organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πειραιά

Ξεκινά, σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Για μία ακόμα χρονιά ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει δωρεάν τρόφιμα σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους της πόλης.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για την ένταξή τους, διάρκειας ενός έτους, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, γραφείο 8, 4ος όροφος) έως και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9:00 έως τις 13:00.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού στα τηλέφωνα: 214-4028125, 214-4028126, 214-4028127 και 214-4028128.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

 • Αίτηση του ενδιαφερομένου.
 • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριου.
 • Μισθωτήριο συμβόλαιο και λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ) ή
 • βεβαίωση μονίμου κατοικίας στον Δήμο Πειραιά.
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο Πειραιά (αυτεπάγγελτη αναζήτηση).
 • Ε1 και εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2019 και έντυπο ΕΝΦΙΑ του έτους 2020 (όλων των ενηλίκων)
 • Έγκριση ένταξης στο ΚΕΑ (εφόσον υπάρχει)
 • Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ (εφόσον υπάρχει)
 • Απόφαση αναπηρίας (εφόσον υπάρχει)

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ:

ΕΝΗΛΙΚΑ ΜΕΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥΕΙΣΟΔΗΜΑ(€)
1 ΑΤΟΜΟ2400
2 ΑΤΟΜΑ3600
3 ΑΤΟΜΑ4800
4 ΑΤΟΜΑ6000
5 ΑΤΟΜΑ7200

Σημειώνεται, πως για κάθε ενήλικο άτομο που διαβιεί στην ίδια στέγη, το παραπάνω εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1200€, ενώ για κάθε ανήλικο τέκνο προσαυξάνεται κατά 600€. Η αντικειμενική αξία από κατοχή ακινήτων: για ένα άτομο 90.000€ προσαυξανόμενο κατά 15.000€ και για κάθε επιπλέον άτομο έως του ποσού των 150.000€.

Οι τόκοι από τραπεζικές καταθέσεις να μην ξεπερνούν ετησίως για 1 άτομο τα 53€, για 2 άτομα τα 80€, για 3 άτομα τα 107€, για 4 άτομα τα 133€ και για 5 άτομα & άνω τα 160€.

Πηγή

20 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νέα Σμύρνη: 1η τακτική αιμοδοσία για το 2021

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας και την Ομάδα Εθελοντών του Δήμου «Ενεργός Δράση» διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Δανειστικής Τράπεζας Αίματος.

Η αιμοδοσία είναι μια απλή, ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας. Δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία ενώ ο όγκος αίματος που προσφέρεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του οργανισμού του ανθρώπου και η αναπλήρωσή του γίνεται σε 10 λεπτά.

Στην εποχή μας η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική από ποτέ, και ειδικά για τους συνανθρώπους μας, που κάποια στιγμή έχουν ανάγκη από το πολυτιμότερο αγαθό ζωής, το αίμα, είμαστε σίγουροι ότι θα δηλώσετε παρόντες.

Η αιμοδοσία θα γίνει στον Πολυχώρο «Γαλαξίας», στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης, το Σάββατο και τη Κυριακή 23 και 24 Ιανουαρίου 2021, από τις 10πμ έως τη 1μμ. Μόνο κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2132025941-2.

Συμμετέχουν επίσης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Νέας Σμύρνης, ο Ροταριανός Όμιλος Νέας Σμύρνης, το Περιφερειακό Τμήμα Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σύλλογος Ιμβρίων, ο Σύλλογος Τενεδίων «ο Τέννης», η Ένωση Ποντίων «Η Μαύρη Θάλασσα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αιολίδα”, το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για τη Νέα Σμύρνη» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Νέας Σμύρνης: 1ου Δημοτικού, 5ου Δημοτικού , 1ου Γυμνασίου, 4ου Γυμνασίου, 1ου Λυκείου. Με την ευγενική στήριξη της εταιρίας Βίκος.

Πηγή

19 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έκτακτη εθελοντική Αιμοδοσία από τον Δήμο Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου, με στόχο να συνδράμει στις αυξημένες ανάγκες για αίμα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας, διοργανώνει νέα έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021.  

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από τις 9.00π.μ έως τη 1:00μ.μ. στην πλατεία Αλεξανδρή (πρώην Γαρδένια).

Καλούμε τους εθελοντές Αιμοδότες και όλους τους κατοίκους της πόλης μας, να ανταποκριθούν στο κάλεσμά και να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας το μεγαλύτερο δώρο, το δώρο της ζωής.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες ασφαλείας και όλα τα προβλεπόμενα για τη διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων.

Αφιερώστε λίγα λεπτά από το χρόνο σας για να δώσετε αίμα. Έτσι σώζετε μία ανθρώπινη ζωή.

Πηγή

18 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αιμοδοσία και συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο στην Καλαμαριά

Με σύνθημα «Δώσε αίμα, κάθε σταγόνα είναι χαμόγελο γι’ αυτόν που το χρειάζεται» και μόνο με ραντεβού, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο Φύλων, διοργανώνει την 20η Εθελοντική Αιμοδοσία στις 21 & 22 Ιανουαρίου 2021 από τις 9:00 έως τις 13:30 στο Δημοτικό Θέατρο «Οδού Χηλής» (Χηλής και Τριπόλεως γωνία).

Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται και το παράρτημα Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, για ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών Δωρητών Οργάνων.

Επίσης στον ίδιο χώρο θα γίνεται και συλλογή φαρμάκων τα οποία μπορούν να φέρνουν πολίτες με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου Καλαμαριάς.

Την κρίσιμη αυτή περίοδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπου καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία, κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη ενίσχυσης. Γι’ αυτό και καλούνται οι πολίτες που επιθυμούν, με αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, αλληλεγγύης και ευθύνης να στηρίξουν αυτή την Εθελοντική Αιμοδοσία .

Η Αιμοδοσία θα διεξαχθεί από ειδικά συνεργεία αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και προστασίας. Πληροφορίες και ραντεβού στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Δύο Φύλων τηλ. 2313 314 499 και 2313 314 498. Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει κατά την προσέλευσή τους να φορούν μάσκα, να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους. Τονίζεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και στο χώρο θα προηγηθεί απολύμανση.

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιές άτομο, ηλικίας 18-65 ετών. Πριν έρθετε να δώσετε αίμα φροντίστε για τα παρακάτω:

 • Ξεκουραστείτε το προηγούμενο βράδυ (το ελάχιστο 5-6 ώρες ύπνου).
 • Να μην έχετε καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά το προηγούμενο βράδυ.
 • Να έχετε λάβει ένα ελαφρύ πρωινό.
 • Να μην έχετε ή είχατε τις τελευταίες 2 εβδομάδες συμπτώματα λοίμωξης (βήχα, καταρροή, εμπύρετο, διάρροια, πονόλαιμο κ.λπ. λόγω ίωσης ή από μικρόβιο).
 • Να μην έχετε σοβαρά χρόνια προβλήματα (σοβαρές αλλεργίες, αυτοάνοσα νοσήματα, ινσουλινοθεραπευόμενο σακχαρώδη διαβήτη, κ.λπ..).
 • Να έχουν περάσει τουλάχιστον 6 μήνες από το νέο σας piercing ή tattoo.
 • Να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 μήνες (αν είστε άντρας) και 4 μήνες (αν είστε γυναίκα) από την προηγούμενη φορά που αιμοδοτήσατε.
 • Αν είστε γυναίκα, να μην είστε σε έμμηνο ρήση ή να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 μέρες μετά το τέλος αυτής.
 • Τέλος, μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την Αστυνομική ταυτότητα και το ΑΜΚΑ σας.

Πηγή

15 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για ψηφιακές δεξιότητες και εφαρμογές

Ο Στάθης Νικολακόπουλος, πληροφορικός του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης σας προσκαλεί διαδικτυακά, για να μάθουμε χρήσιμες εφαρμογές και δυνατότητες που μας προσφέρει το διαδίκτυο στην καθημερινότητά μας και στις ανάγκες μας και για να αναζητήσουμε τρόπους να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας, με χρήση απλών και δωρεάν εργαλείων multimedia.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2021 θα μάθουμε να ηχογραφούμε ζωντανή μουσική, να επεξεργαζόμαστε MP3, WAV και άλλα αρχεία ήχου, να κάνουμε μίξη σε ήχους, να αλλάζουμε την ταχύτητα ή τον τόνο μιας ηχογράφησης και πολλά άλλα, με το πρόγραμμα Audacity, καθώς και να φτιάχνουμε το δικό μας βίντεο, να εισάγουμε βίντεο και φωτογραφίες, να εφαρμόζουμε εφέ μεταβάσεων, να ενσωματώνουμε μουσική υπόκρουση, να προσθέτουμε τίτλους και λεζάντες, να αποθηκεύουμε το έργο, να το δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο, με το πρόγραμμα Movie Maker.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου (Audacity) και το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου (Movie Maker), από τις 11.00 έως τις 13.00, μέσω του προγράμματος zoom, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν αυτή την περίοδο.

 • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα από 18 ετών και άνω.
 • Τα τμήματα θα σχηματίζονται βάση των δηλώσεων συμμετοχής και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
 • Προηγούνται τα μέλη της Βιβλιοθήκης και οι κάτοικοι Ηλιούπολης.
 • Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τους αρμόδιους υπαλλήλους, Δημήτρη Μπαρμπαγιώργη και Θεανώ Χριστοπούλου στο τηλέφωνο 210 9940699.

Παρακαλούμε για τη συνέπεια στη διαδικτυακή παρουσία σας, σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής.

Ο Στάθης Νικολακόπουλος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) 

Πηγή

14 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάθε Σάββατο συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά

Το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων Πολίχνης μας καλεί και το 2021 να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και να συμμετέχουμε κάθε Σάββατο τις ώρες 11.00-14.00, στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης με ανέπαφη παράδοση.

Η δράση υλοποιείται στην οδό Φ. Κόντογλου & Στρατή, Τσίρκα στο δασύλλιο Μετεώρων Πολίχνης και η διαχείριση των ειδών θα γίνει από το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο του Δήμου Παύλου Μελά.

Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης όπως ζυμαρικά, όσπρια, ρύζια, ελαιόλαδα, σάλτσες, γάλατα μακράς διαρκείας καθώς και τα παρακάτω είδη υγιεινής: χλωρίνες, απολυμαντικά σπρέι, ρολό κουζίνας, χαρτιά υγεία, μάσκες, γάντια.

Πηγή

13 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Διονύσου: Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Άγιο Στέφανο

O Δήμος Διονύσου, μετά το παρατεταμένο κύμα πανδημίας, αντιλαμβανόμενος ότι οι ανάγκες για αίμα είναι διαρκείς και δε σταματούν και θέλοντας να διευκολύνει τους δημότες, διασφαλίζοντας επίσης και την ασφάλεια της διαδικασίας, διοργανώνει διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μόνο με ραντεβού.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, απόγευμα από τις 3:00 μ.μ. έως 07:00 μ.μ. και 

Τρίτη 19 Ιανουαρίου, πρωί από τις 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.,

στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, στην οδό Πεντζερίδη 3 στον Άγιο Στέφανο.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για κλείσιμο ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη Aιμοδοσίας κ. Καλλιόπη Σαββοπούλου, στα τηλέφωνα: 213 2030658 και 6942082061 και για ηλεκτρονική επικοινωνία στο email : aimodosiadd@gmail.com

Κάθε Aιμοδότης, διαθέτοντας δέκα λεπτά από τη ζωή του, μπορεί να χαρίσει τη ζωή σε ένα συνάνθρωπό μας.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι τα μέλη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Δήμου Διονύσου εφοδιάζονται με κάρτα Εθελοντή Αιμοδότη και εξασφαλίζουν, σε περίπτωση ανάγκης, μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τους οικείους τους.

Λόγω της παρατεταμένης αυξημένης ζήτησης σε αίμα, παρακαλούμε όλους τους Eθελοντές Aιμοδότες να κλείσουν ραντεβού στο διήμερο Αιμοδοσίας Δήμου Διονύσου

Κάνε κι εσύ το πολυτιμότερο δώρο: Δώσε αίμα και χάρισε μία ζωή !

Πηγή

12 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Τυμπάκι Ηρακλείου: Εθελοντική Αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

“Μετά από επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις από το Υπουργείου Υγείας σχετικά με την τεράστια έλλειψη αίματος λόγω του κορωνοϊού και σύμφωνα πάντα με το συντονισμένο πρόγραμμα όλων των νοσοκομείων του νησιού μας για όσο το δυνατόν συχνότερες αιμοδοσίες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου, συμμετέχοντας σε μία κοινή πορεία δράσεων με το Περιφερειακά Νοσοκομεία του Νομού Ηρακλείου και όλων των αρμόδιων φορέων, προσκαλεί τους εθελοντές αιμοδότες σε μία ακόμα αιμοδοσία την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 στο Τυμπάκι.

Λόγω πολύ αυστηρών μέτρων ελέγχου, οι εθελοντές προτείνεται να κλείσουν το ραντεβού τους καλώντας στο  τηλέφωνο 6986859051 με την υπεύθυνη συντονίστρια της αιμοδοσίας, κα.Σαϊτη Ιωάννα. 

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες που ενδιαφέρονται και δύνανται να συμμετάσχουν, όπως δηλώσουν άμεσα συμμετοχή! Σήμερα, η ανάγκη για αίμα είναι σημαντικότερη από ποτέ!

Πηγή

11 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία 11-12 Ιανουαρίου στο Μετρό Συντάγματος

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, σε συνεργασία με την ΣΤΑΣΥ Α.Ε, Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Ιανουαρίου από τις 10:00 έως τις 16:00.

Αν κάποιος θέλει να προσφέρει αίμα για να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες μπορεί να κλείσει ραντεβού για να αιμοδοτήσει με ασφάλεια στα τηλέφωνα 2132146716 και 2132146726 (ωράριο ραντεβού : 8/01, 9.00-15.00).

Το ΕΚΕΑ τονίζει ότι για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

• χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν

• αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας

• τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας

• τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

• Να είσαι 18-65 ετών

• Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

• Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

• Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας

• Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Πηγή

8 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου διοργανώνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021, από 9.00 έως 13.00, την 72η Εθελοντική Αιμοδοσία του, στον 1ο  όροφο  του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Αρτέμιδος & Λάκη Σάντα) σε συνεργασία με τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ασκληπιείου Βούλας.

Για την αποφυγή συγκέντρωσης εθελοντών αιμοδοτών και τον περιορισμό της αναμονής, μπορούν να προγραμματισθούν έγκαιρα ραντεβού στο τηλέφωνο: 210 9839373 (7.00 έως 14.00).

Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και το αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας δίνουμε αίμα και στηρίζουμε τις τράπεζες αίματος μετά τη μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στα νοσοκομεία, λόγω του κορονοϊού.

Η μετακίνηση των πολιτών για την αιμοδοσία, καλύπτεται από τον περιορισμό της κυκλοφορίας, με την συμπλήρωση του ειδικού έντυπου μετακίνησης με δήλωση έκτακτης μετακίνησης κατηγορίας Β1 ή στέλνοντας sms στο 13033 με κωδικό 1.

Πηγή

7 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αμάρι: Κατάθεση δικαιολογητικών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιλογή των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμαρίου για το έτος 2021.

Η κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα γίνει:

*Δευτέρα 18, Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στο ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ και ώρες 9:00 – 13:00
*Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στην ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ και ώρες 9:00 – 13:00.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΧΟΥΝ: Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αμαρίου των οποίων το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά:

*Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό το ποσό των 4500€ συμπεριλαμβανομένων και των επιδοτήσεων,
*Για τα ζευγάρια το ποσό των 6000€ συμπεριλαμβανομένων και των επιδοτήσεων.

Το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2000€ για κάθε προστατευόμενο – εξαρτώμενο μέλος.

Το παραπάνω εισοδηματικό όριο τηρείται αυστηρά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

*Αίτηση του ενδιαφερόμενου (χορηγείται από την Υπηρεσία).
*Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο και άδειας διαμονής.
*Πρόσφατος λογαριασμός Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή ύδρευσης ή *Ενοικιαστήριο στο όνομα του αιτούντα.
*Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
*Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
*Εκκαθαριστικό σημείωμα 2019.
*Ε1 2019.
*Ε9 (σε περίπτωση μη υπόχρεου αυτού, εκτύπωση από το gsis ότι δεν έχει υποβληθεί δήλωση Ε9).
*Για ανέργους: κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση ανεργίας ή βεβαίωση επιδότησης από τον ΟΑΕΔ και των δύο συζύγων. (Στην περίπτωση διακοπής σύνταξης: φωτοτυπία βεβαίωσης διακοπής σύνταξης).
*Για κάθε ενήλικο προστατευόμενο μέλος: πρόσφατη βεβαίωση φοίτησης ή βεβαίωση στρατού.
*Σε περίπτωση αναπηρίας: αντίγραφο Απόφασης Κ.Ε.Π.Α (ή της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής) περί καθορισμού του ποσοστού αναπηρίας.
*Για έγγαμους ή για άτομα που συγκατοικούν, απαιτούνται δικαιολογητικά και των δύο.
*Σε περίπτωση διαζυγίου: διαζευκτήριο (πρωτότυπο και φωτοτυπία). Εάν το ζευγάρι είναι σε διάσταση απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ.
*Για τους αλλοδαπούς απαιτούνται διαβατήρια και άδεια διαμονής σε ισχύ για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω εξουσιοδοτημένου ατόμου. Για περισσότερες πληροφορίες καλείτε στα τηλέφωνα 2833340103, Δημητράκη Ελένη.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι πρέπει να καταθέσουν ΕΚ ΝΕΟΥ τα παραπάνω δικαιολογητικά ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν στη διαδικασία.
Σε περίπτωση μη προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών με την κατάθεση της αίτησης, η αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή.

Πηγή

6 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πετρούπολη: Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προστέθηκε και η έλλειψη αίματος. Η πανδημία του κορωνοϊού μείωσε σημαντικά τα αποθέματα αίματος της χώρας μας, αφού οι αιμοδότες πολίτες φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία, ενώ παράλληλα οι ανάγκες σε αίμα για τους συνανθρώπους μας αυξάνονται καθημερινά.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έκανε έκκληση και προέτρεψε τους εθελοντές να συνεχίσουν να δίνουν αίμα.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης ανταποκρινόμενη σε αυτό το κάλεσμα, διοργανώνει ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ σε συνεργασία με το νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιανουαρίου  και ώρες 9:15 έως 13:30 στο Β΄ ΚΑΠΗ Πετρούπολης (Δωδεκανήσου & Κρήτης).

Παρακαλούμε όλους τους Δημότες, τους Κατοίκους, τους Εθελοντές Αιμοδότες και τους Φίλους της Πετρούπολης, να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.

Τονίζεται πως έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε η αιμοδοσία να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια.

Πηγή

5 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κερατσίνι: Ξεκίνησε η λειτουργία του Οικογενειακού Προγραμματισμού & του Σταθμού Προστασίας Μάνας και Παιδιού

ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 

ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΟΥ 7 (ΕΝΑΝΤΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΛΑΟΥ)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210.4615514

Ξεκίνησε η λειτουργία του Οικογενειακού Προγραμματισμού & του Σταθμού Προστασίας Μάνας και Παιδιού, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στα Τ.Ι. Κερατσινίου. Στο δυναμικό ανήκουν γυναικολόγοι, παιδίατρος, μαίες, επισκέπτριες υγείας και παρέχονται δωρεάν οι ακόλουθες πράξεις :

1)Λήψεις Τεστ Παπανικολάου και καλλιέργειας κολπικού υγρού.

2)Έλεγχος – ψηλάφηση Μαστού.

3)Συμβουλευτική & στήριξη σε θέματα εμμηνόπαυσης.

4)Ενημέρωση σε θέματα Υγιεινής του γεννητικού συστήματος.

5)Ενημέρωση για τις σύγχρονες αντισυλληπτικές μεθόδους.

6)Εμβολιασμός παιδιών & εφήβων.

7)Πρόγραμμα γονεϊκής προετοιμασίας (μαθήματα Ανώδυνου Τοκετού) για εγκύους/ζευγάρια.

8)Μαθήματα Μητρικού Θηλασμού & περιποίησης νεογνού.

9)Μεταγεννητικά στήριξη και συμβουλευτική επίλυσης δυσκολιών που αφορούν το Μητρικό Θηλασμό.

Ώρες Λειτουργίας : 7:00 – 14:00

Πηγή

4 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο: Η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία για το 2021 το Σάββατο στο αίθριο της Λότζια

Η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία για το 2021 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02.01.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με την πολύτιμη συνδρομή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.  Με την πρώτη επετειακή αιμοδοσία του 2021 συμπληρώνονται 8 χρόνια αιμοδοσίας στην καρδιά της πόλης. Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στο αίθριο της Λότζια και για το 2021.

Σ’ αυτήν την κοινή  προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα καταχωρηθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία. Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα για ενημέρωση και εγγραφή δωρητών μυελού των οστών σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας», ενημέρωση και εγγραφή  Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  καθώς και ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για εγκύους) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης.

Στη βεβαίωση μετακίνησης κατά την διάρκεια των μέτρων προστασίας για την πανδημία COVID-19 οι αιμοδότες μπορούν να χρησιμοποιούν το Β1.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2810239773 και  6978247010 και e-mail: aimatocritis@hotmail.com -www.aimatocritis.gr

Πηγή

31 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν μαθήματα σκάκι για τα παιδιά στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δωρεάν μαθήματα σκάκι για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Σε συνεργασία με τον σύλλογο Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν – και γιατί όχι να αγαπήσουν – ένα από τα πλέον ευγενή αθλήματα που γυμνάζει το μυαλό.

Τα μαθήματα θα είναι online, για όση περίοδο χρειαστεί να εφαρμόζονται τα μέτρα ενάντια στην πανδημία, άρα τα μόνα που πρέπει να έχει κάποιος για να συμμετέχει είναι όρεξη για μάθηση και μια έξυπνη συσκευή (pc, laptop ή tablet).

Τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή θα χωριστούν σε δύο ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους: η πρώτη για μαθητές νηπίου, Α, Β και Γ δημοτικού (για τα μαθήματα της συγκεκριμένης ομάδας θα χρειαστεί και η παρουσία ενός ενήλικα κατά τη διάρκειά τους), η δεύτερη για μαθητές Δ, Ε, ΣΤ δημοτικού.

Τα μαθήματα και για τις δύο ομάδες θα γίνονται Σάββατο σε τμήματα που θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις συμμετοχές.

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν και γίνονται με αποστολή στο email sk_epikoinonia@skaki.gr  (αναγράφεται όνομα και επώνυμο παιδιού, ηλικία και τάξη σχολείου, στοιχεία επικοινωνίας με γονέα ή κηδεμόνα και δήλωση επιθυμίας για εγγραφή στα μαθήματα). Στο ίδιο email μπορεί να ζητήσει κάποιος περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή

30 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Βισαλτίας : Πρόσκληση σε δημότες για το κοινωνικο παντοπωλείο και φαρμακείο

Ο Δήμος Βισαλτίας καλείτ ους ενδιαφερόμενους υποψήφιους ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών της ανωτέρω Πράξης (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο), όπως περιγράφονται στη συνέχεια:

Στόχος της Πράξης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Δικαίωμα Συμμετοχής στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών έχουν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Να είναι Κάτοικοι στα όρια του Δήμου Παρέμβασης
2) Να ανήκουν στις Ομάδες Στόχου:

 • Ευρισκόμενοι σε κατάσταση φτώχειας/ Απειλούμενοι από φτώχεια (βάσει της οικονομικής τους κατάστασης – ετήσιο εισόδημα)
 • Δικαιούχοι/ Αιτούντες διεθνούς προστασίας

Απαραίτητα Συνημμένα Δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση Συμμετοχής
 2. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (διπλής όψεως) ή Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου & άδειας παραμονής σε ισχύ ή Φωτοαντίγραφο άδειας διαμονής (για Δικαιούχους/ Αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή Φωτοαντίγραφο δελτίου Αιτούντος διεθνή προστασία (για
  Δικαιούχους/ Αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή Φωτοαντίγραφο δελτίου αιτήσαντος άσυλο (για Δικαιούχους/ Αιτούντες διεθνούς προστασίας)
 3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Επιπλέον, για προστατευόμενα τέκνα:
  α) Για άγαμα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών: i) Πιστοποιητικό φοίτησης σε σχολές ή σχολεία ή ΙΕΚ ή ΚΕΚ ή βεβαίωση εγγραφής στο μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή βεβαίωση του αρμόδιου στρατολογικού γραφείου ότι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, ii) Εκτύπωση εκκαθαριστικού
  σημειώματος ή αντίγραφο αυτού. Στην περίπτωση που το τέκνο δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση προσκομίζεται η εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος του υποψηφίου, από το οποίο να προκύπτει τυχόν προσωπικό ετήσιο εισόδημα του τέκνου.
  β) Για τα άγαμα ή διαζευγμένα ή σε χηρεία τέκνα, ανεξαρτήτως ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%: i) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του τέκνου (εφόσον είναι διαζευγμένο ή σε χηρεία), ii) Πιστοποιητικό από αρμόδιο φορέα με το οποίο να βεβαιώνεται το ακριβές ποσοστό αναπηρίας, iii) Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού και σε περίπτωση που στο εκκαθαριστικό σημείωμα δεν αναφέρονται ρητά τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, οποιοδήποτε άλλη βεβαίωση αρμόδιας προς τούτο αρχής από την οποία να διαπιστώνεται το ποσό των πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας του τέκνου.
 5. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου φορολογικού έτους
 6. Βεβαίωση Δήμου περί ένταξης ή μη στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Τόπος και χρόνος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής:
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δύνανται να απευθύνονται στην κάτωθι Δομή Στήριξης του Δικαιούχου Φορέα κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, από την 28/12/2020 έως και την 15/1/2021 (προθεσμία υποβολής αιτήσεων), ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 8:00 π.μ.-14:00μ.μ., προκειμένου να λάβουν πρόσθετη ενημέρωση ή σχετικές πληροφορίες και να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής:

 • Κοινωνικό Παντοπωλείο: Αθανασίου Αργυρού 28 Τ.Κ. 62200 Νιγρίτα, τηλ.: 2322022532 e-mail: nigrita.kpant@gmail.com
 • Κοινωνικό Φαρμακείο: Αθανασίου Αργυρού 28 Τ.Κ. 62200 Νιγρίτα τηλ: 2322022532, email: nigrita.kfarm@gmail.com

Πηγή

29 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πεντέλη: Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Δράση Ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου

Τα φετινά Χριστούγεννα ας γίνουμε ο καθένας από εμάς μία ακτίδα ζωής ελπίδας και παρηγοριάς στο συνάνθρωπο, δείχνοντας την αγάπη και την αλληλεγγύη μας, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που θα ομορφύνουν τις εορταστικές μας ημέρες και θα μας φέρουν πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Μόνο προσφέροντας χαρά από το περίσσευμα της καρδιάς μας, ό,τι μπορεί να είναι αυτό για τον καθένα μας, μοιραζόμαστε αληθινά και κατανοούμε το πνεύμα των ημερών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Δράση Ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου του Δήμου, όπου θα συγκεντρώνουμε:

 • Τρόφιμα
 • Είδη προσωπικής υγιεινής
 • Καινούργια παιδικά παιχνίδια
 • Φάρμακα

Η δράση θα πραγματοποιηθεί:

 • Δευτέρα 28/12/2020 & ώρες 11:00-13:00 & 17-19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου 10), στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου) και στο Δημοτικό Κατάστημα Δ.Κ. Πεντέλης (Ηγουμένου Μακρυγιάννη 2)
 • Τρίτη 29/12/2020 & ώρες 11:00-13:00 & 17-19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου 10)

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα αποδοθούν στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου.

Πηγή

28 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκινά το δωρεάν πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής του Δήμου Πεντέλης

Τα ζητήματα της πρόληψης και προαγωγής υγείας, είναι ουσιαστικής σημασίας για τις σύγχρονες κοινωνίες. Σημαντικό ρόλο, ειδικά σε θέματα πρόληψης, μπορούν να διαδραματίσουν οι Δήμοι της χώρας.

Η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά, ενέταξε το Δήμο Πεντέλης, στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας που υποστηρίζει το θεσμό των ΚΕΠ Υγείας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες για θέματα πρόληψης.

Μέσα από το ΚΕΠ Υγείας ο Δήμος παρέχει σημαντικές υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής μέριμνας προς τους δημότες. Πιο συγκεκριμένα:

 • Οι πολίτες, με την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΠ Υγείας, αποκτούν τη δυνατότητα να λαμβάνουν προσωποποιημένες ειδοποιήσεις με e-mail ή sms για τις προληπτικές εξετάσεις και τον προσυμπτωματικό έλεγχο στον οποίο πρέπει να προβούν ανάλογα με το προφίλ υγείας τους, την ηλικία τους και το ιατρικό ιστορικό τους.
 • Παράλληλα αποκτούν πρόσβαση στο ειδικό δίκτυο παραπομπών σε εξειδικευμένα νοσοκομειακά κέντρα, για τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση.

Τα νοσήματα για τα οποία ενημερώνονται οι χρήστες της διαδικτυακής υπηρεσίας προληπτικής ιατρικής του Δήμου είναι:

 • Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής
 • Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου
 • Πρόληψη καρκίνου του μαστού
 • Πρόληψη καρκίνου του προστάτη
 • Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
 • Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων
 • Πρόληψη Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ)
 • Πρόληψη μελανώματος
 • Πρόληψη Κατάθλιψης
 • Πρόληψη Άνοιας

Επιπροσθέτως, θα μπορούν από την ειδική πλατφόρμα για τον COVID-19, να ενημερώνονται για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία.

Η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας είναι εύκολη μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register . Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ Υγείας, στο τηλέφωνο 2108100884 εσωτερικό 21, το οποίο δύναται να προβεί στην εγγραφή τους στην διαδικτυακή πλατφόρμα ή να τους παρέχει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγή

24 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξετάσεις μέσω του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αιγάλεω

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Αιγάλεω έχει εξασφαλίσει για όλους τους δημότες τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των  ΚΕΠ Υγείας.Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες, πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών.

Αυτοματοποιημένα , το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από το προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό, είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρκίνος του μαστού, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, το μελάνωμα, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, ΧΑΠ και η άνοια. Επίσης, στο πλαίσιο της πανδημίας, έχουν προστεθεί στα προφίλ των δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19. 

Για να ενημερώνεσαι και εσύ για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και για να λαμβάνεις συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά για τον COVID-19, εγγράψου στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Για περισσότερες διευκρινήσεις επικοινωνήστε με το ΚΕΠ Υγείας Αιγάλεω , στο τηλ. 210-5319740, 741 (καθημερινά από 8 π.μ. – 2 μ.μ.) και στο e-mail  egkoinoniki@yahoo.gr

Πηγή

23 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Δράσεις Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Περιστερίου έχει εξασφαλίσει για όλους τους δημότες τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο είναι ένα βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των Δημοτών  για την προφύλαξή τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών.

Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 8 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα και η Κατάθλιψη. Επιπλέον, λόγω της πανδημίας, έχουν προστεθεί και χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση του  COVID-19.

Για να ενημερώνεσαι και εσύ για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και για να λαμβάνεις συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά για τον COVID-19 εγγράψου στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Για περισσότερες διευκρινήσεις επικοινωνήστε με το ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου, στο τηλ. 210-5783266 (καθημερινά από 8 π.μ. – 2 μ.μ.) και στο e-mail kepygeias@peristeri.gr

Πηγή

22 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Χαλκηδόνος: Ξεκινούν οι αιτήσεις για Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο

Από σήμερα Δευτέρα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Χαλκηδόνος. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την Δευτέρα 21.12.2020 έως και τις 08.01.2021

Από τις 21-31/12/2020 θα γίνεται η επικαιροποίηση στοιχείων των παλαιών ωφελούμενων και από τις 04-08/01/2021 θα γίνεται η υποδοχή νέων αιτήσεων.

 Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στα παρακάτω τηλέφωνα:
Κοινωνικό Παντοπωλείο (Άγιος Αθανάσιος): 2310701416
Κοινωνικό Φαρμακείο (Χαλκηδόνα): 2391330223
Ωράριο 08:00 – 14:30.

Πηγή

21 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αριστοτέλης Χαλκιδικής: Ξεκίνησε η υποβολή νέων αιτήσεων ένταξης ωφελουμένων στο κοινωνικό παντοπωλείο

Ξεκίνησε η υποβολή νέων αιτήσεων ένταξης ωφελουμένων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αριστοτέλη . Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά είτε ηλεκτρονικά στη δ/νση: ierissos.kpant@gmail.com είτε ιδιοχείρως (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο αριθ. τηλ. 23770 22791) στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αριστοτέλη, που στεγάζεται στο κτήριο του Περιφερειακού Ιατρείου Ιερισσού.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (Δεν ζητείται εκ νέου για τους παλαιούς ωφελούμενους)

2. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη και δεν χρειάζεται να το προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι)

3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης (θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη και δεν χρειάζεται να το προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι)

4. Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2019 (ζητείται)

5. Βεβαίωση Δήμου περί ένταξης ή η στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ (θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη και δεν χρειάζεται να το προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι)

6. Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδεια παραμονής σε ισχύ (για τους αλλοδαπούς)

7. Άτομα με ποσοστό νοητικής η σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης είναι τα παρακάτω:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΙΣΟΔΗΜΑ
1ος ενήλικας 4.917,00 €
2ος ενήλικας 2.458,50 €
Μέλη/Παιδιά 14 ετών και άνω 2.458,50 €
Mέλη/Παιδιά 13 ετών και κάτω 1.475,10 €

Πηγή

18 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πωγώνι: Αιτήσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο

ο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο του Δήμου Πωγωνίου καλεί τους δημότες, που ενδιαφέρονται για την ένταξη τους στη Δομή να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά νέοι και παλαιοί ΕΩΣ 31/12/2020

   Καθημερινά στο Δημαρχείο Καλπακείου. Το ωράριο αποδοχής των αιτήσεων είναι 9:00-13:00.

     Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

 • Εκκαθαριστικό 2019
 • Ταυτότητα φωτοτυπία
 • Βεβαίωση Δήμου περί ένταξης στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ
 • Οικογενειακή κατάσταση
 • Βεβαίωση σπουδών (18-24 χρονών)
 • Βεβαίωση στρατού ( για προστατευόμενο τέκνο που υπηρετεί)
 • Βεβαίωση εντοπιότητας
 • Για αλλοδαπούς κάρτα παραμονής
 • ΑΜΚΑ από όλα τα μέλη της οικογένειας

  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ.2653042298

ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΕΝΤΗ ΒΑΡΒΑΡΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

Πηγή

18 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Αιτήσεις για τη δομή Συσσιτίου

Ο Δήμος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ σε συνέχεια της προσπάθειας κάλυψης στοιχειωδών αναγκών διαβίωσης των κατοίκων του, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν τις καθημερινές βιοτικές ανάγκες , ανανεώνει για ένα έτος τη λειτουργία της Δομής Παροχής Συσσιτίου.

 Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι της Δομής Παροχής Συσσιτίου  για ένα  χρόνο, μπορούν να απευθύνονται στη Δομή Παροχής Συσσιτίου, επί των οδών  Ελευθερίου Βενιζέλου 123και  Μοναστηρίου στο Κερατσίνι, έως και 30/12/2020 με ραντεβού ( λόγω covid 19), όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή από εξουσιοδοτημένο άτομο.

 Για τον καθορισμό των ραντεβού, τα οποία θα πραγματοποιούνται από 9.00π.μ. – 2.00 μ.μ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με την κοινωνική λειτουργό της Δομής Συσσιτίου, στο 210 4630186.

 Παρακαλούνται οι αιτούντες να προσέρχονται στο προκαθορισμένο ραντεβού με χρήση μάσκας, καθώς και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ( για την περίπτωσή τους ) σε φωτοτυπίες , ώστε να ολοκληρώνεται η υποβολή της αίτησης.

 Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψήφιους:

 • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδεια παραμονής για αλλοδαπούς σε ισχύ
 • Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο

Πηγή

18 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

“Connected We Stand”: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στη Φλώρινα

Στο Ψηφιακό Φεστιβάλ Εθελοντισμού “CONNECTED WE STAND” της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΙΑΣΙΣ συμμετέχει η Φλώρινα.

Το Φεστιβάλ στόχο έχει την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αλληλεγγύης και ενεργής συμμετοχής των νέων, την αλλαγή νοοτροπίας μέσα από απλές καθημερινές πράξεις και την ένωση των ανθρώπων ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου και ηλικίας.

Ο Δήμος Φλώρινας, το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας ενώνουν τις δυνάμεις τους το τετραήμερο 18-21 Δεκεμβρίου και καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη δράση, βοηθώντας στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τυποποιημένα/μακράς διάρκειας τρόφιμα, είδη βρεφικής – προσωπικής φροντίδας, καθώς και παιχνίδια (έστω και ελαφρώς μεταχειρισμένα) και γλυκίσματα για παιδιά.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται σε κεντρικά σημεία της πόλης της Φλώρινας, όπου θα βρίσκεται ομάδα εθελοντών με κινητή μονάδα (βανάκι).

Αναλυτικά:

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

11:00 – 14:00, Πλατεία Γ. Μόδη

17:00 – 19:00, Πλατεία Ηρώων

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

11:00 – 14:00, Πλατεία Γ. Μόδη

17:00 – 19:00, Πλατεία Ηρώων

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

11:00 – 14:00, Πλατεία Γ. Μόδη

17:00 – 19:00, Πλατεία Μ. Αλεξάνδρου (κύκλος)

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

11:00 – 14:00, Πλατεία Γ. Μόδη

17:00 – 19:00, Πλατεία Μ. Αλεξάνδρου (κύκλος)

Με την ολοκλήρωση της δράσης, η διάθεση των ειδών θα γίνει από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοια) του Δήμου Φλώρινας σε άπορες οικογένειες.

Πηγή

18 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εγγραφή δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ναυπακτίας

Με ανακοίνωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς καλεί νέους και παλαιούς ωφελούμενους να προσέλθουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο επί της οδού Φαλυσίου 6 μεταξύ των ωρών 8πμ-2μμ έως 30/12 για την εγγραφή τους στις νέες αιτήσεις με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. ΑΔΤ (Δεν ζητείται εκ νέου για τους παλαιούς ωφελούμενους)
2. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
4. Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2019
5. Βεβαίωση ΟΑΕΔ (ανεργία)
6. Βεβαίωση ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης)
7. Βεβαίωση Επιδόματος Ανεργίας τουλάχιστον 67% αν υπάρχει
8. Βεβαίωση φοίτησης τέκνων

τηλ.επικοινωνίας: 2634021300

Πηγή

17 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ο Ηλυσιακός συγκεντρώνει τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζωγράφου

Την κοινωνική του ευαισθητοποίηση επιδεικνύει για ακόμη μία φορά ο ΑΟ Ηλυσιακός, που καλεί όποιον μπορεί να προσφέρει ότι μπορεί σε συσκευασμένα τρόφιμα και άλλα είδη που διαθέτουν τα Super market, για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείο του Δήμου Ζωγράφου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ο Ηλυσιακός Α.Ο. στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών ενεργειών του, σας καλεί να προσφέρετε ότι μπορεί ο καθένας (συσκευασμένα τρόφιμα και άλλα είδη που διαθέτουν τα super market), προκειμένου να τα διαθέσει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζωγράφου. Τα προϊόντα θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, κατά την διάρκεια των εορτών. Πιστεύουμε ότι η ενέργεια αυτή θα τύχει ουσιαστικής ανταπόκρισης, γιατί ο Ηλυσιακός μέσω των εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών που διαθέτει, παραμένει στο καθημερινό ενδιαφέρον οικογενειών του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής. Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές στα γραφεία του συλλόγου (Ξηρογιάννη 63-65, πλατεία Τερζάκη), καθημερινά 10:00-12:00 και 18:00-20:00, μέχρι τις 23/12/2020.

Οι έφοροι των τμημάτων: Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Πόλο, Κολύμβησης, Ξιφασκίας, Πυγμαχίας. Υγεία και Καλή Χρονιά

Πηγή

17 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συνεχίζεται η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών προσωπικής υγιεινής για τους πληγέντες στο Δήμο Χερσονήσου

Μέχρι και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου (ΑΑΗ), να συγκεντρώσει τρόφιμα μακράς διάρκειας καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής για τους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στο Δήμο Χερσονήσου.

Ώρες συγκέντρωσης : 08:00 – 20:00 (και τα Σαββατοκύριακα)

Χώρος συγκέντρωσης: Κλειστό Γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» (Νέα Αλικαρνασσός).

Οι Δημότες που επιθυμούν να συνεισφέρουν, λόγω των έκτακτων μέτρων που υπάρχουν, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα από το κινητό τους στο 13033, χρησιμοποιώντας την επιλογή 4 (Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ) και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία COVID-19.

Πηγή

16 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

«Καλάθι Αλληλεγγύης» για ευπαθείς ομάδες στον Δήμο Νάουσας

Ο Δήμος Νάουσας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης προχωρούν στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν στους πολίτες  που αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά. Στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ του Δήμου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν βασικά είδη διατροφής και υγιεινής για το «Καλάθι Αλληλεγγύης».

Τα είδη πρώτης ανάγκης, που θα συγκεντρώνονται, θα δοθούν σε άπορους και αδύναμους οικονομικά πολίτες και οικογένειες, που τα έχουν άμεση ανάγκη, ενώ σε περίπτωση που θα υπάρχει πλεόνασμα τροφίμων από τις δωρεές των δημοτών, αυτά θα διατίθενται για την παρασκευή φαγητών στο συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας  το οποίο συνδράμει και ο Δήμος Νάουσας.

«Με συλλογική ευθύνη, ομοψυχία και ενότητα θα  καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Καλούμε τους δημότες, που έχουν την δυνατότητα,  να συνδράμουν για άλλη μια φορά στο «Καλάθι Αλληλεγγύης»  και να  βοηθήσουν τους συμπολίτες μας,  που στερούνται βασικά αγαθά. Κανείς ηλικιωμένος,  κανείς άρρωστος ή οικονομικά ευάλωτος συνάνθρωπός μας δεν θέλουμε και δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος του. Χρειαζόμαστε όλοι ως «αρωγοί» ανθρωπιάς για να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση!» δηλώνει ο Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας.

Πηγή

16 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Φυλή: Συλλογή φαρμακευτικών -παραφαρμακευτικών και υγειονομικών σκευασμάτων από το Κοινωνικο Φαρμακείο

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος των Κοινωνικών Δομών κος Αντωνόπουλος Γεώργιος καλεί όλους τους πολίτες σε μια εκδήλωση Αγάπης και Αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια και πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, μπορούν να φέρουν όσα φάρμακα έχουν αγοράσει ή διαθέτουν στο σπίτι τους και δε τα χρειάζονται, καθώς και παραφαρμακευτικό &υγειονομικό υλικό (γάντια, γάζες, λευκοπλάστ, επιδέσμους, σύριγγες, οινόπνευμα και άλλα αναλώσιμα) για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων του Κοινωνικού Φαρμακείου. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ AΠO ΤΙΣ 15/12/ ΈΩΣ 23/12/2020 ΩΡΕΣ :08:00 -14:00 Στο Χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου Αθηνών 31 Άνω Λιόσια Στο Κτίριο Κοινωνικής Υπηρεσίας Αθηνών 18 Άνω Λιόσια

Δεκτά φάρμακα όλων των κατηγοριών /παθήσεων ανοιχτά η κλειστά συνταγογραφούμενα η μη . Εξαιρούνται ανοιχτά (αλοιφές –σιρόπια εισπνεόμενα- κολλύρια-ενέσιμα και φάρμακα του πίνακα ναρκωτικών)). Για περισσότερες πληροφορίες η διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2102487686

Πηγή

15 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην Πάρο

Από την ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου:

Καθώς μπαίνουμε σιγά σιγά στην εορταστική περίοδο, και παρά τις περίεργες συνθήκες, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι συνεχίζουμε τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, ακόμα και φέτος, κι ερχόμαστε να ζητήσουμε τη βοήθεια όλων σας ώστε να μαζέψουμε ακόμα περισσότερα τούτες τις γιορτινές μέρες!

Μπορείτε λοιπόν, είτε να πηγαίνετε τα τρόφιμα που έχετε προμηθευτεί, σε χώρο που έχουμε για το λόγο αυτό, μετά από συνεννόηση με την πρόεδρο του συλλόγου, (τηλέφωνο επικοινωνίας 2284051402/6945533328), είτε να τα αφήνετε στα καλάθια με το όνομα του συλλόγου μας στα Super Markets “Κρητικός”και “Μάρκετ Ιν”, τα οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνεργασία τους. Και στις δύο περιπτώσεις τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και προσέχοντας τους εαυτούς σας και τους γύρω σας!

Πηγή

15 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Εθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Δήμου έχει προγραμματίσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Ιωνία (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) από τις 09:00 έως τις 13:00.

 Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αυστηρά με προγραμματισμένα ραντεβού κάθε 15’ προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα  213 2019927 και 210 8972203 προκειμένου να προγραμματίσουν ραντεβού.

Η μετακίνηση για συμμετοχή σε αιμοδοσία προβλέπεται με δήλωση έκτακτης μετακίνησης κατηγορίας 1.

Πηγή

14 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Κάλεσμα συγκέντρωσης παιχνιδιών και γλυκισμάτων

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, οι Δομές Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο» & «Παροχή Συσσιτίου» του Δήμου Βύρωνα, συγκεντρώνουν παιχνίδια και γλυκίσματα, που θα διανεμηθούν στα ανήλικα μέλη των οικογενειών  των Κοινωνικών Δομών εν όψει των εορτών. Η συγκέντρωση τους θα γίνεται  από την Δευτέρα 14/12 και σε όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:30πμ -12:30μμ στο χώρο της υπηρεσίας, Ιθώμης 6)

Στόχος είναι ειδικά τις ημέρες των εορτών να εντείνουμε την προσπάθεια για κοινωνική προσφορά απέναντι σε συνανθρώπους μας που χρήζουν βοήθειας και συμπαράστασης και αφετέρου να δώσουμε χαρά στα παιδιά.  Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να χαρίσουμε χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους που το έχουν ανάγκη! 

Πληροφορίες 

Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο – Παροχή Συσσιτίου

Δ/νση: Ιθώμης 6, Αγορά Βύρωνα

Τηλέφωνο: 210-7653054

Email: koin.pant@dimosbyrona.gr  &  koin.sissitio@dimosbyrona.gr

Πηγή

14 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοζάνη: Δράσεις αλληλεγγύης για όσους βρίσκονται σε ανάγκη

Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας (OAΠN) του Δήμου Κοζάνης στηρίζει την προσπάθεια νέων παιδιών της πόλης, που θέλουν να προσφέρουν υλική και ηθική συμπαράσταση σε όσους πολίτες  χρειάζονται βοήθεια σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Για τον λόγο αυτό, ο ΟΑΠΝ καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή ώστε  να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η συγκέντρωση των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται:
Την Τετάρτη 16/12, την Πέμπτη 17/12, την Παρασκευή 18/12, τη Δευτέρα 21/12 και την Τρίτη 22/12 στο κλειστό Γυμναστήριο Ν. Παπαδόπουλος (ΒΑΛΤΑΔΩΡΕΙΟ), πίσω από το Βαλταδώρειο Γυμνάσιο από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα.

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20/12 η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο ΔΑΚ (πλησίον του κυλικείου)  από τις 9:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Ειδικότερα θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως: Γάλα εβαπορέ, λάδι, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, σάλτσες, φρυγανιές, αλεύρι, καφέ, τσάι, ζάχαρη κ.τ.λ., χαρτικά, απορρυπαντικά, απολυμαντικά, είδη προσωπικής φροντίδας, (σαμπουάν, αφρόλουτρα), πάνες (βρεφικές και ακράτειας) και φάρμακα. Επίσης θα συγκεντρώνονται παιδικά ρούχα (καθαρά και σε άριστη κατάσταση). Ευπρόσδεκτα θα είναι και παιχνίδια που βρίσκονται σε καλή κατάσταση για να δώσουν χαρά σε μικρά παιδιά αυτές τις Άγιες μέρες.

Όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν σε κοινωφελείς δομές και δομές φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων (Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, Κοινωφελή Επιχείρηση και Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Κοζάνης για να διανεμηθούν σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες, Συσσίτιο Δήμου Κοζάνης, Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης, κ.ά.).

«Παράλληλα,  θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο ΔΑΚ Κοζάνης:
Το Σάββατο 19/12, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών – Αιμοπεταλιοδοτών «ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία στο ΔΑΚ Κοζάνης και ώρα 9.00 – 14.00.

Την Κυριακή 20/12, δύο διακεκριμένοι δρομείς συμπολίτες μας, θα πραγματοποιήσουν συμβολική προπόνηση», όπως ενημερώνει ο Δήμος Κοζάνης.

Πηγή

11 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάλεσμα ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ. Αλεξάνδρειας, ενόψει Χριστουγέννων

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, αποτελεί πλέον βασική δομή αλληλεγγύης και προσφοράς στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του δήμου.

Λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν αυτές οι οικογένειες και τα οποία επιδεινώθηκαν δραματικά κατά την περίοδο της πανδημίας COVID – 19 , Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, Δριστάς Στέφανος και τα Στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλεξάνδρειας, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, καλούν όλους τους Δημότες να προσφέρουν βασικά είδη διατροφής (ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά, χαρτικά, απορρυπαντικά κ.λ.π.) αλλά και χριστουγεννιάτικα εδέσματα και γλυκά για μικρά παιδιά.

Αποδοχές δωρεών καθημερινά 8:30 – 15:30 στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού και στα καλάθια των Super Market: Γαλαξίας – Πίτσιας – Σκλαβενίτης – Discount.

Πηγή

11 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments