organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κορυδαλλός: Κάλεσμα συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τις ανάγκες παιδιών του Δήμου

Ο Δήμος Κορυδαλλού, στα πλαίσια λειτουργίας των Δομών Αντιμετώπισης Φτώχειας,  απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες προκειμένου να συγκεντρωθούν   και φέτος σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια, γραφική ύλη κ.λ.π) καινούρια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα, ώστε να διατεθούν σε οικογένειες ωφελουμένων των δομών της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, που αδυνατούν να καλύψουν αυτά τα έξοδα. 

Οι προσφορές γίνονται δεκτές καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00- 14.00, στο χώρο της ιματιοθήκης, υπόγειο κτιρίου της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα, πλατεία Μέμου)

Οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας, απευθύνονται σε απλούς πολίτες αλλά και σε καταστήματα σχολικών ειδών/ βιβλιοπωλεία και ευελπιστούν στην άμεση ανταπόκρισης των πολιτών.

Πηγή

Σεπτέμβριος 18th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πάτρα: Εθελοντές καθηγητές για το Λαϊκό Φροντιστήριο

Κάλεσμα συμμετοχής στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων Εθελοντών Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας και Α/βαθμίδας Εκπαίδευσης, λόγω της μεγάλης συμμετοχής των μαθητών-μαθητριών, απευθύνει η αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Πατρέων.

Η διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή μαθητών – μαθητριών τη φετινή σχολική περίοδο 2019-2020, απαιτεί όπως είναι φυσικό μεγαλύτερη συμμετοχή  εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών που έχει προκύψει.

Η αντιδημαρχία Παιδείας απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς του Δήμου, αλλά και στους Φορείς τους, να υποστηρίξουν με την συμμετοχή τους ενεργητικά την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής».

Συγκεκριμένα για να λειτουργήσουν τα Φροντιστήρια στις περιοχές του Δήμου που έχουν δηλώσει συμμετοχή μαθητές-μαθήτριες, παρουσιάζονται οι εξής ελλείψεις.

Για την Β/ εκπαίδευση

Εκπαιδευτικοί για τα μαθήματα:  Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία,  Φιλολογικά μαθήματα, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Οικονομία, Πληροφορική, Ανατομία, Υγιεινή,

Για την Α/ εκπαίδευση: Γλώσσα και Μαθηματικά

Οι  Δηλώσεις Συμμετοχής δύνανται να κατατεθούν με τους εξής τρόπους: 

Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης Πλατεία Γεωργίου 17Α΄ 3Ος  Όροφος .

Τηλ. Επικοινωνίας: Γραμματείας Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης: 2610 274035,   

Ώρες λειτουργίας:  10:00πμ – 14:30 μμ, από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του φροντιστηρίου:   fal@patras.gr

Οι αιτήσεις μπορούν  να αναζητηθούν και  στο site του Δήμου 

Πηγή

Σεπτέμβριος 18th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Δωρεάν Διανομή Γευμάτων προς όλους

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα συνεχιστεί η δράση “Δωρεάν Διανομή Γευμάτων προς όλους” της Δομής  «Παροχής Συσσιτίου»   του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος του Βύρωνα» που παρασκευάζει και προσφέρει αφιλοκερδώς τα γεύματα που διανέμονται.

Η έναρξη της δράσης θα προγραμματιστεί την Παρασκευή 20-9-2019 και ώρα 12:00 π.μ., στο Πάρκο “Καραολή και Δημητρίου” (πλησίον Παλ. Πατ. Γερμανού) όπου σας προσκαλούμε να μαγειρέψουμε και να γευματίσουμε.
Στόχος μας είναι να αφυπνιστούν συνειδήσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς απέναντι σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε λιγότερο ευνοϊκή θέση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η εθελοντική ομάδα των μαθητών του 3ου Γυμνάσιου Βύρωνα με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της, προσφέροντας τα υλικά που θα χρειαστούν για την παρασκευή των γευμάτων και βοηθώντας στη διαδικασία προετοιμασίας και διανομής των δωρεάν γευμάτων.

Οι κάτοικοι της περιοχής την ημέρα αυτή, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποκομίσουν τη γνώση και την εμπειρία με ποιους τρόπους μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν το έργο που επιτελείται και αφορά όλους μας.

Ελάτε όλοι μαζί να απολαύσουμε γεύματα αγάπης και να μοιραστούμε τη χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης!!!

Όσοι επιθυμούν, ως ένδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπο, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, ντοματοχυμό, γάλα) με σκοπό την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου του Δήμου μας.

Σας υπενθυμίζουμε πως η δράση “Δωρεάν Διανομή Γευμάτων προς όλους” πραγματοποιείται κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, κατ’ εξαίρεση για τον μήνα Σεπτέμβριο θα προγραμματιστεί την τρίτη Παρασκευή του μήνα. 

Πληροφορίες Επικοινωνίας:
Δ/νση: Ιθώμης 6, Βύρωνα (Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο-Παροχή Συσσίτιου). Τηλέφωνο: 210-7653054

Πηγή

Σεπτέμβριος 18th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για το Κοινωνικό Φροντιστήριο και τη Διδακτική υποστήριξη μαθητών

Ο Δήμος Βύρωνα προτίθεται να υλοποιήσει για το σχολικό έτος 2019-2020 τον πετυχημένο κοινωνικό θεσμό ενισχυτικής διδασκαλίας, με τον τίτλο “Κοινωνικό Φροντιστήριο” (δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και τη “Διδακτική υποστήριξη μαθητών” (πρωτοβάθμια εκπαίδευση).

Ενόψει λοιπόν της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020, ο Δήμος μας απευθύνει πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς (εν ενεργεία ή μη) αλλά και κατόχους πτυχίων ΑΕΙ που επιθυμούν να διδάξουν εθελοντικά στις παραπάνω δράσεις να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα γραφεία του Τμήματος Παιδείας του Δήμου μας (Ευαγγ. Σχολής 26 & Β. Ηπείρου, 6ος όροφος).

Υποβολή αιτήσεων: Δευτέρα έως και Παρασκευή , 10:00 – 14:00.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

α) Φωτοτυπία πτυχίου,  

β) Φωτοτυπία ταυτότητας.

Τηλ. Πληροφοριών: 210 – 76 09 343, 210 – 76 09 347-348.

Πηγή

Σεπτέμβριος 17th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μαρούσι: Πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης ή μειωμένου κόστους, σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών για μαθητές ευπαθών οικογενειών

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει και τη νέα σχολική χρονιά θέσεις φοίτησης, δωρεάν ή μειωμένου κόστους, σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών για τους μαθητές των ευπαθών οικογενειών, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της πόλης μας, οι οποίοι προσφέρουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και για συγκεκριμένες τάξεις.        

Μέσω του θεσμού του «κοινωνικού φροντιστηρίου», οικογένειες της πόλης μας που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ή οικονομικές δυσκολίες  μπορούν να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών τους.

Το  πρόγραμμα υλοποιείται από το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), υπό την επίβλεψη του Προέδρου του κου Πέτρου Κόνιαρη.    

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στο Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης (Παλαιολόγου 9, 2ος όροφος, Μαρούσι), μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και από τις 09:30 π.μ. – 12:30 μ.μ., μαζί με τα ακόλουθα, απαραίτητα δικαιολογητικά:

1.Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα –κηδεμόνα.
2.Τελευταίο εκκαθαριστικό έτους 2019 (φορολογικό έτος 2018)
3.Αντίγραφο πρόσφατης οικογενειακής κατάστασης (πιστοποίηση πολυτεκνίας ή μονογονεϊκότητας).
4.Απόφαση τυχόν αναπηρίας σε μέλος της οικογένειας.
5.Κάρτα τυχόν ανεργίας μέλους της οικογένειας.
6.Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που πιστοποιεί την κατάταξη της αιτούσας οικογένειας σε ευάλωτη κοινωνική θέση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213-2031920, 2132031921, 2132031922, 2132031927, 2132031929.

Πηγή

Σεπτέμβριος 17th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κορυδαλλός: Νέες αιτήσεις ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ένας ακόμα σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας πρόκειται να ενταχθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορυδαλλού, αφού από την Τετάρτη 18  έως την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Δικαιούχοι είναι κάτοικοι που αδυνατούν να καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες με κύριο κριτήριο ένταξης το εισόδημα. Επίσης, λαμβάνονται υπόψη παράγοντες και κοινωνικά κριτήρια, όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και τα προβλήματα υγείας.

 • Νέα αίτηση πρέπει να υποβάλλουν και οι δικαιούχοι του προηγούμενου κύκλου διανομής.
 • Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ μέσω του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οικονομικά κριτήρια:

Μοναχικά άτομα με ετήσιο εισόδημα έως 4.560 €.  Στο ποσό αυτό προστίθενται 500 € για κάθε ενήλικο μέλος της οικογενείας και 1.000 € για κάθε ανήλικο τέκνο.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

1) Αίτηση (δίνεται και συμπληρώνεται στην υπηρεσία) 2) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και επίδειξη του αντίστοιχου πρωτότυπου 3)  Φωτοτυπία πιστοποιητικού οικογενειακής Κατάστασης. 4) Φορολογικά στοιχεία σε φωτοαντίγραφο: Ε1 (του τελευταίου οικονομικού έτους),  Εκκαθαριστικό  Ε9 (το τελευταίο που έχει υποβληθεί, εφόσον υπάρχουν ακίνητα) 5) Αποδεικτικό στοιχείο κατοικίας (φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η ή Ο.Τ.Ε. ή Ε.Υ.Δ.Α.Π ή μισθωτήριο στο όνομα του αιτούντος και επίδειξη του πρωτότυπου)  6) Σε περίπτωση ανεργίας, βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση: 

7) Αίτηση Υποβολής  Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.)  8) Σε περίπτωση ημιαπασχόλησης, προσκομίζεται βεβαίωση αποδοχών από τον εργοδότη  9) Για ελεύθερους επαγγελματίες,  βεβαίωση διακοπής από ΟΑΑΕ ή Εφορία  10) Σε περίπτωση αναπηρίας, φωτοαντίγραφο απόφασης Πιστοποίησης Αναπηρίας από Κ.Ε.Π.Α. σε ισχύ και επίδειξη του πρωτότυπου 11) Σε περίπτωση διαζυγίου, φωτοαντίγραφο διαζευκτηρίου 12) Σε περίπτωση διάστασης, φωτοαντίγραφο αγωγής διαζυγίου ή ασφαλιστικών μέτρων ή ξεχωριστή φορολογική δήλωση 13) Σε περίπτωση χηρείας ληξιαρχική πράξη θανάτου ή αντίγραφο της σύνταξης 14) Σε περίπτωση επιμέλειας τέκνων, φωτοαντίγραφο 15) Σε περίπτωση σπουδών των συνοικούντων τέκνων ή των αιτούντων, βεβαίωση σπουδών  16) Σε περίπτωση σεισμόπληκτων, βεβαίωση μηχανικού 17) Έκθεση Κοινωνικού Λειτουργού, αν είναι εξυπηρετούμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν:

 • Οποιοδήποτε έγγραφο κριθεί απαραίτητο, μπορεί να ζητηθεί και πρέπει να προσκομιστεί στο αρμόδιο τμήμα.
 • Έγγαμοι και άτομα ενήλικα που συνοικούν δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικές αιτήσεις εγγραφής.
 • Για έγγαμους ή για άτομα που συγκατοικούν, απαιτούνται δικαιολογητικά για όλους.
 • Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά, προσωπικά και μόνο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση, με θεωρημένο  το γνήσιο της υπογραφής.
 • Τα αποτελέσματα μοριοδότησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα αναρτηθούν εντός 20 ημερών, από την ημέρα λήξης των αιτήσεων, με τον αριθμό ΑΜΚΑ του κάθε αιτούντος.
 • Οι δικαιούχοι θα χωριστούν σε ομάδες. Κάθε ομάδα θα λαμβάνει τρόφιμα μια φορά το μήνα για ένα τρίμηνο. Η ομάδα Α: Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο. Η ομάδα Β: Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο. Η ομάδα Γ: Απρίλιο, Μάϊο, Ιούνιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από  Δευτέρα 18/09/2019 έως Δευτέρα 30/09/2019 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα) στον 3o όροφο, γραφείο 8, από Δευτέρα  έως  Παρασκευή  και ώρες από 9.00 μέχρι 13.00. Τηλέφωνα πληροφοριών: 2132129347, 2132129359, 2132129333.

Πηγή

Σεπτέμβριος 17th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος ’19-’20 στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο  καλύπτει τις μαθησιακές ανάγκες μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Υποστηρίζει τους μαθητές  στα μαθήματα του σχολείου προκειμένου να καλύψουν μαθησιακά κενά και να ανταπεξέλθουν τις  δυσκολίες και τις απαιτήσεις του σχολείου τους, ενισχύοντας το ρόλο του  Δημόσιου σχολείου και το έργο των εκπαιδευτικών. Απασχολούνται σε αυτό, χωρίς  οικονομικές απολαβές  (αμισθί) , εθελοντές φοιτητές και πτυχιούχοι, οι οποίοι ανάλογα με την ειδικότητά τους αναλαμβάνουν με υπευθυνότητα, συνέπεια και  καλή διάθεση να  βοηθήσουν τους μαθητές. Οι εθελοντές φοιτητές και εθελοντές πτυχιούχοι συμπληρώνουν τα έντυπα :

 1. Αίτηση εθελοντισμού ,
 2. Αίτηση εκπαιδευτικού (Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας)
 3. Υπεύθυνη δήλωση το Ν. 1566 όπου δηλώνουν σε ποιο έτος σπουδών βρίσκονται και σε ποια σχολή (Φοιτητές) ή από πότε είναι πτυχιούχοι και από ποιο τμήμα και Πανεπιστήμιο ακριβώς(Πτυχιούχοι).

Στο  Κοινωνικό Φροντιστήριο  μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα,  όλοι οι  μαθητές Δημοτικού (όλων των τάξεων), Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ , όπως και απόφοιτοι Λυκείου που έχουν δηλώσει την επιθυμία να επαναλάβουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου προκειμένου να εισαχθούν σε τμήματα ΤΕΙ  και ΑΕΙ.   Στο πρόγραμμα του κοινωνικού φροντιστηρίου περιλαμβάνονται τα μαθήματα για τα οποία ζητείται βοήθεια με την προϋπόθεση ότι υπάρχει εθελοντής δάσκαλος (για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για τα μαθήματα Γλώσσας και Μαθηματικών) ή εθελοντής καθηγητής της αντίστοιχης ειδικότητας (για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) που θα αναλάβει τη διδασκαλία των μαθημάτων. Παρέχεται υποστήριξη από  εθελοντή ψυχολόγο για την αντιμετώπιση προβλημάτων με την μελέτη των μαθημάτων, όπως και παραδίδονται μαθήματα αγγλικών, εφόσον υπάρχει εθελοντής καθηγητής αγγλικών.

Για την εγγραφή στο φροντιστήριο ο κηδεμόνας του μαθητή ή ό ίδιος εφόσον  είναι ενήλικος, καταθέτει:

 1. Το έντυπο ΑΙΤΗΣΗ  ΚΗΔΕΜΟΝΑ 
 2. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ της ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή του ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ του ΚΗΔΕΜΟΝΑ.
 3. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ του ελέγχου προόδου του προηγούμενου σχολικού έτους 2018-2019 (Ιουνίου).

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν από τις 17 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Για το σχολικό έτος 2019-20 το Κοινωνικό Φροντιστήριο για τη Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα φιλοξενηθεί στο κτήριο του  7ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης (Αριστοτέλους 9 και Εθνικής Αντιστάσεως Δάφνη, είσοδος από Ηλέκτρας  , απέναντι από το Πλαίσιο Δάφνης) .  

Εγγραφές  πραγματοποιούνται : 

α) Στο Δημαρχείο Υμηττού ( γραφείο Εθελοντισμού 1ός όροφος) κάθε Τρίτη και Πέμπτη στην κα.Σγουροπούλου Αλεξάνδρα και ώρες 10.00πμ – 12.00μμ.

β) Στο Δημαρχείο της Δάφνης (Ισόγειο μέσα στην αίθουσα του Δημοτολόγιου) στην κα.Ανδριώτου Μαρία κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Πηγή και αιτήσεις

Σεπτέμβριος 16th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καλαμαριά: Χαριστικό Bazzar Βιβλίου και συγκέντρωση φαρμάκων

Χαριστικό παζάρι βιβλίου, διοργανώνει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου  η Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς  

Όλοι οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από μεγάλη ποικιλία βιβλίων που θα διατεθούν για το σκοπό αυτό. Το bazaar θα γίνει στο χώρο της βιβλιοθήκης από τις 9:00 π.μ-8:00 μ.μ. μέχρι να εξαντληθούν τα βιβλία.

Οι ενδιαφερόμενοι  θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν έως τρία βιβλία. 

Η βιβλιοθήκη θέλοντας να στηρίξει το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καλαμαριάς,  συγκεντρώνει τη μέρα αυτή φάρμακα που  δεν έχουν λήξει.

Πηγή

Σεπτέμβριος 16th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγρίνιο: Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας από το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου

Δωρεάν  Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας,  θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αγρινίου από Τρίτη 17 έως και Τρίτη 24 Σεπτέμβριου.

Η δράση υγείας, διοργανώνεται στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής  από τη  Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Εθνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων , για  την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές: «Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων. 

 Όλοι πρέπει να υιοθετήσουμε ως βασικό μήνυμα «ΠΡΟΛΗΨΗ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ».

Οι μετρήσεις θα διεξαχθούν από τις 8.30 έως 13.00. ως εξής:

Δημοτική Κοινότητα Αγγελοκάστρου. Ημερομηνία διεξαγωγής: Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: Πρώην Δημαρχείο.

Δημοτική Κοινότητα Στράτου. Ημερομηνία διεξαγωγής : Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: Αγροτικό  Ιατρείο .

Τοπική Κοινότητα Παπαδάτες. Ημερομηνία διεξαγωγής: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: Πρώην Δημαρχείο

Τοπική Κοινότητα Παραβόλας. Ημερομηνία διεξαγωγής Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: Πρώην Δημαρχείο .

Δημοτική Κοινότητα Καινούργιο. Ημερομηνία διεξαγωγής Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής:  Αγροτικό  Ιατρείο.

Δημοτική Κοινότητα Ρουσέικα. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: Παλιό κοινοτικό γραφείο (Αίθουσα λόγου και πράξης).

Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου. Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου.

Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου. Ημερομηνία διεξαγωγής: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: Κοινωνικό Ιατρείο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, τηλ.: 26413 63410 και στο Κοινωνικό Ιατρείο, τηλ.: 26410 33582-33580

Πηγή

Σεπτέμβριος 16th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πάρος: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εθελοντών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου, πρόκειται να ξεκινήσει την λειτουργία του για τρίτη συνεχή χρονιά.

Σκοπός του είναι η δημιουργία και παροχή ίσων ευκαιριών στη πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Πάρου, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

Στη προσπάθεια αυτή σημαντική στήριξη αποτελεί η συνδρομή εθελοντών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που με την εθελοντική προσφορά τους δείχνουν έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία και αλληλεγγύη.
Εκπαιδευτικοί οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το Σχολικό Έτος 2019-20 μπορούν να δηλώσουν την πολύτιμη συμμετοχή τους στη κοινωνική λειτουργό του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου έως τις 15 Οκτωβρίου.

Εκδηλώσεις ενδιαφέροντος γίνονται δεκτές από: εν ενεργεία εκπαιδευτικούς (διορισμένοι, αναπληρωτές, ιδιώτες, εκπαιδευτήρια μέσης εκπαίδευσης/ξένων γλωσσών/χορού/μουσικής), συνταξιούχους ή πτυχιούχους άνεργους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2284024110 και στο kppa@paros.gr.

Πηγή

Σεπτέμβριος 13th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοζάνη: Κοινωνικό Φροντιστήριο στο «Μπλιούρειο» Ίδρυμα

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου Κοζάνης ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο «Μπλιούρειο» Ίδρυμα για παιδιά της πόλης και των περιχώρων, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που δεν μπορούν οι γονείς τους να ανταποκριθούν οικονομικά.

Καθ΄ όλο το μήνα Σεπτέμβριο θα γίνονται δεκτές αιτήσεις στον 1ο όροφο του «Μπλιουρείου», στο χώρο της «Σύναξης», 6-8 κάθε μέρα .

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι : 1) Αίτηση του γονέα, 2) Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του γονέα, 3) Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος, 4) Αποδεικτικό κατοικίας.

Πηγή

Σεπτέμβριος 13th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και κάλεσμα σε εθελοντές

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στo πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο την ελάφρυνση των βεβαρυμένων οικογενειακών προϋπολογισμών, προγραμματίζει και φέτος τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων – Λυκείων του Δήμου Ηλιούπολης.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο διδάσκονται μαθήματα όλων των τάξεων Γυμνασίου – Λυκείου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους στο Τμήμα Παιδείας – Εθελοντισμού – Δια βίου Μάθησης και Πολιτικών Ισότητας από τις 9.00π.μ. έως τις 13.00 μ.μ. προσκομίζοντας :

• Φωτοτυπία Δελτίου ταυτότητας ή άδειας Διαμονής
• Εκκαθαριστικό Δ.Ο.Υ

Για να καταρτιστεί εγκαίρως πρόγραμμα διδασκαλίας θα πρέπει οι αιτήσεις να κατατεθούν ως τις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς αυτό να αποκλείει την ένταξη μαθητών κατά την πορεία του χρόνου. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς, για την οποία θα ακολουθήσει Ανακοίνωση.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά και αμισθί, στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να υποβάλουν «Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού» στο Τμήμα Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου προσκομίζοντας αντίγραφο πτυχίου και σύντομο βιογραφικό.
Την ευθύνη για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχει η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Αικατερίνη Χωματά, Φιλόλογος.

Με την ελπίδα ότι και αυτή την χρονιά ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα λειτουργήσει με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, συγχαίρουμε τα παιδιά που πέτυχαν τους στόχους τους και παραμένουμε ευγνώμονες στους καθηγητές και τις καθηγήτριες που εργάστηκαν και εργάζονται ανιδιοτελώς για το καλό των παιδιών μας.

Πηγή

Σεπτέμβριος 13th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Πειραιά: Συλλογή σχολικών ειδών για μαθητές ωφελούμενων οικογενειών

Συνεχίζεται η συλλογή σχολικών ειδών για μαθητές ωφελούμενων οικογενειών και του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη», στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολικά είδη συγκεντρώνονται έως το Σάββατο 14/9/2019, από τις 9:00 έως τις 14:00, στο Γραφείο Εθελοντισμού (ισόγειο Δημαρχείου Πειραιά -Πλατεία Κοραή).

Στόχος της κοινωνικής αυτής πρωτοβουλίας είναι να βοηθηθούν οι μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η εκδήλωση Συλλογής Σχολικών Ειδών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/9/2019, στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά, από τις 17.00 έως και τις 21.00 και περιλαμβάνει πλήθος μουσικοχορευτικών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, μουσικά σύνολα και χορωδία από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και χορευτικά συγκροτήματα από: την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», τον Σύνδεσμο Γυναικών Κρήτης – Νήσων Αιγαίου, τον Ηγέροχο Σύλλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Χορευτικό Συγκρότημα Αγ. Δημητρίου Ταμπουρίων και από την Πανελλήνια Ένωση Λερίων.

Πηγή

Σεπτέμβριος 13th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε Α΄βάθμια & Β΄βάθμια εκπαίδευση

Ο Δήμος Βύρωνα θα λειτουργήσει και φέτος τον πετυχημένο κοινωνικό θεσμό ενισχυτικής διδασκαλίας, με τον τίτλο “Κοινωνικό Φροντιστήριο”  που αφορά στα παιδιά της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και το πρόγραμμα «Διδακτική Υποστήριξη»  για τους μαθητές της Ε΄Στ΄ Δημοτικού της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα.

Πρόκειται για δύο προγράμματα του Δήμου, που υποστηριζόμενα από εθελοντές καθηγητές και δασκάλους, σκοπό έχουν να αποσυμφορήσουν  τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και στερούνται δυνατότητας περαιτέρω μαθησιακής ενισχυτικής  υποστήριξης των παιδιών. 

Οι γονείς ή κηδεμόνες πρέπει να έχουν συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα “Κοινωνικό Φροντιστήριο”(Β΄βάθμια)  ή στο πρόγραμμα «Διδακτική Υποστήριξη» (Α΄βάθμια) , που θα τους δοθεί στην έδρα του Τμήματος Παιδείας (Ευαγγ. Σχολής 26, 6ος όροφος)  έως την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019  (οι αντίστοιχες αιτήσεις επισυνάπτονται και στην ιστοσελίδα του Δήμου).

Η αίτηση πρέπει να κατατίθεται, οπωσδήποτε και αποκλειστικά, στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Βύρωνα.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων, θα ανακοινωθεί στα σχολεία των αιτούντων.  

Τα μαθήματα της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Βύρωνα (οδ. Γεννηματά 34/Μυρακτής) και τα μαθήματα της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Ερυθραίας &Κωνσταντιλιέρη). 

Πηγή και αιτήσεις

Σεπτέμβριος 12th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για μία ακόμα χρονιά, συγκεντρώνει σχολικά είδη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών των οικογενειών που αδυνατούν να ανταπεξέρθουν οικονομικά ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με χαμόγελα και αξιοπρέπεια. 

Καλούμε πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις να συνεισφέρουν με σχολικά είδη, όπως  τσάντες, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γομολάστιχες, μαρκαδόρους, ξύστρες, μπλοκ ζωγραφικής, κόλλες στικ, ντοσιέ, ψαλιδάκια, πλαστελίνες, χαρτί φωτοτυπικό Α4. 

Έως Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Σημεία Συγκέντρωσης:

Α ΚΑΠΗ (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρ.) – Β ΚΑΠΗ (Ιασωνίδου 35, Ελλην.)

Γ ΚΑΠΗ (Λ. Βουλιαγμένης 602 & Ιμέρας, Αργ.) – Δ ΚΑΠΗ (Ολυμπίας 40 – 42, Αργ.)

Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00πμ – 2:00μμ

Κοινωνικό Παντοπωλείο (Λ. Αργυρουπόλεως 94 – 96 / Αργυρ.), Τρίτη – Πέμπτη, 08:00πμ – 12:00μμ. Πληρ.: 210 9961973, 210 9925607

Πηγή

Σεπτέμβριος 12th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηγουμενίτσα: Δωρεάν μαθήματα για άπορους μαθητές

 Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας , με αρμοδιότητες σε όλο τον Νομό Θεσπρωτίας , σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών  Ν. Θεσπρωτίας» και τον «Σύλλογο Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας»  ανακοινώνει ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2019-2020.

 Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και  δεν   παρακολουθούν ήδη μαθήματα σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:

 1. φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, γονέα ή κηδεμόνα.
 2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
 3. φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος  και E1 και Ε9 τρέχοντος έτους .
 4. φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67 % και άνω (σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας).
 5. Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ (αν υπάρχει).
 6.  φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας παιδιών (κατά περίπτωση).
 7. Υπεύθυνη Δήλωση (θα δίνεται από το γραφείο παραλαβής των αιτήσεων).
 8. Ηλεκτρονικό φωτ/φο μίσθωσης κατοικίας (αν υπάρχει)
 9. Αίτηση (το έντυπο διατίθεται από την Υπηρεσία)
 10. Υπεύθυνη Δήλωση (>>)

Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται έως και   20/9/2019   κατά τις ώρες 09.00 π.μ- 12.00  μ.μ στα γραφεία της Δ/νσης Πρόνοιας : Αγίων Αποστόλων 43 (Νέο Λιμάνι) , Ηγουμενίτσα .

Τηλέφωνο επικοινωνίας  2665029071  κα  Αλεξάνδρου και κα Αναγνωστοπούλου (κοινωνικοί λειτουργοί) . Τηλέφωνα γραμματείας : 2665021003

Πηγή

Σεπτέμβριος 12th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Ζίτσας: Αιτήσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Παρακαλούνται όλοι οι δημότες του Δήμου Ζίτσας που επιθυμούν να ενταχθούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου να καταθέσουν την αίτησή τους μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έως την Πέμπτη 26/09/2019 στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας (Λασκαρίνας 3Α, στο παλαιό Δημαρχείοτηλ.: 2651360242-2651360243)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

-Αίτηση

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, ή διαβατηρίου για αλλοδαπούς και άδεια διαμονής όλων των μελών του νοικοκυριού σε ισχύ

-Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας

-Εκκαθαριστικό σημείωμα του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού

-Ε.1 του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού

-Ε.9 όλων των μελών του νοικοκυριού και σε περίπτωση μη υπάρξεως αυτών βεβαίωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, θεωρημένη από την οικεία Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.)

Κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψηφίου – δυνητικού δικαιούχου:

-Για τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού, εφόσον υπάρχουν, κάρτα ανεργίας σε ισχύ

-Επίσημη Ιατρική Γνωμάτευση από Νοσοκομείο, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας

-Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας σε ισχύ ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Παρατηρήσεις 

Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς τα στοιχεία επικοινωνίας με τον αιτούντα για την πιθανή διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των στοιχείων που έχουν δηλωθεί και οι συνθήκες διαβίωσής.

 • Σε περίπτωση μη προσκόμισης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών με την κατάθεση της αίτησης θα κρίνεται ελλιπής και θα απορρίπτεται.
 •  Οι ενδιαφερόμενοι, προσωπικά και μόνο, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής. Η Υπηρεσία μας επιφυλάσσεται να ζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά, εφόσον αυτά κριθούν αναγκαία.

Πηγή

Σεπτέμβριος 11th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Περιστέρι: Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε ανασφάλιστες, άπορες και με χαμηλό εισόδημα γυναίκες

Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Oι Άγιοι Ανάργυροι» παρέχει την δυνατότητα σε άπορες, ανασφάλιστες και χαμηλό εισόδημα γυναίκες να κάνουν την εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας.

Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Περιστερίου, με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα Υγείας – Καρδιολόγου Γιώργου Μπεκιάρη εξασφάλισε μία ακόμη πολύτιμη ημερομηνία εξέτασης για γυναίκες άπορες και ανασφάλιστες, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες που είναι ηλικίας 40 έως 69 ετών, ανασφάλιστες ή ασφαλισμένες με χαμηλό εισόδημα (έως 6.000 ευρώ ατομικό ή έως 12.000 ευρώ οικογενειακό).

Προσοχή: το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη ή έχουν εμφανίσει στο παρελθόν καρκίνο του μαστού.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, στο τηλέφωνο 210-5783266 , ώρες 8:οο-14:οο έως την Δευτέρα 23/9/2019.

Πηγή

Σεπτέμβριος 11th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Ο Δήμος Ηλιούπολης (Κοινωνική Υπηρεσία) στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και στην προσπάθειά του να είναι πάντα κοντά στην οικογένεια , σας καλεί να προσφέρετε σχολικά είδη για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι: Σχολικές τσάντες, τετράδια, Μπλοκ ζωγραφικής, Ντοσιέ, Στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, μαρκαδόροι ,τέμπερες, κηρομπογιές, κασετίνες και ό,τι άλλο θεωρείται απαραίτητο για την σχολική πράξη.

Η ενέργεια αυτή θα δώσει στα παιδιά χαρά και την ευκαιρία να νιώσουν την αγάπη μας και τη συμπαράστασή μας.

Η συγκέντρωση θα γίνεται καθημερινά ως το τέλος του μήνα, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης, Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45 , από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε τα τηλέφωνα: 210-9970009, 210-9933263.

Πηγή

Σεπτέμβριος 11th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χορήγηση Μικρογεύματος- Δεκατιανού σε οικονομικά αδύναμους μαθητές του Δήμου Ιλίου

Ο Δήμος Ιλίου συνεχίζει και αυτή τη σχολική χρονιά την παροχή μικρογεύματος – δεκατιανού σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στηρίζοντας τις οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τη βασική ανάγκη σίτισης των παιδιών τους κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Τα μικρογεύματα καλύπτονται από ιδίους πόρους του Δήμου και περιλαμβάνουν τοστ ή σάντουιτς ή άλλο είδος, χυμό πορτοκάλι ή φρούτο εποχής πληρώντας τους όρους του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, καθώς επίσης, τις ισχύουσες Αγορανομικές και Υγειονομικές Διατάξεις.

Προσφέρονται στους γονείς από το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε ατομική συσκευασία χωρίς να φέρουν διακριτικό σήμα, με στόχο την προστασία της ανωνυμίας των παιδιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου και συγκεκριμένα στην κυρία Φωτεινή Αβραμοπούλου (Νέστορος 101, 2ος όροφος) με τηλέφωνο 2132030018. 

Πηγή

Σεπτέμβριος 10th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μήνας γεμάτος μουσική, θέατρο και αλληλεγγύη ο Σεπτέμβριος στον Άγιο Δημήτριο

Το Φεστιβάλ πόλης του Δήμου Αγίου Δημητρίου, με τις εξαιρετικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, δίνει, για ακόμα μια φορά στο πιστό πια κοινό του, την ευκαιρία να ταξιδέψει νοερά στον τόπο και το χρόνο. Ολόκληρο τον Σεπτέμβριο, κάθε μέρα, κάθε γωνιά της πόλης θα κατακλύζεται από μουσικές, από θέατρο και θέατρο σκιών για τα παιδιά, μετατρέποντας τον κοινόχρηστο χώρο, τον Ασύρματο, την πλατεία Αλέκου Παναγούλη και το αίθριο του Στρογγυλού, σε ζωντανά κύτταρα πολιτισμού, διάδρασης, συνάντησης και ψυχαγωγίας.

Και φέτος, μεγάλοι καλλιτέχνες θα περάσουν από τον Άγιο Δημήτριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που τα τελευταία χρόνια σηματοδοτεί στην πόλη το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη μιας νέας σεζόν, με περισσότερη ελπίδα: Από τους Χαΐνηδες, τον Γιάννη Αγγελάκα με τους 100ºC και τονΔημήτρη Μπάση, στον Νίκο Ζιώγαλα, τον Μάνο Πυροβολάκη και τον Οδυσσέα Τσάκαλο , από το αφιέρωμα στο έργο του Μάνου Λοΐζου με τον Απόστολο Ρίζο και τη Μαρία Παπαγεωργίου, μέχρι τους Beatles από την The Beatles live tribute bandΚαι πλήθος άλλων και σπουδαίων καλλιτεχνών και σχημάτων που έχουν ετοιμάσει γι’ αυτό το φθινόπωρο ξεχωριστές δουλειές και έργα. Πιο συγκεκριμένα θα συμμετέχουν: ο Θοδωρής Κοτωνιάς με την Σαββέρια Μαργιολά, το σύνολο μουσικής δωματίου ΕΠΤΑΗΧΟΝ σε ένα ταξίδι στις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, η Marian RockBand της δημοφιλούς ηθοποιού Μαρίας Ανδρούτσου σε ένα ροκ χορευτικό πάρτι, η «δική μας» λαϊκή ορχήστρα ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, οι Βιολιστές της Στέγης του Κόσμου σε ένα διαφορετικό ταξίδι με το Orient Express, η Ορχήστρα Αραβικής Μουσικής Ferket El Anwarη ροκ μπάντα Κρυστάλλινες Σκιέςαπό την πόλη που θα ανοίξουν τη μεγάλη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα. 

Ιδιαίτερη αξία για την πόλη θα έχουν οι συναυλίες των The Big Noise Attack, του Γιάννη Μπιλίρη με τους Πλαν Μπι και του The bad Slide Stam, καθώς πρόκειται για νέους καταξιωμένους καλλιτέχνες της εναλλακτικής ελληνικής σκηνής,  που προέρχονται από τις γειτονιές του Αγίου Δημητρίου! Θα συναντηθούν για μια μοναδική βραδιά στην πλατεία Αλέκου Παναγούλη, που τόσο καλά γνωρίζουν. Μαζί τους ο εξαίρετος τραγουδοποιός Small Chanter.

Το Φεστιβάλ της πόλης, όπως και τα τελευταία τρία χρόνια, θα «ανοίξει» το 12ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Ο μαγευτικός χώρος του αίθριου του Στρογγυλού σχολείου θα φιλοξενήσει και φέτος εννιά θεατρικές παραστάσεις Δήμων. Κάθε χρόνο οι ερασιτεχνικές ομάδες εκπλήσσουν ευχάριστα τους θεατές αφού το ταλέντο και οι άρτιες παραγωγές, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις επαγγελματικές παραστάσεις.

Τα παιδιά που τόσο πολύ αγαπούν τον Καραγκιόζη θα έχουν την ευκαιρία από την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου και για δέκα συνεχόμενες ημέρες να απολαύσουν παραστάσεις από τα θέατρα σκιών των σπουδαίων Ιωάννη Αθανασίου και Τάσου Κώνστα, κάθε μέρα σε μια διαφορετική πλατεία της πόλης.

Σημειώνεται πως σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ της πόλης η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ωστόσο, θα υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε σημείο εκδήλωσης οι θεατές να μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.-

Πηγή

Σεπτέμβριος 10th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εθελοντές εκπαιδευτικοί για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Β. Κυνουρίας

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, (αδιόριστους, διορισμένους, συνταξιούχους), οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίων με τίτλους σπουδών που συνάδουν με τα μαθήματα Γυμνασίου & Λυκείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Όπως σημειώνει σχετικά η  επιτυχία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας οφείλεται αποκλειστικά στη δυναμική παρουσία των εθελοντών Εκπαιδευτικών, που με τη συμμετοχή και την προσφορά τους, υποστηρίζουν τόσο τους μαθητές που χρειάζονται συμπληρωματική βοήθεια, όσο και το γενικότερο σκοπό που είναι η ανάπτυξη εθελοντικής δράσης ως παράδειγμα κοινωνικής συμπεριφοράς, η καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από αλτρουιστικά, φιλανθρωπικά αισθήματα και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν  στην εθελοντική δράση μπορούν να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Πηγή

Σεπτέμβριος 10th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βόρεια Κυνουρία: Αιτήσεις μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Από την ανακοίνωση του Δήμου:

Σας γνωρίζουμε ότι το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για τους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ορίζεται από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η αίτηση υπογράφεται από τον εκάστοτε γονέα και όχι από τους μαθητές, ενώ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

 • Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας Κηδεμόνα.
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 • Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος (έτους 2018).
 • Βεβαίωση αναπηρίας κηδεμόνα ή τέκνου (προαιρετικά).
 • Κάρτα ανεργίας (προαιρετικά).
 • Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κρίνετε σκόπιμο να κατατεθεί.

Το έντυπο της αίτησης μπορείτε να το εκτυπώσετε από το συνημμένο, στην παρούσα ανακοίνωση, αρχείο ή να το παραλάβετε από το Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας (Γραφείο Δημάρχου – πέτρινο κτίριο), όπου κατατίθεται και η σχετική αίτηση.

Αρμόδια υπάλληλος Μποβολανέα Βίκη, τηλ. επικοινωνίας: 27553 60101.

Υπενθυμίζουμε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων (αδιόριστοι, διορισμένοι, συνταξιούχοι), οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίων με τίτλους σπουδών που συνάδουν με τα μαθήματα Γυμνασίου & Λυκείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αδιάκοπτη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Πηγή

Σεπτέμβριος 9th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιοι Ανάργυροι Καματερού: Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής,  σας προσκαλούν να συμμετέχετε στη συλλογή σχολικών ειδών (καινούριες τσάντες, γραφική ύλη) χαρίζοντας χαμόγελα στα παιδιά  της πόλης μας με ανάγκες. 

Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2019.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Σεπτέμβριος 9th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Περιστέρι: Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα θέματα Υγείας του Δήμου Περιστερίου – Καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους δημότες ότι για όλο το 2019, την 2η ΤΡΙΤΗ κάθε μήνα, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου θα σταθμεύει η κινητή μονάδα της ΜΚΟ PRAKSIS, με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα πραγματοποιεί «ΔΩΡΕΑΝ» εξετάσεις για HIV και τις Ηπατίτιδες B & C, σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

Για το μήνα Σεπτέμβριο, οι εξετάσεις θα γίνουν την ΤΡΙΤΗ στις 10 του μηνός από τις 7:00μμ – 10:00 μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες, στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, στο τηλέφωνο 210-5783266 , ώρες 8:00-14:00.

Πηγή

Σεπτέμβριος 9th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μαρούσι: 47η φθινοπωρινή δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων

Την 47η φθινοπωρινή δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019. Η αγροτική διοργάνωση του Δήμου αποτελεί από το 2012 το καθιερωμένο ραντεβού των πολιτών με τις ελληνικές γεύσεις και τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, όλα αρίστης ποιότητας και σε τιμές προσιτές.

Την επιτυχημένη δράση που καθιέρωσε το 2012 η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου με στόχο την υποστήριξη των νοικοκυριών της πόλης και των ευάλωτων συμπολιτών μας, αγκαλιάζει και η νέα δημοτική Αρχή στηρίζοντας τη συνέχιση της υλοποίησής της και τη νέα χρονιά.

Η 47η δράση διάθεσης εγχώριων αγροτικών προϊόντων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο πάρκινγκ πίσω από το Ο.Α.Κ.Α, επί της οδού Πιτταρά στη συμβολή με την οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν 45 παραγωγοί διαθέτοντας περίπου 200 διαφορετικά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα. Όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγοί έχουν ελεγχθεί και προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν και διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και τις τιμές πώλησης. Όλα τα προϊόντα είναι ελεγμένα, φετινής παραγωγής και εσοδείας.

Για πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από Δευτέρα – Παρασκευή από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στα τηλ. 2132038349, 336 και κατά το Σαββατοκύριακο στα τηλ. 2132038000, 001.

Πηγή και κατάλογος προϊόντων

Σεπτέμβριος 6th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ωραιόκαστρο: Φεστιβάλ με κοινωνικό πρόσημο για το κοινωνικό παντοπωλείο

Θέατρο, εκδηλώσεις αφιερωμένες στην παράδοση αλλά και μουσικές συναυλίες με τη συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών περιλαμβάνει το πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη», του καθιερωμένου πολιτιστικού φεστιβάλ του δήμου Ωραιοκάστρου.

Η αυλαία των εκδηλώσεων, οι οποίες στο σύνολό τους έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ανοίγει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και πέφτει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Το πολιτιστικό φεστιβάλ έχει κι έναν έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, αφού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνεται συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Ωραιοκάστρου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, 19:30, ανοικτό θέατρο Δρυμού «Τσούκες»
«3ο αφιέρωμα στους παραδοσιακούς χορούς» με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Ωραιοκάστρου.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, 20:30, αύλειος χώρος Κονταξοπούλειου Αθλητικού Κέντρου
Μουσική συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα και την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 20:30, δημοτικό σχολείο Πενταλόφου
Θεατρική παράσταση «Φάφστα» από το θεατρικό εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, 20:30, ανοιχτό θέατρο Δρυμού «Τσούκες»
Θεατρική παράσταση «Ιστορίες Ανθρώπων» από τη θεατρική ομάδα Μυγδονίας «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΝΙΤΕΣ».

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, 20:30, 2ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
Θεατρική παράσταση «Βαριετέ Τσεχωφικοί Ήρωες σε Κρίση» από την «Πειραματική Σκηνή» – Θεατρικά Εργαστήρια Μελίνα Μερκούρη.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, 20:30, πλατεία Πετρωτού
Θεατρική παράσταση «Ο Φώταγας» από τη θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, 20:30, 3ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
Μουσική εκδήλωση με το ρεμπέτικο συγκρότημα του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, 20:30, δημοτικό σχολείο Μελισσοχωρίου
Θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» από το «Studio Έργον».

Πηγή

Σεπτέμβριος 6th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσουν εξετάσεις σπιρομέτρησης  στις 10-11/9/2019. Οι εξετάσεις θα λάβουν χώρα την Τρίτη 10/9/2019 στο χωριό Απείρανθος στον χώρο του αγροτικού ιατρείου, ενώ την Τετάρτη 11/9/2019 θα πραγματοποιηθούν στο χωριό Βίβλος (Τρίποδες) στον χώρο επίσης του αγροτικού ιατρείου. Ώρες διεξαγωγής 9:00- 13:00.

Η σπιρομέτρηση  δεν ενδείκνυται για όσους έχουν τα ακόλουθα:

·         Πρόσφατη επέμβαση στην καρδιά, στα μάτια ή στους πνεύμονες.

·         Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς

·         Βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης

·         Υπερήλικες

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρου Κοινότητας στο 22850-24844 και του Κοινωνικού Φαρμακείου στο 22850-25643 κατά τις ώρες λειτουργίας 07:00-15.00.

Πηγή

Σεπτέμβριος 6th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου: κάλεσμα για κοινωνικό φροντιστήριο

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου και το Εργατικό Κέντρο Χίου προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια για τη λειτουργία του Αλληλέγγυου κοινωνικού φροντιστηρίου, να δηλώσουν συμμετοχή.

Το φροντιστήριο έχει ήδη λειτουργήσει τα 2 προηγούμενα χρόνια και στόχος είναι να ενισχυθούν οι οικογένειες που η οικονομική πίεση στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια στήριξης των παιδιών τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

“Η προσπάθεια μας αυτή είναι μια απάντηση στην αναγκαιότητα για πρόσθετη διδακτική στήριξη των μαθητών-τριών, στην καθημερινή τους μελέτη.Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, μας δίνει δύναμη και διάθεση για να συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και αυτή την χρονιά.

Δεν επιθυμούμε να γίνουμε δωρεάν φροντιστήριο, στόχος μας είναι να ενισχυθούν οι οικογένειες που η οικονομική πίεση στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια στήριξης των παιδιών τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Συνεχίζουμε και αυτή την χρονιά συλλογικά και αλληλέγγυα.

Πληροφορίες τηλ.6977841382”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου της Αλληλεγγύης Χίου.

Πηγή

Σεπτέμβριος 5th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Σχολικά είδη, συγκεντρώνει ο Δήμος Θηβαίων, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, και καλεί τους πολίτες της περιοχής, να συμμετέχουν στην κοινωνική δράση, προσφέροντας ο καθένας ότι μπορεί ανάλογα με τις δυνατότητές του. 

 Όπως ενημερώνει  τα σχολικά είδη που συγκεντρώνονται αφορούν σε σχολικές τσάντες, τετράδια, σχολικά βοηθήματα κ.α, και θα  προσφερθούν σε παιδιά των δικαιούχων της ενταγμένης στο ΕΠ «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» πράξης με τίτλο : «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων». 

Χώρος συγκέντρωσης στο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην οδό Πελοπίδου γωνία με Αγγελίδη από της 08:00-16:00 μ.μ. 

Η κάθε συμβολή στην προσπάθεια κρίνεται σημαντική και απαραίτητη.

Πηγή

Σεπτέμβριος 5th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εγγραφές μαθητών και εθελοντών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Ιλίου

Ο Δήμος Ιλίου συνεχίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει στο πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020.  

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχει δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές και απευθύνεται σε εκείνους που είτε φοιτούν, είτε είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιλίου, με κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα το οικογενειακό εισόδημα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη παράγοντες, όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, οι αναπηρίες και τα προβλήματα υγείας.
Τα οικονομικά κριτήρια είναι τα εξής:

Μέλη ΟικογένειαςΕισόδημα
2 μέλη15.000€
3 μέλη16.000€
4 μέλη και άνω18.000€

 Η έναρξη των τμημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο, σε 12μελή ομάδες, για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις εγγραφής θα υποβάλλονται έως και 25.09.2019, όπου θα εξετάζονται από αρμόδια επιτροπή, ενώ κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δύναται η κατ’ εξαίρεση αξιολόγηση αιτήσεων, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι.  

Σημειώνεται ότι, το προσφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι συνάρτηση της συμμετοχής και των ειδικοτήτων των εθελοντών καθηγητών.

 • Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επιθυμούν να στηρίξουν την κοινωνική αυτή δράσηεθελοντικάκαλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση είτε στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ιλίου, είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση koinoniki@ilion.gr, προσκομίζοντας αντίγραφα τίτλων σπουδών ή αποδεικτικά τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.
 • Οι μαθητές που επιθυμούν να ωφεληθούν της δράσης θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην Κοινωνική Υπηρεσία (Νέστορος 101, 2ος όροφος) καταθέτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:
 • Αίτηση/Δήλωση μαθημάτων παρακολούθησης από τον γονέα/κηδεμόνα.
 • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του αιτούντος γονέα/κηδεμόνα.
 • ΑΜΚΑ αιτούντος και μαθητή.
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία).
 • Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκκαθαριστικό σημείωμα, προσκομίζεται αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ.
 • Αποδεικτικό  κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΚΟ κ.ά.).
 • Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει).
 • Έκθεση κοινωνικής έρευνας (όπου και όταν απαιτείται).
 • Οποιοδήποτε δικαιολογητικό πιστοποιεί την κατηγοριοποίηση σε ευπαθή κοινωνική ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου (Νέστορος 101, 2ος όροφος) και συγκεκριμένα στην κυρία Φωτεινή Αβραμοπούλου τηλ. 2132030018 (Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 08:00 – 14:00), ηλεκτρονική διεύθυνση favramopoulou@ilion.gr.

Πηγή και αιτήσεις

Σεπτέμβριος 4th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έως τις 10/9 οι εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης  Ν. Χανίων, πρόκειται να υλοποιήσει φέτος το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Στο πλαίσιο αυτό, οι εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Μαθημάτων Α΄ και Β΄ τάξης ΓΕΛ, για την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020, ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες και να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά (στο δημοτικό κατάστημα Αλικιανού, πρώην Δημαρχείο) καθημερινά, από τις 08.00 έως τις 14.00 (πληροφορίες: κα Βενετάκη Αναστασία τηλ. Επικοινωνίας: 28213 41040, κα  Χριστουλάκη Στέλλα, τηλ. επικοινωνίας: 28213 41033, και στο e-mail: kentrokoinotitas@platanias.gr).

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά εγγραφής είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά για λήψη και συμπλήρωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Πλατανιά .

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες εκπαιδευτικής αρωγής που θα παρέχονται μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων βρίσκονται αντιμέτωπες με δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, είναι δωρεάν και αφορούν ένα επιλεγμένο μάθημα ανά ωφελούμενο μαθητή. Τα προσφερόμενα μαθήματα έχουν ως εξής:

Μαθήματα Α΄ Λυκείου Μαθήματα Β΄ Λυκείου Θεωρητική ΚατεύθυνσηΜαθήματα Β΄ Λυκείου Θετική Κατεύθυνση
ΦυσικήΑρχαία Φυσική
ΧημείαΈκθεσηΧημεία
Μαθηματικά Μαθηματικά
Αρχαία   
Έκθεση  

Η ένταξη των μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Πλατανιά θα γίνει μετά από αξιολόγηση κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, ενώ θα ληφθεί υπόψη και ο βαθμός απόλυσης της προηγούμενης τάξης φοίτησης και η προσωπική συνέντευξη, σύμφωνα με την πρακτική αξιολόγησης που εφαρμόζει η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων. Σκοπός της όλης πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ενός πλέγματος Κοινωνικής Αρωγής και Προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των οικονομικά αδύναμων μαθητών της περιοχής του Δήμου Πλατανιά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΓΕΛ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Α. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ (για αλλοδαπούς). 

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία όπου υπάρχει δυνατότητα).

Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος  φορολογικού έτους 2018.

Φωτοτυπία Ε1 φορολογικού έτους 2018 (φορολογική δήλωση).

Φωτοτυπία Ε9 (Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων).

Απολυτήριο της προηγούμενης τάξης φοίτησης.

Β.  ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

Αντίγραφο βεβαίωσης επιτροπής περί αναπηρίας με αναγραφόμενο το ποσοστό αναπηρίας.

 Βεβαίωσης ανεργίας  αιτούντα ή/και συζύγου (με αναγραφόμενη τη διάρκεια ανεργίας).

Πιστοποιητικό δημόσιας αρχής από το οποίο να προκύπτει η ιδιότητα του γονέα μονογονεϊκής οικογένειας (π.χ. πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση χηρείας του μονογονέα, δικαστική απόφαση με την οποία ανατέθηκε η άσκηση της γονικής μέριμνας σε ένα μόνο γονέα κ.λπ.). 

Φωτοτυπία Βεβαίωσης ενήμερου δανείου Α’ κατοικίας, από την Τράπεζα για ιδιοκτήτες, τουλάχιστον τελευταίου τριμήνου. 

Αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κύριας κατοικίας ή πρόσφατη απόδειξη ενοικίου.

Πηγή

Σεπτέμβριος 4th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ν. Προποντίδας

Ξεκινάει στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 η υποβολή των αιτήσεων για εγγραφή στο μητρώο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν την αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις κατά τόπους Δημοτικές Κοινότητες ως εξής:

– Κοινωνικό Παντοπωλείο Μουδανιών, Κασσάνδρας 24, καθημερινά, 9:00 με 14:00
– Δ.Ε Τρίγλιας, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ Ν. Τρίγλιας, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη
– Δ.Ε Καλλικράτειας, Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας, Δημοτικό Κατάστημα Ν. Καλλικράτεια, κάθε Τρίτη και Τετάρτη, 9:00 με 12:00.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ

Οι προϋποθέσεις ένταξης στο μητρώο ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου (βάσει της υπ’ αριθμ.: 308/2017-17/05/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Προποντίδας) είναι οι εξής:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες ή ομογενείς ή αλλοδαποί, νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα.
2. Μόνιμοι κάτοικοι Δήμου Προποντίδας.
3. Εισοδηματικά κριτήρια: Σύμφωνα με το όριο της φτώχειας, το οποίο διαμορφώνεται ετησίως, και αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο ποσό των 4.560€ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενα κατά 0,5 (2.280€) για τον σύζυγο και για κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών και κατά 0,3 (1.368€) για κάθε παιδί κάτω των 13 ετών.
4. Η συνολική φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 115.000€ κατ’ άτομο, προσαυξημένη κατά 20.000€ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000€ για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο.
5. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων να μην υπερβαίνει για το τελευταίο φορολογικό έτος, το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την επικύρωση της αίτησης των ωφελούμενων είναι:

1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο σε ισχύ ή άδεια διαμονής σε ισχύ.
2. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβολαίου.
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους – Φορολογικό Έτος 2018
5. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1.
6. Αντίγραφο Ε9 (εάν υπάρχουν ακίνητα).
7. Δήλωση ΕΝΦΙΑ (εάν υπάρχουν ακίνητα).
8. Βεβαίωση Τραπέζης ή Υπεύθυνη Δήλωση που να αναγράφεται το συνολικό ύψος των καταθέσεων κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
9. Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι δικαιούχος Κ.Ε.Α. (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).

Τα δικαιολογητικά που θα ζητούνται κατά περίπτωση από την επιτροπή διαχείρισης και την Κοινωνική Λειτουργό, με σκοπό την αποτύπωση μιας συνολικής εικόνας του φακέλου αιτούντος για την σωστή εκτίμηση της πραγματικής του κατάστασης είναι τα κάτωθι:

– Σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου υγείας ή πρόσφατο απόκομμα σύνταξης υπερηλίκων ΟΓΑ.
– Σε περίπτωση ανεργίας άνω των έξι ( 6 ) μηνών, κάρτα ανεργίας θεωρημένη από τον ΟΑΕΔ και σε περίπτωση μακροχρόνιας ανεργίας, κάρτα ανεργίας θεωρημένη, συνοδευόμενη με βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
– Σε περίπτωση αναπηρίας, απόφαση υγειονομικής επιτροπής, που αναγράφεται το ποσοστό και απόφαση αρμόδιας υπηρεσίας για το ποσό του επιδόματος αναπηρίας.
– Σε περίπτωση διαζυγίου, διαζευκτήριο.
– Σε περίπτωση χηρείας, ληξιαρχική πράξη θανάτου.
– Σε περίπτωση που το μονήρη άτομο ή οποιοδήποτε μέλος της αιτήτριας οικογένειας λαμβάνει οποιοδήποτε βοήθημα ή/και σύνταξη ή/και άλλη κρατική παροχή, σχετική βεβαίωση λήψης.
– Επίσημη ιατρική γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας
– Οποιοδήποτε έγγραφο ή στοιχείο αποδεικνύει την έκτακτη κατάσταση.

Η Κοινωνική έρευνα, η οποία πραγματοποιείται από το Δήμο Ν. Προποντίδας και συγκεκριμένα από την Κοινωνική Λειτουργό της Δομής, διεξάγεται προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων και της οικογένειάς τους σύμφωνα με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, σε περιπτώσεις αναπηρίας ή αρρώστιας ή διάστασης ή μονογονεϊκότητας ή πολυτεκνίας κλπ.

Επιπλέον, οι αιτούντες υποχρεούνται να προσκομίσουν οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρήσει χρήσιμο η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (ανάλογα με την περίπτωση).

Ο Δικαιούχος υποχρεούται στην ενημέρωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας για οποιαδήποτε μεταβολή της κατάστασης του.

Πηγή

Σεπτέμβριος 3rd, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Διόνυσος: 85η Δράση διάθεσης προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες

Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» με τη διοργάνωση της 86ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 στον Άγ. Στέφανο (επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου) και ώρες 8.00 έως 14.00.

Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

Παρακαλούμε σημειώστε τα παρακάτω:

1. Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.

2. Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.

3. Ακόμα, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Διονύσου κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

Συνημμένα θα βρείτε την αναλυτική λίστα των προϊόντων που θα διατεθούν στη δράση, τις τιμές τους, καθώς και περιγραφικά στοιχεία των συνεργαζόμενων παραγωγών.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, τηλ. 2132139806.

Πηγή

Σεπτέμβριος 3rd, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Αγιάς: Υποβολή αιτήσεων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Αγιάς καλεί τους ενδιαφερόμενους δημότες του να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, για τη χρονική περίοδο Οκτώβριος 2019 έως Σεπτέμβριο 2020.
Επισημαίνουμε ότι οι ως τώρα δικαιούχοι πρέπει να καταθέσουν εκ νέου τα παρακάτω δικαιολογητικά ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν στη διαδικασία.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν ποσότητες βασικών τροφίμων σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων.
Κύριο κριτήριο ένταξης είναι το εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Τα οικονομικά κριτήρια είναι τα κάτωθι:

Μέλη ΟικογένειαςΕισόδημα
Ένα (1) άτομο4.500 ευρώ
Δύο (2) άτομα5.500 ευρώ
Τρία (3) άτομα6.500 ευρώ
Τέσσερα (4) άτομα8.000 ευρώ
Πέντε (5) άτομα και άνω10.000 ευρώ

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ
1.      Αίτηση, σε έντυπο που χορηγείται από το Γραφείο Κοινωνικού Παντοπωλείου.
2.      Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
3.      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
4.      Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και εντύπου Ε9 οικ. έτους 2018. 
5.      Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΗ.

Β. ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
1.      Κάρτα ανεργίας Ο.Α.Ε.Δ. (για την απόδειξη της ανεργίας).
2.      Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή ΚΕ.Π.Α, στην οποία θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας (για την απόδειξη ύπαρξης αναπηρίας).
3.      Μισθωτήριο συμβόλαιο, στην περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.

Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή Διαχείρισης του Κ. Π. διατηρεί το δικαίωμα:
1.      Να ζητήσει, πέραν των ανωτέρω δικαιολογητικών, όποιο συμπληρωματικό στοιχείο θεωρεί απαραίτητο για την εξέταση του αιτήματος ένταξης στο Πρόγραμμα του Κ.Π.
2.      Να ζητήσει τη σύνταξη έκθεσης κοινωνικού λειτουργού για τη διαπίστωση της αναγκαιότητας ένταξης του αιτούντος στο Πρόγραμμα του Κ.Π.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να κατατίθενται από 2-9-2019   έως 16-9-2019 στον Δήμο Αγιάς και συγκεκριμένα στις υπεύθυνες του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, καθώς και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

Πηγή

Σεπτέμβριος 1st, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments