organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Δωρεάν προετοιμασία των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικών σχολών

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας συμβάλλει και φέτος ενεργά στην προσπάθεια των μαθητών των Πανελληνίων εξετάσεων για την είσοδό τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

 Αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της κοινωνίας, ο Δήμος μας υλοποιεί για 5η συνεχόμενη χρονιά το δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Επίσης, φέτος θα πραγματοποιήσει και δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας των υποψηφίων για στίβο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κατάθεση αιτήσεων μπορείτε να απαυθύνεστε στο Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου στον 2ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Αντ. Σμαράκης (Μ. Ασίας 24) και στα τηλέφωνα:  213 2074676-677-678.

Πηγή

Φεβρουάριος 22nd, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πανελλαδική Συνάντηση Δομών Αλληλεγγύης

Σας προσκαλούμε στην Πανελλαδική Συνάντηση Δομών Αλληλεγγύης, «Μαζί για την Αλληλεγγύη», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 & την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75, κτίριο Σίδερη).

Στη διήμερη συνάντησή μας, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, να δικτυωθούμε, να σχεδιάσουμε από κοινού τα επόμενά μας βήματα, ν’ ανταλλάξουμε εμπειρίες κι απόψεις επάνω σε θέματα αλληλεγγύης που μας αφορούν όλες και όλους.

Στην Πανελλαδική Συνάντηση Δομών Αλληλεγγύης, συμμετέχουν: Δομές Τροφής, Δομές Υποστήριξης Προσφύγων – Μεταναστών, Ομάδα Ισότητας Φύλων, Αγορές Καταναλωτών, Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακεία Αλληλεγγύης, Κοινωνικές Κουζίνες, Συνεργατικές Ομάδες και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 2 Μαρτίου μ’ ενημέρωση για τη μεθοδολογία των συζητήσεων, συνεχίζεται κατά τη διάρκεια του διημέρου με 6 θεματικά εργαστήρια κι ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Μαρτίου, με τα συμπεράσματα, τους προβληματισμούς και τις ιδέες που συζητήθηκαν απ’ τους συμμετέχοντες.

Σας περιμένουμε, να συναντηθούμε και να συζητήσουμε από κοντά, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

10:30 – 11 30 – Έναρξη του διημέρου (Αμφιθέατρο Σίδερη)

11:30 – 14:30 – Προσφυγικό: Δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία (Αίθουσα Α)

Ο έμπρακτος τρόπος παρέμβασης των δομών αλληλεγγύης στο προσφυγικό ζήτημα όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν καταλυτικός. Συζητάμε, ανταλλάσουμε εμπειρίες, ενημερωνόμαστε, καταθέτουμε προτάσεις και στο πλαίσιο του ρόλου μας, αναζητούμε λύσεις σε θέματα της σημερινής πραγματικότητας όπως: κατάσταση στα hot-spots / άσυλο / ένταξη / ξενοφοβία και ρατσισμός.

11:30 – 14:30 – Αγορές καταναλωτών: Χτίζοντας Αλληλέγγυες Αγορές (Αίθουσα Β)

Πρόσκληση ανοιχτής συζήτησης για τη συνεχή προσπάθεια μας να φέρουμε σε επαφή τους παραγωγούς διατροφικών προϊόντων με τους πολίτες. Ψάχνοντας για νέους παραγωγούς. Ελέγχοντας διαρκώς προϊόντα. Εισάγοντας κοινωνικές, διατροφικές καινοτομίες. Εμπλέκοντας ενεργούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς. Περιορίζοντας παρασιτικά κυκλώματα. Διατηρώντας λογική σχέση ποιότητας τιμής σε βασικά διατροφικά προϊόντα. Στηρίζοντας τα κοινωνικά παντοπωλεία.

11:30 – 14:30 – Οι δομές τροφής στις νέες συνθήκες: Η επόμενη μέρα (Αμφιθέατρο Σίδερη)

Δομές τροφής. Προβλήματα και δυνατότητες. Ο ρόλος τους και η αναγκαιότητά τους στη μετά – μνημονιακή εποχή. Η αλληλεγγύη ως πρόταση απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση, τη βιώσιμη κι αειφόρο ανάπτυξη.

14:30 – 15:30 – Διάλειμμα

15:30 – 18:30 – Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακεία Αλληλεγγύης: Κάνουμε την Αλληλεγγύη μεταδοτική (Αίθουσα Α)

Τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης και οι εξελίξεις στην πολιτική της Υγείας. Οι δομές αλλάζουν, μετασχηματίζονται και εξακολουθούν να λειτουργούν, επειδή η ανάγκη ακόμα δεν έχει εκλείψει. Συζητάμε για τις τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική Υγείας, το φάρμακο ως κοινωνικό αγαθό, την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων, τις προκλήσεις και τις διεκδικήσεις της επόμενης ημέρας.

15:30 – 18:30 – Ομάδα Ισότητας Φύλων: Η Αλληλεγγύη είναι γένους θηλυκού (Αίθουσα Β)

Στην προσπάθεια των δομών αλληλεγγύης η παρουσία των γυναικών υπήρξε καταλυτική. Οι γυναίκες συνδέθηκαν με τα αλληλέγγυα κινήματα και τις συγκεκριμένες δομές με δύο τρόπους: Πρώτα ως δραστήρια μέλη τους, αφού αποτελούν και την πλειοψηφία, ενώ έχουν κοινωνικοποιηθεί για μακρύ χρονικό και ιστορικό διάστημα ως πάροχοι φροντίδας, αλλά και ως αλληλέγγυες. Κατά δεύτερο λόγο όμως, το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού που δέχεται τις υπηρεσίες των δομών είναι γυναίκες, καθώς όλα τα στοιχεία και δεδομένα συνηγορούν στο ότι στην Ελλάδα είναι οι γυναίκες που πλήττονται από την κρίση και ότι στην χώρα μας η φτώχεια είναι γένους θηλυκού.

15:30 – 18:30 – Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία: Συλλογική Οργάνωση &  Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Οι προκλήσεις της ΚΑΛΟ (Αμφιθέατρο Σίδερη)

Από την αλληλοβοήθεια και τις διανομές τροφίμων στο συνεργατισμό και τη συνεταιριστική αλληλέγγυα διαχείριση. Διερεύνηση πρακτικών εξεύρεσης υλικών πόρων και αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού στο πλαίσιο της κοινωνικής κι αλληλέγγυας οικονομίας από τη συσσωρευμένη εμπειρία των δομών τροφής και τις δυνατότητες που παρέχονται απ’ το νέο νομικό πλαίσιο. Από τις αυτοοργανωμένες συλλογικές δράσεις αλληλεγγύης, στα οργανωμένα καταναλωτικά, παραγωγικά και περιβαλλοντικά δίκτυα. Δυνατότητες και προϋποθέσεις.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

11:00 – 14:00 – Αποτίμηση διημέρου – Συμπεράσματα (Αμφιθέατρο Σίδερη)

Πηγή

Φεβρουάριος 22nd, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Γαλάτσι: Ανανέωση δικαιολογητικών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Συσσίτιο

Για τη συνέχιση παροχής στο πρόγραμμα της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο & Κοινωνικό Συσσίτιο, παρακαλούμε πολύ, οι ωφελούμενοι, όπως προσκομίσετε:

 • Εκκαθαριστικό του 2018 (οικονομικό έτος του 2017)
 • Φορολογική δήλωση Ε1 του 2018 (οικονομικό έτος του 2017)

Και ακόμα ό,τι υπάρχει απ’ τα παρακάτω:

 • Πρόσφατη βεβαίωση ανεργίας ή αποδεικτικό ανανέωσης.
 • Ανανεωμένο πιστοποιητικό αναπηρίας.
 • Ανανεωμένο ηλεκτρονικό μισθωτήριο ενοικίου.

Οποιαδήποτε αλλαγή υπάρχει στην οικογενειακή κατάσταση σας, παρακαλούμε πολύ να μας το δηλώσετε και να προσκομίσετε τα ανάλογα δικαιολογητικά (π.χ. σε περίπτωση γεννήσεως νέου μέλους, διαζυγίου, διάστασης ή θανάτου).

Η συγκέντρωση των δικαιολογητικών πραγματοποιείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στον 1ο όροφο στο Δημαρχείο έως και Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα από 9:00 π.μ έως 12:00 μ.μ.

Πληροφορίες στο τηλ. 2132055321 (κα Τριανταφύλλου).

Πηγή

Φεβρουάριος 21st, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Φιλοθέη-Ψυχικό: Δωρεάν μετρήσεις για Διαβήτη

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου διοργανώνει στη Φιλοθέη δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου & Χοληστερόλης σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από την αδυναμία του οργανισμού να ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος : είτε το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2).

Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας. Αν δεν τεθεί υπό έλεγχο, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, κυρίως στο νευρικό σύστημα και στα αιμοφόρα αγγεία.

Πότε : από τις 9:00 έως τις 14:00
Που : Άνω Αγορά Φιλοθέης, οδός Βασ. Γεωργίου Β΄ αρ.11

Πηγή

Φεβρουάριος 21st, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγία Βαρβάρα: Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας

Η οστεοπόρωση αποτελεί πλέον το συχνότερο μεταβολικό νόσημα των οστών και είναι ασυμπτωματική μέχρι την εμφάνιση των επιπλοκών που είναι τα κατάγματα. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι καθοριστικά για την πρόγνωση της νόσου.

Το ΚΕΠ Υγείας   Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Ελληνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  διοργανώνει πρόγραμμα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης από 20 έως 27 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία καθώς και  Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας

 • Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου,  ώρα 6 μ.μ. Ομιλητής: κ. Κωνσταντίνος Σαρόπουλος, Χειρουργός- Ορθοπεδικός
 •  21 – 27 Φεβρουαρίου προληπτικός έλεγχος

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο  ΚΕΠ Υγείας, Σερίφου 2, τηλ: 2105690436

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εξέτασης για τη  μέτρηση της οστικής πυκνότητας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Πηγή

Φεβρουάριος 20th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μυτιλήνη: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για παιδιά από το Κοινωνικό Ιατρείο

Επίσκεψη ομάδας ιατρών από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και δωρεάν εξετάσεις για τα παιδιά της Λέσβου διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, στο πλαίσιο των δράσεων του Κοινωνικού Ιατρείου, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 24 Νοεμβρίου 2018 με στόχο τη δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας και πρόληψης αλλά και με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου.

Όπως ανακοινώνει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Μιχάλης Καπιωτάς, “αποκλειστικά για τους μαθητές και μαθήτριες των Σχολικών Μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, θα επισκεφτεί το νησί μας ο Δ/ντής Παιδικής, Νεογνικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών και του Μαιευτηρίου «Γαία», κ. Μαραγκάκης Μάριος, Χειρουργός Παίδων.

Ο κ. Μαραγκάκης θα βρίσκεται την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, από τις 9.30 έως τις 2 το μεσημέρι στο Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό να εξετάσει παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού εγκαίρως στα τηλέφωνα 22510-55058 και 6943408062. Παρακαλούμε στο ραντεβού με το γιατρό όπως φέρετε το Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και τυχόν πρόσφατες εξετάσεις.”

Επίσης, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μυτιλήνης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία, με θέμα: «ΠΑΙΔΙ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ» και ενημέρωση προς τους γονείς και εκπαιδευτικούς από τον κ. Μαραγκάκη όπου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να μιλήσουν με το γιατρό για θέματα υγείας των παιδιών που αντιμετωπίζουν και απασχολούν τις οικογένειες της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου.

Πηγή

Φεβρουάριος 20th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βόλος: Χωρίς Μεσάζοντες-παραγγελίες προϊόντων

Ξεκινήσαν οι παραγγελίες “Χωρίς Μεσάζοντες” για τα ελληνικά προϊόντα: ΦέταΓίδινο τυρίΓιαούρτι ΠρόβιοΠευκόμελοΣταφίδεςΞύδιΠετιμέζιΕλιέςΦασόλιαΡεβίθιαΦυσικό Χυμό Ρόδι και Χαρτικά.

Οι παραγγελίες θα γίνονται ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας  και ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή στα τηλέφωνα 24210-20483, κιν.: 6936212706 (6 έως 9 το απόγευμα).

Προέλευση – Τιμές Προϊόντων

– Φέτα στην τιμή των 24 ευρώ/4,24 κιλά (καθαρό βάρος 4,24 κιλά – 5,67 ευρώ/κιλό)και Τυρί Γίδινο στην τιμή των 25 ευρώ/4,24 κιλά (καθαρό βάρος 4,24 κιλά – 5,90 ευρώ/κιλό) σε στεγανή πλαστική συσκευασία με γάρο, Γιαούρτι Πρόβιο παραδοσιακό στην τιμή των 1,20 ευρώ/500 γρ., από τον Παραπόταμο Λαρίσης(τυροκομείο Αβραμούλη Δημητρίου). Η φέτα διαθέτει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης ΠΟΠ και το τυροκομείο διαθέτει πιστοποιητικά ISO και AGROCERT.

– Πευκόμελο σε συσκευασία του ενός κιλού και τιμή 6 ευρώ/κιλό, φετινής σοδειάς από τη Θάσο.

– Σταφίδα χονδρή ξανθή με τιμή 4,5 ευρώ/κιλόΣταφίδα μαύρη κορινθιακή με τιμή 4 ευρώ/κιλόΞύδι κόκκινο-λευκό (6 βαθμών) με τιμή 2 ευρώ/2λιτροΒαλσάμικο Ξύδιμε τιμή 1,5 ευρώ/250mlΒαλσαμική Κρέμα με τιμή 2 ευρώ/250ml και Πετιμέζι με τιμή 3,5 ευρώ/680 γραμ., φετινής σοδειάς από τον Άσσο Κορινθίας.

– Ελιές από τη Νεράιδα Στυλίδας:

Ελιές Αμφίσσης Μαύρες (120 τεμ./κιλό) με τιμή 6 ευρώ/2κιλο (3 ευρώ/κιλό) σε πλαστικό δοχείο με άλμη (περσινής σοδειάς).

Ελιές Αμφίσσης Πράσινες (120 τεμ./κιλό) με τιμή 6 ευρώ/2κιλο (3 ευρώ/κιλό) σε πλαστικό δοχείο με άλμη (περσινής σοδειάς).

Ελιές Καλαμών Μαύρες (230 τεμ./κιλό) με τιμή 6 ευρώ/2κιλο (3 ευρώ/κιλό) σε πλαστικό δοχείο με άλμη (περσινής σοδειάς).

Ελιές Αμφίσσης Μαύρες Ζαρωμένες (110-120 τεμ./κιλό) σε συσκευασία vacuum ενός κιλού και τιμή 3 ευρώ/κιλό (φετινής σοδειάς).

 Φασόλια μέτρια (φασολάδας) ποικιλίας “Northern” με τιμή 4 ευρώ/2,23 κιλά (1,80 ευρώ/κιλό), φετινής σοδειάς από τον Αλμυρό Μαγνησίας.

– Ρεβίθια ποικιλίας “Μακαρένα” με τιμή 3 ευρώ/2 κιλά (1,5 ευρώ/κιλό), φετινής σοδειάς από τη Νέα Λεύκη Λαρίσης.

– Φυσικός Χυμός Ρόδι (100% φυσικός – μη παστεριωμένος, μη συμπυκνωμένος) σε πλαστική φιάλη και τιμή 4 ευρώ/λίτρο, φετινής σοδειάς από το Ροδολίβος Σερρών.

Χαρτικά από την ελληνική εταιρεία «Έψιλον Ελλάς» στα Αλώνια Πιερίας:

– Χαρτί Υγείας Δίφυλλο Λείο, από ελληνικό χαρτί extra super ποιότητας, μη ανακυκλωμένο, σε συσκευασία 24 ρολών και τιμή 9 ευρώ/συσκευασία (συνολικό βάρος: 4,8 κιλά, 200gr/ρολό, μήκος ρολού: 60 μέτρα, τιμή κιλού: 1,875 ευρώ).

– Χαρτί Υγείας Τρίφυλλο Γκοφρέ, από ελληνικό χαρτί extra super ποιότητας, μη ανακυκλωμένο, σε συσκευασία 24 ρολών και τιμή 9 ευρώ/συσκευασία (συνολικό βάρος: 4,8 κιλά, 200gr/ρολό, μήκος ρολού: 42 μέτρα, τιμή κιλού: 1,875 ευρώ).

– Χαρτί Κουζίνας, από ελληνικό χαρτί extra super ποιότητας, μη ανακυκλωμένο, σε συσκευασία 2 ρολών και τιμή 2 ευρώ/συσκευασία (συνολικό βάρος: 1 κιλό, 500gr/ρολό).

– Χαρτοπετσέτες, από ελληνικό χαρτί extra super ποιότητας, μη ανακυκλωμένο, σε συσκευασία 500 τεμαχίων και τιμή 2,5 ευρώ/συσκευασία (συνολικό βάρος: 980gr, διαστάσεις 33x33cm).

Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 28/Φεβρουαρίου 16:00, ενώ οι τηλεφωνικές παραγγελίες την Τετάρτη 27/Φεβρουαρίου  (6-9 το απόγευμα).

Το Σάββατο 02 Μαρτίου 2019, κατά τη διάρκεια της διανομής στο πάρκινγκ του Πανθεσσαλικού σταδίου, θα πραγματοποιηθεί συλλογή Πλαστικών Καπακιών (πληροφορίες), συλλογή Χρησιμοποιημένου Τηγανέλαιου (πληροφορίες), συλλογή από Κουτάκια Αλουμινίου, συλλογή Φαρμάκων (πληροφορίες) που δεν έχουν λήξει, και συλλογή Τροφίμων που θα διατεθούν σε όσους έχουν ανάγκη.

Πηγή

Φεβρουάριος 19th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πάτρα: Δωρεάν προληπτικοί σπιρομετρικοί έλεγχοι

Η Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου δράσης για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των πολιτών, διοργανώνει έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, δωρεάν προληπτικούς σπιρομετρικούς ελέγχους στην Πάτρα, στο Αίγιο και στα Καλάβρυτα.

            Το πρόγραμμα των σπιρομετρήσεων έχει ως εξής: 

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στην  Πάτρα: 09.00 π.μ. έως 1μ.μ, στον χώρο του ΑΤΕΙ Πάτρας.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στην Πάτρα: 09.00 π.μ. έως 1μ.μ, στο χώρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στην Πάτρα: 09.00 π.μ. έως 1μ.μ, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τέρψης».

Πηγή

Φεβρουάριος 19th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν ΩΡΛ εξετάσεις στα Κέντρα Υγείας Λακωνίας

Στα πλαίσια των δράσεων του τμήματος  Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου η ελληνική εταιρία ΩΡΛ αλλεργίας ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών σε συνεργασία με την ΩΡΛ Κλινική του ΓΝΑ ‘’Η Ελπίς’’, πραγματοποιεί  εξέταση και ενημέρωση των κατοίκων της περιφέρειας Πελοποννήσου  σχετικά με τις αλλεργίες του ανώτερου αναπνευστικού – ΩΡΛ αλλεργίες.

Η δράση  υλοποιείται  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την έγκριση της αρμόδιας 6ης  ΥΠΕ στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία και την παρακολούθηση – εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου , με επιστημονικά υπεύθυνο του έργου τον κύριο Νταβίλη Δημήτριο , Ιατρό ΩΡΛ Συντονιστή Διευθυντή του Γ.Ν Ελπίς και επιστημονικά υπεύθυνο  παρακολούθησης – εποπτείας της δράσης τον κύριο Βασίλειο Διαμαντόπουλο, Προϊστάμενο της  Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιατρό Δημόσιας Υγείας, Διευθυντή Ε.Σ.Υ..

Σημειώνουμε ότι οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις  παρέχονται δωρεάν, χωρίς καμία άμεση ή έμμεση επιβάρυνση του πληθυσμού στόχου.

Επιπρόσθετα ιδιαίτερη προσοχή απαραίτητα δίδεται στην τήρηση των διαδικασιών ως προς τη διακίνηση, την αξιολόγηση και την γνωστοποίηση των ευρημάτων στους πολίτες που συμμετέχουν στις προληπτικές  παρεμβάσεις (πχ. διαγνωστικές εξετάσεις), με κριτήριο πάντοτε την προστασία των προσωπικών δεδομένων και το σεβασμό των δικαιωμάτων του ασθενή και των ληπτών υπηρεσιών υγείας.

Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων στους πολίτες προτείνεται να γίνεται με αποστολή όλων των φακέλων, στην Μονάδα Υγείας και η διάθεση αυτών όπως γίνεται μέσω των ιατρών αυτής, για διασφάλιση της ενημέρωσης του πολίτη και της συνέχειας στη φροντίδα.

Οι επιστημονικές δράσεις πρόληψης θα συνεχισθούν ως κατωτέρω :

Κ.Υ. ΝΕΜΕΑΣ 23/02/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ 09/03/2019-10/03/2019

Κ.Υ. ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ 21/03/2019 – ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ. ΓΥΘΕΙΟΥ 23/03/2019 ΠΡΩΙ

Κ.Υ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ 22/ 03/2019 ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Γ.Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ – Ν.Μ ΜΟΛΑΩΝ 23/03/2019 ΠΡΩΙ – ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 24/03/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Η αλλεργική ρινίτιδα θεωρείται σήμερα μια μείζονα χρόνια αναπνευστική νόσος. Η συχνότητά της παγκοσμίως κυμαίνεται από 7% έως 25% και αυξάνεται συνεχώς στην διάρκεια των τελευταίων 40 ετών.

Παρότι δεν θεωρείται νόσος που απειλεί άμεσα τη ζωή του ασθενούς, οι επιπτώσεις της ωστόσο στην ποιότητα ζωής του, στη φυσική και ψυχολογική του ευεξία και γενικά στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή του είναι τεράστιες και ορισμένες φορές συγκρίσιμες με αυτές του βρογχικού άσθματος.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο πιστεύεται  ότι πάσχει το 23% του πληθυσμού, ωστόσο μόνο 1 στους 2 ασθενείς διαγιγνώσκεται και μόνο 1 στους 4 ασθενείς λαμβάνει σωστή θεραπεία.

Πηγή

Φεβρουάριος 18th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Παράγω – Επιχειρώ Κοινωνικά: Έκθεση προϊόντων & φορέων κοινωνικής οικονομίας στο Μετρό του Συντάγματος

Η Έκθεση προϊόντων & φορέων κοινωνικής οικονομίας με τον τίτλο “Παράγω – επιχειρώ κοινωνικά”, θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, έως και το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Μετρό του Συντάγματος.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στο κάλεσμα: 

“Σκοπός μας είναι, ως μικρές κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις μέσα από την προώθηση της δουλειάς μας στον κόσμο, ν’ αναδείξουμε την δυνατότητα της κοινωνικής οικονομίας να απευθυνθεί με υγεία κι ευθύνη στον καταναλωτή, ως ισότιμο και δυναμικά ενεργό κομμάτι της αγοράς.

Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, παραγωγής και μεταποίησης, είτε αντικειμένου είτε αγροτικών προϊόντων, ανοίγουν το δρόμο για έναν ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία, επάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και την ωφέλεια της στον καταναλωτή, τον επαγγελματία και την χώρα μας.

Ήρθαμε για να μείνουμε να δώσουμε τη δική μας πρόταση, να ανοίξουμε δρόμους για μας, για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Στην προσπάθεια μας, πολύτιμοι αρωγοί είναι η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» και η «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» που μας παραχωρεί την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στον σταθμό του Συντάγματος. Τις ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά.

Σας περιμένουμε με την υπόσχεση μιας όμορφης έκθεσης, εικόνας του αγώνα των μικρών τεχνιτών, βιοτεχνών, παραγωγών να επιβιώσουν, να δυναμώσουν, με όπλα ένα αξιόπιστο προϊόν, την κοινωνική οικονομία και τον συνεργατισμό”.

“Παράγω-επιχειρώ κοινωνικά”Φορέας επικοινωνίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων, κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων mail: epiheirokoinonika@gmail.com,τηλ: 6907859038 – 2327023301 – 6977810023 – 6975908373

Πηγή

Φεβρουάριος 18th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγία Παρασκευή: Δωρεάν σεμινάριο για μαθησιακές δυσκολίες

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας  δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγ. Παρασκευής και το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης  Εξαρτήσεων των Δήμων Παπάγου – Χολαργού και Αγ. Παρασκευής «Αργώ διοργανώνουν Ακαδημία για Γονείς και Εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Αγ. Παρασκευής με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες: προκλήσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς».

Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθούν τρεις δίωρες Συναντήσεις Συνομιλιών, με ελεύθερη είσοδο, ως εξής:

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 18:00-20:00,  στο  1ο  ΔημοτικόΣχολείο Αγ. Παρασκευής, (Αγ.Ιωάννου 27, τηλ. 2106392290). Θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες: ορισμοί και βασικές έννοιες».

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 18:00-20:00,  στο  3ο  Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής, (Μπουμπουλίνας 8, τηλ. 2106512309). Θέμα: «Παιδί και Μαθησιακές δυσκολίες».

Τετάρτη 27 Μαρτίου18:00-20:00,  στο  4ο  Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής, (Χίου και Τσιμισκή, τηλ.2106390210). Θέμα: «Οικογένεια και Μαθησιακές δυσκολίες».

Εισηγήτρια και Συντονίστρια των Συναντήσεων Συνομιλιών θα είναι η κ. Γεωργία Παύλου, Ψυχολόγος από το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγ. Παρασκευής που υλοποιεί τη δράση. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στο τηλ. 6976606060 και στο email siafev@yahoo.gr.

Πηγή

Φεβρουάριος 15th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Παλαιό Φάληρο: Συναυλία Αλληλεγγύης

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ (ΤΕΡΨΙΧΟΡΗΣ και ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ 19:00

Η μουσική, οι μουσικοί, συναντιούνται με τους συλλόγους της πόλης του Παλαιού Φαλήρου και ανοίγουν μία μουσική αγκαλιά για τα παιδιά με ένα ταξίδι στο διεθνές και Ελληνικό ρεπερτόριο.

Συναυλία για τη στήριξη των ιδρυμάτων «ΣΤΕΓΗ ΘΗΛΕΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΓ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»

ΠΙΑΝΟ: ΟΡΦΕΑΣ ΔΕΜΗΣ

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: ΜΙΝΑ ΣΙΓΑΛΑ,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: «ΑΘΗΝΑ» και ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΦΙΘΕΑΣ «ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ»

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Αντί εισιτηρίου προσφέρουμε τρόφιμα.

Πηγή

Φεβρουάριος 14th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μεταμόρφωση: Αγώνας Μπάσκετ για καλό σκοπό

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, σας προσκαλεί στον Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ μεταξύ της Ομάδας του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (Σ.Π.Α.Κ.Ε.) και της αντίστοιχης Ομάδας Παλαιμάχων Καλαθοσφαίρισης Μεταμόρφωσης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Η ξεχωριστή αυτή αθλητική εκδήλωση,  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεταμόρφωσης ”Κώστας Αρβανίτης” (οδός Ιερού Λόχου και Δημητσάνας), με ελεύθερη είσοδο (αντί εισιτηρίου θα υπάρξει συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο).

Θα προηγηθεί αγώνας μπάσκετ μεταξύ δύο ομάδων μικρών αθλητών των τμημάτων υποδομών του τοπικού συλλόγου Γ.Α.Ο. Κουκουβαούνων, ενώ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου θα υπάρξει ολιγόλεπτη παρουσίαση ακροβατικής γυμναστικής από μικρές αθλήτριες συλλόγων της Μεταμόρφωσης.

Θα υπάρξουν επίσης τιμητικές βραβεύσεις στους συμμετέχοντες

Πηγή

Φεβρουάριος 13th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μαρκόπουλο: Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και χοληστερόλης

Ο δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου και την «Med Trust AE πραγματοποιούν την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου,  Ημέρα Πρόληψης Σακχάρου και Χοληστερόλης, και κατά το χρονικό διάστημα 9.00 π.μ. με 2.00 μ.μ., στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου δωρεάν μετρήσεις  σακχάρου και χοληστερόλης.

Οι μετρήσεις  και η παράλληλη ενημέρωση του κοινού θα γίνουν στο προαύλιο χώρου του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου από εξειδικευμένο προσωπικό. Η δράση είναι ανοιχτή σε όλους τους δημότες.

Στόχος της δράσης είναι τόσο η ανάδειξη της ιατρικής πρόληψης και ενημέρωσης, ως ένα από τα πλέον άμεσα, απλά και – επιστημονικά αποδεδειγμένα – αποτελεσματικά «όπλα», για μια καλή υγεία, όσο και της παροχής δωρεάν εξέτασης σε όλους τους δημότες, με «επί τόπου» ενημέρωση για τα αποτελέσματα της.

Πηγή

Φεβρουάριος 13th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νέες αιτήσεις ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορυδαλλού

Ένας ακόμα σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας πρόκειται να ενταχθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορυδαλλού, αφού από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες. Δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι κάτοικοι που αδυνατούν να καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες, ενώ κύριο κριτήριο για την ένταξη είναι το εισόδημα. Επίσης, λαμβάνονται υπόψη παράγοντες και κοινωνικά κριτήρια, όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και τα προβλήματα υγείας. 
• Νέα αίτηση πρέπει να υποβάλλουν και οι δικαιούχοι του προηγούμενου κύκλου διανομής χωρίς τα δικαιολογητικά (εφόσον τα έχουν ήδη καταθέσει).  
• Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ μέσω του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.  
Οικονομικά κριτήρια:
Μοναχικά άτομα με ετήσιο εισόδημα έως 4.560 €. Στο ποσό αυτό προστίθενται 500 € για κάθε ενήλικο μέλος της οικογενείας και 1.000 € για κάθε 

 Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:
1) Αίτηση (δίνεται και συμπληρώνεται στην υπηρεσία) 2) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και επίδειξη του αντίστοιχου πρωτότυπου 3) Φωτοτυπία πιστοποιητικού οικογενειακής Κατάστασης. 4) Φορολογικά στοιχεία σε φωτοαντίγραφο: Ε1 (του τελευταίου οικονομικού έτους), Εκκαθαριστικό Ε9 (το τελευταίο που έχει υποβληθεί, εφόσον υπάρχουν ακίνητα) 5) Αποδεικτικό στοιχείο κατοικίας (φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η ή Ο.Τ.Ε. ή Ε.Υ.Δ.Α.Π ή μισθωτήριο στο όνομα του αιτούντος και επίδειξη του πρωτότυπου) 6) Σε περίπτωση ανεργίας, βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. 
Δικαιολογητικά κατά περίπτωση: 
7) Αίτηση Υποβολής Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) 8) Σε περίπτωση ημιαπασχόλησης, προσκομίζεται βεβαίωση αποδοχών από τον εργοδότη 9) Για ελεύθερους επαγγελματίες, βεβαίωση διακοπής από ΟΑΑΕ ή Εφορία 10) Σε περίπτωση αναπηρίας, φωτοαντίγραφο απόφασης Πιστοποίησης Αναπηρίας από Κ.Ε.Π.Α. σε ισχύ και επίδειξη του πρωτότυπου 11) Σε περίπτωση διαζυγίου, φωτοαντίγραφο διαζευκτηρίου12) Σε περίπτωση διάστασης, φωτοαντίγραφο αγωγής διαζυγίου ή ασφαλιστικών μέτρων ή ξεχωριστή φορολογική δήλωση 13) Σε περίπτωση χηρείας ληξιαρχική πράξη θανάτου ή αντίγραφο της σύνταξης 14) Σε περίπτωση επιμέλειας τέκνων, φωτοαντίγραφο 15) Σε περίπτωση σπουδών των συνοικούντων τέκνων ή των αιτούντων, βεβαίωση σπουδών.  
Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν:
• Οποιοδήποτε έγγραφο κριθεί απαραίτητο, μπορεί να ζητηθεί και πρέπει να προ-σκομιστεί στο αρμόδιο τμήμα. 
• Έγγαμοι και άτομα ενήλικα που συνοικούν δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικές αιτήσεις εγγραφής. 
• Για έγγαμους ή για άτομα που συγκατοικούν, απαιτούνται δικαιολογητικά για όλους. 
• Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά, προσωπικά και μόνο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα 18/02/2019 έως Πέμπτη 28/02/2019 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα) στον 3o όροφο, γραφείο 8, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 9.00 μέχρι 13.00. Τηλέφωνα Πληροφοριών: 2132129333, 2132129359, 2132129347. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, δικαιούχοι του πρώτου κύκλου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κορυδαλλού ήταν 85 οικογένειες, οι οποίοι έλαβαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και νωπά και κατεψυγμένα προϊόντα.

Πηγή

Φεβρουάριος 12th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μεταμόρφωση: Δωρεάν Μαστογραφίες από την Κινητή Μονάδα

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με το παράρτημα της “ΝΙΦΗΜ”  και τον Δήμο Μεταμόρφωσης,  προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο με την ευγενική χορηγία των εταιρειών «DEMO» και «ELEMCO»

Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται:

Την  Πέμπτη  21 και την Παρασκευή  22  Φεβρουαρίου 2019, στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Μεταμόρφωσης , Ηρακλείου & Ελευθερίας 1

Τηλέφωνα για ραντεβού210/28.31.133  (10.00-14.00)Τα ραντεβού θα κλείνονται από  4 Φεβρουαρίου  με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο

 • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
 • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
 • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
 • Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Πηγή

Φεβρουάριος 12th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο συγκεντρώνει ο Δήμος Δέλτα

Συνεχίζεται η καμπάνια του Δήμου Δέλτα για τη συγκέντρωση υγειονομικού υλικού και φαρμάκων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Το κάλεσμα απευθύνεται στις εκκλησίες, στα σχολεία, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους προκειμένου να κοινοποιηθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών.

Έτσι, από τη Δευτέρα 11 μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, υγειονομικό υλικό και φάρμακα, είτε ατομικά είτε από συλλογικές προσπάθειες, θα παραδίδονται στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (πρώην κοινότητες) αλλά και στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου, καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή), από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ.

Τα φάρμακα που χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι αυτά που λαμβάνονται για χρόνιες παθήσεις όπως:

– αρτηριακή υπέρταση

– σακχαρώδης διαβήτης

– δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια)

– οστεοπώρωση

– βρογχικό άσθμα

– γαστροισοφαγική παλινδρόμηση

– ρευματολογικά προβλήματα

– καθώς και αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιβιοτικά, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.

Ιδιαίτερη ανάγκη υπάρχει στα συγκεκριμένα φάρμακα:

– Salospir 100mg

– Ranexa 375mg

– Xarelto 20mg

– Kepra 1000mg

– Exelon 6mg

– Orizal 20mg + 5mg

– Inspra 50mg

– Urezan

– Accupron 20mg

– Valpressor plus 160/25

– Casodex 50

– Coveran 10/10

– Coversil 5mg

– Lobivon Plus 5+12.5mg

– Eucreas 50+1000

– Norvasc 10mg

– Duoplavin

– Fisiotens 0.2

– Losec

– Penrazol

– Lopresor

– Keppra

– Matever

– Zomarist

– Ex Forge

– Eucreas

Cymbalta

Atrost

– Vastarel

Οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση φαρμάκων μπορούν να απευθύνονται στη φαρμακοποιό του Κοινωνικού Φαρμακείου Ρένα Τσιτουρίδου, που εδρεύει στο ΚΕΠ Σίνδου (Ελ. Βενιζέλου 6Α), στο τηλέφωνο 2313 305909.

Πηγή

Φεβρουάριος 11th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Δωρεάν πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με τον Εθελοντή Ιατρό Πνευμονολόγο κ. Λεωνίδα Πιλιλίτση συνεχίζει τη δράση με τις ομάδες διακοπής καπνίσματος. Η έναρξη της νέας ομάδας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 13:00, στο ΚΑΠΗ Βούλας (Ζεφύρου 2).

Η δράση απευθύνεται στους υπαλλήλους του Δήμου, στα μέλη των ΚΑΠΗ και σε όλους τους κατοίκους του Δήμου και για την ομαλή υλοποίησή της παρακαλείσθε όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

Τηλέφωνα για πληροφορίες και συμμετοχές: 2132019914 και 2132019927.

Πηγή

Φεβρουάριος 11th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αθήνα: Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών από τον ΣΕΕ

Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) ανακοινώνει ότι από τον ΜΑΡΤΙΟ 2019 θα οργανώσει για τους/τις φίλους/ες του νέα τμήματα δωρεάν εκμάθησης της ρωσικής, της βουλγαρικής, της ιταλικής, της γαλλικής, της ισπανικής και της γερμανικής γλώσσας.

Όλα τα μαθήματα είναι για αρχαρίους, θα γίνονται ένα δίωρο την εβδομάδα, στα γραφεία μας (Βουλής 44Α, 1ος όροφος, Πλατεία Συντάγματος) και θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2019.

Όσοι/ες φίλοι/ες ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν, παρακαλούνται να αποστείλουν σχετικό e-mail στο see1924@otenet.gr, για να λάβουν γραπτώς αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και την σχετική αίτηση.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος.

Πηγή

Φεβρουάριος 8th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Χωριό Παραγωγών και Καταναλωτών

Την Κυριακή 10η Φεβρουαρίου 2019, στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών”, που διοργανώνεται από τον ”Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

Το “ Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών ” είναι μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε λογικές τιμές στους καταναλωτές, ενώ μέρος των προϊόντων διατίθενται στις κοινωνικές δομές της πόλης προς ενίσχυση των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πρόκειται ουσιαστικά για σημαντική δράση αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής η οποία πλέον διοργανώνεται με νέο τρόπο λειτουργίας όπως ορίζεται από τον Νόμο 4497/2017, άρθρο37, από τον “Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” που ευελπιστεί να συνεχίσει και να αναπτύξει περαιτέρω αυτή την ήδη πολύ επιτυχημένη εκδήλωση και να προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα και όχι μόνο.


 Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν μεταξύ άλλων τα εξής προϊόντα:Αλεύρι, αλλαντικά, αρτοσκευάσματα, απορρυπαντικά, αχλάδια, αυγά, αραχίδα από Ηλεία, βουτήματα, γαλακτοκομικά, γλυκοπατάτες Νάξου, γλυκά κουταλιού, ελιές, ζυμαρικά, κηπευτικά εποχής, κρεμμύδια, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, καραμέλες, κέτσαπ, κρητικά τυριά,  λάδι από Μεσσηνία, λάδι από Κρήτη, λάδι από Αργολίδα, λαζάνια, λεμόνια, λουκάνικα, παραδοσιακά λουκάνικα, λουκούμια, μανταρίνια, μαρμελάδες, μέλι, μήλα, ξερά σύκα, ξηροί καρποί, ξύδι, οίνος, όσπρια, παξιμάδια, παραδοσιακά εδέσματα, πατάτες, πελτές τομάτας, πίτες, πορτοκάλια, ρίγανη, ρύζι, σαλιγκάρια, σάλτσες, σκόρδα, σταφίδες, ταχίνι, τσίπουρο, τυροκομικά, χαλβάς, χαλβάς Φαρσάλων, γλυκά χωρίς ζάχαρη, χειροποίητες πίτες, αρωματικά βότανα. 

Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα Προϊόντων – Συμμετεχόντων

Η εγγραφή σας στον Σύλλογο Καταναλωτών και η απόκτηση της κάρτα μέλους προσφέρει στους κατόχους της πρόσβαση σε εκπτώσεις και προσφορές, στους παραγωγούς και στα καταστήματα της πόλης.    

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους υπεύθυνους του συλλόγου: Ιστοσελίδα

Πηγή

Φεβρουάριος 8th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

42η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου

Την 42η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019. Η αγροτική διοργάνωση του Δήμου αποτελεί το καθιερωμένο ραντεβού των πολιτών με τις ελληνικές γεύσεις και τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, όλα αρίστης ποιότητας και σε τιμές προσιτές.

Την επιτυχημένη δράση που καθιέρωσε το 2012 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με στόχο την οικονομική στήριξη των νοικοκυριών της πόλης και των ευάλωτων συμπολιτών μας, έχει αγκαλιάσει το καταναλωτικό κοινό, που σε σταθερή βάση επιλέγει τη δράση του Δήμου για τις αγορές του σε εγχώρια προϊόντα.

Η 42η δράση διάθεσης εγχωρίων αγροτικών προϊόντων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο παρκινγκ πίσω από το Ο.Α.Κ.Α, επί της οδού Πιτταρά στη συμβολή με την οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν 45 παραγωγοί διαθέτοντας περισσότερα από 180 διαφορετικά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα. Όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγοί έχουν ελεγχθεί και προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν και διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και τις τιμές πώλησης. Όλα τα προϊόντα είναι ελεγμένα, φετινής παραγωγής και εσοδείας. Στη συγκεκριμένη δράση την τιμητική τους έχουν το ελαιόλαδο, το μέλι, το κρασί, τα όσπρια και τα φρούτα εποχής κ.α.

Για πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από Δευτέρα – Παρασκευή από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στα τηλ. 2132038349, 336, 080 και κατά το Σαββατοκύριακο στα τηλ. 2132038000, 001.

Για απευθείας ενημέρωση σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις διάθεσης εγχώριων αγροτικών προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotika@maroussi.gr για να ενταχθούν στη λίστα των παραληπτών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Πηγή

Κατάλογος προϊόντων

Φεβρουάριος 7th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Περιστέρι: Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα θέματα Υγείας του Δήμου Περιστερίου – Καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους δημότες ότι συνεχίζεται επιτυχώς η συνεργασία του Δήμου με την ΜΚΟ PRAKSIS για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Για όλο το 2019, την 2η ΤΡΙΤΗ κάθε μήνα, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου θα σταθμεύει η κινητή μονάδα της με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα πραγματοποιεί εξετάσεις για HIV και τις Ηπατίτιδες B & C, σε όσους πολίτες επιθυμούν «ΔΩΡΕΑΝ».

Επισημαίνουμε ότι για τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ οι εξετάσεις θα γίνουν την ΤΡΙΤΗ στις 12 του μηνός από τις 18:00 – 21:00.

Πηγή

Φεβρουάριος 7th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν Σεμινάρια Προετοιμασίας Μητρότητας

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εγκύων και των συντρόφων τους σε θέματα εγκυμοσύνης-τοκετού-θηλασμού το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει σε συνεργασία με εθελόντρια Μαία ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάρια Προετοιμασίας Μητρότητας.

Τα μαθήματα συνεχίζονται, και διεξάγονται κάθε Τετάρτη και ώρες : 12:00-14:00  στο Δημοτικό Γυμναστήριο που βρίσκεται στην οδό Γιαννιτσών 102 στον 2ο όροφο.

Για ραντεβού: τηλ.2313318643 – 2310509020
e-mail: p.kontogianni@thessaloniki.gr

Πηγή

Φεβρουάριος 6th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων – Πρόγραμμα Φεβρουαρίου

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου με την Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται κι αυτόν το μήνα κοντά σε μικρούς και μεγάλους σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Δείτε παρακάτω τα σημεία, όπου η γνωστή πλέον σε όλους μας Κινητή Βιβλιοθήκη, γεμάτη με χιλιάδες βιβλία, ελληνικά και ξενόγλωσσα, για ενήλικες και παιδιά, θα σας περιμένει για το μήνα Φεβρουάριο:

Δευτέρα 4/2/2019: Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Ακαδημία Πλάτωνος  11.00-16.00

Τρίτη 5/2/2019 : Πλατεία Αγίου Θωμά, Γουδή  15.00-19.00

Τετάρτη 6/2/2019: Οδός Αθηνάς, Πλατεία Κοτζιά 10.00-15.00 (23ο Παζάρι Βιβλίου)

Πέμπτη 7/2/2019: Οδός Τρώων, Πετράλωνα 11.00-16.00

Παρασκευή 8/2/2019: Πλατεία Αγίου Ανδρέα, Λαμπρινή 10.00-15.00

Δευτέρα 11/2/2019: Πνευματικό Κέντρο δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Σόλωνος, 10.00-15.00

Τρίτη 12/2/2019: Κολυμβητήριο Κολοκυνθούς 15.00-19.00

Τετάρτη 13/2/2019: Οδός Πυθέου, Λόφος Λαμπράκη 10.00-15.00

Πέμπτη 14/2/2019: Σεράφειο, Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς, 16.00-20.00

Παρασκευή 15/2/2019: Πάρκο Δρακοπούλου, Τέρμα οδού Πατησίων 10.00-15.00

Σάββατο 16/2/2019 Τεχνόπολη, Chocolate Fest, 17.00-21.00

Κυριακή 17/2/2019 Τεχνόπολη, Chocolate Fest, 17.00-21.00

Δευτέρα 18/2/2019: Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Ακαδημία Πλάτωνος  11.00-16.00

Τρίτη 19/2/2019: Πλατεία Αγίου Θωμά, Γουδή  15.00-19.00

Τετάρτη 20/2/2019: Οδός Πειραιώς,  Πλατεία Κουμουνδούρου 10.00-15.00

Πέμπτη 21/2/2019: Οδός Τρώων, Πετράλωνα 11.00-16.00

Παρασκευή 22/2/2019: Πλατεία Αγίου Ανδρέα, Λαμπρινή 10.00-15.00

Δευτέρα 25/2/2019: Πνευματικό Κέντρο δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Σόλωνος, 10.00-15.00

Τρίτη 26/2/2019: Κολυμβητήριο Κολοκυνθούς 15.00-19.00

Τετάρτη 27/2/2019: Οδός Πυθέου, Λόφος Λαμπράκη 10.00-15.00

Πέμπτη 28/2/2019: Σεράφειο, Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς, 16.00-20.00

Παρασκευή 1/3/2019: Πάρκο Δρακοπούλου, Τέρμα οδού Πατησίων 10.00-15.00

Η Κινητή Βιβλιοθήκη ταξιδεύει σε όλη την πόλη στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μια πετυχημένη συνεργασία του δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι κάτοικοι της Αθήνας μπορούν με την ταυτότητά τους να γίνονται μέλη της βιβλιοθήκης και να δανείζονται δωρεάν μέχρι δύο βιβλία κάθε φορά. Εκτός από ελληνικά βιβλία για ενήλικες και για παιδιά, υπάρχουν και ξενόγλωσσα βιβλία, αγγλικά και γαλλικά. Τα βιβλία μπορούν να επιστραφούν σε όποιο μέρος βρίσκεται κάθε φορά η Κινητή Βιβλιοθήκη ή και στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Σταθμό Λαρίσης.

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο: mobilelibrary.opanda.gr και στα 210 8846009, 210 8236635. 

Πηγή

Φεβρουάριος 6th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βριλήσσια: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εθελοντές ψυχολόγους παιδοψυχολόγους

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, λόγω των αυξημένων αιτημάτων των κατοίκων που αφορούν στην ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική, αναζητά ψυχολόγους-παιδοψυχολόγους ή και σύμβουλους ψυχικής υγείας που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Παρέχεται δωρεάν εποπτεία από το Κέντρο μας καθώς και βεβαίωση για τις ώρες της υπηρεσίας τους. Η εποπτική διαδικασία ειδικότερα παρέχει την ευκαιρία για: ανάλυση δύσκολων περιπτώσεων και διερεύνησης των αντιμεταβιβάσεων, υποστήριξη σε περιπτώσεις αβεβαιότητας, διαμόρφωση της προσωπικής προσέγγισης του θεραπευτή.

Πληροφορίες στα γραφεία του ΟΚΠΑ (Λ.Πεντέλης 62, 1ος όροφος, τηλ. 210-8045564). Υπεύθυνη Μαριάννα Λουλέ – Ψυχολόγος, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Πηγή

Φεβρουάριος 5th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βέροια: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι-ωφελούμενοι του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Βέροιας, καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους έως και τις 4 Μαρτίου 2019 , καθημερινά και κατά τις ώρες  10:00 π.μ. με  14:00 μ.μ. στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου, που βρίσκεται στη διεύθυνση Σταδίου 51, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 2. Πιστοποιητικό γέννησης για ανηλίκους
 3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδεια παραμονής σε ισχύ.
 4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ω. ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου μέσω TAXIS, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας 
 5. Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων
 6. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών 
 7. Μία μικρή φωτογραφία τύπου διαβατηρίου
 8. Αίτηση (συμπληρώνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο)
 9. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο (των αιτούντων ή και των προστατευόμενων μελών)
 10. Επίσημη ιατρική γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας (των αιτούντων ή και των προστατευόμενων μελών)
 11. Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) περί ποσοστού αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (των αιτούντων ή και των προστατευόμενων μελών)
 12. Αντίγραφο εξατομικευμένης έκθεσης κοινωνικής έρευνας από αρμόδια δημόσια ή δημοτική υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, με την οποία να διαπιστώνεται η οικογενειακή-οικονομική-κοινωνική κατάσταση του ατόμου και οι συνθήκες διαβίωσής του ή της οικογένειας του
 13. Βεβαίωση δανείου πρώτης κατοικίας
 14. Εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης)
 15. Νόμιμα δικαιολογητικά για μετανάστες, ομογενείς
 16. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο κατά περίπτωση

Τα ετήσια εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για τους δυνητικά ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι τα εξής:   

 – άτομα με εισόδημα έως 4.560 € ετησίως

 -νοικοκυριά με δύο ενήλικες με εισόδημα έως 6.840 € ετησίως.

 -νοικοκυριά με δύο ενήλικες και ένα εξαρτώμενο παιδί ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα έως 8.208 € ετησίως.

 – νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 9.576 € ετησίως.

  – νοικοκυριά με δύο ενήλικες και τρία εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα έως 10.944 € ετησίως.

– νοικοκυριά με έναν ενήλικα και ένα εξαρτώμενο παιδί ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα έως 5.928 € ετησίως .

 – νοικοκυριά με έναν ενήλικα και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 7.296 € ετησίως.

– νοικοκυριά με έναν ενήλικα και τρία εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 8.664 € ετησίως.

Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 2331353822.

Πηγή

Φεβρουάριος 5th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Διόνυσος: Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” με τη διοργάνωση της 76ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 στον Άγ. Στέφανο (επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου) και ώρες 8.00 έως 14.00.

Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

Παρακαλούμε σημειώστε τα παρακάτω:

1. Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.

2. Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.

3. Ακόμα, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Διονύσου κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, τηλ. 2132139806.

Αναλυτική λίστα προϊόντων

Πηγή

Φεβρουάριος 4th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μυτιλήνη: Έκκληση για ζεστά ρούχα

Έκκληση από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες – Greek Council for Refugees

Τα ζεστά ρούχα είναι είδος πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που δοκιμάζονται από το δριμύ κρύο!

Καθώς οι συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο στα νησιά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έχουν επιδεινωθεί δραματικά, το  Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες – Greek Council for Refugees κάνει έκκληση για συγκέντρωση ρούχων στη Λέσβο για τους πρόσφυγες που δοκιμάζονται στις σκληρές συνθήκες της Μόριας μέσα στο κρύο. 

Μπορείτε να αφήνετε ή να στέλνετε ρούχα για όλες τις ηλικίες και φύλα, στη διεύθυνση: Αγίου Θεράποντος 5, Μυτιλήνη Τ.Κ.81100

Ακόμα και η πιο μικρή προσφορά είναι ανεκτίμητη για όσους την έχουν ανάγκη!

Πηγή

Φεβρουάριος 4th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κορυδαλλός: Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες

Συνεχίζεται και το 2019 η επιτυχημένη δράση του Δήμου Κορυδαλλού «Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες» την ερχόμενη Κυριακή 03 Φεβρουαρίου, 09:00 – 14:30, για την αγορά προϊόντων απ’ ευθείας από τους παραγωγούς. Η πρώτη αλλαγή αφορά στον χώρο, αφού στο εξής μεταφέρεται από το Δημοτικό Παρκινγκ, στο πάρκο του Δημαρχείου, Γρ. Λαμπράκη 240.

Επίσης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , η οργάνωση και λειτουργία της ανατέθηκε στην εθελοντική οργάνωση «Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού» σε συνεργασία με τον Δήμο και το τμήμα Έρευνας, Τοπικής Ανάπτυξης & Προγραμματισμού.

Η «Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού» είναι σωματείο με στόχο την κοινωνική προσφορά μέσω της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών. Πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος, σήμερα ο Σταύρος Κασιμάτης, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο εκπροσωπούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Σκοπός του είναι η στήριξη και συμπαράσταση στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της πόλης.

Πηγή, περισσότερες πληροφορίες και κατάλογος προϊόντων

Φεβρουάριος 1st, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κηφισιά: Δωρεάν Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

Ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας διοργανώνει για όλους τους δημότες Δωρεάν Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας:

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 
Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου

Η μέτρηση Οστικής Πυκνότητας θα πραγματοποιηθεί στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 Νέα Ερυθραία  στον δεύτερο όροφο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού: 2132007650, 2132007642 ώρες 9:00 – 14:00.

Πηγή

Φεβρουάριος 1st, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δράση Χωρίς Μεσάζοντες στο κέντρο της Αθήνας

Από την ανακοίνωσή τους:

Δράση Χωρίς Μεσάζοντες στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 3/2/2019, στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Δικαστήρια Ευελπίδων, γέφυρα Μουστοξύδη), από τις 8.30πμ έως τις 2.30μμ. 

Αγοράζοντας αγροτικά προιόντα, ενισχύετε τις δομές αλληλεγγύης 

Αντιστεκόμαστε στην κρίση – Υποστηρίζουμε μικρομεσαίους αγρότες – βιοτέχνες

Συντονισμός Δράσεων Δομών Αλληλεγγύης Αθήνας (ΑΜΚΕ)

Πηγή

Ιανουάριος 31st, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Ζωγράφου: Αιτήσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, από  Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019  θα απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Ιωάννου Θεολόγου 22)   καθημερινά  και ώρες από 9.00 μέχρι 13.00. Η περίοδος κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι  μέχρι και την   Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

 1. Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση (παρέχεται από την υπηρεσία μας).
 2. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και  Άδειας διαμονής.
 3. Αντίγραφο  δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017 εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2017 έως 31/12/2017 (έντυπο Ε1)  και εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους  2017.
 4. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9).
 5. Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ ή μισθωτήριο συμβόλαιο μέσω του οποίου θα βεβαιώνει τη διεύθυνση της κατοικίας.
 6. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (πρόσφατο εντός 5μήνου).
 7. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της αναγνωριστικής απόφαση χορήγησης επιδόματος (ΚΕΠΑ).
 8. Αντίγραφο κάρτας ανεργίας με εμφανή την τελευταία ημερομηνία ανανέωσης.

Παρατηρήσεις

 • Για έγγαμους ή για άτομα που συγκατοικούν, απαιτούνται δικαιολογητικά για όλους.
 • Εάν είναι διαζευγμένοι θα προσκομίζουν το διαζευκτήριο (πρωτότυπο και φωτοτυπία).
 • Εάν είναι σε διάσταση θα προσκομίζουν Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη  με το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ.
 • Έγγαμοι και άτομα ενήλικα που συνοικούν δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικές αιτήσεις εγγραφής.
 • Για τους κατοίκους που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια απαιτούνται διαβατήρια και άδειες διαμονής σε ισχύ για όλη την οικογένεια.
Όσοι  είναι δικαιούχοι σε άλλο πρόγραμμα κοινωνικής παροχής π.χ. (ΤΕΒΑ κ.λ.π.) δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς τα στοιχεία επικοινωνίας με τον αιτούντα για την διεξαγωγή  κοινωνικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των στοιχείων που έχουν δηλωθεί και οι συνθήκες διαβίωσής. Σε περίπτωση μη  προσκόμισης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών με την κατάθεση της αίτησης θα κρίνεται ελλιπής και θα απορρίπτεται. Οι ενδιαφερόμενοι, προσωπικά και μόνο, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά ,σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση, με θεωρημένο  το γνήσιο της υπογραφής. Η Υπηρεσία μας επιφυλάσσεται να ζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά, εφόσον αυτά κριθούν αναγκαία

Πηγή

Ιανουάριος 31st, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κίνηση Αλληλεγγύης Πατησίων: Αγορά αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες

Από την ανακοίνωσή τους:

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, 09:00-14:00, Πάρκο Δρακοπούλου

Διοργανώνουμε την Μοναδική Αλληλέγγυα Διανομή Τροφίμων «Χωρίς Μεσάζοντες» με άδεια του Δήμου της Αθήνας, σύμφωνα με τον Ν.4497/2017, στην περιοχή των Πατησίων (της 5 ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας), στο Πάρκο Δρακόπουλου, Πατησίων 356-358, από το 2013. Στόχος μας είναι η στήριξη μικρών παραγωγών που δεν έχουν πρόσβαση στην αγορά, αλλά και η συγκέντρωση τροφίμων από τους παραγωγούς και τους καταναλωτές τα οποία τα μοιράζουμε σε οικογένειες που έχουν ανάγκη στην 5 η Δημοτική Κοινότητα.

Συγκεντρώνουμε φάρμακα και ιατρικό υλικό που παραδίδουμε στο Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια και στο Κοινωνικό Ιατρείο. Μαγειρεύουμε στο Πάρκο Δρακόπουλου κάθε 2 η Κυριακή και μοιράζουμε Δωρεάν φαγητό για όλους ως ομάδα της Κοινωνικής Κουζίνας «ο Άλλος Άνθρωπος».

Στα γραφεία μας, οδός Τσίλερ 59, διοργανώνουμε Δωρεάν μαθήματα για ενήλικες Αγγλικών, Μελισσοκομίας και Φωτογραφίας καθώς και άλλες δράσεις που στοχεύουν στην ανακούφιση και την βοήθεια σε κάθε άνθρωπο χωρίς διακρίσεις.

Επικοινωνία-πληροφορίες: kinisipatision@gmail.com

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Ιανουάριος 30th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εργαστήρι θεατρικού ντοκιμαντέρ από το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ένα πρωτοποριακό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί δωρεάν από το Σάββατο 2 έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Τι είναι το θεατρικό ντοκιμαντέρ; Πώς δημιουργείται; Ποιες τεχνικές αξιοποιεί; Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει; Πώς προσεγγίζει τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν στο εργαστήριο που διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής plays2place και τοΕλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετάσχουν ηθοποιοί, τελειόφοιτοι δραματικών σχολών, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, δραματουργοί, αλλά και ερευνητές από το χώρο των κοινωνικών επιστημών, της εκπαίδευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δράση έχει τίτλο «Από το πεδίο στη σκηνή: Προσεγγίζοντας τον Εαυτό και τον Άλλο στο Θεατρικό Ντοκιμαντέρ» και αφορά θεματικά στην προσφυγική ταυτότητα και εμπειρία. Το σχεδιασμό και την υλοποίηση του εργαστηρίου επιμελείται η θεατρική σκηνοθέτιδα και κοινωνική ανθρωπολόγος Μάρθα Μπουζιούρη.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Στη διάρκεια μιας εβδομάδας εντατικής εργασίας, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς η ιστορική και πολιτισμική συγκυρία επέδρασε στην εξέλιξη της φόρμας και των θεματικών του ιδιαίτερου αυτού θεατρικού είδους, ενώ θα διαβάσουν και θα παρακολουθήσουν επιλεγμένα αποσπάσματα θεατρικών ντοκιμαντέρ της ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας, αναλύοντας διαφορετικές προσεγγίσεις και τεχνικές.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν επίσης να συνδημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο θεατρικό ντοκιμαντέρ, το οποίο θα εστιάσει στον τρόπο που προσεγγίζουμε και αποτυπώνουμε καλλιτεχνικά την προσφυγική ταυτότητα και εμπειρία, επιχειρώντας μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική δραματουργία που απομακρύνεται από το στερεότυπο της απεικόνισης του πρόσφυγα ως δίπολο «θύμα ή απειλή». Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν στις 8 Μαρτίου σε μορφή θεατρικού αναλογίου / work in progress, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εργαστήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2018 στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Βαρσοβίας κατόπιν πρόσκλησης της Μπιενάλε της Βαρσοβίας, απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου του θεάτρου και του κινηματογράφου (ηθοποιούς και τελειόφοιτους δραματικών σχολών, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, δραματουργούς), καθώς και σε επιστήμονες-ερευνητές από το χώρο των κοινωνικών επιστημών, της εκπαίδευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ενδεικτική βιβλιογραφία-εργογραφία. Η παρακολούθηση της πλήρους διάρκειας του εργαστηρίου είναι υποχρεωτική.

Δήλωση συμμετοχής

Για την επιλογή των συμμετεχόντων απαιτείται η αποστολή βιογραφικού σημειώματος, καθώς και ενός σύντομου κειμένου 150-200 λέξεων το οποίο να περιγράφει τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να λάβουν μέρος. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τα παραπάνω, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κινητό τηλέφωνο, εναλλακτικό email επικοινωνίας εάν υπάρχει) στοemail documentary@filmfestival.gr μέχρι την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 16:00 με την ένδειξη «Ονοματεπώνυμο – Εργαστήριο θεατρικού ντοκιμαντέρ».

Θα επιλεγεί περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, με ανώτατο όριο τα 12 άτομα.

Πηγή

Ιανουάριος 30th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πετρούπολη: Δωρεάν σεμινάρια μητρότητας

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εγκύων και των συντρόφων τους σε θέματα εγκυμοσύνης-τοκετού-θηλασμού, η Διεύθυνση Παιδείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης, σε συνεργασία με το ΠΕΔΥ Πετρούπολης, διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάρια Προετοιμασίας Μητρότητας.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο ΠΕΔΥ Τοπικό Ιατρείο Πετρούπολης (Παράρτημα ΤΜΥ Αγίων Αναργύρων) οδός Κονίτσης 47, Κτίριο 1, στον 1ο όροφο.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:00 έως τις 12:00, στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Κρήτης 2 -2ος όροφος). Τηλέφωνα επικοινωνίας 2105064076.

Πηγή

Ιανουάριος 30th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments