organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν σπιρομετρήσεις από τους «SOS ΙΑΤΡΟΙ»

«Πρόσθεσε ανάσες στη ζωή σου με μία εκπνοή!». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι «SOS ΙΑΤΡΟΙ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) που έχει οριστεί στις 20 Νοεμβρίου. Η ΧΑΠ ευθύνεται για το 5% των θανάτων παγκοσμίως και ως το 2030 αναμένεται να αποτελέσει την τρίτη αιτία θανάτου και την πέμπτη αιτία αναπηρίας.

Οι «SOS ΙΑΤΡΟΙ» κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη ΧΑΠ που αποτελεί ένα από τα πιο συχνά νοσήματα του αναπνευστικού και προσφέρουν αυτό το μήνα στους πολίτες δωρεάν σπιρομετρήσεις. Πρόκειται για μία απλή, γρήγορη και μη επεμβατική εξέταση που μπορεί να ανιχνεύσει τη νόσο πριν επιδεινωθεί.

Σε δωρεάν σπιρομέτρηση μπορούν να υποβληθούν καπνιστές (κυρίως άνω των 40 ετών), άτομα με έντονο βήχα, άτομα με δύσπνοια, βάρος στο στήθος ή που τους «κόβεται» η ανάσα. Επίσης, για δωρεάν σπιρομέτρηση μπορούν να καλέσουν άτομα με συριγμό κατά την αναπνοή, ασθενείς που πάσχουν από γνωστό πνευμονικό νόσημα ή άτομα που λαμβάνουν φάρμακα ή πάσχουν από άλλα νοσήματα που μπορεί να επηρεάζουν τον πνεύμονα. 

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να κλείσουν ραντεβού, καλώντας στο 1016 (αστική χρέωση). Θα ενημερωθούν για τις διαθέσιμες ημέρες, ώρες και περιοχές των ιατρείων από το συντονιστικό κέντρο, ενώ θα λάβουν SMS επιβεβαίωσης του ραντεβού στο κινητό ή το e-mail τους.

Πηγή

Νοέμβριος 15th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Αττικής: Νέος γύρος δωρεάν μαστογραφιών

Την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν μαστογραφία δίνει σε όσες Ηρακλειώτισσες θέλουν να εξεταστούν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσα από το νέο γύρο του προγράμματος που ανά τακτά χρονικά διαστήματα υλοποιεί σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.

Οι εξετάσεις αφορούν γυναίκες από 40 έως 69 ετών και θα πραγματοποιηθούν 21, 22, 28 και 29 Νοεμβρίου στο Κέντρο Μαστού (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια) στις 9 το πρωί.

Οι αιτήσεις όμως συμμετοχής ήδη ξεκίνησαν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης είτε από κοντά στον 2ο όροφο του δημαρχείου, είτε με τηλέφωνο στα 2132000196 και 187 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Πηγή

Νοέμβριος 15th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Παλλήνη: Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης

O Δήμος Παλλήνης στο  πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, διοργανώνει από τις 18 έως τις 23 Νοεμβρίου δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Παλλήνης με βάσει το επισυναπτόμενο πρόγραμμα., και η εκτίμηση των αποτελεσμάτων θα γίνει  από τον Εθελοντή Ιατρό Χειρουργό Ορθοπεδικό κο Νικητόπουλο Κωνσταντίνο

Το πρόγραμμα υλοποιείται με σκοπό την  ευαισθητοποίηση του πληθυσμού   αναφορικά με τη νόσο, καθώς η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι καθοριστικοί παράγοντες  για την πρόγνωση της. Συγκεκριμένα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα σε προεμμηνοπαυσιακές , καθώς και σε ενήλικες που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη , έχουν προβλήματα θυρεοειδούς ή έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.

Πληροφορίες στα τηλ:

 • 2132031604,605,606,610 Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου ( Φειδιππίδου 25 Α) Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης.

Πηγή και αναλυτικό πρόγραμμα

Νοέμβριος 14th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα: Έναρξη αιτήσεων για ένταξη στις κοινωνικές δομές

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στα πλαίσια της ένταξης της Πράξης «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου καλεί τους ενδιαφερόμενους κατοίκους του, να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την ένταξή τους στις Δομές του Δήμου (κοινωνικό παντοπωλείο, σίτιση, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό ενδυματοπωλείο, θαλάσσια λουτρά), για τη χρονική περίοδο Ιανουάριος 2020 έως Δεκέμβριος 2020.

Επισημαίνουμε ότι οι έως τώρα δικαιούχοι πρέπει να καταθέσουν εκ νέου τα παρακάτω δικαιολογητικά ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν στη διαδικασία.

Δικαιούχοι των δομών είναι οι κάτοικοι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με κριτήριο ένταξης το εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες, μονογονεϊκές, πολύτεκνες οικογένειες.

Η Παραλαβή – Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών λήγει την Παρασκευή 29/11/2019 και ώρες 09.00-12.00 εφόσον ελεγχθούν από τις Κοινωνικούς Λειτουργούς των Δομών στα παρακάτω σημεία: 

 • Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας – Μαραθώνος 26, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ. επικοινωνίας: 210 2582295
 • Στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας – Αγίων Αναργύρων 11, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ. επικοινωνίας: 210 2526255

Πηγή και κατάλογος δικαιολογητικών

Νοέμβριος 14th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πετρούπολη: Έναρξη αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σας ενημερώνουμε για την έναρξη των αιτήσεων της Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Πετρούπολης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους καθημερινά, έως και την Τρίτη 26 Νοεμβρίου και ώρες 9:00-13:00, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου (Αθ. Διάκου 88Α & Αγ. Δημητρίου).

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 210 5065885 & 210 5064101

Πηγή

Νοέμβριος 13th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αλεξάνδρεια: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προς ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014 – 2020».
Στόχος της Πράξης είναι η εφαρμογή προγραμμάτων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την καταπολέμηση της φτώχειας, μέσω της στήριξης των ομάδων του τοπικού πληθυσμού που απειλούνται ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδιακασία υποβολής αιτήσεων έχουν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 1. Να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αλεξάνδρειας
 2.  Πολίτες σε δυσμενή οικονομική κατάσταση
 3.  Άστεγοι, άνεργοι, ανασφάλιστοι
 4. Αιτούντες διεθνούς προστασίας

Δικαιολογητικά εγγραφής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο:

 1. Αίτηση ενδιαφερομένου
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 3.  Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου & άδειας παραμονής σε ισχύ
 4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας και αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης (π.χ. ΔΕΗ), από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας
 5. Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος και σε περίπτωση μη υπάρξεως αυτών υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος
 6. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή υπεύθυνη δήλωση περί μη καοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών.
 7. Αίτηση ΚΕΑ από την οποία προκύπτει η μη συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ ή υπεύθυνη δήλωση περί μη συμμετοχής σε άλλο επισιτιστικό πρόγραμμα.
 8. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο
 9. Επίσημη Ιατρική Γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας
 10.  Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες
 11.  Αντίγραφο εξατομικευμένης έκθεσης κοινωνικής έρευνας από αρμόδια δημόσια ή δημοτική υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, με την οποία μπορεί να διαπιστωθεί η κοινωνική κατάσταση, οι συνθήκες και οι δυσχέρειες διαβίωσης του ατόμου ή της οικογένειας (σιάσταση, μονογονεϊκότητα, πολυτεκνία, αδυναμία εξυπηρέτησης, κλπ)

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά στη Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, Τ.Κ. 59300 Αλεξάνδρεια, εώς και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρες 10:00 π.μ.- 14:00 μ.μ.

Επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησής τους, διάρκειας τουλάχιστον 15 ημερών. Η ένταξη των δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ισχύει για ένα έτος από την κατάθεση της αίτησης. Μετά τη λήξη των παραπάνω προθεσμιών δε θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για διάρκεια ενός έτους και μέχρι τη νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων.

Πηγή

Νοέμβριος 13th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καβάλα: Έναρξη αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου Καβάλας.

Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών έως και την Παρασκευή 22/11/2019 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:30-13:30.

Διαθέσιμες αιτήσεις και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν από τα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου στα γραφεία 373-374, από το πρώην Δημαρχείο Δήμου Φιλίππων (Κοινωνικό Παντοπωλείο στις Κρηνίδες),  και στο Facebook Δήμος Καβάλας-Municipality of Kavala.

Οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας στα τηλέφωνα 2513.503.373 – 2513.503.374

Αίτηση

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Νοέμβριος 12th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αιγάλεω: Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για μαθητές

Δράση δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων για μαθητές της περιοχής, διοργανώνουν η  Ένωση Γονέων Αιγάλεω σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω.

Οι Γιατροί του Κόσμου θα βρίσκονται το Σάββατο 16 Νοεμβρίου , από τις  12:00 έως τις  17:00 (ο καρδιολόγος από 12.00-15.00) στο 8ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω, Κουντουριώτου 14 & Θηβών.

Οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό και οφθαλμολογικό έλεγχο, καρδιογράφημα, έλεγχο σπονδυλικής στήλης για σκολίωση, κύφωση καθώς και υπογραφή Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ. Μ.)

Συγχρόνως θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων για το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω, που καλύπτει ανάγκες των συμπολιτών, ενώ θα υπάρχει εκπρόσωπος του Συλλόγου “Ελπίδα”, Τράπεζα Εθελοντών Μυελού των Οστών, για ενημέρωση και εγγραφή νέων μελών.

Πηγή

Νοέμβριος 12th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Δέλτα: Έναρξη αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Αιτήσεις εγγραφής αλλά και επανεγγραφής στο Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Δέλτα μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες στο πλαίσιο της πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο», σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στο Δήμο Δέλτα, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, καθώς και δικαιούχων/αιτούντων διεθνούς προστασίας, που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια. 

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δέλτα, μπορούν να απευθύνονται στο χώρο που στεγάζεται η Δομή, (κτήριο ΚΕΠ Σίνδου) καθημερινά από 11 Νοεμβρίου 2019 έως 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 09:00π.μ. – 13:00μ.μ., όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Δυο μικρές φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, του αιτούντος.
 2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ ή έγγραφο πιστοποίησης διεθνούς προστασίας.
 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τελευταίου τριμήνου.
 4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΥΔΡΕΥΣΗΣ κλπ.) ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου.
 5. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους 2018, φορολογικής δήλωσης (Ε1) και περιουσιακής κατάστασης (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού.
  Δικαιολογητικά κατά περίπτωση
 6. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας σε ισχύ (εφόσον πρόκειται για άνεργο) και βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
 7. Επίσημη ιατρική γνωμάτευση (εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας).
 8. Γνωμάτευση ΚΕΠΑ (εφόσον πρόκειται για ΑμεΑ).
 9. Φωτοτυπία εγκεκριμένης αίτησης ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).
  Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί κατά περίπτωση.

  Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2313305921
  Διευκρινίζεται ότι οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ, δικαιούνται διανομή βασικών αγαθών μόνο από το ΤΕΒΑ και δε δικαιούνται αγαθά που διαθέτει η Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τα ετήσια εισοδηματικά κριτήρια για την συγκεκριμένη παροχή, είναι τα εξής: 

 • άτομα με εισόδημα 4.718 ευρώ ετησίως
 • νοικοκυριά με δύο ενήλικες με εισόδημα 7.077 ευρώ ετησίως
 • νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και ένα εξαρτώμενο παιδί ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 8.492 ευρώ
 • νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 9.908 ευρώ
 • νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και τρία εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 11.323 ευρώ
 • νοικοκυριά με έναν ενήλικα και ένα εξαρτώμενο παιδί ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 6.133
 • νοικοκυριά µε έναν ενήλικα και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών 7.549 ευρώ
 • νοικοκυριά µε έναν ενήλικα και τρία εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 8.964 ευρώ.
 • (Το ισοδύναμο μέγεθος του νοικοκυριού υπολογίζεται με βάση την τροποποιημένη κλίμακα του ΟΟΑΣΑ, με την οποία ορίζεται συντελεστής 1 για τον 1ο ενήλικα, 0,5 για τον δεύτερο ενήλικα και μέλη 14 ετών και άνω και 0,3 για παιδιά κάτω των 14 ετών)

Πηγή

Νοέμβριος 11th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Περιστέρι: Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα θέματα Υγείας του Δήμου Περιστερίου – Καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους δημότες ότι για όλο το 2019, την 2η ΤΡΙΤΗ κάθε μήνα, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου θα σταθμεύει η κινητή μονάδα της ΜΚΟ PRAKSIS, με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα πραγματοποιεί «ΔΩΡΕΑΝ» εξετάσεις για HIV και τις Ηπατίτιδες B & C, σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

Επισημαίνουμε ότι για τον μήνα Νοέμβριο, οι εξετάσεις θα γίνουν την ΤΡΙΤΗ στις 12 του μηνός, από τις 18:00 – 21:00.

Πηγή

Νοέμβριος 11th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Χωριό Παραγωγών και Καταναλωτών

Την Κυριακή 10η Νοεμβρίου 2019, στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών”, που διοργανώνεται από τον ”Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

Το “ Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών ” είναι μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε λογικές τιμές στους καταναλωτές, ενώ προϊόντα διατίθενται στις κοινωνικές δομές της πόλης μας. Πρόκειται ουσιαστικά για σημαντική δράση αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής η οποία διοργανώνεται με όπως ορίζεται από τον Νόμο 4497/2017, άρθρο 37, από τον “Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” που ευελπιστεί να συνεχίσει και να αναπτύξει περαιτέρω αυτή την ήδη πολύ επιτυχημένη εκδήλωση και να προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν μεταξύ άλλων τα εξής προϊόντα:

Αλεύρι, αλλαντικά, αρτοσκευάσματα, απορρυπαντικά, αυγά, αραχίδα από Ηλεία, γαλακτοκομικά, γλυκοπατάτες Νάξου, γλυκά κουταλιού, ελιές, ζυμαρικά, κηπευτικά και φρούτα εποχής, κρεμμύδια, ξηροί καρποί, κέτσαπ, κρητικά τυριά, λάδι από Μεσσηνία, λαζάνια, λουκάνικα, παραδοσιακά λουκάνικα, λουκούμια, μαρμελάδες, μέλι, σύκα, ξύδι, οίνος, όσπρια, παξιμάδια, παραδοσιακά εδέσματα, πατάτες, πελτές τομάτας, πίτες, πορτοκάλια, ρίγανη, ρύζι, σάλτσες, σκόρδα, σταφίδες, ταχίνι, τσίπουρο, τυροκομικά, χαλβάς, χαλβάς Φαρσάλων, χειροποίητες πίτες, αρωματικά βότανα κ.α.

Για να δείτε τους παραγωγούς και τα προϊόντα πατήστε  ΕΔΩ

Η εγγραφή σας στον Σύλλογο Καταναλωτών και η απόκτηση της κάρτα μέλους προσφέρει στους κατόχους της πρόσβαση σε εκπτώσεις και προσφορές, στους παραγωγούς και στα καταστήματα της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους υπεύθυνους του συλλόγου 
 Ιστοσελίδα: www.skva.gr 
 email: Info@skva.gr.

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι:
 τα λεωφορεία 203 – 204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η Στάση) και
 το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα). 

Πηγή

Νοέμβριος 8th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

49η δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου

Την 49η δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, από τις 08:00 π.μ. έως τις 02:00 μ.μ., στο πάρκινγκ πίσω από το ΟΑΚΑ, επί της οδού Πιτταρά στη συμβολή της με την οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος.

Για πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 09:00 π.μ. έως 03:00 μ.μ. στα τηλέφωνα: 213-20.38.349 και 336 και το Σαββατοκύριακο στα τηλέφωνα: 213-20.38.000, 001.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Νοέμβριος 8th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Συγκέντρωση Ζυμαρικών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Δομή Παροχής Συσσιτίου

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, οι Δομές Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο» & «Παροχή Συσσιτίου» του Δήμου Βύρωνα με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, συγκεντρώνουν είδη ζυμαρικών από τη δική σας κοινωνική προσφορά, προκειμένου να καλύψουμε άμεσα ανάγκες νοικοκυριών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση. 

Η συγκέντρωση ζυμαρικών θα διαρκέσει έως και 25/11/2019, τις ώρες 10:00πμ -15:00μμ στο χώρο της υπηρεσίας μας, Ιθώμης 6, (Αγορά Βύρωνα).

Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια και συμπαράσταση.

Οι κάτοικοι της περιοχής που θα προσέλθουν να προσφέρουν τρόφιμα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποκομίσουν τη γνώση και την εμπειρία με ποιον τρόπο μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν το έργο που επιτελείται, που αφορά όλους μας.

Κάθε προσφορά σας σε τρόφιμα είναι πολύτιμη!!! 

Πληροφορίες επικοινωνίας:

Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο – Παροχή Συσσιτίου

Δ/νση: Ιθώμης 6, Βύρωνα

Τηλέφωνο: 210-7653054

Email: koin.pant@dimosbyrona.grkoin.sissitio@dimosbyrona.gr

Πηγή

Νοέμβριος 5th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βέροια: Έναρξη αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο της πράξης  «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βέροιας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», μετά από δύο (2) χρόνια λειτουργίας, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων.

Σκοπός του είναι η καταπολέμηση της φτώχειας , του κοινωνικού αποκλεισμού, η ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών. 

Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άτομα / νοικοκυριά που διαμένουν στο Δήμο Βέροιας, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, καθώς και δικαιούχων / αιτούντων διεθνούς προστασίας, που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια. 

Μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας που εδρεύει στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Πρόνοια) στην οδό Σταδίου 51, θα γίνεται διανομή σε ωφελούμενα άτομα / νοικοκυριά που έχουν ανάγκη σε , τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια κλπ. 

Διευκρινίζεται ότι οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ δικαιούνται διανομή βασικών αγαθών μόνο από το ΤΕΒΑ και δε δικαιούνται αγαθά που διαθέτει η δομή στο πλαίσιο της συγχρηματοδότησης από το ΕΚΤ.

Ο χώρος τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας για ΑμεΑ.

Στο πλαίσιο αυτό οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Βέροιας για τους επόμενους (12) μήνες μπορούν να απευθύνονται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Σταδίου 51)  καθημερινά έως 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 10:00 π.μ.  – 14:00 μ.μ., όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά: 

 1. Αίτηση του ενδιαφερομένου (χορηγείται από την υπηρεσία).
 2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης .
 3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
 4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτηρίου συμβολαίου.
 5.   Αντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωση (έντυπο Ε1) 2018
 6. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2018 .
 7. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού.
 8. Μία μικρή φωτογραφία.

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση

 1. Φωτοτυπία κάρτας  ανεργίας σε ισχύ (εφόσον πρόκειται για άνεργο).
 2. Επίσημη ιατρική γνωμάτευση (εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας).
 3. Γνωμάτευση ΚΕΠΑ (εφόσον πρόκειται για ΑμεΑ).
 4. Βεβαίωση δανείου πρώτης κατοικίας .
 5. Φωτοτυπία εγκεκριμένης  αίτησης ΚΕΑ.
 6. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί κατά περίπτωση.

Όλα τα στοιχεία των αιτούντων και των τελικών δικαιούχων είναι απόρρητα και τηρούνται οι κανόνες που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Τα ετήσια εισοδηματικά κριτήρια για την συγκεκριμένη παροχή, είναι τα εξής: 

 •   άτομα με εισόδημα 4.718 ευρώ ετησίως 
 • νοικοκυριά με δύο ενήλικες με εισόδημα 7.077 ευρώ ετησίως
 • νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και ένα εξαρτώμενο παιδί ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 8.492 ευρώ
 • νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 9.908 ευρώ
 • νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και τρία εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 11.323 ευρώ
 • νοικοκυριά με έναν ενήλικα και ένα εξαρτώμενο παιδί ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 6.133
 • νοικοκυριά µε έναν ενήλικα και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών 7.549 ευρώ
 • νοικοκυριά µε έναν ενήλικα και τρία εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 8.964 ευρώ

(Το ισοδύναμο μέγεθος του νοικοκυριού υπολογίζεται με βάση την τροποποιημένη κλίμακα του ΟΟΑΣΑ, με την οποία ορίζεται συντελεστής 1 για τον 1ο ενήλικα, 0,5 για τον δεύτερο ενήλικα και μέλη 14 ετών και άνω και 0,3 για παιδιά κάτω των 14 ετών)

Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 2331353824 και 2331353811

Email: koinoniko.pantopoleio@veria.gr

Πηγή

Νοέμβριος 5th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Έναρξη αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στο πλαίσιο εφαρμογής της σχεδιαζόμενης κοινωνικής πολιτικής μέσω των υπαρχόντων κοινωνικών δομών λειτουργεί αδιάλειπτα από το 2014 το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Το 2017 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Αττική 2014-2020’ ενισχύοντας τη λειτουργία της Δομής με κοινωνική λειτουργό και διοικητική υπάλληλο.

Βασικός σκοπός της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών ‘Κοινωνικό Παντοπωλείο’ παραμένει η κάλυψη πρωτογενών αναγκών ευπαθών κοινωνικά και οικονομικά ατόμων και οικογενειών που κατοικούν στα όρια της πόλης μας, μέσω της δωρεάν παροχής προϊόντων διατροφής και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Ήδη από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται και στηρίζονται κάθε μήνα δεκάδες οικογένειες με διαπιστωμένα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση  με την ταυτόχρονη κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στην οδό Αλεξιουπόλεως 27, στην Αργυρούπολη, (1ος όροφος) στο Τμήμα Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας (Κοινωνική Υπηρεσία) από τις 9:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι καθημερινά.

Πληροφορίες: κ. Φωτίου, κ. Μάτσκα

210 9925607 Κοινωνικό Παντοπωλείο,   

210 9961973 Τμήμα Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας

 socialfoodstore.ea@outlook.com

ΑΙΤΗΣΗ 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

Πηγή

Νοέμβριος 5th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Η Τρίτη Ηλικία μαθαίνει να «σερφάρει» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι Ρέντη

Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας διοργανώνει  ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη στο χώρο της βιβλιοθήκης από τις 11 Νοεμβρίου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παράλληλα οι συμμετέχοντες εκτός από τις βασικές λειτουργίες του υπολογιστή θα μάθουν  την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και στα social media.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, ωστόσο απαιτείται  δήλωση προεγγραφής με παρουσία στο χώρο της βιβλιοθήκης.  Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη 

Μπιχάκη 15 (Πνευματικό Κέντρο, 1ος όροφος)

Ημέρες και ώρες  μαθημάτων : Δευτέρα  και Τετάρτη   5.00μ.μ-7.00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  στο τηλ. 2104838374 (Δευτέρα – Παρασκευή 13:30-20:00)

Πηγή

Νοέμβριος 5th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Γλυφάδα: Δωρεάν Σεμινάρια για την Τρίτη Ηλικία

Η εκπαίδευση ατόμων τρίτης ηλικίας στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών ξεκινά και πάλι! Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της δράσης τις προηγούμενες σεζόν και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, ο Δήμος Γλυφάδας και η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» διοργανώνουν τον τέταρτο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων του «Όλοι μαζί μπορούμε και στη γνώση», που θα αρχίσει την Τρίτη 12 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. στο Διασχολικό Κέντρο (Επαμεινώνδα 30, Άνω Γλυφάδα). Οι εγγραφές θα διενεργούνται στον ίδιο χώρο (Διασχολικό Κέντρο), έως και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων αλλά υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, θα διοργανωθούν και επόμενοι κύκλοι.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων υπολογιστών και ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο σε άτομα τρίτης ηλικίας. Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής δράσης θα απονέμονται βεβαιώσεις σπουδών για τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές.

Σύντομα θα γίνει ανακοίνωση για όσους έχουν ολοκληρώσει τον προηγούμενο κύκλο σεμιναρίων και επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Προτεραιότητα έχουν οι δημότες και οι κάτοικοι Γλυφάδας. Γι αυτό, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους κατά την εγγραφή λογαριασμό ΔΕΚΟ ή φορολογική δήλωση, όπου αναγράφεται ο τόπος κατοικίας τους.

Πηγή

Νοέμβριος 5th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Παύλου Μελά: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για παιδιά

Μέχρι και την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, μπορούν οι γονείς – κηδεμόνες να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού για τις δωρεάν εξετάσεις παιδιών 6 – 14 ετών, στο πλαίσιο της δράσης «Ραντεβού με τα παιδιά» που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.

Οι δωρεάν προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι, θα πραγματοποιηθούν στις Δομές Υγείας του Δήμου Παύλου Μελά, το διάστημα 8 – 16 Νοεμβρίου 2019, ενώ η Κοινωνική Υπηρεσία θα διοργανώσει και ενημερωτικές δράσεις με θέμα: “Ας μιλήσουμε για τις εξαρτήσεις” σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης “Δίκτυο Άλφα”.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν έως την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και ώρες 08.00-14.00, στα παρακάτω τηλέφωνα

 • ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ: 2310 609-380
 • ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 2310 609-380
 • ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ: 2310 587-842
 • ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: 2310 587-812
 • ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 2310 587-812
 • ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ: 2310 587-842
 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΛΟΓΟΥ: 2310 609-380

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ-

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 15.00-19.00

 • Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (Σπιρομέτρηση) για παιδιά άνω των έξι (6) ετών

σε συνεργασία με τον ιατρό – πνευμονολόγο κ. Τσαβλή Δρόσο, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη (ώρες 17.00-19.00).

 • Φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση στάση σώματος

(συμβουλές – ασκήσεις βελτίωσης και διόρθωσης στάσης σώματος), από τους Φυσικοθεραπευτές του Δήμου Παύλου Μελά, κ. Βουνάκη Αλεξάνδρα, κ. Μαρτζέλη Ανδρέα και κ. Πίγγου Μαρία, στο χώρο του Kοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη (ώρες 15.00-17.00).

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 10.00-12.00

 • Οφθαλμολογικός έλεγχος για παιδιά 6-12 ετών

σε συνεργασία με τον οφθαλμίατρο κ. Παπαδάτο Γεώργιο, στο χώρο του Κοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 17.00-19.00

 • Αξιολόγηση διαταραχών λόγου σε παιδιά 4 έως 6 ετών

από τις λογοθεραπεύτριες του Δήμου Παύλου Μελά, κ. Μαριέτα Τηλαβερίδου και Κλεάνθη Πολυχρονοπούλου, στο χώρο του Κοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 15.00-17.00

 • Έλεγχος σπονδυλικής στήλης (Κύφωση-Σκολίωση) για παιδιά 6 έως 14 ετών

σε συνεργασία με τον Ορθοπεδικό – Χειρουργό κ. Στεργιαννούδη Παναγιώτη, στο χώρο του Κοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 17.00-19.00

 • Δερματολογικός έλεγχος για παιδιά 6 έως 12 ετών

σε συνεργασία με την Δερματολόγο κ. Ουζούνη Χριστίνα, στο χώρο του Κοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 15.00-17.00

 • Φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση στάση σώματος

(συμβουλές-ασκήσεις βελτίωσης και διόρθωσης στάσης σώματος), από τους Φυσικοθεραπευτές του Δήμου Παύλου Μελά, κ. Βουνάκη Αλεξάνδρα, κ. Μαρτζέλη

Ανδρέα και κ. Πίγγου Μαρία, στο χώρο του Kοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 15.00-17.00

 • Έλεγχος σπονδυλικής στήλης (Κύφωση-Σκολίωση) για παιδιά 6 έως 14 ετών

σε συνεργασία με τον Ορθοπεδικό – Χειρουργό κ. Στεργιαννούδη Παναγιώτη, στο χώρο του Κοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟEMΒΡΙΟΥ, ώρες 10.00-12.00

 • Οδοντιατρικός έλεγχος – Συμβουλές στοματικής υγιεινής, για παιδιά 6 έως 12 ετών από τις Οδοντιάτρους κ. Ευσταθιάδου Δέσποινα και κ. Καγιαμπάκη Χαρά, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Νοέμβριος 5th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βόλος: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για την αγορά Χωρίς Μεσάζοντες

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τους Εθελοντές Βόλου ΑΝΩΣΗ:

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες “Χωρίς Μεσάζοντες” για τα ελληνικά προϊόντα: Φέτα, Γίδινο τυρί, Γιαούρτι, Γίγαντες, Φασόλια Πλακέ, Ρύζι, Ελιές, Σάλτσες Τομάτας, Μαρμελάδες, Ρόδια και Χυμό Ρόδι.

Οι παραγγελίες θα γίνονται ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας (www.anwsi.gr) και ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή στα τηλέφωνα 24210-20483, κιν.: 6936212706 (6 έως 9 το απόγευμα).

Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας από την ιστοσελίδα και να βοηθήσετε όσους δεν μπορούν ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Θα χρειαστούμε τη στήριξη σας. Σας καλούμε να συμμετέχετε ως εθελοντές στη διανομή συμπληρώνοντας τη Δήλωση Συμμετοχής Εθελοντών.

Προέλευση – Τιμές Προϊόντων

– Φέτα με τιμή 24 ευρώ/4,24 κιλά (καθαρό βάρος 4,24 κιλά – 5,67 ευρώ/κιλό) και Τυρί Γίδινο με τιμή 25 ευρώ/4,24 κιλά (καθαρό βάρος 4,24 κιλά – 5,90 ευρώ/κιλό) σε στεγανή πλαστική συσκευασία με γάρο, Γιαούρτι Πρόβιο παραδοσιακό με τιμή 1,20 ευρώ/500 γρ., από το Βελεστίνο Μαγνησίας (τυροκομείο Φλέγγα). Η φέτα διαθέτει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης ΠΟΠ και το τυροκομείο διαθέτει πιστοποιητικά ISO και AGROCERT.

– Φασόλια Γίγαντες φετινής σοδειάς σε συσκευασία των 2 κιλών και τιμή 6,5 ευρώ/2κιλο (3,25 ευρώ/κιλό) από το Πλατύ Πρεσπών.

– Φασόλια Πλακέ φετινής σοδειάς σε συσκευασία των 2 κιλών και τιμή 6 ευρώ/2κιλο (3 ευρώ/κιλό) από το Πλατύ Πρεσπών

– Ρύζι φετινής σοδειάς από τη Μονοκκλησιά Σερρών:

Ρύζι Kαρολίνα με τιμή 3 ευρώ/3,16 κιλά (0,95 ευρώ/κιλό)

Ρύζι Κίτρινο με τιμή 3 ευρώ/3,16 κιλά (0,95 ευρώ/κιλό)

Ρύζι Γλασέ με τιμή 3 ευρώ/3,33 κιλά (0,90 ευρώ/κιλό)

Ρύζι Νυχάκι με τιμή 3 ευρώ/3,33 κιλά (0,90 ευρώ/κιλό)

– Ελιές από τη Νεράιδα Στυλίδας:

Ελιές Αμφίσσης Μαύρες (120 τεμ./κιλό) με τιμή 6 ευρώ/2κιλο (3 ευρώ/κιλό) σε πλαστικό δοχείο με άλμη – περσινής σοδειάς.

Ελιές Αμφίσσης Πράσινες (120 τεμ./κιλό) με τιμή 6 ευρώ/2κιλο (3 ευρώ/κιλό) σε πλαστικό δοχείο με άλμη – φετινής σοδειάς.

Ελιές Καλαμών Μαύρες (230 τεμ./κιλό) με τιμή 6 ευρώ/2κιλο (3 ευρώ/κιλό) σε πλαστικό δοχείο με άλμη – περσινής σοδειάς.

Ελιές Αμφίσσης Τσακιστές Πράσινες πικρές (200 τεμ./κιλό) με τιμή 5 ευρώ/2κιλο (2,5 ευρώ/κιλό) σε πλαστικό δοχείο με άλμη – φετινής σοδειάς.

– Τοματοχυμός με τιμή 1 ευρώ/720ml (660 γραμμ.), Σάλτσες Τομάτας Μεσογειακή, Βασιλικός & Πικάντικη με τιμή 1,2 ευρώ/500ml (490 γραμμ.), Σάλτσα Τομάτας Καθημερινή με τιμή 1 ευρώ/500ml (490 γραμμ.), Σάλτσα Τομάτας για μακαρονάδα (με φέτα και ελιά) με τιμή 1,4 ευρώ/500ml (490 γραμμ.) και Μαρμελάδες Βερίκοκο, Ροδάκινο, Φράουλα, Κεράσι με τιμή 1,5 ευρώ/600 γραμμ., σε γυάλινα βάζα από το Λευκώνα Σερρών.

– Ρόδια ποικιλίας Wonderful με τιμή 5 ευρώ/6 κιλά (0,83 ευρώ/κιλό), φετινής σοδειάς από το Ροδολίβος Σερρών.

– Φυσικός Χυμός Ρόδι (100% φυσικός – μη παστεριωμένος, μη συμπυκνωμένος) σε πλαστική φιάλη και τιμή 4 ευρώ/λίτρο, φετινής σοδειάς από το Ροδολίβος Σερρών.

Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 07/Νοεμβρίου στις 16:00, ενώ οι τηλεφωνικές παραγγελίες την Τετάρτη 06/Νοεμβρίου (6-9 το απόγευμα).

Το Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια της διανομής στο πάρκινγκ του Πανθεσσαλικού σταδίου, θα πραγματοποιηθεί συλλογή Πλαστικών Καπακιών (πληροφορίες), συλλογή Χρησιμοποιημένου Τηγανέλαιου (πληροφορίες), συλλογή από Κουτάκια Αλουμινίου, συλλογή Φαρμάκων (πληροφορίες) που δεν έχουν λήξει, και συλλογή Τροφίμων που θα διατεθούν σε όσους έχουν ανάγκη.

Πηγή

Νοέμβριος 4th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστικής πυκνότητας

O Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης στo πλαίσιo υλοποίησης προγραμμάτων που στοχεύουν στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας θα διοργανώσει από 4 έως και 8 Νοεμβρίου 2019 Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των Κ.Α.Π.Η του Δήμου και μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι του δήμου μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 04-11-19 Β Κ.Α.Π.Η (10:30-13:00) Λ.ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ 35, ΕΛΛΗΝΙΚΟ 210-9614324

ΤΡΙΤΗ 05-11-19 Α Κ.Α.Π.Η(10:30-13:00) ΑΛΕΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 27, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 210-9958620

ΤΕΤΑΡΤΗ 06-11-19 Γ Κ.Α.Π.Η(10:30-13:00) Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 602 & ΙΜΕΡΑΣ 2132019206

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-11-19 Δ Κ.Α.Π.Η (10:30-13:00) ΟΛΥΜΠΙΑΣ 40-42,ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 210-9929583

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2008 στους Δήμους Μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και αφορά κυρίως γυναίκες άνω των 45ετών. Περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας. Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων. Βάσει της ιατρικής βιβλιογραφίας τα αυτόματα αυτά κατάγματα οδηγούν πολλούς από τους ανθρώπους με Οστεοπόρωση σε θάνατο μέσα σε διάστημα ενός έτους. Η σημασία του προγράμματος είναι να σωθούν πολλοί άνθρωποι από αυτόματο κάταγμα και ενδεχόμενο θάνατο. Η οργάνωση του ελέγχου  μπορεί να αποτελέσει μία παραδειγματική δράση για την πολιτεία, ώστε να αναπτυχθούν Εθνικά Προγράμματα Προσυμπτωματικού Ελέγχου.

Δεν προτείνεται η συμμετοχή όσων βρίσκονται ήδη σε αγωγή για την νόσο της οστεοπόρωσης.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 

Πηγή

Νοέμβριος 4th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Διόνυσος: Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” με τη διοργάνωση της 90ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Nοεμβρίου 2019 στον Άγ. Στέφανο (επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου) και ώρες 8.00 έως 14.00.

Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

Σημειώστε τα παρακάτω:

1. Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.

2. Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.

3. Ακόμα, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Διονύσου κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

Εδώ θα βρείτε την αναλυτική λίστα των προϊόντων που θα διατεθούν στη δράση, τις τιμές τους, καθώς και περιγραφικά στοιχεία των συνεργαζόμενων παραγωγών.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία, τηλ. 2132139806.

Πηγή

Νοέμβριος 4th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κορυδαλλός: Δράση διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Συνεχίζεται και το 2019-2020 η επιτυχημένη δράση του Δήμου Κορυδαλλού «Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες» για την αγορά προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς.

Η πρώτη δράση πραγματοποιείται την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 14:00, στο Πάρκο του Δημαρχείου (Λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη 240).

Η διοργάνωση και η λειτουργία της δράσης έχει ανατεθεί στο Σωματείο «Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού».

Κατάλογος προϊόντων για τις 3/11

Πηγή

Νοέμβριος 1st, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Α.Ο. Βύρων – Ολυμπιακός: Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαίμαχων για την κοινωνική αλληλεγγύη

Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στις 16:30,  στο γήπεδο  “Δημήτρης Νικολαΐδης” οι παλαίμαχοι του Α.Ο.Βύρωνα αντιμετωπίζουν τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού σε ένα φιλικό παιχνίδι ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Σκοπός του ποδοσφαιρικού αγώνα είναι η συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας (Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως: ελαιόλαδο, κριθαράκι, ρύζι, φασόλια, αλεύρι, γάλα εβαπορέ και  ντοματοχυμό.

Πηγή

Νοέμβριος 1st, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λάρισα: Αγορά καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας οργανώνουν AΓΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ με προϊόντα ελληνικής παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικής τιμής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019 στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας και ώρες 10:00-14:00. 

Από την Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες μπορούν να αγοράσουν προϊόντα ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πολίτες. Όσο περισσότερες ποσότητες διατεθούν, τόσο περισσότερα προϊόντα θα ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που στηρίζει περισσότερες από 110 άπορες οικογένειες.

Όλα τα είδη έχουν δειγματιστεί στην ομάδα προϊόντων των «ΕνΠοΛ», έχουν παραδοθεί αναλύσεις, όπου ήταν δυνατόν, και έχουν υπογραφεί δηλώσεις παραγωγών ότι τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι ποιοτικά και ίδια με αυτά που έχουν δειγματιστεί. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων ανήκει αποκλειστικά στους πωλητές τους.


Συγκεκριμένα, θα διατεθούν:

1.      Παραγωγός: «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» από Κορινθία:

Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο ανωτέρας ποιότητας, εσοδείας  2018-2019 από ελιές ποικιλίας Μανάκι Κορινθίας, σε πλαστική συσκευασία των 5 λίτρων  με τιμή/συσκευασία 19€, ήτοι τιμή λίτρου 3,80€.     

2.      Παραγωγός – μεταποιητής: «ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΑΡΗ Ο.Ε.», εταιρεία χαρτικών, η οποία εδρεύει στη Χρυσαυγή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης:

·         Χαρτοπετσέτες, σε συσκευασία 660 φύλλων (1000gr) με τιμή συσκευασίας/ κιλού 2,50€

·         Χαρτί κουζίνας, σε συσκευασία 4 τεμαχίων, 450 ΓΡ/ ΡΟΛΛΟ (συνολικά 40 μέτρα χαρτιού)  με  τιμή συσκευασίας 4€  (τιμή ανά κιλό: 2,22€)

·         Χαρτί υγείας, τρίφυλλο, σε συσκευασία 30τμχ. Χ 200gr ΓΚΟΦΡΕ και τιμή συσκευασίας 12,50€ (τιμή ανά κιλό : 2,08€)

3.      Παραγωγός: Αλέξανδρος Νταλαμπέκας από Αμπελώνα Λάρισας:

·         Μέλι ΑΝΘΕΩΝ – ΚΩΝΟΦΟΡΩΝ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)

·         Μέλι ΔΑΣΟΥΣ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)

·         Μέλι ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 24€ (τιμή κιλού 8€)

4.      Παραγωγός: Χρήστος Παππάς από Αμπελώνα Λάρισας:

·         Μέλι ΑΝΘΕΩΝ – ΚΩΝΟΦΟΡΩΝ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)

·         Μέλι ΔΑΣΟΥΣ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)

·         Μέλι ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 24€ (τιμή κιλού 8€)

5.      Παραγωγός: Νικόλαος Μαγκλαβάνης από Καστανιώτισσα Ευβοίας:

·         ΣΥΚΑ ΞΗΡΑ ΦΥΣΙΚΑ Α σε συσκευασία ενός κιλού σε σακουλάκι Kraft, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 6,50€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 6,50€.

·         ΣΥΚΑ ΞΗΡΑ ΛΕΥΚΑ Α σε συσκευασία ενός κιλού σε σακουλάκι Kraft, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 6,50€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 6,50€.

·         ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΥΚΟΥ σε συσκευασία 100gr, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 1,50€.

6.      Παραγωγός – μεταποιητής: «ΛΑΣΑΝΟΝ Ι.Κ.Ε.» (LASANON) από Ωραιούς Ιστιαίας Εύβοιας:

·         ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ σε συσκευασία 500gr, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,50€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 5,00€.

·         ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ σε συσκευασία 500gr, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 3,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 6,00€.

·         ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΙΝΟΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ σε συσκευασία 500gr, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,30€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 4,60€.

·         ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ (ΜΕ ΑΥΓΑ, ΦΡΕΣΚΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΞΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ) σε συσκευασία 500gr, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 3,20€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 6,40€.

·         ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ (ΜΙΞΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ) σε συσκευασία 500gr, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 3,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 6,00€.

7.      Παραγωγός – μεταποιητής: «ΗΛΙΟΓΕΝΝΗΜΑ» – ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΡΑΧΜΑΝΗ, από Ανάβρα Καρδίτσας:

·         ΧΥΜΟΣ ΤΟΜΑΤΑΣ (βιολογικός) σε συσκευασία 0,720lt, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,30€/συσκευασία, ήτοι τιμή λίτρου 3,19€.

·         ΠΕΛΤΕΣ ΤΟΜΑΤΑΣ (βιολογικός) σε συσκευασία 0,370lt, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 3,30€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 8,92€.

·         ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ (βιολογική) σε συσκευασία 0,315lt, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 3,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 9,52€.

·         ΚΕΤΣΑΠ (βιολογικό) σε συσκευασία 0,250lt, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,50€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 10,00€.

·         ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ (βιολογική) σε συσκευασία 0,106lt, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,50€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 23,58€.

8.      Παραγωγός: Αναστασία Ρίζου από Χάλκη Λάρισας:

Ρεβύθια ποικιλίας «ΑΜΟΡΓΟΣ» σε συσκευασία 2 κιλών, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,50€, ήτοι τιμή κιλού 1,25€.

9.      Παραγωγός: Παρασκευάς Στεργίου από Μικρολίμνη Φλώρινας:

·         ΦΑΣΟΛΙΑ ποικιλίας «ΓΙΓΑΝΤΕΣ» σε συσκευασία των 2 κιλών, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 6,50€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 3,25€, σε συσκευασία των 2 κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 6,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 3,00€.

·         ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΣΟΣΠΕΡΜΑ ΠΛΑΚΕ,σε συσκευασία των 2 κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 6,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 3,00€.

·         Φασόλια μικρά σούπας «ΠΑΠΟΥΔΑ»σε συσκευασία των 2 κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 5,50€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 2,75€.

10.  Παραγωγός: Κωνσταντίνος Δοξαριώτης από Κυπάρισσο Λάρισας:

Φακές ψιλές Λάρισας, σε συσκευασία 2 κιλών, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,50€, ήτοι τιμή κιλού 1,25€.

Τρόπος παραγγελιών: μέσω της ιστοσελίδας των Εν.Πο.Λ. www.energw.gr
Για εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτών που αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους ηλεκτρονική παραγγελία, θα μπορούν να προσέλθουν στο νέο Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ., στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, κατά τις ώρες λειτουργίας του. Τηλεφωνικές παραγγελίες ΔΕΝ γίνονται δεκτές.

Οι εγκαίρως προσερχόμενοι θα εξυπηρετούνται ταχύτερα από 3 γραμματείες, ενώ οι εκτός καθορισμένου ωραρίου (πριν και μετά την ώρα επιλογής της παραγγελίας) θα εξυπηρετούνται από μια γραμματεία, στην οποία ενδέχεται η καθυστέρηση να είναι μεγαλύτερη. Επίσης, καλό θα είναι όταν προσέρχεστε να έχετε εκτυπώσει την παραγγελία σας, ή να γνωρίζετε τον αριθμό της. Τέλος, δεν θα λειτουργήσουν οι γραμματείες των αδιάθετων ή επιπλέον παραγγελιών πριν τις 12:30, όταν θα έχει ικανοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Να είστε βέβαιοι, ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτησή σας.

Αν είσαι εθελοντής ή θέλεις να γίνεις, δήλωσε συμμετοχή γι’ αυτή τη δράση στα τηλέφωνα: 6983738636, 6955949465 και 2413011972, στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. (Λάμπρου Κατσώνη 37) ή στο info@energw.gr .

Πηγή

Οκτώβριος 31st, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα: 43η Δράση Χωρίς Μεσάζοντες

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, πρώτη Κυριακή του μήνα, θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα, στον πεζόδρομο του Άλσους, από τις 8.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, η 43η δράση, της Αλληλέγγυας Δράσης Καταναλωτών :  “Χωρίς Μεσάζοντες”.

Με την συμμετοχή παραγωγών από όλη την Ελλάδα, με προϊόντα παραδοσιακά, βιολογικά, αλλά και με “άρωμα” Ανατολής… Στο τέλος της δράσης θα συγκεντρωθούν τα προϊόντα που οι παραγωγοί, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες μπορούν να προσφέρουν, για την ενίσχυση των αδύναμων ομάδων συνανθρώπων μας, που είναι ενταγμένοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και όχι μόνον, (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο).

Πηγή

Οκτώβριος 31st, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καλλιθέα: Γιορτή των Παραγωγών – Ελληνικά προϊόντα σε προσιτές τιμές

Ο σύλλογοs καταναλωτών Καλλιθέαs «Η Αλλnλεγγύn», με τnν αιγίδα του Δήμου Καλλιθέαs διοργανώνει τnν κοινωνική δράσn «Γιορτή των Παραγωγών» με ελλnνικά προϊόντα σε προσιτέs τιμέs.

⇒ Στο τέλος τηs δράσηs οι παραγωγοί θα διαθέσουν τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καλλιθέαs

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 &- κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, 08:00-14:00

Οδόs Δόξηs (χώροs παιδικήs χαράs) δίπλα από το στάδιο Καλλιθέαs
⇒Το σnμείο εξυπnρετεί n λεωφορειακή γραμμή 910 (Συγγρού Φιξ- Τζιτζιφιέs)

Πηγή

Οκτώβριος 30th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν εκμάθηση υπολογιστών στην Τρίτη Ηλικία

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης συμμετέχει και στον 4ο Κύκλο σεμιναρίων της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στη Γνώση»,  ο οποίος αφορά την εκπαίδευση ατόμων της τρίτης ηλικίας στη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο.

Η δράση υλοποιείται  με τη στήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε, σε μια συνεργασία του ΣΚΑΙ με το  Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας – CSI Institute  και χωρίζεται σε κύκλους μαθημάτων με διαφορετικούς συμμετέχοντες ανά κύκλο εκμάθησης. Για  τη διδασκαλία των συμμετεχόντων θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό μαζί με τους αντίστοιχους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την εκμάθηση αυτών. Τα μαθήματα του 4ου Κύκλου θα  διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 17:00 έως τις 19:00. 

Θα  πραγματοποιηθούν στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Αργυρούπολης ( Ολυμπίας 7 ), είναι δωρεάν,  και απευθύνονται στους δημότες μας – κατοίκους τρίτης ηλικίας. Από τους προηγούμενους κύκλους υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και 250 δημότες μας έχουν ήδη κάνει αίτηση και θα εξυπηρετηθούν, κατά προτεραιότητα.

Ο Δήμος μας προτίθεται να συμμετέχει και στους επόμενους Κύκλους της δράσης που θα ακολουθήσουν μετά το πέρας του 4ου Κύκλου. Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής δράσης θα απονέμονται βεβαιώσεις σπουδών για τα άτομα που συμμετείχαν στην εκπαίδευση.

Αιτήσεις και πληροφορίες στο Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, τηλ: 2132018781-782 

Πηγή

Οκτώβριος 30th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δράση χωρίς μεσάζοντες στην Πλατεία Πρωτομαγιάς

Από την ανακοίνωσή τους:

Δράση Χωρίς Μεσάζοντες στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 03/11/2019, στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Δικαστήρια Ευελπίδων, γέφυρα Μουστοξύδη), από τις 8.30πμ έως τις 2.30μμ. 

Αγοράζοντας αγροτικά προιόντα, ενισχύετε τις δομές αλληλεγγύης 

Αντιστεκόμαστε στην κρίση – Υποστηρίζουμε μικρομεσαίους αγρότες – βιοτέχνες

Συντονισμός Δράσεων Δομών Αλληλεγγύης Αθήνας (ΑΜΚΕ)

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Οκτώβριος 29th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Έναρξη αιτήσεων για το κοινωνικό φαρμακείο

Ο Δήμος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ σε συνέχεια της προσπάθειας κάλυψης στοιχειωδών αναγκών διαβίωσης των κατοίκων του, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν τις καθημερινές βιοτικές ανάγκες , ανανεώνει για ένα έτος τη λειτουργία του Κοινωνικού Δαρμακείου

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι της Δομής Παροχής Συσσιτίου για ένα χρόνο, μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική λειτουργό, στο Κοινωνικό Φαρμακείο επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου 123 και Μοναστηρίου στο Κερατσίνι, καθημερινά 9:00 πμ. – 13:00 μμ., από 29/10/2019 έως και 09/11/2019, όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή από εξουσιοδοτημένο άτομο.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψήφιους:

 1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδεια παραμονής για αλλοδαπούς σε ισχύ
 2. Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο
 3. Απόφαση υπαγωγής στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) όπου υπάρχει, τελευταίου εξαμήνου
 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου εξαμήνου) χορηγούμενο από το Δημοτολόγιο. Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται να είναι μεταφρασμένο και να έχει εκδοθεί εντός εξαμήνου
 5. Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος για τα εισοδήματα του 2018 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 6. Φωτοτυπία πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 για τα εισοδήματα του 2018 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 7. Φωτοτυπία δήλωσης ακινήτων Ε9 ή πρόσφατη βεβαίωση περιουσιακής κατάστασης όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 8. Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο/η όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 9. Φωτοτυπία απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. ή Α’/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ
 10. Απόδειξη υποβολής για δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτου (Μισθωτήριο Συμβόλαιο) σε περίπτωση που υπάρχει
 11. Φωτοτυπία τελευταίου ενημερωτικού σημειώματος τράπεζας ενεργού στεγαστικού δανείου
 12. Βεβαίωση μη ένταξης του αιτούντος σε ανάλογο πρόγραμμα άλλου Δήμου (όταν ο ενδιαφερόμενος είναι δημότης άλλου Δήμου)
 13. Σε περίπτωση φιλοξενίας, απαιτούνται τα οικονομικά στοιχεία, του φιλοξενούντα ή του φιλοξενούμενου ( δηλ.Ε1,και δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τα εισοδήματα 2018)
 14. Βεβαίωση φοίτησης για τα ενήλικα προστατευόμενα παιδιά που σπουδάζουν

Τα οικονομικά κριτήρια για τη συγκεκριμένη παροχή είναι τα εξής:

Α)   Για τα μοναχικά άτομα το πραγματικό εισόδημα (όχι τεκμαρτό) να μην υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.

Β)   Για ζευγάρι ή οικογένειες με κοινωνικό-οικονομικό πρόβλημα το ανώτερο ποσό προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

Γ)    Για άτομα με αναπηρία άνω του 67% το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

Δ)   Σε περίπτωση ενοικίου αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα.

Ε)   Για οφειλέτες δανείου α΄ κατοικίας αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον το δάνειο καταβάλλεται, δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα και διαμένουν στη συγκεκριμένη κατοικία.

Αίτηση στο Κοινωνικό φαρμακείο μπορεί να υποβάλλει κάθε ενήλικος του νοικοκυριού για να εγγραφεί ο ίδιος. Σε περίπτωση ανήλικων τέκνων που χρειάζονται φάρμακα ή υγειονομικό υλικό από το Κοινωνικό Φαρμακείο, την αίτηση κάνει ο γονέας ή ο κηδεμόνας που έχει την επιμέλειά του.

 Δυνατότητα υποβολής αίτησης στη Δομή Παροχής Συσσιτίου, έχουν όσοι διαμένουν με κύρια κατοικία, στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Οι δικαιούχοι προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. το δικό τους και όλων των προστατευόμενων μελών.

Τα φάρμακα του Κοινωνικού Φαρμακείου προέρχονται εξ’ολοκλήρου από δωρεές, ως εκ τούτου οι δικαιούχοι μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, με προϋπόθεση την προσκόμιση συνταγής γιατρού.

Πηγή

Οκτώβριος 29th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κίνηση Αλληλεγγύης Πατησίων: Αγορά αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες

Από την ανακοίνωσή τους:

Την Κυριακή 3/11 σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε στο ξεκίνημα της νέας αυτής σεζόν για τις Αγορές Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες. Στο Πάρκο Δρακόπουλου, από τις 9.00 έως τις 14.00.

Μετά από προσπάθειες μερικών μηνών, με την επίσημη έγκριση του Δήμου της Αθήνας, όπως ο Ν. 4497/2017, ορίζει. Μαζί μας όπως πάντα η Κοινωνική Κουζίνα “ο Άλλος Άνθρωπος”, θα μαγειρέψει και θα μοιράσει φαγητό σε όλους.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ συγκεντρώνουμε φάρμακα όπως πάντα, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Βρεφικά Γάλατα 1 & 2, Βρεφικές Πάνες, Ρούχα για βρέφη. Ακόμη γυναικεία ρούχα και παπούτσια καθώς και είδη γυναικείας υγιεινής.

Πηγή

Οκτώβριος 28th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Αιτήσεις για τη δομή συσσιτίου του δήμου

Ο Δήμος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ σε συνέχεια της προσπάθειας κάλυψης στοιχειωδών αναγκών διαβίωσης των κατοίκων του, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν τις καθημερινές βιοτικές ανάγκες , ανανεώνει για ένα έτος τη λειτουργία της Δομής Παροχής Συσσιτίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι της Δομής Παροχής Συσσιτίου για ένα χρόνο, μπορούν να απευθύνονται στη Δομή Παροχής Συσσιτίου, επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου 123 και Μοναστηρίου στο Κερατσίνι, καθημερινά 9:00 πμ. – 13:00 μμ., από 29/10/2019 έως και 09/11/2019, όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή από εξουσιοδοτημένο άτομο.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψήφιους:

 1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδεια παραμονής για αλλοδαπούς σε ισχύ
 2. Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο
 3. Απόφαση υπαγωγής στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) όπου υπάρχει, τελευταίου εξαμήνου
 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου εξαμήνου) χορηγούμενο από το Δημοτολόγιο. Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται να είναι μεταφρασμένο και να έχει εκδοθεί εντός εξαμήνου
 5. Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος για τα εισοδήματα του 2018 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 6. Φωτοτυπία πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 για τα εισοδήματα του 2018 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 7. Φωτοτυπία δήλωσης ακινήτων Ε9 ή πρόσφατη βεβαίωση περιουσιακής κατάστασης όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 8. Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο/η όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 9. Φωτοτυπία απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. ή Α’/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ
 10. Απόδειξη υποβολής για δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτου (Μισθωτήριο Συμβόλαιο) σε περίπτωση που υπάρχει
 11. Φωτοτυπία τελευταίου ενημερωτικού σημειώματος τράπεζας ενεργού στεγαστικού δανείου
 12. Βεβαίωση μη ένταξης του αιτούντος σε ανάλογο πρόγραμμα άλλου Δήμου (όταν ο ενδιαφερόμενος είναι δημότης άλλου Δήμου)
 13. Σε περίπτωση φιλοξενίας, απαιτούνται τα οικονομικά στοιχεία, του φιλοξενούντα ή του φιλοξενούμενου ( δηλ.Ε1,και δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τα εισοδήματα 2018)
 14. Βεβαίωση φοίτησης για τα ενήλικα προστατευόμενα παιδιά που σπουδάζουν

Τα οικονομικά κριτήρια για τη συγκεκριμένη παροχή είναι τα εξής:

Α)   Για τα μοναχικά άτομα το πραγματικό εισόδημα (όχι τεκμαρτό) να μην υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.

Β)   Για ζευγάρι ή οικογένειες με κοινωνικό-οικονομικό πρόβλημα το ανώτερο ποσό προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

Γ)    Για άτομα με αναπηρία άνω του 67% το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

Δ)   Σε περίπτωση ενοικίου αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα.

Ε)   Για οφειλέτες δανείου α΄ κατοικίας αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον το δάνειο καταβάλλεται, δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα και διαμένουν στη συγκεκριμένη κατοικία.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη Δομή Παροχής Συσσιτίου έχει ένας μόνο ενήλικος σε κάθε νοικοκυριό. Το ίδιο ισχύει σε περίπτωση φιλοξενίας ενηλίκου.

 Δυνατότητα υποβολής αίτησης στη Δομή Παροχής Συσσιτίου, έχουν όσοι διαμένουν με κύρια κατοικία, στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Οι δικαιούχοι προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. το δικό τους και όλων των προστατευόμενων μελών.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από τον Κοινωνικό Λειτουργό της Δομής με την εποπτεία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας βάσει των κριτηρίων που αναφέρθηκαν παραπάνω. Οι τελικοί δικαιούχοι θα ενημερωθούν από τον αρμόδιο Κοινωνικό Λειτουργό. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων, θα δοθεί προτεραιότητα σε δικαιούχους, οι οποίοι δεν λαμβάνουν καμία άλλη οικονομική ενίσχυση από ευρωπαϊκά ή κρατικά προγράμματα.

Πηγή

Οκτώβριος 28th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για παιδιά στην Τρίπολη από Το Χαμόγελο του Παιδιού

Η Κινητή Ιατρική/Ακουολογική Μονάδα Πρόληψης και η Κινητή Οδοντιατρική/Παιδιατρική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, θα βρίσκονται στον Δήμο Τρίπολης . Τις μονάδες θα στελεχώνουν εθελοντικά γιατροί και οδοντίατροι από τον Οδοντιατρικό και τον Ιατρικό Συλλόγο Τρίπολης παρέχοντας δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά/μαθητές.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής « ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, το 411 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Τρίπολης, την 124 ΠΒΕ της Πολεμικής Αεροπορίας Τρίπολης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Δήμο Τρίπολης.

Η Κινητή Ιατρική/Ακουολογική Μονάδα Πρόληψης θα βρίσκεται στα χωριά της Τρίπολης (Κανδήλας Βλαχοκερασιάς, Σταδίου, Νεστάνης, Λεβιδίου) από την Δευτέρα 4 έως την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 με ώρες λειτουργίας από τις 8:15 έως τις 14:00, πραγματοποιώντας προληπτικούς ωτορινολαρυγγολογικούς ελέγχους στα παιδιά/μαθητές και από τη Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 με ώρες λειτουργίας από τις 8:15 έως τις 14:00 θα βρίσκεται στην Πλατεία  Άρεως στην Τρίπολη πραγματοποιώντας προληπτικούς παιδιατρικούς ελέγχους στα παιδιά.

Ακόμα, η Κινητή Οδοντιατρική/Παιδιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στη Τρίπολη από την Δευτέρα 4 έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 με ώρες λειτουργίας από τις 8:15 έως τις 14:00, πραγματοποιώντας προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους στα παιδιά/μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 120.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για να κλείσετε το ραντεβού σας για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, καλέστε στο τηλέφωνο 2713600429.

Πηγή

Οκτώβριος 25th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Δωρεάν εξέταση για οστεοπόρωση, με μέτρηση οστικής πυκνότητας πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στο Πολύκεντρο Αγίου Νεκταρίου από τις 9:00 έως τις 13:30

 Πληροφορίες  στο τηλ. 2310 760026.

Πηγή

Οκτώβριος 24th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Συγκέντρωση τροφίμων στις Κινηματογραφικές βραδιές και τα Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Κοινωνική δράση  για συγκέντρωση τροφίμων από Δομές Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου Δήμου Βύρωνα με αφορμή τις Κινηματογραφικές  Βραδιές 2019-2029 που διοργανώνει  το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου

Με αφορμή τις Κινηματογραφικές βραδιές (2019-2020) και τα Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνονται από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Βύρωνα, οι Δομές Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχή Συσσιτίου θα συλλέγουν τρόφιμα από τη δική σας κοινωνική προσφορά,  τις μέρες και ώρες των κινηματογραφικών προβολών και θεατρικών παραστάσεων. 

Επιπλέον οι κάτοικοι του Δήμου που θα παρακολουθήσουν  τις κινηματογραφικές προβολές & θεατρικές παραστάσεις θα έχουν  την δυνατότητα να ενημερωθούν από το προσωπικό των Δομών για το έργο που επιτελείται αλλά και για τις επόμενες προγραμματιζόμενες κοινωνικές δράσεις.  

Όλα τα προϊόντα που θα  συγκεντρωθούν από την δική σας κοινωνική προσφορά, θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας και αδυναμίας.

Οι κινηματογραφικές ταινίες  και το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου προβάλλονται στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας)  στις 8:00μμ με είσοδο ελεύθερη.

Κάθε προσφορά σας σε τρόφιμα είναι πολύτιμη

Τα προϊόντα που μπορείτε να προσφέρετε είναι ελαιόλαδο, κριθαράκι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, ζάχαρη και  ντοματοχυμό.

Οι Δομές «Παροχής Συσσιτίου» και «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Βύρωνα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 π.μ. – 17.00 μ.μ επί της Ιθώμης 6 (αγορά Βύρωνα). Για παραδόσεις προϊόντων και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-7653054 (καθημερινά 09:00 με 17:00).

Email: koin.sissitio@dimosbyrona.grkoin.pant@dimosbyrona.gr

Facebook: Κοινωνικό Παντοπωλείο – Παροχής Συσσιτίου Δήμου Βύρωνα

Πηγή

Οκτώβριος 23rd, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα: Δωρεάν πρόγραμμα κλινικού ελέγχου μαστού

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ν. Φιλαδέλφειας στα πλαίσια της προαγωγής της υγείας και του μήνα αφύπνισης για τον καρκίνο του μαστού υλοποιούν πρόγραμμα κλινικού ελέγχου μαστού.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του 1ου ορόφου του Κ.Υ. Νέας Φιλαδέλφειας, την Τρίτη 29/10/19 και ώρες: 08:00-14:00, κατόπιν ραντεβού, στο τηλέφωνο 210-2595619, κάθε μέρα 09:00-14:00.

Πηγή

Οκτώβριος 22nd, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments