organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο Θεσσαλονίκης

Δράση συλλογής φαρμάκων για την κάλυψη αναγκών του Κοινωνικού Φαρμακείου διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του προγράμματος «Δομή παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θεσσαλονίκης».

Η δράση αποσκοπεί στην συλλογή φαρμάκων για την κάλυψη των αναγκών φαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων της πόλης, οι οποίοι δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και δεν έχουν πρόσβαση στην φαρμακευτική δαπάνη.

“ Η δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων στους ωφελούμενους της δομής βασίζεται μόνο στη εθελοντική προσφορά των πολιτών και των ιδιωτών. Μια εκκαθάριση στο προσωπικό φαρμακείο κάθε σπιτιού θα ωφελήσει πολλούς συνανθρώπους μας. Ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει φάρμακα, ακόμα και αν αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί, αρκεί οι ημερομηνίες λήξης να έχουν χρονικό ορίζοντα πέραν του έτους” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκη.

Oι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσφέρουν φάρμακα που δεν χρειάζονται από τη Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:30 στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας επί της οδού Μοναστηρίου 53-55 (5ος όροφος) τηλ., 2310-509084, 2310-509020.

Πηγή

Οκτώβριος 16th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξετάσεις Τεστ ΠΑΠ από τον δήμο Ιλίου

Συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις Τεστ ΠΑΠ, σε συνεργασία με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Ιλίου και το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου». Η εξέταση πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας και απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας από 18 έως 68 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού (Νέστορος 105, Ίλιον) με τηλέφωνο επικοινωνίας 210 2639380, Δευτέρα έως και Παρασκευή, 08:00 έως 14:30.

Επιπλέον, με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 θα βρίσκεται στον Δήμο Ιλίου η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και συγκεκριμένα στον χώρο στάθμευσης έναντι του Δημαρχιακού Μεγάρου «Βασίλειος Κουκουβίνος», από τις 09:00 έως τις 17:00.

Κάθε γυναίκα μπορεί να υποβληθεί δωρεάν σε Έλεγχο Μαστογραφίας, κλείνοντας ραντεβού στο Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού (Νέστορος 105, Ίλιον) με τηλέφωνο επικοινωνίας 210 2639380, Δευτέρα έως και Παρασκευή, 08:00 έως 14:30.

Πηγή

Οκτώβριος 16th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δυνατότητα ηλεκτρονικής προσφοράς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών

Ο Δήμος Αχαρνών έχοντας σαν στόχο να διευρύνει τις προσπάθειες στήριξης και αλληλεγγύης των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων πληθυσμού της περιοχής του, συμμετέχει στο διαδικτυακό σύστημα άμεσης προσφοράς και αλληλεγγύης Yourmarket.gr.

Το Yourmarket.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, που δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες να γίνουν δωρητές σε Κοινωνικές Δομές της πόλης τους και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη, επιλέγοντας ένα ή περισσότερα από τα έτοιμα διαμορφωμένα πακέτα τροφίμων, μέσω του Ηλεκτρονικού τους Υπολογιστή ή του κινητού τους.

Όπως ανάφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Σταύρου, περιγράφοντας τη συνεργασία με το διαδικτυακό σύστημα άμεσης προσφοράς και αλληλεγγύης: «Μέσω της ιστοσελίδας www.yourmarket.gr, οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ένα από τα έτοιμα διαθέσιμα πακέτα τροφίμων προς δωρεά – ανάλογα των δικών τους οικονομικών δυνατοτήτων, και στη συνέχεια να επιλέξουν ώστε το πακέτο αυτό να προσφερθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών».

Πηγή

Οκτώβριος 15th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ίλιον: Δωρεάν Έλεγχος Μαστογραφίας

Με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού θα πραγματοποιείται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στον δήμο Ίλίου δωρεάν έλεγχος μαστογραφίας.

Ειδικότερα, τις συγκεκριμένες ημέερς θα βρίσκεται στο δήμο Ίλιου η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και συγκεκριμένα στον χώρο στάθμευσης έναντι του Δημαρχιακού Μεγάρου «Βασίλειος Κουκουβίνος», από τις 09:00 έως τις 17:00.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβληθούν δωρεάν σε έλεγχο μαστογραφίας, κλείνοντας ραντεβού στο Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού καλώντας στο τηλέφωνο τηλέφωνο 2102639380.

Πηγή

Οκτώβριος 15th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν σπιρομετρήσεις για καπνιστές ή πρώην καπνιστές

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων, διενεργεί δωρεάν σπιρομετρήσεις για καπνιστές ή πρώην καπνιστές ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, άνω των 40 ετών.

Οι σπιρομετρήσεις θα γίνουν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος), από τις 13.00 έως τις 16.00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ. 2310.509.053 και 2310.509.020.

Πηγή

Οκτώβριος 12th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ιατρείο Μνήμης στα Δημοτικά Ιατρεία Κορυδαλλού

Για τρίτη συνεχή χρονιά οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού λειτουργούν Ιατρείο Μνήμης σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ».

Πρόκειται για το μόνο Ιατρείο Μνήμης, που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και στο οποίο προσφέρεται δωρεάν έλεγχος της μνήμης από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σε άτομα άνω των 60 ετών.

Όλες οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Κορυδαλλού, της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» και της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας και αποσκοπούν στην προσπάθεια να καταστεί ο Δήμος Κορυδαλλού μια Φιλική Κοινότητα για την Άνοια, στην οποία οι ασθενείς με άνοια και οι φροντιστές τους θα ζουν χωρίς στιγματισμό, απολαμβάνοντας κατανόηση, αποδοχή και σεβασμό.

Η λειτουργία του ιατρείου έχει συγκεντρώσει πολύ μεγάλη αποδοχή και επισκεψιμότητα, αφού έως σήμερα έχουν ωφεληθεί από τις υπηρεσίες του πάνω από 140 άτομα.

Εκτός από έλεγχο μνήμης, το επόμενο διάστημα το ιατρείο θα δημιουργήσει ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης, καθώς και σχολείο φροντιστών ασθενών με άνοια.

Το Ιατρείο Μνήμης λειτουργεί αποκλειστικά με ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία, Ξενοφώντος και Πελοπίδα 5, κάθε Παρασκευή 9.00- 13.00.

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής, τηλ. 213 2129311.

Πηγή

Οκτώβριος 12th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξετάσεις στα δημοτικά πολυιατρεία του δήμου Πειραιά

Δωρεάν εξετάσεις σε δημότες άπορους ή με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από άλλους κρατικούς φορείς παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, παρέχουν τα πολυιατρεία του Δήμου Πειραιά.

Στα δημοτικά πολυιατρεία εξετάζει καθημερινά γενικός χειρουργός και γυναικολόγος (εργάσιμες ώρες και ημέρες), ενώ εκτός της κλινικής εξέτασης, υπάρχει και η δυνατότητα δωρεάν λήψης τεστ Παπανικολάου.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, σε σχετική δήλωση ανέφερε πως η λειτουργία των δημοτικών πολυιατρείων είναι πολύ σημαντική, καθώς ο Δήμος Πειραιά δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να εξεταστούν δωρεάν. «Αποτελεί καθήκον για εμάς να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας», τόνισε ο κ. Αγραπίδης.

Το ενδιαφερόμενο κοινό που επιθυμεί να εξεταστεί στα δημοτικά πολυιατρεία (Αγχιάλου 104 και Αιτωλικού), μπορεί να τηλεφωνεί καθημερινά (εργάσιμες ώρες και ημέρες) για να κλείσει ραντεβού στο τηλέφωνο: 210 4202105.

Πηγή

Οκτώβριος 11th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χαλκίδα: Διοργάνωση Αγοράς Χωρίς Μεσάζοντες

Η εθελοντική ομάδα «ΜΙΑ… ΣΤΑΣΗ» της ENΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) διοργανώνει διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα, από 8.30 έως 14.00

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ:
ΛΑΔΙ: εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 4 €/κιλό (συσκευασίες 5 και 10 λίτρων) από παραγωγό, Άγιος Αθανάσιος Ευβοίας
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ: Χυλοπίτες, Τριβελάκι, Σπαγγέτι κ.α. 2,20 €/500 γρ, από παραγωγό Χαλκίδας
ΑΛΕΥΡΙ: σκληρό, μαλακό, για όλες τις χρήσεις 0,80 €/1 κιλό, 4,00 €/5 κιλά, από Μύλους Αυλίδας
ΜΕΛΙ πεύκου: 7€/κιλό, από Δίρφυ Ευβοίας
ΣΤΑΦΙΔΑ: Κορινθιακή, Σουλτανίνα 2,50 €/500 γρ., από Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορινθίας
ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ, ΚΑΡΥΔΟΨΥΧΑ: 6,00 €/500 γρ,
ΠΕΤΙΜΕΖΙ: 5,00 €/500 ml, MOYΣΤΟΣ: 3,00 €/1lt, BΥΣΣΙΝΑΔΑ ΣΥΜΠΥΚ/ΝΗ: 3,00 €/500 ml, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ: 4,00€/1 κιλό, ΞΥΔΙ ΛΕΥΚΟ: 2,50 €/2lt, ΞΥΔΙ BAΛΣΑΜΙΚΟ: 2,50 €/500 ml, από Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορινθίας
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΙΤΕΣ: σπανακόπιτα, τυρόπιτα, χορτόπιτα 5,5, €/1400γρ, ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΜΑΤΑΣ 2,5 €/750 γρ, ΠΙΠΕΡΟΣΑΛΤΣΑ 3,00 €, από Αγροτικό Συνεταιρισμό Καπανδριτίου
ΦΥΣΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ: χειροποίητα από λάδι: Σαπούνι περιποίησης σώματος σε 3 αρώματα –αλόε βέρα-σανταλόξυλο-μέλι γιασεμί, 1,20 €/τμχ, σαπούνι πολυτελείας με βούτυρο κακάο και βούτυρο καριτέ με άρωμα χαμομήλι 1,50 €/τμχ, σαπούνι με λεβάντα 1,50 €/τμχ., από Ν.Λάμψακο Χαλκίδας
ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ: ΝΤΑΚΟΣ κρίθινος, κριθαροκούλουρο, τύπου Κυθήρων 6€/1,980 γρ, από το Ηράκλειο Κρήτης

Θα διατεθούν επίσης: ΟΣΠΡΙΑ, ΡΥΖΙ, ΚΡΑΣΙ, ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΛΙΚΕΡ, ΚΡΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ, ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΘΑ AΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ), Ελ. Βενιζέλου αρ. 22, Χαλκίδα, EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 2221020509, www.epka-ste.gr, epkastereas@gmail.com

Πηγή

Οκτώβριος 11th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Διαθέσιμοι χώροι στον Δημοτικό Λαχανόκηπο Θέρμης

Ο Δήμος Θέρμης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Λειτουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου Θέρμης», που βρίσκεται στη Νέα Ραιδεστό. Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν παραχωρείται μια μικρή έκταση γης (50-80 τμ.) με σκοπό την καλλιέργεια λαχανικών για την κάλυψη των ατομικών & οικογενειακών αναγκών τους.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμης, η οποία απευθύνεται σε όλους τους δημότες, ενώ προτεραιότητα στην ικανοποίηση των αιτημάτων έχουν όσοι δημότες ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες (όπως οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες). Η διάρκεια της παραχώρησης των τμημάτων γης στον δημοτικό λαχανόκηπο είναι ετήσια και γίνεται έναντι ενός ελάχιστου συμβολικού τμήματος.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται και φέτος, στο κτίριο της Οικονομικής Υπηρεσίας στο Τριάδι, στο Δημαρχείο Θέρμης καθώς και στα Δημοτικά Καταστήματα Βασιλικών και Τριλόφου από τις 8:30 έως τις 14:00.

Οι μεριδιούχοι που έχουν παραλάβει τμήμα γης και δεν το καλλιεργούν πλέον θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση διακοπής της χρήσης του δικαιώματος τους.

Στους ενδιαφερόμενους δημότες παραχωρούνταιτεμάχια έκτασης 50 τ.μ, με το συμβολικό τίμημα των 50 ευρώ, για ένα χρόνο. Για τις πολύτεκνες , μονογενεϊκές, ή οικογένειες που έχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, το τίμημα είναι 25 ευρώ , ενώ για τις άπορες η παραχώρηση θα είναι δωρεάν. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο από τη διάθεση των τεμαχίων, θα χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του εδάφους, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων (περίφραξη, κιόσκια, χώροι υγιεινής) και για τα σεμινάρια βιολογικής καλλιέργειας τα οποία παρακολουθούν, οι υποψήφιοι καλλιεργητές, αφού καλλιέργεια των λαχανόκηπων γίνεται μόνο με βιολογικές μεθόδους,

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του δήμου μας μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310478010 , 2310478048 και 2310478049.

Πηγή

Οκτώβριος 10th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μαρκόπουλο: Νέος κύκλος δωρεάν αξιολογήσεων για μαθησιακές δυσκολίες παιδιών

Ο δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σε συνεργασία με και το Πρότυπο Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης για παιδιά και εφήβους «Ο Ταξιάρχης», διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο νέο κύκλο δωρεάν αξιολογήσεων σε μαθητές ηλικίας 4 – 12 ετών για μαθησιακές δυσκολίες, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018, από τις 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ και από τις 2.00 μ.μ. – 6.00 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Νικόλαος και Κωνσταντίνος Μεθενίτης» του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις» (Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο).

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών – επιμορφωτικών ομιλιών και δράσεων για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ο Δήμος Μαρκοπούλου, δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς, να έρθουν σε επαφή με εξειδικευμένους επιστήμονες του Πρότυπου Κέντρου «Ο Ταξιάρχης».

Εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και ειδικοί στις μαθησιακές δυσκολίες, θα αξιολογήσουν τα παιδιά δωρεάν και οι γονείς θα λάβουν εμπιστευτική έγγραφη ενημέρωση για τα επιστημονικά αποτελέσματα, με τη δυνατότητα νέου ραντεβού, για την έναρξη της καταλληλότερης θεραπευτικής μεθόδου.

Η δωρεάν εξέταση κάθε μαθητή, θα διαρκέσει 20 – 25 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί κατόπιν επικοινωνίας των ενδιαφερομένων, μέχρι και την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, με την Διευθύντρια του Κέντρου Αναπτυξιακής Παρέμβασης, κα Αντωνία Παπαμιχαήλ, στα τηλέφωνα: 2130 376545 και 6944 235153, για κλείσιμο των Ραντεβού.

Πηγή

Οκτώβριος 10th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα: Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τη 2η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου αποφάσισε να επαναλάβει για 5η συνεχή χρονιά τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές λυκείου.

Στόχος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι η υποστήριξη των μαθητών των Λυκείων και των ΕΠΑΛ του Δήμου, των οποίων οι οικογένειες έχουν πληγεί οικονομικά και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες μορφωτικές και μαθησιακές ανάγκες των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να εγγραφούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί στις 15 του Οκτώβρη.

Επίσης, ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν και φέτος αυτήν την πρωτοβουλία είτε συμμετέχοντες οι ίδιοι, είτε προτρέποντας τους μαθητές τους να εγγραφούν.

Δηλώσεις συμμετοχής:
α. στα γραφεία της 2ης Σχολικής Επιτροπής, Ραιδεστού 21, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ 2132026311
β. στα Λύκεια του Δήμου

Πηγή

Οκτώβριος 9th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Κρήτης: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον «μήνα κατά του καρκίνου του μαστού», όπως έχει καθιερωθεί ο Οκτώβριος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα προσφέρει από σήμερα δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες – μέλη των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηρακλείου, στις ημερομηνίες:

Τρίτη 9/10/2018 ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Δειλινών, Εργοτέλους & Β.Ηπείρου τηλ επικ: 2810313039.
Τετάρτη 10/10/2018 ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Πόρου, Μ. Κωνσταντίνου 15 τηλ επικ: 2810330318
Πέμπτη 11/10/2018 ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Κατσαμπά, Αγησιλάου 4 τηλ επικ:2810301022
Παρασκευή 12/10/2018 ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Θερίσου Μίνωος, 67 & Μιχ. Αρχ/λου τηλ επικ: 2810256271
Δευτέρα 15/10/2018 ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Τάλως, Μάχης Κρήτης & Ηφαίστου τηλ επικ:2810315453
Τρίτη 16/10/2018 ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Μασταμπά, Λευθεραίου 34 τηλ επικ 2810360973
Τετάρτη 17/10/2018 ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Φορτέτσας, Ιπποκράτους 8 -τηλ επικ 2810360399
Πέμπτη 18/10/2018 ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Αγίου Ιωάννη, Χατζάκη 40 τηλ επικ 2810235675

Η δράση υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου και την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης. Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ της περιοχής τους και στα αντίστοιχα τηλέφωνα για επιπρόσθετες πληροφορίες.

Πηγή

Οκτώβριος 9th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα

Συνεχίζεται η προσπάθεια για τη συγκέντρωση υγειονομικού υλικού και φαρμάκων, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες προκειμένου να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δέλτα.

Ο Δήμος Δέλτα καλεί συλλόγους πολιτιστικούς και αθλητικούς, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, εκκλησίες και σχολεία, προκειμένου η συλλογή φαρμάκων να κοινοποιηθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών.

Μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, υγειονομικό υλικό και φάρμακα, είτε ατομικά είτε από συλλογικές προσπάθειες, θα παραδίδονται στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (πρώην κοινότητες) αλλά και στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου, καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή), από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ.

Ο Δήμος Δέλτα παραθέτει τα φάρμακα που χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο, αυτά που λαμβάνονται για χρόνιες παθήσεις όπως: αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια), οστεοπώρωση, βρογχικό άσθμα, γαστροισοφαγική παλινδρόμηση, ρευματολογικά προβλήματα καθώς και αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιβιοτικά, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.

Ιδιαίτερη ανάγκη υπάρχει στα συγκεκριμένα φάρμακα:
Salospir 100mg
Ranexa 375mg
Xarelto 20mg
Kepra 1000mg
Exelon 6mg
Orizal 20mg + 5mg
Inspra 50mg
Urezan
Accupron 20mg
Valpressor plus 160/25
Casodex 50
Coveran 10/10
Coversil 5mg
Lobivon Plus 5+12.5mg
Eucreas 50+1000
Norvasc 10mg
Duoplavin
Fisiotens 0.2
Losec
Penrazol
Lopresor
Keppra
Matever
Zomarist
Ex Forge
Eucreas
Cymbalta
Atrost
Vastarel

Ο Δήμος Δέλτα επισημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση φαρμάκων μπορούν να απευθύνονται στη φαρμακοποιό του Κοινωνικού Φαρμακείου Ρένα Τσιτουρίδου, που εδρεύει στο ΚΕΠ Σίνδου (Ελ. Βενιζέλου 6Α), στο τηλέφωνο 2313 305909.

Πηγή

Οκτώβριος 9th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Κρήτης: Κάλεσμα εθελοντών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Στις προτεραιότητες της αντιδημαρχίας Παιδείας είναι και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που με τη λειτουργία του στηρίζει παιδιά που δίνουν τη μάχη των εξετάσεων κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Έτσι ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, της Νέας Αλικαρνασσού και των Βασιλειών έχει προχωρήσει στην οργάνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Ηρακλείου και για την φετινή σχολική χρονιά.

Ήδη έχουν δοθεί κατευθύνσεις για τον τρόπο λειτουργίας, εμπλουτισμού και διεύρυνσης της δομής που βοηθά και στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες τους, ενώ έχει επισημανθεί ότι στην προσπάθεια αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι εθελοντές καθηγητές. Εθελοντές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων που μπορούν να προσφέρουν από τον ελεύθερο χρόνο τους, έχουν κληθεί προκειμένου να στελεχώσουν τις δομές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους και να στείλουν ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, τηλέφωνο και στοιχεία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές απευθύνονται στα E-mail των Δημοτικών Κοινοτήτων:

1η Δημοτική Κοινότητα (κεντρική) dimdiam1@heraklion.gr και andronasym@hotmail.com Τηλ. 2810390108-6937686050

2η Δημοτική Κοινότητα (Ανατολική) dimdiam2@heraklion.gr και emmapsych@gmail.com Τηλ. 2810300384-2810244340 -6984353486- 2810262847

3η Δημοτική Κοινότητα (Δυτική) dimdiam3@heraklion.gr Τηλ. 2810370693- 2810370602 – 6940828928

4η Δημοτική Κοινότητα (Νότια) dimdiam4@heraklion.gr και ritsasom@gmail.com τηλ. 2810231666 – 6976338065

Νέα Αλικαρνασσός dimdiam1@heraklion.gr και andronasym@hotmail.com Τηλ. 2810390108-6937686050

Βασιλειές vasilies@heraklion.gr και kostaki.xrysoyla@gmail.com Τηλ. 2810881367- 6948988689

Πηγή

Οκτώβριος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου

Με ένα ακόμη πρόγραμμα πρόληψης ενισχύονται τα εθελοντικά ιατρεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης όπου θα παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες του δήμου μας, ασφαλισμένες και ανασφάλιστες, να υλοποιήσουν εντελώς Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου αλλά και να ενημερωθούν για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Οι εξετάσεις θα γίνονται πρωινές ή απογευματινές ώρες, χωρίς παραπεμπτικό θεράποντος ιατρού μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, χωρίς λίστες αναμονής, κατόπιν ραντεβού στο 210-9961973 (ώρες επικοινωνίας:8:00 – 13:00).

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι γυναίκες του δήμου μας θα εξετάζονται με σκοπό την πρόληψη των προ-καρκινικών καταστάσεων και την έγκαιρη ανίχνευση όλων των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας. Σημαντικό κρίνεται οι γυναίκες που θα συμμετάσχουν να γνωρίζουν ότι το τεστ αποτελεί μια κατά βάση κυτταρολογική εξέταση που θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 5 ημέρες μετά το τέλος της περιόδου,να μην έχουν γίνει πλύσεις για 2 έως 3 μέρες πριν την εξέταση,να αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή για 2 ημέρες πριν την εξέταση.

Το ιατρείο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο ανάπτυξης της δομής των ΚΕΠ Υγείας και χάρη στη νέα συνεργασία που επετεύχθη από τον δήμο μας με το ΓΝΜ ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Τη λήψη των τεστ θα διενεργεί για τον δήμο μας, η κ. Μπρικόρη, Μαία του Ιατρείου Οικογενειακού Προγραμματισμού ενώ η εξέταση των τραχηλικών επιχρισμάτων θα γίνεται από το κυτταρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου.

Πηγή

Οκτώβριος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Κορυδαλλού

Από σήμερα Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Δήμου Κορυδαλλού. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται έως την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, από τις 9.00 έως τις 13.00, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, (Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα) στον 3o όροφο στο γραφείο 8. Τηλέφωνα Πληροφοριών: 2132129333, 2132129359, 2132129347.

Δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου που αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν ποσότητες βασικών τροφίμων σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κύριο κριτήριο ένταξης είναι το εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες και κοινωνικά κριτήρια όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και τα προβλήματα υγείας.

Τα οικονομικά κριτήρια θα είναι τα κάτωθι:

Μοναχικά άτομα με ετήσιο εισόδημα έως 4.560 €. Στο ποσό αυτό προστίθενται 500 € για κάθε ενήλικα της οικογενείας και 1.000 € για κάθε ανήλικο τέκνο.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:
1) Αίτηση (δίνεται και συμπληρώνεται στην υπηρεσία).
2) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου με παράλληλη επίδειξη του αντίστοιχου πρωτότυπου.
3) Φωτοτυπία Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης.
4) Φορολογικά Στοιχεία σε φωτοαντίγραφο: Ε1 (του τελευταίου οικονομικού έτους), Εκκαθαριστικό Ε9 (το τελευταίο που έχει υποβληθεί), εφόσον υπάρχουν ακίνητα.
5) Αποδεικτικό στοιχείο κατοικίας (φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η ή Ο.Τ.Ε. ή Ε.Υ.Δ.Α.Π ή μισθωτήριο στο όνομα του αιτούντος και επίδειξη του πρωτότυπου).
6) Σε περίπτωση ανεργίας, φωτοτυπία βεβαίωσης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση:
7) Αίτηση Υποβολής Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) 8) Σε περίπτωση ημιαπασχόλησης, προσκομίζεται βεβαίωση αποδοχών από τον εργοδότη. 9) Βεβαίωση διακοπής από ΟΑΑΕ ή Εφορία. (Για ελεύθερους επαγγελματίες). 10) Σε περίπτωση αναπηρίας, φωτοαντίγραφο απόφασης Πιστοποίησης Αναπηρίας από Κ.Ε.Π.Α. σε ισχύ και επίδειξη του πρωτότυπου. 11) Σε περίπτωση διαζυγίου, φωτοαντίγραφο. 12) Σε περίπτωση διάστασης, φωτοαντίγραφο αγωγής διαζυγίου ή ασφαλιστικών μέτρων ή ξεχωριστή φορολογική δήλωση. 13) Σε περίπτωση χηρείας Ληξιαρχική Πράξη θανάτου ή αντίγραφο της σύνταξης. 14) Σε περίπτωση επιμέλειας τέκνων, φωτοαντίγραφο. 15) Σε περίπτωση σπουδών των συνοικούντων τέκνων ή των αιτούντων, βεβαίωση σπουδών.

Οποιοδήποτε απαραίτητο έγγραφο ανά περίπτωση ζητηθεί, πρέπει να προσκομιστεί στο αρμόδιο Τμήμα.

Έγγαμοι και άτομα ενήλικα που συνοικούν δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικές αιτήσεις εγγραφής.

Για έγγαμους ή για άτομα που συγκατοικούν, απαιτούνται δικαιολογητικά για όλους.

Οι ενδιαφερόμενοι, προσωπικά και μόνο, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ μέσω ΚΕΑ δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Πηγή

Οκτώβριος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν μαστογραφίες από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δίνει την ευκαιρία σε όσες Ηρακλειώτισσες το επιθυμούν, ηλικίας 40 έως 69 ετών, να υποβληθούν σε ψηφιακή μαστογραφία, δηλώνοντας συμμετοχή στο σχετικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το ΚΕΠ Υγείας της πόλης, υπό την αιγίδα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι να έχουν καταθέσει πρώτα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη σχετική αίτηση έως τις 12 Οκτωβρίου στα Δημοτικά Ιατρεία Ηρακλείου Αττικής (2ος όροφος δημαρχείου, Στ. Καραγιώργη 2).

Οι εξετάσεις για τις δικαιούχες του Ηρακλείου θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Μαστού (οδός Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια), από τις 9.00 έως τις 14.00.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο τηλέφωνο: 2132000196.

Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

Πηγή

Οκτώβριος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καλαμπάκα: Δωρεάν Προληπτικός Ιατρικός–Οδοντιατρικός Έλεγχος

Δράση προληπτικού ιατρικού και οδοντιατρικού ελέγχου, θα πραγματοποιήσει από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας, ο Δήμος Μετεώρων και οι Κοινωνικές Δομές (ΚΕΠ Υγείας, Κέντρο Κοινότητας), σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Τρικάλων.

Για την εφαρμογή της δράσης, ο Οργανισμός θα διαθέσει το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο αποτελείται από τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό προσωπικό του Οργανισμού.

Όπως διευκρινίζεται ενόψει του προληπτικού ελέγχου, αναφορικά με τα παιδιά, θα πρέπει να συνοδεύονται από γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς και να έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο έντυπο συγκατάθεσης.

Στα παιδιά θα παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρείται μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.

Δίνεται ακόμη η δυνατότητα προληπτικής εξέτασης σε πολίτες κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του Δήμου, ενηλίκων (από Ιατρό Γενικής Ιατρικής) και παιδιών (ιατρικός/οδοντιατρικός έλεγχος).

Ώρες εξέτασης ενηλίκων: 9:00-12:00
Ώρες εξέτασης παιδιών (με τη συνοδεία των γονέων/κηδεμόνων): 13:30-15:30

Τηλέφωνο για πληροφορίες – ραντεβού: 2432078662 ΚΕΠ Υγείας Δήμου Mετεώρων, Τσιλίκης Ιωάννης (09.00-14.00)

Πηγή

Οκτώβριος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βέροια: ο κινητός μαστογράφος της ΕΑΕ προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες

Στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας, θα βρίσκεται στις 12 και 13 Οκτωβρίου, η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες της περιοχής που το έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 2331353821, 2331353822 και 2331353824 (9.00-13.00)

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο
–Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
–Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες .
–Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
–Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (3 ημέρες πριν την περίοδό τους και 5 ημέρες μετά)

Δεν προσφέρεται ο μαστογράφος σε γυναίκες που έχουν που έχουν οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία ιδιωτικά σε ακτινολογικό εργαστήριο.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Πηγή

Οκτώβριος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Κρήτης: Πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης ξένων γλωσσών

Ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά Κοινωνικό Πρόγραμμα Δωρεάν Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών για την διδακτική περίοδο 2018-2019. Με την αρωγή, την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Νομού Ηρακλείου, ο Δήμος, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, θα στηρίξει μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικοκοινωνικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος παρακολούθησης των μαθημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ) της περιοχής τους και στο Κέντρο Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.(Τηλ. για πληροφορίες 2813 409112 Γραμματεία Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής).

Η επιλογή θα γίνει σύμφωνα με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και οι μαθητές που θα επιλεγούν θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα σε ήδη υπάρχοντα τμήματα, στα κέντρα ξένων γλωσσών-μέλη του συλλόγου Palso, τα οποία θα δηλώσουν συμμετοχή.

Πηγή

Οκτώβριος 4th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καλαμαριά: Ενημερωτικές δράσεις και δωρεάν εξετάσεις για τη νόσο Alzheimer

Σειρά δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης για τη νόσο Alzheimer διοργανώνει το μήνα Οκτώβριο η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer που έχει καθιερωθεί η 21η Σεπτεμβρίου.

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και περιλαμβάνουν:

Παρασκευή 5/10: Προληπτική εξέταση στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς τις ώρες 8.30 – 14.00
Τρίτη 9/10: Ομιλία στις 10 το πρωί και Προληπτική εξέταση στο Α΄ΚΑΠΗ τις ώρες 8.30 – 14.00
Πέμπτη 11/10: Ομιλία στις 10 το πρωί και Προληπτική εξέταση στο Β’ ΚΑΠΗ Καλαμαριάς τις ώρες 8.30 – 14.00
Παρασκευή 19/10: Προληπτική εξέταση στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς τις ώρες 8.30 – 14.00
Τρίτη 23/10: Προληπτική εξέταση στο Α’ ΚΑΠΗ Καλαμαριάς τις ώρες 8.30 – 14.00

Τις ομιλίες και τα Νευροψυχολογικά τέστ θα πραγματοποιήσουν οι ψυχολόγοι της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer, Χριστίνα Αγωγιάτου και Νεφέλη Μάρκου.

Όσες και όσοι πολίτες είναι πάνω από 60 ετών και θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα για δωρεάν εξέταση μνήμης, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα:
Δημοτικό Ιατρείο :2313 314 500
ΚΕΠ Υγείας: 2313 314 499
Α΄ ΚΑΠΗ :2313 314 596

Η νόσος Alzheimer είναι η συνηθέστερη μορφή άνοιας και η κύρια αιτία αναπηρίας στην Τρίτη Ηλικία. Μόνο στην Ελλάδα υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου 200.000 ασθενείς με άνοια, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός των ασθενών ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια. Η άνοια είναι μια από τις μεγαλύτερες ιατρικές και κοινωνικές προκλήσεις στην εποχή μας, καθώς ο αριθμός ασθενών προβλέπεται να τριπλασιαστεί μέχρι το 2050 – κυρίως λόγω της αύξησης της μέσης επιβίωσης- προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στο πρόβλημα.

Πηγή

Οκτώβριος 4th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάλεσμα των κατοίκων του Βύρωνα για δράση κοινωνικής προσφοράς

Κάλεσμα στους κατοίκους του Βύρωνα, να μαγειρέψουν και να γευματίζουν όλοι μαζί , την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, απευθύνουν η Δομή Παροχής Συσσιτίου, του Δήμου, σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ, και την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος». Η δράση προσφοράς και αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου (απέναντι από το δημαρχείο Βύρωνα).

Η δράση θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του προγράμματος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου με θέμα «Φιλικές Κοινότητες προς τους κατοίκους της Τρίτης Ηλικίας».

Οι κάτοικοι της περιοχής την ημέρα αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποκομίσουν τη γνώση για το πως μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν το έργο που επιτελείται, το οποίο αφορά όλους . Επίσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν από επαγγελματίες υγείας των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου για παροχές και υπηρεσίες που απευθύνονται σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας.

Όσοι επιθυμούν, ως ένδειξη αλληλεγγύης, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα με σκοπό την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου του Δήμου.

Πληροφορίες Επικοινωνίας:
Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο- Παροχή Συσσιτίου
Δ/νση: Ιθώμης 6, Βύρωνα
Τηλέφωνο: 210-7653054
Email: koin.sissitio@dimosbyrona.gr, koin.pant@dimosbyrona.gr

Πηγή

Οκτώβριος 3rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγρίνιο: Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας για γυναίκες

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας, διοργανώνει από την Τετάρτη 3 έως την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου ο Δήμος Αγρινίου, μέσω της αρμόδιας διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Η εξέταση απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε :
–Γυναίκες άνω των 40 ετών
–Γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση
–Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης
–Γυναίκες που έχουν προβλήματα με το θυρεοειδή
–Γυναίκες που έχουν στην οικογένεια βεβαρυμμένο ιστορικό οστεοπόρωσης.

Οι μετρήσεις θα διεξαχθούν από τις 8.30 έως 13.00. ως εξής:

Τοπική Κοινότητα Γαβαλούs
Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018
Χώρος διεξαγωγής: Δημοτικό Κατάστημα Γαβαλούs

Δημοτική Κοινότητα Παναιτωλίου
Ημερομηνία διεξαγωγής : Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018
Χώρος διεξαγωγής : Δημοτικό Ιατρείο Παναιτωλίου

Δημοτική Κοινότητα Παραβόλαs
Ημερομηνία διεξαγωγής: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018
Χώρος διεξαγωγής: Δημοτικό Κατάστημα Παραβόλαs

Δημοτική Κοινότητα Καμαρούλαs
Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018
Χώρος διεξαγωγής: Αγροτικό Ιατρείο Καμαρούλας

Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων
Ημερομηνία διεξαγωγής:Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018
Χώρος διεξαγωγής: Αγροτικό Ιατρείο Καλυβίων

Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κων/νου
Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018
Χώρος διεξαγωγής: 2ο ΚΑΠΗ Αγίου Κων/νου

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Ιατρείο, τηλ: 2641033582

Πηγή

Οκτώβριος 3rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λάρισα: Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες από τους Ενεργούς Πολίτες

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας οργανώνουν την πρώτη ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ με προϊόντα ελληνικής παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικής τιμής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας και ώρες 10:00-14:00.

Υπενθυμίζουμε ότι από την Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες μπορούν να αγοράσουν προϊόντα ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πολίτες. Όσο περισσότερες ποσότητες διατεθούν, τόσο περισσότερα προϊόντα θα ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που στηρίζει περισσότερες από 110 άπορες οικογένειες.

Όλα τα είδη έχουν δειγματιστεί στην ομάδα προϊόντων των «ΕνΠοΛ», έχουν παραδοθεί αναλύσεις, όπου ήταν δυνατόν, και έχουν υπογραφεί δηλώσεις παραγωγών ότι τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι ποιοτικά και ίδια με αυτά που έχουν δειγματιστεί. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων ανήκει αποκλειστικά στους πωλητές τους.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν:

1) Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Μεσσηνίας φετινής εσοδείας, 2017-2018, από ελιές ποικιλίας «Κορωνέικη» σε διάφανες πλαστικές συσκευασίες των 5lt στην τελική τιμή των 20,00€ (4€/λίτρο).
Παραγωγός: Γεώργιος Σταυρόπουλος από Ίκλαινα Μεσσηνίας.

2) Λιαστή ντομάτα φυσικής ξήρανσης, διατίθεται σε γυάλινη συσκευασία (βαζάκι) μικτού βάρους 500 γραμμαρίων, καθαρού βάρους 330γρ (370 ml), με τιμή συσκευασίας 2,80 € (τιμή λίτρου: 7,53€).
– Ρεβίθια ποικιλίας Θηβών σε συσκευασία, βάρους 2 κιλών, με τιμή συσκευασίας 3€ (τιμή κιλού:1,50€).
Παραγωγός: Ευαγγελία Θεοδωροπούλου από Δασόλοφο Φαρσάλων.

3) Φασόλια μεγαλόσπερμα πλακέ, σε συσκευασία 1,613 κιλών, με τιμή συσκευασίας 5€ (τιμή κιλού 3,10€)
– Φασόλια παπούδα (μικρά), κατάλληλα για σούπα, σε συσκευασία 1,851 κιλών, με τιμή συσκευασίας 5€ (τιμή κιλού 2,70€).
Παραγωγός: Παρασκευάς Στεργίου από Μικρολίμνη Φλώρινας.

4) Τσάι του βουνού διατίθεται σε συσκευασία 200 γραμμαρίων, τιμή συσκευασίας 2,00 € (τιμή κιλού 10,00€),
– Ρίγανη διατίθεται σε συσκευασία 250 γραμμαρίων, τιμή συσκευασίας 2€ (τιμή κιλού 8€).
Παραγωγός Νίκη Καρβουνάρη, από Βρύναινα Μαγνησίας.

5) Φακές ψιλές, σε συσκευασία 2 κιλών, με τιμή συσκευασίας 3€ (τιμή κιλού 1,50€,). Παραγωγός: Παναγιώτης Δοξαριώτης, από Κυπάρισσο Λάρισας.

6) Σταφίδα ξανθή, σε συσκευασία του ενός κιλού, με τιμή συσκευασίας 4,50€ (τιμή κιλού 4,50€)
– Σταφίδα μαύρη, σε συσκευασία του ενός κιλού, με τιμή συσκευασίας 4,0€ (τιμή κιλού 4€)
– Πετιμέζι, σε συσκευασία των 730ml, με τιμή συσκευασίας 4€ (τιμή λίτρου 5,48€)
– Ξύδι βαλσάμικο, σε συσκευασία ενός λίτρου, με τιμή συσκευασίας 4€ (τιμή λίτρου 4€)
– Ξύδι κόκκινο, σε συσκευασία 2 λίτρων, με τιμή συσκευασίας 2€ (τιμή λίτρου 1€)
– Κρέμα βαλσάμικου με μέλι, σε συσκευασία 0,3 lt με τιμή συσκευασίας 2€ (τιμή λίτρου 6,70€)
– Ξύδι Λευκό, σε συσκευασία 2 λίτρων, με τιμή συσκευασίας 2€ (τιμή λίτρου 1€).
Παραγωγός: Παυσανίας Ευθυμίου από Ζευγολατιό Κορινθίας.

Τρόπος παραγγελιών: μέσω της ιστοσελίδας των Εν.Πο.Λ.

Για εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτών που αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους ηλεκτρονική παραγγελία, θα μπορούν να προσέλθουν στο νέο Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ., στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, κατά τις ώρες λειτουργίας του. Τηλεφωνικές παραγγελίες δεν γίνονται δεκτές.

Οι εγκαίρως προσερχόμενοι θα εξυπηρετούνται ταχύτερα από 3 γραμματείες, ενώ οι εκτός καθορισμένου ωραρίου (πριν και μετά την ώρα επιλογής της παραγγελίας) θα εξυπηρετούνται από μια γραμματεία, στην οποία ενδέχεται η καθυστέρηση να είναι μεγαλύτερη. Επίσης, καλό θα είναι όταν προσέρχεστε να έχετε εκτυπώσει την παραγγελία σας, ή να γνωρίζετε τον αριθμό της.

Τέλος, δεν θα λειτουργήσουν οι γραμματείες των αδιάθετων ή επιπλέον παραγγελιών πριν τις 12:30, όταν θα έχει ικανοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Να είστε βέβαιοι, ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτησή σας.

Αν είσαι εθελοντής ή θέλεις να γίνεις, δήλωσε συμμετοχή γι’ αυτή τη δράση στα τηλέφωνα: 6955949465 και 2413011972, στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. (Λάμπρου Κατσώνη 37) ή στο info@energw.gr .

Πηγή

Οκτώβριος 3rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αλεξανδρούπολη: Ζητούνται εθελοντές εκπαιδευτές για το ΚΔΒΜ

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να πραγματοποιήσει μαθήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, προσκαλεί εθελοντές εκπαιδευτές που διαθέτουν τίτλους σπουδών, όπως Ελληνική Φιλολογία, Ξένες Γλώσσες, Διακόσμηση, Περιβάλλον, Πολιτισμός-Τέχνη, Πληροφορική, Αγροτική Επιχειρηματικότητα, Βιολογικά Προϊόντα, κ.α., για να στελεχώσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτές να δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο του ΚΔΒΜ, που βρίσκεται στο παλιό Δημαρχείο (Κύπρου 17 – δίπλα στους αιμοδότες, ισόγειο, τηλέφωνο: 25513-50088).

Πηγή

Οκτώβριος 2nd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Τήνος: Συναυλία για την Κοινωνική Κουζίνα

Συναυλία ενίσχυσης για την Κοινωνική Κουζίνα Τήνου θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου και ώρα 20:30, στο Γυμνάσιο Τήνου. Στην είσοδο μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα.

Επίσης ζητούνται εθελοντές για το στήσιμο ,το ξεστησιμο της εκδήλωσης και για την μεταφορά των τροφίμων.

Οποίος ενδιαφέρεται να προσφέρει την βοήθεια του να επικοινωνήσει στο 690 8979219.

Πηγή

Οκτώβριος 2nd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Δράμας: Αιτήσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Δράμας στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής του πολιτικής οργανώνει και υλοποιεί δράσεις που στόχο έχουν τη στήριξη ευάλωτων κι ευπαθών ομάδων πληθυσμού. Το 2012 ξεκίνησε να λειτουργεί το Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης γνωστό σε όλους μας Κοινωνικό Παντοπωλείο με σκοπό την κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης των συμπολιτών μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον αποκλεισμό ή που απειλούνται από αυτή.

Άτομα ή οικογένειες που πληρούν κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, είναι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Δράμας θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, αφού προσκομίσουν μαζί με την αίτηση τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Καταστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων διαρκεί έως και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας (γραφεία 130 και 131 ) καθημερινά από 9.00π.μ έως 1.00μ.μ Τηλέφωνα επικοινωνίας 2521351130 & 2521351131.

Πηγή

Οκτώβριος 2nd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Περιστέρι: Δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες για τον διαβήτη στα ΚΕ.ΦΙ.

Δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες για τον διαβήτη στα ΚΕ.ΦΙ. του Δήμου Περιστερίου

Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου, υπό τον συντονισμό του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα Υγείας, Ιατρού
κ. Γεωργίου Μπεκιάρη, σε συνεργασία με την Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Με Οδηγό το Διαβήτη-Κάρτα Διαβήτη» διοργανώνουν και πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες για τον διαβήτη, στα Κέντρα Φιλίας (ΚΕ.ΦΙ.) Δήμου Περιστερίου.

Αναλυτικά θα γίνουν εξετάσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης και Διαβητικής Νευροπάθειας σε όσους παρευρισκόμενους το επιθυμούν.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τρίτη 2/10/2018 στο 5ο ΚΕ.ΦΙ.
Πέμπτη 4/10/2018 στο 3ο ΚΕ.ΦΙ.
Παρασκευή 19/10/2018 στο 8ο & 4ο ΚΕ.ΦΙ.
Τρίτη 23/10/2018 στο 7ο ΚΕ.ΦΙ.
Πέμπτη 25/10/2018 στο 2ο ΚΕ.ΦΙ.
Τρίτη 30/10/2018 στο 6ο ΚΕ.ΦΙ.
Τετάρτη 31/10/2018 στο 9ο ΚΕ.ΦΙ.
Παρασκευή 2/11/2018 στο 1ο ΚΕ.ΦΙ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΠ Υγείας στο τηλ. 210-5783266 ή με τα τοπικά ΚΕ.ΦΙ.

Πηγή

Οκτώβριος 1st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λάρισα: Δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας για παιδιά και εφήβους

Το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag και η Φωτογραφική ομάδα fplus σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει δωρεάν φωτογραφικό σεμινάριο για παιδιά και εφήβους στον Μύλο του Παππά με θέμα «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» με εισηγητή τον Ανδρέα Κατσάκο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των μαθητών με την τέχνη της φωτογραφίας, περιλαμβάνοντας κυρίως τις θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις που θα βοηθήσουν στην κατανόηση και χρήση της φωτογραφικής γλώσσας, ως μέσο έκφρασης.

Στο σεμινάριο που θα έχει συνολική διάρκεια 6 μήνες μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Δημοτικών Σχολείων (Ε & ΣΤ τάξης), Γυμνασίων και Λυκείων. Στο τέλος του σεμιναρίου, το υλικό που θα παραχθεί καθ’ όλη την διάρκεια, θα αξιολογηθεί και θα αποτελέσει τον κορμό μιας ομαδικής μαθητικής έκθεσης φωτογραφίας που θα παρουσιαστεί στο χώρο του Μύλου του Παππά.

Εγγραφές / ενημέρωση:
Τρίτη 2 και 9 Οκτωβρίου 2018, ώρες 19:00 – 20:00
Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, ώρες 19:00 – 20:00

Πρώτη συνάντηση ενδιαφερομένων: Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, στις 19:00, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα.

Διάρκεια: 6 μήνες
Κόστος: Δωρεάν
Διοργάνωση: Διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag
Φωτογραφική ομάδα fplus
Περισσότερες πληροφορίες: T: 6944241177, E: katsakos@gmail.com

Πηγή

Οκτώβριος 1st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν έλεγχος όρασης σε παιδιά Δημοτικού 6-12 ετών

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα δημόσιας υγείας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί δωρεάν έλεγχο όρασης σε παιδιά Δημοτικού 6-12 ετών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κατοίκους/δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από Οφθαλμίατρο, στο χώρο των Δημοτικών ιατρείων του Δήμου Θεσσαλονίκης έως 31/10/2018 επί της οδού Καραϊσκάκη 4 Τριανδρία, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλ: 2313318643 και 2313318644.

Πηγή

Σεπτέμβριος 28th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγία Παρασκευή: Δωρεάν μαστογραφίες

Tην Πέμπτη 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μαστογραφίες στο Κέντρο Μαστού, Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια, σε ειδικό ψηφιακό μαστογράφo.

Οι δωρεάν μαστογραφίες γίνονται στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι».

Οι γυναίκες που θα εξετασθούν πρέπει να είναι 40 – 69 ετών.

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 210 6000998, 210 6547700.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο μαστού.

Πηγή

Σεπτέμβριος 28th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου στον Άγιο Δημήτριο

Την Παρασκευή 28-9-2018, το Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου, θα σας περιμένει στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Αγ. Δημητρίου (Αγ. Δημητρίου 55), από ώρα 12:00 το μεσημέρι μέχρι 17:00 το απόγευμα, για να ανταλλάξετε βιβλία.

Οι ανταλλαγές, όπως πάντα, γίνονται με 2 τρόπους:
• Φέρνουμε ένα βιβλίο και παίρνουμε ένα άλλο στη θέση του.
• Φέρνουμε φάρμακα και τα ανταλλάσσουμε με βιβλία.

Σας περιμένουμε όλους και όλες εκεί, με μυθιστορήματα, παραμύθια, ιστορικά, επιστημονικά και διάφορα άλλα βιβλία.

Πηγή

Σεπτέμβριος 28th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Γλυφάδα: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν η σημαντική πρόοδος της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησε σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος – και πολύ σημαντικός – είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού», με χορηγό εταιρεία την ESSITY και τα προϊόντα ΤΕΝΑ και σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15) στις 3 και 4 Οκτωβρίου.

Τηλέφωνο για ραντεβού: Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας με Καρκίνο του Μαστού «Μαζί για τη Ζωή» 2132025211, 6972999783 (09.00-14.00). Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι οι ακόλουθες:
-Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
-Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
-Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
-Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).
-Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Πηγή

Σεπτέμβριος 27th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κορυδαλλός: Κυριακές χωρίς μεσάζοντες στο πάρκο Δημαρχείου

Με δυο σημαντικές αλλαγές συνεχίζεται και το 2018- 2019 η επιτυχημένη δράση του Δήμου Κορυδαλλού «Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες» από την ερχόμενη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, 09:00 – 14:30, για την αγορά προϊόντων απ’ ευθείας από τους παραγωγούς. Η πρώτη αλλαγή αφορά στον χώρο, αφού στο εξής μεταφέρεται από το Δημοτικό Παρκινγκ, στο πάρκο του Δημαρχείου, Γρ. Λαμπράκη 240.

Επίσης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , η οργάνωση και λειτουργία της ανατέθηκε στην εθελοντική οργάνωση «Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού» σε συνεργασία με τον Δήμο και το τμήμα Έρευνας, Τοπικής Ανάπτυξης & Προγραμματισμού.

Η «Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού» είναι σωματείο με στόχο την κοινωνική προσφορά μέσω της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών. Πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος, σήμερα ο Σταύρος Κασιμάτης, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο εκπροσωπούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Σκοπός του είναι η στήριξη και συμπαράσταση στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της πόλης.

Τα προϊόντα, οι τιμές και οι παραγωγοί τους μπορούν να βρεθούν εδώ .

Πηγή

Σεπτέμβριος 27th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Περιστέρι: Το Φεστιβάλ μοτοσυκλέτας Harley-Davidson στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Σάββατο 13 και Κυριακή 314 Σεπτεμβρίου 2018 στο Άλσος Περιστερίου (στάση Μετρό «Ανθούπολη») θα πραγματοποιηθεί για ακόμη φορά, το Φεστιβάλ Μοτοσυκλέτας (Bike Show 2018), ώρες 12:00-22:00 από την Harley Davidson Club Hellas (HDCH), με την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου. Είσοδος Ελεύθερη!

Σας περιμένουν ξεχωριστά περίπτερα: Harley Davidson Customizing, Bazaar, Shows, Happenings, Tattoos, Games!!! Έκθεση Κλασικών Μοτοσυκλετών Bazaarr ρούχων, ανταλλακτικών και μεταχειρισμένων μηχανών Harley Davidson.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα στις μοτοσυκλέτες θα γίνει δυναμομέτρηση ώστε να μετρήσουν τα «άλογα», με την πολύτιμη βοήθεια του «Custom Harley Specialist» και το βράδυ, ώρα 20:30, Live music με τους θρυλικούς 2002 GR!!! Support group: orizontes.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 14:00, καλλιστεία μοτοσυκλετών Harley Davidson. Θα υπάρχουν κατηγορίες και βραβεύσεις!

Φέτος τα μέλη του HarleyDavidsonClubHellas (HDCH) στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Περιστερίου. Κατά την προσέλευση όλοι μπορούν να φέρουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα πάνε σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Πηγή

Σεπτέμβριος 26th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments