organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Τράπεζα χρόνου δήμου Αχαρνών

Η Τράπεζα Χρόνου είναι μία εφαρμογή στην οποία μπορεί να εγγραφεί ο κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ή τα προϊόντα του και να τις ανταλλάξεις με άλλες. Ο ρόλος της Τράπεζας Χρόνου είναι η διαμεσολάβηση στην ανταλλαγή και η διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών και προϊόντων που ανταλλάσσονται ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους. Απώτερος στόχος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο και η διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης μέσω της κινητοποίησης των πολιτών.

Στοιχεία:

Η πρωτοβουλία (κατά την τελευταία επίσκεψη στον ιστοχώρο/social media στις 01/07/2017) δείχνει να είναι ανενεργή

16 Ιανουαρίου, 2014 Posted by | Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | no comments

Κυριακή «Χωρίς Μεσάζοντες» στον Κορυδαλλό

Μετά την ανταπόκριση των πολιτών στις δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες» στην διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, ο δήμος Κορυδαλλού συνεχίζει την διάθεση προϊόντων απ’ ευθείας από τους παραγωγούς και το 2014. Η αρχή γίνεται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και μάλιστα χωρίς να απαιτείται προηγούμενη παραγγελία. Η διανομή θα γίνει από τους ίδιους τους παραγωγούς στον χώρο του δημοτικού πάρκινγκ, Γρηγορίου Λαμπράκη και Πλαταιών, ώρες 09.00 – 14.30.

Τα προϊόντα που πρόκειται να διατεθούν είναι τα εξής:

ΡΥΖΙ εξαιρετικής ποιότητας από του ορυζώνες της Ανθήλης νομού Φθιώτιδας εσοδείας τέλους 2013, σε συσκευασίες των 5 κιλών στις ακόλουθες τιμές:
Ρύζι τύπου “BONNET” ΑΣΠΡΟ ΝΥΧΑΚΙ (ΨΙΛΟ) 4,00 € (0,80 € το κιλό)
Ρύζι τύπου “ΚΑΣΤΑΝΟ”, ΓΛΑΣΕ 4,50 € (0,90 € το κιλό)
Ρύζι τύπου ΚΑΡΟΛΙΝΑ, ΝΥΧΑΚΙ, BONNET”(ΚΙΤΡΙΝΟ) 5,00 € (1,00 € το κιλό)

ΤΥΡΙΑ και ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ παραγωγής πιστοποιημένου τυροκομείου στα Βίλια. Το τυροκομείο διαθέτει ISO 22000 και έχει πιστοποιηθεί από τον ΕΦΕΤ με κωδικό ΕΛΟΓΑΚ. Θα διατεθούν σε συσκευασίες VACUUM:

Γραβιέρα από φρέσκο, παστεριωμένο πρόβειο γάλα της περιοχής Κιθαιρώνος, σε αεροστεγή συσκευασία vacuum από μισό κιλό έως ολόκληρα τεμάχια με τιμή 9,00 €/κιλό. Ημερομηνία λήξης: 1 έτος από την ημερομηνία παραγωγής

Φέτα – ΠΟΠ Κιθαιρώνος από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής Κιθαιρώνος με τιμή 6,00 €/κιλό. Ημερομηνία λήξης: 1 έτος από την ημερομηνία παραγωγής.

Κεφαλοτύρι Κιθαιρώνος από φρέσκο παστεριωμένο πρόβειο και γίδινο γάλα της περιοχής Κιθαιρώνος. Σε αεροστεγή συσκευασία vacuum από 600γρ.έως ολόκληρα τεμάχια με τιμή 9,00 €/κιλό. Ημ/νια λήξης: 1 έτος από την ημερομηνία παραγωγής

Γιαούρτι πρόβειο σε συσκευασία ενός κιλού σε πλαστικό ή πήλινο δοχείο με τιμή 2,50 €/κιλό. Ημερομηνία λήξης: 15 μέρες από την ημερομηνία παραγωγής

ΚΡΑΣΙ Οινοποιίας Λιάκου από τη Νεμέα:
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ από ποικιλίες Ροδίτης και Σαββατιανό σε φιάλη 1,5 lit. Τιμή 2,00 € σε συσκευασία ασκού 5 lit με τιμή 5,00 €
ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ από ποικιλία Αγιωργίτικο σε φιάλη 1,5 lit με τιμή 2,00 € σε συσκευασία ασκού 5 lit με τιμή 5,00 €
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ από ποικιλία Αγιωργίτικο σε φιάλη 1,5 lit με τιμή 2,00 € σε συσκευασία ασκού 5 lit με τιμή 5,00 €
ΟΙΝΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ από ποικιλία Αγιωργίτικο σε φιάλη 1,5 lit με τιμή 2,50 €

ΜΕΛΙ από τις περιοχές Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας από παραγωγό με έδρα το Κουτσοπόδι, Δήμου Άργους – Μυκηνών. Πιστοποιημένο με ISO 22000 η συσκευασία και ελεγμένο από τη Γεωπονική Σχολή για τετρακυκλίνες με τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους 6,00 € η συσκευασία του ενός κιλού. Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους 11,50 € η συσκευασία των δύο κιλών. Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους με ΘΥΜΑΡΙ 7,00 € η συσκευασία του ενός κιλού. Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους με ΘΥΜΑΡΙ 13,50 € η συσκευασία των δύο κιλών

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ καλλιεργημένα στην Κύμη Ευβοίας ποικιλίας ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ φρέσκα
από τους παραγωγούς Ευάγγελο και Χαράλαμπο Μαρμάρου με τιμή 4,50 € το κιλό και

ΣΤΑΦΙΔΑ Ελληνική σουλτανίνα, ξανθή, κορυφαίας διατροφικής αξίας από το δήμο
Μίνωα – Κουτσοπόδι Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτης με τιμή 4,00 € το κιλό.

Πηγή

16 Ιανουαρίου, 2014 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους δημότες της Νέας Ιωνίας

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ)συνδιοργανώνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ο προληπτικός έλεγχος αφορά στους συνδημότες μας ηλικίας 40 -60 ετών και θα πραγματοποιηθεί σε νοσοκομείατης Αττικής που συνεργάζονται με το ΙΚΠΙ. Το κόστος των εξετάσεων καλύπτεται από το ΙΚΠΙ και ο προληπτικός έλεγχος είναι για τους δημότες δωρεάν και κατόπιν ραντεβού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ, ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ, ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ

Δικαίωμα συμμετοχής στις προληπτικές εξετάσεις έχουν οι ανασφάλιστοι (με ληγμένο βιβλιάριο και υπεύθυνη δήλωση) και οι μακροχρόνια άνεργοι (με κάρτα ανεργίας πάνω από 12 μήνες).Απαραίτητη είναι η προσκόμιση επικυρωμένου αντιγράφου αστυνομικής ταυτότητας.

Επίσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος, καλούνται όλοι οι δημότες Νέας Ιωνίας, σε δίωρη επιστημονική ομιλία που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού για την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη του καρκίνου, του σακχαρώδη διαβήτη και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4 πλησίον Σταθμού Η.Σ.Α.Π. Νέας Ιωνίας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014/Ώρα:17.30-19.30. Ομιλητές θα είναι η γιατρός: Ιωάννα Νικολούτσου , MD, Ph.D και η ψυχολόγος Κατερίνα Γιαννοπούλου, M.Sc.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στον δωρεάν προληπτικό έλεγχο θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της επιστημονικής ομιλίας.

Πηγή

16 Ιανουαρίου, 2014 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments