organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

1500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στην γενική δοκιμή της Μαντάμα Μπαττερφλάι

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προσφέρει 1500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της Μαντάμα Μπαττερφλάι, την Τρίτη 30 Μαΐου, στις 21.00, στο Ηρώδειο.

Με στόχο να κάνει την λυρική τέχνη προσβάσιμη σε όλους, η Εθνική Λυρική Σκηνή, προσφέρει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας, να παρακολουθήσουν μια μεγαλειώδη παραγωγή, στον εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου.

Με τη Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι, ανοίγει η Εθνική Λυρική Σκηνή τις φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, η πρώτη καλοκαιρινή παραγωγή της ΕΛΣ, θα παρουσιαστεί για πέντε παραστάσεις στο Ηρώδειο, στις 31 Μαΐου και 2, 3, 4, 7 Ιουνίου 2017, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια Ούγκο ντε Άνα.

Η διανομή των δωρεάν θέσεων για τη γενική δοκιμή της Μαντάμα Μπαττερφλάι, -με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας-, θα γίνει στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59 / Τηλ. κέντρο: 210 3662100), τις εξής μέρες και ώρες:

• Παρασκευή 26 Μαΐου, από τις 12.00 έως τις 20.00
• Σάββατο 27 Μαΐου, από τις 10.00 έως τις 14.00

Πηγή

Μάιος 25th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν πνευμονολογικός έλεγχος σε Φιλαδέλφεια -Χαλκηδόνα

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης & προαγωγής της υγείας, σε συνεργασία με την Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ

Ν.Φιλαδέλφειας θα υλοποιήσει δωρεάν πνευμονολογικό έλεγχο για τους κατοίκους του Δήμου. Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος, στις 31 Μαΐου 2017.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210-2595619 από τις 8:00 -14:00 Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή.

Πηγή

Μάιος 25th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καρδίτσα: Μαθητική παράσταση για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Μια ιδιαίτερη εθελοντική δράση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσα διοργανώνεται αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου στις 10.30 π.μ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο.

Oι μαθητές της Γ’ Δ’ & Στ’ Τάξης του 10 ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας με την ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών τους και την υποστήριξη της Τοπικής Διοίκησης Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ( I.P.A.) παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση με τίτλο «Μικρές ιστορίες και τραγούδια της γειτονιάς μας» με εισιτήριο τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου..

Οι θεατές αντί εισιτηρίου θα προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής υγιεινής.

Πηγή

Μάιος 25th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συμβουλευτική υποστήριξη σε ανέργους στο Δήμο Βέλου-Βόχας

Συμβουλευτική υποστήριξη στους ανέργους, για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας καθώς και δράσεις προώθησης στην απασχόλησή τους, παρέχει ο Δήμος Βέλου-Βόχας.

Η συμβουλευτική παρέχεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 9.30 έως τις 11.30, στο Κοινοτικό Κατάστημα Βέλου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν τα απολυτήρια τους, τους τίτλους σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας ή Η/Υ και οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό έχουν στη διάθεσή τους.

Πηγή

Μάιος 24th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν σπιρομετρήσεις στον Κορυδαλλό

Δωρεάν σπιρομετρικό έλεγχο για τους κατοίκους του Κορυδαλλού, διοργανώνει αύριο Πέμπτη 25 Μαΐου, το τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με την συνεργασία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Η δράση υγείας θα πραγματοποιηθεί από τις 9.00 έως τις 14.00 στο δημαρχείο της πόλης.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα εξετάζονται από ειδικούς Πνευμονολόγους, οι οποίοι θα συμβουλεύουν και θα δίνουν κατευθυντήριες οδηγίες στους συμμετέχοντες σχετικά με την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Πληροφορίες και εγγραφές στο τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής, τηλ. 213 2129311.

Πηγή

Μάιος 24th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Γιατροί και προσωπικό του νοσοκομείου Παπαγεωργίου αλλάζουν ρόλους για καλό σκοπό!

Γιατροί, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, αλλά και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», βγάζουν για λίγο τις ποδιές τους και αλλάζουν ρόλους για να ανεβούν στο «Εκτο Πάτωμα», σκοπεύοντας να ενισχύσουν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των δήμων Καλαμαριάς και Αμπελοκήπων.

«Το Έκτο Πάτωμα» είναι ο τίτλος του μιούζικαλ του Άλφρεντ Ζερί, το οποίο θα ανεβάσει η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, στις 26 και 27 Μαΐου, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και στις 1 και 2 Ιουνίου στο Θέατρο Αμπελοκήπων «Αλέξης Μινωτής».

Αν και η υπόθεση του έργου τοποθετείται στο Παρίσι της δεκαετίας του ’30, θα μπορούσε άνετα να εκτυλίσσεται σε κάποια μεγάλη ελληνική πόλη του σήμερα. Μέσα στην οικονομική κρίση, μια ομάδα ανθρώπων, που λειτουργεί σαν μικρογραφία ολόκληρης της κοινωνίας, συνυπάρχει στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας. Οι θεατές παρακολουθούν τη ζωή των συγκατοίκων να ξετυλίγεται μέσα από έρωτες, συγκρούσεις, πάθη και όνειρα, που τους δίνουν τη δύναμη να αντέξουν τη σκληρή καθημερινότητα.

Η θεατρική ομάδα του Παπαγεωργίου, που προετοιμάζεται τους τελευταίους μήνες για το ανέβασμα της παράστασης, θα στείλει από το σανίδι μηνύματα για την αγάπη, τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Σύμφωνα με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς του Παπαγεωργίου, το κεντρικό μήνυμα που φιλοδοξούν να μεταφέρουν στο κοινό είναι ότι «πρέπει να μένουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία για να μπορούμε να βγούμε νικητές στο παιχνίδι της ζωής». Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι διοργανωτές προτείνουν στο κοινό, αντί εισιτηρίου, να προσφέρει είδη για την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων των δήμων Καλαμαριάς και Αμπελοκήπων.

Στην παράσταση ακούγονται αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου. Το κοινό θα θυμηθεί, μεταξύ άλλων, τα τραγούδια «Τι Ώρα Είναι, Τι Μέρα Είναι και Ποια Χρονιά», «Το Τραγούδι της Κουτσομπόλας» και «Η Κουπαστή», τα οποία γράφτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ειδικά για την τότε διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου.

Τη σκηνοθεσία, τη διασκευή και τις χορογραφίες υπογράφει ο Βαγγέλης-Ραφαήλ Καλλίτσογλου. Παίζουν, αλφαβητικά, οι: Αλέξανδρος Βασσαράς, Ιωάννα Γκομιάτη, Λίτσα Κακουλίδου, Βάιος Λιάππης, Μιχάλης Μακρόγλου, Κική Μεϊμαρίδου, Μιμή Μεϊμαρίδου, Ραφαέλα Πήλι, Σοφία Σκάρπαρη, Αλμπιόν Τότσι, Ζωή Υφαντοπούλου.

Πηγή

Μάιος 23rd, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κατάθεση αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θεσσαλονίκης

Από την Δευτέρα 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για την ένταξη κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για τη χρονική περίοδο από την 1η Ιουλίου 2017 έως τις 30 Ιουνίου 2018.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Μοναστηρίου 53-55/5ος όροφος), από τις 09.00 έως τις 12.00.

Συγκεκριμένα, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα διανέμονται ανά εξάμηνο, σε 150 οικογένειες, τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, ατομικής υγιεινής, ένδυσης και υπόδησης, ψυχαγωγίας (βιβλία, cd-dvd), καθώς και παιχνίδια.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή αιτήσεων είναι τα εξής:

1) Αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
3) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
4) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφελείας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.
5) Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων.
6) Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών.
7) Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
8) Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση.

Ως οικονομικό έτος αναφοράς των κριτηρίων επιλογής των ωφελουμένων ορίζεται το 2017, λαμβάνονται δηλαδή υπόψη οι φετινές φορολογικές δηλώσεις που αφορούν στη χρήση του 2016.

Πηγή

Μάιος 23rd, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λειτουργία φυσιοθεραπευτικού τμήματος στο Κοινωνικό Ιατρείο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, ενισχύει τις υπηρεσίες παροχής φροντίδας υγείας με τη δημιουργία φυσιοθεραπευτικού τμήματος στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο.

Από σήμερα, Δευτέρα 22 Μαΐου, έμπειρος φυσιοθεραπευτής με άριστη γνώση της φυσιολογίας, της κινησιολογίας και της εμβιομηχανικής του ανθρώπινου σώματος, σε συνεργασία με τους υπάρχοντες ιατρούς, θα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του με την εφαρμογή θεραπευτικών πράξεων και αξιολόγησης μηχανικών αιτίων που προκαλούν πόνο ή κινητική δυσλειτουργία με σκοπό την αποκατάστασή σε άτομα που πάσχουν από βαριές δυσκινησίες όπως :σκλήρυνση κατά πλάκας, μυοπάθειες, εγκεφαλικές παραλύσεις, πάρεση, κακώσεις αυχένα, τραυματισμούς σπονδυλικής στήλης κτλ.

Ραντεβού στο τηλ. των ιατρείων 210-8045564,( Λ.Πεντέλης 62, 1ος όροφος)

Πηγή

Μάιος 22nd, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αιγάλεω: Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας

Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση θα πραγματοποιηθεί στο Αιγάλεω, το διήμερο 23 και 24 Μαΐου με θέμα «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης». Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Δήμο σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και περιλαμβάνει δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας.

Πιο συγκεκριμένα οι μετρήσεις θα γίνουν στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου) την Τρίτη 23 Μαΐου , από τις 10:00 έως τις 14:00 και την Τετάρτη 24 του μήνα από τις 14:00 έως τις 18:30.

Την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 18.30 στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία με θέμα :

–“Τα νεώτερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση”, Τροβάς Γεώργιος, Ενδοκρινολόγος
–“Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα”, Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα”.

Πηγή

Μάιος 22nd, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ωραιόκαστρο: Νέοι κάδοι συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων-υποδημάτων

Δέκα νέοι ειδικοί κάδοι συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του δήμου Ωραιοκάστρου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 20.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται έπειτα από σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του δήμου και της εταιρείας με την επωνυμία «EAST WEST GREECE» (Συλλογή και ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων).

Τα είδη που θα συγκεντρώνονται στους ειδικούς κάδους, μετά τη διαλογή και την κατηγοριοποίησή τους, θα διανέμονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ωραιοκάστρου σε δημότες που τα έχουν ανάγκη.

Τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι νέοι κάδοι είναι:

–Πλατεία Τζαβέλα
–Νέα Φιλαδέλφεια στην πλατεία
–Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας
–Μπατέικα (παρκάκι)
–2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
–ΚΕΠ Ωραιοκάστρου
–Στην είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου (Παλαιόκαστρο)
–ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου
–Μεσαίο στην πλατεία
–Στη Μικρή Γαλήνη

Πηγή

Μάιος 19th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγρίνιο: Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας, διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Η προληπτική εξέταση που γίνεται με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης, θα ξεκινήσει από τη Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου στις 23 Μαΐου και θα συνεχιστεί σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου έως τις 2 Ιουνίου.

Η εξέταση απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε :
–Γυναίκες άνω των 40 ετών
–Γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση
–Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης
–Γυναίκες που έχουν προβλήματα με το θυρεοειδή
–Γυναίκες που έχουν στην οικογένεια βεβαρυμμένο ιστορικό οστεοπόρωσης.

Οι μετρήσεις θα διεξαχθούν από τις 8.30 έως 13.00 ως εξής:

Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου
Τρίτη 23, Τετάρτη 24, Πέμπτη 25 Μαΐου 2017. Χώρος διεξαγωγής: Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Αγρινίου, (Παλαμά 20)

Δημοτική Κοινότητα Αγ. Κωνσταντίνου
Παρασκευή 26 Μαΐου 2017. Χώρος διεξαγωγής: 2Ο ΚΑΠΗ Αγρινίου ( Αγίου Κων/νου)

Τοπική Κοινότητα Γαβαλούς
Δευτέρα 29 Μαΐου 2017. Χώρος διεξαγωγής: Πρώην Δημοτικό Κατάστημα Γαβαλούς

Τοπική Κοινότητα Στράτου
Τρίτη 30 Μαΐου 2017. Χώρος διεξαγωγής: Αγροτικό Ιατρείο Στράτου

Δημοτική Κοινότητα Ματαράγκας
Τετάρτη 31 Μαΐου 2017. Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Βιβλιοθήκης Ματαράγκας

Δημοτική Κοινότητα Καινούργιου
Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017. Χώρος διεξαγωγής: Πρώην Δημαρχείο Θεστιέων

Δημοτική Κοινότητα Παραβόλας
Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017. Χώρος διεξαγωγής: Πρώην Δημαρχείο Παραβόλας

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, τηλ.: 2641363410 και στο Κοινωνικό Ιατρείο, τηλ.: 2641033582

Πηγή

Μάιος 19th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν σπιρομέτρηση από το 1ο Δημοτικό Ιατρείο Αγ. Παρασκευής

Δωρεάν έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας με σπιρομέτρηση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου, από τις 9.30 έως τις 15.00, στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο της Αγίας Παρασκευής (Χίου & Σωτήρος 2), από την Ιατρό Πνευμονολόγο Αντωνία Μπιρμπάκου.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- ΕΔΔΥΠΠΥ, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος.

Η εξέταση απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, καπνιστές, με δυσκολία στην αναπνοή ή με πρωινό βήχα και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των πνευμονικών παθήσεων.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το 1ο Δημοτικό Ιατρείο Αγίας Παρασκευής στο 210 6000998.

Πηγή

Μάιος 18th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πεύκη: Δωρεάν Μαστογραφικός έλεγχος στις γυναίκες που έχουν ανάγκη

Στα Πλαίσια της Προαγωγής και Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε Συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ- ΚΟΙ.Π.Α.Π του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης, προσφέρουν Δωρεάν Μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η μονάδα Μαστογράφου θα βρίσκεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πεύκης, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 & Τρίτη 30 Μαΐου 2017 & ώρες 9:00 π.μ έως 17:00.

Τα Ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Για Ραντεβού & περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 213-2051745.

Πηγή

Μάιος 18th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λάρισα: Εκμάθηση Η/Υ σε μέλη των ΚΑΠΗ

Μαθήματα για την απόκτηση βασικών γνώσεων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τη χρήση του διαδικτύου σε άτομα της 3ης ηλικίας, διοργανώνουν η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 22 Μαΐου για τα μέλη του Γ’ΚΑΠΗ (Πολιτιστικό Κέντρο Αγ.Κων/νου)και Ε’ ΚΑΠΗ(Αγ.Γεώργιος) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης. Στη συνέχεια θα επακολουθήσουν και τα υπόλοιπα ΚΑΠΗ σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν.

Θα έχει διάρκεια 30 ώρες και η συμμετοχή για τα μέλη των ΚΑΠΗ θα είναι δωρεάν.

Στόχος των μαθημάτων είναι η αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού, συμβάλλοντας έτσι στην πνευματική ευεξία και στην ψυχική υγεία των ηλικιωμένων πολιτών καθώς και στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα.

Με τη λήξη του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να μπαίνουν καθημερινά στο Διαδίκτυο είτε για να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους ή τους φίλους τους είτε ακόμη να διεκπεραιώσουν οικονομικές και άλλες συναλλαγές.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους ΚΑΠΗ που είναι:

Α’ Κ.Α.Π.Η., Τσαρούχα 9 (Ν.Σμύρνη), 2410233918
Β’ Κ.Α.Π.Η.,Τέρμα Λαγού, 2410620014 & 2410670251
Γ’ Κ.Α.Π.Η., Ηρώων Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου, 2410233430.
Δ’ Κ.Α.Π.Η., Αχιλλέως 26 & Αχιλλέως 3 , 2410610468, 2410616390.
Ε’ Κ.Α.Π.Η., Κάρλας & Λαζαρίδη, 2410239499

Πηγή

Μάιος 17th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κηφισιά: Δράση Διάθεσης Αγροτικών Προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Δράση Διάθεσης Αγροτικών Προϊόντων χωρίς μεσάζοντες με τη συμμετοχή περίπου 40 Ελλήνων παραγωγών του Πρώτου Πανελληνίου Συλλόγου Παραγωγών «Δράση χωρίς μεσάζοντες – Απ’ ευθείας» διοργανώνεται στον Δήμο Κηφισιάς.

Η δράση με μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως λάδι, μέλι, όσπρια, πατάτες, ζυμαρικά, αλλαντικά, αλεύρι, κρασί κ.α. θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου , από τις 8.00 έως 15.00 στο χώρο της Πλατεία Πλατάνου πάνω από το Parking Πλάτανος.

H διαδικασία διάθεσης των προϊόντων θα γίνει με ελεύθερη πώληση στο σημείο της διανομής, με τιμές παραγωγών.

Όλοι οι παραγωγοί που συμμετέχουν στο δίκτυο «Απ’ ευθείας» έχουν επιλεγεί βάσει των πιστοποιήσεων που φέρουν τα προϊόντα τους, με κριτήριο την άριστη ποιότητα και πάντα σε σχέση με την καλύτερη τιμή.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κηφισιάς.

Για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ.6986920102, 6937322523, 6955235943

Πηγή

Μάιος 17th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν μαστογραφία στον Δήμο Κορυδαλλού

Δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας σε οικονομικά αδύναμες και ανασφάλιστες γυναίκες παρέχει ο Δήμος Κορυδαλλού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες-κάτοικοι του δήμου Κορυδαλλού από 40 έως 69 ετών και προτεραιότητα θα δοθεί σε όσες έχουν θετικό οικογενειακό ιστορικό.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Μαΐου στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγ. Ανάργυροι», Τίρυνθας 2, Άνω Πατήσια, ενώ το κόστος προμήθειας του CD της μαστογραφίας, 5 ευρώ, και της μετακίνησης των συμμετεχουσών θα καλυφθεί από τον δήμο Κορυδαλλού.

Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν, ήδη, από καρκίνο του μαστού.

Οι ενδιαφερόμενες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 18 Μαΐου στο Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής, τηλ. 213 2129311.

Πηγή

Μάιος 16th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης σακχάρου στον Άγ. Δημήτριο

Στο πλαίσιο των ενεργειών πρόληψης του σακχαρώδη διαβήτη, η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιήσει μέτρηση σακχάρου αίματος σε δημότες/ισσες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

Τετάρτη 17/5/2017 • Ώρα 8:00 – 10:00 το πρωί: 1ο ΚΑΠΗ – Χρ. Σμύρνης 2
Παρασκευή 19/5/2017 • Ώρα 8:00 – 10:00 το πρωί: 5ο ΚΑΠΗ – Τενέδου 9

Καθημερινά • Ώρα 8:00 – 10:00 το πρωί: Δημοτικά Ιατρεία – Θεσσαλίας 10

Τα άτομα που θα υποβληθούν στη μέτρηση σακχάρου απαιτείται να είναι νηστικά.
Η εξέταση είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους τους δημότες και τις δημότισσες.

Πηγή

Μάιος 16th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα: Δωρεάν τεστ μνήμης σε κατοίκους άνω των 60 ετών

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, στα πλαίσια των προγραμμάτων Πρόληψης και Προαγωγής της υγείας του πληθυσμού, σε συνεργασία με την ψυχογηριατρική εταιρεία «Ο ΝΕΣΤΩΡ» πραγματοποιεί ιατρείο μνήμης κάθε 15 ημέρες στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ν. Φιλαδέλφειας.

Το πρόγραμμα αφορά κατοίκους του Δήμου μας, άνω των 60 ετών. Οι ημέρες και ώρες του προγράμματος θα καθοριστούν κατόπιν των αιτημάτων των ενδιαφερομένων.

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2102516261.

Πηγή

Μάιος 15th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πρόγραμμα για δωρεάν μαστογραφίες στον δήμο Αγίας Παρασκευής

Συνεχίζεται την Παρασκευή 26/5 το πρόγραμμα για δωρεάν μαστογραφίες, που υλοποιεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι» και δίνει τη δυνατότητα στις άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες να κάνουν δωρεάν μαστογραφία.

Οι γυναίκες που θα εξετασθούν πρέπει να είναι 40 – 69 ετών και να εμπίπτουν στα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που απαιτούνται για τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή να είναι άπορες και ανασφάλιστες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 € ατομικό και 12.000 € οικογενειακό, προσαυξανόμενο κατά 1.000 € για κάθε παιδί.

Οι μαστογραφίες πραγματοποιούνται στο Κέντρο Μαστού, Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια, σε ειδικό ψηφιακό μαστογράφo.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο μαστού.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 210 6000998.

Πηγή

Μάιος 15th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Συλλογή φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου

Δράση συλλογής φαρμάκων, για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Φαρμακείου, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δομή παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θεσσαλονίκης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Η δράση αποσκοπεί στην συλλογή φαρμάκων για την κάλυψη των αναγκών φαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων της πόλης, οι οποίοι δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και πρόσβαση στην φαρμακευτική δαπάνη.

Η δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων στους ωφελούμενους της δομής βασίζεται μόνο στη εθελοντική προσφορά των πολιτών και των ιδιωτών. Μια εκκαθάριση στο προσωπικό φαρμακείο κάθε σπιτιού θα ωφελήσει πολλούς συνανθρώπους μας. Ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει φάρμακα, ακόμα και αν αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί, αρκεί οι ημερομηνίες λήξης να έχουν χρονικό ορίζοντα πέραν του έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσφέρουν φάρμακα που δεν χρειάζονται, από τη Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 08.00 έως 14.30, στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας επί της οδού Μοναστηρίου 53-55 (5ος όροφος). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-509.020 και 2310-509.084.

Πηγή

Μάιος 12th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Φαιστού

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζοντας την καμπάνια «Είναι στο χέρι μου», σε συνεργασία με τον Δήμο Φαιστού, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, Συλλόγους Γυναικών του Δήμου και το Κέντρο Υγείας Μοιρών, στα πλαίσια της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, με την νέα Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας και με τη βοήθεια των επιστημόνων που την υποστηρίζουν, θα πραγματοποιήσουν το παρακάτω πρόγραμμα επισκέψεων στο Δήμο Φαιστού από 18 έως τις 31 Μαΐου και ώρες 9:00 – 13:30.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη, 18/5/2017—> Πηγαϊδάκια
Παρασκευή, 19/5/2017—> Αντισκάρι
Δευτέρα, 22/5/2017—> Μοίρες
Τρίτη, 23/5/2017—> Γαλιά
Τετάρτη, 24/5/2017—> Πιτσίδια
Πέμπτη, 25/5/2017—> Τυμπάκι
Παρασκευή, 26/5/2017—> Μορόνι
Δευτέρα, 29/5/2017—> Ζαρός
Τρίτη, 30/5/2017—> Βορίζια
Τετάρτη, 31/5/2017—> Καμάρες

Για την επιλογή των γυναικών που θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μαστογραφία, κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι:

—Ηλικία: 40-70 ετών
—Κατά προτεραιότητα γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε Μαστογραφικό έλεγχο όπως και οι ανασφάλιστες γυναίκες

Αποκλείονται οι γυναίκες

α) που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή
β) μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών
γ) γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Να μην έχουν ιστορικό βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

Οι γυναίκες που θα κάνουν Μαστογραφία, είναι απαραίτητο εφόσον έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό, να τις έχουν μαζί τους.

Οι δηλώσεις συμμετοχών θα υποβληθούν στους Πολιτιστικούς Συλλόγους/ Συλλόγους Γυναικών των Κοινοτήτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Πηγή

Μάιος 12th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

«Χωριό Παραγωγών» την Κυριακή στο Βύρωνα

Την Κυριακή 14 Μαΐου , στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών”, που διοργανώνεται από τον Δήμο Βύρωνα με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

Το “Χωριό Παραγωγών” είναι μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε πολύ χαμηλές τιμές στους καταναλωτές, ενώ μέρος των προϊόντων διατίθενται στις κοινωνικές δομές της πόλης προς ενίσχυση των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σημαντική δράση αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής που με τον νέο τρόπο λειτουργίας της προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν τα εξής προϊόντα: αλεύρι, αλλαντικά, αρτοποιήματα, απορρυπαντικά, αχλάδια, αυγά, βασιλικός πολτός, βότανα, βουτήματα, βιολογικά, γιαούρτι, γλυκοπατάτες Νάξου, γλυκά κουταλιού, ελιές, δαμασκηνοελιά, ζυμαρικά, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, κέτσαπ, κουλουράκια, λάδι, λαζάνια, λεμόνια, λουκάνικα, λουκούμια, μανταρίνια, μανιτάρια, μαρμελάδες, μέλι, μήλα, ξερά σύκα, ξηροί καρποί, ξύδι, οίνος, όσπρια, παξιμάδια, παραδοσιακά εδέσματα, πατάτες, πελτές τομάτας, πίτες, πορτοκάλια, ρόδια, ρίγανη, ρύζι, σαλιγκάρια, σάλτσες, σκόρδα, σταφίδες, ταχίνι, τσίπουρο, τυροκομικά, χαλβάς, φυτικά καλλυντικά, ψητή μελιτζάνα με λιαστή τομάτα, κρητικά τυριά, τομάτες από Αργολίδα κ.α.

Στο «Χωριό των Παραγωγών», το «Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα» ανταλλάσσει βιβλία με 1 λίτρο λάδι.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο της δράσης, Αντιδήμαρχο, Γιάννη Μαυρίκη στα:
τηλέφωνα: 210 7658247 & 210 7658360
email: xorio@dimosbyrona.gr

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι:
–τα λεωφορεία 203 – 204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η Στάση) και
–το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα).
–Οι κάτοικοι του Βύρωνα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Πηγή

Μάιος 11th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Ναυπλίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων ξεκινά τις εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Ναυπλίου για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Γ’ Λυκείου το σχολικό έτος 2017-2018.

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν από χτες Τετάρτη 10 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 20 Ιουνίου στο κτίριο του Δημαρχείου Ναυπλιέων.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες, οι οποίοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση, θα πρέπει να συμπληρώσουν πολύ προσεκτικά όλα τα στοιχεία που ζητούνται καθώς και να επισυνάψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία αναγράφονται στο κάτω μέρος της αίτησης.

Παράταση της προθεσμίας δεν θα δοθεί καθώς θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τα θερινά μαθήματα για την Γ’ Λυκείου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά την λήξη της προθεσμίας.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω ανακοίνωση αφορά, αποκλειστικά και μόνο, τους μαθητές της Γ’ Λυκείου του σχολικού έτους 2017-2018.

Για τις εγγραφές μαθητών Γυμνασίου, Α’ και Β’ Λυκείου θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση μέσα στο καλοκαίρι.

Πηγή

Μάιος 11th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ωραιόκαστρο: Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου

Δωρεάν εξετάσεις τεστ Παπανικολάου, διοργανώνει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Διαβατών, στοχεύοντας στην πρόληψη της υγείας των γυναικών.

Με την εν λόγω εξέταση ανιχνεύονται κυτταρικές αλλοιώσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Σήμερα γίνεται αποτελεσματική θεραπεία αυτών των αλλοιώσεων και επομένως η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 23 Μαΐου από τις 9 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι στο Κοινωνικό Ιατρείο Ωραιοκάστρου (κτίριο Ιωάννης Καποδίστριας) και στις 30 Μαΐου και 6 Ιουνίου στο Κοινωνικό Ιατρείο Παλαιοκάστρου (κτίριο Παύλος Μελάς).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στα γραφεία Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Μέριμνας και στο τηλεφωνικό νούμερο 231.33040.68.

Πηγή

Μάιος 10th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικός καρδιαγγειακός έλεγχος στο Σουφλί

Δωρεάν καρδιαγγειακός έλεγχος που θα περιλαμβάνει έλεγχο λιπιδαιμικού προφίλ (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, HDL, LDL, γλυκόζη αίματος κ.α.) & μέτρηση αρτηριακής πίεσης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου, στο Σουφλί, στο πλαίσιο ανοικτής για το κοινό εκδήλωσης, για σημαντικές καρδιαγγειακές παθήσεις. Ο έλεγχος θα γίνει από ειδικό καρδιολόγο και εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας.

Η εκδήλωση θα διοργανωθεί από το Δήμο Σουφλίου, σε συνεργασία με την εταιρεία GMG Diagnostics Ltd και θα λάβει χώρα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Θυμαριάς, με ώρα έναρξης 10.00 το πρωί.

Πηγή

Μάιος 10th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Επαναλειτουργεί το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Λήμνο

Ύστερα από τη χειμερινή διακοπή, τα ποδήλατα του Δήμου Λήμνου θα βρίσκονται στους σταθμούς από σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου για χρήση των δημοτών και επισκεπτών του νησιού.

Η χρήση τους θα διατίθεται πλέον δωρεάν (για νέους χρήστες κατά την εγγραφή θα γίνεται μία συναλλαγή του ενός (1) ευρώ , το οποίο θα πιστώνεται στο λογαριασμό του χρήση). Οι συνδρομές των εγγεγραμμένων χρηστών θα επανενεργοποιηθούν αυτόματα.

Πληροφορίες για το σύστημα, τον τρόπο χρήσης, την εγγραφή ως συνδρομητής είναι διαθέσιμες στο limnos.cyclopolis.gr και στο τηλ. 215 215 7566 καθώς και στα κιόσκια των σταθμών.

Οι 4 σταθμοί βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:

–Ρηχά Νερά
–Γέφυρα Ρωμέικου
–Πλατεία Υψιπύλης (ΟΤΕ)
–Παλιό Λιμάνι

(Χάρτης)

Πηγή

Μάιος 9th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εκδήλωση στο Πατάρι του ΣΥΝΖΩ για τη Βιολογική Γεωργία

Η εκδήλωση αφορά τη βιολογική γεωργία και το κατά πόσο ειναι ανάγκη στο σήμερα η περιττή πολυτέλεια , όπως εύκολα θα μπορούσε να πει καποιος! Το θέμα αυτό ειναι άρρηκτα δεμένο με τον λόγο ύπραξης και τους στόχους (σε σχέση με τη διατροφή ) του ίδιου του Συνεταιρισμού!

Ομιλητές :
Αλέξανδρος Κλείτσας , αγρότης
Απόστολος Σέληνας , οικο-παραγωγός
Ανδρέας Βαρώτσος , γεωπόνος -βιοκαλλιεργητής

Πηγή

Μάιος 9th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Στα Ψαρά οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες

Στα Ψαρά θα βρίσκονται την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαΐου, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πιο συγκεκριμένα στο νησί στη διάρκεια του διημέρου, θα βρίσκονται:

Γενικός Ιατρός Γενικός Χειρουργός Γυναικολόγος, Καρδιολόγος, Νευρολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπαιδικός, Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος, Πνευμονολόγος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Διαιτολόγος, Ψυχολόγος, Επισκέπτης Υγείας, Νοσηλευτής, Τεχνολόγος Ιατρικών Μηχανημάτων, Πληροφορική & Βιοϊατρική Τεχνολογία, Γραμματεία, Αιμοδοσία

Οι εξετάσεις που θα διενεργηθούν αφορούν σε:

–Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία
–Υπέρηχος άνω & κάτω κοιλίας, θυρεοειδούς & triplex αγγείων
–Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος
–Μέτρηση οστικής πυκνότητας
–Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς – holter ρυθμού
–Διαβητολογικός έλεγχος – εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης Πνευμονολογική εξέταση – Σπιρομέτρηση – Οξυμετρία
–Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (Πολύποδας)
–Παιδιατρική εξέταση
–Τεστ Παπανικολάου (test Pap) – κολπικός υπέρηχος
–Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης βυθοσκόπηση Ακοόγραμμα – τυμπανόγραμμα – ενδοσκόπηση
–Έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέταση
–Διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, ν.Parkinson)
–Ενδοστοματική εξέταση παιδιών, ενηλίκων και ηλικιωμένων
–Χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών
–Αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων
–Διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών, αναπτυξιακών, ψυχικών διαταραχών
–Διατροφική αξιολόγηση – λιπομέτρηση Μαθήματα Α΄ βοηθειών

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για θέματα δημόσιας υγείας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης

–Καλούνται όλες οι γυναίκες άνω των 40 ετών να προσέλθουν για μαστογραφία (Εφόσον δεν έχουν υποβληθεί στη συγκεκριμένη εξέταση τον προηγούμενο χρόνο).
–Καλούνται όλες οι γυναίκες κάτω των 40 ετών να προσέλθουν για υπέρηχο μαστών Καλούνται όλες οι γυναίκες μετεμμηνοπαυσιακής ηλικίας ή υπό μακροχρόνια αγωγή κορτιζόνης να προσέλθουν για μέτρηση οστικής πυκνότητας.
–Καλούνται όλες οι γυναίκες να προσέλθουν για υπέρηχο μήτρας – ωοθηκών
–Καλούνται όλοι οι άνδρες άνω των 45 ετών να προσέλθουν για υπέρηχο προστάτη
–Καλούνται όλοι οι άνδρες άνω των 45 ετών και όλες οι γυναίκες άνω των 50 ετών να προσέλθουν για ακτινογραφία θώρακος
–Καλούνται όλες οι γυναίκες να προσέλθουν για τεστ Παπανικολάου
–Καλούνται όλοι οι ινσουλινοεξαρτώμενοι ασθενείς να προσέλθουν για εκπαίδευση στην ορθή χρήση χορήγησης ινσουλίνης
–Καλούνται όλοι οι άνδρες και γυναίκες άνω των 50 να προσέλθουν για προληπτική εξέταση που αφορά την ανίχνευση αιμορραγίας εντέρου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται με προκαθορισμένα ραντεβού Ώρες επικοινωνίας: Καθημερινές 12:00 μ.μ – 15:00 μ.μ από Τετάρτη 3 έως Τετάρτη 17 Μαΐου στο τηλέφωνο: 210.2447694

Πηγή

Μάιος 8th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Φιλαδέλφεια: Δωρεάν λογοπεδικές αξιολογήσεις σε παιδιά προνηπιακής ηλικίας

Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος στα πλαίσια των δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας, οργανώνει δωρεάν λογοπεδικές αξιολογήσεις σε παιδιά προνηπιακής ηλικίας.

Οι αξιολογήσεις θα πραγματοποιηθούν από λογοθεραπεύτρια στο χώρο των παιδικών σταθμών σε μέρες και ώρες που θα καθοριστούν κατόπιν των αιτημάτων των ενδιαφερόμενων γονέων, οι οποίοι θα απευθύνονται στους κάτωθι παιδικούς σταθμούς, έως και την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.

Α΄ Παιδικός Σταθμός Νέας Φιλαδέλφειας
Σμύρνης 11, Νέα Φιλαδέλφεια
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 210 2511567

Β΄ Παιδικός Σταθμός Νέας Φιλαδέλφειας
Μαιάνδρου 113, Νέα Φιλαδέλφεια
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 210 2516001

Γ΄ Παιδικός Σταθμός Νέας Φιλαδέλφειας
25ης Μαρτίου 3, Νέα Φιλαδέλφεια
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 210 2529993

Α΄ Παιδικός Σταθμός Νέας Χαλκηδόνας
Κρυστάλλη 24 & Πεταλά, Νέα Χαλκηδόνα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 210 2518224

Γ΄ Παιδικός Σταθμός Νέας Χαλκηδόνας
Οδυσσέως 2, Νέα Χαλκηδόνα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 210 2523829

Πηγή

Μάιος 8th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις μελανώματος

Την ευκαιρία σε όσους Ηρακλειώτες επιθυμούν να κάνουν δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις – συγκεκριμένα εξέταση μελανώματος – δίνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με την εθελόντρια δερματολόγο των Δημοτικών Ιατρείων, δρ. Αλίνα Μπεζούσκα.

Οι εξετάσεις θα γίνουν την Πέμπτη 11 Μαΐου (από πρωί έως μεσημέρι) στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης (2ος όροφος δημαρχείου).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κλείσουν πρώτα ραντεβού στο τηλέφωνο 2132000196 έως την Τρίτη στις 14.00.

Πηγή

Μάιος 5th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χωρίς Μεσάζοντες την Κυριακή στη Φιλαδέλφεια

Την Κυριακή 7 Μαΐου στον πεζόδρομο του Άλσους στη Νέα Φιλαδέλφεια από τις 8:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η 19η δράση της δομής «Χωρίς Μεσάζοντες».

Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν διάφορα βιολογικά προϊόντα.

Όπως κάθε φορά θα συγκεντρωθούν διάφορα προϊόντα από τους παραγωγούς και τους πολίτες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και για το Κοινωνικό Φαρμακείο, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τους οικονομικά αδύναμους του δήμου Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνος.

Πηγή

Μάιος 5th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιος Δημήτριος: Ανταλλακτικό Παζάρι Ιματιοθήκης

Όπως κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, και αύριο Παρασκευή 5 Μαΐου, από τις 14:00 έως 17:00, η Δημοτική Ιματιοθήκη του Δήμου Αγ. Δημητρίου, περιμένει τους πολίτες, στο χώρο της, επί της οδού Μακρυγιάννη 98, για να ανταλλάξουν ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια & αξεσουάρ.

Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο χώρο καλύπτονται βασικές ανάγκες ρουχισμού και υπόδησης σε δεκάδες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Πηγή

Μάιος 4th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν μαστογραφίες για άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες

Νέος γύρος για το πρόγραμμα των δωρεάν μαστογραφιών που παρέχει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες της πόλης.

Σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του Δήμου φροντίζει για την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας στις γυναίκες που στερούνται πρόσβασης στις σχετικές δομές.

Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 11 Μαΐου, στο Κέντρο Μαστού (οδός Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια), και ανάμεσα στις ώρες 9.00 με 14.00, γυναίκες κάτοικοι του Ηρακλείου Αττικής μπορούν να κάνουν δωρεάν μαστογραφία.

Προϋπόθεση να έχουν καταθέσει πρώτα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη σχετική αίτηση στα Δημοτικά Ιατρεία Ηρακλείου (2ος όροφος δημαρχείου) έως τη Δευτέρα 8/5 στις 14.00. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2132000196.

Σημείωση: Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

Πηγή

Μάιος 4th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εθελοντική Ομάδα Εργασίας στο Δήμο Αχαρνών

Στη σύσταση Εθελοντικής Ομάδας Εργασίας, προχώρησε ο Δήμος Αχαρνών.Μέλη της εθελοντικής ομάδας μπορεί να είναι όσοι κάτοικοι και δημότες του Δήμου Αχαρνών επιθυμούν και υποβάλλουν αίτηση.

Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί μητρώο εθελοντών, στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία όσων υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εθελοντική ομάδα.

Σκοπός της Ομάδας Εθελοντών Δήμου Αχαρνών είναι η παροχή, δια μέσου των μελών της, υπηρεσιών που αφορούν τομείς κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης (συμμετοχή στο κοινωνικό παντοπωλείο, στο κοινωνικό συσσίτιο κ.α.)

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στο e-mail: koinpol@acharnes.gr ή στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Φιλαδελφείας 87 & Αθ. Μπόσδα, ισόγειο Δημαρχιακού Μεγάρου), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Πηγή

Μάιος 3rd, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξενάγηση στα Μοναστήρια του Ακρωτηρίου από το Δήμο Χανίων

Στα Μοναστήρια του Ακρωτηρίου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου, η ξενάγηση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων «Γνωρίζοντας το Δήμο μας» και υλοποιείται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, τουριστικούς και άλλους φορείς του τόπου.

Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει ο αρχαιολόγος, πρώην Προϊστάμενος της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μιχάλης Ανδριανάκης.

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί το Δημαρχείο Χανίων, ώρα συγκέντρωσης: 10.15. Μετακίνηση με λεωφορείο. (Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και του περιορισμένου αριθμού θέσεων, δηλώσεις συμμετοχής για τη συγκεκριμένη ξενάγηση έως την Τετάρτη 3/5/2017).

Η επόμενη προγραμματισμένη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου, στον Φάρο Χανίων & τη Μόνιμη έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής Σημείο, από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, κ. Πετράκη.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις απαραίτητες για την ομαλή διεξαγωγή των ξεναγήσεων δηλώσεις συμμετοχής για την τρέχουσα ξενάγηση της εβδομάδας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χανίων, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10.00 έως τις 13.00, στο τηλέφωνο: 2821-3-41666/65 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: t-tourismos@chania.gr.

Πηγή

Μάιος 3rd, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments