organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Περιστέρι: Αξιολόγηση καρδιαγγειακού κινδύνου με συσκευή υπερήχων

Πρόγραμμα αξιολόγησης καρδιαγγειακού κινδύνου με συσκευή υπερήχων θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι, από το Κέντρο Υπέρτασης STRIDE-7 της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Γ’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Σωτηρία» με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Παθολογίας Αναστάσιο Κόλλια, σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου και τον Αντιδήμαρχο Υγείας, Καρδιολόγο Γεώργιο Μπεκιάρη.

Άτομα ηλικίας 40 ως 70 ετών, χωρίς γνωστό ιστορικό εμφράγματος ή εγκεφαλικού, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου και να προγραμματίσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2105783266, καθημερινά ώρες 9:30 π.μ. έως 3:00 μμ.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, θα δίδονται πληροφορίες για την συνεπή διεξαγωγή των ραντεβού. Προσθέτει επίσης ότι από όσους συμμετάσχουν, θα ζητηθεί να φέρουν εξετάσεις αίματος του τελευταίου εξαμήνου και όλα τα φάρμακά τους.

Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών εμφραγμάτων, αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακής ανεπάρκειας, κτλ. και καθορίζεται από την παρουσία παραγόντων κινδύνου όπως η μεγαλύτερη ηλικία, το αντρικό φύλο, το κάπνισμα, η υπέρταση, η αυξημένη χοληστερίνη, ο διαβήτης, η παχυσαρκία.

Πηγή

28 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θήβα: Τραπέζι για όλους «στρώνει» το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου

Πρωτοβουλία για τη συλλογή τροφίμων για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, υλοποιεί για μια ακόμη φορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων, ενόψει των Χριστουγέννων. Στόχος τα γιορτινά τραπέζια όλων των πολιτών, να μην στερούνται των βασικών αγαθών και όλοι ανεξαιρέτως να γιορτάσουν.

Στο πλαίσιο αυτό σε τρία σούπερ μάρκετ της Θήβας, έχουν τοποθετηθεί καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων», όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα προϊόντα.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22623-50603 και 22620-28613.

«Κάθε προσφορά, είτε μικρή είτε μεγάλη, έχει τεράστια αξία. Έχοντας ως «όπλο» την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, κρατάμε όρθια την κοινωνία.  Και αυτά τα Χριστούγεννα, στρώνουμε το γιορτινό τραπέζι για τους συνανθρώπους μας. Ξέρουμε ότι θα σας έχουμε όλους αρωγούς σε αυτή την ιερή προσπάθεια!», αναφέρει εμφατικά στο κάλεσμά του, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων.

Η «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων» είναι ενταγμένη πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» με MIS:5002166. Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή

27 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Γαλάτσι: Ξεκινά η λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου Γενικής Ιατρικής, αποκλειστικά για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς και οικονομικά ευάλωτες ομάδες

Ξεκινά η λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου, με ιατρό ειδικότητας Γενικής Ιατρικής αποκλειστικά για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς και οικονομικά ευάλωτες ομάδες (ανασφάλιστοι, άποροι).

 Το Κοινωνικό Ιατρείο βρίσκεται στο χώρο της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας & Υγιεινής, στο Δημαρχείο Γαλατσίου (1ος όροφος,γραφ.6) Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους.

Η λειτουργία του Ιατρείου θα γίνεται κάθε Τρίτη και ώρες 11:30-13:00 κατόπιν ραντεβού στα τηλ. 2102222011, 2102933956, 2102223826 (πληροφορίες: κυρία Βασιλείου Μαρία, Νοσηλεύτρια, Τμήμα Υγείας και Υγιεινής, στα τηλέφωνα 210.2222011, 2102933956, email: ygeia@galatsi.gr).

Πηγή

24 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Περάματος – Ανακοίνωση για αιτήσεις έτους 2023-2024

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Περάματος, θα γίνονται δεκτές από 20/11/2023 έως 04/12/2023 και ώρες από 09:00π.μ.-12:00π.μ. στην Κοινωνική Υπηρεσία στο υπόγειο της Δημαρχίας (Λ. Δημοκρατίας 28)

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές με πλήρη κατάθεση των δικαιολογητικών και μέχρι την ημερομηνία λήξης.

Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

 1. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή άδεια διαμονής για αλλοδαπούς. 
 2. Αντίγραφο λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα του αιτούντος.
 3. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1 και εκκαθαριστικό σημείωμα τρέχοντος έτους.
 4. Βεβαίωση ανεργίας για όλα τα ενήλικα μέλη.
 5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.
 6. Πιστοποίηση Αναπηρίας ΚΕΠΑ (για οποιοδήποτε μέλος του νοικοκυριού αν υπάρχει).
 7. Σε περίπτωση φιλοξενίας Ε1 κ’ εκκαθαριστικό φιλοξενούμενου.
 8. Μισθωτήριο συμβόλαιο αν η κατοικία είναι ενοικιαζόμενη.
 9. Βεβαίωση αποδοχών ή συντάξεων για όλα τα ενήλικα μέλη.

Κατεβάστε την Αίτηση ΕΔΩ: ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Πηγή

23 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν μαθήματα ρώσικης γλώσσας

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Δ/νση Παιδείας  Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, με την υπ΄αριθ. 247/2023 απόφαση της Ο.Ε. αποφάσισε την υλοποίηση δωρεάν μαθημάτων της Ρωσικής γλώσσας κατά το τρέχον σχολικό έτος .

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικους δημότες μας και θα πραγματοποιούνται στο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης , οδός Ολυμπίας 5 κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 18.00 έως 19.30, έως τέλος Μαΐου. 2024.

Θα διδάξει εθελοντικά η πιστοποιημένη καθηγήτρια της Ρωσικής γλώσσας κα ΄Άννα Ιβανόβα.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο email του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης tmimapaideias@elliniko-argyroupoli.gr ή αυτοπροσώπως στο γραφείο Παιδείας, Κύπρου 68 και όλοι θα ενημερωθούν ατομικά για την συμμετοχή τους στο μάθημα .

Πληροφορίες στο Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης τηλ. 2132018781-782 , 2131600131

ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 2023

Πηγή

22 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Αττικής: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ξεκινά η ετήσια διαδικασία για τις εγγραφές νέων δικαιούχων στο πρόγραμμα υποστήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Όσοι δημότες ή κάτοικοι της πόλης έχουν χαμηλά ή και καθόλου εισοδήματα και έχουν ανάγκη υλικής συνδρομής σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να καταθέτουν αίτηση ένταξης στη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου από τις 15 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου (Παπαϊωάννου 15 – 17), Δευτέρα με Παρασκευή 8.00 με 14.00. Παράλληλα, οι υφιστάμενοι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να προχωρήσουν στην ετήσια επικαιροποίηση των στοιχείων τους, απευθυνόμενοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (υπόγειο δημαρχείου) κατά την περίοδο του ίδιου χρονικού διαστήματος και στις ίδιες ημέρες και ώρες (15/11 με 1/12, Δευτέρα ως Παρασκευή 8.00 με 14.00).

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και στις δύο περιπτώσεις είναι:

– Αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου (στην περίπτωση διαβατηρίου και άδεια παραμονής)

– Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης Ε1

– Εκκαθαριστικό σημείωμα οικονομικού έτους 2022

– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

– Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο με εμφανή την κατοικία στο Ηράκλειο Αττικής

– Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας 

– Βεβαίωση ανεργίας 

– Σε περίπτωση που υπάρχει ποσοστό αναπηρίας, απόφαση από ΚΕΠΑ

– Υπεύθυνη Δήλωση για μη συμμετοχή σε άλλη Κοινωνική Δομή (Συσσίτιο Ναών κλπ.)

Για όσους θα κάνουν αίτηση ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για πρώτη φορά, το σχετικό έντυπο της αίτησης υπάρχει συνημμένο ΕΔΩ ενώ θα είναι διαθέσιμο και στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

Πηγή

21 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για HIV και Ηπατίτιδα B και C στον Άγιο Στέφανο

Η PRAKSIS στο πλαίσιο των προγραμμάτων της για τη Δημόσια Υγεία ξεκινά έναν κύκλο παρεμβάσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Διονύσου και την Αντιδημαρχία Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης κι Εθελοντισμού και το ΚΕΠ Υγείας, μέσω της Κινητής Μονάδας με σκοπό το τρίπτυχο ενημέρωση – πρόληψη – εξέταση για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B&C.

Η δράση υλοποιείται με την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού (Γιατρούς, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Επιστήμονες). Η εξέταση πραγματοποιείται ανώνυμα και εμπιστευτικά, χωρίς ραντεβού και με άμεσο αποτέλεσμα και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις. Παράλληλα έχει παραχθεί ενημερωτικό υλικό που δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους/ες για γρήγορη και έγκυρη ενημέρωση γύρω από τον HIV και τις Ηπατίτιδες B&C.

H Κινητή Μονάδα της PRAKSIS θα βρίσκεται την Τετάρτη 22/11/2023 από τις 11:00 – 14:00, στην διεύθυνση Ηρώων Πολυτεχνείου και Κοιμήσεως Θεοτόκου (στην πιάτσα των ταξί), επί της πρώτης οδού στον Άγιο Στέφανο. Σημειώνεται ότι σε όλη τη διαδικασία διεξαγωγής του test, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για την πανδημία Covid –19.

Πηγή

20 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ωραιόκαστρο: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

O Δήμος Ωραιοκάστρου λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο πλαίσιο της πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Φαρμακείο», ενταγμένη στο ΕΣΠΑ 2021– 2027.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξασφάλιση συστηματικής μηνιαίας υποστήριξης μέσω της  παροχής τακτικής υλικής  ενίσχυσης με τρόφιμα και άλλα είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας σε κατοίκους του Δήμου μας με διαπιστωμένα σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Ως βασικό στόχο έχει την κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής ατόμων και οικογενειών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Σημειώνεται ότι όσοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ  δεν έχουν δικαίωμα παροχών του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οι υποψήφιοι μαζί με την νέα αίτηση- καρτέλα εγγραφής  θα πρέπει να προσκομίσουν 

 1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδεια παραμονής σε ισχύ.
 3. Βεβαίωση Μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ  ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας του αιτούντα.
 4. Αντίγραφο της Τελευταίας Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος  (Ε1) όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού που διαμένουν με τον αιτούντα 
 5. Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού σημειώματος όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού που διαμένουν με τον αιτούντα και σε περίπτωση μη υπάρξεως αυτών, υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
 6. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των ενήλικων μελών της οικογένειας.
 7. Μια μικρή φωτογραφία τύπου διαβατηρίου του αιτούντος.

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση:

 1. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
 2. Επίσημη Ιατρική Γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
 3. Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για άτομα με Ειδικές Ανάγκες (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
 4. Βεβαίωση Δανείου Πρώτης Κατοικίας
 5. Βεβαίωση σπουδών για τα προστατευόμενα/ εξαρτώμενα μέλη
 6. Εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (όπου θα φαίνεται πως δεν είναι ωφελούμενος-η του προγράμματος ΤΕΒΑ).

Τα  Εισοδηματικά  κριτήρια για την ένταξη των ωφελούμενων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι τα παρακάτω:

ΤΥΠΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΤΟΣ 2022
1  ΕΝΗΛΙΚΟΣ5.712,00
2  ΕΝΗΛΙΚΟΙ8.568,00
3  ΕΝΗΛΙΚΟΙ11.424,00
4  ΕΝΗΛΙΚΟΙ14.280,00
5  ΕΝΗΛΙΚΟΙ17.136,00
6  ΕΝΗΛΙΚΟΙ19.992,00
7  ΕΝΗΛΙΚΟΙ22.848,00
8  ΕΝΗΛΙΚΟΙ25.704,00
9  ΕΝΗΛΙΚΟΙ28.560,00
1  ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΙ 1  ΠΑΙΔΙ   <147.425,60
1  ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΙ 2  ΠΑΙΔΙΑ <149.139,20
1  ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΙ 3  ΠΑΙΔΙΑ <1410.852,80
1  ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΙ 4  ΠΑΙΔΙΑ <1412.566,40
1  ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΙ 5  ΠΑΙΔΙΑ <1414.280,00
1  ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΙ 6  ΠΑΙΔΙΑ <1415.993,60
1  ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΙ 7  ΠΑΙΔΙΑ <1417.707,20
1  ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΙ 8  ΠΑΙΔΙΑ <1419.420,80
2  ΕΝΗΛΙΚΟΙ  ΚΑΙ 1  ΠΑΙΔΙ   <1410.281,60
2  ΕΝΗΛΙΚΟΙ  ΚΑΙ 2  ΠΑΙΔΙΑ <1411.995,20
2  ΕΝΗΛΙΚΟΙ  ΚΑΙ 3  ΠΑΙΔΙΑ <1413.708,80
2  ΕΝΗΛΙΚΟΙ  ΚΑΙ 4  ΠΑΙΔΙΑ <1415.422,40
2  ΕΝΗΛΙΚΟΙ  ΚΑΙ 5  ΠΑΙΔΙΑ <1417.136,00
2  ΕΝΗΛΙΚΟΙ  ΚΑΙ 6  ΠΑΙΔΙΑ <1418.849,60
2  ΕΝΗΛΙΚΟΙ  ΚΑΙ 7  ΠΑΙΔΙΑ <1420.563,20
2  ΕΝΗΛΙΚΟΙ  ΚΑΙ 8  ΠΑΙΔΙΑ <1422.276,80
ΠΡΟΣΑΥΞΕΙΣ
ΕΝΗΛΙΚΑΣ ή ΠΑΙΔΙ > 14 ΕΤΩΝΠΑΙΔΙ < 14 ΕΤΩΝ
2.856,001.713,60

ΤΡΟΠΟΙ  ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

1)  Οι  ΑΙΤΗΣΕΙΣ θα υποβάλλονται στο ΚΑΠΗ του Παύλου Μελά – κτίριο ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, κατά τις εργάσιμες ημέρες από 20/11/2023 έως και 1/12/2023 και ώρες από τις 09:00 έως και τις 13:00.

2) ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ EMAIL kpantopolio@oraiokastro.gr από 20/11/2023 έως και 1/12/2023: 

Tα δικαιολογητικά θα επισυνάπτονται αυστηρά σε ένα μόνο email σε μορφή pdf ή word. Στο Θέμα θα αναγράφεται το όνομα και το τηλέφωνο του αιτούντα . Περισσότερα του ενός email δεν θα λαμβάνονται υπ όψιν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ: 2313 30 40 30

Πηγή

20 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την ακουστική ικανότητα

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και με την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA, διοργανώνει Πρόγραμμα πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας με τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) που πραγματοποιείται από συνεργαζόμενο ΩΡΛ Ιατρό. για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων παθήσεων της ακοής (βαρηκοΐα). Μελέτες δείχνουν ότι οι ηλικιωμένοι με απώλεια ακοής είναι πιθανότερο να αναπτύξουν Alzheimer και άνοια. Όσο μεγαλύτερη είναι η αρχική απώλεια ακοής, τόσο πιο πιθανόν είναι να παρουσιαστεί άνοια. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν:

ΤΡΙΤΗ 28 Νοεμβρίου 2023
στο B’ ΚΑΠΗ Ελληνικού – Αργυρούπολης
Ιασωνίδου 35, Ελληνικό, 167 77 (10:00-14:00μμ)
Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2132026025.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Πηγή

17 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης HIV/AIDS: Δωρεάν και ανώνυμοι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης (European Testing Week-ETW) αποτελεί μια ευρωπαϊκή εκστρατεία που ενθαρρύνει τους κρατικούς και μη κρατικούς φορείς, τόσο σε δομές δημόσιας υγείας όσο και στην κοινότητα, ώστε στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συντονισμένα για μια εβδομάδα να παρέχεται δωρεάν εξέταση για τον HIV, τις ιογενείς ηπατίτιδες B & C και τα ΣΜΝ, καθώς και ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη της έγκαιρης διάγνωσης και της αποτελεσματικής διασύνδεσης με τη θεραπεία και τη φροντίδα υγείας, τηρώντας παράλληλα την αρχή της εμπιστευτικότητας.

O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης, θα υλοποιήσει δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εξέτασης. Συγκεκριμένα, στην Πλατεία Κοραή από τις 20 έως και τις 24 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 09:00-14:00, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα διενεργεί δωρεάν και ανώνυμους ελέγχους, σε όσους πολίτες το επιθυμούν, με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) για:

 • HIV/AIDS
 • Ηπατίτιδα Β
 • Ηπατίτιδα C
 • Σύφιλη

Στο πλαίσιο της πρωτογενούς πρόληψης και με σκοπό την προστασία της ατομικής, αλλά και της δημόσιας υγείας, η δράση αυτή θα αποτελέσει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, καθώς θα περιλαμβάνει:

 • Συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση (pre and post-counseling)
 • Ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης των νοσημάτων
 • Ευαισθητοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση του στίγματος
 • Προαγωγή της ασφαλέστερης σεξουαλικής επαφής (δωρεάν διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και προφυλακτικών)
 • Διασύνδεση με τις δομές υγείας όσων ατόμων βρεθούν θετικά αντιδρώντα στην ταχεία δοκιμασία

Επιπλέον, το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ, το οποίο στεγάζεται στην Πολυκλινική Αθηνών (Πειραιώς 3, Ομόνοια), παρέχει Συμβουλευτική και Δωρεάν – Ανώνυμη Εξέταση για Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 π.μ. -14.00 μ.μ. κατόπιν ραντεβού (πληροφορίες / ραντεβού: 210 8813615).

Πηγή

17 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δ.Τεμπών: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Τεμπών με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού του ανακοινώνει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου δέχεται αιτήσεις εγγραφής ή επανεγγραφής για το 2023-2024.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί από το 2013 και διανέμει σε σταθερή και τακτική βάση βασικά είδη διατροφής και ένδυσης και στεγάζεται στο Μακρυχώρι (δίπλα από το Νηπιαγωγείο). Ωφελούμενοι έχουν δικαίωμα να είναι κάτοικοι του Δήμου Τεμπών, κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (οι αντιμετωπίζοντες φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι κ.λπ.). Τη δυνατότητα να ενταχθούν, είτε εκ νέου είτε για πρώτη φορά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών έχουν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών κ. Άννα Μαγαλιού – Καραπάνου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους από τις 13 έως τις 30 Νοεμβρίου 2023, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00-14:00. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέλθουν είτε αυτοπροσώπως είτε με εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, στις Δομές «Βοήθεια στο σπίτι» Γόννων, Συκουρίου και Πυργετού, ΚΕΠ- Μακρυχωρίου, είτε στο Κέντρο Κοινότητας στο Δημαρχείο Γόννων. Τηλέφωνο: 2495350113 καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00-13:00 όπου θα υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους προσκομίζοντας τα κάτωθι Δικαιολογητικά:

 1. Φωτοαντίγραφο ΑΔΤ
 2. Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας
 3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 4. Ε1 φορολογικού (αντίγραφο φορολογικής δήλωσης) και Ε9 αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακίνητων.
 5. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, σε περίπτωση φιλοξενίας από τους γονείς κατατίθεται και το εκκαθαριστικό των γονέων
 6. Μονογονεϊκή οικογένεια πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε περίπτωση θανάτου, δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό ανάθεσης γονικής μέριμνας σε περίπτωση διαζυγίου
 7. Ψυχικά προβλήματα / ΑμεΑ – γνωμάτευση κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας ΚΕΠΑ
 8. Αναπηρία 67% – γνωμάτευση κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας-ΚΕΠΑ
 9. Ουσιοεξαρτώμενα άτομα – βεβαίωση ΟΚΑΝΑ

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

 • Έλληνες πολίτες Δημότες ή κάτοικοι του Δήμου μας       
 • Ομογενείς Δημότες ή κάτοικοι του Δήμου μας
 • Μοναχικά άτομα  με εισόδημα έως 4000€
 • Ζευγάρια ή οικογένειες με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, ανεργία, τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες όπου το ανωτέρω ποσό προσαυξάνεται αθροιστικά  κατά 1.000€ για τα προστατευόμενα μέλη, σύζυγο ή τέκνα
 • Άτομα με Ειδικές ανάγκες, ή με αναπηρία 67% και άνω με εισόδημα έως κάτω των 9.000€.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 2495061448 -2495041512 Πληροφορίες κα: Πανωραία Τσικλητάρη Κοινωνική Λειτουργός Προϊσταμένη Κοινωνικών Δομών. Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες θεωρούνται εμπιστευτικά και θα τηρηθούν απολύτως οι κανόνες που αφορούν στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής και Λειτουργίας Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ δεν δικαιούνται τα αγαθά που διαθέτει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών.

Πηγή

16 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν διάθεση ειδών από τη Δημοτική Ιματιοθήκη

Στις 18 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο από τις 9:00 έως τις 12:00, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ, πρόκειται να διαθέσει πλήθος μεταχειρισμένων ρούχων και άλλων ειδών που έχουν συγκεντρωθεί από δωρεές, σε όσους ενδιαφέρονται και τα έχουν ανάγκη.

Οι κάτοικοι του Δήμου μας, μπορούν ελεύθερα να επισκεφθούν τον χώρο της Ιματιοθήκης, επί της οδού Τριπόλεως 19 Αργυρούπολη (απέναντι από το Δημοτικό Κλειστό Στάδιο) και να αξιοποιήσουν αυτό το ελεύθερο παζάρι ειδών.

Πηγή

16 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στον Άλιμο

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης στους δημότες και κατοίκους της πόλης, διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλίμου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.

Στο πλαίσιο αυτό ο  Δήμος Αλίμου καλεί τους πολίτες να μετρήσουν το σάκχαρο και τη Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη τους, (HbA1c), στα Δημοτικά Ιατρεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, επί της συμβολής των οδών Αριστοτέλους 25 και Αυξεντίου. Οι δωρεάν εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22, την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, από τις 08:00 έως τις 12:00.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όλοι οι δημότες και κάτοικοι του Αλίμου, ανεξαρτήτως εάν έχουν ή όχι Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα: 2109853648 και 2109853580 από τις 08:30 π.μ. έως τις 15:30 (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Για τα μέλη των ΚΑΠΗ θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές μετρήσεις σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από τα ΚΑΠΗ στα οποία ανήκουν.

Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) για την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης, της πρόληψης, καθώς και της αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Πηγή

15 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λευκάδας

Δήμος Λευκάδας:

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών – Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λευκάδας, (σύμφωνα με το άρθρο 4 του  εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του), η υποβολή των αιτήσεων ένταξης και επανένταξης  για το Α΄ εξάμηνο του 2024, θα πραγματοποιηθεί από  1 έως 30/11/2023.Τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τα δικαιολογητικά θα είναι διαθέσιμα  στην ιστοσελίδα του Δήμου και στην υπηρεσία.Η κατάθεση των αιτήσεων θα πραγματοποιείται με τους εξής τρόπους:

 • Με απευθείας κατάθεση στο πρωτόκολλο του Δήμου Λευκάδας,Με απευθείας κατάθεση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο,Ηλεκτρονικά στο email: koinonikopantopolio@lefkada.gov.gr 
 • Πληροφορίες στα τηλ.2645360607-2645360534.

  Πηγή

  14 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Λυκόβρυση-Πεύκη: Δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία σε συνεργασία με Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

  Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

  Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, διοργανώνει προληπτικό έλεγχο στον γυναικείο πληθυσμό με ψηφιακή μαστογραφία στις 23 και 24 Νοεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Πεύκης. Ο έλεγχος αφορά γυναίκες από 35 ετών στις οποίες :

  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (3 ημέρες πριν την περίοδο τους και 5 ημέρες μετά).

  Για ραντεβού παρακαλώ απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2106145142 καθημερινά από τις 9:00 έως τις 13:00. Λόγω περιορισμένου αριθμού εξεταζομένων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  Πηγή

  14 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Νέα Προποντίδα: Οργανώνεται για άλλη μία χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο-Κάλεσμα σε εθελοντές και μαθητές

  Για ακόμη μία χρονιά ο Δήμος Ν. Προποντίδας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου στο Δήμο. Τα μαθήματα θα γίνονται τις απογευματινές ώρες είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά κατόπιν συνεννόησης. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ν. Προποντίδας αποτελεί μια ανοιχτή “πόρτα” στην ευκαιρία για όσους μαθητές χρειάζονται συμπληρωματική βοήθεια στα μαθήματά τους και χρήζουν κοινωνικής αρωγής.

  Τα μαθήματα παραδίδονται από εθελοντές εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους δασκάλους και καθηγητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, είτε του δημοσίου, είτε του ιδιωτικού τομέα, όπως, επίσης, και καθηγητές ξένων γλωσσών.

  Με την εθελοντική τους αυτή δράση υπηρετούν άριστα τόσο τον ειδικό σκοπό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που είναι η υποστήριξη των μαθητών που χρειάζονται συμπληρωματική βοήθεια στα μαθήματά τους και χρήζουν κοινωνικής αρωγής για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, όσο και το γενικότερο κοινωνικό σκοπό, που είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης ως παραδείγματος κοινωνικής συμπεριφοράς προς μίμηση, η καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από αλτρουιστικά, φιλανθρωπικά, αισθήματα και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. 

  Ο Δήμος Ν. Προποντίδας απευθύνει κάλεσμα σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να ανταποκριθούν σ’ αυτήν τη σημαντική εθελοντική πρωτοβουλία και να προσφέρουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους, να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές εκπαιδευτικοί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου για το φετινό σχολικό έτος. Επίσης, καλούνται και οι γονείς που ενδιαφέρονται για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους μαθήματα να τo δηλώσουν στα τηλέφωνα: 2373350218 και 2373350208.

  Σημειώνεται ότι για τους εκπαιδευτικούς απαραίτητο είναι το αντίγραφο πτυχίου.

  Πηγή

  13 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Καρπενήσι: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

  Σας γνωρίζουμε ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το  Πρόγραμμα  του Κοινωνικού  Παντοπωλείου  του Δήμου Καρπενησίου για το Α’ εξάμηνο του έτους 2024, ξεκινάει τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023  και λήγει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρπενησίου περιοχή Α’ Εργατικών Κατοικιών (άνωθεν Πυροσβεστικής), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και ώρα από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.. με τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Αίτηση ενδιαφέροντος
  • Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Λογαριασμό ΔΕΚΟ
  • Εκκαθαριστικό Εφορίας
  • Έντυπο Ε9
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (δύναται να ζητηθεί και αυτεπάγγελτα)

   Επίσης εφόσον υπάρχουν:

  1) Βεβαίωση χρόνου ανεργίας, η οποία θα πρέπει να είναι ενεργή μέχρι και την ημέρα που θα πραγματοποιείται η αίτηση ένταξης στη δομή.

  2) Γνωμάτευση Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)  ή Πρωτοβάθμιας Επιτροπής για ποσοστό αναπηρίας.

  3) Συμβόλαιο ενοικιοστασίου

  και οποιοδήποτε δικαιολογητικό κριθεί ότι ενισχύει τη διαδικασία διαμόρφωσης ολοκληρωμένης άποψης για τη δομή της οικογένειας και τις συνθήκες διαβίωσής της

  (οφειλές στεγαστικών δανείων, βεβαιώσεις σπουδών τέκνων κ.α.). Επίσης, λαμβάνονται υπόψη  και τα κοινωνικά κριτήριατου εκάστοτε αιτούντα.

  Ενδεικτικός Προσδιορισμός Εισοδήματος:

  Σύνθεση Νοικοκυριού Ετήσιο Καθαρό Εισόδημα
  Μονοπρόσωπο νοικοκυριό4.512,00 €
  Νοικοκυριό με δύο (2) ενήλικες6.500,00 €
  Νοικοκυριό με δύο (2) ενήλικες και δύο (2) παιδιά κάτω των 18 ετών9.475,00 €

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

   Κοινωνικό Παντοπωλείο  τηλ. 2237 0 23235, Θεοδώρα Βαρέλη

  Πηγή

  10 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Αλεξάνδρεια: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο

  Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι από την ΠΕΜΠΤΗ 09/11/23 ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προς ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο της  Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας του Δήμου Αλεξάνδρειας,, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021 – 2027».

  Στόχος της Πράξης είναι η εφαρμογή προγραμμάτων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την καταπολέμηση της φτώχειας, μέσω της στήριξης των ομάδων του τοπικού πληθυσμού που απειλούνται ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

  Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν  αίτηση από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως (σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης από νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο) μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (ραντεβού) και ώρες 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.  στο γραφείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που βρίσκεται στη Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, τ.κ. 59300 Αλεξάνδρεια.

  ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 23330 53071 & 23330 53072

  Επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησής τους, διάρκειας τουλάχιστον 15 ημερών. Η ένταξη των δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο ισχύει για ένα έτος από την κατάθεση της αίτησης. Μετά τη λήξη των παραπάνω προθεσμιών δε θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για διάρκεια ενός έτους και μέχρι τη νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων.

  Για το Κοινωνικό Φαρμακείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν  αίτηση από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως (σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης από νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο) μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (ραντεβού) και ώρες 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.  στο γραφείο του Κοινωνικού Φαρμακείου, που βρίσκεται στη Δημ. Αγοράς 64, τ.κ. 59300 Αλεξάνδρεια.

  ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 23330 41456 

  Πηγή και λίστα δικαιολογητικών

  9 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Ελληνικό-Αργυρούπολη: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

  Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στο πλαίσιο εφαρμογής της σχεδιαζόμενης Κοινωνικής Πολιτικής μέσω των υπαρχόντων κοινωνικών δομών λειτουργεί αδιάλειπτα από το 2014 το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Το 2017 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» ενισχύοντας τη λειτουργία της Δομής με Κοινωνική Λειτουργό και Διοικητική Υπάλληλο.

  Βασικός σκοπός της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο» παραμένει η κάλυψη πρωτογενών αναγκών ευπαθών κοινωνικά και οικονομικά ατόμων και οικογενειών που κατοικούν στα όρια της πόλης μας, μέσω της δωρεάν παροχής προϊόντων διατροφής και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Ήδη από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται και στηρίζονται κάθε μήνα δεκάδες οικογένειες με διαπιστωμένα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

  Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τη σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 έως και Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, από τις 9:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, καθημερινά στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Κοινωνική Υπηρεσία) του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, η οποία στεγάζεται επί της οδού Αλεξιουπόλεως 27 στην Αργυρούπολη (1ος Όροφος) καθώς και εναλλακτικά με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης και με την ταυτόχρονη επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: aitimata@elliniko-argyroupoli.gr.

  Αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και μετά τη λήξη της προθεσμίας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές.

  Πληροφορίες:

  213 2026098 Κοινωνικό Παντοπωλείο, κ. Μάτσκα

  213 2026090 Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, κ. Κανελλάκη

  Ακολουθούν το έντυπο της αίτησης και των απαραίτητων συνοδευτικών δικαιολογητικών.

  Δικαιολογητικά Ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

  Αίτηση Κοινωνικού Παντοπωλείου 2024

  Πηγή

  8 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν Πρόγραμμα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού

  Ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει μία στις δέκα γυναίκες και απειλεί 5.500 Ελληνίδες ετησίως,σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης επενδύοντας στον τομέα της Πρόληψης υλοποιεί  Πρόγραμμα  Πρόληψης Καρκίνου του  Μαστού μέσω κλινικής εξέτασης – υπερηχογραφικής εκτίμησης ενισχύοντας έτσι τις δράσεις των Εθελοντικών Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου και του ΚΕΠ Υγείας.

  Η εξέταση  θα πραγματοποιηθεί  το  ΣΑΒΒΑΤΟ  25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023  από 09:00πμ έως  12:30μμ. στο  χώρο των Εθελοντικών  Δημοτικών Κοινωνικών Ιατρείων (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη, ημιώροφος). 

  Η ψηλάφηση μαστού αφορά  αποκλειστικά γυναίκες από 35 ετών έως 60 ετών  και υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΚΑΛΛΕ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΜΑΣΤΟΥ MD, MSc, PhD, FEBS, Επιμελητή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας & Μονάδα Μαστού, Mediterraneo Hospital.

  Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μαστογραφία ή/και υπέρηχο  μαστού του τελευταίου έτους. 

  Η Κλινική Εξέταση συμπεριλαμβάνει λήψη ιστορικού, αξιολόγηση των απεικονιστικών ευρημάτων και ψηλάφηση μαστού. Σε περίπτωση ευρήματος, θα υπάρχει η δυνατότητα συμπληρωματικής υπερηχογραφικής εκτίμησης για τον καθορισμό του περαιτέρω ελέγχου.

   Το υπερηχογράφημα μαστού δεν αποτελεί μέθοδο προσυμπτωματικού ελέγχου (screening) για τις γυναίκες άνω των 40 ετών και δεν υποκαθιστά την κλινική εξέταση και τον μαστογραφικό έλεγχο. Χρησιμοποιείται κυρίως στις νέες γυναίκες για αποφυγή ακτινοβολίας ή συμπληρωματικά με τη μαστογραφία σε περιπτώσεις γυναικών με αυξημένη πυκνότητα όπου η μαστογραφία δείχνει να έχει χαμηλή αξιοπιστία, καθώς και σε άλλες συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ. διάκριση κυστικής – συμπαγούς αλλοίωσης, έλεγχος ψηλαφητής μάζας σε νέες γυναίκες, εκτίμηση λεμφαδένων).

  Οι  ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλ:2132026090. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά.

  Μη φοβάστε την Πρόληψη. Να θυμάστε ότι 9 στα 10 ευρήματα δεν είναι καρκίνος.

  Πηγή

  7 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Αγία Παρασκευή: Δωρεάν Καρδιολογικός έλεγχος στο Δημοτικό Ιατρείο

  Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ιατρείο της πόλης από δύο καρδιολόγους.

  Το πρόγραμμα των καρδιολόγων:

  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ (κάθε Τρίτη 10:30-12:30)

  ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ (κάθε Τετάρτη 15:30-18:00)

  Πηγή

  7 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Άγιος Δημήτριος: Δωρεάν νομική πληροφόρηση για εργασιακά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα

  Σε συνέχεια της συνεργασία του Δήμου Αγίου Δημητρίου με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, παρέχεται η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και πληροφόρησης σε καίρια θέματα που απασχολούν μεγάλη μερίδα των πολιτών και ειδικότερα, σε ζητήματα:
  ✔️ Κοινωνικής Ασφάλισης
  ✔️ Εργασιακών Σχέσεων
  ✔️ Απασχόλησης
  ✔️ Αντιμετώπισης της ανεργίας

  Για να κλείσετε ραντεβού για εξατομικευμένη ΔΩΡΕΑΝ νομική πληροφόρηση με δικηγόρους του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, καλέστε στα τηλέφωνα του ΚΕΠ:
  ☎️ 210 9702574
  ☎️ 210 9709562

  Οι συναντήσεις γίνονται στο 2ο όροφο του Δημαρχείου κάθε 1η Δευτέρα του μήνα.
  ► Η επόμενη συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 6-11-2023.

  ► Η υπηρεσία αυτή του Δήμου Αγίου Δημητρίου υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ για την από κοινού ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων και τη δημιουργία υπηρεσιών στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί το Ινστιτούτο, με τίτλο: «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων».

  Πηγή

  6 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Μεταμόρφωση: Δωρεάν έλεγχος ακουστικής ικανότητας

  Το Τμήμα Προάσπισης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA, διοργανώνει Πρόγραμμα πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας με τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας».

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ενημερωτικές ομιλίες και δωρεάν προληπτικούς ελέγχους ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) που πραγματοποιείται από συνεργαζόμενο ΩΡΛ Ιατρό. Η δωρεάν εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/11/2023 στο 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Μεταμόρφωσης (Κώστα Βάρναλη 34) ώρα 10:00 -14:00. Τηλέφωνο για κλείσιμο ραντεβού 2132012989.

  Πηγή

  6 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων

  Ο Δήμος Τρικκαίων και η Συνειρμός αμκε ενημερώνουν  ότι πρόκειται να ανανεωθεί ο κατάλογος των ωφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

  Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει σε άπορους δημότες προϊόντα όπως είδη διατροφής, απορρυπαντικά, χαρτικά κλπ.

  Για να ενταχθεί κάποιος/α στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ χρειάζεται  να προσκομίσει τα παρακάτω Δικαιολογητικά:

  1. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
  2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  3. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ Ε1– Ε9
  4. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (αν υπάρχει)
  5. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (αν υπάρχουν)
  6. ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ (Σε περίπτωση που δεν μπορεί ο ίδιος να προσκομίσει τα δικαιολογητικά)

  Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες θεωρούνται εμπιστευτικά και θα τηρηθούν απολύτως οι κανόνες που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

  ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 

  Αιτήσεις γίνονται δεκτές από  Παρασκευή   3 Νοεμβρίου 2023  έως και την  Παρασκευή  17 Νοεμβρίου 2023 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στη συνοικία του Αγ. Οικουμενίου,  τηλ. 24310 26880 (Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 11 π.μ. ως τη 1μ.μ.).

  Δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ξανά Αίτηση:

  • Όσοι/όσες είναι ενταγμένοι/ες, οι ίδιοι/ες ή άλλο μέλος της οικογένειάς τους, στο ΤΕΒΑ ή λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
  • Όσοι/όσες είναι ωφελούμενοι/νες του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την 1ηΙουνίου 2023 μέχρι και σήμερα. 

  Μετά την υποβολή της αίτησης, θα πραγματοποιηθεί Κοινωνική Έρευνα, με κατ’ οίκον επίσκεψη, από το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας της δομής.

  Όσοι/όσες επιλεγούν θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν προϊόντα από 01/12/2023.

  Πηγή

  3 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Έναρξη αιτήσεων Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Βέροιας

  Το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο της πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βέροιας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027»,  ανακοινώνει την έναρξη της ετήσιας  υποβολής των αιτήσεων.

  Σκοπός του είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών. Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άτομα / νοικοκυριά που διαμένουν στο Δήμο Βέροιας, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ιθαγενών, καθώς και δικαιούχων / αιτούντων διεθνούς προστασίας, που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια.

  Μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας που εδρεύει στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Πρόνοια) στην οδό Σταδίου 51, θα γίνεται διανομή σε ωφελούμενα άτομα / νοικοκυριά που έχουν ανάγκη σε , τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια κλπ.
  Διευκρινίζεται ότι οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ δικαιούνται διανομή βασικών αγαθών μόνο από το ΤΕΒΑ και δε δικαιούνται αγαθά που διαθέτει η δομή στο πλαίσιο της συγχρηματοδότησης από το ΕΚΤ.

  Ο χώρος τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας για ΑμεΑ.

  Στο πλαίσιο αυτό οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Βέροιας για δώδεκα (12) μήνες μπορούν να απευθύνονται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Σταδίου 51) καθημερινά από Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 έως και Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 9:00 π.μ. – 02:00 μ.μ., όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου (χορηγείται από την υπηρεσία).
   2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
   3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
   4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμού ΔΕΚΟ (πρόσφατο) ή μισθωτήριο συμβόλαιο.
   5. Αντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωση (έντυπο Ε1) 2022 όλων των μελών του νοικοκυριού που υποβάλλουν φορολογική δήλωση.
   6. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2022 όλων των μελών του νοικοκυριού που υποβάλλουν φορολογική δήλωση.
   7. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού που υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

   Δικαιολογητικά κατά περίπτωση
   1. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας σε ισχύ (εφόσον υπάρχει).
   2. Επίσημη ιατρική γνωμάτευση (εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας).
   3. Γνωμάτευση ΚΕΠΑ (εφόσον πρόκειται για ΑμεΑ).
   4. Βεβαίωση δανείου πρώτης κατοικίας .
   5. Φωτοτυπία εγκεκριμένης αίτησης ΚΕΑ.
   6. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί κατά περίπτωση.

  Όλα τα στοιχεία των αιτούντων και των τελικών δικαιούχων είναι απόρρητα και τηρούνται οι κανόνες που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
  Τα ετήσια εισοδηματικά κριτήρια για την συγκεκριμένη παροχή, είναι τα εξής:
  – άτομα με εισόδημα έως 5.712 ευρώ ετησίως
  – νοικοκυριά με δύο ενήλικες με εισόδημα έως 8.568 ευρώ ετησίως
  – νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και ένα εξαρτώμενο παιδί ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα έως 10.281,60 ευρώ
  – νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα έως 11.995,20 ευρώ
  – νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και τρία εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα έως 13.708,80 ευρώ
  – νοικοκυριά με έναν ενήλικα και ένα εξαρτώμενο παιδί ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα έως 7.425,60
  – νοικοκυριά µε έναν ενήλικα και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών έως 9.139,20 ευρώ
  – νοικοκυριά µε έναν ενήλικα και τρία εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα έως  10.852,80 ευρώ
  (Το ισοδύναμο μέγεθος του νοικοκυριού υπολογίζεται με βάση την τροποποιημένη κλίμακα του ΟΟΣΑ, με την οποία ορίζεται συντελεστής στάθμισης 1 για τον πρώτο ενήλικα, 0,5 για τον δεύτερο ενήλικα και μέλη 14 ετών και άνω και 0,3 για παιδιά κάτω των 13 ετών και κάτω)
  Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 2331353824 και 2331353811
  Email: koinoniko.pantopoleio@veria.gr

  Πηγή

  2 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Πρόσκληση ένταξης νέων ωφελουμένων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το “Γεύμα Αγάπης” του Δήμου Μεταμόρφωσης

  Η Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας προσκαλούν τους κατοίκους του Δήμου Μεταμόρφωσης που είναι

  • άστεγοι, είτε
  • άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια,

  να υποβάλουν αίτηση για τη παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και αγαθών από τη «ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ»

  ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ:

  Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων είναι τα ακόλουθα:

  1.Η Εντοπιότητα:

  Δικαιούχοι της «ΔΟΜΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ» είναι μόνο οι κάτοικοι του Δήμου Μεταμόρφωσης. Συγκεκριμένα δικαιούχοι είναι:

  α) Έλληνες κάτοικοι του Δήμου, β) Ομογενείς κάτοικοι του Δήμου,

  γ) Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν στον Δήμο και διαθέτουν άδεια παραμονής σε ισχύ και θεωρημένο διαβατήριο καθώς και δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.

  2.Η Οικονομική και Περιουσιακή Κατάσταση:

  Κύριο κριτήριο επιλογής και ένταξης των ενδιαφερομένων στη «ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ» είναι το εισόδημα και η περιουσιακή τους κατάσταση. Συγκεκριμένα, κατά προτεραιότητα στους ωφελούμενους εντάσσονται οι κάτοικοι του δήμου, το εισόδημα των οποίων βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας και ειδικότερα σύμφωνα με τα ακόλουθα όρια:

  Α/ΑΟικογενειακή ΚατάστασηΕισόδημαΔιευκρινήσεις
  1Άγαμοι-μοναχικά άτομα5.200Συν/χοι ΟΓΑ υπερηλίκων,; επιδοματούχοι πρόνοιας ή χαμηλοσυνταξιούχοι ΙΚΑ ή ΟΑΕΕ ήεπιδοτούμενοι άνεργοι
  2Διμελείς οικογένειες8.000Το ποσό αυτό προσαυξάνεται με 1.500,00 ευρώγια κάθε επιπλέον μέλος
  3Άτομα με αναπηρία (67% καιάνω)Τα ανωτέρω ποσά προσαυξάνονταικατά 30%

  Για τον υπολογισμό, από το συνολικό πραγματικό εισόδημα, αφαιρείται το ενοίκιο για κατοικία που δεν ξεπερνά τα 80 τμ. Επίσης, αφαιρείται η δαπάνη που καταβλήθηκε για την τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων οποιασδήποτε μορφής.

  3.Η Επαγγελματική Κατάσταση:

  Δικαιούχοι της «ΔΟΜΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ», είναι κυρίως άνεργοι, ενώ κατά προτεραιότητα στους ωφελούμενους εντάσσονται οι μακροχρόνια άνεργοι.

  4.Κοινωνικά Κριτήρια:

  Κατά την αξιολόγηση των αιτούντων της «ΔΟΜΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ», λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια όπως η οικογενειακή κατάσταση, κοινωνικά προβλήματα, προβλήματα υγείας και αναπηρίες. Συγκεκριμένα, συνυπολογίζονται και εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τα παρακάτω κοινωνικά κριτήρια:

  α) Μονογονεϊκές οικογένειες, β) Πολύτεκνες οικογένειες,

  γ) Οικογένειες με μέλη που έχουν αναπηρία 67% και άνω,

  δ) Οικογένειες με μέλη που εντάσσονται σε άλλες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

  Επισημαίνεται ότι ενήλικες που συνοικούν κάτω από την ίδια στέγη, έχουν δικαίωμα υποβολής μίας μόνο αίτησης, στην οποία συνυπολογίζεται το εισόδημα του νοικοκυριού (όλων των συνοικούντων ενήλικων μελών).

  Σε ειδικές περιπτώσεις και εφόσον το επιτρέπει η εξέλιξη του Έργου, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου δύναται να εισηγείται αιτιολογημένα την ενίσχυση ωφελουμένων και πέρα από τα ανωτέρω οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

  Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση καθώς δεν είναι επιλέξιμοι ως ωφελούμενοι του έργου.

  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  Για την εγγραφή των αιτούντων ως ωφελούμενων της «ΔΟΜΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ» απαιτούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικά σε απλά φωτοαντίγραφα:

  ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου,
  2. Φωτοαντίγραφο Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή άδεια διαμονής σε ισχύ,
  3. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1 και Εκκαθαριστικό Σημείωμα για τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους (2022) όλων των συνοικούντων ενήλικων μελών,
  4. Πρόσφατη Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, όλων των συνοικούντων ενήλικων μελών (εφόσον υπάρχει),
  5. Συμφωνητικό Μίσθωσης Κατοικίας ή Μεταβολή Στοιχείων από ΔΟΥ ως προς τη διεύθυνση ή Απόδειξη Λογαριασμού ΔΕΗ. Σε περίπτωση αστέγων η κατοικία πιστοποιείται με κοινωνική έκθεση Κοινωνικού Λειτουργού ύστερα από Κοινωνική Έρευνα,
  6. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης,

  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)

  1. Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής (ΚΕ.Π.Α.) για αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω,
  2. Σε περίπτωση διαζυγίου το διαζευκτήριο και απόφαση επιμέλειας ανηλίκων τέκνων ή οποιοδήποτε έγγραφο που να πιστοποιεί την μονογονεϊκότητα και την επιμέλεια,
  3. Σε περίπτωση χηρείας, ληξιαρχική πράξη θανάτου,
  1. Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο θεωρήσει χρήσιμο η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (ανάλογα με την περίπτωση του αιτούντος),
  2. Κοινωνικό Ιστορικό, που συντάσσεται από την Κοινωνική Λειτουργό της Δομής.

  Τα δικαιολογητικά των δικαιούχων, θα συγκεντρώνονται και θα αξιολογούνται από τον υπεύθυνο Κοινωνικό Λειτουργό, όπως απαιτείται από τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων και όπως αρμόζει στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διατήρηση της ανωνυμίας.

  Τα δικαιολογητικά των δικαιούχων θα επικαιροποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα εφόσον προκύπτει μεταβολή τους.

  Για τους ωφελούμενους, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στη «ΔΟΜΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ», δεν απαιτείται η συμμετοχή τους στην ως άνω διαδικασία. Οι υφιστάμενοι ωφελούμενοι συμμετέχουν στη διαδικασία μόνο στην περίπτωση που έχουν μεταβληθεί και έχουν πάψει να ισχύουν τα δικαιολογητικά που έχουν ήδη προσκομίσει οπότε και οφείλουν να υποβάλουν σχετική Αίτηση συνοδευόμενη από τα νέα ισχύοντα δικαιολογητικά.

  Υποβολή Αιτήσεων

  Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από τις 01/11/2023 έως και τις 10/11/2023. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:

  Α) Με φυσική παρουσία ή από άλλο πρόσωπο με εξουσιοδότηση στα γραφεία λειτουργίας της Δομής, επί της Κορίνθου 21 τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ., να συμπληρώσουν τη σχετική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και να υποβάλουν τα

  «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ».

  Β)Ηλεκτρονικά με επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης https://noiazomaimetamorfossi.intellisoft.gr/ όπου στις «Ανακοινώσεις» θα βρουν σχετική ανάρτηση για «Αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ή Δομή Παροχής Συσσιτίου» όπου μέσω συνδέσμου θα μεταφερθούν στην πλατφόρμα «Νοιάζομαι». Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει εγγραφή «Αίτηση Εγγραφής Νέου Χρήστη» και να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία. Στη συνέχεια του αποστέλλεται στο e-mail που δήλωσε σχετική ενημέρωση όπου πρέπει να ακολουθήσει το σύνδεσμο για την ενεργοποίηση του λογαριασμού του. Μετά την επιβεβαίωση και είσοδό του ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εκτελέσει Προσθήκη Προσωπικών Στοιχείων → Δημιουργία Εγγραφής (συμπληρώνει τα στοιχεία του) και στη συνέχεια και στη συνέχεια πατάει «Αποθήκευση», αριστερά Ενέργειες – Εργασίες επιλέγει Νέα Αίτηση και οδηγείται στην καρτέλα Παροχή και επιλέγει μία μόνο Δομή που θέλει να κάνει αίτηση → Κοινωνικό Παντοπωλείο ή Κοινωνικό Συσσίτιο. Ο ενδιαφερόμενος μεταφέρεται στην καρτέλα ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΣ όπου κάνει κλικ στο ονοματεπώνυμό του και κάνοντας Αποθήκευση εμφανίζεται η καρτέλα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ όπου επισυνάπτει αυτά που απαιτούνται σύμφωνα με την Πρόσκληση, πατάει Συνέχεια → Συναίνεση και Υποβολή.

  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132012980

  Πηγή

  1 Νοεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής ωφελούμενων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Δέλτα

  Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 ξεκινάει  η υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής ωφελούμενων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Δέλτα, η οποία θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023.

  Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

  Πηγή

  31 Οκτωβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Δωρεάν Ενισχυτική Διδασκαλία για μαθητές Δημοτικού

  Ο Δήμος ΠαπάγουΧολαργού, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη των θεσμών της οικογένειας και της παιδείας, συνεχίζει και τη σχολική χρονιά 2023-2024, τη λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές/ριες Δημοτικού (τάξεις Α’ έως ΣΤ’). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα ληφθούν υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. 

  Τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα υλοποιούνται δωρεάν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, από έμπειρους Εθελοντές Εκπαιδευτικούς, 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη.  Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου17:30-18:30.  

  Οι ενδιαφερόμενοι για την τρέχουσα σχολική χρονιά μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που επισυνάπτεται.

  Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στο πρωτόκολλο του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός, ισόγειο) ή ηλεκτρονικά στο protocol@dpapxol.gov.gr ή στο mathanasakou@dpapxol.gov.gr

  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας  και Προώθησης της Απασχόλησης, Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, – 213 2002 831 και 213 2002 893.

  Πηγή

  30 Οκτωβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Επικαιροποίηση στοιχείων και νέες εγγραφές για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θεσσαλονίκης

  Έως τις 30 Νοεμβρίου πρέπει οι εγγεγραμμένοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Φαρμακείου να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους ενώ οι νέοι δυνητικά ωφελούμενοι μπορούν να υποβάλλουν νέες αιτήσεις.

  Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια ανοικτή δομή άμεσης πρόσβασης η οποία παρέχει σε ωφελούμενα άτομα,  φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα με σκοπό την πρόσβαση στην φαρμακευτική περίθαλψη πολιτών που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Η δομή στεγάζεται επί της οδού Μοναστηρίου 53-55, λειτουργεί καθημερινά και οι υπηρεσίες της παρέχονται δωρεάν σε όλους τους εγγεγραμμένους δικαιούχους.

  Για την εγγραφή ενός νέου δικαιούχου στο πρόγραμμα απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

  -Αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

  -Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

  -Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.

  -Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφελείας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.

  -Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων, οικονομικού έτους 2023.

  -Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών.

  -Βεβαίωση ότι ο ενδιαφερόμενος είναι δικαιούχος προγράμματος ΤΕΒΑ ή εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΚΕΑ), εφόσον υπάρχει.

  -Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση (κάρτα ανεργίας, πιστοποίηση αναπηρίας, Έντυπο Ε3 κ.τ.λ.)

  Αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

  Όλοι οι εγγεγραμμένοι δικαιούχοι καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στη δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου, στην οδό Μοναστηρίου 53-55 (5ος όροφος) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 έως 14:00, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  -Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

  -Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφελείας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.

  -Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων, οικονομικού έτους 2023.

  -Βεβαίωση ότι ο ενδιαφερόμενος είναι δικαιούχος προγράμματος ΤΕΒΑ ή εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΚΕΑ), εφόσον υπάρχει.

  -Κάρτα ανεργίας, εφόσον υπάρχει.

  Πηγή

  26 Οκτωβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Νεάπολη-Συκεών: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού μέσω των δημοτικών κοινωνικών δομών

  Δωρεάν μαστολογικές εξετάσεις προσφέρει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε ανασφάλιστες γυναίκες, ωφελούμενες της δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου. Ο έλεγχος εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τον Οκτώβριο, μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

  Αρχικά οι ενδιαφερόμενες θα προσέρχονται την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο χώρο της δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου Νεάπολης-Συκεών (Αγίου Στεφάνου 26, Νεάπολη, τηλ.2310514706) από τις 11 το πρωί όπου δύο μαστολόγοι γιατροί θα διενεργούν κλινικό έλεγχο με ιστορικό και ψηλάφηση των ασθενών. Σε δεύτερο χρόνο με καθορισμένα ραντεβού που θα κλείνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις ενδιαφερόμενες, οι ασθενείς θα προσέρχονται σε δημόσιο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, υπερηχογράφημα μαστού και ψηφιακή μαστογραφία.

  Η συγκεκριμένη δράση στο πλαίσιο των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, έρχεται σε συνέχεια αυτής του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κατά την οποία χειρουργοί μαστολόγοι θα πραγματοποιήσουν κλινικούς ελέγχους σε ΚΑΠΗ της Νεάπολης και των Συκεών.

  Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου από τις 9.30 π.μ. έως τις 13.30. μ.μ. στο Β’ ΚΑΠΗ Συκεών και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους στο τηλέφωνο 2310626645. Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο Β’ ΚΑΠΗ Νεάπολης και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα 2310551252 και 2310551260.

  Οι δράσεις πραγματοποιούνται στη βάση της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της εμπέδωσης της φιλοσοφίας της πρόληψης.

  Πηγή

  26 Οκτωβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Δωρεάν Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας από τα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αχαρνών

  Τα Κεπ  Υγείας Δήμου Αχαρνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  διοργανώνουν εβδομάδα ελέγχου οστικής πυκνότητας  για γυναίκες και άντρες στον Δήμο Αχαρνών. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με υπέρηχο πτέρνας  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Μάριος Δημήτριος Σουλούκος» στο  κτίριο του Δημαρχείου Αχαρνών, στην οδό Φιλαδελφείας  87 το διάστημα από τις 30/10/2023 έως τις 03/11/2023 και ώρες από τις 09:00-16:00.

  Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι  να κλείσουν ραντεβού στα τηλέφωνα: 210 2478505 & 210 2400850 

  Πηγή           

  26 Οκτωβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Πρόσκληση συμμετοχής στο κοινωνικό πρόγραμμα «ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ» Δήμου Περιστερίου

  Ο Δήμος Περιστερίου με τη νέα κοινωνική δράση «ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ» προσπαθεί να διασφαλίσει για τις ευάλωτες οικογένειες την κάλυψη των αναγκών τους, σε τρόφιμα και απαραίτητα είδη διαβίωσης.

  Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Παιδείας Αναστάσιος Θεοδωράκος, καλεί τις συμπολίτισσες και συμπολίτες, που έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ», αναλαμβάνοντας την υποχρέωση απέναντι σε ευάλωτες οικογένειες, για την παροχή τροφίμων και ειδών διαβίωσης, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

  Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες: Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Περιστερίου, τηλ. 2105701568.

  Ως γνωστόν, ο Δήμος Περιστερίου κατάφερε κανένας Περιστεριώτης να μη μείνει χωρίς ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του με τη διανομή έτοιμου φρεσκομαγειρεμένου σε καθημερινή βάση φαγητού στα σπίτια πολιτών, που η ζωή δεν φάνηκε δίκαιη μαζί τους.

  Εξασφάλισε τα τρόφιμα του μήνα σ’ όλους τους Περιστεριώτες φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα που σπουδάζουν εκτός της πόλης.

  Στις νέες μητέρες μονογονεϊκών και ακραίας φτώχειας οικογενειών, παρέχονται όλα όσα χρειάζονται για να φροντίσουν τα νεογέννητα παιδιά τους (βρεφικά κρεβατάκια, παιδικά καροτσάκια, βρεφικό γάλα, βρεφικές πάνες, βρεφικά λευκά είδη κλπ).

  Λειτουργούν με επιτυχία τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία, ενώ πολύ σημαντικό έργο προσφέρουν οι κοινωνικές δράσεις για τα μοναχικά, τα ανήμπορα και με κινητικές ανάγκες άτομα.

  Πηγή

  25 Οκτωβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής ωφελούμενων στο Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Δέλτα

  Από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 ξεκινάει  η υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής ωφελούμενων στο Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Δέλτα, η οποία θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023.

  Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

  Πηγή

  25 Οκτωβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Πυλαία-Χορτιάτης: Δωρεάν μαστολογικοί έλεγχοι σε ανασφάλιστες γυναίκες στο ΚΕΠ Υγείας Πανοράματος

  O Οκτώβριος είναι παγκοσμίως ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και έχει ως στόχο την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού για την πιο συχνά εμφανιζόμενη κακοήθεια στις γυναίκες.

  Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας και σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα» Θεσσαλονίκης υλοποιεί σειρά δράσεων  που περιλαμβάνουν ενημερωτικές ομιλίες, καθώς και δωρεάν πλήρη μαστολογικό έλεγχο σε ανασφάλιστες γυναίκες.

  Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές

  Στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι δωρεάν εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στο ΚΕΠ Υγείας Πανοράματος, που βρίσκεται στην  οδό Σχολείου 2α.

  Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2310 343662 για να κλείσουν ραντεβού.

  Πηγή

  24 Οκτωβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Θεσσαλονίκη: Πρόσκληση για εθελοντές κομμωτές/τριες για το Κοινωνικό Κομμωτήριο

  Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της πόλης µας, την Τρίτη 20/9/2023, εγκαινίασε τη λειτουργία του Κοινωνικού Κομμωτηρίου.

  Το Κοινωνικό Κομμωτήριο βρίσκεται στην οδό Ειρήνης 2-4 και δημιουργήθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης με την αμέριστη υποστήριξη της Farcom Professional.

  Η αισθητική και ο εξοπλισμός του παραπέμπει σε ένα σύγχρονο κομμωτήριο, το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει και τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

  Για την επιτυχή λειτουργία της νέας κοινωνικής Δομής είναι καθοριστική η βοήθεια και ο αυταπόδεικτος εθελοντισμός των κομμωτών, τους οποίους καλούμε να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

  Το ωράριο λειτουργίας του Κοινωνικού Κομμωτηρίου θα είναι 09:00-15:00 και τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη με προσφερόμενες υπηρεσίες λούσιμο-κούρεμα-χτένισμα.

  Μπορείτε να βρείτε την αίτηση εδώ

  Υπεύθυνος δομής Κοινωνικού Κομμωτηρίου: Ευρυπίδης Δερματίδης

  Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 510018

  E-mail: koin.kommotirio@thessaloniki.gr

  Πηγή

  24 Οκτωβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments