organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Άλιμος: Ελληνικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες

Τα προϊόντα θα διατεθούν από τους παραγωγούς απευθείας στους καταναλωτές την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 09:00 – 14:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη (“Κλούβα”).

Λίστα με προϊόντα

Πηγή

2 Δεκεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καλλιθέα: Γιορτή των Παραγωγών – Ελληνικά προϊόντα σε προσιτές τιμές

Ο σύλλογοs καταναλωτών Καλλιθέαs «Η Αλλnλεγγύn», με τnν αιγίδα του Δήμου Καλλιθέαs διοργανώνει τnν κοινωνική δράσn «Γιορτή των Παραγωγών» με ελλnνικά προϊόντα σε προσιτέs τιμέs.

Μετά από 1 χρόνο ξαναλειτουργούμε και συνεχίζουμε την επιτυχημένη δράση με τους γνωστούς σας παραγωγούς, την γνωστή ποιότητά τους και τις καλές τιμές τους τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας για την προστασία όλων μας

⇒ Στο τέλος τηs δράσηs οι παραγωγοί θα διαθέσουν τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καλλιθέαs

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 &- κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, 08:00-14:00

Οδόs Δόξηs (χώροs παιδικήs χαράs) δίπλα από το στάδιο Καλλιθέαs

⇒Το σnμείο εξυπnρετεί n λεωφορειακή γραμμή 910 (Συγγρού Φιξ- Τζιτζιφιέs)

Πηγή

2 Δεκεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νάουσα: ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ξεκίνησε την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προς ένταξη στην «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Στόχος της Πράξης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού, που πλήττονται ή απειλούνται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Επισημαίνεται ότι στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών έχουν δικαίωμα συμμετοχής άτομα που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας (όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ).

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν δικαίωνα συμμετοχής θα πρέπει:

-να είναι κάτοικοι στα όρια του Δήμου Νάουσας,

-να ανήκουν στις Ομάδες Στόχου (ευρισκόμενοι σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενοι από φτώχεια (βάσει της οικονομικής τους κατάστασης – ετήσιο εισόδημα, δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας).

Δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

-αίτηση συμμετοχής,

-φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (διπλής όψεως) ή φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ ή φωτοαντίγραφο άδειας διαμονής (για Δικαιούχους/Αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή φωτοαντίγραφο δελτίου αιτούντος διεθνή προστασία (για Δικαιούχους/Αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή Φωτοαντίγραφο δελτίου αιτήσαντος άσυλο (για Δικαιούχους/ Αιτούντες διεθνούς προστασίας).

-βεβαίωση μόνιμης κατοικίας,

-πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

-φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος,

-βεβαίωση από το Κέντρο Κοινότητας Νάουσας περί ένταξης ή μη στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ (δίδεται από την υπηρεσία),

-θα προσκομίζεται κάρτα ανεργίας (εάν υπάρχει),

-οι αριθμοί ΑΜΚΑ όλων των μελών μιας οικογένειας.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία του ωφελούμενου και όχι ηλεκτρονικά, με προγραμματισμένο ραντεβού. Η προσέλευση των ενδιαφερόμενων θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή rapid test και με την απαραίτητη χρήση μάσκας.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά στην Δομή Στήριξης (Κτίριο Λόγγου Τουρπάλη Τ.Κ. 59200 Νάουσα), έως την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και ώρες 10:00 -14:00. Επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησής τους, διάρκειας τουλάχιστον 15 ημερών.

Για περισσότερες πληροφορίες, που αφορούν στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Νάουσας, 2332029936 και 2332029915.

Πηγή

2 Δεκεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοινωνική δράση «Μην το πετάς…χάρισέ το!» στον Δήμο Σαλαμίνας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και φέτος ο Δήμος Σαλαμίνας θα γεμίσει κουτιά αγάπης, για να μοιράσει χαμόγελα  στα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν ένα παιχνίδι.

Με σύνθημα «Μην το πετάς… Χάρισέ το», καλεί μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουν στην κοινωνική δράση και να δωρίσουν παιχνίδια που κάθονται παρατημένα στο παιδικό δωμάτιο, σε ράφια ή ίσως και να κατευθύνονται προς κάποιο κάδο απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, από τις  08:00  έως τις 15:00  στην είσοδο του Δημαρχείου Σαλαμίνας,  οι πολίτες, μπορούν να προσέλθουν με το παιχνίδι που θέλουν να δωρίσουν, αρκεί αυτό να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Εκεί, θα βρίσκεται υπάλληλος του Δήμου για την παραλαβή, τηρουμένων πάντα των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της νόσου COVID-19.

Πηγή

1 Δεκεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θέρμου

Ο δήμος Θέρμου και ο  Δικαιούχος Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.»)

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών της ανωτέρω Πράξης (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο), όπως περιγράφονται στη συνέχεια:

Α/ΑΔομή Παροχής Βασικών ΑγαθώνΩφελούμενοιΑριθμός ΩφελούμενωνΔιάρκεια Υλοποίησης της Πράξης
1Κοινωνικό Παντοπωλείο: Κατάστημα για διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ωφελούμενουςΆτομα/ Νοικοκυριά που διαμένουν στο Συμπράττοντα Δήμο (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών 3ων χωρών ή ανιθαγενών), τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας κλπ.) καθώς και οι δικαιούχοι/ αιτούντες διεθνούς προστασίας.Τουλάχιστον 100 οικογένειες κάθε μήνα19/12/2017-30/9/2023 
2Κοινωνικό Φαρμακείο: Παροχή δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και λοιπών παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ωφελούμενα άτομα.Τουλάχιστον 100 ωφελούμενοι κάθε μήνα

Στόχος της Πράξης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Δικαίωμα Συμμετοχής στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών έχουν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Να είναι Κάτοικοι στα όρια του Δήμου Παρέμβασης

2) Να ανήκουν στις Ομάδες Στόχου:

 • Ευρισκόμενοι σε κατάσταση φτώχειας/ Απειλούμενοι από φτώχεια (βάσει της οικονομικής τους κατάστασης – ετήσιο εισόδημα)
 • Δικαιούχοι/ Αιτούντες διεθνούς προστασίας
Οικονομική Κατάσταση-Εισόδημα (εισοδηματικά κριτήρια)
– Κατώφλι φτώχειας ανά άτομο: 5.266,00,00€ ετησίως – Κατώφλι φτώχειας ανά νοικοκυριό: βλ. τον κατωτέρω υπολογισμό
Κατηγορίες ατόμωνΣυντελεστής στάθμισης
1ος ενήλικας(5.266,00€)
2ος ενήλικας0,5 (2.633,00€)
Μέλη/Παιδιά 14 ετών και άνω0,5/ άτομο (2.633,00€/ άτομο)
Μέλη/ Παιδιά 14 ετών και κάτω0,3/ άτομο (1.580,00€/ άτομο)
Π.χ. Το εισόδημα ενός νοικοκυριού με δύο ενήλικες και δύο παιδιά κάτω των 14 ετών θα πρέπει να ανέρχεται στο ποσό των: (5.266,00€+2.633,00€+(2*1.580,00€)=11.059,00€

Απαραίτητα Συνημμένα Δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση Συμμετοχής
 2. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (διπλής όψεως) ή Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου & άδειας παραμονής σε ισχύ ή Φωτοαντίγραφο άδειας διαμονής (για Δικαιούχους/ Αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή Φωτοαντίγραφο δελτίου Αιτούντος διεθνή προστασία (για Δικαιούχους/ Αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή Φωτοαντίγραφο δελτίου αιτήσαντος άσυλο (για Δικαιούχους/ Αιτούντες διεθνούς προστασίας)
 3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Επιπλέον, για προστατευόμενα τέκνα:

α) Για άγαμα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών: i) Πιστοποιητικό φοίτησης σε σχολές ή σχολεία ή ΙΕΚ ή ΚΕΚ ή βεβαίωση εγγραφής στο μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή βεβαίωση του αρμόδιου στρατολογικού γραφείου ότι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, iiΕκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού. Στην περίπτωση που το τέκνο δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση προσκομίζεται η εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος του υποψηφίου, από το οποίο να προκύπτει τυχόν προσωπικό ετήσιο εισόδημα του τέκνου.

β) Για τα άγαμα ή διαζευγμένα ή σε χηρεία τέκνα, ανεξαρτήτως ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%: iΠιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του τέκνου (εφόσον είναι διαζευγμένο ή σε χηρεία), iiΠιστοποιητικό από αρμόδιο φορέα με το οποίο να βεβαιώνεται το ακριβές ποσοστό αναπηρίας, iii) Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού και σε περίπτωση που στο εκκαθαριστικό σημείωμα δεν αναφέρονται ρητά τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, οποιοδήποτε άλλη βεβαίωση αρμόδιας προς τούτο αρχής από την οποία να διαπιστώνεται το ποσό των πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας του τέκνου.

 1. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου φορολογικού έτους
 2. Βεβαίωση Δήμου περί ένταξης ή μη στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ.
 3. Ε1.

Σε ενήλικα άτομα που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση και συνοικούν με άλλα ενήλικα άτομα θα υποβληθεί μία αίτηση προσκομίζοντας όλα τα δικαιολογητικά για όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Τόπος και χρόνος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής: 

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δύνανται να απευθύνονται στην κάτωθι Δομή Στήριξης του Δικαιούχου Φορέα, από την Τετάρτη 01/12/2021 έως και την Τετάρτη 15/12/2021  (προθεσμία υποβολής αιτήσεων), ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες (08:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ.),  προκειμένου να λάβουν  πρόσθετη ενημέρωση ή σχετικές πληροφορίες και να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής:

 • Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων γίνεται μόνο με αυτοπρόσωπη παρουσία του ωφελούμενου κατόπιν ραντεβού και όχι ηλεκτρονικά.
 • Οι αιτήσεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα:

Κοινωνικό Παντοπωλείο:   2644360139

Κοινωνικό Φαρμακείο:       2644360141

Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο: Πλ. Οικ. Νικολίτσα Τ.Κ. 30008 Θέρμο,

e-mail: thermos.kfarm@gmail.comthermos.kpant@gmail.com

Πηγή

1 Δεκεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χαλκηδόνα: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο

Ξεκινά την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προς ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Χαλκηδόνος, το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014 – 2020».

Στόχος της Πράξης είναι η εφαρμογή προγραμμάτων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την καταπολέμηση της φτώχειας, μέσω της στήριξης των ομάδων του τοπικού πληθυσμού που απειλούνται ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

 Δικαίωμα Συμμετοχής στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών έχουν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Να είναι Κάτοικοι στα όρια του Δήμου Παρέμβασης

2) Να ανήκουν στις Ομάδες Στόχου:

 • Ευρισκόμενοι σε κατάσταση φτώχειας/ Απειλούμενοι από φτώχεια (βάσει της οικονομικής τους κατάστασης – ετήσιο εισόδημα)
 • Δικαιούχοι/ Αιτούντες διεθνούς προστασίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΕΙΣΟΔΗΜΑ (ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

– Κατώφλι φτώχειας ανά άτομο: 5.266,00,00€ ετησίως

– Κατώφλι φτώχειας ανά νοικοκυριό: βλ. τον κατωτέρω υπολογισμό

Κατηγορίες ατόμων Συντελεστής στάθμισης

1ος ενήλικας 1 (5.266,00€)

2ος ενήλικας 0,5 (2.633,00€)

Μέλη/Παιδιά 14 ετών και άνω 0,5/ άτομο (2.633,00€/ άτομο)

Μέλη/ Παιδιά 14 ετών και κάτω 0,3/ άτομο (1.580,00€/ άτομο)

Π.χ. Το εισόδημα ενός νοικοκυριού με δύο ενήλικες και δύο παιδιά κάτω των 14 ετών θα πρέπει να ανέρχεται στο ποσό των: (5.266,00€+2.633,00€+(2*1.580,00€)=11.059,00€

Απαραίτητα Συνημμένα Δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση Συμμετοχής
 2. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (διπλής όψεως) ή Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου & άδειας παραμονής σε ισχύ ή Φωτοαντίγραφο άδειας διαμονής (για Δικαιούχους/ Αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή Φωτοαντίγραφο δελτίου Αιτούντος διεθνή προστασία (για Δικαιούχους/ Αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή Φωτοαντίγραφο δελτίου αιτήσαντος άσυλο (για Δικαιούχους/ Αιτούντες διεθνούς προστασίας)
 3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Επιπλέον, για προστατευόμενα τέκνα:

α) Για άγαμα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών: i) Πιστοποιητικό φοίτησης σε σχολές ή σχολεία ή ΙΕΚ ή ΚΕΚ ή βεβαίωση εγγραφής στο μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή βεβαίωση του αρμόδιου στρατολογικού γραφείου ότι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, ii) Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού. Στην περίπτωση που το τέκνο δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση προσκομίζεται η εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος του υποψηφίου, από το οποίο να προκύπτει τυχόν προσωπικό ετήσιο εισόδημα του τέκνου.

β) Για τα άγαμα ή διαζευγμένα ή σε χηρεία τέκνα, ανεξαρτήτως ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%: i) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του τέκνου (εφόσον είναι διαζευγμένο ή σε χηρεία), ii) Πιστοποιητικό από αρμόδιο φορέα με το οποίο να βεβαιώνεται το ακριβές ποσοστό αναπηρίας, iii) Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού και σε περίπτωση που στο εκκαθαριστικό σημείωμα δεν αναφέρονται ρητά τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, οποιοδήποτε άλλη βεβαίωση αρμόδιας προς τούτο αρχής από την οποία να διαπιστώνεται το ποσό των πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας του τέκνου.

 1. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών της οικογένειας.
 2. Υπεύθυνη δήλωση περί μη ένταξης στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

(Οι παλιοί ωφελούμενοι κάνουν εκ νέου επικαιροποίηση με νέα αίτηση και φέρνουν όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά, εκτός από αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο)

Τόπος και χρόνος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής: 

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δύνανται να απευθύνονται στην κάτωθι Δομή Στήριξης του Δικαιούχου Φορέα, από τις 2 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2021 (προθεσμία υποβολής αιτήσεων), ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 08:00π.μ.-14:30 μ.μ., προκειμένου να λάβουν  πρόσθετη ενημέρωση ή σχετικές πληροφορίες και να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής: ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 2 ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Πλατεία Μεταξά Ιωάννου 39, Τ.Κ. 57003 Άγιος Αθανάσιος, τηλ.: 2310701416, e-mail: koin.pantopoleiochalkidonos@gmail.com

Κοινωνικό Φαρμακείο: Τέρμα Εθνικής Αντίστασης, Τ.Κ. 57007 Χαλκηδόνα, τηλ.: 2391330223, e-mail: koinonikofarmakeiohalkidonas@gmail.com

Πηγή

1 Δεκεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιθάκης ζητά ενίσχυση ενόψει Χριστουγέννων

Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιθάκης συνεχίζει τις δράσεις του και ενόψει των ημερών των Χριστουγέννων χρειάζεται ενίσχυση με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διανεμηθούν στους άπορους συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα, προτιμώνται είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαρισμού, χαρτικά και τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως:

• Ρύζι
• Ζυμαρικά
• Όσπρια 
• Ζάχαρη
• Καφές 
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Αλεύρι
• Γάλα 
• Κονσέρβες 
• Τοματοπολτός 

Η συγκέντρωση των προσφορών θα γίνει στο χώρο του ΚΑΠΗ μέχρι την Παρασκευή 10/12/2021
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2674033445 / 2674032717

Πηγή

30 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

117η Δράση Διάθεσης Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες στον Άγιο Στέφανο

Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” με τη διοργάνωση της 117ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 (επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου), στον Άγιο Στέφανο και ώρες 8.00 έως 14.00.

Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

Επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1) Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.

2) Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.

3) Ακόμη, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στα Κοινωνικά Συσσίτια των Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Ροδοπόλεως και Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγ. Στεφάνου του Δήμου Διονύσου κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, τηλ. 2132139806 – 210 8142972 Εσωτ. 201

Επισυνάπτεται αρχείο με τα προϊόντα που διαθέτουν οι παραγωγοί.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΩΣ 1_2022.pdf

Πηγή

30 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου του Δήμου Ευρώτα

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» που πραγματοποιεί το Ελληνικό ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη και την έγκαιρή διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και μετά από αίτημα της Π.Ε. Λακωνίας και του Δήμου Ευρώτα, τα οποία έγιναν αποδεκτά, ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Ευρώτα.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών που συμμετείχαν στον προηγούμενο κύκλο εξετάσεων του συγκεκριμένου προγράμματος. 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στην ειδική αυτοκινούμενη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, που θα βρίσκεται σταθμευμένη από την 1η Δεκεμβρίου 2021 μπροστά στο Δημοτικό Στάδιο Σκάλας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2735029037, 27315029039, 2731363227 και 2737363220 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Οι εξετάσεις παρέχονται εντελώς δωρεάν, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια

Στη κινητή μονάδα τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του COVID 19 για την προστασία των προσερχομένων προς εξέταση γυναικών και του προσωπικού.

Οι διαγνώσεις των μαστογραφιών και των λαμβανομένων επιχρισμάτων γίνονται από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και κυτταρολόγους, βάσει των ευρωπαϊκών κατευθυντήριων οδηγιών των προγραμμάτων πληθυσμιακού ελέγχου. Οι γυναίκες ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους ταχυδρομικώς, με προσωπική επιστολή. Στις γυναίκες που είναι απαραίτητος περαιτέρω έλεγχος, οι εξετασθείσες καλούνται για συμπληρωματικές εξετάσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται δωρεάν, στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Την κάλυψη της δαπάνης για τη διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας χάρη στην πλήρη χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, του Δήμου Ευρώτα και του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας.

Προκειμένου να προγραμματιστεί μία όσο το δυνατόν άρτια από κάθε άποψη προσφερόμενη υπηρεσία, σας παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας.

Πηγή

29 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μνήμης στον Δήμο Μαρκοπούλου

Δράση προληπτικού  ελέγχου μνήμης, αλλά και ενημέρωσης, διοργανώνουν ο Δήμος Μαρκοπούλου σε  συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας IASIS AMKE, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, το διάστημα 10.00 π.μ. έως 13.00, στο ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου και Κ. Γκλιάτη 1, Μαρκόπουλο Μεσογαίας).

Ο Δήμος μέσω της αρμόδιας αντιδημάρχου Μ. Βαμποράκη, προχώρησε στην εν λόγω δράση, με δεδομένο το γεγονός, ότι η αύξηση του προσδόκιμου ζωής έχει ως συνέπεια την αύξηση της συχνότητας νοητικών διαταραχών στην Τρίτη Ηλικία, όπως η άνοια και το Alzheimer, και όπως επισημαίνει η πρόσβαση είναι ανοιχτή για όλους τους δημότες.

Ο δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος μνήμης θα πραγματοποιηθεί από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ημέρας IASIS AMKE, με διαθέσιμο προσωπικό για συζήτηση με φροντιστές ασθενών με άνοια, παρουσία των κοινωνικών επιστημόνων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Παράλληλα θα διενεργείται ενημέρωση για το Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον στην Περιφέρεια Αττικής», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Μαρκοπούλου, που έχει ως στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών κοινοτικής φροντίδας και κατ’ οίκον φροντίδας ψυχικά πασχόντων ατόμων.

Για το απαραίτητο ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες 8.00 π.μ. -13.00 μ.μ., στα τηλέφωνα: 22990 20176, 22990 20175 και 22990 20187.

Για τη συμμετοχή απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης 6μήνου.

Ο φορέας IASIS AMKE δραστηριοποιείται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας από το 2004. Το Κέντρο Ημέρας που λειτουργεί στην Άνω Γλυφάδα από το 2008, είναι μια μονάδα ημερήσιας παραμονής και απασχόλησης, υποστήριξης και θεραπευτικής φροντίδας ευπαθών ομάδων πληθυσμού της κοινότητας, που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας ή και κατάθλιψης.

Πηγή

29 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον δήμο Χερσονήσου με άρωμα αλληλεγγύης

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2021: «Χριστούγεννα, μια αγκαλιά ο Δήμος Χερσονήσου» η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) συνδιοργανώνει με όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και με τη στήριξη του Δήμου Χερσονήσου, τριάντα τρεις (33) εορταστικές εκδηλώσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου μας, με τέσσερις (4) κεντρικές φωταγωγήσεις σε: Μάλια, Λιμ. Χερσονήσου, Γούρνες και Επισκοπή, από 27 Νοεμβρίου έως και 30 Δεκεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

Μια μεγάλη αγκαλιά με μεγαλοφιγούρες της Disney, τον Άγιο Βασίλη και το ξωτικό που θα μοιράζουν δώρα και μαλλί της γριάς στα παιδιά, ξυλοπόδαροι, face-painting, ταχυδρομείο του Άι Βασίλη, χριστουγεννιάτικο δέντρο ευχών, μπαλονοκατασκευές, σκυταλοδρομίες, πολλή μουσική από djs, κεράσματα, πυροτεχνήματα και χριστουγεννιάτικο τρενάκι που θα ταξιδέψει τους επιβάτες του και θα μεταφέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε όλο το Δήμο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Συλλόγων: 

 • Σάββατο 27 Νοεμβρίου: Λιμένας Χερσονήσου (φωταγώγηση) Φιλωνίδειος Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιμένα Χερσονήσου (Κουτουλουφάρι – Πισκοπιανό), Επιμορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Χερσονήσου «Βριτόμαρτις» και Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανισσαρά Σαραντάρι Χερσονήσου.
 • Κυριακή 28 Νοεμβρίου: Επισκοπή (φωταγώγηση) Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Επισκοπής Πεδιάδος και Σύλλογος Γυναικών Επισκοπής «Εργάνη».
 • Τρίτη 30 Νοεμβρίου: Κουτουλουφάρι Φιλωνίδειος Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιμένα Χερσονήσου (Κουτουλουφάρι – Πισκοπιανό).
 • Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου: Άνω Βάθεια Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Βάθειας.
 • Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου: Κάτω Βάθεια Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Βάθειας «Ο Νίρος».
 • Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου: Καινούργιο Χωριό Πολιτιστικός Σύλλογος Καινούργιου Χωριού «Η Αγία Αναστασία».
 • Σάββατο 4 Δεκεμβρίου: Μάλια (φωταγώγηση)  Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Μαλίων, Επιμορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Μαλίων «Εστία» και Πολιτιστικό Σωματείο Ξυνόχονδρος & Μουζουδιά «Μοχιανή Αποκρά».
 • Κυριακή 5 Δεκεμβρίου: Αβδού Εκπολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Αβδού.
 • Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου: Σκοτεινό & Βορίτσι Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοτεινού «Η Αγία Παρασκευή» και Πολιτιστικός Σύλλογος Βοριτσίου «Η Αγία Μαρίνα».
 • Τρίτη 7 Δεκεμβρίου: Σκόπελα Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπελιανών «Τα Σκόπελα».
 • Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου: Βραχόκηπος Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος «Ο Βραχόκηπος».
 • Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου: Γάλιπε Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Γάλιπε «Ο Άγιος Γεώργιος».
 • Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου: Σταλίδα Επιμορφωτικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Σταλίδας – Μοχού «Φιλαρέτη».
 • Σάββατο 11 Δεκεμβρίου: Σγουροκεφάλι Πολιτιστικός Σύλλογος Σγουροκεφαλίου.
 • Κυριακή 12 Δεκεμβρίου: Χερσόνησος Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Χερσονήσου.
 • Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου: Κοκκίνη Χάνι Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο «Άξιον Εστίν» Κοκκίνη Χάνι.
 • Τρίτη 14 Δεκεμβρίου: Σταμνοί Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Σταμνιών Πεδιάδος.
 • Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου: Αϊτάνια Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Αϊτανίων Πεδιάδος.
 • Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου: Κόξαρη Πολιτιστικός Σύλλογος Κόξαρης Πεδιάδας «Ο Άγιος Κήρυκας».
 • Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου: Ποταμιές Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμίων «Παναγία η Γκουβερνιώτισσα».
 • Σάββατο 18 Δεκεμβρίου: Γούρνες (φωταγώγηση)  Πολιτιστικός Σύλλογος Γουρνών Πεδιάδος «Η Πρόοδος» και ΜΚΟ Γυναικών «Ίριδα».
 • Κυριακή 19 Δεκεμβρίου: Ανάληψη Πολιτιστικός Σύλλογος Ανάληψης Χερσονήσου.
 • Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου: Καρτερός Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Καρτερού.
 • Τρίτη 21 Δεκεμβρίου: Κράσι Πολιτιστικός Σύλλογος «Κράσι».
 • Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου: Ανώπολη Πολιτιστικός Σύλλογος Ανώπολης.
 • Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου: Καλό Χωριό Πολιτιστικός Σύλλογος Καλού Χωριού «Ο Μαζάς».
 • Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου: Χαρασό Μορφωτικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαρασού «Ο Άγιος Ευστάθιος».
 • Σάββατο 25 Δεκεμβρίου: Γαλίφα Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλίφας «Σεϊρά».
 • Κυριακή 26 Δεκεμβρίου: Γωνιές Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών Πεδιάδος.
 • Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου: Ελιά Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ελιάς «Αγ. Ρωμανός Ο Μελωδός».
 • Τρίτη 28 Δεκεμβρίου: Μοχός Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Μοχού «Η Πρόοδος».
 • Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου: Γούβες Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Γουβών «Ο Άγιος Κωνσταντίνος».
 • Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου: Αγριανά Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγριανών «Η Αγία Τριάδα»

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με ώρα προσέλευσης στις 17:00. Κατά τη διάρκειά τους θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και τροφές για τα αδέσποτα ζώα.

Σημειώνεται ότι θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Πηγή

26 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βριλήσσια: Δωρεάν εξέταση HIV και Ηπατίτιδας Β και C

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την PRAKSIS στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών και ιατρικών προγραμμάτων της για τη Δημόσια Υγεία, ξεκινά κύκλο παρεμβάσεων με σκοπό το τρίπτυχο «ενημέρωση – πρόληψη – εξέταση» για τον ιό HIV και τις Ηπατίτιδες B & C.   

H Κινητή Μονάδα της PRAKSIS θα βρίσκεται τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου από τις 11:00 – 14:00, στη Πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια. 

Η δράση θα υλοποιείται κάθε μήνα στην πόλη των Βριλησσίων μέσω κινητής μονάδας με την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού (Γιατρούς, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Επιστήμονες).    

O έλεγχος πραγματοποιείται ανώνυμα και εμπιστευτικά, χωρίς ραντεβού, με άμεσο  αποτέλεσμα και απευθύνεται σε όλους  (άνδρες και γυναίκες που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή)  

Παράλληλα θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό παρέχοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους/ες για γρήγορη και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τον ιό HIV και τις Ηπατίτιδες B & C.   

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του ελέγχου, τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία Covid –19.

Πηγή

26 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου

Στα εθελοντικά ιατρεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης συνεχίζεται να παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες του δήμου μας, ασφαλισμένες και ανασφάλιστες, να υλοποιήσουν εντελώς Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου αλλά και να ενημερωθούν για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 

Το ιατρείο λειτουργεί με σκοπό την  ανάπτυξη της δομής των ΚΕΠ Υγείας και στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου μας με το Γ.Ν.Μ. ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. 

Τη λήψη των τεστ διενεργεί για τον δήμο μας, Μαία του νοσοκομείου  ενώ η εξέταση των τραχηλικών επιχρισμάτων γίνεται από το κυτταρολογικό τμήμα του ιδίου νοσοκομείου.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των ιατρείων, που στεγάζονται στον ημιώροφο του κτιρίου της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών,  Αλεξιουπόλεως 27 ,Αργυρούπολη, οι γυναίκες μπορούν να εξετασθούν  με σκοπό την πρόληψη των προ-καρκινικών καταστάσεων και την έγκαιρη ανίχνευση όλων των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας. 

Σημαντικό κρίνεται οι γυναίκες που θα συμμετάσχουν να γνωρίζουν, ότι το τεστ αποτελεί μια κατά βάση κυτταρολογική εξέταση που θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 5 ημέρες μετά το τέλος της περιόδου, να μην έχουν γίνει πλύσεις τοπικά για 2 έως 3 μέρες πριν την εξέταση και επίσης να αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή για 2 ημέρες πριν την εξέταση.

Η  εξέταση γίνεται μόνο  μετά από προγραμματισμένο ραντεβού.

Για ραντεβού και πληροφορίες  μπορείτε να καλείτε στο τηλ: 2132026090

Πηγή

25 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μοσχάτο-Ταύρος: Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου διοργανώνουν δράσεις συλλογής τροφίμων και φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου.

Από τη Δευτέρα 22/11/2021 έως και τη Δευτέρα 13/12/2021 συλλέγουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας (λάδι, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, φρυγανιές, μπισκότα, χυμό ντομάτας, κ.ά.), είδη ατομικής υγιεινής και φάρμακα στα εξής σημεία:

 • Ταύρος: Κοινωνικό Παντοπωλείο (τηλ. 2103454283) και Κοινωνικό Φαρμακείο (τηλ. 2103467019), πλατεία Ατταλείας, Κλαζομενών και Επταλόφου (καθημερινές από 8:00 – 15:00)
 • Μοσχάτο: Δημαρχείο, Κοραή Αδαμάντιου 36 & Αγίου Γερασίμου
  (καθημερινές από 8:00 – 15:00, τηλ. επικοινωνίας: 2132019600)

Σας καλούμε να ενισχύσετε το έργο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και να εκφράσουμε όλοι μαζί την αγάπη και την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία!

Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Πηγή

25 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βριλήσσια: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από Εθελοντές Εκπαιδευτικούς για διδασκαλία ξένων γλωσσών σε ενήλικες

Το Δημοτικό Κέντρο Μελέτης (ΔΗ.ΚΕ.ΜΕ) του Δήμου Βριλησσίων, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, εν όψει του προγραμματισμού των τμημάτων για τη σχολική χρονιά 2021-2022, καλεί Εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης, ή καθηγητές με επάρκεια διδασκαλίας,  ώστε να πλαισιώσουν τα ξενόγλωσσα μαθήματα των Ισπανικών και Γερμανικών, ώστε να συνεχιστεί ο επιτυχημένος θεσμός εκμάθησης ξένων γλωσσών! 

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο τηλέφωνο 2132050501 και 2132050563 ή στο email: sxantzara@vrilissia.gr και ant.paideias@vrilissia.gr.

Πηγή

24 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρήγα Φεραίου: Κάλεσμα ενίσχυσης για τα Χριστούγεννα

Κάλεσμα ενίσχυσης της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου με βασικά είδη διατροφής και προϊόντα για τους οικονομικά ασθενέστερους δημότες απευθύνει η επικεφαλής των κοινωνικών δομών Αντωνία Χασιώτη, μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ρήγα Φεραίου αποτελεί μία από τις βασικές δομές αλληλεγγύης και προσφοράς στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες της περιοχής.

«Αυτά τα Χριστούγεννα ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια για να μη λείψει τίποτα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη, στηρίζοντας τόσο τις οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση όσο και μοναχικά ηλικιωμένα άτομα.

Μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι η έμπρακτη βοήθεια των ευάλωτων ατόμων και ομάδων καθώς, η υγειονομική και η οικονομική κρίση δεν κάνουν διακρίσεις. Οι κοινωνικές δομές, μαζί με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αποτελούν τον συνδετικό κρίκο ανθρωπιάς. Είναι εκείνες που μπορούν να ιχνηλατήσουν τις ευάλωτες ομάδες, να τις προσεγγίσουν και όλοι μαζί με πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς να καταφέρουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Καλούμε τους πολίτες να προσφέρουν βασικά είδη διατροφής (ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, ρύζι, κονσέρβες, ζάχαρη, σάλτσα ντομάτας, όσπρια, φρυγανιές, ζυμαρικά, μπισκότα, δημητριακά, αλεύρι κ.λπ.) χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής, αλλά ακόμη και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για τα μικρά παιδιά, για να συνδράμουμε τους συμπολίτες μας», αναφέρει.

Η έδρα του κοινωνικού παντοπωλείου είναι στο Βελεστίνο έναντι της Πλατείας Ρολογιού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ.: 2425023794.

Πηγή

24 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Ο Δήμος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ σε συνέχεια της προσπάθειας κάλυψης πρωτογενών αναγκών επιβίωσης των κατοίκων του, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν με ίδιους πόρους, την απαραίτητη για την υγεία τους, φαρμακευτική αγωγή, ανανεώνει για ένα έτος τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας οι οποίοι έχουν ελάχιστη πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, άνεργους, ανασφάλιστους, άπορους, υπερήλικες χαμηλοσυνταξιούχους, άστεγους, μετανάστες, μονογονεϊκές/πολύτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι του Κοινωνικού Φαρμακείου για ένα χρόνο, μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου 123 & Μοναστηρίου στο Κερατσίνι, από 17/11/2021 έως και 30/11/2021 με ραντεβού (λόγω COVID 19), όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή από εξουσιοδοτημένο άτομο.

Για τον καθορισμό των ραντεβού, τα οποία θα πραγματοποιούνται από 9.00π.μ. – 2.00 μ.μ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κοινωνική λειτουργό του Κοινωνικού Φαρμακείου, στο 210 4633489.

Παρακαλούνται οι αιτούντες να προσέρχονται στο προκαθορισμένο ραντεβού με χρήση μάσκας, καθώς και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ( για την περίπτωσή τους ) σε φωτοτυπίες , ώστε να ολοκληρώνεται η υποβολή της αίτησης.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψήφιους:

 • 1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδεια παραμονής για αλλοδαπούς σε ισχύ
 • 2. Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο
 • 3. Απόφαση υπαγωγής στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) όπου υπάρχει, τελευταίου εξαμήνου
 • 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου εξαμήνου) χορηγούμενο από το Δημοτολόγιο ή το ΚΕΠ ή το gov.gr . Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται να είναι μεταφρασμένο και να έχει εκδοθεί εντός εξαμήνου
 • 5. Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος για τα εισοδήματα του 2020 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 • 6. Φωτοτυπία πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 για τα εισοδήματα του 2020 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 • 7. Φωτοτυπία δήλωσης ακινήτων Ε9 ή πρόσφατη βεβαίωση περιουσιακής κατάστασης όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 • 8. Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο/η όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 • 9. Φωτοτυπία απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. ή Α’/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ
 • 10. Απόδειξη υποβολής για δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτου (Μισθωτήριο Συμβόλαιο) σε περίπτωση που υπάρχει
 • 11. Φωτοτυπία τελευταίου ενημερωτικού σημειώματος τράπεζας ενεργού στεγαστικού δανείου
 • 12. Σε περίπτωση φιλοξενίας, απαιτούνται τα οικονομικά στοιχεία, του φιλοξενούντα ή του φιλοξενούμενου ( δηλ.Ε1,εκκαθαριστικό και δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τα εισοδήματα 2020)
 • 13. Βεβαίωση φοίτησης για τα ενήλικα προστατευόμενα παιδιά που σπουδάζουν

Τα οικονομικά κριτήρια για τη συγκεκριμένη παροχή είναι τα εξής:

 • Α) Για τα μοναχικά άτομα το πραγματικό εισόδημα (όχι τεκμαρτό) να μην υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.
 • Β) Για ζευγάρι ή οικογένειες με κοινωνικό-οικονομικό πρόβλημα το ανώτερο ποσό προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.
 • Γ) Για άτομα με αναπηρία άνω του 67% το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.
 • Δ) Σε περίπτωση ενοικίου αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα.
 • Ε) Για οφειλέτες δανείου α΄ κατοικίας αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον το δάνειο καταβάλλεται, δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα και διαμένουν στη συγκεκριμένη κατοικία.

Αίτηση στο Κοινωνικό Φαρμακείο μπορεί να υποβάλλει κάθε ενήλικος του νοικοκυριού για να εγγραφεί ο ίδιος. Σε περίπτωση ανήλικων τέκνων που χρειάζονται φάρμακα ή υγειονομικό υλικό από το Κοινωνικό Φαρμακείο, την αίτηση κάνει ο γονέας ή ο κηδεμόνας που έχει την επιμέλεια του. Δυνατότητα υποβολής αίτησης στο Κοινωνικό Φαρμακείο, έχουν όσοι διαμένουν με κύρια κατοικία, στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Οι δικαιούχοι προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. τους.

Εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, που αναφέρονται παραπάνω, οι δικαιούχοι εγγράφονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο. Τα φάρμακα του Κοινωνικού Φαρμακείου προέρχονται εξ ολοκλήρου από δωρεές, ως εκ τούτου οι δικαιούχοι μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, με προϋπόθεση την προσκόμιση συνταγής ιατρού.

Πηγή

23 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καλαμαριά: Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες στηρίζουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της περιοχής

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο  Καλαμαριάς, θα συγκεντρώσουν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου, κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης πολλών πολιτών της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό,  την Τετάρτη  24 Νοεμβρίου 2021 συγκεντρώνουν:

 • Τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα εβαπορέ, ρύζι άσπρο/ κίτρινο, κριθαράκι, όσπρια, μακαρόνια, χυλοπίτες, πουρές, τοματοχυμός, αλεύρι και ζάχαρη κ.α)
 • Φάρμακα, τα οποία δεν χρειάζονται πια και δεν έχουν λήξει

…και η  Κεντρική βιβλιοθήκη θα χαρίσει βιβλία. Οι δημότες  και οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν  από μεγάλη ποικιλία βιβλίων που θα διατεθούν για το σκοπό αυτό.

Τα καλάθια για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων θα παραμείνουν στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου έως και την επόμενη Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου.

Κεντρική Βιβλιοθήκη:  Αργυρουπόλεως 34, τηλ. 2310.423.233

Διευθύνσεις και ωράρια των βιβλιοθηκών θα βρείτε στη σελίδα  https://lib.kalamaria.gr/

Πηγή

23 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Συσσίτιο

Ο Δήμος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ σε συνέχεια της προσπάθειας κάλυψης στοιχειωδών αναγκών διαβίωσης των κατοίκων του, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν τις καθημερινές βιοτικές ανάγκες , ανανεώνει για ένα έτος τη λειτουργία της Δομής Παροχής Συσσιτίου.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μεμονωμένα άτομα και νοικοκυριά, τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια εξαιτίας των κοινωνικοοικονομικών τους προβλημάτων που εντείνονται λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας όπως μακροχρόνια άνεργοι, ανασφάλιστοι, άποροι ,ψυχικά ασθενείς και άτομα ΑΜΕΑ.

Η Δομή Παροχής Συσσιτίου αποσκοπεί στην ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και απευθύνεται σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που αδυνατούν να καλύψουν τις επισιτιστικές τους ανάγκες συμπεριλαμβανομένων και των μόνιμα διαμενόντων στη χώρα ,ανιθαγενών, καθώς και δικαιούχων αιτούντων διεθνούς προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι της Δομής Παροχής Συσσιτίου για ένα χρόνο, μπορούν να απευθύνονται στη Δομή Παροχής Συσσιτίου, επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου 123 και Μοναστηρίου στο Κερατσίνι, από 17/11/2021 έως και 30/11/2021 με ραντεβού ( λόγω covid 19), όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή από εξουσιοδοτημένο άτομο.

Για τον καθορισμό των ραντεβού, τα οποία θα πραγματοποιούνται από 9.00π.μ. – 2.00 μ.μ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με την κοινωνική λειτουργό της Δομής Συσσιτίου, στο 210 4630186.

Παρακαλούνται οι αιτούντες να προσέρχονται στο προκαθορισμένο ραντεβού με χρήση μάσκας, καθώς και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ( για την περίπτωσή τους ) σε φωτοτυπίες , ώστε να ολοκληρώνεται η υποβολή της αίτησης.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψήφιους:

 • 1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδεια παραμονής για αλλοδαπούς σε ισχύ
 • 2. Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο
 • 3. Απόφαση υπαγωγής στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) όπου υπάρχει, τελευταίου εξαμήνου
 • 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου εξαμήνου) χορηγούμενο από την ηλεκτρονική σελίδα gov.gr, ΚΕΠ ή Δημοτολόγιο. Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται να είναι μεταφρασμένο και να έχει εκδοθεί εντός εξαμήνου
 • 5. Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος για τα εισοδήματα του 2020 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 • 6. Φωτοτυπία πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 για τα εισοδήματα του 2020 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 • 7. Φωτοτυπία δήλωσης ακινήτων Ε9 ή πρόσφατη βεβαίωση περιουσιακής κατάστασης όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 • 8. Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο/η όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 • 9. Φωτοτυπία απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. ή Α’/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ
 • 10. Απόδειξη υποβολής για δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτου (Μισθωτήριο Συμβόλαιο) σε περίπτωση που υπάρχει
 • 11. Φωτοτυπία τελευταίου ενημερωτικού σημειώματος τράπεζας ενεργού στεγαστικού δανείου
 • 12. Σε περίπτωση φιλοξενίας, απαιτούνται τα οικονομικά στοιχεία, του φιλοξενούντα ή του φιλοξενούμενου ( δηλ.Ε1,και δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τα εισοδήματα 2020)
 • 13. Βεβαίωση φοίτησης για τα ενήλικα προστατευόμενα παιδιά που σπουδάζουν

Τα οικονομικά κριτήρια για τη συγκεκριμένη παροχή είναι τα εξής:

 • Α) Για τα μοναχικά άτομα το πραγματικό εισόδημα (όχι τεκμαρτό) να μην υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.
 • Β) Για ζευγάρι ή οικογένειες με κοινωνικό-οικονομικό πρόβλημα το ανώτερο ποσό προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.
 • Γ) Για άτομα με αναπηρία άνω του 67% το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.
 • Δ) Σε περίπτωση ενοικίου αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα.
 • Ε) Για οφειλέτες δανείου α΄ κατοικίας αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον το δάνειο καταβάλλεται, δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα και διαμένουν στη συγκεκριμένη κατοικία.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη Δομή Παροχής Συσσιτίου έχει ένας μόνο ενήλικος σε κάθε νοικοκυριό. Το ίδιο ισχύει σε περίπτωση φιλοξενίας ενηλίκου.

Δυνατότητα υποβολής αίτησης στη Δομή Παροχής Συσσιτίου, έχουν όσοι διαμένουν με κύρια κατοικία, στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Οι δικαιούχοι προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. το δικό τους και όλων των προστατευόμενων μελών.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από τον Κοινωνικό Λειτουργό της Δομής με την εποπτεία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας βάσει των κριτηρίων που αναφέρθηκαν παραπάνω. Οι τελικοί δικαιούχοι θα ενημερωθούν από τον αρμόδιο Κοινωνικό Λειτουργό. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων, θα δοθεί προτεραιότητα σε δικαιούχους, οι οποίοι δεν λαμβάνουν καμία άλλη οικονομική ενίσχυση από ευρωπαϊκά ή κρατικά προγράμματα.

Πηγή

22 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ενισχυτική Διδασκαλία για μαθητές Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη των θεσμών της οικογένειας και της παιδείας, ξεκινάει τη λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές/ριες Δημοτικού (τάξεις Α’ έως ΣΤ’) με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 139/10-11-2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα υλοποιούνται δωρεάν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, από έμπειρες Εθελόντριες Εκπαιδευτικούς, κάθε Πέμπτη και ώρες: 16:30-19:00, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.117/20-10-2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Πέμπτη, 25/11. Οι ενδιαφερόμενοι για την τρέχουσα σχολική χρονιά μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που επισυνάπτεται.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στο πρωτόκολλο του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός, ισόγειο) ή ηλεκτρονικά στο protocol@dpapxol.gov.gr

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι Τρίτη, 23/11.

Πληροφορίες:  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας  και Προώθησης της Απασχόλησης, κα. Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, – 213 2002 831 και 213 2002 893, 6944699587. 

Πηγή

22 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοινωνικό Κομμωτήριο Δήμου Αθηναίων

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο είναι μία πρωτοποριακή δομή που προσφέρει δωρεάν κούρεμα και ξύρισμα σε άστεγους συμπολίτες μας, αλλά και σε οικογένειες που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους.
Βρίσκεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία του Κλάδου Επαγγελματκών Προϊόντων της L’Οréal Hellas (L’Οréal Professional Products) και ανταγωνίζεται τόσο σε αισθητική όσο και σε εξοπλισμό ένα σύγχρονο κομμωτήριο.


Το Κοινωνικό Κομμωτήριο ξεχωρίζει και για έναν ακόμη λόγο: Είναι η πρώτη δομή του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που θα λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Σταυρόπουλο, γνωστό ως Anber, έναν επαγγελματία κομμωτή, που έχει προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο σε ανθρώπους που χρειάζονται φροντίδα και υποστήριξη.

Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 210-8897900 (Μαρίνα Πανταζή).

Πηγή

19 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγία Βαρβάρα: Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία- Διαθέσιμες ημερομηνίες για το 2022

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ΕΔΔΥΠΠΥ και το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» ενημερώνει τις ενδιαφερόμενες ότι συνεχίζει το  πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών για το έτος 2022 σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις εξής ημερομηνίες:

28/1, 24/2, 24/3, 28/4, 26/5, 23/6, 29/9, 27/10, 24/11, 15/12

Προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα:

 • Ηλικία από 40 έως 69 ετών
 • Να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου του μαστού
 • Να έχει περάσει τουλάχιστον ένα έτος από την προηγούμενη μαστογραφία

Η εξέταση γίνεται στον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», Τύρινθος 2, Άνω Πατήσια, ώρα 09.00 το πρωί,  κατόπιν ραντεβού, που προγραμματίζεται με τη συνεργασία του ΚΕΠ Υγείας.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την covid-19.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον και να  προγραμματίσετε το ραντεβού σας, μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΕΠ Υγείας, Ηρακλείου 20, Πλατεία Μακρυγιάννη, στο τηλέφωνο 2105690436, 6906045956

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες. Αν η διάγνωση γίνει έγκαιρα, η ασθένεια έχει καλύτερη πρόγνωση.

Πηγή

19 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συνεχίζεται Η Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες Στον Δήμο Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με την “Ένωση Πολιτών -Καταναλωτών Πετρούπολης”, προχώρησε στην “Αγορά Καταναλωτών” και στην απευθείας διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη διάθεση φτηνών και ποιοτικών προϊόντων.


Η “Αγορά Καταναλωτών” και η διάθεση των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στην πλατεία Αγίου Δημητρίου (στον πεζόδρομο έμπροσθεν του Βοτανικού Κήπου) από τις 9:00 έως τις 14:00, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την “Ένωση Πολιτών – Καταναλωτών Πετρούπολης” στο τηλέφωνο: 210-5021037.

Δείτε αναλυτικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

Πηγή

18 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Αλίμου: Δωρεάν πλύσιμο ρούχων για ευπαθείς ομάδες

Τα καθαρά ρούχα αποτελούν βασικό συστατικό της ατομικής υγιεινής, αλλά και εξασφαλίζουν μια αίσθηση αξιοπρέπειας, φροντίδας κι αγάπης που όλοι έχουμε ανάγκη.

Με την σκέψη αυτή, ο Δήμος Αλίμου δημιούργησε το “Κοινωνικό Πλυντήριο”, για να εξυπηρετηθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης. Άστεγοι, πολίτες που είναι γραμμένοι στις Κοινωνικές Δομές και δυσκολεύονται με τους λογαριασμούς του ρεύματος ή του νερού ή αδυνατούν να αγοράσουν ή να επισκευάσουν το πλυντήριό τους, μπορούν πλέον να αφήνουν τα ρούχα τους (κατόπιν ραντεβού) στο Κοινωνικό Πλυντήριο και να τα παραλαμβάνουν μέσα στην ίδια μέρα στεγνά και καθαρά. 

Το Κοινωνικό Πλυντήριο, εφοδιασμένο με επαγγελματικό πλυντήριο και στεγνωτήριο, στεγάζεται στο κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών (Αριστοτέλους 25 & Αυξεντίου, ισόγειο) και τα ραντεβού κλείνονται στο τηλέφωνο 210 9815521 (Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 7 π.μ. έως 15:00). 

Πηγή

18 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Περιστέρι: Δωρεάν εξετάσεις για HIV και Ηπατίτιδες

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Περιστερίου Γεώργιος Μπεκιάρης ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεων για HIV και Ηπατίτιδες B & C, σε συνεργασία με τη κινητή μονάδα της ΜΚΟ PRAKSIS, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, ώρες 18:00 – 21:00 στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου.

Θα τηρηθούν αυστηρά οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας) για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και την αποφυγή συνωστισμού.

Πηγή

17 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Δωρεάν Προληπτικός έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, σπιρομέτρηση – οξυμετρία για τα μέλη των ΚΑΠΗ

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με τον εθελοντή ιατρό Πνευμονολόγο – Φυματιολόγο κ. Πιλιλίτση Λεωνίδα διοργανώνει δωρεάν προληπτικό έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας, σπιρομέτρηση – οξυμετρία για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τις ακόλουθες μέρες:

ΚΑΠΗ Βάρης: Δευτέρα 22/11/21 και ώρες 10.00 – 13.00

ΚΑΠΗ Βούλας: Τρίτη 23/11/21 και ώρες 10.00 – 13.00

ΚΑΠΗ Βουλιαγμένης: Τετάρτη 24/11/21 και ώρες 10.00 – 12.00

«Μη χάνεις χρόνο! Ρώτα τον γιατρό!  Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα σώζει ζωές» ! 
Εάν: 
• είσαι ενεργός καπνιστής 
• κάπνιζες στο παρελθόν 
• έχεις διακόψει το κάπνισμα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια 

Μη χάνεις χρόνο!

Συμβουλέψου ΤΩΡΑ τον γιατρό σου σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του πνεύμονα και την αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής δόσης.

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου που σχετίζονται με καρκίνο, αλλά οι ασθενείς έχουν αυξημένες πιθανότητες ίασης, εφόσον διαγνωστεί ΕΓΚΑΙΡΑ.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό COVID-19:

– Απαραίτητη η επίδειξη Πιστοποιητικού Εμβολιασμού (και μετά την έλευση 14 ημερών από τη    δεύτερη δόση) ή νόσησης (με ημερομηνία διάγνωσης έως και 180 ημέρες πριν)

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας

– Συμμετοχή με προγραμματισμένα ραντεβού στα τηλέφωνα 2132019920 / 2132019901

Πηγή

17 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πρόσκληση σε εθελοντική συνεισφορά καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Πειραιά που λειτουργεί η ΚΟΔΕΠ

Πρόσκληση σε εθελοντική συνεισφορά καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Πειραιά που λειτουργεί η ΚΟΔΕΠ

H Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά – ΚΟΔΕΠ, υλοποιεί εδώ και 10 χρόνια μία πληθώρα δράσεων κοινωνικής και υλιστικής υποστήριξης ευάλωτων δημοτών και κατοίκων του Πειραιά, με βασικότερη από αυτές τη δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Διδακτική Αλληλεγγύη». Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, παρέχοντας υπηρεσίες υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, καθώς και προετοιμασία Πανελληνίων εξετάσεων.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, λειτουργεί ήδη με την παρουσία 13 Εθελοντών καθηγητών, στο χώρο του 10ου Γυμνασίου Πειραιά που έχει παραχωρηθεί για αυτή τη χρήση, Δευτέρα – Παρασκευή 16.00 – 21.00 και Σάββατο 10.00 – 14.00. Η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται με πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται βάσει νόμου για τις εκπαιδευτικές μονάδες.

Με την παρούσα πρόσκληση και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία του Πειραιά, απευθύνουμε έκκληση εάν κάποιος επιθυμεί να ενταχθεί στην ομάδα των εθελοντών καθηγητών να επικοινωνήσει μαζί μας. Κάθε συνεισφορά είναι εξαιρετικά χρήσιμη προκειμένου να ενισχυθεί στο μέγιστο ο θεσμός και η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Οι ειδικότητες που έχουμε ανάγκη είναι: φιλόλογοι, μαθηματικοί, χημικοί και καθηγητές ξένων γλωσσών (ειδικά αγγλικά και γαλλικά).

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτήν την προσπάθεια παρακαλώ να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εθελοντισμού (Πλατεία Κοραή 1, κάτω από το Δημαρχείο), είτε στο τηλέφωνο 2132022660, είτε μέσω email: ethelontismos@piraeus.gov.gr και στέλεχος της ΚΟΔΕΠ θα έρθει σε επαφή μαζί σας.

Πηγή

16 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος Στον Δήμο Πετρούπολης Από Την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχει στο «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.), δίνοντας τη δυνατότητα σε όσες γυναίκες το επιθυμούν να πραγματοποιήσουν Δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

 Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε  ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ε.Α.Ε., θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη (έμπροσθεν του Α΄ΚΑΠΗ Πετρούπολης). 

 Για το ραντεβού μαστογραφίας, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 210-5064078 & 210-5064076 (καθημερινά, 09:00-13:00).

 Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας

Το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού, υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Estée Lauder Hellas.

Προϋποθέσεις για τον Μαστογραφικό Έλεγχο

 • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών
 • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες
 • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό
 • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά)

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος σε δήλωσή του τόνισε: «Έχει αποδειχθεί ότι η καλύτερη προστασία απέναντι στον καρκίνο του μαστού είναι η πρόληψη. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Πετρούπολης στηρίζει ενεργά την εκστρατεία πρόληψης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να ενημερωθούν, να λάβουν συμβουλές και να υποβληθούν σε αυτόν τον απολύτως απαραίτητο, λεπτομερή ιατρικό έλεγχο.

Καλώ λοιπόν τις γυναίκες της Πετρούπολης να προσέλθουν και να κάνουν δωρεάν τον ετήσιο μαστογραφικό τους έλεγχο. 

Γιατί η υγεία των δημοτών μας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα!».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ακόλουθο συνδεσμο: cancerhellas.org

Κέντρο επικοινωνίας της Ε.Α.Ε.210-3826600

Πηγή

16 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δροσιά: 116η Δράση Διάθεσης Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες

ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” με τη διοργάνωση της 116ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 στη Δροσιά, στην Πλατεία Ελ.Κορολή (επί της συμβολής των οδών Τραπεζούντος και Ρόδων) στη Δροσιά, με ώρες λειτουργίας 08:00 – 14:00.

Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, καθώς δεν θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

Επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1) Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.

2) Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.

3) Ακόμα, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στα Κοινωνικά Συσσίτια των Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Ροδοπόλεως και Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγ. Στεφάνου του Δήμου Διονύσου κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, στα τηλ. 213 213 9806 και 210 8142972 (εσωτερικό 201).

Επισυνάπτεται αρχείο με τα προϊόντα που διαθέτουν οι παραγωγοί.

Πηγή

15 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πρόσκληση ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα στο πλαίσιο εφαρμογής των δράσεων:

Α) Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου (Β΄θμια εκπαίδευση)

Β) Διδακτική υποστήριξη μαθητών Α΄βάθμιας εκπαίδευσης,

Καλεί εκπαιδευτικούς (εν ενεργεία ή μη) αλλά και κατόχους πτυχίων ΑΕΙ που επιθυμούν να διδάξουν εθελοντικά στις παραπάνω δράσεις να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα γραφεία του Τμήματος Παιδείας του Δήμου μας (Ευαγγ. Σχολής 26 & Β. Ηπείρου) .

Υποβολή αιτήσεων :

Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη: 09:00 – 14:00.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν : α) Φωτοτυπία πτυχίου,  β) Φωτοτυπία ταυτότητας.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ COVID 19:

Απαραίτητη προϋπόθεση: 

– Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή 

– Rapid Test(δύο φορές την εβδομάδα) ή 

– Πιστοποιητικό Νόσησης

Τηλ. Πληροφοριών:  210 – 76 09 347-348 -342.

Πηγή

15 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λευκάδα: Υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Η υποβολή αιτήσεων εγγραφής στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών – Κοινωνικό Παντοπωλείου Δήμου Λευκάδας, για το ά εξάμηνο του 2022, θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 12-11-2021 έως και 30-11- 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες στα τηλ.: 2645360607, 2645360534, 2645360592.

Πηγή

12 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Χωριό παραγωγών και καταναλωτών

Την Κυριακή 14η Νοεμβρίου 2021, στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών”, που διοργανώνεται από τον ”Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

Το “ Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών ” είναι μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα. Παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές στους καταναλωτές της πόλης μας. Ταυτόχρονα συλλέγονται προϊόντα και διατίθενται στις κοινωνικές δομές που εδρεύουν στον Δήμο Βύρωνα. Πρόκειται για μια σημαντική δράση αλληλεγγύης η οποία διοργανώνεται από τον “Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” όπως ορίζεται από τον Νόμο 4497/2017, άρθρο 37  και προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν μεταξύ άλλων τα εξής προϊόντα:Αλεύρι, αλλαντικά, αρτοσκευάσματα, απορρυπαντικά, αυγά, αραχίδα από Ηλεία, γαλακτοκομικά, γλυκά κουταλιού, ελιές, ζυμαρικά, κηπευτικά και φρούτα εποχής, κρεμμύδια, ξηροί καρποί, κέτσαπ, κρητικά τυριά, λάδι,  λαζάνια, λουκάνικα, παραδοσιακά λουκάνικα, λουκούμια, μαρμελάδες, μέλι, σύκα από την Β. Εύβοια,  ξύδι, οίνος, όσπρια, παξιμάδια, παραδοσιακά εδέσματα, πατάτες, πελτές τομάτας, πορτοκάλια, ρίγανη, ρόδια, παράγωγα ροδιού από την Β. Εύβοια, ρύζι, σάλτσες, σκόρδα, σταφίδες, ταχίνι, τυροκομικά, χαλβάς, χαλβάς Φαρσάλων,  αρωματικά βότανα, κ.α.

Ο Σύλλογος Καταναλωτών Βύρωνα «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» θέλοντας να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και την στήριξη του στους πληγέντες, από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, παραγωγούς της Β. Εύβοιας, Αττικής και Λακωνίας, ζητά από το καταναλωτικό κοινό του Δήμου μας, να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, επιλέγοντας προϊόντα από παραγωγούς των πληγέντων περιοχών, που θα φιλοξενούνται στο «Χωριό παραγωγών και καταναλωτών» τον Νοέμβριο.

Για να δείτε τους παραγωγούς και τα προϊόντα πατήστε ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη του συλλόγου. Ιστοσελίδα: www.skva.gr email: Info@skva.gr. Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών» είναι: τα λεωφορεία 203 – 204 (Στάση ΙΚΑ), 214 (13η Στάση) και το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα). 

Πηγή

12 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν διενέργεια τεστ ΠΑΠ από το Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου πιστός πάντα στην αναγκαιότητα των προληπτικών εξετάσεων που μπορούν να σώσουν ζωές, από Δευτέρα 15 μέχρι Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 θα χορηγήσει σε γυναίκες του Ν. Καβάλας TEST PAP – ΔΩΡΕΑΝ.

Προηγούνται οι ανασφάλιστες. Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να έχουν μαζί το ΑΜΚΑ τους. Για την είσοδό τους στο γραφείο του Συλλόγου απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου εξαμήνου ή rapid test και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Οι εγγραφές θα γίνονται Δευτέρα- Παρασκευή και στις ώρες 10πμ με 12, στα γραφεία του Συλλόγου Κ. Παλαιολόγου 9. Πληροφορίες στο τηλ. 2510 620208.

Πηγή

12 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πεντέλη: Δράση αλληλεγγύης για τους σεισμοπαθείς της Κρήτης

Ο Δήμος Πεντέλης, με σκοπό τη στήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας από τους πρόσφατους σεισμούς στην Κρήτη και ειδικότερα στο Αρκαλοχώρι Μινώα Πεδιάδος, διοργανώνει Δράση Αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης το Σάββατο 13 Νοεμβρίου και ώρες 10:00 – 14:00 στο Πνευματικό Κέντρο στην Πλατεία Νέας Πεντέλης.

Υπάρχει ανάγκη για:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας:

 • Τρόφιμα μακράς διαρκείας (όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες, κτλ.)
 • Γάλατα τύπου εβαπορέ ή συμπυκνωμένα
 • Παιδικές τροφές

Σκεύη φαγητού μίας χρήσεως:

 • Μαχαιροπήρουνα
 • Πιάτα
 • Ποτήρια

Είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής:

 • Σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες
 • Σφουγγάρια, απορρυπαντικά, χλωρίνη, σαπούνι πιάτων
 • Αντισηπτικά
 • Γάντια μίας χρήσεως

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν και στο τηλέφωνο: 2132050004 και 2108100884

Η συμβολή όλων μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως τονίζει ο Δήμος.

Πηγή

12 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έως το τέλος του 2021 οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φαρμακείο στον Δήμο Αλεξάνδρειας

Έως τις 30 Δεκεμβρίου 2021, θα συνεχιστούν οι εγγραφές δημοτών για την ένταξη στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου, όπως ενημερώνει σχετικά, ο Δήμος Αλεξάνδρειας.

Το πρόγραμμα για δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά πολίτες ανασφάλιστους ή και ασφαλισμένους, που το εισόδημά τους είναι κάτω του ορίου της φτώχειας, όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ .

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, παρακαλεί, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες όταν επισκέπτονται το Κοινωνικό Φαρμακείο για ενημέρωση να έχουν μαζί τους το τελευταίο εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης ώστε να μην ταλαιπωρηθούν.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο στεγάζεται επί της οδού ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 64, τηλ.:2333041456 και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00  – 16:00.

Πηγή

11 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments