organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Χανιά: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Συσσίτιο

Από τη Δευτέρα  26 Φεβρουαρίου 2024 έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 12η βραδινή θα είναι ανοιχτή η διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι πολίτες κάτοικοι του Δήμου Χανίων θα μπορούν να υποβάλλουν με εξαιρετικά απλό τρόπο, αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους για ένταξη στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών στον Δήμο Χανίων «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχή Συσσιτίου», στην ιστοσελίδα: https://chania.aitiseispoliton.gr

Δικαίωμα αίτησης στις εν λόγω Δομές έχουν άτομα – νοικοκυριά, που διαμένουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας. Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Για τη βοήθεια κάθε Συνανθρώπου μας, που δεν έχει πρόσβαση σε Internet, H/Y και για όποια δυσκολία προκύψει, θα παρέχεται υπηρεσία υποστήριξης. Σε αυτή την περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως φέρνοντας μαζί τους, τα κατά περίπτωση, αναγκαία δικαιολογητικά κατά τις εργάσιμες μέρες ως εξής:

Ημερήσια εξυπηρέτηση :

– στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Πρόνοια), στο ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων, 09:00 – 14:00 (Τηλέφωνο: 28213 – 41693 και 28213 – 41695),

– για την παροχή Συσσιτίου στα γραφεία  της Ιεράς Μητρόπολης  Κυδωνίας & Αποκορώνου, που βρίσκονται στην οδό  Αντωνίου Γιάνναρη 2  Χανιά,  10:00 – 13:00  (Τηλέφωνο : 28210 – 27807),

– στη ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση στην οδό Μπουνιαλή 11-19 στο Εμπορικό Κέντρο ΕΡΜΗΣ, 10:00 – 13:00 (Τηλέφωνο: 28210 – 58908),

– στο Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χανίων, στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Σούδας, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα (Τηλέφωνο: 28213 – 41688) .

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

23 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πάτρα: Αστικοί λαχανόκηποι στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου

Πρόγραμμα αστικών λαχανόκηπων, υλοποιεί το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ζωής, της ενίσχυσης της υγιεινής διατροφής, της κοινωνικής αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης.

Πρόκειται για δημιουργία λαχανόκηπων στον περιβάλλοντα χώρο του Πάρκου και εκμάθησης καλλιέργειας σε μικροκλίμακα για αστικούς χώρους, όπως ταράτσες, μπαλκόνια, παρτέρια πολυκατοικιών.

Το πρόγραμμα ανοίγει τις «πύλες» του για όλο το κοινό της πόλης από 26 Φεβρουαρίου έως τέλος Μαρτίου, κάθε Δευτέρα 10 π.μ. – 11 π.μ., στον χώρο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στη Πλαζ Αγυιάς.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πάρκου, οι συμμετέχοντες αποκτούν βασικές γνώσεις καλλιέργειας, ανατομίας των φυτών, διαχείρισης των διαθέσιμων φυσικών πόρων και τέλος, συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες όπως όργωμα, φύτεμα, ξεβοτάνισμα, σκάλισμα, λίπανση και συγκομιδή.

Αναδεικνύοντας την αξία της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, τα προϊόντα που θα συγκομιστούν θα προμηθεύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων και τη Δομή Συσσιτίων.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2610461225 και 2610436652 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.), στο email: parkoedu@gmail.com ή στο messenger της σελίδας του Facebook: Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων.

(Σημειώνεται ότι τα προγράμματα στη φύση υλοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή και μόνο πρωινές ώρες, σύμφωνα με το ωράριο εργασίας και με τους όρους της σύμβασης των εργαζόμενων καθηγητών της Φυσικής Αγωγής).

Πηγή

21 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου σπιρομέτρησης στον Βύρωνα

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο σπιρομέτρησης διοργανώνει ο δήμος Βύρωνα σε συνεργασία  σε συνεργασία με το Τμήμα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου,  στο ΚΑΠΗ της Αγίας Τριάδας, (Βουτζά 73 & Φλέμινγκ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού καλώντας στα τηλέφωνα 2107651583 & 2107652588 και ώρες 9:00 – 13:00.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη και την εθελοντική συμμετοχή της ιατρού πνευμονολόγου-φυματιολόγου κας Σπηλιωτοπούλου Ανδρομάχης – Ελευθερίας, επιδεικνύοντας τη δέσμευση μας για υψηλή ποιότητα υγειονομικής περίθαλψης.

Πηγή

20 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αιγάλεω: Διοργάνωση δωρεάν υπερηχογραφημάτων

O Δήμος Αιγάλεω, πιστεύοντας στη αξία προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και ανταποκρινόμενος στις προτάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οργανώνει και συντονίζει παρεμβάσεις με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση ανάμεσα στους συνδημότες βασικών νοσημάτων, ώστε να προάγει το επίπεδο υγείας όλων. 

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» και την Γενική Kλινική «Βουγιουκλάκειο», στο πλαίσιο  της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, μέσα από την Δομή των Δημοτικών Ιατρείων – ΚΕΠ Υγείας Αιγάλεω, διοργανώνουν δωρεάν υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα Δημοτικά Ιατρεία – ΚΕΠ Υγείας (Mάρκου Μπότσαρη 63) την  Τρίτη 20/2/2024 ώρες 10.00 – 14.30 και την Τετάρτη 21/2/2024 ώρες 9 – 11.30, κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2105319740.

Πηγή

16 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάρπαθος: Έναρξη αιτήσεων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρπάθου καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους του, να καταθέσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι αιτήσεις διατίθενται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καρπάθου κατόπιν προ-συνεννόησης στον τηλεφωνικό αριθμό 2245360151.

Μπορούν να καταθέσουν αίτηση μόνιμοι κάτοικοι Καρπάθου-Έλληνες, Ευρωπαίοι πολίτες και αλλοδαποί με νόμιμα δελτία διαμονής. Οι αιτήσεις θα ελέγχονται ανά εξάμηνο.

Πηγή και δικαιολογητικά

15 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Αιτήσεις για τους δημοτικούς λαχανόκηπους

Οι δημοτικοί λαχανόκηποι Νεάπολης-Συκεών εδώ και πάνω από μία δεκαετία δίνουν τη δυνατότητα σε εκατοντάδες δημότες και δημότισσες να καλλιεργούν τη δική τους γη εξασφαλίζοντας έτσι βασικά είδη διατροφής για το νοικοκυριό τους ενώ παράλληλα αποκτούν και μια διέξοδο δημιουργικής απασχόλησης.

Όπως κάθε χρόνο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και φέτος να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των 100 κηπαρίων που είναι μοιρασμένα σε τρεις δημοτικές ενότητας (Νεάπολης, Πεύκων και Συκεών). Οι αιτήσεις θα κατατίθενται έως την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι στο τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου Νεάπολης-Συκεών στα Πεύκα.

Εξαιτίας της φύσης της παροχής, είναι σαφές ότι προτεραιότητα θα δοθεί στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος στηρίζει τους δικαιούχους στους οποίους παραχωρείται κάθε χρόνο η χρήση και η καλλιέργεια των δημοτικών λαχανόκηπων παρέχοντάς τους δωρεάν σπόρους, φυτά, εργαλεία, νερό αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη από συνεργαζόμενους γεωπόνους.

Με στόχο δε, να ενισχυθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της αξιοποίησης των δημοτικών λαχανόκηπων οι καλλιεργητές προσφέρουν μέρος της συγκομιδής (τουλάχιστον 10%) στη Δομή Παροχής Σίτισης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μαζί με την υποβολή της αίτησης:

 • -Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
 • -Φωτοτυπία του Εκκαθαριστικού 2022
 • -Φωτοτυπία Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης
 • -Φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας σε ισχύ (εφόσον υπάρχει)
 • -Αποδεικτικά στοιχεία εφόσον πρόκειται για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, δικαιούχοι ΚΕΑ, πολύτεκνοι κλπ)

Επιπλέον πληροφορίες παρέχονται από τη διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Νεάπολης-Συκεών στα 2313 502274, 2313502229

Πηγή

14 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

ΚΑΠΗ Θέρμης: Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος

Η προληπτική φροντίδα των ματιών είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας υγιούς όρασης. 

Οι συχνές οφθαλμικές εξετάσεις βοηθούν στην έγκαιρη ανίχνευση πιθανών προβλημάτων και την άμεση παρέμβαση για τη διατήρηση της πολύτιμης όρασής μας. 

Για τον λόγο αυτόν το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Θέρμης, σε συνεργασία με την κινητή οφθαλμολογική μονάδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λεσχών Lions και με την βοήθεια εξειδικευμένων εθελοντών ιατρών της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ πραγματοποιεί δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στο ΚΑΠΗ Θέρμης και ώρες 10.00 – 13.30. 

Υπεύθυνη Δράσης η Συντονίστρια του ΚΕ.Π. Υγείας Θέρμης Μάγδα Παπανίκου

Πηγή

14 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Eπιστρέφουν τον Φεβρουάριο οι δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα

Ο θεσμός των δωρεάν ξεναγήσεων σε ιστορικά σημεία της Αθήνας που έχει αγκαλιάσει το κοινό και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας, επιστρέφει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης με νέο πρόγραμμα.

Οι πρώτες ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και αποτελούν μία περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και στις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και διπλωματούχους ξεναγούς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο με κράτηση θέσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα opandaxenagiseis.gr

Πληροφορίες και διευκρινήσεις στο kete@opanda.gr, καθώς και στο τηλέφωνο 210 7232603 & 604, Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-15:00.

Μείνετε συντονισμένοι για το πρόγραμμα των επόμενων ξεναγήσεων!

*Το εισιτήριο εισόδου στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους επιβαρύνει τους συμμετέχοντες στην ξενάγηση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις ξεναγήσεις την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024:

ΛΟΦΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ 10:30| Σημείο συγκέντρωσης: Ναός Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη Ξεναγός: Άννα Μπενάκη (έως 40 άτομα)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 10:30| Σημείο συγκέντρωσης: είσοδος από Βασ. Σοφίας Ξεναγός: Γεωργία Τόγκα (έως 40 άτομα)

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ 10:30| Σημείο συγκέντρωσης: είσοδος από οδό Αδριανού, απέναντι από τον Άγιο Φίλιππο Ξεναγός: Τζέμμα Οικονομοπούλου (έως 40 άτομα)

ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  10:30| Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Τοσίτσα 1 Ξεναγός: Νόρα  Παντελάκη (έως 40 άτομα)

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΠΕΝΙΖΕΛΩΝ 11:00| Σημείο συγκέντρωσης: Αδριανού 96, Πλάκα Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 200 άτομα)

Πηγή

13 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου σπιρομέτρησης στον Βύρωνα

Το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Υγείας του Δήμου Βύρωνα έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 δωρεάν προληπτικό έλεγχο σπιρομέτρησης, στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) της Αγίας Τριάδας, Βουτζά 73 & Φλέμινγκ (9:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.).

Η σπιρομέτρηση, μια απλή και ανώδυνη εξέταση, διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά και αποτελεί ουσιαστικό μέσο για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την Επισκέπτρια Υγείας κ. Παναγιωτακοπούλου Βασιλική στα τηλέφωνα  210-7651583 & 210-7652588 και ώρες 9:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.

Πηγή

13 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κηφισιά: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος ακουστικής ικανότητας 

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με  το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και  με την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA, διοργανώνει Δωρεάν Πρόγραμμα πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας με τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) που πραγματοποιείται από συνεργαζόμενο ΩΡΛ Ιατρό

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στην Βίλλα Κώστα Νέα Ερυθραία, ώρες: 10:00-14:00.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 8071263

Πηγή

12 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Διενέργεια ΤΕΣΤ ΠΑΠ στο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Γαλατσίου

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της πρόληψης, ξεκινά και πάλι την ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 τη ΔΩΡΕΑΝ διενέργεια ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΤΕΣΤ ΠΑΠ) στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με το Ν.Γ.Ν.Α «Αλεξάνδρα».

Η λήψη του θα πραγματοποιείται από εξειδικευμένη μαία στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου, και στη συνέχεια θα αποστέλλεται στο κυτταρολογικό τμήμα του  Ν.Γ.Ν.Α «Αλεξάνδρα» για τη διεξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Τα Τεστ ΠΑΠ θα πραγματοποιούνται  κάθε Τρίτη  15:45 μ.μ. – 17:30 μ.μ. στον 1ο όροφο, Γραφείο 6, όπου βρίσκεται το Δημοτικό Ιατρείο, εντός του Δημαρχείου στην οδό Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους ΜΟΝΟ  κατόπιν ραντεβού:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα): https://forms.gle/9Q1JZENERShDtmo66

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: 210.2933.956, 210.2222.011 και 210.2223.826 

*Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.  

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠ; Το τεστ ΠΑΠ  είναι από τις βασικότερες εξετάσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να περιλαμβάνει στον ετήσιο προληπτικό γυναικολογικό της έλεγχο. Πρόκειται για μια απλή, ανώδυνη και γρήγορη εξέταση με στόχο την ανίχνευση δυσπλασιών και προκαρκινικών καταστάσεων αλλά και τον εντοπισμό καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καθώς και μικροβιακών και μυκητιασικών λοιμώξεων (τραχηλίτιδα, κολπίτιδα).

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ; Οι γυναίκες κάθε ηλικίας (6 μήνες μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή έως και προχωρημένης εμμηνόπαυσης) ωφελούνται από το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου και συστήνεται να κάνουν ΤΕΣΤ ΠΑΠ κατά προτίμηση κάθε χρόνο. Αν το αποτέλεσμα του τεστ δεν είναι φυσιολογικό, τότε η στενή παρακολούθηση ή η θεραπεία ελαττώνουν δραστικά την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του τράχηλου της μήτρας.

ΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ; Το τεστ ΠΑΠ μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε μέρα του κύκλου εκτός από τις μέρες της εμμήνου ρύσεως. Πρέπει να γίνει αποχή από τις σεξουαλικές επαφές και να μην γίνονται κολπικές πλύσεις  και χρήση κολπικών αλοιφών και ταμπόν  48 ώρες πριν την εξέταση.

Ο ετήσιος έλεγχος (check up) και ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορούν να προλάβουν τον κίνδυνο. Με την εγγραφή σας στην πλατφόρμα του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ( Κέντρο Πρόληψης Υγείας ) του Δήμου Γαλατσίου, μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δωρεάν δράσεις και εξετάσεις που κάνει ο Δήμος. https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Πηγή

12 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πάτρα: Δωρεάν προγράμματα «Άθληση στη Φύση» από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων

Σύγχρονα και δωρεάν προγράμματα με τίτλο «Άθληση στη Φύση», έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να παρέχει το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, τα οποία υλοποιούνται στο Έλος Αγυιάς και στο Νότιο Πάρκο.

Το πρόγραμμα του Έλους Αγυιάς περιλαμβάνει Περπάτημα με Μπατόν Πεζοπορίας (Σκανδιναβικό / Nordic Walking)κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 11.00 έως 12.00, όπως επίσης και Θεραπευτική Γυμναστική, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 11.00 έως 12.00

Το πρόγραμμα του Νότιου Πάρκου περιλαμβάνει Περπάτημα στη φύση σε συνδυασμό με ασκήσεις βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 09.00 έως τις 10.00 με σημείο συνάντησης το πλάτωμα πλησίον του ΝΟΠ. Ακόμη, πραγματοποιείται Θεραπευτική Γυμναστική κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 09.00 έως τις 10.00, με αφετηρία το ίδιο σημείο συνάντησης.

Όπως σημειώνεται, όλα τα προγράμματα «Άθλησης στη Φύση» έχουν στόχο τη βελτίωση της σωματικής κατάστασης αλλά πρωτίστως επιδιώκουν να φέρουν σε επαφή το πνεύμα των αθλούμενων με το φυσικό περιβάλλον και με το πνεύμα των υπόλοιπων συμμετεχόντων, έτσι ώστε να διαμορφωθούν αμοιβαίες σχέσεις σεβασμού, συνεργασίας καθώς και μια ιδιαίτερη τοπική κουλτούρα που έχει ως αναπόσπαστο στοιχείο τους ελεύθερους, κοινόχρηστους, καθαρούς και ιδιαίτερους φυσικούς χώρους αλληλεπίδρασης.

Όλες οι διαδικασίες που ακολουθούνται στα προγράμματα μεριμνούν εκ προοιμίου για τη μη διατάραξη της βιοποικιλότητας της περιοχής και για τη σωστή μεταχείριση των έργων υποδομής των χώρων δράσης. Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή τους είναι η Γιώτα Φουράκη, δημοτική υπάλληλος, γυμνάστρια και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαχείριση Γήρανσης και χρόνιων Νοσημάτων.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο  2610461225 και 2610436652 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.), στο e-mail: parkoedu@gmail.com ή στο messenger της σελίδας του Facebook: Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων

(Σημειώνεται ότι τα προγράμματα στη φύση υλοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή και μόνο πρωινές ώρες, σύμφωνα με το ωράριο εργασίας και με τους όρους της σύμβασης των εργαζόμενων καθηγητών της Φυσικής Αγωγής).

Πηγή

9 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συνεχίζεται η δωρεάν νομική συμβουλευτική από το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Συνεχίζεται και φέτος η επιτυχημένη συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. που ξεκίνησε το 2022 και εξασφάλισε επισκέψεις Νομικών Συνεργατών της ΓΣΕΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Δήμου για να παρέχουν  εξατομικευμένες συναντήσεις με πολίτες και να απαντήσουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ προφορικά και γραπτά σε ερωτήματα για θέματα όπως:

 • Τι σύνταξη θα λάβω;
 • Έχω θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα;
 • Χρειάζεται να εξαγοράσω πλασματικό χρόνο ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθώ;
 • Δικαιούμαι άδεια μητρότητας;
 • Δικαιούμαι σύνταξη αναπηρίας; Ποιες οι κατηγορίες της σύνταξης αναπηρίας; Υπό ποιες προϋποθέσεις χορηγείται η σύνταξη αναπηρίας σε κάθε κατηγορία;
 • Πως υπολογίζεται η αποζημίωση απόλυσής μου;
 • Υπερωρίες, εργασία την Κυριακή
 • Διαφορές μεταξύ πλήρους και μειωμένης σύνταξης
 • Ημέρες ετήσιας άδειας. Τρόποι διεκδίκησης δεδουλευμένων από τον εργοδότη κλπ.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και για την άμεση εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας ο Δήμος εξασφάλισε και νέες ημερομηνίες που οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν δωρεάν στους Νομικούς συνεργάτες της ΓΣΕΕ και να λάβουν εξατομικευμένες απαντήσεις για εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα.

Όσοι συμπολίτες ενδιαφέρονται να κλείσουν ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού με Νομικό Συνεργάτη της ΓΣΕΕ για διατύπωση σχετικών ερωτημάτων μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου στα τηλέφωνα: 210 9422927, 210 9418655, 210 3462125, 210 3426414.

Πηγή

8 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν μαθήματα ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού στη Γλυφάδα 

Δωρεάν πρόγραμμα μαθημάτων ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, διοργανώνει ο Δήμος της πόλης σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γλυφάδας, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου.

Οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν, προγραμματίσουν ρομπότ, να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν, να μάθουν!

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, και θα διαρκέσουν οκτώ εβδομάδες. Η διάρκεια κάθε εργαστηρίου θα είναι 90 λεπτά, μία φορά την εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να δηλώσουν συμμετοχή στο  link   https://glyfada.gr/robotics

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για αιτήσεις μέχρι και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

«Η ρομποτική ακονίζει το μυαλό και διεγείρει τη σκέψη και τη φαντασία. Συνδυάζει τη µάθηση µε το παιχνίδι, µετατρέπει την εκπαίδευση σε μια ακόμα πιο χαρούμενη και διασκεδαστική δραστηριότητα. Ζωηρεύει το ενδιαφέρον του παιδιού για την πληροφορική και την τεχνολογία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνουμε ειδικά ολιγομελή εργαστήρια ρομποτικής, δωρεάν για όλους τους μαθητές δημοτικού», δηλώνει μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και προσθέτει ότι:

«Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο με καθένα από τα πεδία του STEM (Science, Technology, Engineering, Math). Θα μάθουν πρακτικά πώς να σχεδιάζουν, να προγραμματίζουν και να κατασκευάζουν τα δικά τους ρομπότ!»

Πηγή

7 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σάμου: Ζητεί ενίσχυση σε συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης

Άμεσες ανάγκες πρέπει να καλυφθούν στο Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σάμου, που παρέχει δωρεάν είδη σε άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή γενικότερα ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το τοπικό Κοινωνικό Παντοπωλείο καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη συγκέντρωση και διανομή των απαραίτητων. Ωστόσο, οι ανάγκες των ωφελούμενων είναι, όπως σημειώνει, τεράστιες.

Γι’ αυτό και οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του παρακαλούν θερμά τους πολίτες για τη συγκέντρωση των παρακάτω αναγκαίων ειδών:

 • Λάδι
 • Γάλατα εβαπορέ
 • Όσπρια
 • Ρύζι
 • Φρυγανιές
 • Καφέ
 • Δημητριακά
 • Μπισκότα 
 • Κονσέρβες
 • Πάνες βρεφικές (νούμερα 4-5-6)
 • Πάνες ενηλίκων (Large)
 • Μωρομάντηλα
 • Σερβιέτες
 • Σαμπουάν
 • Αφρόλουτρα
 • Χλωρίνες
 • Υγρά πιάτων

Πηγή

6 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Αττικής: Πρόγραμμα Ψηφιακών Μαστογραφιών 2024

Δεν ξεχνάμε το ραντεβού για την Υγεία μας. Όσες κυρίες της πόλης δεν έχουν κάνει πρόσφατη εξέταση μαστογραφίας μέσα από το πρόγραμμα του Δήμου και του ΕΔΔΥΠΠΥ, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για την εξέταση του Δεκεμβρίου καλώντας στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου στο τηλέφωνο 2132000273 και 2102724045 (εσωτ. 8), 9.00 – 14.30.

Οι εξετάσεις αφορούν γυναίκες από 40 έως 69 ετών, οι οποίες δεν έχουν νοσήσει ή νοσούν από CA μαστού ενώ πρέπει να έχει περάσει ένα έτος από την τελευταία τους μαστογραφία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα ψηφιακής μαστογραφίας υλοποιείται με την συνδρομή του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

5 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βέροια: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι-ωφελούμενοι του Κοινωνικού Φαρμακείου για το έτος 2024, καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους από την Πέμπτη 1  Φεβρουαρίου 2024 έως και την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου, που βρίσκεται στη διεύθυνση Σταδίου 51. 

Για ταχύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλούνται οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού με τη Δομή, είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Δήμου στο  https://veria.irantevou.gr χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet,  είτε τηλεφωνικά στο 23313-53822. 

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής:                                                                                     

 1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδεια παραμονής σε ισχύ.
 3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ω. ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου μέσω TAXIS, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας 
 4. Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων
 5. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών 
 6. Μία μικρή φωτογραφία τύπου διαβατηρίου
 7. Αίτηση (χορηγείται από την Υπηρεσία)

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση:

 1. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο (των αιτούντων ή και των προστατευόμενων μελών)
 2. Επίσημη ιατρική γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας (των αιτούντων ή και των προστατευόμενων μελών)
 3. Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) περί ποσοστού αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (των αιτούντων ή και των προστατευόμενων μελών)
 4. Αντίγραφο εξατομικευμένης έκθεσης κοινωνικής έρευνας από αρμόδια δημόσια ή δημοτική υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, με την οποία να διαπιστώνεται η οικογενειακή-οικονομική-κοινωνική κατάσταση του ατόμου και οι συνθήκες διαβίωσής του ή της οικογένειας του
 5. Εγκεκριμένη αίτηση ΕΕΑ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα), πρώην ΚΕΑ
 6. Νόμιμα δικαιολογητικά για μετανάστες, ομογενείς
 7. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο κατά περίπτωση

               Τα ετήσια εισοδηματικά κριτήρια (όπως αυτά ορίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ) που θα ληφθούν υπόψη για τους δυνητικά ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι ενδεικτικά τα εξής:   

 •  – άτομα με εισόδημα έως 5.712 € ετησίως
 •  – νοικοκυριά με δύο ενήλικες με εισόδημα έως 8.568 € ετησίως
 •  – νοικοκυριά με δύο ενήλικες και ένα εξαρτώμενο παιδί ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα έως 10.281 € ετησίως
 •  – νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 11.995 € ετησίως
 •  – νοικοκυριά με δύο ενήλικες και τρία εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα έως 13.708 € ετησίως
 •  – νοικοκυριά με έναν ενήλικα και ένα εξαρτώμενο παιδί ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα έως 7.425 € ετησίως 
 •  – νοικοκυριά με έναν ενήλικα και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 9.139 € ετησίως
 •  – νοικοκυριά με έναν ενήλικα και τρία εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 10.852 € ετησίως

*Προσαύξηση για κάθε ενήλικα ή παιδί >14 ετών 2.856,00€ και για κάθε παιδί <14 ετών 1.713,60€.

Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 2331353822.

Σημειώνεται ότι όσοι πραγματοποίησαν εγγραφή κατά τα προηγούμενα έτη, θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους.

2 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εθελοντές εκπαιδευτικούς για το Κοινωνικό Φροντιστήριο αναζητά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους γονείς ότι προσφέρει εθελοντικά μαθήματα (κοινωνικό φροντιστήριο) σε όποιον/α μαθητή/τρια επιθυμεί. Επίσης προσφέρονται συνεδρίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου από ειδικά εκπαιδευμένο εκπαιδευτικό.

Παράλληλα, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ΚΑΛΕΙ τους ενδιαφερομένους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ενταχθούν στο μητρώο εθελοντών και να προσφέρουν εθελοντικά μαθήματα στους συμπολίτες μας τις απογευματινές ώρες.

Οι γονείς-κηδεμόνες και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στέλνοντας mail στα: kentrokoinotitasalexandroupoli@gmail.com ή keaalexpolis@hotmail.com (υπόψη του Επαγγελματικού Συμβούλου). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2551026298 και 2551053043.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ

Πηγή

1 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηγουμενίτσα: Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας (ωτοσκόπηση)

Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA, διοργανώνει Πρόγραμμα Πρόληψης και Πρώιμης Διάγνωσης της Ακουστικής Ικανότητας με τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) που πραγματοποιείται από συνεργαζόμενο ΩΡΛ Ιατρό.

Η εξέταση (ωτοσκόπηση) θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα από 10:00 έως 14:00.

Για ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του ΚΕΠ Υγείας: 26653 61118 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένου αριθμού εξετασθέντων.

Πηγή

31 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μεσολόγγι: Αιτήσεις των πολιτών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Μεσολογγίου Ιωάννης Κουτσοθεόδωρος, στο πλαίσιο της ένταξης της Πράξης «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», καλεί τους δημότες να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την ένταξή τους στο πρόγραμμα Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών, για την χρονική περίοδο Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2024. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο χώρο της δομής, που βρίσκεται στην οδό Λουδοβίκου Βαυαρίας 13, καθημερινά από τις 9:00π.μ. έως τις 13:00μ.μ. και μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2024, προσκομίζοντας απαραίτητα τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (τελευταίου εξαμήνου) και επίσημο έγγραφο σε περίπτωση διάστασης
3. Αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφελείας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας
4. α) Φορολογική Δήλωση (Ε1) και Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας οικονομικού έτους 2023 (το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά το ποσό των 6.000 ευρώ)
β) Εκκαθαριστικό τελευταίας εκκαθάρισης (ΕΝΦΙΑ), όπου φαίνεται η αξία της ακίνητης περιουσίας ή Έντυπο Ε9 και σε περίπτωση που δεν υπάρχει ακίνητη περιουσία, (εκτύπωση από το gsis (taxisnet) ότι δεν έχει υποβληθεί δήλωση Ε9)
5. Πιστοποιητικό αναπηρίας από αρμόδια Υγειονομική επιτροπή ή ΚΕΠΑ, σε ισχύ.
6. Υπεύθυνη Δήλωση ευθύνης του δικαιούχου (σε περίπτωση μεταβολής κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων της οικογενειακής κατάστασης).
7. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί κατά περίπτωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου 2631 0 23192.

Πηγή

31 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Επαναλειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης θα επαναλειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο, με στόχο την δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, ανήκουν στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες. 

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν και στόχο έχουν να καλυφθεί όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών της πόλης μας, ώστε όλοι να έχουν αξιοπρεπή και ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: Οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα, πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με μεταναστευτικό/προσφυγικό υπόβαθρο, ΑμεΑ κλπ

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για εγγραφή:

 • Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέων-κηδεμόνων και παιδιού/ιών
 • Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή
 • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέων/Κηδεμόνων ή λογαριασμός ΔΕΚΟ
 • Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 • Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων (π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ). 

Υπεύθυνη προγράμματος: Ματζαβέλα Βασιλική 
Για πληροφορίες και συμμετοχές καλέστε στο τηλέφωνο: 693 283 9257

Πηγή

30 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγία Βαρβάρα: Δωρεάν ενημέρωση για τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ατόμων του ιδιωτικού τομέα

Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας συνεχίζει τη σημαντική πρωτοβουλία της δωρεάν ενημέρωσης ατόμων του ιδιωτικού τομέα που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης για τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.

Επειδή η δράση έτυχε μεγάλης απήχησης, ο δήμος εξασφάλισε νέες ημερομηνίες ως εξής:

Παρασκευή 2 και Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, ώρες: 14.00-17.00 και θα οριστούν και νέες.

Χώρος: Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας, Αριστομένους αρ. 8, Κοινωνική Υπηρεσία/Κέντρο Κοινότητας.

Αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας για ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Ιωάννα Μιχαήλ, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132019302.

Πηγή

30 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δυτ. Λέσβος: Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε ενήλικες, από το Κέντρο Κοινότητας

Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε ενήλικες που επιθυμούν, είτε να ενισχύσουν τις βασικές τους γνώσεις στην ελληνική γλώσσα ,είτε να συμμετέχουν στις προσεχείς εξετάσεις για να αποκτήσουν το απολυτήριο του Δημοτικού, διοργανώνει το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Δυτικής Λέσβου, στα πλαίσια ένταξης στην τοπική κοινωνία και πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται από την παιδαγωγό του Κέντρου Κοινότητας.

Υποβολή αιτήσεων ξεκινάει από 29/01/2024  στο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Δυτικής Λέσβου (έναντι της Μητροπόλεως Καλλονής).

Για περισσότερες πληροφορίες στο 2253350221και στο e mail kentrokoinotitasd.lesvou@gmail.com.

Πηγή

29 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δικαιολογητικά ένταξης κι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρήγα Φεραίου

Από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Παρακαλούνται οι μέχρι σήμερα δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου να καταθέσουν έγκαιρα στην υπηρεσία των Κοινωνικών Δομών τα δικαιολογητικά παραμονής στο πρόγραμμα, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στη επόμενη διανομή. Επίσης, όσοι θεωρούν ότι  τηρούν τις προδιαγραφές να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά

Για επιπλέον πληροφορίες: τηλ 2425023794

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:

1.Να είναι Έλληνες πολίτες ή ομογενείς ή αλλοδαποί, νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα.
2. Μόνιμοι κάτοικοι Δήμου Φεραίου.
3. Εισοδηματικά κριτήρια ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ : Ενήλικας 1.900 ευρώ. Για κάθε ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των 850 ευρώ και για κάθε ανήλικο μέλος 600 ευρώ.

Η συνολική φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 115.000€ κατ’ άτομο, προσαυξημένη κατά 20.000€ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000€ για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την επικύρωση της αίτησης των ωφελούμενων είναι:
1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο σε ισχύ ή άδεια διαμονής σε ισχύ.

 1. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο.
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο.
 3. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους (Φορολογικό Έτος 2019).
 4. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1.
 5. Αντίγραφο Ε9 (εάν υπάρχουν ακίνητα).
 6. Βεβαίωση Τραπέζης ή Υπεύθυνη Δήλωση, που να αναγράφεται το συνολικό ύψος των καταθέσεων κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
  Τα δικαιολογητικά, που θα ζητούνται, κατά περίπτωση, από την επιτροπή διαχείρισης και την Κοινωνική Λειτουργό, με σκοπό την αποτύπωση μιας συνολικής εικόνας του φακέλου αιτούντος για την σωστή εκτίμηση της πραγματικής του κατάστασης, είναι τα κάτωθι:
 • Σε περίπτωση ανεργίας άνω των έξι (6) μηνών, κάρτα ανεργίας θεωρημένη από τον ΟΑΕΔ και σε περίπτωση μακροχρόνιας ανεργίας, κάρτα ανεργίας θεωρημένη, συνοδευόμενη με βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
 • Σε περίπτωση αναπηρίας, απόφαση ΚΕΠΑ
  •Σε περίπτωση διαζυγίου, διαζευκτήριο.
 • Σε περίπτωση χηρείας, ληξιαρχική πράξη θανάτου.
 • Σε περίπτωση που το μονήρη άτομο ή οποιοδήποτε μέλος της αιτήτριας οικογένειας λαμβάνει οποιοδήποτε βοήθημα ή/και σύνταξη ή/και άλλη κρατική παροχή, σχετική βεβαίωση λήψης.
  • Επίσημη ιατρική γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας.
  • Οποιοδήποτε έγγραφο ή στοιχείο αποδεικνύει την έκτακτη κατάσταση.
  Η Κοινωνική έρευνα, η οποία πραγματοποιείται από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα από Κοινωνικό Λειτουργό, διεξάγεται, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων και της οικογένειάς τους σε ειδικές περιπτώσεις.

Ο δικαιούχος υποχρεούται στην ενημέρωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας για οποιαδήποτε μεταβολή της κατάστασής του.

Δικαιούχοι που μετέχουν ως ωφελούμενοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), ΔΕΝ μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι και λήπτες των αγαθών και παροχών του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Διαθέσιμες αιτήσεις και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν από τα γραφεία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο.2425023794.

Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00πμ– 12:00μμ

ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ: ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 4 (ΕΝΑΝΤΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ) ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ.

Πηγή

29 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λήμνος: Επαναλειτουργεί ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια

Στη Λήμνο, επαναλειτουργεί ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια, όπως έκανε γνωστό το Κέντρο Κοινότητας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου, με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Η λειτουργία Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια στους Δήμους έχει στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της άνοιας και κυρίως την υποστήριξη των πασχόντων δημοτών και κατοίκων του εκάστοτε Δήμου (μέσω μη φαρμακευτικών θεραπειών, όπως ασκήσεων μνήμης, εργοθεραπείας, γυμναστικής κλπ.) και την ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας Δήμου Λήμνου λειτουργεί κάθε Παρασκευή 08:00-14:00, κατόπιν ραντεβού. Μέσω του Σταθμού παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες:

 1. Συμβουλευτική στήριξη ανοϊκών και των οικογενειών τους
 2. Χορήγηση τεστ αξιολόγησης της άνοιας σε άτομα άνω των 65 ετών
 3. Συνεργασία με άλλες δομές
 4. Ενημερωτικές δράσεις με στόχο την πρόληψη των διαταραχών μνήμης κατόπιν σχετικού αιτήματος από συλλόγους και δομές

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 22540-29110 και στο email: kentrokoinotitas.dlimnou@gmail.com

Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας: Πηνελόπη Μαρκάκη, Ψυχολόγος MSc, Ειδ. Ψυχοθεραπεύτρια Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Λήμνου

Πηγή

26 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καισαριανή: Λειτουργία Δημοτικού Οδοντιατρείου

Η δομή παρέχει δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη και φροντίδα στους κατοίκους Καισαριανής, όλων των ηλικιών,  που  είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στο Κέντρο Κοινότητας ,είτε είναι δικαιούχοι των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου ( Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο  & Κοινωνικό Παντοπωλείο).

Το Δημοτικό Οδοντιατρείο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Κοιμήσεως Θεοτόκου  31, στον τρίτο όροφο.

Ο ιατρός θα βρίσκεται στο Δημοτικό Οδοντιατρείο σε τακτικές ώρες κατόπιν ραντεβού των δικαιούχων, κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Η οδοντιατρική περίθαλψη που θα παρέχεται,  αφορά τις ακόλουθες εργασίες:

 • Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος
 • Εμφράξεις δοντιών
 • Φθοριώσεις ανηλίκων ( μέχρι 15 ετών )
 • Εξαγωγές δοντιών
 • Καθαρισμός πέτρας

Τα ραντεβού θα προγραμματίζονται κάθε Τρίτη & Τετάρτη  από τις  10:00  έως τις 13:00 στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τηλ:2107292626.

Πηγή

25 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Γλυφάδα: Δωρεάν μαθήματα Σωματικού Θεάτρου και Υποκριτικής για ηλικίες από 8 έως 98 ετών

Κάθε Τετάρτη, από 7 Φεβρουαρίου έως 29 Μαϊου 2024, Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Μ. Μερκούρη” (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα)

Ένα είδος τέχνης διαφορετικό και ευεργετικό για το νου, την ψυχή και το σώμα. Μια άλλη μορφή θεάτρου, που βασίζεται περισσότερο στη σωματική κίνηση και λιγότερο στην έκφραση μέσα από το λόγο. Μια ιδέα αλλιώτικη, στην οποία οι ερμηνευτές γίνονται δημιουργοί συναισθημάτων και όχι απλοί εκτελεστές του θεάματος. Το «Σωματικό Θέατρο» , του οποίου στοιχεία προέρχονται από το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και, συγκεκριμένα, από τα θεατρικά του Αριστοφάνη, έρχεται στη Γλυφάδα μας!

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου διοργανώνει σειρά βιωματικών εργαστηρίων Σωματικού Θεάτρου και Υποκριτικής για όλες τις ηλικίες: ενήλικες, εφήβους και παιδιά άνω των 8 ετών.

Τα βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 29 Μαϊου 2024, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα), ως ακολούθως:

‘ Παιδικό Τμήμα (Α’ – Γ’ Δημοτικού): 16:30 – 18:00
‘ Παιδικό Τμήμα (Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού): 18:00 – 19:30
‘ Τμήμα Εφήβων (Γυμνάσιο – Λύκειο): 19:30 – 21:00
‘ Τμήμα Ενηλίκων: 21:00 – 22:30

Στα βιωματικά εργαστήρια χρησιμοποιείται ως εργαλείο η Υποκριτική και άλλες σχετικές μορφές Τέχνης, ενισχύοντας τη δημιουργία, την αυτογνωσία – αυτοπαρατήρηση, την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων και τη μοναδικότητα κάθε ατόμου. Το θέατρο αποτελεί μια μορφή Τέχνης που λειτουργεί θεραπευτικά καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση, τη συνεργασία και την ελευθερία της έκφρασης μέσα σε ένα πλαίσιο πλήρους αποδοχής και καλλιτεχνικής δημιουργίας.Το Σωματικό Θέατρο βοηθά στην αυτοβελτίωση, στην κοινωνικοποίηση, στην εμβάθυνση αλλά και στην ανακάλυψη του πραγματικού μας «εγώ», ενώ παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε το αίσθημα ικανοποίησης που απορρέει από τη δημιουργική διαδικασία.

Τα βιωματικά εργαστήρια συντονίζει η κ. Μαρία Πανοπούλου, ηθοποιός, καθηγήτρια υποκριτικής και φυσικού – σωματικού θεάτρου. Το μάθημα Σωματικού Θεάτρου και Υποκριτικής με τίτλο «e-motions» έρχεται να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την ευεργεσία και τη μαγεία του θεάτρου, με σκοπό την απελευθέρωση του φυσικού και έμφυτου ταλέντου που έχουμε όλοι μας. Αυτό της «ύπαρξής» μας.

Υπεύθυνη του εγχειρήματος από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας είναι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στο παρακάτω link
https://docs.google.com/1FAIpQLSecTN23OIUicD…/viewform
Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας 2109647021 (εσωτ.1). Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Ίρις Παναγιωτοπούλου, Στέλλα Κουλούβαρδη, Χρήστος Κουράκος

Πηγή

24 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βριλήσσια: Συλλογή βιβλίων για το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας του Δήμου Βριλησσίων θέλοντας να ενισχύσει το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων συγκεντρώνει βιβλία σε καλή κατάσταση.

Πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι έκλεψαν περίπου 8.000 βιβλία από το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα σε μια δομή που συντηρεί συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  

Καλούμε τους συμπολίτες μας να προσφέρουν βιβλία που αφορούν στην ελληνική και ξενόγλωσση λογοτεχνία, την εκπαίδευση, το θέατρο, τον πολιτισμό, την ποίηση κ.ά., προκειμένου να στηριχθούν άστεγοι συμπολίτες μας.

Η συγκέντρωση των βιβλίων θα γίνεται στον χώρο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας στη Λ. Πεντέλης 62, Βριλήσσια από Δευτέρα 22/01/2024 έως Παρασκευή 26/01/2024 από τις 10:00 έως 13:00. 

Τα βιβλία θα παραδοθούν το Σάββατο 27/01/2024 στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων στην οδό Πειραιώς 132.  

Πηγή

23 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μεσαρά: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος και μαστογραφίες στις 31 Ιανουαρίου

Με τη συνεργασία τριών Πολιτιστικών Συλλόγων και συγκεκριμένα του Καλαμακίου, του Καμηλαρίου και του Αγίου Ιωάννη Φαιστού, η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα διενεργήσει δωρεάν προληπτικούς ελέγχους για τον καρκίνο του μαστού με τη διενέργεια εξετάσεων μαστογραφίας σε περίπου 60 γυναίκες. 

Οι μαστογραφίες θα γίνουν την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 στο Καμηλάρι από τις 09.00 το πρωί και για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να εξεταστούν όλες οι ενδιαφερόμενες. 

Σε ανακοίνωσή τους οι τρεις Πολιτιστικού Σύλλογοι διευκρινίζουν:

Η Κινητή Μονάδα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει 20 γυναίκες την ημέρα. Κατ’ εξαίρεση, λόγω της απόστασης, θα εξυπηρετηθούν 20 γυναίκες ανά Πολιτιστικό Σύλλογο και συγκεκριμένα έως 60 συνολικά. Για την επιλογή των γυναικών που θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μαστογραφία, κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι :

 • Ηλικίας 40-75 ετών
 • Κατά προτεραιότητα γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε Μαστογραφικό έλεγχο όπως και οι ανασφάλιστες γυναίκες
 • Αποκλείονται οι γυναίκες : α)που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή, β)μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών, γ)γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους δ) γυναίκες που έχουν ιστορικό βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους Προέδρους των ανωτέρω Πολιτιστικών Συλλόγων για να κλείσουν το ραντεβού τους και εφόσον έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό, θα πρέπει να τις κρατούν μαζί τους. Οι μαστογραφίες θα εξεταστούν από νοσοκομειακούς γιατρούς και σε μεταγενέστερο χρόνο θα δοθούν οι απαντήσεις στις εξεταζόμενες.

Για περισσότερες πληροφορίες: Πετρουλάκης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Π.Σ. Καλαμακίου τηλ 6953089465

Πηγή

22 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Αργοστολίου: Υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Αργοστολίου, καλεί τους ενδιαφερόμενους δημότες του να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, για το προσεχές εξάμηνο.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν ποσότητες βασικών τροφίμωνσε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων.
Κύριο κριτήριο ένταξης είναι το εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψηπαράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία,προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Τα οικονομικά κριτήρια είναι τα κάτωθι:

 • Μέλη Οικογένειας Εισόδημα
 • Ένα (1) άτομο 2.400 ευρώ
 • Δύο (2) άτομα 3.600 ευρώ
 • Τρία (3) άτομα 4.800 ευρώ
 • Τέσσερα (4) άτομα 5.000 ευρώ, και ούτω καθεξής, για κάθε ανήλικο άτομο προστίθενται 600 ευρώ κάθε έτος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ
1. Αίτηση, σε έντυπο που χορηγείται από την Αρμόδια υπηρεσία.
2. Υπεύθυνη δήλωση που χορηγείται από την Αρμόδια υπηρεσία.
3. Φωτοαντίγραφο Δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδειας παραμονής όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Φορολογικού έτους 2022, Ε2 και Ε9
6. Λογαριασμό ΔΕΚΟ
7.Διαζύγιο ή αποδεικτικό Δ.Ο.Υ

Β. ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

1. Κάρτα ανεργίας Ο.Α.Ε.Δ. (για την απόδειξη της ανεργίας)ή αποδεικτικό απόλυσης η διακοπή επαγγέλματος.
2. Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή ΚΕ.Π.Α, στην οποία θα αναγράφεται το
ποσοστό αναπηρίας (για την απόδειξη ύπαρξης αναπηρίας) ή ΑΥΕ.
3. Μισθωτήριο συμβόλαιο, στην περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.
4. Διαζύγιο ή αγωγή διαζυγίου ή σχετική δήλωση στην Δ.Ο.Υ
Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή λειτουργίας του Κ. Π. διατηρεί το δικαίωμα:
1. Να ζητήσει, πέραν των ανωτέρω δικαιολογητικών, όποιο συμπληρωματικό στοιχείο θεωρεί απαραίτητο για την εξέταση του αιτήματος ένταξης στο Πρόγραμμα του Κ.Π.
2. Να ζητήσει τη σύνταξη έκθεσης κοινωνικού λειτουργού για τη διαπίστωση της
αναγκαιότητας ένταξης του αιτούντος στο Πρόγραμμα του Κ.Π.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να κατατίθενται από 22-01-2024 έως 31-01-2024 στα γραφεία της Δνσης Κοινωνικής προστασίας και υγείας, Σουηδίας 11, Αργοστόλι, τηλ: 2671022506.

Πηγή

19 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάλεσμα για συλλογή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Η Αρμόδιος Αντιδήμαρχος και τα Στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Αγκαλιάς, καλούν όλους τους πολίτες, να “αγκαλιάσουν” το έργο του, προσφέροντας τη δική τους διαφορετική “αγκαλιά”  στις ωφελούμενες οικογένειες της δομής προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης.

Κάθε 21η Ιανουαρίου, όλοι οι άνθρωποι της Γης αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Η ιδέα προήλθε το 1986 από τον φοιτητή Kevin Zaborney, ο οποίος έψαχνε ακόμη έναν τρόπο ώστε να προσφέρουμε αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάμε. Μπορεί να μην έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ, αλλά όλες οι χώρες το αναπαράγουν και το υιοθετούν.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2333053071-2, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 – 16:00 και στα καλάθια που είναι τοποθετημένα στα super market – Γαλαξίας – Πίτσιας – Σκλαβενίτης – Discount –

Πηγή

18 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βριλήσσια: Κάλεσμα Δήμου σε εθελοντές εκπαιδευτικούς για διδασκαλία ξένων γλωσσών

Το Δημοτικό Κέντρο Μελέτης (ΔΗ.ΚΕ.ΜΕ) του Δήμου Βριλησσίων, υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, εν όψει του προγραμματισμού των τμημάτων για τη σχολική χρονιά 2023-2024 & 2024-2025 , καλεί Εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης, ή καθηγητές με επάρκεια διδασκαλίας, να πλαισιώσουν τα ξενόγλωσσα μαθήματα των Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών και Ισπανικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 2132050563 και 2132050501 ή στο email: ant.paideias@vrilissia.gr.

Πηγή

17 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελασσόνα: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Παράταση μέχρι 15 Μαρτίου

Ξεκινά σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Φαρμακείου – Βεστιαρίου του Δήμου Ελασσόνας, που θα προσπαθήσει να ανακουφίσει έστω και λίγο τις ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών και να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την οικονομική κρίση στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας.

Μια υπηρεσία από όπου θα μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και φάρμακα, οι κοινωνικά ευπαθείς συμπολίτες μας.

Δυνητικοί δικαιούχοι του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου- Φαρμακείου και Βεστιαρίου είναι: α) Έλληνες κάτοικοι του Δήμου Ελασσόνας, β) Ομογενείς κάτοικοι του Δήμου, γ) Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν μόνιμα στον Δήμο και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο, εφόσον πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις των επόμενων παραγράφων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τους επόμενους 12 μήνες, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Δήμου Ελασσόνας επί της οδού: Χρ. Βλαχοδήμου 1 (κτήριο Πνευματικού Κέντρου – πρώην ΔΕΥΑΕΛ), καθημερινά από σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 έως και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες: 09.00 – 14.00, όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο – Βεστιάριο του Δήμου Ελασσόνας είναι:

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψήφιους:

 • Αίτηση του ενδιαφερομένου, (υπόδειγμα αίτησης χορηγούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου)
 • Υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να δηλώνεται ότι ο αιτών/ούσα δεν δέχεται ή δέχεται βοήθεια μέσω άλλων σχετικών προγραμμάτων ή φορέων που παρέχουν αντίστοιχη υπηρεσία (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης / πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ), Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας). (υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης χορηγούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου)
 • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ καθώς κα άδεια διαμονής σε ισχύ
 • Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ή ΔΕΥΑΕΛ ή ΟΤΕ στο όνομα του δικαιούχου ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας. Σε περίπτωση φιλοξενίας απαιτείται σχετική υπεύθυνη δήλωση (και από τα δύο μέρη: του φιλοξενούμενου και του ατόμου που φιλοξενεί)
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (όχι περισσότερο από έξι μήνες)
 • Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) και του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων (σε περίπτωση φιλοξενίας κατατίθεται και τα αντίγραφα των ατόμων που σας φιλοξενούν ή φιλοξενούνται).
 • Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9 – σε περίπτωση μη υπόχρεου αυτού, εκτύπωση από το gsis, ότι δεν έχει υποβληθεί δήλωση E9) και το εκκαθαριστικό του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του 2023 (σε περίπτωση φιλοξενίας κατατίθεται και το εκκαθαριστικό των ατόμων που σας φιλοξενούν ή φιλοξενούνται).

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψήφιου δικαιούχου:

 • Κάρτα ανεργίας σε ισχύ (φωτοτυπία), εφόσον πρόκειται για άνεργο (και όλων των μελών της οικογένειας που είναι άνεργοι).
 • Επίσημη Ιατρική γνωμάτευση κατά προτίμηση από Δημόσιο Φορέα, εφόσον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
 • Γνωμάτευση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για άτομα με Αναπηρία.
 • Ενοικιαστήριο (μισθωτήριο) συμβόλαιο, στην περίπτωση που ενοικιάζεται ένα σπίτι.
 • Σε περίπτωση παραχώρησης , τη βεβαίωση παραχώρησης,
 • Σε περίπτωση αστεγίας, βεβαίωση αστεγίας.
 • Διαζευκτήριο ή Υπεύθυνη Δήλωση Διάστασης
 • Αντίγραφο Έκθεσης κοινωνικής Έρευνας από την αρμόδια κοινωνική λειτουργό, εφόσον απαιτείται. Με την οποία μπορεί να διαπιστωθεί η κοινωνική κατάσταση. Οι συνθήκες και οι δυσχέρειες διαβίωσης του ατόμου ή της οικογένειας (διάσταση, μονογονεϊκή οικογένεια, πολυτεκνία, αδυναμία εξυπηρέτησης, κλπ. )
 • Βεβαίωση Σπουδών ή κάρτα ανεργίας για τα ενήλικα παιδιά.
 • Σε περίπτωση που κάποιο ενήλικο μέλος είναι φοιτητής ή στρατιώτης αντίστοιχο έγγραφο που το αποδεικνύει.

Από την εξέταση των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών, διαπιστώνεται η κάλυψη ή μη των ακόλουθων οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων:

Ετήσιο καθαρό ατομικό εισόδημα έως δυόμιση (2.500) ευρώ, κλιμακούμενο για τα μέλη της ίδιας οικογένειας ως εξής:

Μέλη οικογένειας – Εισόδημα

 • Ένα (1) άτομο 2.500 ευρώ
 • Δύο (2) άτομα 3.500 ευρώ
 • Τρία (3) άτομα 4.500 ευρώ
 • Τέσσερα (4) άτομα 5.500 ευρώ
 • Πέντε (5) άτομα και άνω 6.500 ευρώ

Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

 • Οικογενειακή κατάσταση: Πολυτεκνία, μονογονεϊκές οικογένειες, κλπ
 • Οικονομική και Περιουσιακή Κατάσταση: Οι πηγές εισοδήματος και τα περιουσιακά στοιχεία του μονήρη ατόμου ή των μελών της οικογένειας που αιτούνται παροχές του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.
 • Κατάσταση Υγείας: Παθολογικά ή και ψυχιατρικά προβλήματα (συμπεριλαμβανομένων των ουσιοεξαρτήσεων), καθώς και αναπηρία.
 • Ανεργία
 • Συνθήκες στέγασης και διαβίωσης καθώς και οποιαδήποτε έκτακτη περίσταση που θέτει το μονήρη άτομο ή τις οικογένειες σε δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση. Για έγγαμους απαιτούνται δικαιολογητικά και για τους δύο συζύγους, ενώ εάν είναι διαζευγμένοι το διαζύγιο. Δεν δύνανται έγγαμοι να κάνουν διαφορετικές αιτήσεις.

Τα στοιχεία των αιτούντων και των τελικών δικαιούχων είναι απόρρητα και τα διαχειρίζονται μόνο οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου Ελασσόνας. Όλα τα δικαιολογητικά απαιτείται να είναι σε απλά φωτοαντίγραφα εκτός από τις υπεύθυνες δηλώσεις.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από την Αρμόδια Επιτροπή και οι τελικοί δικαιούχοι θα ενημερωθούν από την Κοινωνική Υπηρεσία. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων, θα δοθεί προτεραιότητα σε δικαιούχους, οι οποίοι δεν λαμβάνουν καμία άλλη οικονομική ενίσχυση από ευρωπαϊκά ή κρατικά προγράμματα.

Πληροφορίες 2493025440

Πηγή

16 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας στην Κοζάνη υπό την Αιγίδα του Δήμου Κοζάνης και του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης

Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας στην Κοζάνη τον Ιανουάριο, υπό την Αιγίδα του Δήμου Κοζάνης και του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από την Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, στην Κοζάνη. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο ιατρείο του Α’ ΚΑΠΗ Κοζάνης.

Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, μπορεί να καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου “Προμηθέα” στο 211 0122 102.

Πηγή

15 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ο δήμος Γλυφάδας ανακυκλώνει τα χριστουγεννιάτικα δένδρα

Στη συλλογή και ανακύκλωση των χριστουγεννιάτικων δένδρων προβαίνει ο δήμος Γλυφάδας.

Η διαδικασία  είναι απλή και εντελώς δωρεάν. Με ένα τηλεφώνημα στον πενταψήφιο αριθμό δήμου 15464 η αρμόδια υπηρεσία του δήμου παραλαμβάνει έξω από την πόρτα κάθε δημότη το έλατο. Ακολουθεί ανακύκλωσή τους και μετά τη διαδικασία της κομποστοποίησης θα χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα.

« Έτσι και το κάθε νοικοκυριό διευκολύνεται αλλά και εμείς μπορούμε να λειτουργήσουμε ακόμη καλύτερα στη διαχείριση των υπολειμμάτων πρασίνου που συγκεντρώνουμε καθημερινά από όλη την πόλη. Καλή εβδομάδα σε όλους» τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Πηγή

12 Ιανουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments