organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Νέα Σμύρνη: Εθελοντές καθηγητές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

ητούνται εθελοντές καθηγητές, απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι, Φιλόλογοι Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, για να διδάξουν το σχολικό έτος 2021-22 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Οι εθελοντές καθηγητές, με τη διδασκαλία τους 1 μόνο απόγευμα την εβδομάδα, σε ολιγομελή τμήματα, θα προσφέρουν κοινωνικό έργο και θα έχουν στη διάθεση τους βεβαίωση προϋπηρεσίας και συστατικές επιστολές από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Αιτήσεις και κατάθεση βιογραφικών:

Ελ. Βενιζέλου 16, Ν. Σμύρνη, 5ος όροφος Δευτέρα – Παρασκευή 8.00- 15.00.
Τηλ. 2132025833, 2132025983, 2132025909. 2132025914
Email: adpaideias@neasmyrni.gr


Ευελπιστούμε στη συνεισφορά σας για τη στήριξη της δράσης.
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Πηγή

17 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αλίμου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο Αλίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, ξεκίνησαν οι εγγραφές και τα μαθήματα για το νέο σχολικό έτος.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο στεγάζεται σε σχολικές αίθουσες του 1ου Λυκείου Αλίμου και διδάσκονται όλα τα μαθήματα του Γυμνασίου και του Λυκείου, αλλά και ξένες γλώσσες. Στις αρχές του επόμενου μήνα θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα του Δημοτικού.

Η ανακοίνωση:

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου για το σχολικό έτος 2021–2022.

Διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου (Γενικού & ΕΠΑΛ) και ξένες γλώσσες. Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκινά και η μελέτη για τους μαθητές του Δημοτικού. 

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα στεγάζεται και φέτος σε σχολικές αίθουσες του 1ου Λυκείου Αλίμου (Υψηλάντου & Θησείου).

Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου είναι να ενισχύσει μαθήτριες και μαθητές ευάλωτων οικογενειών, η παροχή ίσων ευκαιριών στη μάθηση σε όλα τα παιδιά και ταυτόχρονα η προώθηση της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού τα μαθήματα διδάσκονται αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατόπιν ραντεβού (τηλ.: 210 9831087, 08.00 π.μ. – 14.00), στη διεύθυνση: Παύλου Μελά 5 (γραφεία Σχολικής Επιτροπής). Οι εγγραφές συνεχίζονται έως 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου μας, μπορούν να καλούν στο 210 9831087 ή να επικοινωνούν στο koinoniko.frontistirio@alimos.gr

Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά!!

Πηγή

17 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άρτα: Κοινωνικό φροντιστήριο για την νέα σχολική χρονιά-κάλεσμα σε εθελοντές

Ο Δήμος Αρταίων, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο την ελάφρυνση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, προγραμματίζει και φέτος τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Αρταίων, Β΄ και Γ’ Λυκείου. 

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα διδάσκονται μαθήματα αποκλειστικά για την προετοιμασία των μαθητών, σε μαθήματα προσανατολισμού.

Με την ελπίδα ότι και αυτή την χρονιά ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα λειτουργήσει με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ο Δήμος Αρταίων καλεί,  τους καθηγητές που επιθυμούν, διορισμένοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες και σε όλες τις ηλικίες να δηλώσουν Εθελοντική συμμετοχή στη προσπάθεια αυτή, είτε συμπληρώνοντας το αίτηση του Εθελοντή στο site του Δήμου Αρταίων (www.arta.gr) είτε στέλνοντας μία απλή αίτηση συμμετοχής στον Δήμο Αρταίων και  στο email: dimos@arta.grμέχρι τη Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Πηγή

17 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χίος: Και φέτος Αλληλέγγυο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου και το Εργατικό κέντρο Χίου ενημερώνουν ότι σε λίγες μέρες θα  ξεκινήσει η λειτουργία του Αλληλέγγυου Κοινωνικού Φροντιστηρίου για 8η συνεχή χρονιά.

Όπως σημειώνουν “όλα αυτά τα χρόνια η λειτουργία του φροντιστηρίου οφείλεται στην έμπρακτη αλληλεγγύη εκπαιδευτικών που απλόχερα βοηθούν και στηρίζουν”, γι’ αυτό και απευθύνουν κάλεσμα σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γενικής παιδείας, ειδικοτήτων ΕΠΑΛ και ξένων γλωσσών), που έχουν διάθεση και χρόνο να προσφέρουν και σε μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα αλληλέγγυα μαθήματα.

Στην ανακοίνωσή τους Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και Εργατικό Κέντρο διευκρινίζουν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρεάν φροντιστήριο, αλλά στόχος τους είναι να ενισχυθούν οι οικογένειες που η οικονομική πίεση στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια στήριξης των παιδιών τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και η συμβολή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι βοηθητική σε αυτό  που υποχρεούται η πολιτεία να παρέχει στους μαθητές.

Προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές-τριες οι οικογένειες των οποίων αποδεδειγμένα, δε δύναται να επωμισθούν και αυτό το οικονομικό βάρος.

Τα μαθήματα γίνονται όπως πάντα στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Χίου και ειδικά για αυτή την σχολική χρόνια θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανόνες που απαιτούνται.

Ολιγομελή τμήματα, χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6977841382

Πηγή

16 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ρέθυμνο: Πρόσκληση εθελοντών δασκάλων και καθηγητών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμος Ρεθύμνης, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ. Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, μαζί με τις θερμές τους ευχές για Υγεία, Δύναμη και Πρόοδο, ενημερώνουν τους συμπολίτες εκπαιδευτικούς για την πρόθεσή τους να επαναλάβουν και φέτος της λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Ρεθύμνης.

Πρόκειται για μία κοινωνική δομή που υποστηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και των επιστημονικών πεδίων,  οι οποίοι ανιδιοτελώς, προφέρουν ενισχυτική διδασκαλία  σε μαθητές- μέλη ευάλωτων οικονομικά οικογενειών.

Πιο συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, προσφέρει δωρεάν μαθήματα  Δημοτικού, Γυμνασίου, Α’ και Β’ Λυκείου, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στο εκπαιδευτικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας.  Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι ολιγομελή ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη εκπαιδευτική διαδικασία και, κυρίως, η υγειονομική ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους.

Προκειμένου, λοιπόν, να οργανωθεί με αμεσότητα και επάρκεια το Κοινωνικό Φροντιστήριο και να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η λειτουργία του, η οποία μεταξύ άλλων στοχεύει στην παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές των Σχολείων του Δήμου Ρεθύμνης και την εξάλειψη των διακρίσεων,  καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συνδράμουν στην κοινωφελή αυτή πρωτοβουλία, τιμώντας το λειτούργημα που υπηρετούν και καταθέτοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους, να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Κοινότητας Δ.Ρ., στο τηλ: 2831051916 ή να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email ken.koinotitas.reth@gmail.com συμπληρωμένη την αίτηση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στη δράση.

Ελπίζοντας στη θερμή ανταπόκριση και στην απτή υποστήριξη του θεσμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ευχαριστούμε όσους και όσες εκπαιδευτικούς γίνουν ενεργά Μέλη του.

Πηγή

16 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Kάλεσμα εθελοντών εκπαιδευτών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων

Εάν είστε εκπαιδευτικός, εν ενεργεία ή συνταξιούχος, άνεργος ή φοιτητής στα τελευταία έτη σπουδών και θέλετε να βοηθήσετε παιδιά που θέλουν να διεκδικήσουν ισότιμα το δικαίωμα στη γνώση, ο Δήμος Αθηναίων ζητά τη συμβολή σας για να στηρίξουμε τους μαθητές οι οποίοι – παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν – κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Δήμος Αθηναίων για ακόμα μία χρονιά συνεχίζει και φέτος τον επιτυχημένο θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», παρέχοντας δωρεάν πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές  οικονομικά αδύναμων οικογενειών καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα το οικογενειακό εισόδημα.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων και για την φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 16:00 έως τις 21:00, στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου κτιρίου του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, επί της οδού Πάτμου 11-13, (με εύκολη πρόσβαση τόσο από το σταθμό του ΗΣΑΠ Αγίου Νικόλαου όσο και από τα μέσα σταθερής τροχιάς της οδού Πατησίων), τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που καθορίζονται από την πολιτεία.

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να στηρίξουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Η δράση των εκπαιδευτικών θα συντονίζεται από 3 ή περισσότερους εκπαιδευτικούς – συντονιστές, με πρόσθετα οργανωτικά καθήκοντα που καθορίζονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Ο Δήμος Αθηναίων παρέχει τη φύλαξη και καθαριότητα του χώρου,τη  γραμματειακή υποστήριξη και την  απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Κατόπιν των ανωτέρω όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς καλούνται να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας άμεσα το αίτημά τους συνοδευόμενο από το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση  t.dia.viou.mathisis@athens.gr

Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, χορηγείται σε κάθε εθελοντή – εκπαιδευτή “Βεβαίωση παροχής εθελοντικού διδακτικού έργου”, στην οποία αναφέρεται επακριβώς το εθελοντικό έργο που επιτέλεσε ο εθελοντής – εκπαιδευτής, ο χρόνος διάρκειάς του καθώς και οι διδακτικές ώρες εθελοντικής απασχόλησής του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε τις πρωινές ώρες στα τηλέφωνα του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικής Ηλικίας Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης  2132082924 – 2132082923.

Πηγή

15 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καρδίτσα: Υποβολή νέων αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ξεκινά από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η υποβολή των αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Καρδίτσας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται  από ώρα 9.00π.μ – 12.00π.μ, στη διεύθυνση Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (Πρόνοια-1ος όροφος ,γραφείο 6 . Τηλέφωνα επικοινωνίας 24413 54716  – 2441100356).

Η υπηρεσία θα παραλαμβάνει δικαιολογητικά μέχρι 30/9/2021.

Δικαιολογητικά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζουν μαζί με την αίτηση  οι ενδιαφερόμενοι είναι:

 1. Εκκαθαριστικό (Ε1) τρέχοντος έτους του αιτούντος (το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 6.000 €, με προσαύξηση 20% για κάθε ανήλικο τέκνο).
 2. Ε9
 3.  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 4. ΑΜΚΑ
 5. Απόφαση αναπηρίας σε ισχύ (ΚΕΠΑ).
 6. Αστυνομική Ταυτότητα αντίγραφο.

Πηγή

15 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοινωνικό Φροντιστήριο στον Δήμο Μυτιλήνης-Κάλεσμα σε εθελοντές

Στη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο Μυτιλήνης, προχωρά και φέτος ο «Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης & Δυτικής Λέσβου». Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου μεταξύ άλλων καλούνται οι καθηγητές που ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά τις  υπηρεσίες να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συνδέσμου.

«Όπως κάθε χρόνο, αναφέρεται στην ανακοίνωση,  έτσι και φέτος, έχουμε την διάθεση να βοηθήσουμε τους οικονομικά αδύναμους μαθητές του Δήμου Μυτιλήνης που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο με την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Ως εκ τούτου, ζητάμε την εθελοντική συμμετοχή των καθηγητών, προκειμένου να μπορέσουμε να στηρίξουμε όλους τους μαθητές που δεν έχουν την δυνατότητα να φοιτήσουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Καλούμε λοιπόν όσους καθηγητές ενδιαφέρονται και θέλουν να διαθέσουν χρόνο και γνώσεις για την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου να τηλεφωνούν στο τηλ: 2251027501 εσωτ. 9, στην υπεύθυνη κ. Λαγουτάρη Β., εργάσιμες ώρες και ημέρες και να δηλώνουν την συμμετοχή τους, καθώς και τις ημέρες και ώρες που μπορούν να διαθέσουν για το Κοινωνικό μας Φροντιστήριο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου.

Πηγή

14 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Διόνυσος: Έναρξη Κοινωνικού Φροντιστηρίου για Μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών

Έναρξη Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Διονύσου (2021-2021) για Μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης & Ξένων Γλωσσών

Κανείς δεν πρέπει να στερείται τα βασικά. Για αυτό ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει και βελτιστοποιεί τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου. Παράλληλα ενισχύουμε την κοινωνική μας αυτή υποδομή, υποστηρίζοντας και τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών, για μαθητές και μαθήτριες που κατοικούν εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου.

Σκοπός του προγράμματος παραμένει σταθερά η αρωγή στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές ή άλλες δυσκολίες (πυρόπληκτοι κλπ), μέσω της παροχής υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές και μαθήτριες για συγκεκριμένα αναγκαία γνωστικά αντικείμενα. 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, σε συνεργασία με τα φροντιστηριακά ιδρύματα του Δήμου.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί με αυστηρά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται:
έως και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 στα email: paideia@dionysos.gr και pateli@dionysos.gr.

Απαραίτητα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση είναι:

– Εκκαθαριστικό Εφορίας.

– Πιστοποιητικό Ανεργίας γονέων (εάν και εφόσον υπάρχει).

– Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, σε περιπτώσεις πολύτεκνων, τρίτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών.

– Οποιοδήποτε έγγραφο πιστοποιεί ότι οι ωφελούμενοι είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου μας.

Για την ενημέρωση τόσο των γονέων και κηδεμόνων όσο και των Φροντιστηρίων / Εκπαιδευτικών Οργανισμών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνείτε μετά τις 8 Σεπτεμβρίου στο τηλέφωνο  210 8142972 (10:00–15:00 καθημερινά), ή μέσω του email : pateli@dionysos.gr

Πηγή

14 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αιγάλεω: Αλληλέγγυο Φροντιστήριο για μαθητές 2021-2022

Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου Αιγάλεω θα λειτουργήσει φέτος στο
4ο Λύκειο της πόλης μας, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου σχολικού έτους
2021-2022, που χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία για τις Πανελλήνιες
εξετάσεις στα ΑΕΙ / A-TEI. Η δράση αυτή παρέχεται δωρεάν και γίνεται στο
πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης στον Δήμο Αιγάλεω, για
να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13/09/2021 και θα ολοκληρωθούν την
Παρασκευή 24/09/2021

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω

Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-14.00

Τηλ : 2132044848-849-923

email: grafeio_paideias@yahoo.gr

Διεύθυνση: Ιερά Οδός 364 και Κάλβου, 2ος Όροφος

2. 4ο Λύκειο Αιγάλεω

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 18.00 – 20.00

Δ/νση: Ιερά Οδός 306, Αιγάλεω

Τηλ: 697 1758582 (Ειρήνη Ζωγκού)

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27/09/2021.

Πηγή

13 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ζωγράφου

Σας ενημερώνουμε, ότι ο Δήμος Ζωγράφου στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής που υλοποιεί, συνεχίζει τη λειτουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ  και για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 προσφέροντας δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στους μαθητές της Α’, Β’ και  Γ’ Λυκείου που οι οικογένειές τους πληρούν τα οικονομικά κριτήρια.

Οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου μπορούν να εγγραφούν στα χειμερινά τμήματα, τα οποία αρχίζουν τον Σεπτέμβριο 2021, έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε αναλυτικά εδώ

Πηγή

13 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καστοριά: Αιτήσεις συμμετοχής και εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο-Κάλεσμα σε εθελοντές

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς, για μία ακόμη χρονιά, θέλοντας να είναι συνεπείς στον καταστατικό ρόλο της κοινωνικής ευθύνης και της συλλογικής εγρήγορσης απευθύνουν κάλεσμα σε εθελοντές εκπαιδευτικούς και γονείς – κηδεμόνες για την στελέχωση και λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου για το σχολικό έτος 2021-2022.

Συγκεκριμένα:

Οι εκπαιδευτικοί (διορισμένοι – αδιόριστοι) που επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά στο κοινωνικό φροντιστήριο  για τη σχολική χρονιά 2021-2022 να επικοινωνήσουν με το Εργατικό Κέντρο ή την Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς μέχρι την Παρασκευή 24/09  προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής εθελοντή.

Οι γονείς – κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο κοινωνικό φροντιστήριο να επικοινωνήσουν με το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής – υπεύθυνη δήλωση καθώς και για να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αιτήσεις μπορούν να γίνουν και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου και για όλα τα μαθήματα αλλά σας γνωρίζουμε ότι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα  προτεραιότητα θα δοθεί στη δημιουργία τμημάτων για τη Γ τάξη του Λυκείου, ακολούθως για τη Β τάξη και τέλος για την Α τάξη.

Αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές έως τα τέλη του Σεπτέμβρη ενώ για την εγγραφή των ενδιαφερόμενων μαθητών απαιτείται πέραν της συμπλήρωσης σχετικής αίτησης από τον γονέα – κηδεμόνα τους και η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:

 • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Επιπλέον, για την καλύτερη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου, παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς, παλιούς μαθητές και γονείς που έχουν εκπαιδευτικά βοηθήματα και δεν τα χρειάζονται πλέον, εφόσον επιθυμούν να τα δωρίσουν στο κοινωνικό φροντιστήριο προκειμένου να δημιουργηθεί μία βιβλιοθήκη που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών που φοιτούν σε αυτό.

Το παράδειγμα της συμμετοχής αξίζει να εμπνεύσει όλους μας.

Καστοριά , 01/09/2021

Πληροφορίες

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: info@ekkastorias.gr, Μεγάλου Αλεξάνδρου 53,Τηλ.: 24670 27687.

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς:e-mail: elmekast@gmail.com, Παρίσσης Σπύρος: 6974582902

Πηγή

8 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών για μία ακόμα χρονιά, συγκεντρώνει σχολικά είδη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών των οικογενειών που αδυνατούν να ανταπεξέρθουν οικονομικά ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με χαμόγελα και αξιοπρέπεια. 

Καλούμε πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις να συνεισφέρουν με σχολικά είδη, όπως τσάντες, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γομολάστιχες, μαρκαδόρους, ξύστρες, μπλοκ ζωγραφικής, κόλλες στικ, ντοσιέ, ψαλιδάκια, πλαστελίνες, χαρτί φωτοτυπικό Α4.

Από Δευτέρα 30 Αυγούστου έως Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2021

Σημεία Συγκέντρωσης:

Α΄ ΚΑΠΗ (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρ.) – Β΄ ΚΑΠΗ (Ιασωνίδου 35, Ελλην.)

Γ΄ ΚΑΠΗ (Λ. Βουλιαγμένης 602 & Ιμέρας, Αργ.) – Δ΄ ΚΑΠΗ (Ολυμπίας 40 – 42, Αργ.)

Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00πμ – 2:00μμ 

Κοινωνικό Παντοπωλείο (Λ. Αργυρουπόλεως 94 – 96 / Αργυρ.), Τρίτη – Πέμπτη , 08:00πμ – 12:00μμ

Πληρ.: 213 2026 090, 210 9925607

Πηγή

8 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αλεξάνδρειας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει πως ξεκίνησαν οι εγγραφές ένταξης δημοτών στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου για δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες καλούνται να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά εώς την 25η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 στο Κοινωνικό Φαρμακείο καθημερινά από 8:00π.μ. εώς 14:00μ.μ.

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ:

α. Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψηφίους δυνητικούς δικαιούχους:

1) Αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και γέννησης για ανήλικους, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
3) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
4) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου ή με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου επικυρωμένη από αρμόδια δημόσια ή δημοτική υπηρεσία από τα οποία πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.
5) Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων και σε περίπτωση μη υπάρξεως αυτών υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
6) Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9 του τρέχοντος φορολογικού έτους) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών.

β) Δικαιολογητικά, κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψηφίου-δυνητικού δικαιούχου:

1) Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
2) Επίσημη Ιατρική Γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας για χρόνιες παθήσεις με προτίμηση εξάμηνης επανεξέτασης (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών). Σε περίπτωση έκτακτης πάθησης υποχρεωτική προσκόμιση ιατρικής συνταγής.
3) Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
4) Αντίγραφο εξατομικευμένης έκθεσης κοινωνικής έρευνας από αρμόδια δημόσια ή δημοτική υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, με την οποία μπορεί να διαπιστωθεί η κοινωνική κατάσταση, οι συνθήκες και οι δυσχέρειες διαβίωσης του ατόμου ή της οικογένειας (διάσταση, μονογονεϊκότητα, πολυτεκνία, αδυναμία εξυπηρέτησης, κλπ).
5) Μισθωτήριο συμβόλαιο.
6) Βεβαίωση δανείου πρώτης κατοικίας.
7)Εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).
8) Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο στεγάζεται επί της οδού ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 64.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε καθημερινά από 8:00π.μ. έως 14:00μ.μ. στο τηλέφωνο  2333041456.

Πηγή

8 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Χωριό παραγωγών και καταναλωτών

Την Κυριακή 12η Σεπτεμβρίου 2021, στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών”, που διοργανώνεται από τον ”Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

Το “ Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών ” είναι μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα. Παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε λογικές τιμές στους καταναλωτές της πόλης μας. Ταυτόχρονα συλλέγονται προϊόντα και διατίθενται στις κοινωνικές δομές που εδρεύουν στον Δήμο Βύρωνα. Πρόκειται για μια σημαντική δράση αλληλεγγύης η οποία διοργανώνεται από τον “Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” όπως ορίζεται από τον Νόμο 4497/2017, άρθρο 37 και προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν μεταξύ άλλων τα εξής προϊόντα:

Αλεύρι, αλλαντικά, αρτοσκευάσματα, απορρυπαντικά, αυγά, αραχίδα από Ηλεία, γαλακτοκομικά, γλυκοπατάτες Νάξου, γλυκά κουταλιού, ελιές, ζυμαρικά, κηπευτικά και φρούτα εποχής, κρεμμύδια, ξηροί καρποί, κέτσαπ, κρητικά τυριά, λάδι, λαζάνια, λουκάνικα, παραδοσιακά λουκάνικα, λουκούμια, μαρμελάδες, μέλι, σύκα, ξύδι, οίνος, όσπρια, παξιμάδια, παραδοσιακά εδέσματα, πατάτες, πελτές τομάτας, πορτοκάλια, ρίγανη, ρόδια, παράγωγα ροδιού, ρύζι, σάλτσες, σκόρδα, σταφίδες, ταχίνι, τυροκομικά, χαλβάς, χαλβάς Φαρσάλων, αρωματικά βότανα, κ.α.

Για να δείτε τους παραγωγούς και τα προϊόντα πατήστε  ΕΔΩ

Η εγγραφή σας στον Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» βοηθά να συνεχιστούν δράσεις όπως αυτή του «Χωριού παραγωγών και καταναλωτών», καθώς επίσης και να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί αλληλεγγύης ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής μας. Με την αρωγή σας βοηθούμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ελάτε να γνωριστούμε!!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη του συλλόγου 
 Ιστοσελίδα: www.skva.gr 
 email: Info@skva.gr.
Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών» είναι:
 τα λεωφορεία 203 – 204 (Στάση ΙΚΑ), 214 (13η Στάση) και
 το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα). 

Πηγή

8 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ)

Ο Δήμος Πετρούπολης σε συνέχεια της προσπάθειας κάλυψης πρωτογενών αναγκών των κατοίκων του που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τόσο τα βασικά είδη διατροφής όσο και τις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες, συνεχίζει για το έτος 2021-2022 τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου.

Για την ένταξη των δυνητικά ωφελούμενων κατοίκων ή δημοτών του Δήμου Πετρούπολης στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση, προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι είτε με την παρουσία φυσικού προσώπου κατόπιν ραντεβού, από την Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίουκαι ώρες 09:00 – 13:00, είτε ηλεκτρονικά στις κάτωθι διευθύνσεις: koin.pantopolio@petroupoli.gov.gr & farmakio@petroupoli.gov.gr.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου (επί τη διασταύρωση των οδών Αθ. Διάκου 88 Α & Αγ. Δημητρίου) τις παραπάνω ημερομηνίες και ώρες.

Η διεξαγωγή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί με προγραμματισμένα ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης των δικαιούχων, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού διάδοσής του».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Πετρούπολης, στο Τηλ. 210-5065885.

Πηγή

8 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ελευσίνας-Κάλεσμα σε εθελοντές

Ο Δήμος Ελευσίνας στο πλαίσιο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής συνεχίζει τον
θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο εντάσσεται στις
δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Ελευσίνας και στηρίζεται στην κοινωνική
πρωτοβουλία του Δήμου και στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών, με σκοπό
την πρόσθετη διδακτική υποστήριξη μαθητών & μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ανήκουν σε άπορες ή οικονομικά αδύναμες
οικογένειες. Με αυτήν την προσπάθεια, επιτυγχάνεται η δημιουργία ίσων
ευκαιριών στην μάθηση σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου
Ελευσίνας.

Με σκοπό το Δημοτικό φροντιστήριο να ξεκινήσει την λειτουργία του παράλληλα με
την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καλούμε:

1) δάσκαλους/ες, καθηγητές/τριες και φοιτητές/τριες, οι οποίοι/ες μπορούν να
συμβάλουν εθελοντικά στην λειτουργία του προγράμματος του Κοινωνικού
Φροντιστηρίου του Δήμου μας

2) τους ενδιαφερόμενους γονείς-κηδεμόνες, οι οποίοι/ες επιθυμούν τα παιδιά
τους να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως στο Δημαρχείο Ελευσίνας έως τις 20/9/2021.

Διεύθυνση : Χατζηδάκη 41& Δήμητρος
Υπευθ. Επικοινωνίας Ανθή Βαλαβάνη
Τηλ. Επικοινωνίας: 210- 5537237/ 210-5537216
Ώρες εξυπηρέτησης : 09:00-14:00

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για τους γονείς – κηδεμόνες

• Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση
• Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
• Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού τρέχοντος έτους
• Πρόσφατο πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
• Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., ΕΥ.Δ.Α.Π.) στο όνομα του
αιτούντος ή μέλους της οικογένειάς του με το οποίο συνοικεί
• Για τους ανέργους, φωτοτυπία της Κάρτας Ανεργίας του ΟΑΕΔ
• Σημειώνεται ότι παιδιά οικογενειών που έχουν ενταχθεί στις παροχές του
κοινωνικού παντοπωλείου είναι αυτόματα δικαιούχοι του Δημοτικού
Φροντιστηρίου

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για τους/τις εκπαιδευτικούς
• Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση
• Αντίγραφο πτυχίου
• Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
• Βιογραφικό Σημείωμα

Πηγή

8 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συγκέντρωση σχολικών ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Θηβαίων

Εν όψει της έναρξης της σχολικής περιόδου 2021-2022, η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων συγκεντρώνει σχολικά είδη.

Τα συλλεχθέντα είδη θα εξυπηρετήσουν ανάγκες παιδιών άπορων οικογενειών, οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σχολικής λίστας. Πρόκειται για είδη όπως σχολικές τσάντες, κασετίνες, μολύβια, στιλό, χαρτικά, τετράδια, γόμες, μαρκαδόροι, χάρακες, μπογιές και ό,τι άλλο χρειάζεται ένας μαθητής.

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι είτε καινούρια είτε μεταχειρισμένα, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση. Άλλωστε, κάτι το οποίο δεν είναι χρήσιμο για κάποιον, θα μπορούσε να είναι απαραίτητο για κάποιον άλλο.

Χώρος συγκέντρωσης στο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην οδό Πελοπίδου-γωνία με Αγγελίδη από 08:00-16:00 μ.μ.

Η κάθε συμβολή στην προσπάθεια κρίνεται σημαντική και απαραίτητη.

Πηγή

8 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πυλαία-Χορτιάτης: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη της οστεοπόρωσης

Εξειδικευμένο πρόγραμμα πρόληψης της οστεοπόρωσης με τη διενέργεια μετρήσεων οστικής πυκνότητας με υπέρηχο πτέρνας θα πραγματοποιήσει από τις 13 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2021 σε όλες τις Κοινότητες του δήμου το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το  ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών πόλεων – Προαγωγής Υγείας).


Το πρόγραμμα αφορά κυρίως γυναίκες άνω των 45 – 50 ετών και άνδρες 70 ετών και άνω. Σκοπός του είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση φαινομενικά υγιών γυναικών άνω των 45 ετών (ή αντίστοιχα ανδρών 70 ετών και άνω) που πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

Η μέτρηση της Οστικής Πυκνότητας για την Πρόληψη της Οστεοπόρωσης είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι δημότες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 στην περιοχή που τους εξυπηρετεί:

-Ιατρείο Χορτιάτη στις 14/9/2021, τηλ: 2310349777

-Ιατρείο Εξοχής στις 15/9/2021, τηλ: 2316019837
-ΚΑΠΗ Ασβεστοχωρίου στις 16/9/2021, τηλ: 2310358552
-ΚΑΠΗ Φιλύρου στις 17/9/2021, τηλ: 2310678546
-Β΄ ΚΑΠΗ Πυλαίας (Μαλακοπή) στις 20/9/2021, τηλ: 2310909216 (με εσωτ: 3)
-Α΄ ΚΑΠΗ Πυλαίας στις 21-22/9/2021 , τηλ: 2313302668
-ΚΕΠ Υγείας Πανοράματος στις 23-24/9/2021, τηλ:  2310331093


Να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν οι απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον Covid-19. Οι δημότες θα πρέπει να προσέλθουν για την εξέταση επιδεικνύοντας πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test 48 ωρών.

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νέα Σμύρνη: Συλλογή σχολικών ειδών για παιδιά που τα έχουν ανάγκη

H Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης πραγματοποιεί δράση με τίτλο «Πάμε Σχολείο!».

Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρες 09.00-13.00.

Σημείο συλλογής είναι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης (Ελ. Βενιζέλου 14, ισόγειο, τηλ.2132025818).

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνουμε: σχολικές τσάντες, κασετίνες, μολύβια, στυλό, χαρτικά, τετράδια, γόμες, μαρκαδόροι, χάρακες, μπογιές και ότι άλλο χρειάζεται ένας μαθητής.

Τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν από την Κοινωνική Υπηρεσία σε παιδιά που τα χρειάζονται.

***(Σύμφωνα με οδηγία του ιατρού εργασίας παρακαλούμε για την προσφορά μόνο ειδών σε πλαστική ή πλαστικοποιημένη συσκευασία και όχι χάρτινη ή υφασμάτινη –π.χ. στυλό, τετράδια συσκευασμένα σε πλαστικό κλπ. έτσι ώστε να απολυμανθούν πριν τη διανομή τους στο πλαίσιο προφύλαξης από τον Covid-19).

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Βριλησσίων, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Βριλησσίων, στις 12 Σεπτεμβρίου 2021,  μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας &  Αλληλεγγύης πάντα σε συνεργασία με τους φορείς αιμοδοσίας της πόλης,

• τον Σύλλογο Εθελοντών και Δωρητών Οργάνων σώματος “Η Αλληλεγγύη”,  

• τον Ι.Ν. των Αγ.12 Αποστόλων,  

• τον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Άνω Βριλησσίων,  

• τον Πολιτιστικό και Αθλητικό σύλλογο Άνω Βριλησσίων “Μεταμόρφωση του Σωτήρος”   

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ι.Ν Μεταμόρφωσης του Σωτήρος  από το τμήμα Αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» , από τις Ο9:00 – 13:00.   Παράλληλα θα γίνεται λήψη σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών.  

Η διαδικασία πραγματοποιείται,  όπως και κάθε φορά,  με την πλήρη τήρηση των προβλεπόμενων οδηγιών από τον ΕΟΔΥ και με την βοήθεια των Εθελοντών ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού των Δημοτικών και Κοινωνικών Ιατρείων.   

Για τη διασφάλιση της υγείας όλων και την αποφυγή του συγχρωτισμού, θα κλείνονται ραντεβού στα τηλέφωνα 210-8045564, 210-6135611.   

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Κηφισιάς – Κάλεσμα σε εθελοντές εκπαιδευτικούς

Ξεκινούν από Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κηφισιάς για το σχολικό έτος 2021-2022, για όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με τη συμπλήρωση των τμημάτων και θα διεξάγονται στο Αναξαγόρειο Λύκειο Ν. Ερυθραίας απογευματινές ώρες, με συντονιστή τον αντιδήμαρχο και καθηγητή Γιώργο Σκορδίλη.

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας, Κατερίνα Καραλή, καλεί τους ενδιαφερόμενους μαθητές/τριες Γυμνασίων & Λυκείων του Δήμου Κηφισιάς να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Κοινωνικής Μέριμνας Κηφισιάς (Διονύσου 73 & Γορτυνίας ). 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους τηλ. αριθμούς 210 8019633, 210 6231638, 210 6233315. 

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο. Ο Δήμος καλεί εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, που έχουν χρόνο για προσφορά, να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή. Παράλληλα, ευχαριστεί για την εθελοντική προσφορά των καθηγητών που έχουν προσφέρει αφιλοκερδώς για 8 έτη τις υπηρεσίες τους στα παιδιά, που συμμετείχαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κηφισιάς.

Για πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς, καθημερινά, από τις 8:30- 15:30, στους τηλ. αριθμούς 210 8019633, 210 6231638, 210 6233315.

Πηγή

6 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξετάσεις Μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου στο Δημαρχείο Σαρωνικού

Συνεχίζεται από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Σαρωνικού, το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου που υλοποιεί ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον δήμο.

Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», μετά από αίτημα των Κοινωνικών Δομών και της Επιτροπής Ισότητας του δήμου Σαρωνικού.

Η ειδική αυτοκινούμενη μονάδα, στην οποία θα γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 6/9, σταθμευμένη στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στα Καλύβια και θα παραμείνει στο χώρο για όσο διάστημα προσέρχονται ενδιαφερόμενες.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Όσες ενδιαφερόμενες επιθυμούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες από τις 8:30 έως τις 14:30, με τον δήμο Σαρωνικού, στα τηλέφωνα 22910-37316 και 22910-36327.

Πηγή

6 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Ο Δήμος Ηλιούπολης απευθύνει πρόσκληση στους Ηλιουπολίτες, να προσφέρουν με πνεύμα αλληλεγγύης, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, σχολικά είδη για τα παιδιά, που οι οικογένειές τους βρίσκονται σε ανάγκη.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να εισφέρουν σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, ντοσιέ, μαρκαδόρους, μολύβια και στυλό, γόμες, διορθωτικά και ξύστρες, ξυλομπογιές, τέμπερες, κηρομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες, πινέλα, ψαλιδάκια, κόλλες, χάρακες, κλπ, ώστε όλοι οι μαθητές να ξεκινήσουν με τα βασικά απαραίτητα.

Η συγκέντρωση σχολικών ειδών θα γίνεται καθημερινά, από την Δευτέρα 06/09/2021 έως και την Παρασκευή 10/09/2021:


• Στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου και Πρωτόπαπα, από τις 09:00 έως τις 13:00, στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, στο ισόγειο.


• Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης , Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45, από τις 09:00 έως τις 13:00.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
📞 210 9970009 και 010.

Πηγή

6 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Παύλου Μελά: Συγκέντρωση σχολικών ειδών για μαθητές με οικονομικές δυσκολίες

Εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά και οι κοινωνικές δομές Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο και η Παιδική Ομπρέλα με το μήνυμα “Σχολικά είδη και χαμόγελα για όλους, γιατί τα παιδιά είναι πάνω από όλους” , καλούν για μια ακόμη χρονιά καταστήματα σχολικών ειδών,συλλόγους και πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών για μαθητές και μαθήτριες του Δήμου μας, που ξεκινούν με πολλές δυσκολίες τη νέα σχολική χρονιά.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσφέρουν:

σχολικές τσάντες, τετράδια, βοηθήματα, μολύβια , στυλό, σβήστρες, ξύστρες, ψαλίδια, διαβήτες, χάρακες, κασετίνες, ντοσιέ, μπλοκ ζωγραφικής, πλαστελίνες και άλλα σχολικά είδη.

Σημεία συγκέντρωσης των σχολικών ειδών και περισσότερες πληροφορίες:

Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Παύλου Μελά

Λήμνου 2,Νικόπολη,τηλ.2310020167

 ..

Γραφείο Εργασιακής Συμβουλευτικής

Καρυπίδη 2,Πρωην Δημαρχείο Πολίχνης (Ισόγειο Γραφείο 4),τηλ.2313302363

..

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παύλου Μελά

28ης Οκτωβρίου 152 & Γιάννη Ρίτσου,τηλ.2310604904

 ..

Παιδική Ομπρέλα

Παύλου Μελά 4,Ευκαρπία,τηλ.2310 688439

Πηγή

3 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιος Δημήτριος: Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος για όλους

Από την 1η έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος για τους κατοίκους του Δήμου Αγίου Δημητρίου που το επιθυμούν.


Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται, κατόπιν ραντεβού, στο χώρο της Γ΄Λέσχης Ηλικιωμένων, επί της οδού Ολύμπου 36, με τήρηση όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Για να κλείσετε ραντεβού, καλέστε στα τηλ.: ☎️ 210 9755 794 και ☎️ 210 9755 163.

Πηγή

3 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αιτήσεις για συμμετοχή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου

Έως και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρες 08:00’ – 14:00’ , θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αιτούνται την συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου .

Δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι οι κάτοικοι του Δήμου Σουλίου ενώ προηγούνται οι ωφελούμενοι με τα εξής χαρακτηριστικά:

 • να έχουν μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα
 • δεν πρέπει να είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ ( κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης ) και να μην είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ
 • οικογένειες με ανήλικα τέκνα
 • οικογένειες με μοναχικά ηλικιωμένα άτομα
 • μακροχρόνια άνεργοι
 • οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο
 • πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λ.π.
 • άτομα με αναπηρία.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής και να την καταθέσουν στο Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Σε περίπτωση που δεν μπορούν μόνοι τους, μπορούν να την συμπληρώσουν στο Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου στο Δημαρχείο στο Γαρδίκι.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται μαζί με την αίτηση είναι τα εξής: -Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και άδειες παραμονής.

 • Μισθωτήριο συμβόλαιο ή λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ.
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 • Εκκαθαριστικό της εφορίας τελευταίου έτους (όλων των ενηλίκων ανά οικία) .
 • Κάρτα ανεργίας(εφόσον υπάρχει).
 • Βεβαίωση μη συμμετοχής σε ανάλογο πρόγραμμα (εφόσον είναι ετεροδημότης ή κάτοικος άλλου δήμου).
 • Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή άλλου δημόσιου φορέα (εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας).
 • Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό(εφόσον υπάρχει).

Παρακαλείστε όλοι να τηρείτε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του covid-19 κατά την έλευση σας στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου !

Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του 100 οικογένειες . Οι ωφελούμενοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο επικοινωνίας που θα δηλώσουν κατά την αίτηση .

Οι ωφελούμενοι που θα εγκριθούν θα είναι δικαιούχοι στο κοινωνικό παντοπωλείο μέχρι την λήξη των επόμενων φορολογικών δηλώσεων.

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής από εδώ

Πηγή

2 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Γλυφάδας: Γεμίζουμε τις σχολικές τσάντες των μαθητών της πόλης μας

Τετράδια, μολύβια, κασετίνες και όλα τα είδη που χρειάζονται τα παιδιά για το σχολείο θα συγκεντρωθούν και φέτος για τους μαθητές της Γλυφάδας. Είναι μια δράση που διοργανώνει ο δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και τον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας κάθε Σεπτέμβριο τα τελευταία χρόνια και θα διαρκέσει πέντε ημέρες –από τις 6 έως τις 10 του μήνα- από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ για να δοθεί σε όλους όσοι το επιθυμούν, η δυνατότητα να προσφέρουν.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γεμίζει χαρά όσους συμμετέχουν, ενώ παράλληλα αποτελεί ανάσα για τις οικογένειες οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προβούν στην αγορά των ειδών αυτών.

«Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και – όπως κάθε χρόνο – είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε τους μαθητές της πόλης μας με κάθε τρόπο», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Αναβαθμίζουμε και συντηρούμε τις σχολικές εγκαταστάσεις – θα επανέλθω αναλυτικά – και φροντίζουμε παράλληλα, ειδικά τη φετινή χρονιά με τις συνέπειες της πανδημίας σε πολλά νοικοκυριά της πόλης μας να είναι ορατές, να καλύψουμε και τις ανάγκες πολλών μαθητών που χρειάζονται τη συνδρομή μας για να ξεκινήσουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις το σχολικό έτος. Οι μικροί μας φίλοι, λοιπόν, χρειάζονται τσάντες, τετράδια, μολύβια και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την καινούργια σχολική χρονιά. Ο δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας, γεμίζουμε και φέτος τις σχολικές τσάντες.  Από τις 6 ως τις 10 Σεπτεμβρίου, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 20:00, στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, όλοι μαζί φροντίζουμε οι μαθητές της πόλης μας, χωρίς εξαιρέσεις, να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με όλα τα απαραίτητα εφόδια».

Πηγή

2 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νέα Σμύρνη: Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

O Δήμος Νέας Σμύρνης στηρίζει ενεργά το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το οποίο μέσα στην οικονομική και κοινωνική κρίση εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη μάθηση σε όλους τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών του στις Πανελλαδικές εξετάσεις, που είναι και φέτος πολύ μεγάλο, απέδειξε πως η δουλειά που γίνεται από όλες τις πλευρές είναι σοβαρή και στοχευμένη στην πρόοδο και την επιτυχία των παιδιών.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Νέας Σμύρνης περιμένει αιτήσεις, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν δωρεάν τα μαθήματα που προσφέρονται σε μαθητές οικονομικά αδύναμων ή άπορων οικογενειών, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις κατατίθενται από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 16.00 – 19.00, στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου (1ος όροφος,, Κοραή 20, τηλ 210 9344748), όπου διεξάγονται και τα μαθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kfdns@neasmyrni.gr.

Λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Τη χρονιά που πέρασε στο Κοινωνικό Φροντιστήριο γράφτηκαν και παρακολούθησαν μαθήματα 170 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και απόφοιτοι. Οι εθελοντές καθηγητές ανήλθαν σε 45. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης τους ευχαριστεί θερμά για αυτή τους την προσφορά, όπως επίσης την κυρία Ματίνα Λινού, διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου, την κυρία Τζένη Αντωνιάδου, Διευθύντρια του 1ου Λυκείου, οι οποίες εκτός από τον χώρο που παραχώρησαν, παραδίδουν εθελοντικά μαθήματα στα παιδιά, την κυρία Βαγιούλα Τζοβάρα, η οποία είναι πάντοτε παρούσα υποστηρίζοντας γραμματειακά την όλη προσπάθεια, τις κυρίες Ρέα Φλώρου και Ρίτα Λευκαδίτου, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα είχε οργανωθεί σωστά η όλη προσπάθεια και φυσικά τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Πολύδωρο Συρίγο για την πλήρη στήριξη στο πρόγραμμα.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Τμήματος Παιδείας Νεότητας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Σμύρνης: 213 2025 909-831. Email: adpaideias@neasmyrni.gr

Πηγή

1 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 30 Αυγούστου οι εγγραφές στο πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πειραιά για το σχολικό έτος 2021-2022.

Για το Λύκειο οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και για το Γυμνάσιο και τα Αγγλικά την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά – Πλατεία Κοραή 1 (ισόγειο Δημαρχείου).

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. σημειώνουν κάθε χρόνο εξαιρετικές επιδόσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Τα μαθήματα διεξάγονται στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά, απογεύματα 16.00- 21.00 και Σάββατο 10.00- 14.00.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι:
το εκκαθαριστικό σημείωμα και το Ε1 του τρέχοντος έτους, ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ ή το
μισθωτήριο οικίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ταυτότητα ή διαβατήριο κηδεμόνα και μαθητή (αν υπάρχει), έλεγχος απολυτήριος του αμέσως προηγούμενου σχολικού έτους και γνωμάτευση μαθησιακών δυσκολιών (αν υπάρχουν).

Πηγή

1 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μελίσσια: Δωρεάν Εξετάσεις Μαστογραφικού Ελέγχου σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία

Τα ζητήματα της πρόληψης και προαγωγής υγείας, είναι ουσιαστικής σημασίας και αποτελούν μία από τις σημαντικές προτεραιότητες του Δήμου Πεντέλης.

Για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά, έχει σχεδιάσει και εκπονεί συγκεκριμένο πρόγραμμα, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες σε θέματα πρόληψης υγείας.  Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών, καθώς και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και με την ευγενική χορηγία της εταιρείας καλλυντικών Estée Lauder Hellas, Δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στην Πλατεία Μικρασιατών (Αγίου Γεωργίου) στα Μελίσσια, όπου θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω της Ιστοσελίδας του Δήμου Πεντέλης στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δωρεάν Εξέταση Μαστογραφικού Ελέγχου – 02.09.2021

Μπορούν επίσης να κλείσουν το ραντεβού τους και τηλεφωνικά καλώντας στο 2108100884 & 5.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για το Μαστογραφικό έλεγχο

 • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
 • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
 • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
 • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε  ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα  η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Πηγή

31 Αυγούστου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δράση συλλογής σχολικών ειδών για ευπαθείς συμπολίτες μας από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα πραγματοποιήσει δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών, τα οποία θα διατεθούν σε παιδιά, που οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να τους τα εξασφαλίσουν. 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση και να προσφέρουν τα απαραίτητα για τους μαθητές είδη (σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, ντοσιέ, σχολικούς άτλαντες, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους κ.α.) μπορούν να προσέλθουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (Ζεφύρου 2 Βούλα) τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

• Τετάρτη 1/9, Πέμπτη 2/9 και Παρασκευή 3/9 από τις 8:00 π.μ. έως 16:00

• Σάββατο 4/9 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00

• Δευτέρα 6/9 από τις 8:00 π.μ. έως 16:00

Παρακαλούνται όσοι προτίθενται να συμμετάσχουν στην δράση, ειδικότερα για τα είδη γραφικής ύλης, να προσφέρουν καινούρια και όχι μεταχειρισμένα είδη.

Πηγή

31 Αυγούστου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

111η Δράση Διάθεσης Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες στον Άγιο Στέφανο

Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” με τη διοργάνωση της 111ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 (επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου), στον Άγιο Στέφανο και ώρες 8.00 έως 14.00.

Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

Παρακαλούμε σημειώστε τα παρακάτω:

1) Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.

2) Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.

3. Ακόμα, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στα Κοινωνικά Συσσίτια των Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Ροδοπόλεως και Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγ. Στεφάνου του Δήμου Διονύσου κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

Συνημμένα θα βρείτε την αναλυτική λίστα των προϊόντων που θα διατεθούν στη δράση, τις τιμές τους, καθώς και περιγραφικά στοιχεία των συνεργαζόμενων παραγωγών.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, τηλ. 2132139806 – 210 8142972 Εσωτ. 201

Πηγή

30 Αυγούστου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ιάσμου

Ο Δήμος Ιάσμου ανακοίνωσε τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης από 13/09/2021 με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν έως τις 10/09/2021, ημέρα Παρασκευή, με τηλεφωνική ή με ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα www.iasmos.gr/frontistirio

Για εγγραφές και πληροφορίες:

 • Γραφείο Δημάρχου: 25343-50100 Τσουλίδου Ελισάβετ.
 • Ειδική Συνεργάτιδα Δημάρχου Εμινέ Μεμέτ: 6949457964

Πηγή

30 Αυγούστου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Κρήτης: Δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου

Ο δήμος Ηρακλείου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 προχωρά και πάλι στην οργάνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και ζητά την στήριξη και την συμμετοχή εθελοντών καθηγητών. Η αντιδημαρχία Παιδείας έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά συσκέψεων με τη Συντονιστική Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου προκειμένου να εξετάσει θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργείας της δομής.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Ηρακλείου που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία χάρη στην πολύτιμη συμβολή των εθελοντών καθηγητών, απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου των οποίων οι οικογένειες δοκιμάζονται οικονομικά.

Πέρυσι το Κοινωνικό Φροντιστήριο προσαρμόστηκε στις ανάγκες της πανδημίας COVID-19 και προχώρησε σε διαδικτυακά μαθήματα στο πλαίσιο των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που ελήφθησαν από την πρώτη στιγμή. Και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα προσαρμοστεί στα δεδομένα όπως αυτά διαμορφωθούν προκειμένου όλοι, καθηγητές και μαθητές, να είναι ασφαλείς.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο από τον ελεύθερο χρόνο τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες ανά Κοινότητα και να πάρουν τις σχετικές πληροφορίες, στέλνοντας ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, τηλέφωνο και στοιχεία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, μέχρι την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου:

1η Κοινότητα (κεντρική) dimdiam1@heraklion.gr

Τηλ. 2810390108

2η Κοινότητα (Ανατολική) dimdiam2@heraklion.gr

2810300384

3η  Κοινότητα (Δυτική) dimdiam3@heraklion.gr

2810370692

4η Κοινότητα (Νότια) dimdiam4@heraklion.gr

2810231666

Κοινότητα Νέας Αλικαρνασσού alikarnassos@heraklion.gr

Τηλ. 2813409814 – 409816

Πηγή

27 Αυγούστου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments