organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Εθελοντικό Πότισμα για το 2017 στον Κοκκιναρά

Ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) συνεχίζουν την προσπάθεια τους για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, με το 3ο Εθελοντικό Πότισμα 2017 στις αναδασωμένες κατά το χειμώνα περιοχές, στον Κοκκιναρά Κηφισιάς, μαζί με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 στις 9.00 π.μ.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, η συμμετοχή όλων είναι καθοριστική για την επιβίωση των δενδρυλλίων κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. «Δίνουμε ζωή στα δεντράκια, ολοκληρώνοντας έτσι με επιτυχία το έργο που όλοι μαζί ξεκινήσαμε με την αναδάσωση των περιοχών αυτών.

Δηλώνουμε παρόντες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για άλλη μία φορά, ενισχύοντας με τη δυναμική μας παρουσία την προσπάθεια για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό.

Παράλληλα εκπαιδεύουμε τους μικρότερους στη διαδικασία της συντήρησης των μικρών δενδρυλλίων και τους μεταφέρουμε την αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρουν χαρακτηριστικά .

Σημείο συνάντησης: Τέρμα Οδού Ξενίας

Πηγή

Ιούλιος 21st, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλίμου

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλίμου που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, λειτουργεί στο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης, Αριστοτέλους 25 & Αυξεντίου στο ισόγειο, Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ. και είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Οι Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις (3) κεντρικούς άξονες:

Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας
Γ) Παροχή Υπηρεσιών, που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

Ωφελούμενοι

Πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Αλίμου, και κατά προτεραιότητα, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ωφελούμενοι μπορεί να είναι και κάτοικοι άλλων περιοχών στους οποίους δεν έχουν συσταθεί Κέντρα Κοινότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, στα τηλ.: 210 9883140 και 210 9853580.

Πηγή

Ιούλιος 20th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν ηπατολογικό έλεγχο με ελαστογραφία θα μπορούν να κάνουν οι Θεσσαλονικείς στο πλαίσιο δράσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών Ηπατος Ελλάδος «Προμηθέας» με αφορμή την 28η Ιουλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας.

Οι εξετάσεις αφορούν ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με κάποια ηπατική νόσο και θα πραγματοποιηθούν στπο Κέντρο Εξέτασης και Πρόληψης ThessCheckpoint (Αλ. Σβώλου 15) τη Δευτέρα 24 Ιουλίου (ώρες 14.00-17.00) και την Παρασκευή 28 Ιουλίου (ώρες 12.00-16.00) από πιστοποιημένο εκπρόσωπο του «Προμηθέα» υπό την επίβλεψη ιατρού-ηπατολόγου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κατόπιν ραντεβού και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες, με το ThessCheckpoint στο τηλέφωνο 2310 282284 τις παρακάτω ημέρες και ώρες: Δευτέρα: 16:00 – 20:00, Τρίτη – Παρασκευή: 12:00 – 20:00 και Σάββατο: 12:00 – 16:00.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Ιούλιος 20th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιος Δημήτριος: Δωρεάν Μαστογραφικός έλεγχος

Στο δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, θα βρίσκεται στις 29, 30 και 31 Αυγούστου η μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, μετά από πρόσκληση και φιλοξενία του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες, μπορούν να κλείνουν από σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου ραντεβού στο τηλέφωνο : 2109755794 (09.00-14.00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 18 Ιουλίου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:
–Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
–Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
–Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
–Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.
–Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Πηγή

Ιούλιος 18th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Παλλήνης

Στις 28 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές για την παρακολούθηση μαθημάτων τη νέα σχολική χρονιά, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Παλλήνης. Οι εγγραφές θα γίνονται στο γραφείο της γραμματείας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, στην οδό Έντισον 3 στην Παλλήνη, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17.00 έως τις 21.00.

Όπως ενημερώνει η διεύθυνση της κοινωνικής δομής, τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα παραμείνει κλειστό από τις 15 Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου.

Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά εγγραφής ή για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση, στη γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο τηλέφωνο 210 6033160, ή στο γραφείο του αντιδημάρχου Μπαξεβάνη Δημητρίου στο τηλέφωνο 213 2031614.

Πηγή

Ιούλιος 18th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καρδίτσα: Δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση ζώων συντροφιάς για τους ευπαθείς πολίτες

Ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των δημοτών στο ζήτημα της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων συντροφιάς που με βάση την ισχύουσα νομοθεσία αποτελεί υποχρέωση κάθε ιδιοκτήτη, αλλά και θέλοντας να διευκολύνει τις ευπαθέστερες κοινωνικές ομάδες, πρόκειται να προσφέρει εντελώς δωρεάν την παροχή της ηλεκτρονικής σήμανσης στα ζώα συντροφιάς που κατέχουν δημότες που είναι Α.Μ.Ε.Α. με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 80%, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και διαβιούντες με το επίδομα της Πρόνοιας.

Οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να σημάνουν ηλεκτρονικά τα ζώα τους, θα μπορούν να προσέρχονται στο Κτηνιατρικό Γραφείο Καρδίτσας, τέρμα 25ης Μαρτίου, Καρδίτσα (στο Αθλητικό πάρκο) κάθε Τρίτη και Πέμπτη 09:00 π.μ. – 12:30 μ.μ. από 20 Ιουλίου 2017 έως τέλη Σεπτεμβρίου 2017.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει απαραίτητα να φέρουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, (π.χ. κάρτα ανεργίας, πολυτέκνου, τριτέκνου κ.λ.π.), την ταυτότητά τους και το βιβλιάριο του ζώου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2441352307, 2441352302, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής Δήμου Καρδίτσας.

Πηγή

Ιούλιος 13th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2017

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Skywalker.gr διοργανώνει το Φεστιβάλ Εθελοντισμού στην Τεχνόπολη στο Γκάζι το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Ιουλίου και ώρες 15:00 – 23:00, με ελεύθερη είσοδο.

Σκοπός του φεστιβάλ για ακόμη μία φορά είναι η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην Ελλάδα της κρίσης.

Το φεστιβάλ θα αποτελέσει και φέτος έναν φυσικό χώρο συνάντησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθελοντών και πολιτών σε μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης.

Στόχοι του Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action είναι:
–Η άμεση επικοινωνία μεταξύ των μη κυβερνητικών οργανώσεων για τον συντονισμό και την εναρμόνιση των ενεργειών τους.
–Η επιβράβευση των εθελοντών.
–Η σύνδεση των εθελοντικών προγραμμάτων με πόρους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
–Η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών.

Το Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action απευθύνεται σε:
–Όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις
–Εθελοντές και εν δυνάμει εθελοντές
–Άτυπες κοινωνικές ομάδες
–Στελέχη Ε.Κ.Ε.
–Τοπική αυτοδιοίκηση

Όλες οι εθελοντικές οργανώσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στο φεστιβάλ για να ενημερώσουν τους επισκέπτες και να παρουσιάσουν στην πράξη το έργο τους.

Πηγή

Ιούλιος 12th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χαλάνδρι: Οχτώ μαγικές φωνές στη Ρεματιά για καλό σκοπό

Μια ξεχωριστή συναυλία βασισμένη αποκλειστικά στις φωνές φιλοξενεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – Νύχτες Αλληλεγγύης.

Το a capella φωνητικό σύνολο 8tetto (οκτέτο) παρουσιάζει μια μουσική παράσταση με τραγούδια από διαφορετικές εποχές και στυλ που αναμιγνύονται μοναδικά και ερμηνεύονται ζωντανά από οκτώ τραγουδιστές, χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων.

Στο σπάνιο μουσικό ταξίδι που μας χαρίζει το 8tetto παντρεύονται η ελληνική παραδοσιακή μουσική με το “Over the rainbow” του H. Arlen και η “Λίμνη των κύκνων” του Tchaikovsky με το “Skyfall” της Adele και το “Because” των Beatles, βάζοντας, με μόνο όχημα τις φωνές, στόχο την καρδιά μας.

Το φωνητικό σύνολο αποτελείται από τους:
Πένυ Δεληγιάννη, soprano
Αννυ Φασσέα, soprano
Αντωνία Τζίτζικα, alto
Σοφία Μάλαμα, alto
Νίκο Ζιάζιαρη, tenor
Στρατής Στήλ, tenor
Ηλία Καπάνταη, bass
Δημήτρης Αλεξούδης, bass

Μουσική προετοιμασία: Αλέξανδρος Φαρής
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Πηγή

Ιούλιος 12th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αθήνα: Εννέα κλιματιζόμενες αίθουσες, ενόψει του νέου κύματος καύσωνα

Εννέα κλιματιζόμενες αίθουσες διαθέτει από την Τρίτη 11 Ιουλίου ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Από την Τρίτη 11 έως και Παρασκευή 14 Ιουλίου, εννέα Λέσχες Φιλίας του δήμου Αθηναίων θα λειτουργούν ως σημεία δροσιάς, με διευρυμένο ωράριο από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου λειτουργεί ο τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595 ως ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σε αυτό το δεύτερο κύμα καύσωνα, οι διαθέσιμες αίθουσες είναι:

Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου: Μαμούρη & Δύμης, τηλ. 2108223946
Λέσχη Φιλίας Κουκακίου: Δράκου 26-28, τηλ. 2109232044
Λέσχη Φιλίας Νέου Κόσμου: Χελντράιχ 15, τηλ. 2109240403
Λέσχη Φιλίας Παγκρατίου: Πρατίνου 12, τηλ. 2107242160
Λέσχη Φιλίας Άνω Πετραλώνων: Αιξονέων & Μυρμιδόνων, τηλ. 2103476398
Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς: Αίμονος 9 & Άστρους, τηλ. 2105140877
Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου: Αχαρνών 372, τηλ. 2102012334
Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου: Ξεναγόρα 6, τηλ. 2108674900
Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων: Πανόρμου & Βαθέος, τηλ.210 6459890

Ο δήμος Αθηναίων ζητεί επίσης από τους πολίτες να φροντίσουν ώστε να μείνουν καθαρές και δροσερές οι ποτίστρες που έχει τοποθετήσει ο δήμος Αθηναίων σε 35 σημεία για τα αδέσποτα ζώα της πόλης.

Πηγή

Ιούλιος 11th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν λιπομέτρηση στα Δημοτικά Ιατρεία

Πρόγραμμα παροχής δωρεάν διατροφικών συμβουλών και διενέργειας εξατομικευμένων μετρήσεων – λιπομέτρησης, καθώς και ενημέρωσης για τη μεσογειακή διατροφή από διαιτολόγο-διατροφολόγο, διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.

Η ενημέρωση και οι εξετάσεις θα γίνουν στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης που στεγάζονται στην οδό Μοναστηρίου 53-55 στον 3ο όροφο.

Όπως ανάφερει σχετική ανακοίνωση, σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου Θεσ/νίκης  σε θέματα που σχετίζονται με την διατροφή και η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται έως και τις 31/8/2017 καθημερινά στο χώρο  των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55 στον 3ο όροφο), κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ. 2310509020-053

Πηγή

Ιούλιος 10th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στην Καλλιθέα

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία της Σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλλιθέας , η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Καλλιθέας στις 17,18,19, Ιουλίου 2017.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2109589635 (09.00-14.00 κα. Καραγιάννη)
Τα ραντεβού θα κλείνονται από Δευτέρα 10 Ιουλίου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.
–Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
–Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
–Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
–Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.
–Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Πηγή

Ιούλιος 10th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Γαλάτσι: Δωρεάν μαστογραφίες σε κοινωνικά ευπαθείς γυναίκες

Δωρεάν μαστογραφίες για ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, διοργανώνει το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Μαστού, μετά από πρόσκληση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου.

Η δράση θα γίνει στο Κέντρο Μαστού, επί της οδού Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια, 13 Ιουλίου και 20 Ιουλίου και ώρα 09:00πμ. Οι εξεταζόμενες θα πρέπει να έχουν μαζί τους, την ταυτότητά τους και παλαιότερη μαστογραφία (αν υπάρχει).

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα και κατάθεση των απαραιτήτων δικαιολογητικών, απευθυνθείτε στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου (Γ.ΒΑΣΣΟΥ 5 & ΑΓ.ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ 22) από Δευτέρα έως και Πέμπτη, στα τηλέφωνα: 2102222011, 2132055376, από τις 08:00πμ -15.00μμ.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

Εξυπηρετούνται μόνο κυρίες που κατοικούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου.
Ηλικίες γυναικών από 40 έως 69 ετών.
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 18 μήνες.
Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Δικαιολογητικά που απαιτούνται

Φωτοτυπία εκκαθαριστικού της εφορίας φορολογικού έτους 2016 (ετήσιο ατομικό έως 7.500 ευρώ και 12.000 ευρώ οικογενειακό προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί)
Φωτοτυπία βιβλιαρίου ασθενείας

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους. Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Πηγή

Ιούλιος 7th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Χωριό Παραγωγών την Κυριακή 09/07

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, στο Πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση «Χωριό Παραγωγών», που διοργανώνεται από τον Δήμο Βύρωνα με ώρες λειτουργίας 8.00 – 15.00.

Το “Χωριό Παραγωγών” είναι μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε πολύ χαμηλές τιμές στους καταναλωτές, ενώ μέρος των προϊόντων διατίθενται στις κοινωνικές δομές της πόλης προς ενίσχυση των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σημαντική δράση αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής που με τον νέο τρόπο λειτουργίας της προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν τα εξής προϊόντα: αλεύρι, αλλαντικά, αρτοποιήματα, απορρυπαντικά, αχλάδια, αυγά, βασιλικός πολτός, βότανα, βουτήματα, βιολογικά, γιαούρτι, γλυκοπατάτες Νάξου, γλυκά κουταλιού, ελιές, δαμασκηνοελιά, ζυμαρικά, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, κέτσαπ, κουλουράκια, λάδι, λαζάνια, λεμόνια, λουκάνικα, λουκούμια, μανταρίνια, μανιτάρια, μαρμελάδες, μέλι, μήλα, ξερά σύκα, ξηροί καρποί, ξύδι, οίνος, όσπρια, παξιμάδια, παραδοσιακά εδέσματα, πατάτες, πελτές τομάτας, πίτες, πορτοκάλια, ρόδια, ρίγανη, ρύζι, σαλιγκάρια, σάλτσες, σκόρδα, σταφίδες, ταχίνι, τσίπουρο, τυροκομικά, χαλβάς, φυτικά καλλυντικά, ψητή μελιτζάνα με λιαστή τομάτα, κρητικά τυριά, τομάτες από Αργολίδα, απάκι, σύγκλινο και καπνιστά αλλαντικά από την Κρήτη, φρέσκα παραδοσιακά λουκάνικα από το Καρπενήσι, κουλούρια από την Καστοριά κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο της δράσης, Αντιδήμαρχο, Γιάννη Μαυρίκη στα:
· τηλέφωνα 210 7658247 & 210 7658360
· email: xorio@dimosbyrona.gr

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι:
· τα λεωφορεία 203 – 204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η Στάση) και
· το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα).

Οι κάτοικοι του Βύρωνα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Πηγή

Ιούλιος 7th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Παπάγου – Χολαργού: Αιτήσεις

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής για τη στήριξη των θεσμών της οικογένειας και της παιδείας, συνεχίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και κατά το σχολικό έτος 2017-18.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτούργησε το προηγούμενο σχολικό έτος με εξαιρετική επιτυχία επιτυγχάνοντας τους βασικούς στόχους που είχαν τεθεί. Τα μαθήματα δίδαξαν 18 εθελοντές καθηγητές, έμπειροι και καταξιωμένοι στα αντικείμενά τους, οι οποίοι με την ανελλιπή παρουσία τους συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του προγράμματος. Τη διδασκαλία τους υποστήριξαν με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί δωρεάν και προσφέρει προγράμματα Θετικής, Τεχνολογικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη νέα σχολική χρονιά μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, με υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα, δηλώνοντας παράλληλα και τα μαθήματα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στο Γραφείο Παιδείας του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού, από σήμερα έως και την έναρξη του νέου σχολικού έτους (1ος όροφος – Αντιδήμαρχος κα Αθανασάκου-Μουντάκη 213 2002831 και 213 2002893).

Πηγή και αιτήσεις

Ιούλιος 6th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Κρήτης: Κατάθεση αιτήσεων για ένταξη μαθητών στα Κοινωνικά Φροντιστήρια

Η κατάθεση αιτήσεων για την ένταξη μαθητών στα Κοινωνικά Προγράμματα Φροντιστηρίων για Ελληνικά μαθήματα μέσης εκπαίδευσης, ξένες γλώσσες και τον αθλητισμό στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, άρχισε από τις 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως 11 Αυγούστου 2017 στις υπηρεσίες (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ηρακλείου Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) της οδού Μονής Καρδιωτίσσης 56 (Υγειονομικό) ή Μάρκου Μουσούρου 15, 2ος όροφος (πρώην Απολλώνιο) στο Ηράκλειο.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση
2. Αντίγραφο Αστ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Εκκαθαριστικό, φορολογικού έτους 2016
5. Έντυπο Ε1 και Ε9

άλλα δικαιολογητικά προαιρετικά εφόσον συντρέχουν λόγοι :

1. Ιατρική γνωμάτευση
2. Βεβαίωση ανεργίας
3. Απόφαση επιμέλειας ανηλίκων
4. Ενοικιαστήριο, απόδειξη πληρωμής στεγαστικού δανείου Α΄ κατοικίας

Οικονομικά Κριτήρια: εισόδημα επιβολής εισφοράς κλιμακούμενο ως εξής:

Ø Για οικογένεια με 2 μέλη έως 6.000 €
« 3 « « 7.500 €
« 4 « « 9.000 €
« 5 « « 10.500 €
Άνω των 5 ατόμων, για κάθε επί πλέον μέλος προσαύξηση 20%.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2813 410736-733 & 2813 410253 -238 -239 -257 και στον ιστότοπο www.crete.gov.gr (ενότητα ανακοινώσεις) της Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή

Ιούλιος 5th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ανταλλακτικό παζάρι Ιματιοθήκης Αγίου Δημητρίου

Όπως κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, και την Παρασκευή 7 Ιουλίου, από ώρα 14:00 έως 17:00, η Δημοτική Ιματιοθήκη που λειτουργεί επί της οδού Μακρυγιάννη 98 θα είναι ανοιχτή στο κοινό για ανταλλαγές ρούχων, παπουτσιών, παιχνιδιών και αξεσουάρ.

Στον ίδιο χώρο καλύπτονται βασικές ανάγκες ρουχισμού και υπόδησης συμπολιτών μας που είναι εγγεγραμμένοι/-ες στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Πηγή

Ιούλιος 5th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άλιμος: Ξεκίνησαν οι εγγραφές μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου ξεκίνησε τις εγγραφές για το σχολικό έτος 2017-2018. Η λειτουργία των τμημάτων προβλέπεται να ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 με την προοπτική να διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς επίσης και ξένες γλώσσες.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα στεγάζεται και εφέτος σε σχολικές αίθουσες του 1ου ΓΕΛ Αλίμου (Υψηλάντου και Θησείου, Καλαμάκι) και σε σχολικές αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Αλίμου (Κουμουνδούρου 19, Άνω Καλαμάκι).

Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αλίμου είναι να ενισχύσει μαθητές και μαθήτριες οικονομικά αδύναμων οικογενειών, η παροχή ίσων ευκαιριών στη μάθηση σε όλους τους μαθητές και ταυτόχρονα η προώθηση της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού τα μαθήματα διδάσκονται αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 π.μ. – 17:00 στο Δημαρχείο, στον 4ο όροφο (Αριστοτέλους 53). Αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του γονέα (σε περίπτωση αλλοδαπών επιπλέον και άδεια παραμονής)
2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του μαθητή (σε περίπτωση αλλοδαπών επιπλέον και άδεια παραμονής)
3. ΑΜΚΑ Μαθητή
4. ΑΜΚΑ Γονέα
5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
6. Φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος τελευταίου έτους (2016)
7. Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου, σε περίπτωση αποφοίτων
8. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ
9. Δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την ένταξη σε ευπαθή κοινωνική ομάδα (πολυτεκνία, ανεργία, ΑΜΕΑ)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 213 2008043 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: koinoniko.frontistirio@alimos.gr Υπεύθυνη: κα Δήμητρα Αιγινίτη.

Πηγή

Ιούλιος 4th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λυκόβρυση-Πεύκη: Εγγραφές και συμμετοχή στο κοινωνικό φροντιστήριο

Τους ενδιαφερόμενους μαθητές να εγγραφούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο προσκαλεί το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης-Πεύκης έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Ταυτόχρονα, το ΚΟΙΠΑΠ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εθελοντισμού και εκπαιδευτικής αλληλεγγύης σε όσους καθηγητές μπορούν να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στηρίζοντας το Κοινωνικό Φροντιστήριο και τους μαθητές των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2017, αναφέροντας την ειδικότητά τους και τα μαθήματα που επιθυμούν να διδάξουν.

Πληροφορίες στο ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ (Παιδεία-Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη) στα τηλέφωνα 213-2051745 και 213-2051746.

Οι μαθητές και οι οικογένειες για την εγγραφή των παιδιών, αλλά και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί, μπορούν να απευθυνθούν στο πρώην δημαρχείο Λυκόβρυσης, Αγίας Βαρβάρας 25, 1ος όροφος, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00-13:00.

Πηγή

Ιούλιος 4th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άλιμος: Ελληνικά Προϊόντα Χωρίς Μεσάζοντες

Συνεχίζοντας τη συμμετοχή τους στο «κίνημα κατά των μεσαζόντων» ο Σύλλογος Κατοίκων Αμπελακίων Δήμου Αλίμου και η Πρωτοβουλία Εθελοντών Αλίμου, εξασφάλισαν για τους κατοίκους του Αλίμου ποιοτικά προϊόντα σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές απευθείας από πιστοποιημένους Έλληνες παραγωγούς.

Τα προϊόντα θα διατεθούν από τους παραγωγούς απευθείας στους καταναλωτές την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 και ώρες 09:00 – 14:00, στην οδό Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Πηγή

Ιούνιος 30th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κλιματιζόμενες αίθουσες στους Δήμους λόγω καύσωνα

Κλιματιζόμενες αίθουσες για τη φιλοξενία, ευπαθών ατόμων, ανοίγουν οι Δήμοι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα

Κλιματιζόμενες αίθουσες για τη φιλοξενία, ευπαθών ατόμων, ανοίγουν οι Δήμοι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα.

Στον Δήμο Αθηναίων, έως και την Κυριακή θα είναι ανοικτές, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Παγκρατίου, Άνω Πετραλώνων, Κολοκυνθούς, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Μελετίου και Αμπελοκήπων.

Για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο Δήμος Αθηναίων ζητεί από τους πολίτες να απευθύνονται στον τετραψήφιο αριθμό 1595.

Στον Πειραιά, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή, κλιματιζόμενη αίθουσα στο Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Επίσης, όλο το 24ωρο και μέχρι τη Δευτέρα, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης».

Εξάλλου, ειδικό κλιμάκιο του Δήμου θα ενημερώνει από αύριο τους άστεγους για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου στο τηλέφωνο 213 2022000.

Κλιματιζόμενες αίθουσες και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κλιματιζόμενες αίθουσες στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, θα λειτουργήσουν από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, από 10 πμ έως 9 μμ, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται με στόχο την αντιμετώπιση του κύματος καύσωνα που αναμένεται τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται πως την Κυριακή θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και των θερμοκρασιών που θα υπάρχουν.

Πηγή

Κλιματιζόμενες αίθουσες στη Θεσσαλονίκη

Κλιματιζόμενες αίθουσες θα λειτουργούν σε 10 σημεία στο Ηράκλειο

Χανιά: Ανοικτές για το κοινό κλιματιζόμενες αίθουσες για αποφυγή του καύσωνα

Ιούνιος 29th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κορδελιό-Εύοσμος: Τμήματα θεατρικής αγωγής για παιδιά και υποκριτικής ενηλίκων

Στο μαγικό κόσμο της θεατρικής τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν αυτό το καλοκαίρι παιδιά και ενήλικες, συμμετέχοντας στα καθημερινά θερινά καλλιτεχνικά τμήματα θεάτρου που οργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού- Ευόσμου.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν:

–Θερινά τμήματα θεατρικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών
–Θερινό τμήμα Υποκριτικής Ενηλίκων
–Θερινά Τμήματα θεατρικής Αγωγής για παιδιά
–Θερινό Τμήμα Υποκριτικής Ενηλίκων.

Ειδικότερα για τους μικρούς δημότες το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Θεατρικό παιχνίδι, Αυτοσχεδιασμό, Παντομίμα, Ασκήσεις σωματικής έκφρασης, Δημιουργική γραφή, Δραματοποίηση, Χορό, Τραγούδι, απλές κατασκευές για Κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιού και εκφραστική ανάγνωση.

Για τους Ενήλικες, το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και περιλαμβάνει: Αγωγή του λόγου μέσα από τα κλασικά κείμενα των Αρχαίων Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, βασικές αρχές Κινησιολογίας, Αυτοσχεδιασμός, Σύγχρονος ποιητικός λόγος.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2313300337 & 6944919674.

Πηγή

Ιούνιος 29th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

21η δράση του Χωριού Παραγωγών στο Άλσος Φιλαδέλφειας

Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 στον πεζόδρομο του Άλσους Φιλαφέλφειας από τις 8:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η 21η δράση του Χωριού Παραγωγών.

Θα διατεθούν όλα τα φρέσκα εποχιακά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, βιολογικά προϊόντα καθώς και αυτά που καθημερινά υπάρχουν στο τραπέζι μας όλες τις εποχές του χρόνου.

Όπως πάντα θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.

Η επόμενη δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017.

Πηγή

Ιούνιος 28th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νέα Σμύρνη: Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης διοργανώνει απευθείας διάθεση προϊόντων “Χωρίς μεσάζοντες” στο πλαίσιο των κοινωνικών του δραστηριοτήτων.

Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 2/7/17 στο κτήμα Δέγλερη στην Άνω Νέα Σμύρνη επί των οδών Ευξείνου Πόντου και Μεταμορφώσεως από τις 08:30 έως 14:00.

Βασική επιδίωξη αυτής της δράσης είναι να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τη διάθεση ποιοτικών προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, καθώς και στην στήριξη των παραγωγών – αγροτών με την προώθηση ελληνικών προϊόντων.

Πηγή

Ιούνιος 27th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συναυλία αλληλεγγύης στην Αργυρούπολη

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 21.00 πραγματοποιείται στο Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης σε μια μοναδική συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο λαικό τραγουδιστή Στράτο Διονυσίου!

Ο Άγγελος και ο Στέλιος Διονυσίου τραγουδούν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του πατέρα τους! Είσοδος Ελεύθερη!

Αντί εισιτηρίου οι πολίτες μπορούν προαιρετικά να προσφέρουν Γάλα, Αλεύρι, Ζάχαρη, Ρύζι για τις ανάγκες του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου.

Πηγή

Ιούνιος 27th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

O Δήμος Αγιάς σε πρόγραμμα της UNESCO για τον καρκίνο του μαστού

Σε πρόγραμμα που θα υλοποιήσειο Τοπικός Όμιλος για την UNESCON.Λάρισας με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για τον καρκίνο, με θέμα:, θα συμμετέχει ο Δήμος Αγιάς.

Το έργο στόχο έχει την εκπαίδευση τριακοσίων γυναικών-ωφελουμένων από το έργο, στην ψηλάφηση των μαστών τους ως διαδικασίας έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Ο πρώιμος καρκίνος του μαστού μπορεί να υποβληθεί σε θεραπευτική αγωγή με επιτυχία, και οι περισσότερες γυναίκες που διαγιγνώσκονται και υποβάλλονται σε θεραπευτική αγωγή για πρώιμο καρκίνο του μαστού δεν θα πεθάνουν από την ασθένεια. Η έγκαιρη διάγνωση λοιπόν αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα επιβίωσης και η ψηλάφηση των μαστών από τις ίδιες τις γυναίκες συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό το σκοπό.

Η εκπαίδευση θα γίνει στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Κύργια, της επίκουρη καθηγήτρια κ. Τόλια και της Προισταμένης του Τμήματος κ. Μακρίδου.

Το έργο θα περιλαμβάνει συνολικά 110 ώρες λήψη ιστορικού και συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τις 110 ωφελούμενες γυναίκες. Εικοσι τέσσερεις ώρες θεωρητική εξάσκηση και 36 ώρες πρακτική εξάσκηση. Σύνολο ωρών 170 ώρες.

Ά ΦΑΣΗ Παρουσίαση του καρκίνου του μαστού-Πρόληψη &Αυτοψηλάφηση του μαστού και
Β ΦΑΣΗ Πρακτική εξάσκηση.

Υπεύθυνη συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος για το Δήμο Αγιάς:
Ζιούλη Αναστασία Δημοτική Σύμβουλος 69343645509

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται στις:
Γογουροπούλου Στυλιανή: Κοινωνική λειτουργός Δημοτική ενότητα Αγιάς: 2494023403
Κακαλιάγκα Ευθυμία: Κοινωνική Λειτουργός Δημοτική ενότητα Λακέρειας: 2494350308
Σταμάτη Ελένη: Κοινωνική Λειτουργός Δημοτική ενότητα Μελιβοίας :2494031630
Αποστολοπούλου Αγαθή: Κοιν. Λειτουργός Δημοτική ενότητα Ευρυμενών: 2495350209

Πηγή

Ιούνιος 23rd, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Συναυλία αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Συναυλία αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείου του δήμου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 20:30, στο δημοτικό θέατρο Δημήτρης Κιντής.

Πηγή

Ιούνιος 23rd, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χαλάνδρι: Συναυλία αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Με τίτλο «Κανένα πιάτο άδειο στο τραπέζι» θα γίνει και πάλι φέτος η Συναυλία Αλληλεγγύης, με πρωτοβουλία του Δήμου Χαλανδρίου, την υποστήριξη 33 πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων του Χαλανδρίου και την ευγενική προσφορά πολλών καλλιτεχνών να παρουσιαστούν αφιλοκερδώς!

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χαλανδρίου ενισχύει περισσότερες από 500 οικογένειες κατοίκων της πόλης, που δοκιμάζονται από την ανεργία, τα χρέη, την έλλειψη ασφάλισης, κάποιες φορές ακόμα και την έλλειψη στέγης.

Σας καλούμε λοιπόν να περάσουμε μαζί ένα υπέροχο μουσικό βράδυ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη σας με ένα πακέτο τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως: Ελαιόλαδο, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, χυμό ντομάτας, γάλα εβαπορέ, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες, σαπούνια, χαρτιά υγείας, ή άλλα είδη υγιεινής.

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017, 20:30, Θέατρο Ρεματιάς

Πηγή

Ιούνιος 21st, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Γλυφάδα: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Με σύνθημα «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο» ξεκίνησε η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, την οποία διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας (Επαμεινώνδα & Αγίας Τριάδας). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, ηλικίας 6-13 ετών και θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου.

Τα εργαστήρια έχουν διάρκεια δύο ώρες. Στη βιβλιοθήκη ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε, φωτογραφίζουμε διαφορετικά σημεία και φανταζόμαστε τις περιπέτειές μας αυτό το καλοκαίρι από σημείο σε σημείο! Τέλος, φτιάχνουμε το ημερολόγιο του καλοκαιριού με τις σημαντικές ημερομηνίες της βιβλιοθήκης. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στα εργαστήρια μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο 2109641298 ή στο info@glyfada.gr.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εργαστηρίων Ιουνίου και Ιουλίου στη βιβλιοθήκη του Δήμου Γλυφάδας έχει ως εξής:

Εργαστήριο emoticons. Χρησιμοποιώντας σημεία στίξης, γράμματα και αριθμούς φτιάχνουμε εκφράσεις προσώπων. Για παιδιά 9-12 ετών, 22 Ιουνίου, 5:00 μ.μ. – 7:00 μ.μ.
Τα αστέρια, σημεία στον ουρανό. Κατασκευάζουμε ένα μίνι πλανητάριο μέσα στη βιβλιοθήκη για να μπορούμε να παρατηρούμε τα αστέρια και τους αστερισμούς. Για παιδιά 6-12 ετών, 27 Ιουνίου, 5:00μ.μ. – 7:00 μ.μ.
Το σημείο πήξης και τήξης. Οι πάγοι στο Βόρειο και το Νότιο Πόλο. Για παιδιά 6-12 ετών, 29 Ιουνίου, 5:00μ.μ. – 7:00 μ.μ.
Τα σημεία επαφής στον ηλεκτρισμό. Φτιάχνουμε ηλεκτρικά κυκλώματα και δημιουργούμε σημεία επαφής. Για παιδιά 9-12 ετών, 4 Ιουλίου, 6:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ.
Τα σημεία του ορίζοντα. Πώς ταξίδευαν τα παλιότερα χρόνια. Πώς χρησιμοποιούμε την πυξίδα. Για παιδιά 6-12 ετών, 6 Ιουλίου, 5:00μ.μ. – 7:00 μ.μ.
Οι φάροι σημεία στη θάλασσα. Οι φάροι αφηγούνται ιστορίες τρικυμίας, καταιγίδων, ναυαγίων. Για παιδιά 6-12 ετών, 11 Ιουλίου, 5:00μ.μ. – 7:00 μ.μ.
Οι σταθμοί ενός ταξιδιού που κράτησε 80 ημέρες. Φτιάχνουμε το δρομολόγιο του Φιλέα Φογκ με ημερομηνίες και ώρες. Για παιδιά 6-12 ετών 13 Ιουλίου, 5:00 μ.μ. – 7:00 μ.μ.
Τα σημεία πάνω στο χάρτη. Φτιάχνουμε το υπόμνημα του αγαπημένου μας φανταστικού ή πραγματικού χάρτη. Για παιδιά 6-12 ετών, 18 Ιουλίου, 5:00 μ.μ. – 7:00 μ.μ.
Η Χιονάτη και τα σημεία. Αφήγηση της ιστορίας με τον τρόπο της εικαστικού Warja Lawater. Για παιδιά 6-12 ετών, 20 Ιουλίου, 5:00 μ.μ. – 7:00 μ.μ.

Πηγή

Ιούνιος 21st, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο: Δωρεάν σπιρομέτρηση στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Δειλινών

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 3ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχής Δειλινών, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Τμήμα της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ προγραμματίζει δωρεάν Σπιρομέτρηση – Έλεγχο Αναπνευστικής Λειτουργίας, την Τετάρτη 28 Ιουνίου, από τις 09:00 έως τις 13:00

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο Κέντρου, 2810-314322.

Πηγή

Ιούνιος 20th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες

Ο Δήμος Ηλιούπολης την Κυριακή 02/07/2017, συνεχίζει τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απ’ ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

(Από την Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού στον παράδρομο Βουλιαγμένης στα Πολυκλαδικά Ηλιούπολης)

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΛΗΡΩΣΗ.

Αιτήσεις παραγγελίας θα γίνονται δεκτές από 19/06/2017 από τις 9:00 έως τις 13:00 στο προθάλαμο του κυλικείου του Δημαρχείου – είσοδος από την οδό Σ. Βενιζέλου. Πληροφορίες – παραγγελίες στο τηλ. : 210 9970063 από 9:00π.μ – 13:00μμ.

Για να δείτε τα προϊόντα που θα διατεθούν πατήστε εδώ.

Για παραγγελίες πατήστε εδώ.

Πηγή

Ιούνιος 20th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης από το Δήμο Θέρμης

Ο Δήμος Θέρμης αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας των κατοίκων του ιδιαιτέρα σε περιόδους έντονων κοινωνικών προβλημάτων, προσφέρει εντελώς δωρεάν ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που παρέχονται προς τους δημότες αφορούν:

–Συμβουλευτική ενηλίκων
–Αντιμετώπιση του άγχους, της κατάθλιψης, των κρίσεων πανικού
–Συμβουλευτική παιδιών και εφήβων
–Συμβουλευτική σε επίπεδο ατόμου, ζεύγους και οικογένειας
–Δυσκολίες στις σχέσεις γονέων – παιδιών
–Τραυματικά συμβάντα ζωής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού, στην υπεύθυνη ψυχολόγο Εμμανουέλλα Παπαεμμανουήλ στο χώρο του ΚΑΠΗ Τριαδίου, καθημερινά τις ώρες 07:30 – 15:30. Τηλέφωνο για ραντεβού 2310 465 460.

Πηγή

Ιούνιος 19th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καταρράκτη σε άτομα άνω των 55 ετών και σπιρομετρήσεις για καπνιστές ή πρώην καπνιστές ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, άνω των 40 ετών, διενεργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Από τις 19 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιείται προληπτικός έλεγχος για καταρράκτη, στον χώρο των Δημοτικών ιατρείων (Καραϊσκάκη 4, Τριανδρία), κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 2313 318643 και 2313 318644.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν σπιρομετρήσεις σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων, στον χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55, 3οςόροφος), από τις 13.00 έως τις 16.00, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 2310 509053 και 2310 509020.

Τα προγράμματα απευθύνονται τόσο στους δημότες όσο και στους κατοίκους του Δήμου.

Πηγή

Ιούνιος 19th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δράση για τη σωστή διατροφή και τον διαβήτη στην Παλλήνη

«Δράση για τη σωστή διατροφή και το Διαβήτη», διοργανώνει αύριο Σάββατο 17 Ιουνίου, από τις 10.00 έως τις 14.00, στο δημαρχείο Παλλήνης ο Δήμος της περιοχής.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και ενηλίκων σε θέματα σωστής διατροφής πρόληψης και αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Κινητή μονάδα του Γ.Ν Σισμανογλείου με γιατρούς και εκπαιδευμένο προσωπικό μαζί με το προσωπικό του Τμήματος Υγείας του Δήμου, θα διενεργεί διαβητολογικό έλεγχο και παράλληλα θα υπάρξει ενημέρωση και παροχή ιατρικών οδηγιών καθώς και οδηγιών για τη σωστή διατροφή παιδιών και ενηλίκων.

Πηγή

Ιούνιος 16th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εθελοντική δράση καθαρισμού του Δάσους Θεόκλητου Βριλησσίων

Δράση εθελοντικού περιμετρικού καθαρισμού του δάσους Θεοκλήτου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου, στο πλαίσιο των δράσεων της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων.

Η δράση, η οποία είχε αναβληθεί λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, γίνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας & Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και με τη συνδρομή της Φυσιολατρικής Κίνησης ‘Βριλησσός΄ και του Συλλόγου ‘Βράχος Βριλησσού’,

Στο ραντεβού, το οποίο έχει καθοριστεί στις 9 π.μ στο Πυροφυλάκιο της πόλης, στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα και Σολωμού, καλούνται να συμμετάσχουν οι συλλογικότητες και όλοι οι ενεργοί πολίτες των Βριλησσίων.

Πηγή

Ιούνιος 16th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Refugee Food Festival * Athens * 2017

Refugee Food Festival* ΑΘΗΝΑ* 18-22 Ιουνίου 2017

Τα εστιατόρια στην Αθήνα ανοίγουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ
_____________________________________

Από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου το μενού των εστιατορίων της Αθήνας εμπλουτίζεται με πιάτα που έχουν εμπνευστεί και δημιουργήσει από κοινού οι σεφ των εστιατορίων σε συνεργασία με πρόσφυγες σεφ: πρωτότυπες επιλογές, πιάτα από δύο σεφ… Μια πρωτοβουλία γαστρονομίας και αλληλεγγύης με σκοπό να αναδείξει τα μαγειρικά ταλέντα των προσφύγων και τη μοναδικότητα της κάθε κουζίνας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Κυριακή 18 Ιουνίου: Ιρανική κουζίνα από τον σεφ Mahboubeh Tavakoli * Εστιατόριο: Γή / Yi * 210.9648.512

Δευτέρα 19 Ιουνίου: Κουρδική κουζίνα από τον Σύρο σεφ Barshank Haj Younes * Εστιατόριο: Σεϋχέλλες * 211.183.4789

Δευτέρα 20-21 Ιουνίου: Σομαλική κουζίνα από τον σεφ Hassan Hassan *Εστιατόριο: Βασίλαινας Εστιατόριο * 210.7210.501

Τρίτη 21 Ιουνίου: Συριακή κουζίνα από τον σεφ Abdulrahman Al Hallak * Εστιατόριο: 7 Food Sins Gastro Pub * 210.7011.108

Πέμπτη 22 Ιουνίου: Αφγανική κουζίνα από τον σεφ Reza Golami * Εστιατόριο: It * 210.3635.773
_____________________________________

Επικοινωνία με την ομάδα του Refugee Food Festival: athens@refugeefoodfestival.com

Μια δράση της Food Sweet Food σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα UNHCR GREECE και το Athens Insider.

To Refugee Food Festival – Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων είναι μια συμμετοχική πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών. Η Food Sweet Food και η Ύπατη Αρμοστεία δημιούργησαν έναν οδηγό για όσους επιθυμούν να υλοποιήσουν το Refugee Food Festival στην πόλη τους. Κάθε τοπική διοργάνωση του Φεστιβάλ στηρίζεται στη συμβολή της κοινωνίας των πολιτών της κάθε πόλης.

Δείξε στον κόσμο ότι είσαι Μαζί με τους Πρόσφυγες #WithRefugees
_____________________________________

Το Refugee Food Festival βασίζεται στις οικουμενικές αξίες της οικειότητας και της γενναιοδωρίας που συνυπάρχουν στη μαγειρική.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ
Πίσω από κάθε πρόσφυγα, υπάρχει ένας άνδρας ή μια γυναίκα με ξεχωριστά ταλέντα.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ
Οι πρόσφυγες σεφ έρχονται σε επαφή με αφοσιωμένους επαγγελματίες, εστιατόρια και εθελοντές.

ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ
Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε άγνωστες γεύσεις!

Πηγή

Ιούνιος 15th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments