:00) και η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα μιλήσουν εκπρόσωποι από το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του ΔΠΘ, το Επιμελητήριο Έβρου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, καθώς και το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 15 Απριλίου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο του Συμβουλευτικού Κέντρου, Νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης, στο τηλέφωνο 2551025629 και στο email: isotita@alexpolis.gr

Πηγή

Απρίλιος 10th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Αύριο, Τετάρτη 11 Απριλίου από τις 9.30 έως τις 12.30, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά ενόψει της δράσης,«Γεμίζουμε την τράπεζα αίματος του δήμου μας χαρίζοντας ζωή στον γονέα μας, στο παιδί μας, στο συνάνθρωπό μας, στον ίδιο μας τον εαυτό».

Πηγή

Απρίλιος 10th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βόλβη: Συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις μνήμης

Και νέες εξετάσεις μνήμης προγραμματίζονται στο Δήμο Βόλβης στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων για το το Alzheimer, που προωθούν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη με την Ελληνική Εταιρία Alzheimer.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Απριλίου από τις 9.30 το πρωί, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλαδελφίου. Θα προηγηθεί στις 9.00 το πρωί της ίδιας ημέρας, ενημερωτική ομιλία με θέμα «Πρόληψη των νοητικών ελλειμμάτων κατά το γήρας», από την ψυχολόγο της Ελληνικής Εταιρίας Alzheimer Χριστίνα Αγωγιάτου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βόλβης: 2397024427 και 2397023762 έως την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 και στη συνέχεια θα ειδοποιηθούν για την ακριβή ώρα της δωρεάν εξέτασης.

Πηγή

Απρίλιος 9th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο: 62η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Λότζια το Μ. Σάββατο

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Μ. Σάββατο 07.04.2018 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια), και ώρες 10:00 – 13:30. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με την πολύτιμη συνδρομή του ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού “ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ” και της Σ.Ε.Α.Π. Ηρακλείου.

Σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να δώσουν αίμα! Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία σας και να κάνουν την ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή!

Όλοι, λοιπόν, στο κέντρο του Ηρακλείου να ζήσουμε μαζί την εμπειρία της προσφοράς!! Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: χαρίστε ζωή!

Πηγή

Απρίλιος 6th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγία Παρασκευή: Από 16 Απριλίου οι εγγραφές για το «Κέντρο Γυναίκας»

Τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 ξεκινούν οι εγγραφές για συμμετοχή στις ομάδες και τα προγράμματα του «Κέντρου Γυναίκας»του Δήμου Αγίας Παρασκευής, για το έτος 2018 – 2019.

Οι Ομάδες και τα Προγράμματα είναι τα εξής:

Δράσεις –Προγράμματα (Δωρεάν Συμμετοχή):
–Συμβουλευτική για την απασχόληση και καταπολέμηση της ανεργίας
–Ψυχαγωγικές – επιμορφωτικές εκδηλώσεις
–Κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης
–Θέματα ισότητας
–Νομική συμβουλευτική
–Στήριξη και ανάπτυξη του Κέντρου Γυναίκας

Ομάδες Δραστηριοτήτων (Συμμετοχή10 €):
–Γραφής και εικόνας
–Art- therapy
–Ραπτικής

Νέες Ομάδες (Δωρεάν Συμμετοχή):
–Ζωγραφικής και εικαστικών
–Φωτογραφίας
–Γυμναστικής

Αιτήσεις υποβάλλονται στο Κέντρο Γυναίκας (Μεσογείων 403) καθημερινά τις ώρες 10:00 – 14:00. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 6080217.

Συνημμένα:
* Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
* Φωτοτυπία Λογαριασμού ( ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ) ή Κινητής Τηλεφωνίας
* Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος (μόνο για την πιστοποίηση του ΑΦΜ).

Βρείτε την Αίτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Πηγή

Απρίλιος 6th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγ. Παρασκευή: Συνεχίζεται το πρόγραμμα για δωρεάν μαστογραφίες

Συνεχίζεται την Παρασκευή 27 Απριλίου όπως και την Παρασκευή 25 Μαΐου, το πρόγραμμα για δωρεάν μαστογραφίες, που υλοποιεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι» και δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να κάνουν δωρεάν μαστογραφία.

Οι γυναίκες που θα εξετασθούν πρέπει να είναι 40 – 69 ετών.

Οι μαστογραφίες πραγματοποιούνται στο Κέντρο Μαστού, Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια, σε ειδικό ψηφιακό μαστογράφo.

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα 210 6000998, 210 6547700.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο μαστού.

Πηγή

Απρίλιος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Παύλος Μελάς: Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής για ανέργους

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε./παράρτημα Θεσσαλονίκης πρόκειται να διοργανώσουν ομαδικά Εργαστήρια Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής στις 16, 17, 19 & 20 Απριλίου 2018.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά και θα πραγματοποιηθούν στον 3ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης και ώρες 11:00-14:00.

Τα ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής έχουν τις παρακάτω θεματικές:

•Αναζήτηση εργασίας, διερεύνηση επιλογών στην αγορά εργασίας (Δευτέρα, 16/04/2018)
•Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας: Βιογραφικό σημείωμα- συνοδευτική επιστολή (Τρίτη, 17/04/2018)
•Δικτύωση και δίκτυα σταδιοδρομίας στην αναζήτηση εργασίας (Πέμπτη, 19/04/2018)
•Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας: Συνέντευξη επιλογής (Παρασκευή, 20/04/2018)

Στο τέλος κάθε εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενες/-οι καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής έως τις 11 Απριλίου 2018 στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά, Λήμνου 2, Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310020167, 2310020197.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή

Απρίλιος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Παύλος Μελάς: Αιτήσεις για δωρεάν ιατρικούς ελέγχους

Το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά διοργανώνει με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης τον καταξιωμένο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Ημέρες Υγείας», με την αρωγή των εθελοντών Ιατρών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, δημόσιων νοσοκομείων και άλλων φορέων και με σκοπό την πρόληψη, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και θωράκιση της υγείας των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας.

Οι «Ημέρες Υγείας» διοργανώνονται για 7η συνεχόμενη χρονιά και περιλαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση σε 10 διαφορετικές κατηγορίες ελέγχων – μετρήσεων καθώς και την ενημέρωση ενηλίκων και παιδιών, μέσω ημερίδων – ομιλιών – βιωματικών εργαστηρίων.

Από τις 16 έως τις 28 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 24 δράσεις και οι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά έως την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 και ώρες 08.00 έως 14.00 στα σχετικά τηλέφωνα για τη συμμετοχή τους.

Τηλ.: 2310 020-160

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Απρίλιος 4th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηγουμενίτσα: Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας

Δωρεάν πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας, για τους πολίτες της Ηγουμενίτσας, υλοποιεί το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Ειδικότερα συνιστάται να εξεταστούν οι:
–γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση,
–γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή,
–γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης,
–γυναίκες με προβλήματα Θυρεοειδούς Αδένα και
–γυναίκες με βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό Οστεοπόρωσης.

Tην ημέρα της εξέτασής τους καλό θα είναι να έχουν μαζί τους τυχόν παλαιότερες μετρήσεις.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 12 έως τις 17 Απριλίου 2018 και η εξέταση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6940535454 Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00-14:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν:
Πέμπτη 12 Απριλίου 8:30-11:00 : ΚΑΠΗ Πλαταριάς
Πέμπτη 12 Απριλίου 11:30-14:30 : ΚΑΠΗ Μαργαριτίου
Παρασκευή 13 Απριλίου 8:30-14:30 : ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας
Δευτέρα 16 Απριλίου 8:30-11:00 : Παλιό Δημαρχείο Παραποτάμου
Δευτέρα 16 Απριλίου 11:30-14:30 : Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
Τρίτη 17 Απριλίου 8:30-11:00 : ΚΗΦΗ Πέρδικας
Τρίτη 17 Απριλίου 11:30-14:30: ΚΑΠΗ Συβότων

Πηγή

Απρίλιος 4th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα: Δωρεάν λογοπεδικές αξιολογήσεις σε παιδιά προνηπιακής ηλικίας

Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας στο πλαίσιο δράσεων πρόληψης οργανώνει για δεύτερη χρονιά δωρεάν λογοπεδικές αξιολογήσεις σε παιδιά προνηπιακής ηλικίας που είναι εγγεγραμμένα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Οι αξιολογήσεις θα πραγματοποιηθούν από επαγγελματία λογοθεραπευτή στο χώρο των παιδικών σταθμών σε μέρες και χρόνο που θα καθοριστούν κατόπιν των αιτημάτων των γονέων και σε συνεννόηση με τις προϊσταμένες των σταθμών.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στις προϊσταμένες των τμημάτων, οι οποίες και θα συλλέγουν τα αιτήματά τους για τον ορθό προγραμματισμό της δράσης.

Μετά την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων, θα δοθεί στους γονείς έγγραφη αναφορά προς ενημέρωσή τους.

Επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος: Καλύβης Γεώργιος, λογοθεραπευτής, δημοτικός σύμβουλος, εθελοντής Κ.Ψ.Σ. & Πρόληψης.

Πηγή

Απρίλιος 3rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Παλλήνη: Κάλεσμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου

Κάλεσμα ενίσχυσης του Κοινωνικού Φαρμακείου του, με φάρμακα που δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, απευθύνει στους πολίτες ο Δήμος Παλλήνης.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί επί της οδού Φειδιππίδου 25Α – Παλλήνη ( Πλατεία Πρώην Δημαρχείου Παλλήνης). Αποτελεί βασική δομή, που λειτουργεί από το 2012 και έχει ως βασικό σκοπό τη φαρμακευτική υποστήριξη σε πολίτες που την έχουν ανάγκη.

Αρωγοί στην προσπάθεια Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, όπως σημειώνεται είναι φαρμακευτικές εταιρίες, φαρμακεία, Σύλλογοι και κάτοικοι του Δήμου .

Για παραδόσεις φαρμάκων και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, στα τηλέφωνα: 213 2031627 και 2132031663 (καθημερινά 08:00 με 15:00)

Πηγή

Απρίλιος 3rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στον Δήμο Δέλτα

Μια νέα δυνατότητα εξειδικευμένης ανακύκλωσης δίνει στους κατοίκους ο Δήμος Δέλτα.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τo συλλογικό σύστημα ανακύκλωσης αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (AHHE) «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» ο Δήμος Δέλτα εγκατέστησε, στο εργοτάξιο της Ν. Μαγνησίας, ένα κοντέινερ για τη συγκέντρωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Η μεταφορά και η συλλογή των αποβλήτων θα γίνεται από το Τμήμα Αποκομιδής και Ανακύκλωσης. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικά στο τηλ. 2310-796825 και αφού δηλώσει το είδος αποβλήτου, η Υπηρεσία θα μεριμνήσει για την περισυλλογή από οποιαδήποτε Κοινότητα του Δήμου Δέλτα.

Πηγή

Απρίλιος 2nd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments