organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δυνατότητα δωρεάν ελέγχου και ενημέρωσης για τη σκολίωση από τον Δήμο Διονύσου

O Δήμος Διονύσου ανακοινώνει ότι παρέχει σε όλους τους δημότες του  τη δυνατότητα δωρεάν αξιολόγησης κι ενημέρωσης αναφορικά με τη σκολίωση, κάθε Τρίτη από τις 13:00 μ.μ. ως τις 17:00 μ.μ. από την Εύη Πατσιά ( Θεραπεύτρια Αποκατάστασης Κίνησης, Πιστοποιημένη Δασκάλα Nia – Μαύρη Ζώνη, Πιστοποιημένη Pilates Mat+Equipment Exercises Δασκάλα – Polestar Mentor, Θεραπευτικό Qigong).

Οι δημότες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω του Δημοτικού Πολυϊατρείου, στο τηλέφωνο  210 6217830.

Πηγή

20 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια δημιουργείται στον Δήμο Ζωγράφου

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχωρά ο Δήμος Ζωγράφου, με την ίδρυση μιας νέας κοινωνικής δομής, του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια.

Η κοινωνική αυτή δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την εταιρεία Alzheimer Αθηνών και έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη και την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα μνήμης και Άνοιας, καθώς και των φροντιστών τους.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας εντάσσεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας-Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ισότητας των Φύλων και στελεχώνεται από εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό που ήδη απασχολείται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ποιος μπορεί να έρθει σε επαφή με το Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Ζωγράφου;
Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς, αλλά και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης των προσερχομένων θα γίνεται αφού υποβληθούν σε νευροψυχολογικές δοκιμασίες από τους ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας του Δήμου, οι οποίοι στελεχώνουν τον Συμβουλευτικό Σταθμό. Στην περίπτωση που υπάρξουν αξιολογήσιμα ευρήματα, το άτομο θα παραπέμπεται στον γιατρό του Ιατρείου Μνήμης του Συμβουλευτικού Σταθμού.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια λειτουργεί στο κτήριο του ΚΗΦΗ Ζωγράφου (Αθανασίου Διάκου 18) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους στο τηλέφωνο: 210 7481980

Πηγή

20 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στον Δήμο Λεβαδέων

Δωρεάν ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη από ψυχολόγο παρέχεται στον Δήμο Λεβαδέων, όπως ενημερώνει η  Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου, με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας των δημοτών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες σε θέματα που αφορούν σχέσεις, οικογένεια, θέματα γονέων- παιδιών κ.λ.π.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και ραντεβού, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (από τις 8:00 έως τις 10:00 το πρωί), εκτός Παρασκευής , στον κ.Μιχάλη  Βασιλείου, στο τηλέφωνο 2261024988.

Πηγή

20 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες στον Δήμο Θηβαίων

Δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας θα διενεργηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στον Δήμο Θηβαίων, στα  πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, που υλοποιεί το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας, που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ).

Για την εξέταση της ψηφιακής μαστογραφίας, είναι δυνατή η συμμετοχή ασφαλισμένων και ανασφάλιστων γυναικών ηλικιών, 40-69 ετών.

Οι συμμετέχουσες, για την εξέταση μαστογραφίας, απαιτείται να προσκομίσουν παλαιότερη  μαστογραφία (εάν υπάρχει) και ταυτότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο γραφείο στο τηλέφωνο 2262028971 (αρμόδια υπάλληλος Κατσιφή Αναστασία), κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή) και ώρες 8.00-14.30.

Πηγή

20 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Διενέργεια ΤΕΣΤ ΠΑΠ στο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με το ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, διοργανώνει δωρεάν τεστ Παπανικολάου σε συνεργασία με το ΓΝΑ «Αλεξάνδρα».

Η λήψη υλικού πραγματοποιείται από εξειδικευμένη μαία στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου, και στη συνέχεια αποστέλλεται στο κυτταρολογικό τμήμα του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» για τη διεξαγωγή αποτελεσμάτων.

Τα Τεστ ΠΑΠ πραγματοποιούνται  κάθε Τρίτη απόγευμα 15:30 μ.μ. – 17:30 μ.μ. στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου στην οδό Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους.

Για ραντεβού επικοινωνείστε τηλεφωνικά: 210.2933.956, 210.2222.011 και 210.2223.826 

Ηλεκτρονικά: συμπληρώστε τη φόρμα.

Επισημαίνεται ότι στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας μπορείτε να ενημερωθείτε και να προγραμματίσετε άμεσα ένα τεστ ΠΑΠ, καθώς και να ενημερωθείτε για άλλες προληπτικές εξετάσεις που μπορείτε να κάνετε σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για την προστασία της υγείας σας.

Το τεστ Παπανικολάου είναι μια απλή εξέταση πρόληψης, η οποία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, καθώς η πρόληψη οδηγεί  στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου (Ca) του τραχήλου της μήτρας και στην έγκαιρη θεραπεία, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής!

Πηγή

20 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έκκληση προς τους Δημότες για στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλεξάνδρειας

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας το οποίο αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια βασική δομή αλληλεγγύης και προσφοράς στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του δήμου μας χρήζει άμεσης συνδρομής στα εξής βασικά είδη όπως:

• αλεύρι
• ζάχαρη
• ζυμαρικά (μακαρόνια – κριθαράκι) 
• όσπρια
• ρύζι
• γάλα εβαπορέ 
• ντοματοχυμούς
• λάδι
• κονσέρβες
• είδη ατομικής υγιεινής

όπου και υπάρχει σημαντική έλλειψη και είναι απαραίτητα ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες των ωφελούμενων τους επόμενους μήνες.

Μέσω της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ωφελούνται σήμερα 160 νοικοκυριά με περίπου 420 μέλη (εκ των οποίων τα 180 περίπου είναι παιδιά), τα οποία λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και κατ’ επέκταση των συμπολιτών του δήμου μας καλούνται όλοι οι πολίτες, οι επιχειρήσεις, οι τοπικοί φορείς και οι σύλλογοι να συνδράμουν με την προσφορά των παραπάνω βασικών αγαθών.

Αποδοχή δωρεών καθημερινά 8:30 – 15:30 Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, τηλ. 23330530701-2 και στα καλάθια που είναι τοποθετημένα στα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας – Πίτσιας – Σκλαβενίτης – Discount.

Πηγή

20 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Ηράκλειο Αττικής

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έρχεται ξανά στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής για να δώσει την ευκαιρία σε όσες κατοίκους της πόλης το επιθυμούν να κάνουν δωρεάν εξέταση. Η Μονάδα θα βρίσκεται την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαρτίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα έξω από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος). Όσες κυρίες θέλουν να εξεταστούν πρέπει πρώτα να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνώντας στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου στο 2132000196 (8.00 με 14.30) ή στέλνοντας email στο irakleio.iatreia@gmail.com έως και την Τρίτη 21 Μαρτίου το μεσημέρι.

Για να κάνουν τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο οι συμμετέχουσες θα πρέπει να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Θα πρέπει να ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 49 ετών και από 70 και άνω.
 • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
 • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
 • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Η δράση πραγματοποιείται με την συνεργασία του τοπικού Παραρτήματος της Αντικαρκινικής (ΝΗΦΙΜ), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου και με τη χορηγία της δημοτικής επιχείρησης, ΚΕΑΕΔΗΑ.

Πηγή

17 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξετάσεις για τους άνδρες, από τον Δήμο Ζωγράφου, για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη

Δωρεάν εξετάσεις για τους άνδρες μόνιμους κατοίκους, για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, εξασφάλισε ο Δήμος Ζωγράφου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Πολιτικής, ο Δήμος Ζωγράφου εξασφάλισε, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, τις δωρεάν εξετάσεις, στις οποίες θα μπορούν να υποβληθούν όλοι οι άνδρες ηλικίας από 40 έως 70 χρόνων, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση των ανδρών, αυτών των ηλικιών, με αιματολογικό έλεγχο (PSA) και κλινική εξέταση.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 στο «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα (Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το εργαστήριο, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 9:00 έως 15:00, στο τηλέφωνο 210 3643723.

Πηγή

17 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει ο Δήμος Φλώρινας ενόψει Πάσχα

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν τις ημέρες των εορτών του Πάσχα σε κατοίκους με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, συγκεντρώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη υποστήριξης συνανθρώπων μας που πλήττονται από την ανεργία και τη φτώχεια.

Τα προς συγκέντρωση είδη αφορούν:

 • Βασικά είδη διατροφής μακράς διάρκειας, όπως ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα, αλεύρι, ντοματοχυμό κ.α.
 • Είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, όπως σαμπουάν, καθαριστικά δαπέδου, χλωρίνη, σκόνη πλυντηρίου ρούχων οδοντόκρεμες κ.α.
Continue reading “Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει ο Δήμος Φλώρινας ενόψει Πάσχα”

16 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στον Δήμο Π. Φαλήρου

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού», θα βρίσκεται τη Δευτέρα 20 & Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 από τις 09:00πμ έως τις 17:00μμ στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (ΦΛΟΙΣΒΟΣ).

Η δράση διοργανώνεται από την  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρόσκληση και χορηγία των Δήμου Παλαιού Φαλήρου & ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ – Π. Φαλήρου και Πειραιά, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής  και  προσφέρει δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο προκειμένου να  βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων ή και οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο.

Προϋποθέσεις για το Μαστογραφικό έλεγχο

 • Ηλικίες γυναικών από 35 έως 49 ετών και από 70 και άνω.
 • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
 • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
 • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

 Πληροφορίες και ραντεβού για την δράση και τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να έχουν από το ΚΕΠ Υγείας (κα Τσώλη Βιργινία, 210 9839373 & E-mail: virginia.tsoli@palaiofaliro.gr).

Τον συντονισμό και την οργάνωση της δράσης από πλευράς Δήμου Παλαιού Φαλήρου έχουν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής & Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος Μελέτης Βατίστας.

Περισσότερες πληροφορίες: cancerhellas.org

Ακολουθείστε μας στο Facebookhttps://www.facebook.com/HellenicCancerSociety

Ακολουθείστε μας στο Instagramhttps://www.instagram.com/cancerhellas/

Κέντρο επικοινωνίας της Ε.Α.Ε.210.38.26.600        

#cancerhellas

Λίγα λόγια για την ΕΑΕ:

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είναι η μεγαλύτερη Ιατροκοινωνική οργάνωση στον χώρο της ογκολογίας λειτουργώντας αδέσμευτα από πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα από το 1958, προάγοντας τον αντικαρκινικό αγώνα στη χώρα μας, αδιαλείπτως επί 63 συνεχή χρόνια. Βασικοί άξονες των δραστηριοτήτων μας είναι η ενημέρωση του πληθυσμού, η προώθηση της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, η ψυχοκοινωνική στήριξη όσων έχουν ασθενήσει και των φροντιστών τους, η επιστημονική ενημέρωση λειτουργών υγείας, η παροχή φιλοξενίας και υγειονομικών υπηρεσιών σε ασθενείς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Πολιτεία.

Πηγή

16 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων με Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου, για όλες τις μόνιμες κατοίκους του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», ξεκινά για τρίτη φορά (3η φάση εξετάσεων) πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με Τεστ Παπανικολάου (και επιπλέον με ταυτοποίηση του ιού HPV στις ηλικίες 30 – 50 ετών) και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Ψηφιακή Μαστογραφία (CR). Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά τις προηγούμενες φάσεις εξετάσεων.

Η αυτοκίνητη μονάδα, στην οποία θα γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, επί της οδού Κ. Σωτηρίου 3 στο Μαρκόπουλο (1ο Γενικό Λύκειο Μαρκοπούλου) και ένα μήνα μετά, θα μεταφερθεί στο Πόρτο Ράφτη (λεωφ. Πόρτο Ράφτη 676), παραπλεύρως του Γραφείου Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 14:00, με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μαρκοπούλου, στα τηλέφωνα 22990 20176 και 22990 20196 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Την κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» χάρη στην πλήρη χορηγία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

Πηγή

14 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό: Δωρεάν Προληπτικοί Έλεγχοι Οστεοπόρωσης

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού πραγματοποιεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 δωρεάν προληπτικούς ελέγχους οστεοπόρωσης και ώρες 10.30 έως 13.30 στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων επί των οδών Μέρλα και Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 40 ετών.

Για δηλώσεις συμμετοχής και ραντεβού τηλεφωνείτε στο 2132039922.  

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα». 

Πηγή

14 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου και Ψηφιακές Μαστογραφίες από τον Δήμο Ζωγράφου

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου και εξετάσεις Ψηφιακής Μαστογραφίας προσφέρουν ο Δήμος Ζωγράφου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας για όλες τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Ζωγράφου, για δύο μήνες, Μάρτιο και Απρίλιο 2023.

Πρόκειται για τη 2η φάση εξετάσεων που εντάσσεται στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες, οι οποίες κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Ζωγράφου. Το πρόγραμμα αυτό είναι στο πλαίσιο του σύμφωνου Συνεργασίας, που έχει συνάψει ο Δήμος Ζωγράφου με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχει ενεργά η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και μαζί με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών, Ρένα Χαλκιαδάκη πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών, διανέμοντας φυλλάδια σε κεντρικά σημεία του Δήμου. Οι διερχόμενες γυναίκες ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Ιδρύματος, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:30 έως 15:00, στα τηλέφωνα: 210.3620831 & 210.3620832

Πηγή

14 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα, διοργανώνουν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023. Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της. Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας.

          Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα γίνουν: 

• Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στο χώρο της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Κ.Α.Π.Η.) Ζεφύρου 2 Βούλα και ώρες 10:00-13:00, υπό την ιατρική επίβλεψη του κου Τάσιου Νικόλαου, Ορθοπαιδικού.

• Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού την Τρίτη 14/03/23 στα τηλέφωνα 2132019921 και ώρες 09.00-13.00.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη και αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Πηγή

14 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κορυδαλλός: Δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος – λήψη τεστ ΠΑΠ 

  Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νίκαιας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, θα διενεργήσει την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 δωρεάν Γυναικολογικό έλεγχο που θα περιλαμβάνει κλινική εξέταση (ψηλάφιση) μαστού και λήψη ΤΕΣΤ ΠΑΠ, στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα .

  Ο προσυμπτωματικός έλεγχος, εντάσσεται στον τακτικό διμηνιαίο προγραμματισμό του Δήμου Κορυδαλλού για την πρόληψη των γυναικολογικών καρκίνων, θα πραγματοποιηθεί από Ιατρό Κυτταρολόγο και Μαία του Κ.Υ Νίκαιας, με την υποστήριξη του νοσηλευτικού προσωπικού των Δημοτικών Ιατρείων, και αφορά σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες κατοίκους του δήμου μας, με προτεραιότητα στις ανασφάλιστες και στις δικαιούχους του ΚΕΑ. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν για δήλωση συμμετοχής και ραντεβού με το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής στο 213 2129316-314-312.

  Πηγή

  13 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό: Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου

  Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας διοργανώνει δωρεάν τεστ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ για τις δημότισσές μας την Τρίτη 14 Μαρτίου και την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρες 9.30-12.00 αφού προηγουμένως έχει πραγματοποιηθεί ραντεβού στα τηλέφωνα 213-2039936 και 2132039925.

  Τα τεστ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ θα διενεργηθούν στο χώρο του Α’ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων επί των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Κλεισούρας 2. 

  Πηγή

  13 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν διάθεση ρούχων και άλλων ειδών από τη Δημοτική Ιματιοθήκη

  Στις 11 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, από τις 9:00 έως τις 13:00, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ, πρόκειται να διαθέσει πλήθος μεταχειρισμένων ρούχων και άλλων ειδών που έχουν συγκεντρωθεί από δωρεές, σε όσους ενδιαφέρονται και τα έχουν ανάγκη.

  Οι κάτοικοι του Δήμου μας, μπορούν ελεύθερα να επισκεφθούν τον χώρο της Ιματιοθήκης, επί της οδού Τριπόλεως 19 Αργυρούπολη (απέναντι από το Δημοτικό Κλειστό Στάδιο) και να αξιοποιήσουν αυτό το ελεύθερο παζάρι ειδών.

  Πηγή

  10 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Θεσσαλονίκη: Δωρεάν Τεστ Παπ από τον Δήμο

  Δωρεάν τεστ Παπ σε όλες τις γυναίκες προσφέρει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσω του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας (Δημοτικά Ιατρεία), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

  Η δράση απευθύνεται σε όλες τις δημότισσες/κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης, ηλικίας 21- 65 ετών και θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023.

  Το Γυναικολογικό ιατρείο του Δήμου Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί καθημερινά γυναίκες ανασφάλιστες ή δικαιούχους του Ε.Ε.Ε. (Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος) για γυναικολογική εξέταση, λήψη τεστ Παπ, υπέρηχο, συνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων, συνταγογράφηση μαστογραφίας και υπερήχων μαστού.

  Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν ραντεβού:
  Για το Ιατρείο της Τριανδρίας, Καραισκάκη 4: 2313318643-644
  Για το Ιατρείο της Μοναστηρίου 53-55: 2313318920

  Πηγή

  9 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Ανακοίνωση για εθελοντή στο κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Αχαρνών

  Ο Δήμος Αχαρνών  λειτουργεί  Κοινωνικό Φαρμακείο στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «  «Αττική 2014-2020» με  τίτλο «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αχαρνών» και MIS 5001330.

  Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια ανοικτή δομή άμεσης πρόσβασης η οποία παρέχει σε ωφελούμενα άτομα,  φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα με σκοπό την πρόσβαση στην φαρμακευτική περίθαλψη πολιτών που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Η δομή στεγάζεται επί της οδού Αχαρνέων Ιππέων και Μ. Βασιλείου, Προφήτης Ηλίας – Εργατικές Κατοικίες.

  Λειτουργεί καθημερινά και οι υπηρεσίες της παρέχονται δωρεάν σε όλους τους εγγεγραμμένους δικαιούχους.

  Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και εν όψει προσεχώς της λειτουργίας δεύτερου κοινωνικού φαρμακείου στο δήμο μας  παρακαλούμε για την εθελοντική προσφορά Φαρμακοποιών  με αντίστοιχη άδεια άσκησης επαγγέλματος, μέσω της απασχόλησής τους στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου επί της οδού επί της οδού Αχαρνέων Ιππέων και Μ. Βασιλείου, Προφήτης Ηλίας – Εργατικές Κατοικίες.

  Οι εθελοντές που ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν την Φόρμα εθελοντή και την Υπεύθυνη Δήλωση  και να την αποστείλουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@acharnes.gr

  Στους εθελοντές θα δοθεί βεβαίωση για τις υπηρεσίες τους.

  Συνημμένα:

  Πηγή

  7 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Αιγάλεω: Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας – Δωρεάν test-pap και μαστογραφία

  Ο Δήμος Αιγάλεω, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, θα πραγματοποιήσει για τις γυναίκες άνω των 18 ετών του Δήμου μας, δωρεάν test-pap στα Δημοτικά Ιατρεία Αιγάλεω-ΚΕΠ Υγείας του τμήματος Κοινωνικής Φροντίδας και Υγείας, από 6 έως 10 Μαρτίου 2023

  Επιπρόσθετα σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», στις 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μαστογραφίες στο κέντρο μαστού (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια) σε γυναίκες 40-69 ετών.

  Οδηγίες για τις εξετάσεις, πληροφορίες και ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία Αιγάλεω-ΚΕΠ Υγείας: Μ. Μπότσαρη 63, τηλ: 210 5319740.

  Πηγή

  7 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Αγία Βαρβάρα: Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας

  Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών. Η κληρονομική προδιάθεση, η ηλικία, το κάπνισμα, η ελλιπής σωματική άσκηση, η κακή διατροφή, οι ορμονικές αλλαγές αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση της νόσου. Η έγκαιρη διάγνωση διασφαλίζει την καλύτερη αντιμετώπισή της.  

  Το ΚΕΠ Υγείας  του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Ελληνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στο πλαίσιο της πρόληψης της οστεοπόρωσης, διοργανώνει δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας.

  Η μέτρηση γίνεται με φορητή συσκευή μέτρησης οστικής πυκνότητας με τη χρήση υπερήχων στο οστό της πτέρνας,  η οποία παρέχει ακριβή ποσοτικό προσδιορισμό της κατάστασης του οστού.

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους και δημότες μας, ανεξαρτήτως φύλου.

  Συστήνεται ειδικά σε: 

  • γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση
  • γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή.
  • άτομα που κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης
  • άτομα με προβλήματα θυρεοειδούς αδένα, και
  • σε άτομα με βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό Οστεοπόρωσης

  Η εξέταση πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 6 έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στο ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας, Ηρακλείου 20, Πλατεία Μακρυγιάννη, ώρες 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

  Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας, στο τηλέφωνο: 210 5690436, ώρες 9.00 – 15.00. Αρμόδιο πρόσωπο Δημήτρης Ανδρούτσος, Επισκέπτης υγείας.

  Πηγή

  6 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Αγία Παρασκευή: Δωρεάν κύκλος ψυχοθεραπείας

  Στο τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας (Χειμάρρας 22) παρέχεται δωρεάν κύκλος ψυχοθεραπείας αποτελούμενος από 4-8 συνεδρίες διάρκειας περίπου μίας ώρας από τον Δρ. Μαλαμίδη Πέτρο δια ζώσης και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι συνεδρίες, πέραν της ελληνικής γλώσσας, μπορούν να γίνονται και στα Αγγλικά, τα Ισπανικά και τα Ρουμάνικα.

  Ο Δρ. Πέτρος Μαλαμίδης ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του ενασχόληση με την Ψυχολογία το 1994 και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Κλινική Ψυχολογία όπου και αποφοίτησε το 2003. Συνέχισε την έρευνα πάνω στον κλάδο αποκτώντας τον τίτλο του Διδάκτορα το 2010 με την διατριβή «Ανδρογυνία και καταθλιπτικές εκδηλώσεις. Μια συγκριτική μελέτη μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδος».

  Τα τελευταία 15 χρόνια εργάστηκε ως ψυχολόγος τόσο σε ιδιωτικές και δημόσιες ψυχιατρικές δομές του Λονδίνου και είναι επιστημονικής συνεργάτης τριών ψυχιατρικών δομών και διευθυντής της ψυχοθεραπευτικής εταιρείας Lohyca (lohyca.com) με έδρα το Λονδίνο. Είναι ενεργό μέλος του Βρετανικού Ψυχολογικού Συλλόγου από το 2008 και αρθρογραφεί σε θέματα ψυχολογίας.

  Η ψυχοθεραπευτική του προσέγγιση συνίσταται από τεχνικές χαλάρωσης και εξατομικευμένες υποβολές και ενδείκνυται για την θεραπεία διαταραχών του άγχους, διαταραχών του ύπνου, για την καταπολέμηση φοβιών, κατάθλιψης, σεξουαλικών δυσλειτουργιών και πολλών άλλων ψυχοπαθολογικών εκδηλώσεων.

  Πηγή

  3 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Δήμος Π. Φαλήρου: Κινητή μονάδα φιλοξενίας αστέγων και απόρων κάθε Δευτέρα στο Έδεμ

  Κινητή μονάδα φιλοξενίας αστέγων και άπορων συμπολιτών μας εδρεύει κάθε Δευτέρα στο ΕΔΕΜ (σημείο παραλίας του Μπάτη) από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, προσφέροντας στις συγκεκριμένες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Παλαιού Φαλήρου, παροχές προσωπικής υγιεινής καθώς και υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  Το όχημα κοινωνικής παροχής εξασφαλίστηκε από τον Δήμο Π. Φαλήρου, κατόπιν της πρωτοβουλίας που πήρε ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Φωστηρόπουλος, υποβάλλοντας αίτημα στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «IMMORTALIZING –METAMORPHOSIS».

  Η Κινητή Μονάδα Φιλοξενίας Αστέγων και Απόρων – η οποία επιστρατεύεται και σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων, σε συνεργασία του Δήμου με την Πολιτική Προστασία – είναι εξοπλισμένη με τουαλέτες, ντουζιέρες, ψυγεία και τραπέζια όπου θα σερβίρονται ροφήματα. Έχει προβλεφθεί επίσης η προμήθεια των φιλοξενούμενων με ρουχισμό και είδη υγιεινής.

  Εφόσον το απαιτήσουν οι ανάγκες, εξάλλου, το όχημα θα στελεχωθεί από επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικό λειτουργό, γιατρό, νοσηλευτή, διερμηνέα και υποστηρικτικό δυναμικό) το οποίο θα παρέχει πρώτες βοήθειες, ενημέρωση, καθώς και παραπομπή σε εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες.

  Η Κινητή Μονάδα Φιλοξενίας Αστέγων εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών του Προγράμματος «Street Work», αποκλειστικής μέριμνας και φροντίδας αστέγων και απόρων, την οργάνωση και ευθύνη των οποίων έχει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας, Γιάννης Αρκουμάνης.

  Το “Street Work” διαθέτει πλήρη καταγραφή των στοιχείων των αστέγων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, διατηρεί επικοινωνία μαζί τους και, κατά καιρούς, αναλόγως με τις υγειονομικές ανάγκες, η φροντίδα περιλαμβάνει εμβολιασμούς, ιατρικές εξετάσεις, κ.α.

  Με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωνικής αρωγής προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, εξάλλου, αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου μας, σε συνεργασία με το Γραφείο Πρόνοιας, βρίσκεται καθημερινά σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με αστέγους, φροντίζοντας για τη σίτισή τους, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κλπ.

  Πηγή

  2 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Χωρίς Μεσάζοντες στην Ξάνθη

  Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 θα πωλούνται προϊόντα από τους Χωρίς Μεσάζοντες , στο χώρο
  απέναντι από το 7 ο Δημοτικό σχολείο από της 8πμ έως της 13μμ 

  προϊόντα με Παραγγελία

  Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο τα 5 λίτρων με 27 ευρώ σε πλαστικό δοχείο
  Χαρτί υγείας 30 ρολά ( συνολικά 6 κιλά ) με 17 ευρώ
  Χαρτί κουζίνας 4 τεμμάχια των 450 γραμμαρίων με 5 ευρώ
  Χαρτοπετσέτες τα 660 τεμμάχια με 3 ευρώ
  Οι παραγγελίες γίνονται στην ιστοσελίδα Ενεργοί Πολίτες Ξάνθης ή στα τηλέφωνα 6949208482 και
  6937414652

  προϊόντα χωρίς Παραγγελία

  Προϊόντα Σπανίδη
  Ρεβύθια τα 2 κιλά με 6 ευρώ
  Φασόλια τα 2 κιλά με 5 ευρώ
  Φουντούκια ωμά αναποφλοίωτα το 1 κιλό με 5
  ευρώ
  Καλαμπόκι ΠΟΠ ΚΟΡΝ
  Τυρί φέτα και κατσικίσιο απο τυροκομείο της Πέλλας
  σε συσκευασία 1 και 2 κιλά με 10,5 ευρώ το κιλό
  Ρύζι Καρολίνα με 1,40ευρώ το κιλό , γλασέ με 1,30ευρώ το κιλό
  Αλεύρι σίτου ολικής απο πετρόμυλο τα 3 κιλά με 5 ευρώ
  Φακές ψιλές ελληνικές με 2 ευρώ το κιλό
  Φασόλια γίγαντες Καστοριάς με 6 ευρώ το κιλό
  Μέλι ανθόμελο με 7 ευρώ το κιλό
  Ελιές το 1 κιλό με 2,8 ευρώ
  Γραβιέρα Κρήτης από 14 ευρώ το κιλό
  Πατάτες κίτρινες πρώτης ποιότητας από την Άνω Βρόντου με 0,70 λεπτά το κιλό
  Φρούτα εποχής σε χαμηλές τιμές.

  Πηγή

  2 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Δήμος Πυλαίας -Χορτιάτη: Δωρεάν προληπτικός μαστολογικός έλεγχος 

  Δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού συνδιοργανώνει για τον μήνα Μάρτιο ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” Νομού Θεσσαλονίκης και με την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Κλινικό Έλεγχο με ΔΩΡΕΑΝ ψηλάφηση μαστού σε  γυναίκες με σκοπό την πρόληψη καρκίνου του μαστού σε συνεργασία με εθελοντές ιατρούς ογκολόγους και τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσ/κης και θα υλοποιηθεί σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου σύμφωνα με τις ημερομηνίες (σε περίπτωση ευρήματος θα συνταγογραφούνται μαστογραφίες):

  • Δημοτική Κοινότητα ΦΙΛΥΡΟΥ , ΚΑΠΗ Φιλύρου.

   Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023. Τηλέφωνο Ραντεβού: 2310678546

  • Δημοτική Κοινότητα ΧΟΡΤΙΑΤΗ , Ιατρείου Χορτιάτη.

  Τρίτη 7 Μαρτίου 2023. Τηλέφωνο Ραντεβού: 2310349777

  • Δημοτική Κοινότητα ΠΥΛΑΙΑΣ, Α’ ΚΑΠΗ Πυλαίας.

  Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023. Τηλέφωνο Ραντεβού: 2313302668

  • Δημοτική Κοινότητα ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ , ΚΕΠ Υγείας Πανοράματος.

  Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, Τηλέφωνο Ραντεβού: 2310331093

  • Δημοτική Κοινότητα ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ , ΚΑΠΗ Ασβεστοχωρίου.

   Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023. Τηλέφωνο Ραντεβού: 2310358552

  • Δημοτική Κοινότητα ΕΞΟΧΗΣ , Ιατρείο Εξοχής.

  Τρίτη 21 Μαρτίου 2023. Τηλέφωνο Ραντεβού: 2310358552

  Οι γυναίκες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εν λόγω ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα ψηλάφησης μαστού  μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους στην περιοχή που τους βολεύει από την Τρίτη 28/2/2023. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία όλων των εμπλεκόμενων στις δράσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

  Πηγή

  28 Φεβρουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Ρέθυμνο: Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ σε όλες τις γυναίκες

  Με μια επωφελή  κοινωνική πρωτοβουλία, ενταγμένη στην ανάδειξη της αξίας της πρόληψης για την ανθρώπινη υγεία,  συμμετέχουν η Διεύθυνση  Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνου (Τμήμα Τρίτης Ηλικίας ) και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Δημοτικών Ενοτήτων, σε συνεργασία με την Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας  και την 7η ΥΠΕ, στον εορτασμό  της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας.

    Κατά την εβδομάδα από  6 Μαρτίου έως και τις 10 Μαρτίου  2023, προσφέρεται η δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΥ με ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, σε όλες τις γυναίκες που πληρούν τα εξής κριτήρια:  

  • Να έχει περάσει τουλάχιστον ένα έτος από το τελευταίο τεστ ΠΑΠ.
  • Να μην βρίσκονται  σε ημέρες εμμήνου ρύσης ( περιόδου)
  • Να μην έχουν κάνει κολπικές πλύσεις ή χρήση κολπικών  κρεμών  για δύο 24ωρα.
  • Να μην έχουν σεξουαλικές επαφές  τις  τρεις (3) τουλάχιστον προηγούμενες ημέρες.

  Το πρόγραμμα του Δωρεάν Ελέγχου έχει ως εξής:

  Δευτέρα 6 Μαρτίου:
  Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Τσεσμέ. (τηλ. ραντεβού 2831051339, Μπαγουράκη Μαρία, πρωινές ώρες)

  Τρίτη 7 Μαρτίου:
  Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Βιράν Επισκοπής (τηλ. ραντεβού 6979583535 Λουρεντζάκη Βενετία) 

  Τετάρτη 8  Μαρτίου. :
  Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων  (τηλ. ραντεβού: 6945539368, Χατζάκη Μαρία) 

  Πέμπτη 9 Μαρτίου:  
  Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Άδελε. (τηλ. Ραντεβού: 6972598270 Παναρετάκη Πάτρα) 

  Παρασκευή 10 Μαρτίου:  
  Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιπόπουλου  (τηλ ραντεβού: 6972403388, Χαλικάκη – Λιονή Ειρήνη)

    Διευκρινίζεται ότι  προτεραιότητα θα δοθεί σε  γυναίκες οι οποίες έχουν καιρό να κάνουν τεστ ΠΑΠ ή δεν έχουν κάνει ποτέ. Επιπλέον όσες  συμπολίτισσες  έχουν προηγούμενο τεστ ΠΑΠ, παρακαλούνται να  το έχουν μαζί τους για να το προσκομίσουν κατά τη διενέργεια του νέου τεστ. 

   Σημειώνεται ότι τα ραντεβού κλείνονται με ευθύνη των πολιτιστικών συλλόγων και ο μέγιστος ημερήσιος  αριθμός τους  είναι τα  25 ραντεβού. 

   Οι διοργανωτές της σημαντικής αυτής δράσης, καλούν τις  συμπολίτισσες να κάνουν στον εαυτό τους ένα πολύτιμο δώρο: την πρόληψη από μια σοβαρή ασθένεια, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα.

  Πηγή

  28 Φεβρουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Μεταμόρφωση: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

  Ο Δήμος Μεταμόρφωσης στο πλαίσιο άσκησης της προαγωγής της Δημόσιας Υγείας διοργανώνει την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 σημαντική δράση δωρεάν προληπτικού ελέγχου για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, σε συνεργασία με την «ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ».

  Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής, την πρόληψη και την αντιμετώπισή του.

  Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της «ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ» (ΓΚΙΝΟΣΑΤΗ 89), την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 9:00 έως τις 14:00, υπό την ιατρική επίβλεψη του κ. Λουσίδη Παναγιώτη, ιατρού καρδιολόγου και Αντιδημάρχου Προαγωγής & Προάσπισης Δημόσιας Υγείας.

  Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο τηλέφωνο: 6977221617

  Η δράση αφορά άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω, ανεξαρτήτου φύλου, που ενδιαφέρονται για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

  Πηγή

  27 Φεβρουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Δράση πρόληψης Καρδιαγγειακών Παθήσεων και Σακχαρώδη Διαβήτη στο Κέντρο Υγείας Δραπετσώνας

  Δράση για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και του Σακχαρώδη Διαβήτη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου από τις 9:00 έως τις 13:00, στο Κέντρο Υγείας Δραπετσώνας, όπως ενημερώνει ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας.

  Κατά τη διάρκεια της δράσης θα διενεργούνται Δωρεάν Εργαστηριακές Εξετάσεις και Καρδιολογικός Έλεγχος.

  Όπως επίσης ενημερώνει στη σχετική ανακοίνωσή του, θα προηγηθούν οι πολίτες που ανήκουν στις ηλικίες 30-60 ετών, ωστόσο θα εξεταστούν κανονικά όσοι πολίτες προσέλθουν στη μονάδα.

  Πηγή

  24 Φεβρουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Αμαρουσίου: Κάλεσμα για συγκέντρωση χειμερινών ειδών ρουχισμού και τροφίμων

  Στο πλαίσιο της λειτουργίας του και με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αμαρουσίου απευθύνει κάλεσμα για δωρεές στα παρακάτω είδη: 

  -χειμερινά ζεστά ρούχα
  -ηλεκτρικές σόμπες
  -τρόφιμα

  Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί στο πλαίσιο πολιτικών κοινωνικής συνοχής του Δήμου Αμαρουσίου, για τη στήριξη ευάλωτων και ευπαθών ομάδων. Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Αττικής.

  Όλα τα προϊόντα που συγκεντρώνονται και διανέμονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και χάρη στις δωρεές εκατοντάδων Μαρουσιωτών και επιχειρήσεων της περιοχής, προσφέρονται στα νοικοκυριά της πόλης του Αμαρουσίου με αξιοπρέπεια και σύμφωνα με το αρχείο ωφελουμένων.

  Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 9 στο Μαρούσι και η  επικοινωνία των πολιτών και σχετικές πληροφορίες παρέχονται αποκλειστικά τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Τηλ. επικοινωνίας: 213.20.31.921, 922, & 210 8020861 – email:  pantopoleio@maroussi.gr

  Πηγή

  23 Φεβρουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Δήμος Φλώρινας: Συγκέντρωση μεταχειρισμένων βιβλίων για την υπό σύσταση Κοινωνική – Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη

  Ξεκίνησε η συγκέντρωση μεταχειρισμένων βιβλίων για την υπό σύσταση Κοινωνική – Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας.

  Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν βιβλία μπορούν να τα φέρνουν στο ΚΑΠΗ του δήμου (πίσω από τη Δημοτική Αγορά) τις πρωινές ώρες.

  Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί, για την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας, όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν με τους υπευθύνους του Γραφείου Εθελοντισμού, ούτως ώστε εθελοντές του Γραφείου να παραλαμβάνουν κατ’ οίκον τα βιβλία από τους δωρητές.

  Email gedf.2021@yahoo.com

  Τηλέφωνα επικοινωνίας:

  Μιχάλης Χάτζιος 6985771215

  Νίκος Κωνσταντινίδης 6944759693

  Πηγή

  22 Φεβρουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Δήμος Παλλήνης: Δωρεάν εξετάσεις μαστού για τις άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες

  Δωρεάν εξετάσεις μαστού για τις άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, παρέχει ο Δήμος Παλλήνης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023.

  Καλέστε στα 2132031606 / 610 για να δηλώσετε συμμετοχή.

  Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί δωρεάν με τον ειδικό ψηφιακό μαστογράφo στο Κέντρο Μαστού (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια. Ώρα προσέλευσης: 09.00πμ).

  Πηγή

  22 Φεβρουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Παλαιό Φάληρο: Δωρεάν εξέταση από Χειρουργό Οδοντίατρο στα Δημοτικά Ιατρεία – Κ.Ε.Π. ΥΓΕΙΑΣ για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η.

  Στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων προαγωγής υγείας των δημοτών, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης, ανακοινώνουν την συνεργασία των Δημοτικών Ιατρείων με τον ιατρό Χειρουργό Οδοντίατρο  κο Ανδρέα Τραχίλη.

  Ο Χειρουργός  Οδοντίατρος  κος Ανδρέας Τραχίλης, θα παρέχει εθελοντικά τις ιατρικές του υπηρεσίες προληπτικής Ιατρικής στα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμο μας, διενεργώντας καθαρισμό δοντιών με υπερήχους  και  πλήρη στοματικό έλεγχο.

  Ο οδοντίατρος θα  εξετάζει κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού στο τηλ.  210 9839373, κάθε Πέμπτη 15:00 μμ  με  17:00 μμ, στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων επί της οδού Αγίου Αλεξάνδρου 77 Π. Φάληρο.

  Αρμόδια υπάλληλος για την δήλωση των ραντεβού η κα Τσώλη Βιργινία.

  Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσους προσέλθουν.

  Πηγή

  21 Φεβρουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν Ψηφιακές Μαστογραφίες

  Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, υλοποιούν πρόγραμμα εξετάσεων ψηφιακής μαστογραφίας για όσες κατοίκους της πόλης επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας.

  Μάλιστα, φέτος είναι εξ αρχής προγραμματισμένες όλες οι διαθέσιμες ημερομηνίες της δράσης μέσα στη χρονιά, ώστε οι κάτοικοι της πόλης να επιλέγουν ποια τους εξυπηρετεί περισσότερο και να δηλώνουν εκ των προτέρων συμμετοχή.

  Οι εξετάσεις αφορούν γυναίκες από 40 έως 69 ετών, οι οποίες δεν έχουν νοσήσει ή νοσούν από CA μαστού ενώ πρέπει να έχει περάσει ένα έτος από την τελευταία τους μαστογραφία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  Θυμίζουμε για προσωποποιημένη πληροφόρηση και προτεραιότητα σε όλες τις ανάλογες δράσεις του Δήμου, οι Ηρακλειώτες μπορούν να εγγράφονται εύκολα, γρήγορα και δωρεάν στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας. Δημιουργώντας το online προφίλ της υγείας τους, μπορούν να λαμβάνουν με προσωπικά μηνύματα ενημερώσεις για όλα τα προγράμματα και τις εξετάσεις που κάνει ο Δήμος (όπως η συγκεκριμένη) και το ΕΔΔΥΠΠΥ. Η εγγραφή στο λογισμικό γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr στην ενότητα Online Εξυπηρέτηση.

  Το πρόγραμμα ψηφιακής μαστογραφίας υλοποιείται με την συνδρομή του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

  Πληροφορίες: στη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου: στα Δημοτικά Ιατρεία 2132000196 ή στο ΚΕΠ Υγείας 2102724045 (εσωτ. 8).

  Πηγή

  20 Φεβρουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Διόνυσος: Δωρεάν εξέταση για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

  Η Αντιδημαρχία Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Διονύσου και το ΕΔΔΥΠΠΥ, σε συνεργασία με τον αγγειοχειρουργό ιατρό Ασημάκη Γκρεμούτη Ασημάκη, διοργανώνουν ιατρική δράση δύο ημερών (1 & 2 Μαρτίου 2023) αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού, στο Δημοτικό Πολυϊατρείο του Δήμου Διονύσου (Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28, Άγιος Στέφανος) η οποία θα περιλαμβάνει εξέταση για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.

  Η εξέταση αφορά άνδρες και γυναίκες από 65 έως 85 ετών και από 55 ετών σε περιπτώσεις ιστορικού σε συγγενή πρώτου βαθμού ή ύποπτης κλινικής εικόνας.

  Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου από 10:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ. και την Πέμπτη 2 Μαρτίου από 10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ., στο Δημοτικό Πολυϊατρείο του Δήμου Διονύσου.

  Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο: 210 6217830

  Πηγή

  20 Φεβρουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

  Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για οστεοπόρωση στην Αγία Παρασκευή 

  Δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, διοργανώνουν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ο  Σύλλογος Σκελετικής Υγείας -Πεταλούδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων .

  Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της. Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας.

  Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα γίνουν, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 415-417, ισόγειο)και ώρες 11:30-14:00, υπό την ιατρική επίβλεψη του Ορθοπεδικού, Στέργιου Λάλλου.

  Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο Δημοτικό ιατρείο Αγίας Παρασκευής στα τηλέφωνα 2106547700 και 2106080300 και ώρες 8:00 -14:30

  Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

  17 Φεβρουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments