organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Θεσσαλονίκη: Αιτήσεις για το Δημοτικό Συσσίτιο

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου Α/Α1 «Κοινωνικό Παντοπωλείο-Παροχή Συσσιτίου Δήμου Θεσσαλονίκης» της Πράξης “Δομή  Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θεσσαλονίκης», η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, λειτουργεί τη Δομή Κοινωνικό Παντοπωλείο -Παροχή Συσσιτίου Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Δομή  συμβάλει στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε είδους διάκρισης,  με την κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης που αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν σε  υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας.

To Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ως δομή Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας ξεκίνησε τη λειτουργία του σε συνδυασμό με το Κοινωνικό Παντοπωλείο το 2017.

Συγκεκριμένα  η δομή Παροχής Συσσιτίου θα εξασφαλίζει και για την περίοδο Ιούλιος 2023- Ιούνιος 2024 -1- γεύμα την ημέρα, -7- ημέρες την εβδομάδα, σε τουλάχιστον  -700- ωφελούμενους.

Η παροχή συσσιτίου έχει σημεία διανομής στις -5- Δημοτικές Κοινότητες και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας και συγκεκριμένα:

-Στην  οδό Ειρήνης 4 στην Περιοχή του Βαρδάρη

 • -Στο 7ο Παράρτημα ΚΑΠΗ στην οδό Ακροπόλεως 14, στην Άνω Πόλη

-Στην οδό Αμύντα 11, στο Κέντρο

-Στο 4ο Παράρτημα ΚΑΠΗ στην οδό Γρ. Λαμπράκη 42, στην Άνω Τούμπα

 • -Στο 5ο Παράρτημα ΚΑΠΗ στην οδό Αλεξανδρείας 27
 • -Στο 14ο Παράρτημα ΚΑΠΗ στην οδό Ηρώων 4, στην Τριανδρία

Για την ένταξη των δυνητικά ωφελουμένων στη δομή Παροχής Συσσιτίου, για τη χρονική περίοδο από 1 Ιουλίου 2023 έως 30 Ιουνίου 2024, απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση, προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις ένταξης, από την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 έως και την Δευτέρα 19  Ιουνίου 2023 και συγκεκριμένα:

Οι ενδιαφερόμενοι θα προσέρχονται για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης, στα σημεία διανομής συσσιτίου στις -5- Δημοτικές Κοινότητες και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, κατά τις ώρες διανομής του συσσιτίου από 09.00 έως 12.00. Επίσης δίδεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης και ηλεκτρονικά, καταθέτοντας τα δικαιολογητικά στα εξής email της υπηρεσίας:

m.kadigiannakis@thessaloniki.gr, d.patrikis@thessaloniki.gr

Πηγή, δικαιολογητικά και περισσότερες πληροφορίες

26 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καρπενήσι: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καρπενησίου κάνει γνωστό ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το  Πρόγραμμα  του Κοινωνικού  Παντοπωλείου  του Δήμου Καρπενησίου για το Β’ εξάμηνο του έτους 2023, ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Μαΐου2023 και λήγει την Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρπενησίου περιοχή Α’ Εργατικών Κατοικιών (άνωθεν Πυροσβεστικής), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και ώρα από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.. με τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση ενδιαφέροντος
 2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
 3. Λογαριασμό ΔΕΚΟ
 4. Εκκαθαριστικό Εφορίας
 5. Έντυπο Ε9
 6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (δύναται να ζητηθεί και αυτεπάγγελτα)

 Επίσης εφόσον υπάρχουν:

1) Βεβαίωση χρόνου ανεργίας, η οποία θα πρέπει να είναι ενεργή μέχρι και την ημέρα που θα πραγματοποιείται η αίτηση ένταξης στη δομή.

2) Γνωμάτευση Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)  ή Πρωτοβάθμιας Επιτροπής για ποσοστό αναπηρίας.

3) Συμβόλαιο ενοικιοστασίου

και οποιοδήποτε δικαιολογητικό κριθεί ότι ενισχύει τη διαδικασία διαμόρφωσης ολοκληρωμένης άποψης για τη δομή της οικογένειας και τις συνθήκες διαβίωσής της (οφειλές στεγαστικών δανείων, βεβαιώσεις σπουδών τέκνων κ.α.). Επίσης, λαμβάνονται υπόψη  και τα κοινωνικά κριτήρια του εκάστοτε αιτούντα.

Ενδεικτικός Προσδιορισμός Εισοδήματος:

Σύνθεση ΝοικοκυριούΕτήσιο Καθαρό Εισόδημα
Μονοπρόσωπο νοικοκυριό4.512,00 €
Νοικοκυριό με δύο (2) ενήλικες 6.500,00 €
Νοικοκυριό με δύο (2) ενήλικες και δύο (2) παιδιά κάτω των 18 ετών9.475,00 €

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κοινωνικό Παντοπωλείο τηλ. 2237 0 23235, Θεοδώρα Βαρέλη

Πηγή

26 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοινωνικό Φροντιστήριο Ναυπλίου: Εγγραφές μαθητών και εθελοντών καθηγητών

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ναυπλίου, ανοίγει τις πόρτες του για 13η συνεχή σχολική χρονιά συνεχίζοντας την επιτυχημένη λειτουργία του.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο πραγματοποιούνται μαθήματα Γενικής Παιδείας για το Γυμνάσιο και Λύκειο καθώς και τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Οι εγγραφές μαθητών/τριών και οι αιτήσεις εθελοντών/τριών θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά με αποστολή των αιτήσεων υπογεγραμμένων με επισυναπτόμενα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο kfnafpliou@gmail.com

Οι εγγραφές μαθητών/τριών καθώς και οι αιτήσεις των εθελοντών καθηγητών θα πραγματοποιηθούν έως Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Πληροφορίες στο mail: kfnafpliou@gmail.com και στο τηλέφωνο 6973573426.

Ανακοίνωση εγγραφής εθελοντών καθηγητών 

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ναυπλίου θα λειτουργήσει και πάλι, τη σχολική χρονιά 2023-2024 με σκοπό την προσφορά ίσων ευκαιριών για μάθηση σε όλους και όλες, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου.

Ευχαριστώ προσωπικά τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό φροντιστήριο.

Ζητάμε και αυτή τη χρονιά τη σύμπραξή όλων των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης και παρακαλούμε να αποστείλουν με mail στο kfnafpliou@gmail.com: Βιογραφικό σημείωμα, καθώς και να δηλώσουν τα μαθήματα που μπορούν να καλύψουν, όπως και ώρες διαθεσιμότητας ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 6973573426.

Υπεύθυνη Κοινωνικού φροντιστηρίου Ναυπλίου: Δήμητρα Ζερβοπούλου.

Πηγή

25 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν Διάθεση Ρούχων και άλλων ειδών από τη Δημοτική Ιματιοθήκη

Στις 27 Μαΐου ημέρα Σάββατο από τις 9:00 έως τις 13:00, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ, πρόκειται να διαθέσει πλήθος μεταχειρισμένων ρούχων και άλλων ειδών που έχουν συγκεντρωθεί από δωρεές, σε όσους ενδιαφέρονται και τα έχουν ανάγκη.

Οι κάτοικοι του Δήμου μας, μπορούν ελεύθερα να επισκεφθούν τον χώρο της Ιματιοθήκης, επί της οδού Τριπόλεως 19, Αργυρούπολη (απέναντι από το Δημοτικό Κλειστό Στάδιο) και να αξιοποιήσουν αυτό το ελεύθερο παζάρι ειδών.

Πηγή

25 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δάφνη-Υμηττός: Δωρεάν δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση

Ο  Δήμος Δάφνης-Υμηττού, το ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης Υγείας) και τα Δημοτικά Ιατρεία, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας ‘’Πεταλούδα’’,  συνδιοργανώνουν ΔΩΡΕΑΝ δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023.

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας.

Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 1-Υμηττός), στις 10:30π.μ. έως 13:30, υπό την ιατρική επίβλεψη της κας Ερμιόνης Δαλιάνη, Ενδοκρινολόγου.

Απαραίτητη προϋπόθεση  είναι να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο ΚΕΠ Υγείας της πόλης μας, τηλ:210-9769598 και ώρες 10:00π.μ. έως 14:00. Λόγω περιορισμένου αριθμού εξεταζόμενων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

23 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Αιτήσεις για το κοινωνικό παντοπωλείο

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου Α/Α1 «Κοινωνικό Παντοπωλείο-Παροχή Συσσιτίου Δήμου Θεσσαλονίκης» της Πράξης “Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θεσσαλονίκης», η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, λειτουργεί τη Δομή Κοινωνικό Παντοπωλείο -Παροχή Συσσιτίου Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Δομή συμβάλει στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε είδους διάκρισης, με την κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης που αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν και μέσω της προαγωγής της πρόσβασης μειονεκτούντων ομάδων σε  υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας.

Για την ένταξη των δυνητικά ωφελούμενων, κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για τη χρονική περίοδο από 1 Ιουλίου 2023 έως 30 Ιουνίου 2024, απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις από την  Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 έως την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από ώρα 8:00 έως 13:00, στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Μοναστηρίου 53-55 / 5ος όροφος). Επίσης δίδεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης και ηλεκτρονικά, καταθέτοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά στα εξής email της υπηρεσίας:

m.kadigiannakis@thessaloniki.gr, d.patrikis@thessaloniki.gr

Πηγή, δικαιολογητικά και περισσότερες πληροφορίες

23 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ζωγράφου: Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και κάλεσμα σε εθελοντές

Ο Δήμος Ζωγράφου, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής του, λειτουργεί Κοινωνικό Φροντιστήριο, με σκοπό την παροχή ίσων ευκαιριών στην πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ζωγράφου, με πρωτοβουλία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας & Παιδικών Σταθμών Ρένας Χαλκιαδάκη, συνεχίζει τη λειτουργία του και για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024 με μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α΄, Β΄ & Γ΄ Λυκείου) που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στα θερινά τμήματα προετοιμασίας της Γ΄ Λυκείου, που θα λειτουργήσουν από 26 Ιουνίου έως 24 Ιουλίου 2023, ενώ επιπλέον οι μαθητές μπορούν να εγγράφονται στα χειμερινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο του 2023 για Α΄, Β΄ & Γ΄ Λυκείου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
• ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΕΣ 22/05/2023-23/06/2023
• ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄, Β΄ & Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 22/05/2023-24/07/2023

Απαραίτητη κατά την εγγραφή είναι η παρουσία του μαθητή και του κηδεμόνα, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:
• Φωτοαντίγραφο Ενδεικτικού Ελέγχου (γραπτή & προφορική βαθμολογία).
• Φωτοαντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος.
• Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και των δύο γονέων.
• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
• Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας ή Λογαριασμός Δ.Ε.Κ.Ο.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο τηλέφωνο 210-7486267 καθημερινά 10:00-15:00.

Διεύθυνση: Χαρ. Μούσκου 18, Πλατεία Κύπρου, Ιλίσια.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Ζωγράφου απευθύνει πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος 2023 – 2024 (θερινά – χειμερινά τμήματα) να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα τηλέφωνα: 210 – 7486267 από τις 10:00πμ έως και τις 15:00 μ.μ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Πηγή

23 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας

Tο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδoς (ΣΕΛΛΕ) για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιήσουν δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας σε παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού, κατά το σχολικό έτος 2023-2024. Η δωρεάν αξιολόγηση  θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 27 Μαΐου 2023 από τις 09:00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο του ΚΕΠ Υγείας 2665361118 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00).

Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα οριστεί και νέα ημερομηνία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή

23 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζίτσας δέχεται είδη ένδυσης και υπόδυσης

«Δεν το χρειάζεσαι; Χάρισέ το με αγάπη σε κάποιον που το έχει ανάγκη!»

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζίτσας καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή  από τις  9:00- 12:00 δέχεται :

–       Είδη ένδυσης σε καλή κατάσταση με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι πρόσφατα πλυμένα και σιδερωμένα

–       Είδη υπόδησης

–       Παιχνίδια, βιβλία, σχολικά βοηθήματα, βρεφικά και παιδικά είδη

–       Κουβέρτες

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε με τη δική σας στήριξη, ευπαθείς ομάδες που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και έχουν ανάγκη τη στήριξη όλων μας.

Δ/νση Κοινωνικού Παντοπωλείου: Λεωφ. Πασσαρώνος 1, Ελεούσα  (νέο Δημαρχείο)

Καθημερινά: Δευτ. – Παρ.  9:00 –  12:00

Πληροφορίες:  Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παπαδημητρίου Χριστίνα  

Τηλ.: 6945352987

         2653360050

Πηγή

22 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιος Δημήτριος: Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο- Κάλεσμα και σε εθελοντές

Ανοίγει τις πόρτες του για 11η συνεχή σχολική χρονιά (2023-2024), κλείνοντας δέκα χρόνια λειτουργίας (2013-2023) το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγ. Δημητρίου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη λειτουργία του.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο πραγματοποιούνται μαθήματα Γενικής Παιδείας και των τριών τάξεων του Γενικού Ενιαίου Λυκείου, καθώς και των πανελλήνια εξεταζόμενων μαθημάτων.

Η παράδοση των μαθημάτων γίνεται στο 3ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, κατά τις απογευματινές ώρες.

Τα θερινά μαθήματα προετοιμασίας υποψηφίων για τις Πανελλήνιες 2024 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 ενώ τα μαθήματα για όλες τις τάξεις την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, αποκλειστικά από εθελοντές/ριες καθηγητές/ριες και από φοιτητές/ριες τμημάτων Πανεπιστημίου, η ειδικότητα των οποίων σχετίζεται με τις ανάγκες των μαθημάτων που διδάσκονται.

Στόχος του Δήμου Αγ. Δημητρίου μέσα από την κοινωνική δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, είναι η στήριξη μαθητών Λυκείου της πόλης των οποίων η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στα έξοδα ενός ιδιωτικού φροντιστηρίου.

Οι εγγραφές μαθητών/τριών και οι αιτήσεις εθελοντών/τριών θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά με αποστολή των αιτήσεων υπογεγραμμένων με επισυναπτόμενα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο kfad@dad.gr.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τους ωφελούμενους/ες μαθητές/τριες

 1. Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης.
 2. Φωτοαντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
 3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 4. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής του γονέα ή κηδεμόνα.
 5. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής του ωφελούμενου μαθητή.
 6. Φωτοαντίγραφο τελευταίου ελέγχου σπουδών.
 7. Για απόφοιτουςΦωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου.
 8. Για ανέργουςΒεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
 9. Για άτομα ΑΜΕΑΦωτοαντίγραφο βεβαίωσης αναπηρίας μαθητή, γονέα ή κηδεμόνα, αδελφού/ής.
 10. Για αδέλφια που σπουδάζουν εκτός Αθηνών ή αδελφούς υπηρετούντες την στρατιωτική τους θητεία εκτός Αθηνώνσχετικές βεβαιώσεις.

Η εισαγωγή τους γίνεται βάσει κριτηρίων μοριοδότησης που ψηφίζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Η διαδικασία για τους εθελοντές/ριες καθηγητές/ριες

 1. Αίτηση – δήλωση συμμετοχής στο ΚΦΑΔ με την οποία δηλώνουν ότι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και εθελοντικώς.
 2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
 3. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας. Για αλλοδαπούς: Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
 4. Απλό φωτοαντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών (υποχρεωτικά) και απλό φωτοαντίγραφο μεταπτυχιακών τίτλων (εφόσον υπάρχουν)
 5. Για φοιτητέςΒεβαίωση σπουδών.

Η διαδικασία για τους εθελοντές/ριες διοικητικού έργου

 1. Αίτηση – δήλωση συμμετοχής στο ΚΦΑΔ με την οποία δηλώνουν ότι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και εθελοντικώς.
 2. Βιογραφικό σημείωμα.
 3. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας. Για αλλοδαπούς: Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
 4. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου.

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις για τους ωφελούμενους μαθητές/τριες και του εθελοντές/ριες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 15 Μαίου 2023 ηλεκτρονικά στο kfad@dad.gr και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε καθημερινά από 15:00 έως 21:00 στο 210 9840717.

Πηγή

22 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στον Δήμο Ασπροπύργου

Νέος Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια λειτουργεί στον Δήμο Ασπροπύργου. Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου, με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών,  η οποία  θα ωφελήσει άμεσα ανθρώπους που πάσχουν από την νόσο ή έχουν διαταραχές μνήμης αλλά και τις οικογένειές τους.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια Ασπροπύργου, αποτελεί δράση της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου για την Προαγωγή της Υγείας σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Δημιουργία Δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδας» του  Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου  Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Ο  Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί  με γνώμονα όχι μόνο την πρόληψη και τη βοήθεια των ατόμων που πάσχουν από Άνοια, αλλά παράλληλα και την ενίσχυση και  υποστήριξη των οικογενειών ή των ατόμων που βιώνουν στο περιβάλλον τους αυτή την πάθηση.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι  επαγγελματίες που στελεχώνουν τον Σταθμό, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός και Ιατρός – Νευρολόγος  θα πραγματοποιούν: Λήψη του Ιστορικού, Εξέταση Μνήμης,  Νευροψυχολογική Εκτίμηση, Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης, Συμβουλευτική και ψυχοεκπαίδευση φροντιστών και Δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον Συμβουλευτικό Σταθμό καθημερινά 09:00 με 15:00 στην οδό Φυλής 75 ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-5573964 ή στο alz.aspropyrgos@gmail.com .

Πηγή

19 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκίνησαν Οι Αιτήσεις Συμμετοχής Στον «Κοινωνικό Βιολογικό Λαχανόκηπο» Του Δήμου Πετρούπολης

Οι εργασίες για τον «Κοινωνικό Βιολογικό Λαχανόκηπο» του Δήμου Πετρούπολης σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη-Organization Earth και με την υποστήριξη του John S. Latsis Public Benefit Foundation έχουν ήδη ξεκινήσει!

Καλούμε τους δημότες, τους κατοίκους, τους συλλόγους, τους φορείς και τα σχολεία της Πετρούπολης, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, καλλιεργώντας τα δικά τους λαχανικά, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στην ακόλουθη φόρμα: https://forms.gle/95NuaeqJctCYy1zq6

Πηγή

19 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα: Κάλεσμα σε εθελοντές λογιστές για υποβολή φορολογικών δηλώσεων οικονομικά αδύναμων πολιτών

Κάλεσμα σε όσους εθελοντές λογιστές-φοροτεχνικούς επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην κοινωνική δράση, της Δωρεάν Υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων για οικονομικά αδύναμους πολίτες, απευθύνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Σκοπός της δράσης είναι η σύνταξη και υποβολή φορολογικών δηλώσεων από εξειδικευμένους επαγγελματίες για τους δικαιούχους των Κοινωνικών Δομών και δημότες/κατοίκους με χαμηλό εισόδημα  του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Εθελοντές δύνανται να είναι όσοι πολίτες διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή/φοροτεχνικού.

Οι ενδιαφερόμενοι λογιστές – φοροτεχνικοί που ενδιαφέρονται να στηρίξουν την συγκεκριμένη εθελοντική δράση  μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής -Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας 2102532047 (ΕΣΩΤ. 307, 001, 309) και να δηλώσουν (με αίτησή τους) την συμμετοχή τους καθώς και τις ημέρες και τις ώρες που μπορούν να διαθέσουν για την δωρεάν αυτή παροχή των υπηρεσιών τους.

Πηγή

18 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νέα Σμύρνη: Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Νέας Σμύρνης ενημερώνει πώς θα δέχεται εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2023 – 2024, έως την Τετάρτη 31 Μαΐου, καθημερινά 4μ.μ. με 7μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης μας, Κοραή 20, στον 1ο όροφο.

Την Παρασκευή 19 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου, λόγω εκλογών δεν θα γίνονται εγγραφές καθώς τα σχολεία είναι κλειστά. Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση, ερώτηση μπορείτε να καλείτε στο 210 9344748 ή να στέλντε το μήνυμά σας στο kfdns@nessmyrni.gr

Πηγή

18 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος, διοργανώνει Εβδομάδα Πρόληψης της νόσου, από 22 έως 26 Μαΐου 2023, σε συνεργασία με τις παρόχους του ΚΕΠ Υγείας.

Το μελάνωμα, είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος καρκίνου του δέρματος και προέρχεται από τα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που παράγουν την μελανίνη. Τα τελευταία 50 χρόνια, οι περιβαλλοντικές μεταβολές, η αλλαγή του τρόπου ζωής και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αύξησαν σημαντικά τα κρούσματα μελανώματος, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Το 90% των μελανωμάτων όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να θεραπευτούν εάν διαγνωστούν έγκαιρα. Πριν βγεις λοιπόν στον ήλιο, αυτό το καλοκαίρι, έλεγξε το δέρμα σου και τις ελιές σου!

Η εξέταση για δωρεάν έλεγχο σπίλων γίνεται με ραντεβού, στις Δερματολόγους – παρόχους του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας: κα Αλεξάνδρα Οικονόμου,  τηλ. 2665306822 και κα Μαρίνα Σπίροβα, τηλ. 2665028666.

Πηγή

18 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συγκέντρωση γάλακτος μακράς διαρκείας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, Δριστάς Στέφανος και τα Στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος, καλούν όλους τους πολίτες να ενισχύσουν το έργο του, προσφέροντας γάλα μακράς διαρκείας, το οποίο θα διατεθεί σε ωφελούμενες οικογένειες της δομής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (World Milk Day) εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου, προκειμένου να αναδείξει την τεράστια αξία του γάλακτος στην υγεία, την ανάπτυξη και την περαιτέρω εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού παγκοσμίως.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ και η σχετική εκδήλωση καθιερώθηκε το 2001.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 08:00 – 16:00 (Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2333053071-2) και στα καλάθια που είναι τοποθετημένα στα super market – DISCOUNT – ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΠΙΤΣΙΑΣ – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ .

Υπενθυμίζεται πως το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», άξονας προτεραιότητας: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).

Πηγή

16 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στον Δήμο Σαρωνικού

Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων διοργανώνουν εξετάσεις οστεοπόρωσης με παράλληλη ενημέρωση για τη νόσο, τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στις Κοινωνικές Δομές Αναβύσσου.

Πρόκειται για σημαντική δράση με κύριο στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας ασθένειας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα γίνουν:

– Την Δευτέρα 22 Μαΐου, ώρες: 10:30 – 13.30, στο κτίριο των Κοινωνικών Δομών Αναβύσσου Ζαΐμη και 25 ης Μαρτίου υπό την ιατρική επίβλεψη της Ενδοκρινολόγου κας. Αθηνάς Ασημακοπούλου.

– Η μέτρηση αφορά κυρίως γυναίκες στην εμμηνόπαυση ή με άλλους παράγοντες κινδύνου καθώς και άντρες άνω των 65 ετών

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στα τηλέφωνα: 22910-37316-36327 Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 7:30-14:00 (Σοφία Δεμενεοπούλου, νοσηλεύτρια).

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας-Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής, Ηλίας Πατσιαούρας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στις ενδιαφερόμενες και στους ενδιαφερόμενους, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της προληπτικής εξέτασης:

«Η οστεοπόρωση είναι μια σοβαρή νόσος που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στη ζωή του ασθενούς, αν δεν αντιμετωπισθεί με τη δέουσα προσοχή. Εμείς στις Κοινωνικές Δομές αναγνωρίζοντας την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης προσπαθούμε να διευκολύνουμε όσες και όσους επιθυμούν να εξεταστούν και να ενημερωθούν σχετικά με το πώς θα μειώσουν τις πιθανότητας να νοσήσουν. Καλούμε λοιπόν τις συνδημότισσες και τους συνδημότες να έρθουν κοντά μας να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες σχετικά με τρόπους αποφυγής μιας πραγματικά επικίνδυνης νόσου».

– Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Αν σημειωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για ραντεβού, η δράση θα επαναληφθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

16 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χανιά: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνει ότι ξεκινάει, από τη Δευτέρα 15-05-2023 έως και την Παρασκευή 27-05-2023, η υποβολή των δικαιολογητικών των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου για το έτος 2023.

Όσοι είναι οικονομικά αδύνατοι και επιθυμούν να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Χανίων (Ηρώων Πολυτεχνείου 11 – Χανιά), μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και κατά τις ώρες 09:00 έως 13:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι αιτούντες να μην έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα άλλου Κοινωνικού Παντοπωλείου του Νομού Χανίων (ελέγχεται αυτοδίκαια από την Υπηρεσία) και να μην συμμετέχουν σε άλλο πρόγραμμα διανομής τροφίμων (π.χ. ΤΕΒΑ), ούτε να λαμβάνουν Κ.Ε.Α. Για περισσότερες πληροφορίες και τηλεφωνικά ραντεβού επικοινωνείτε στα τηλέφωνα : 28213-44227, 28213-44226.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

16 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νεμέα: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος και ενημέρωση για την οστεοπόρωση

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Νεμέας και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργανώνουν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της. Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας.

Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα γίνουν: 

 • Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου  και ώρες 10:30-13:30, υπό την ιατρική επίβλεψη του κου Κουτούζου Κωνσταντίνου, Χειρ. Ορθοπεδικού.
 •  
 • Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού επικοινωνήστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2746 360 106 & 118 και ώρες 09.00-13.00 κατά τις εργάσιμες μέρες.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Πηγή

14 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κορυδαλλός: Δωρεάν Γυναικολογικός Έλεγχος

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νίκαιας, θα διενεργήσει την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 δωρεάν Γυναικολογικό έλεγχο που θα περιλαμβάνει κλινική εξέταση (ψηλάφιση) μαστού και λήψη ΤΕΣΤ ΠΑΠ, στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα .

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος, εντάσσεται στον τακτικό διμηνιαίο προγραμματισμό του Δήμου Κορυδαλλού για την πρόληψη των γυναικολογικών καρκίνων.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν για δήλωση συμμετοχής και ραντεβού με το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής, στο 213 2129316-314-312.

Πηγή

14 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πεντέλη: 10ήμερο Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τον καρκίνο μαστού

Το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πεντέλης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Γενικό Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο», διοργανώνουν 10ήμερο προληπτικού ελέγχου για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας και τον Καρκίνο του Μαστού, από 16 έως 25 Μαΐου 2023. 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο ιατρείο του Α΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων (Αγίων Σαράντα 2 και 28ηςΟκτωβρίου, Μελίσσια) καθώς και στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου και θα περιλαμβάνει τα εξής:

 • Δωρεάν Τέστ ΠΑΠ από το γυναικολόγο του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Πεντέλης, Φάνη Κατερινάκη την Τρίτη 16 & Πέμπτη 18 Μαΐου 2023
 • Δωρεάν Μαστογραφίες με τον κινητό μαστογράφο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 και ώρες 00-17.00 στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια (με την ευγενική χορηγία και της εταιρίας Leriva)
 • Εκδήλωση ενημέρωσης από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», σχετικά με τον Καρκίνο του Μαστού και τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, στις 11:00 π.μ. στο Α’ ΚΑΠΗ Μελισσίων (Αγίων Σαράντα 2 και 28ηςΟκτωβρίου, Μελίσσια).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στις παραπάνω δράσεις είναι ο προγραμματισμός ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Για ραντεβού:

Ηλεκτρονικά μέσω της Ιστοσελίδας του Δήμου Πεντέλης στον παρακάτω σύνδεσμο: https://penteli.gov.gr/dwrean_ejetash_mastografias_kai_pap/

Τηλεφωνικά: 210 8100884, ώρες 08.00-15.00.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή

14 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάλεσμα εκπαιδευτικών απευθύνει το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ένωσης Γονέων Δήμου Βέροιας

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βέροιας που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας θα λειτουργήσει για ακόμη μία χρονιά παρέχοντας δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές/τριες Β΄& Γ΄ Λυκείου.

Σκοπός του είναι η δημιουργία και παροχή ίσων ευκαιριών σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Στην προσπάθεια αυτή σημαντική στήριξη αποτελεί και η συνδρομή Εθελοντών Εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ), που με την προσφορά τους δείχνουν έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία και αλληλεγγύη, η δε προσφορά είναι πολύτιμη και καθοριστική για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βέροιας προσκαλεί όσους εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος 2023-2024 να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6937458228 (Σοφία Καλτσίδου), email: enosigoneon.dv@gmail.com & kaltsof@gmail.com

Πηγή

9 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

Τα Δημοτικά Ιατρεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος στις 5 Μαΐου, παρέχουν δωρεάν εξετάσεις με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων (Καραϊσκάκη 4 Τριανδρία) από Δερματολόγο κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 9 Μαΐου 2023 έως 30 Μαΐου 2023 μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στα τηλέφωνα 2313318644 και 2313318643.

Η υπηρεσία παρέχεται σε κατοίκους/δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή

9 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κηφισιά: Δωρεάν επιτόπιο τεστ ακοής

Η  Πρόεδρος της «Κοινωνικής Μέριμνας» Ν.Π.Δ.Δ.  του Δήμου Κηφισιάς Κατερίνα Καραλή  προσκαλεί  τους δημότες  Κηφισιάς να συμμετέχουν δωρεάν σε ακουολογικό έλεγχο, που θα  διεξαχθεί  σε συνεργασία με την εταιρεία  EARTONSERVICES   την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   12  ΜΑΪΟΥ  2023  από τις  10:00-18:30  στο Δημοτικό Πολυϊατρείο « Διονύσιος  Βαρελάς» στη Μ. Αντύπα  3 Κηφισιά.

 Η   αντιμετώπιση  της  βαρηκοϊας  δεν είναι  μόνο θέμα  ακοής  αλλά  και  ποιότητα  ζωής  & υγείας  συνολικά.

 Δηλώστε  συμμετοχή στο  τηλέφωνο :  2108012632  καθημερινά  9:00-18:00

Πηγή

9 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξετάσεις πελματογραφήματος από τον Δήμο Αχαρνών

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πετάκος και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών σε συνεργασία με την εταιρεία Pelma Analysis, πρόκειται να διοργανώσουν δράση που αφορά δωρεάν εξετάσεις πελματογραφήματος από εξειδικευμένους επιστήμονες, στα πλαίσια της πρόληψης μέσω της σωστής βάδισης.

Το πελματογράφημα είναι μια εξέταση των κάτω άκρων, μέθοδος ανώδυνη, χωρίς ακτινοβολία, μέσω της οποίας μπορούμε να διαγνώσουμε ανατομικές παραμορφώσεις όχι μόνο των κάτω άκρων αλλά και συνολικά του σκελετού μας.

Οι εξετάσεις εκτός από μαθητές απευθύνονται επίσης σε άτομα κάθε ηλικίας και θα πραγματοποιηθούν στον ισόγειο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα), από 10 Μαϊου έως και 16 Μαϊου 2023 από τις 12.00π.μ. έως τις 20.00μ.μ. αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού.

Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα. Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα: 2132123106 κος Θεόδωρος Δημητρακόπουλος και 2132123130 κα Φανή Κουμπούρη.

Πηγή
 

9 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Τεστ ΠΑΠ την Τρίτη 9 Μαΐου και την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στο Α ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων

Την Τρίτη 9 Μαΐου και την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 και ώρες 9.30-12.00 θα πραγματοποιούνται τεστ ΠΑΠ στο Α’ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, αφού πρώτα οι ενδιαφερόμενοι κλείσουν ραντεβού στα τηλέφωνα 213-2039936 και 213-2039925.

Πηγή

8 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας Από Το ΚΕΠ Υγείας Του Δήμου Πετρούπολης

 Ο Δήμος Πετρούπολης, μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, θα πραγματοποιήσει Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και έγκυρης ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, που εστιάζει στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρόληψης και της επιτυχούς αντιμετώπισής της.

Η κοινωνική αυτή πρωτοβουλία απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα διεξαχθούν στο «ΚΕΠ Υγείας» του Δήμου Πετρούπολης, επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη (πλησίον Α΄ ΚΑΠΗ)κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, κατά τις ώρες 10:30 – 13:30, υπό την ιατρική επίβλεψη του Ενδοκρινολόγου κ. Χαράλαμπου Μασούρα.

Για αιτήσεις & πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή), στο τηλέφωνο: 210 5062522, κατά τις ώρες 09.00 – 13.30. 

 • Επισημαίνεται ότι για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους, να παρακολουθούν θέματα υγείας, ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Πηγή

8 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στον Δήμο Ιλίου

Ο Δήμος Ιλίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, πραγματοποιεί Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, στο Δημαρχείο Ιλίου, από τις 10:30 έως 13:30, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας με κύριο στόχο την ενημέρωση για την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου την Παρασκευή  05.05.2023 στο τηλέφωνο 2132030011, ώρες 09:00 – 14:00.

Πηγή

4 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Γαλάτσι: Πρόσκληση για συμμετοχή στο τοπικό δίκτυο αλληλεγγύης

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και ανάπτυξης, προσκαλούν τους πολίτες του Δήμου μας, να συμμετάσχουν εθελοντικά στον εμπλουτισμό του Τοπικού Δικτύου Αλληλεγγύης. Σκοπός είναι η ενσωμάτωση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, η ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το Τοπικό Δίκτυο Αλληλεγγύης οργανώνεται σε τομείς ως εξής:

Τομέας «Κοινωνικής Αλληλεγγύης», ο οποίος αφορά  προγράμματα όπως: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο, Ιματιοθήκη. Οι εθελοντές πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δράσεις τις οποίες διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία, σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης, κινητοποίησης και ενημέρωσης πολιτών, καθώς και στη διανομή συσσιτίου, ιματίων και τροφίμων σε ωφελούμενους συμπολίτες μας.

Τομέας «Εξειδικευμένων Επιστημόνων», ο οποίος αφορά: Ιατρούς, Ψυχολόγους, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Κοινωνιολόγους, Διατροφολόγους κλπ, οι οποίοι θα μπορούν να προσφέρουν  εθελοντική υπηρεσία σε πολίτες του Δήμου μας, με στόχο την υποστήριξη και αποκατάσταση είτε σε ατομικό, είτε σε ομαδικό επίπεδο (για παράδειγμα: ομάδες εκπαίδευσης και ενημέρωσης).

Τομέας «Υγείας», ο οποίος αφορά: Ιατρεία, Οδοντιατρεία, Φυσικοθεραπευτήρια, Διαγνωστικά Κέντρα, Γραφεία Ψυχολόγων, Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα κλπ, τα οποία θα δύνανται  να προσφέρουν δωρεάν θεραπείες, αιματολογικές εξετάσεις σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους του Δήμου μας.

Τομέας «Επιχειρήσεων», ο οποίος αφορά εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης και τροφίμων, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, κομμωτήρια, καταστήματα ψυχαγωγίας, καθώς και όποιον άλλον επαγγελματία μπορεί και θέλει να προσφέρει οποιαδήποτε παροχή σε οικονομικά ευάλωτους  κατοίκους του Δήμου μας. Ο επιχειρηματίας – εθελοντής θα καθορίσει συγκεκριμένο αριθμό παροχών μηνιαίως, είτε δίνοντας έκπτωση, είτε προσφέροντας δωρεάν είδη.

Τομέας «Παιδείας», ο οποίος αφορά: φροντιστήρια, κέντρα μελέτης, κέντρα ειδικής μάθησης ή και μεμονωμένους εκπαιδευτικούς. Οι εθελοντές θα μπορούν να προσφέρουν είτε δωρεάν μαθήματα, είτε με έκπτωση (με συγκεκριμένο αριθμό παροχών μηνιαίως, τον οποίο θα καθορίσουν οι ίδιοι).

Τομέας «Ενεργών Ομάδων Πολιτών & Συλλόγων», ο οποίος αφορά: αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι θα μπορούν να εντάξουν στις ομάδες και στις δράσεις  τους άτομα με οικονομικές δυσκολίες.

Κάθε συνεισφορά και βοήθεια θα είναι πολύτιμη.

Κατόπιν της όποιας προσφοράς – συμμετοχής θα συνάπτεται από τον Δήμο μας συμφωνητικό συνεργασίας με κάθε εθελοντή – επιχειρηματία και θα δίδεται ειδικό αυτοκόλλητο συμμετοχής του στο Τοπικό Δίκτυο Αλληλεγγύης.

Κάθε προσφορά – συμμετοχή  θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τμήμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης & Ανάπτυξης στο τηλέφωνο: 2102222011

Πηγή

4 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση σε δημότες του Περιστερίου

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, διοργανώνουν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση.

Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα γίνουν την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (στάση Μετρό «Περιστέρι») και ώρες 10:30-13:30, υπό την ιατρική επίβλεψη του κ. Μυριοκεφαλιτάκη Εμμανουήλ, Χειρουργού Ορθοπεδικού και την εποπτεία του Αντιδημάρχου Υγείας, Καρδιολόγου Γεωργίου Μπεκιάρη. 

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στα τηλέφωνα 2105783266.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Πηγή

3 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λευκάδας

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών – Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λευκάδας, ότι η υποβολή των αιτήσεων ένταξης και επανένταξης  για το β΄ εξάμηνο του  2023, θα  ξεκινήσει την Τρίτη 2/5  και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31/5.

          Τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τα δικαιολογητικά θα είναι διαθέσιμα  στην ιστοσελίδα του Δήμου και στην υπηρεσία.

             Η κατάθεση των αιτήσεων θα πραγματοποιείται με τους εξής τρόπους:

 • Με απευθείας κατάθεση στο πρωτόκολλο του Δήμου Λευκάδας,
 • Με απευθείας κατάθεση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο,
 • Ηλεκτρονικά στο email: koinonikopantopolio@lefkada.gov.gr

           Πληροφορίες στα τηλ.2645360607-2645360534.

Πηγή, αιτήσεις και δικαιολογητικά

2 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγώνας μπάσκετ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Η Αθλητική Ένωση Ατσιποπούλου-Πρινέ στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης της Περιφέρειας Κρήτης για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού με τίτλο «είναι στο χέρι μου», διοργανώνει φιλικό αγώνα μεταξύ της ομάδας παλαιμάχων γυναικών Ρεθύμνου και της ομάδας παλαιμάχων Σ.Β.Ε.Κ.Η. γυναικών.

Ο αγώνας που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ρεθύμνης και της ΕΚΑΣΚ, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου και ώρα 18:30 στο γήπεδο μπάσκετ του γυμνασίου Ατσιποπούλου.

Κατά τη διάρκεια αθλητικής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από την κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή

1 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Κρήτης: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό φροντιστήριο

Στις 2 Μαΐου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή μαθητών και εθελοντών καθηγητών στα θερινά τμήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι για τους μαθητές: πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης , εκκαθαριστικό, φωτοτυπία ταυτότητας και η σχετική αίτηση και για τους καθηγητές: τίτλος σπουδών  ή βεβαίωση σπουδών αν πρόκειται για φοιτητές , ταυτότητα , ένα μικρό βιογραφικό και η σχετική αίτηση. Για την συμμετοχή στο μάθημα ελληνικής ως ξένης ,χρειάζεται άδεια παραμονής και ταυτότητα .

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου. Τα θερινά τμήματα θα αφορούν στην προετοιμασία των μαθητών Β΄ και Γ΄ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ σε μαθήματα προσανατολισμού και ειδικότητας αντιστοίχως , ενώ θα συνεχιστεί για τους πρόσφυγες και το μάθημα της ελληνικής γλώσσας.

Τα μαθήματα  θα γίνονται δια ζώσης στο 7ο ΓΕΛ στα Καμίνια  , ή και διαδικτυακά.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στο τηλέφωνο: 6982521325 (Βαγγέλης Κουτουμάνος – Συντονιστής Κοινωνικού Φροντιστηρίου).

Πηγή

1 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό: Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία

Η Διεύθυνση Κοινωνικής  Πολιτικής και το  Γραφείο Προαγωγής Υγείας  του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», συνεχίζουν να υλοποιούν επιτυχώς το πρόγραμμα Δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας.

Τη Δευτέρα 8 Μαϊου  2023 μία ακόμα ομάδα 15 γυναικών , που κατοικούν στον Δήμο μας και πληρούν τις προϋποθέσεις,  θα επισκεφτούν τον ειδικό ψηφιακό μαστογράφο του παραρτήματος του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγ. Ανάργυροι», Σύλλογος Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου (Τύρινθος 2 Άνω Πατήσια).

-Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος αφορά άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες ηλικίας 40-69 ετών καθώς και γυναίκες με ατομικό εισόδημα μικρότερο από 6.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

-Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας : 213 2039925 & 213 2039922

Πηγή

28 Απριλίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δράσεις του ΚΕΠ Υγείας Διονύσου: Τεστ ΠΑΠ, Ενημέρωση για Σκολίωση και Μετρήσεις Σακχάρου & Αρτηριακής Πίεσης

Η Αντιδημαρχία Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού σε συνεργασία με τα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Διονύσου προγραμματίζουν εντός του Μαΐου 2023  τις ακόλουθες δράσεις

ΔΩΡΕΑΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΑΠ

Στις 3, 8 και 10 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος και ΤΕΣΤ ΠΑΠ από τον γυναικολόγο κ. Εμμανουήλ Κοντιζά στο χώρο του Δημοτικού Πολυϊατρείου του Δήμου (Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28). Τα ραντεβού θα γίνουν πρωινές ώρες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΛΙΩΣΗ

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί δράση από τις 13:00 μ.μ. μέχρι τις 17:00 μ.μ., με θέμα την αξιολόγηση και ενημέρωση για την σκολίωση σε μαθητές και μαθήτριες από την κ. Εύη Πατσιά – Θεραπεύτρια Αποκατάστασης κίνησης. Η δράση θα λάβει χώρα στο χώρο του Δημοτικού Πολυϊατρείου του Δήμου Διονύσου (Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28).

ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ  ΚΑΙ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί μέτρηση σακχάρου αίματος και αρτηριακής πίεσης στο χώρο της Λαϊκής αγοράς (Άγιος Στέφανος), καθώς κι ενημέρωση για το πρόγραμμα του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου.

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023  στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί μέτρηση σακχάρου αίματος και αρτηριακής πίεσης στο χώρο του Δημοτικού Πολυϊατρείου του Δήμου (Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28).

Για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε καθημερινά στο τηλέφωνο 210-6217830.

Πηγή

27 Απριλίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments