organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν μαθήματα σκάκι στον Δήμο Ασπροπύργου

Το Τμήμα Αθλητικών Δραστηριοτήτων του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Ασπροπύργου σε συνεργασία με τον σκακιστικό όμιλο «ΦΛΟΓΑ» καλούν, τους μικρούς φίλους της πόλης, από 6 έως 12 ετών να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν μαθήματα σκάκι υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού, τις απογευματινές ώρες σε Σχολεία του Δήμου.

Το σκάκι, ένα από τα αρχαιότερα παιχνίδια του κόσμου συμβάλει στην ανάπτυξη της νοημοσύνης, της δημιουργικότητας, της ικανότητας για σχεδιασμό και λήψη αποφάσεων, βελτιώνει τη μνήμη, την ικανότητα μελέτης, τη συγκέντρωση, βοηθά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και προλαμβάνει τη νόσο του Αλτσχάϊμερ.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά από τις 08:00-16:00 στο γραφείο του Τμήματος Αθλητικών Δραστηριοτήτων του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η, στο κτίριο του Α΄ΚΑΠΗ, στον 2ο όροφο.

Πηγή

Νοέμβριος 16th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νέας Φιλαδέλφεια: Δωρεάν μαθήματα σχεδιασμού και δημιουργίας ιστοσελίδων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μωϋσιάδη διοργανώνει δωρεάν μαθήματα σχεδιασμού και δημιουργίας ιστοσελίδων για αρχάριους.

Η δράση απευθύνεται στους δημότες-κατοίκους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και είναι απαραίτητη η κατοχή φορητού Η/Υ (laptop). Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές με τη φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων στη βιβλιοθήκη. Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Ν. Τρυπιά 45 (Πνευματικό Κέντρο), 143 41 Νέα Φιλαδέλφεια
Τηλ.: 210-2582466, 210-2585773, 210-2525634
e-mail: library@dimosfx.gr
Facebook

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή: 08:00 – 16:00
Τετάρτη, Πέμπτη: 09:00 – 20:00

Πηγή

Νοέμβριος 16th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εμβολιασμοί και μέτρησης αρτηριακής πίεσης και σακχάρου από το Κοινωνικό Ιατρείο Μαρκοπούλου

Νέες δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας, για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της περιοχής, ανακοίνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο, που συμπληρώνει με επιτυχία ένα χρόνο λειτουργίας του. Οι δράσεις αφορούν σε δωρεάν εμβολιασμούς ενέσιμες ενδομυϊκές αγωγές στους πολίτες [εφόσον προσκομίσουν συνταγή ιατρού (όπου κρίνεται), τη φαρμακευτική ουσία και το απαραίτητο υλικό] καθώς επίσης και τον δωρεάν έλεγχο αρτηριακής πιέσεως και σακχάρου.

Οι συγκεκριμένες δράσεις, θα γίνουν στον χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου μας (Χ. Μεθενίτη 7, Μαρκόπουλο) και θα πραγματοποιούνται από επαγγελματία Νοσηλεύτρια, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Φαρμακοποιό της Δομής, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 9:00 π.μ.- 12:00 μ..

Για την ένταξη και την εξυπηρέτησή τους , από το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, στο τηλ. 22990-20176 και 20149, ώστε το προσωπικό του Κοινωνικού Φαρμακείου, να τους ενημερώσει εκτενώς για τη διαδικασία.

Πηγή

Νοέμβριος 15th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ενημερώνουν τους δημότες ότι στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης από τις κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 16-11-2018 έως τη Παρασκευή 23-11-2018 στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου οι παρακάτω εξετάσεις:

Α) Μαστογραφία (πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο 40 έως 60 ετών), κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6940306978
Β) Μέτρηση οστικής μάζας (έλεγχος για οστεοπόρωση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε άνδρες άνω των 60 ετών), κατόπιν ραντεβού στο τηλ.6940306978
Γ) Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση για καπνιστές/στριες άνω των 40 ετών), κατόπιν ραντεβού στο τηλ.6940306978
Δ) Βιοχημικές εξετάσεις, κατόπιν ραντεβού στο τηλ.6940306978

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού από Δευτέρα έως και Παρασκευή (εκτός αργιών) κατά τις ώρες 09.00 έως 13.00.

Πηγή

Νοέμβριος 15th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λήμνος: Δωρεάν μέτρηση σακχάρου και ενημέρωση για το διαβήτη

Δωρεάν μέτρηση σακχάρου του αίματος, συνδιοργανώνουν αύριο Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, οι Κοινωνικές Δομές Δήμου Λήμνου, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο Λήμνου και την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ), στo πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη. Παράλληλα θα διατίθεται έντυπο ενημερωτικό υλικό προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 έως τις 20:00 στην είσοδο της Βιβλιοθήκης στην αγορά της Μύρινας (Π.Κυδά 95).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιείται εθελοντική συλλογή φαρμάκων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Υπεύθυνη ιατρός της εκδήλωσης θα είναι η Αγγελική Βουτσά, παθολόγος-διαβητολόγος η οποία θα πραγματοποιήσει εθελοντικά τις μετρήσεις.

Πηγή

Νοέμβριος 14th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Περιστέρι: Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες

Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Oι Άγιοι Ανάργυροι» παρέχει την δυνατότητα σε άπορες, ανασφάλιστες και χαμηλό εισόδημα γυναίκες να κάνουν την εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας.

Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Περιστερίου, με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα Υγείας – Καρδιολόγου Γιώργου Μπεκιάρη εξασφάλισε μία ακόμη πολύτιμη ημερομηνία εξέτασης για γυναίκες άπορες και ανασφάλιστες, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου .

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, στο τηλέφωνο 210-5783266 , ώρες 8:00-14:00 έως την Δευτέρα 26/11/2018.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες που είναι ηλικίας 40 έως 69 ετών, ανασφάλιστες ή ασφαλισμένες με χαμηλό εισόδημα (έως 6.000 ευρώ ατομικό ή έως 12.000 ευρώ οικογενειακό).

Προσοχή: το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη ή έχουν εμφανίσει στο παρελθόν καρκίνο του μαστού.

Πηγή

Νοέμβριος 14th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν τεστ Παπ κάθε Πέμπτη στα Δημοτικά Ιατρεία Αγ. Παρασκευής

Τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν Τεστ Παπ, στα Δημοτικά Ιατρεία, κάθε Πέμπτη, παρέχει στις γυναίκες της πόλης ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο των προγραμμάτων και των δράσεων πρόληψης και υγείας που υλοποιεί.

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα:

210 6000998-1ο Δημοτικό Ιατρείο (Χίου & Σωτήρος 2 , Κοντόπευκο) και
210 6547700-2ο Δημοτικό Ιατρείο ( Χειμάρρας 22, Τσακός).

Πηγή

Νοέμβριος 13th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μοσχάτο-Ταύρος: Δωρεάν μαθήματα αγγλικών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στο πλαίσιο της στήριξης των ευπαθών κοινωνικών του ομάδων αποδέχθηκε την προσφορά του Ακαδημαϊκού Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας “Applied Language Studies House” στο Μοσχάτο, προκειμένου να δοθούν υποτροφίες δωρεάν παρακολούθησης των μαθημάτων εκμάθησης αγγλικής γλώσσας για τους συμμετέχοντες στα προγράμματα της Κοινωνικής τουΥπηρεσίας.

Οι υποτροφίες αφορούν μαθητές όλων των ηλικιών, καθώς και ενήλικες που επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικού γνώσης της Αγγλικής. Οι μαθητές που θα αποκτήσουν τις υποτροφίες πρέπει να είναι ενταγμένοι στα προγράμματα της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ίδρυμα “Applied Language Studies House” στο τηλέφωνο 2104821351 και ώρες 11.00-19.00 για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Στην προσπάθεια να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών των οικογενειών και των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, αποδεχθήκαμε την προσφορά του Ακαδημαϊκού Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας “Applied Language Studies House” για δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων εκμάθησης της αγγλικής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον υπεύθυνο του Κέντρου, κ. Πασχάλη Χλιάρα, για την κίνηση αυτής της αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας».

Πηγή

Νοέμβριος 13th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αιτήσεις για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο του Δ. Χαλκηδόνος

Ξεκινούν οι αιτήσεις για εγγραφή στο κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Χαλκηδόνος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 12/11/2018 έως 23/11/2018 και ώρες από 08:00 έως 15:00, στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην διεύθυνση Πλατεία Μεταξά Ιωάννου 39 (κτήριο ΔΕΥΑΧ) Άγιος Αθανάσιος ή στον χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου, Τέρμα Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Χαλκηδόνος) Χαλκηδόνα. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό πρόσωπο.

Δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα και δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παρακάτω προυποθέσεις:

1) Να είναι κάτοικοι του Δήμου Χαλκηδόνος
2) Να ανήκουν στις ομάδες στόχου:
– Ευρισκόμενοι σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενοι από φτώχεια (βάση της οικονομικής κατάστασης -ετήσιο εισόδημα)

Οικονομική κατάσταση :
– 1ος ενήλικας 4500 ευρώ
– 2ος ενήλικας 2250
– Μέλη /παιδιά 14 ετών και άνω 2250/άτομο
– Μέλη/παιδιά 13 ετών και κάτω 1350/άτομο
– Δικαιούχοι / αιτούντες διεθνούς προστασίας

Δικαιολογητικά:
1) Αίτηση συμμετοχής (συμπληρώνεται στις δομές)
2) Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (διπλής όψεως) ή φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδεια παραμονής σε ισχύ ή φωτοαντίγραφο άδειας διαμονής ( για δικαιούχους / αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή φωτοαντίγραφο δελτίου αιτούντος διεθνή προστασία ( για δικαιούχους /αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή φωτοαντίγραφο δελτίου αιτήσαντος άσυλο (για δικαιούχους /αιτούντες διεθνούς προστασίας).
3) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
4) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Επιπλέον για προστατευόμενα τέκνα:
α) Για άγαμα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών: * πιστοποιητικό φοίτησης σε σχολές ή σχολεία ή ΙΕΚ ή ΚΕΚ ή βεβαίωση ανεργίας στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή βεβαίωση του αρμόδιου στρατολογικού γραφείου ότι υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία
* Εκκαθαριστικό σημείωμα στην περίπτωση που το τέκνο δεν υποβάλλει εκκαθαριστική δήλωση προσκομίζεται το εκκαθαριστικό σημείωμα του υποψηφίου από το οποίο να προκύπτει τυχόν προσωπικό ετήσιο εισόδημα του τέκνου.
β) Για άγαμα ή διαζευγμένα ή σε χηρεία τέκνα, ανεξαρτήτως ηλικίας , με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%
* πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του τέκνου ( εφόσον είναι διαζευγμένο ή σε χηρεία)
* πιστοποιητικό από αρμόδιο φορέα με το οποίο να βεβαιώνεται το ακριβές ποσοστό αναπηρίας
* εκτύπωση οποιαδήποτε άλλη βεβαίωση αρμόδιας προς τούτο αρχής από την οποία να διαπιστώνεται το ποσό των πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας του τέκνου.
5) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου φορολογικού έτους.
6)Βεβαίωση Δήμου περί ένταξης ή μη στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες- διευκρινήσεις
Τηλ επικοινωνίας: 2391330223
e-mail : koin.pantopoleiochalkidonos@gmail.com, koinonikofarmakeiohalkidonas@gmail.com

Πηγή

Νοέμβριος 12th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού στον δήμο Ν. Προποντίδας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας στα πλαίσια δράσεων “προληπτικής ιατρικής” σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό ¨Θεαγένειο¨ Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης παρέχει τη δυνατότητα σε γυναίκες ηλικίας 40 – 65 ετών να ελεγχθούν δωρεάν προληπτικά, με ψηλάφηση και μαστογραφία.

Υπεύθυνη του προγράμματος η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μηκέ Χριστίνα με την οποία οι ενδιαφερόμενες μπορούν να έρθουν σε επαφή τις κάτωθι ημέρες και ώρες:

12 και 13 Νοεμβρίου Κοινοτικό Κατάστημα Λακκώματος
14 και 15 Νοεμβρίου Κοινοτικό Κατάστημα Ν. Γωνιάς
19 και 20 Νοεμβρίου Κοινοτικό Κατάστημα Αγίου Παύλου
21 και 22 Νοεμβρίου Κοινοτικό Κατάστημα Ν. Ηράκλειας
26 και 27 Νοεμβρίου Κοινοτικό Κατάστημα Ν. Σιλάτων
28 και 29 Νοεμβρίου Κοινοτικό Κατάστημα Ν. Καλλικράτειας.

Ώρες: από 18:00 έως 20:00 τις παραπάνω ημέρες, στα κατά τόπους Κοινοτικά καταστήματα.

Πηγή

Νοέμβριος 12th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα: Εκδήλωση και δωρεάν προληπτικός έλεγχος για διαβήτη

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας και με αφορμή την Παγκόσμιας Ημέρα κατά του Διαβήτη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προληπτικής Ιατρικής, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης και διαχείριση» την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 ,18.00 στο ΠΠΙΕΔ,Δεκελείας 152 & Ατταλείας 1.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από τον Δρ. Ανδρέα Γ. Καλλιακμάνη, Συντονιστή & Διευθυντή Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής και την Άννα Κολώνια, Διαβητολόγο-Διευθύντρια στη Β΄ Παθολογική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις: σακχάρου, χοληστερίνης και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης. Πληροφορίες στο τηλ. 2102532037.

Πηγή

Νοέμβριος 9th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κορυδαλλός: Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες

Συνεχίζεται και το 2018-2019 η επιτυχημένη δράση του Δήμου Κορυδαλλού «Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες» την ερχόμενη Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 09:00 – 14:30, για την αγορά προϊόντων απ’ ευθείας από τους παραγωγούς. Η πρώτη αλλαγή αφορά στον χώρο, αφού στο εξής μεταφέρεται από το Δημοτικό Παρκινγκ, στο πάρκο του Δημαρχείου, Γρ. Λαμπράκη 240.

Επίσης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , η οργάνωση και λειτουργία της ανατέθηκε στην εθελοντική οργάνωση «Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού» σε συνεργασία με τον Δήμο και το τμήμα Έρευνας, Τοπικής Ανάπτυξης & Προγραμματισμού.

Η «Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού» είναι σωματείο με στόχο την κοινωνική προσφορά μέσω της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών. Πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος, σήμερα ο Σταύρος Κασιμάτης, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο εκπροσωπούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Σκοπός του είναι η στήριξη και συμπαράσταση στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της πόλης.

Πηγή και κατάλογος προϊόντων

Νοέμβριος 9th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κίνηση Αλληλεγγύης Πατησίων: Αγορά αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες

Από την ανακοίνωσή τους:

Ξεκινάμε την καινούργια σεζόν με το πρώτο παζάρι την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στο Πάρκο Δρακόπουλου, όπως πάντα, Πατησίων 356-358. Και κάθε μήνα θα διοργανώνουμε μια αγορά αλληλεγγύης, έχοντας πάρει την άδεια του δήμου της Αθήνας, γιατί το όπλο των ανθρώπων είναι η αλληλεγγύη. Σας περιμένουμε όλους.

Όπως πάντα μαγειρεύει κάθε φορά και μοιράζει Δωρεάν Φαγητό για όλους η Κοινωνική Κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος» στα Πατήσια. Ακόμα συγκεντρώνουμε φάρμακα για το Φαρμακείο Αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Ιατρείο, αλλά και τρόφιμα, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής.

Δεν είναι ένα απλό παζάρι, είναι μια Γιορτή Αλληλεγγύης, ΠΑΝΤΑ.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Νοέμβριος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άλμα Ζωής: Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Δωρεάν Κλινικού Ελέγχου Μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ) πραγματοποιεί το Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Κλινικής Εξέτασης μαστού για νέες γυναίκες 20-39 ετών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες 20-39 ετών και περιλαμβάνει Δωρεάν Κλινικό Έλεγχο μαστού από χειρουργούς της ΕΧΕΜ και εφόσον κριθεί απαραίτητο από τους ειδικούς, παραπομπή για δωρεάν εξετάσεις (Μαστογραφία, Υπέρηχο μαστού ή πιο εξειδικευμένες εξετάσεις) σε διαγνωστικά κέντρα.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες 20-39 ετών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, να έρθουν σε επαφή με ειδικούς γιατρούς μαστού που θα τις ενημερώσουν για την υγεία του μαστού τους, να εξοικειωθούν οι νεότερες γυναίκες με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης μαστού και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις ανάλογα με τις συστάσεις των ειδικών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται για 2 εβδομάδες, από Δευτέρα 12 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο (Σόλωνος 78, Αθήνα).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν για ραντεβού, 10πμ -1μμ, στη γραμματεία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» : 210 88 15 444.

Δωρεάν Κλινικός Έλεγχος μαστού για γυναίκες 20-39 ετών σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη την ίδια χρονική περίοδο με διοργάνωση από τους τοπικούς Συλλόγους «Άλμα Ζωής» στις αντίστοιχες πόλεις.

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας (Πάτρα):
Διάρκεια προγράμματος: 12-23 Νοεμβρίου 2018
Τηλέφωνο για ραντεβού: 2610 222 274

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη):
Διάρκεια προγράμματος: 12-15 Νοεμβρίου 2018
Τόπος πραγματοποίησης εξετάσεων: Λευκός Πύργος, Κινητή Μονάδα Μαστογράφου του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο».
Τηλέφωνο για ραντεβού: 2310 285 181

Το πρόγραμμα Ενημέρωσης και Κλινικού ελέγχου μαστού γυναικών 20-39 ετών υλοποιείται από τα καθαρά έσοδα του συμβολικού αγώνα δρόμου και περίπατου Greece Race for the Cure®, με την ευγενική υποστήριξη των δημητριακών FITNESS® της Nestlé.

Πηγή

Νοέμβριος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καρδίτσα: Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Φροντιστηριακή Δανειστική Βιβλιοθήκη

Εμπλουτισμένη σε εκπαιδευτικό υλικό, ξεκίνησε τη λειτουργία της τη φετινή χρονιά, η Δανειστική Φροντιστηριακή Βιβλιοθήκη Καρδίτσας.

Όπως σημειώνει ο Δήμος της περιοχής, έπειτα από σειρά δράσεων της ομάδας έργου, το προηγούμενο διδακτικό έτος, η βιβλιοθήκη, γέμισε τα ράφια της με υλικό, χάρη στην ευαισθησία των Εκπαιδευτικών Δημόσιας & Ιδιωτικής εκπαίδευσης, Εκδοτικών οίκων, γονέων, μαθητών κ.λ.π που άμεσα ανταποκρίθηκαν σ’ αυτές.

Στεγάζεται στο ισόγειο διώροφης κατοικίας επί της οδού Λ. Σακελλαρίου 16.
Λειτουργεί στην παρούσα φάση κάθε Τετάρτη το απόγευμα 5.30 μ.μ έως 7.00 μ.μ με την συνδρομή μικρής ομάδας εθελοντών.

Το ζητούμενο είναι η ομάδα αυτή μελλοντικά να αυξηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών.

Σκοπός της είναι, η συγκέντρωση των σχολικών βοηθημάτων από μαθητές, γονείς, φροντιστές κ.λπ, που δεν τα χρησιμοποιούν πια, ώστε να δανείζονται στους μαθητές που οι οικογένειές τους δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν οικονομικά στην αγορά βοηθημάτων. Απώτερος στόχος να βελτιώσουν οι μαθητές, που θα δανειστούν τα βοηθήματα την απόδοσή τους στο σχολείο και να ενισχύσουν την προοπτική πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Δανειστική Φροντιστηριακή Βιβλιοθήκη απευθύνεται σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο σε βοηθήματα Ελληνικών μαθημάτων, όσο και Ξενόγλωσσων, εφ’ όσον υπάρχει προσφορά.

Δικαιούχοι για την δομή αυτή είναι:
–Έλληνες κάτοικοι Δήμου Καρδίτσας
–Ομογενείς κάτοικοι Δήμου Καρδίτσας
–Αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο τουλάχιστον ένα χρόνο και έχουν άδεια παραμονής .

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται θα μπορούν να δανείζονται το βοήθημα που χρειάζονται δίνοντας μόνο το όνομά τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Πηγή

Νοέμβριος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Χωριό Παραγωγών και Καταναλωτών

Την Κυριακή 11η Νοεμβρίου 2018, στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών”, που διοργανώνεται από τον ”Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

Το “Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών” είναι μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε λογικές τιμές στους καταναλωτές, ενώ μέρος των προϊόντων διατίθενται στις κοινωνικές δομές της πόλης προς ενίσχυση των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πρόκειται ουσιαστικά για σημαντική δράση αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής η οποία πλέον διοργανώνεται με νέο τρόπο λειτουργίας όπως ορίζεται από τον Νόμο 4497/2017, άρθρο37, από τον “Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” που ευελπιστεί να συνεχίσει και να αναπτύξει περαιτέρω αυτή την ήδη πολύ επιτυχημένη εκδήλωση και να προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν μεταξύ άλλων τα εξής προϊόντα: αλεύρι, αλεύρι δίκοκο (ζέας), αλεύρι ρεβυθιού, αλλαντικά, αρτοσκευάσματα, απορρυπαντικά, αχλάδια, αυγά, αραχίδα από Ηλεία, απάκι, βασιλικός πολτός, βότανα, βουτήματα, βιολογικά, γαλακτοκομικά, γλυκοπατάτες Νάξου, γλυκά κουταλιού, ελιές, ζυμαρικά, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, κέτσαπ, κουλούρια παξιμάδια, λάδι, λαζάνια, λεμόνια, λουκάνικα, λουκούμια, μανταρίνια, μανιτάρια, μαρμελάδες, μέλι, μήλα, ξερά σύκα, ξηροί καρποί, ξύδι, οίνος, όσπρια, παξιμάδια, παραδοσιακά εδέσματα, πατάτες, πελτές τομάτας, πίτες, πορτοκάλια, ρόδια, ρίγανη, ρύζι, σαλιγκάρια, σάλτσες, σκόρδα, σταφίδες, ταχίνι, τοματίνια, τσίπουρο, τυροκομικά, χαλβάς, φυτικά καλλυντικά, χαλβάς Φαρσάλων, ψητή μελιτζάνα με λιαστή τομάτα, κρητικά τυριά, τομάτες από Αργολίδα, σύγκλινο και καπνιστά αλλαντικά, φρέσκα παραδοσιακά λουκάνικα από το Καρπενήσι, κουλούρια από την Καστοριά κ.α.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα Προϊόντων – Συμμετεχόντων

Η εγγραφή σας στον Σύλλογο Καταναλωτών και η απόκτηση της κάρτα μέλους προσφέρει στους κατόχους της πρόσβαση σε εκπτώσεις και προσφορές, στους παραγωγούς και στα καταστήματα της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους υπεύθυνους του συλλόγου:
Τηλέφωνα 2107666068
Ιστοσελίδα: skva.gr
email: Info@skva.gr
Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι:
• τα λεωφορεία 203 – 204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η Στάση) και
• το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα).

Πηγή

Νοέμβριος 7th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα

Συνεχίζεται η μεγάλη καμπάνια του Δήμου Δέλτα για τη συγκέντρωση υγειονομικού υλικού και φαρμάκων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Το κάλεσμα απευθύνεται στις εκκλησίες, στα σχολεία, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους προκειμένου να κοινοποιηθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών.

Έτσι, από την Πέμπτη 8 μέχρι την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, υγειονομικό υλικό και φάρμακα, είτε ατομικά είτε από συλλογικές προσπάθειες, θα παραδίδονται στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (πρώην κοινότητες) αλλά και στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου, καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή), από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ.

Τα φάρμακα που χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι αυτά που λαμβάνονται για χρόνιες παθήσεις όπως:
–αρτηριακή υπέρταση
–σακχαρώδης διαβήτης
–δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια)
–οστεοπώρωση
–βρογχικό άσθμα
–γαστροισοφαγική παλινδρόμηση
–ρευματολογικά προβλήματα
–καθώς και αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιβιοτικά, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.

Πηγή

Νοέμβριος 7th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κιλκίς: Δωρεάν σεμινάρια λαϊκής επιμόρφωσης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Κιλκίς δίνει την ευκαιρία στους δημότες να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάρια λαϊκής επιμόρφωσης τα οποία ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις τους, διευρύνουν τις δεξιότητές τους και μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή τους.

Οι θεματικές των νέων σεμιναρίων λαϊκής επιμόρφωσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν επιλεγεί από τους ίδιους τους πολίτες μετά την ολοκλήρωση του α’ κύκλου δωρεάν σεμιναρίων την περίοδο 2017- 2018, και αφορούν ειδικότερα τα εξής γνωστικά αντικείμενα:

– Αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων και παροχή πρώτων βοηθειών
– Η υγεία ως πολιτισμικό και κοινωνικό αγαθό – Εξαρτησιογόνες ουσίες, ασθένειες, στοματική υγιεινή, ατυχήματα και ασφάλεια, πρώτες βοήθειες
-Βιολογικές καλλιέργειες και δημιουργία λαχανόκηπου
-Αγροτική επιχειρηματικότητα και εκμετάλλευση φαρμακευτικών αρωματικών φυτών
-Βασικές χρήσεις δεξιότητας Η/Υ
-Υποστήριξη στην εκμάθηση ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς
-Τηλεκατάρτιση στον εθελοντισμό και προγράμματα της ευρωπαϊκής εθελοντικής εργασίας(EVS)μέσω του Erasmus +, ευρωπαϊκή κάρτα νέων και σύνταξη ευρωπαϊκού βιογραφικού (Europass)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές, άνεργοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν έως και το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου αίτηση συμμετοχής στην Επιμορφωτική Κιλκίς.

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2018 – Μαρτίου 2019 τις απογευματινές ώρες σε πιστοποιημένες αίθουσες της Επιμορφωτικής Κιλκίς.

Πηγή

Νοέμβριος 7th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νέοι ωφελούμενοι στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων και η Συνειρμός αμκε ανακοινώνουν ότι πρόκειται να ανανεωθεί ο κατάλογος των ωφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει σε άπορους δημότες προϊόντα όπως είδη διατροφής, απορρυπαντικά, χαρτικά κλπ.

Για να ενταχθεί κάποιος/α στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ χρειάζεται να προσκομίσει τα παρακάτω Δικαιολογητικά:

1. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
3. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ Ε1- Ε9 ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ή ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (ότι δεν υποχρεούται να υποβάλει Φορολογική Δήλωση), ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Υ.
4. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (αν υπάρχει)
5. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (αν υπάρχουν)
6. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (αν υπάρχει)
7. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ότι ο/η ίδιος/α ή άλλο μέλος της οικογένειας δεν ωφελείται από άλλη ανάλογη δομή ή πρόγραμμα (ΤΕΒΑ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, Ενοριακά Παντοπωλεία κλπ). Όσοι /όσες είναι ωφελούμενοι σε κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα, δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση.

Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες θεωρούνται εμπιστευτικά και θα τηρηθούν απολύτως οι κανόνες που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όσοι/όσες είναι ωφελούμενοι/νες του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την 1η Ιουνίου 2018 έως και σήμερα, δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ξανά Αίτηση.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στη συνοικία του Αγίου Οικουμενίου, τηλ. 24310 26880, από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 11 π.μ. ως τις 2μ.μ.

Πηγή

Νοέμβριος 6th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ίλιον: Πρόγραμμα Εθελοντικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας ΡΟΜΑ

Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, η Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα ΡΟΜΑ, πρόκειται να διοργανώσουν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, μαθητών ΡΟΜΑ για την εκπαιδευτική στήριξη της φοίτησής τους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με στόχο τη μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, καθώς επίσης, την αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για το λόγο αυτό, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί ή φοιτητές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εθελοντικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας μαθητών ΡΟΜΑ του Δήμου Ιλίου, να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα ΡΟΜΑ, στο τηλέφωνο 2132030027, e-mail: kentrokoinotitas@ilion.gr και την Κοινωνική Υπηρεσία, στο τηλέφωνο 2132030010, e-mail: koinoniki@ilion.gr.

Πηγή

Νοέμβριος 6th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Επίσκεψη της Μονάδας Μαστογράφου στη Νέα Απολλωνία Βόλβης

Με σύνθημα: «Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν», ο Δήμος Βόλβης συνεχίζει τις δωρεάν εξετάσεις μαστού, σε διάφορες περιοχές.

Ο μαστογραφικός έλεγχος, γίνεται μέσω της κινητής μονάδας μαστογράφου, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με τη στήριξη της ΚΕΔΕ, υπό την εποπτεία του εντεταλμένου σύμβουλου Υγείας του Δήμου Βόλβης Χρήστου Χατζή.

Οι επόμενες εξετάσεις θα γίνουν την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, στη Νέα Απολλωνία – πλησίον του παλαιού Δημαρχείου και θα είναι προγραμματισμένες με ραντεβού, για περίπου 50 γυναίκες. Τα ραντεβού θα κλείνονται από 5 Νοεμβρίου, με σειρά προτεραιότητας στο τηλέφωνο: (23930) 41209 – Περιφερειακό Ιατρείο Ν. Απολλωνίας (09.00-14.00).

Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι: α) Γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών, β) να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, γ) να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό, δ) να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά). Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ο μαστογραφικός έλεγχος δεν προσφέρεται σε γυναίκες, που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη, για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Πηγή

Νοέμβριος 6th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρέαν μαθήματα εκμάθησης κινεζικής γλώσσας από τον δήμο Αθηναίων

O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίωνσυνδυάζοντας την απόκτηση νέων γνώσεων μέσα από την αλληλεπίδραση των δημοτών με την κουλτούρα άλλων λαών, διοργανώνει και φέτος, σε συνεργασία με τον Ελληνοκινεζικό Οργανισμό Φιλίας –Συνεργασίας, Σεμινάριο Εκμάθησης Κινεζικής Γλώσσας για αρχάριους στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων και Κυψέλης.

Τα μαθήματα θα παρέχονται δωρεάν και θα ξεκινήσουν όταν συμπληρωθούν τα τμήματα και ολοκληρωθούν οι εγγραφές.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων:

Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων (Τσαμαδού 9, τηλ. 210 3835541)
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 18:00 – 20:00

Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Κυψέλης (Καλογερά 18, τηλ. 210 8821428)
Τρίτη 12:00-14:00| Πέμπτη 10:00 – 12:00

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα/τμήμα

* Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Κυψέλης, καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) 10:00-19:00 και στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων, Δευτέρα- Πέμπτη 14:00-20:00.

Αν είναι ήδη μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Μάθησης, όπου θα διεξαχθεί το μάθημα του τμήματος που επιθυμούν να ενταχθούν, η εγγραφή είναι δωρεάν, ενώ για τα νέα μέλη το κόστος είναι 5€.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν προσωπικά για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων.

Πληροφορίες: τ. 210 52 84 868

Πηγή

Νοέμβριος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Ωράριο Δημοτικής Ιματιοθήκης για τον μήνα Νοέμβριο 2018

Η Δημοτική Ιματιοθήκη Ελληνικού-Αργυρούπολης θα παραλαμβάνει ρούχα κάθε Τετάρτη & Πέμπτη από τις 8:30 π.μ. έως 11:30 π.μ.

Το κοινό θα εξυπηρετηθεί την Τρίτη 6, 13 και 20 Νοεμβρίου 2018 από τις 8:30 π.μ. έως 11:30 π.μ.

Διεύθυνση: Τριπόλεως 19, Αργυρούπολη.
Τηλ.: 210 9961973

Πηγή

Νοέμβριος 5th, 2018 Posted by | Χωρίς κατηγορία | | no comments

Δήμος Διονύσου: Παίζουμε χάντμπολ για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Ο Δήμος Διονύσου, ο Α.Σ. Άνοιξης Διονύσου (ΑΣΑΔ) Χάντμπολ και η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ), με την υποστήριξη της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (ΕΣΧΑ), του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Διονύσου και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού συνδιοργανώνουν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 πμ έως 2:00μμ στο κλειστό Γυμναστήριο Άνοιξης (Κανάρη 3 – Άνοιξη), έναν ξεχωριστό και πρωτότυπο αγώνα χάντμπολ, με συναθλητές σ’ αυτή την πρωτοβουλία επίλεκτους διεθνείς αθλητές χάντμπολ, ολυμπιονίκες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συλλογή τροφίμων και αγαθών (τρόφιμα μακράς διαρκείας, απορρυπαντικά, χαρτικά, σχολικά, εξοπλισμός σπιτιού κτλ.) για το σπίτι φιλοξενίας παιδιών του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» στην Άνοιξη Αττικής, που φιλοξενεί σήμερα 17 παιδιά.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, καθώς αυτή είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα BE ACTIVE της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και η Πρόεδρος του οργανισμού, πρεσβυτέρα του Πατέρα Αντώνιου, Σταματία Γεωργαντή.

Παράλληλες δράσεις:
1. Από τον συγγραφέα κ. Χρήστο Δημόπουλο θα παρουσιαστεί σε μικρούς και μεγάλους η ιστορία του π. Αντώνιου και η ίδρυση της Κιβωτού του Κόσμου σε ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο από της εκδόσεις Ψυχογιός.
2. Οι Sakito and Richi Fantasy θα διασκεδάσουν τα μικρά παιδιά με ένα Clown Μagic Party με ταχυδακτυλουργικά κόλπα, mini disco, μουσικά παιχνίδια, διαγωνισμούς, χορό και άλλες εκπλήξεις.
3. Όλα τα παιδιά της Κιβωτού, του Δήμου Διονύσου και των δημοτικών σχολείων, θα παίξουν street handball σε 2 διαμορφωμένα υπαίθρια γήπεδα.

Ανάγκες σπιτιού φιλοξενίας παιδιών «Κιβωτός του Κόσμου» Άνοιξης:
Η Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης «Παίζουμε χάντμπολ… δίνουμε χέρι στην Κιβωτό» και η «Κιβωτός του Κόσμου», γνωστοποιούν τις ανάγκες του σπιτιού φιλοξενίας στην Άνοιξη, για όσους θέλουν να προσφέρουν και να συνεισφέρουν στην εκδήλωση την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Τρόφιμα : Κρεατικά (φρέσκα – κατεψυγμένα), Ψαρικά (φρέσκα – κατεψυγμένα και γενικά χωρίς κόκαλο ψάρια), Κατεψυγμένα λαχανικά (αρακάς, φασολάκια κλπ.), κατεψυγμένες σφολιάτες (τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια κλπ.), Εμφιαλωμένο νερό,, Φρέσκα φρούτα – λαχανικά, Μουστάρδα, Κέτσαπ, Μέλι, Μαρμελάδες, Τυριά (Κίτρινο, Φέτα), Ζυμαρικά, Όσπρια (Φακές – Φασόλια- Ρεβίθια κλπ), Ρύζι (Διάφορες ποικιλίες), Δημητριακά,, Γάλα εβαπορέ, Σνάκς (όπως bake rolls, κριτσίνια, αλμυρά κλπ.), Σοκολάτες (και ό,τι περιέχει σοκολάτα), Μπισκότα, Κρουασάν, Αλεύρι, Σιμιγδάλι, Χυμοί, Ελαιόλαδο.
Καθαριστικά : Απορρυπαντικά (χλωρίνη, πλυντηρίου κλπ.), Καθαριστικά (μπάνιου, κουζίνας), Σωματικής Υγιεινής (Οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν κλπ.), Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας , χαρτοπετσέτες, αλουμινόχαρτο).
Σε τεχνικό εξοπλισμό: 2 κλιματιστικά 12.000 BTU , 8 πυροσβεστήρες, 1 στεγνωτήριο.
Άλλες ανάγκες: Υπάρχει η ανάγκη για 3-4 τόνους λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης.

Παράκληση: Να μην προσφερθούν ρούχα, βιβλία και παιχνίδια, υπάρχει επάρκεια.

Τηλέφωνο επικοινωνίας «Κιβωτού του Κόσμου»: 210 51 41 935.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Νοέμβριος 3rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων

Συνεχίζεται από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων, “Γνωρίζοντας το Δήμο μας”, που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων, με τη συνεργασία φορέων του τόπου.

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή έως και τις 25 Νοεμβρίου 2018, διαμορφώνεται ως εξής:

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Κυριακή 04/11
Ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, κ. Πετράκη.

Κυριακή 11/11
Περίπατος στο χθες και το σήμερα του Ανατολικού τμήματος της Παλιάς Πόλης με τον ιστορικό ερευνητή, Εμμ. Μανούσακα.

Κυριακή 18/11
Ξενάγηση στα θρησκευτικά Μνημεία της πόλης με το γνωστό αρχαιολόγο, πρώην Προϊστάμενο της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μιχάλη Ανδριανάκη.

Κυριακή 25/11
Μοναστήρι Αγίας Κυριακής.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη για όλους, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, προκειμένου να διασφαλιστεί ποιοτικό πρόγραμμα ξενάγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χανίων, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 13:00, στο τηλέφωνο: 28213 41665 ή στο email: t-tourismos@chania.gr

Πηγή

Νοέμβριος 3rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Παλλήνη: Δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες

Τη δυνατότητα σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες να κάνουν δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας, παρέχει ο Δήμος Παλλήνης ως μέλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας ( ΕΔΔΥΠΠΥ) και σε συνεργασία με το σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου “Οι Άγιοι Ανάργυροι”.

Εξασφάλισε ένα ακόμη ραντεβού για την εξέταση στις 9 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες που είναι ηλικίας 40 έως 69 ετών .

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.

Δικαιούχοι: Ανασφάλιστες γυναίκες ή ασφαλισμένες με χαμηλό εισόδημα (έως 6.000,00 € ατομικό ή έως 12.000,00 € οικογενειακό προσαυξανόμενο κατά 1.000,00 € για κάθε ανήλικο τέκνο).

Δικαιολογητικά:
Ανασφάλιστοι: Υπεύθυνη δήλωση περί μη ασφάλισης , βιβλιάριο ασθενείας τελευταίου ασφαλιστικού φορέα (αθεώρητο) & ΑΜΚΑ .
Ασφαλισμένοι: Υπεύθυνη δήλωση περί χαμηλού εισοδήματος, εκκαθαριστικό εφορίας & ΑΜΚΑ .

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες στα:
Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου (Φειδιππίδου 25Α) Δημοτικό κατάστημα Παλλήνης .
Τηλέφωνα : 2132031604, 2132031605

Δημοτικά Ιατρεία Παλλήνης Υψηλάντου 3 τηλέφωνο 210-6668888 (ώρες 8:30 έως 14:00). Τηλέφωνα : 210-6668888 , 210-6668944

Πηγή

Νοέμβριος 2nd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ίλιον: Δωρεάν Έλεγχος Μαστογραφίας

Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 67Α, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου & το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018.

Κάθε γυναίκα μπορεί να υποβληθεί ΔΩΡΕΑΝ σε Έλεγχο Μαστογραφίας όταν:

• Είναι από 40 έως 70 ετών.
• Δεν έχει υποβληθεί σε εξέταση μαστογραφίας τους τελευταίους 12 μήνες.
• Δεν έχει ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
• Δεν βρίσκεται σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Η εξέταση πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού και είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη, αλλά και την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο τηλέφωνο 2106456713, Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 10:00 – 15:00.

Πηγή

Νοέμβριος 2nd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικός ιατρικός έλεγχος παιδιών και ενηλίκων στη Δωδώνη

Τον Δήμο Δωδώνης θα επισκεφθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου η κινητή μονάδα προληπτικής οδοντιατρικής και παιδιατρικής από το «Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό να πραγματοποιήσει τον σχετικό έλεγχο στα παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Συγχρόνως θα πραγματοποιηθεί και προληπτικός ιατρικός έλεγχος ενηλίκων και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το κινητό πολυϊατρείο « ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές ιατρούς και οδοντιάτρους θα βρίσκεται στις 12 Νοεμβρίου έξω από το αγροτικό ιατρείο Κρυφοβού, από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 16:00 μετά το μεσημέρι. Την ίδια μέρα από τις 09:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί και προληπτικός ιατρικός έλεγχος ενηλίκων και ευπαθών ομάδων.

Στις 13 Νοεμβρίου το κινητό πολυϊατρείο από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 16:00 μετά το μεσημέρι θα βρίσκεται έξω από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μουσιωτίτσας. Αντίστοιχα ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος ενηλίκων και ευπαθών ομάδων θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι έξω από το Δημοτικό Κατάστημα Τύριας της Δημοτικής Ενότητας Σελλών.

Πηγή

Νοέμβριος 1st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λαμία: Έναρξη παραγγελιών 44ης διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της 44ης απευθείας διάθεσης, με επιλεγμένα άριστα ελληνικά προϊόντα.

Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα μόνο με παραγγελίες. Εκπρόθεσμες παραγγελίες δεν γίνονται δεκτές.

Προέλευση & Τιμές Προϊόντων – Προσφορές Προϊόντων:
– Γαλακτοτυροκομικά της εταιρείας Ιωάννης Κάντζος και Σια Ο.Ε. από την Σπερχειάδα: Τυρί Φέτα και Γίδινο και τα δύο είδη με ίδια τιμή και συσκευασίες τάπερ 2 κιλών με 11,50 € (5,75 €/κιλό) και Γιαούρτι Πρόβειο-Αγελαδινό (50%-50%) σε συσκευασίες τάπερ 1 κιλού με 1,90 € (1,90 €/κιλό)
– Παραδοσιακά Ζυμαρικά Λαμίας της Βιοτεχνίας Ζύμης Κρικζώνη: Χυλοπίτες σε συσκευασίες του 1 κιλού με 2,80 € (2,80 €/κιλό), Τραχανάς γλυκός αλευρίσιος σε συσκευασίες του 1 κιλού με 3,00 € (3,00 €/κιλό), Τραχανάς σιμιγδαλένιος σε συσκευασίες του 1 κιλού με 4,50 € (4,50 €/κιλό) και Τραχανάς σιταρένιος σε συσκευασίες του 1 κιλού με 4,50 € (4,50 €/κιλό)
– Φασόλια Γίγαντες Καστοριάς σε συσκευασίες των 2 κιλών με 6,50 € (3,25 €/κιλό), Φασόλια Πλακέ Καστοριάς σε συσκευασίες του 1 κιλού με 3 € (3,00 €/κιλό), Φασόλια Μπαρμπούνια Καστοριάς σε συσκευασίες του 1 κιλού με 3 € (3,00 €/κιλό), Πιπεριές Κόκκινες Ψημένες σε συσκευασίες (βάζα) καθαρού βάρους 690 γραμμαρίων με 3 € και Μελιτζάνες Ψημένες σε συσκευασίες (βάζα) κ.β. 680 γραμμαρίων με 3 €, της παραγωγού Αναστασίας Καραγιάννη από τους Λαχανόκηπους Καστοριάς
– Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, σε συσκευασίες PET των 5 λίτρων με 19 ευρώ (3,80 ευρώ/λίτρο), της εταιρείας τυποποίησης ελαιολάδου Γ. Φλώρος – Χ. Ευαγγελάρας Ο.Ε. από τις Ράχες Φθιώτιδας
– Ρύζι Ανθήλης του παραγωγού Νίκου Βλάχου: Νυχάκι, Καστανό, Καρολίνα και Κίτρινο Μπόνετ, όλα τα είδη με ίδια τιμή και συσκευασίες των 3 κιλών με 3 € (1,00 €/κιλό)
– Απορρυπαντικά της ελληνικής εταιρείας «Έψιλον Ελλάς» από την Πιερία: Κρεμοσάπουνο με 3 €/4λιτρο, Υγρό Πιάτων με 3 €/4λιτρο, Χλωρίνη παχύρρευστη με 3 €/4λιτρο, Υγρό Τζαμιών με 2 €/4λιτρο, Υγρό Γενικής Χρήσης με 2 €/4λιτρο, Μαλακτικό Ρούχων απλό με 2 €/4λιτρο, Μαλακτικό Ρούχων Nanotechnology με 4 €/3λιτρο, Πλήρης Σκόνη Πλυντηρίου Ρούχων με αποσκληρυντικό (114 πλύσεων) με 11 €/8κιλο, Υγρό Πλυντηρίου Ρούχων Nanotechnology (99 πλύσεων) με 7 €/3λιτρο
– Χαρτικά επίσης της «Έψιλον Ελλάς»: Χαρτί Υγείας τρίφυλλο 200 gr σε πακέτο 24 ρολά με 9 €, Χαρτί Κουζίνας δίφυλλο 1000 gr ρολό με 2 €, Χαρτοπετσέτες 33×33 σε πακέτο 500 τεμάχια με 2,50 € [Ελαιόλαδο, απορρυπαντικά και χαρτικά: Υπάρχει δυνατότητα πληρωμής και με κάρτα μέσω POS]
– Προσφορές μέσω της Φόρμας Παραγγελιών για οικογένειες που έχουν ανάγκη σε τυρί, ζυμαρικά, φασόλια, ελαιόλαδο, ρύζι και απορρυπαντικά-χαρτικά. Πληρώνοντας 0,5 έως 2 € επιπλέον στους παραγωγούς, προσφέρουμε ποσότητες ίσης αξίας οι οποίες θα μοιραστούν στις δηλωθείσες οικογένειες.

Τρόποι & Προθεσμία Παραγγελιών:

Διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της ιστοσελίδας μας
– Στα τηλέφωνα: 6985603574 (Cosmote WU) – 6947081904 (Vodafone CU) – 6906981623 (Wind F2G)
– Σε εθελοντές της κίνησης στην Πλατεία Πάρκου: Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου (10:30π.μ.-12:30μ.μ.)

Διαδικτυακά και τηλεφωνικά παραγγελίες γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου (11:00 μ.μ.)

Παραλαβή προϊόντων – Δανειστική Βιβλιοθήκη – Παράλληλες δράσεις:

Παραλαβή: Στο parking της Έκθεσης Λαμίας το Σάββατο 10 Νοεμβρίου από 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ.

–Δανειστική Βιβλιοθήκη: Λειτουργεί ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας όπου υπάρχουν ο Κατάλογος Βιβλίων και η Φόρμα Δανεισμού Βιβλίων για κράτηση βιβλίων που θα τα παραλάβουμε στη διάθεση.
–Θα συλλέξουμε: Τηγανέλαιο για ανταλλαγή με προϊόντα που θα δωρηθούν στις οικογένειες, φάρμακα για δομές υγείας και πλαστικά καπάκια για τις δωρεές αμαξιδίων του Συλλόγου Παραπληγικών.

Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What’s Up) – 6947081904 (CU) – 6906981623 (Free2Go)

Πηγή

Νοέμβριος 1st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Φθινοπωρινή δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου

Την 39η Δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο πάρκινγκ πίσω από το Ο.Α.Κ.Α, επί της οδού Πιτταρά στη συμβολή με την οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν 40 παραγωγοί περίπου διαθέτοντας περισσότερα από 170 προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα. Όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγοί έχουν ελεγχθεί και προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν και διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και τις τιμές πώλησης. Όλα τα προϊόντα είναι ελεγμένα, φετινής παραγωγής και εσοδείας. Στη συγκεκριμένη δράση την τιμητική τους έχουν τα είδη και φρούτα εποχής.

Για πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από Δευτέρα – Παρασκευή από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στα τηλ. 2132038349, 336, 080 και κατά το Σαββατοκύριακο στα τηλ. 2132038000, 001.

Για απευθείας ενημέρωση σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις διάθεσης εγχώριων αγροτικών προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotika@maroussi.gr για να ενταχθούν στη λίστα των παραληπτών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Πηγή

Οκτώβριος 31st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λάρισα: Νέα διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες από τους Ενεργούς Πολίτες

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας οργανώνουν νέα ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ με προϊόντα ελληνικής παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικής τιμής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018 στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας και ώρες 10:00-14:00.

Υπενθυμίζουμε ότι από την Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες μπορούν να αγοράσουν προϊόντα ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πολίτες. Όσο περισσότερες ποσότητες διατεθούν, τόσο περισσότερα προϊόντα θα ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που στηρίζει περισσότερες από 110 άπορες οικογένειες.

Όλα τα είδη έχουν δειγματιστεί στην ομάδα προϊόντων των «ΕνΠοΛ», έχουν παραδοθεί αναλύσεις, όπου ήταν δυνατόν, και έχουν υπογραφεί δηλώσεις παραγωγών ότι τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι ποιοτικά και ίδια με αυτά που έχουν δειγματιστεί. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων ανήκει αποκλειστικά στους πωλητές τους.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν:

Παραγωγός: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΚΑΛΛΙΓΕΥΣΙΣ» από Ελευθεραί Λάρισας:
-Τραχανάς ξινός σε συσκευασία του ενός (1) κιλού με τιμή συσκευασίας 5,00€
-Τραχανάς γλυκός σε συσκευασία του ενός (1) κιλού με τιμή συσκευασίας 6,00€
-Χυλοπίτες σε συσκευασία του ενός (1) κιλού με τιμή συσκευασίας 4,00€

Παραγωγός: Αλέξανδρος Νταλαμπέκας από Αμπελώνα Λάρισας:
– Μέλι ΑΝΘΕΩΝ – ΚΩΝΟΦΟΡΩΝ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)

Παραγωγός: Χρήστος Παππάς από Αμπελώνα Λάρισας:
– Μέλι ΑΝΘΕΩΝ – ΚΩΝΟΦΟΡΩΝ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)

Παραγωγός: Δημήτριος Γκουντοβάς από Μεσοχώρι Ελασσόνας Λάρισας:
– Μέλι ΔΑΣΟΥΣ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)

Παραγωγός: Παρασκευάς Στεργίου από Μικρολίμνη Φλώρινας:
– Φασόλια μεγαλόσπερμα πλακέ, σε συσκευασία 1,613 κιλών, με τιμή συσκευασίας 5€ (τιμή κιλού 3,10€)
– Φασόλια μικρά, κατάλληλα για σούπα, ποικιλίας Παπούδα, σε συσκευασία 1,851 κιλών, με τιμή συσκευασίας 5€ ( τιμή κιλού 2,70€)
– Φασόλια γίγαντες, σε συσκευασία 1,515 κιλών, με τιμή συσκευασίας 5€ (τιμή κιλού 3,30€)

Παραγωγός: Μαρία Δερμεντζή, από Κάτω Ορεινή Σερρών:
– Πατάτες ποικιλίας «AGRIA», σε συσκευασία 10 κιλών, με τιμή συσκευασίας 5€ (τιμή κιλού 0,50€,)

Παραγωγός – μεταποιητής: «ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΑΡΗ Ο.Ε.», εταιρεία χαρτικών, η οποία εδρεύει στη Χρυσαυγή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης:
– Χαρτοπετσέτες, σε συσκευασία 660 φύλλων (1000gr) με τιμή συσκευασίας/ κιλού 2,50€
– Χαρτί κουζίνας, σε συσκευασία 4 τεμαχίων, 450 ΓΡ/ ΡΟΛΛΟ (συνολικά 40 μέτρα χαρτιού) με τιμή συσκευασίας 4€ (τιμή ανά κιλό: 2,22€)
– Χαρτί υγείας, τρίφυλλο, σε συσκευασία 30τμχ. Χ 200gr ΓΚΟΦΡΕ και τιμή συσκευασίας 12,50€ (τιμή ανά κιλό : 2,08€)

Παραγωγός: Σταματία Μπαρούδα από Νεράιδα Στυλίδας:
– ΕΛΙΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ (ΚΟΝΣΕΡΒΟΕΛΙΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΠΟΠ) σε συσκευασία pet κατάλληλη για τρόφιμα βάρους 2 κιλών με τιμή συσκευασίας 7€ (τιμή κιλού: 3,50€ )
– ΕΛΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ (ΚΟΝΣΕΡΒΟΕΛΙΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΠΟΠ) σε συσκευασία pet κατάλληλη για τρόφιμα βάρους 2 κιλών με τιμή συσκευασίας 6€ (τιμή κιλού: 3,00€)
– ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ, σε συσκευασία pet κατάλληλη για τρόφιμα βάρους 2 κιλών με τιμή συσκευασίας 6€
– ΕΛΙΕΣ ΖΑΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ, σε συσκευασία vacuum αεροστεγή βάρους 1 κιλού, με τιμή συσκευασίας 3€

Παραγωγός: Ιωάννης Τσούμαρης από Κυπάρισσο Λάρισας:
-Λιναρόσπορος βιολογικός (πιστοποιημένος από τη ΔΗΩ) σε συσκευασίας του μισού κιλού με τιμή συσκευασίας 3€

Τρόπος παραγγελιών: μέσω της ιστοσελίδας των Εν.Πο.Λ..

Για εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτών που αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους ηλεκτρονική παραγγελία, θα μπορούν να προσέλθουν στο νέο Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ., στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, κατά τις ώρες λειτουργίας του. Τηλεφωνικές παραγγελίες ΔΕΝ γίνονται δεκτές.

Οι εγκαίρως προσερχόμενοι θα εξυπηρετούνται ταχύτερα από 3 γραμματείες, ενώ οι εκτός καθορισμένου ωραρίου (πριν και μετά την ώρα επιλογής της παραγγελίας) θα εξυπηρετούνται από μια γραμματεία, στην οποία ενδέχεται η καθυστέρηση να είναι μεγαλύτερη. Επίσης, καλό θα είναι όταν προσέρχεστε να έχετε εκτυπώσει την παραγγελία σας, ή να γνωρίζετε τον αριθμό της. Τέλος, δεν θα λειτουργήσουν οι γραμματείες των αδιάθετων ή επιπλέον παραγγελιών πριν τις 12:30, όταν θα έχει ικανοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Να είστε βέβαιοι, ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτησή σας.

Αν είσαι εθελοντής ή θέλεις να γίνεις, δήλωσε συμμετοχή γι’ αυτή τη δράση στα τηλέφωνα: 6983738636, 6955949465 και 2413011972, στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. (Λάμπρου Κατσώνη 37) ή στο info@energw.gr .

Πηγή

Οκτώβριος 31st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Θερμαϊκού: «Φθινοπωρινά Θεατρικά Ταξίδια» ενισχύουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με το ΔΗΠΠΑΚΥΘ και τη ΔΚ Επανομής, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τα «Φθινοπωρινά Θεατρικά Ταξίδια» στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Επανομής και προσκαλεί τον κόσμο σε πέντε θεατρικές παραστάσεις αξιόλογων θεατρικών ομάδων.

Αντί εισιτηρίου, οι θεατές μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα ή είδη ατομικής υγιεινής, προς ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων :

Κυριακή 4 Νοεμβρίου – 20.00
«Όλα του Γάμου Δύσκολα» – Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου «ΘΕΑΤΡΟκίνηση»
(Τρία ελληνικά μονόπρακτα, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Φουντούκη)
Μια φαρσοκωμωδία ηθών, σε έμμετρο χιουμοριστικό ρόλο, εμπνευσμένο από την αιώνια ελληνική πραγματικότητα. Ο Αναπαραδιάδης, νεαρός δικηγόρος της Αθήνας, καταδιώκεται από τον Σπαθάδη, ενωματάρχη και φοροεισπράκτορα, επειδή οφείλει το φόρο επιτηδεύματος. Καταφέρνει να διαφύγει, καταφεύγοντας κρυφά στο σπίτι της Αθηναίας γεροντοκόρης, Μελπομένης. Για κακή του τύχη, στο σπίτι καταφθάνει ο Σπαθάδης, που είναι ο αδελφός της Μελπομένης. Μπροστά στον κίνδυνο της σύλληψης και της προσωπικής του κράτησης, ο Αναπαραδιαδης δέχεται να παντρευτεί τη Μελπομένη, με αντάλλαγμα την εξόφληση του χρέους του.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου – 20.00
«Η κυρά της Πόλης» μια ιστορία για τη Λωξάντρα – Θεατρική Ομάδα Μυγδονίας «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΝΙΤΕΣ», Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν Δράσει»
(σε σκηνοθεσία Βίκης Γρηγοριάδου)
Ιανουάριος 1874. Η Λωξάντρα, προ δεκαετίας, έχει παντρευτεί το Δημητρό, χήρο με 4 παιδιά. Τώρα αυτά έχουν μεγαλώσει. Έχουν κάνει δικές τους οικογένειες – εκτός από τον Επαμεινώνδα, που είναι στα καράβια – και η Λωξάντρα με το Δημητρό έχουν ένα κορίτσι, την Κλειώ, κι ένα αγόρι, τον Αλεκάκη. Πρωτοχρονιά του 1874, λοιπόν, στο Μακροχώρι, όπου, όπως κάθε χρόνο, η Λωξάντρα υποδέχεται όλη την οικογένεια, για να γιορτάσουν μαζί τον καινούριο χρόνο!
Μετά από αυτή την Πρωτοχρονιά θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές. Γιορτές, χαρές και πίκρες, ανάκατα. Γέλια και κλάματα στο Μακροχώρι, προάστιο της Πόλης, όπου ζει η Λωξάντρα με την οικογένειά της.
Και όλα στη ζωή της τριγυρνούν γύρω από την κουζίνα. Μυρωδιές από μπαχάρια και γεύσεις από καλομαγειρεμένα φαγητά είναι η αγάπη, που δίνει στους γύρω της απλόχερα.
Και μαζί με τους ζωντανούς και οι πεθαμένοι. Με τους οποίους η Λωξάντρα έχει πολύ στενή σχέση. Επισκέπτεται το Μπαλουκλί, παίρνει αγίασμα και συνομιλεί με αγαπημένους ανθρώπους, που έφυγαν απ’ τη ζωή.
Κι όταν συνειδητοποιεί, ότι οι περισσότεροι αγαπημένοι άνθρωποι έχουν φύγει, αποφασίζει να πάει να τους συναντήσει, για να τους πάει παστουρμάδες, γιαλαντζί ντολμά, χιουνκιάρ μπεγιεντί…

Κυριακή 18 Νοεμβρίου – 20.00
«Η επιστροφή της Κ.Τ.» – Θεατρική ομάδα Σ.Π.Α.Θ. Αγ. Τριάδας Φύρδην-Μύγδην
(του Φρήντριχ Ντύρενματ σε σκηνοθεσία Γιώτας Αλεξοπούλου)
Γκύλλεν. Κάπου στην Ευρώπη, κάποτε στο χρόνο. Μιζέρια, ανεργία, φτώχεια, ανέχεια, παρακμή. Ξάφνου, μια ελπίδα! Η δισεκατομμυριούχος Κλαίρη Τσαχανασιάν επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά από χρόνια απουσίας και είναι έτοιμη, με μια γενναία δωρεά, να αναστήσει το παλιό μεγαλείο του Γκύλλεν, τη «θέση κάτω από τον ήλιο».Αλλά με τι αντάλλαγμα; Η εμβληματική τραγική κωμωδία του Ντύρενματ καταδεικνύει τη διαφθορά του δυτικού πολιτισμού και θέτει μεγάλα ερωτήματα.
Μπορεί κανείς να αγοράσει τη δικαιοσύνη;
Ποια είναι η τιμή της ανθρωπιάς;
Και, τέλος πάντων, οι ηθικές αξίες, η αρετή, τα αγνά αισθήματα, η πίστη στο Θεό έχουν καμία τύχη απέναντι στην παντοδυναμία του χρήματος;

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου – 20.00
«Μη σκοτώνεις τη Μαμά» – Θεατρική Ομάδα PERFORMERS
(της Σάρλοτ Κήτλυ, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Τσακίρη)
Ένα σύγχρονο ψυχογράφημα των σχέσεων μητέρας – κόρης, γραμμένο από μια βραβευμένη γυναίκα συγγραφέα.
Πόσο η σχέση ενός ανθρώπου με τη μητέρα του επηρεάζει τις επιλογές του στη ζωή;
Το έργο ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία. Διερευνά τις σχέσεις τεσσάρων γενεών γυναικών που συνδέονται με δεσμούς αίματος. Μοιράζονται βαθιά θαμμένα μυστικά, εμπειρίες και αναμνήσεις, προσπαθούν να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο και συγκρούονται σε μια σχέση αγάπης και ζήλειας.
Τέσσερις γυναίκες δυναμικές, ευαίσθητες, οραματίστριες. Μητρότητα, καριέρα, οικογένεια, και πάνω απ’ όλα, το παιδί που κρύβουν μέσα τους. Τέσσερις γυναίκες σε πλήρη ύπαρξη, κάτι που συμβαίνει, μόνο όταν οι άντρες βγαίνουν από το δωμάτιο…

Πηγή

Οκτώβριος 30th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δράση χωρίς μεσάζοντες στα Τρίκαλα

Η συλλογική – εθελοντική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια από μηδενική βάση, για την ανάδειξη και προώθηση ελληνικών ποιοτικών προϊόντων και η διάθεσή τους απ’ ευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, ανέδειξε τα πολλαπλά οφέλη τέτοιων κινήσεων για τον καθένα χωριστά και την εθνική οικονομία γενικότερα.

Φαίνεται από την σχεδόν καθημερινή παρότρυνση προς το δίκτυο από συμπολίτες μας αλλά και παραγωγούς αγροτικών προϊόντων για προγραμματισμό της επόμενης δράσης «χωρίς μεσάζοντες».

Είναι όμως η δική σας ανταπόκριση και συμμετοχή που καθιστούν αυτές τις δράσεις σημαντικές, γιατί έτσι εξασφαλίζεται και η προσφορά προϊόντων προς το Δίκτυο (ανάλογη της διαθέσιμης ποσότητας), για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Επίσης, ως Δίκτυο «αλληλεγγύη για όλους» συνεχίζουμε την καμπάνια που ξεκινήσαμε σε προηγούμενη δράση μας για περιορισμό στη χρήση της πλαστικής σακούλας με τη διάθεση της «πάνινης τσάντας» πολλαπλών χρήσεων, σε συμβολική τιμή.

Τα προϊόντα που θα διατεθούν στην επόμενη δράση είναι:
* Ελαιόλαδο, ανωτέρας κατηγορίας «εξαιρετικό παρθένο» (από ΕΑΣ Κορινθίας), οξύτητας 0,1- 0,8%, σε πλαστική ή μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων, στην τιμή 20,0 €/ 5 λίτρα ή 21,00 €/ 5 λίτρα αντίστοιχα.
* Για τις μεταλλικές συσκευασίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω του περιορισμένου αριθμού.
* Ρύζι, (από Κύμινα – Δέλτα Αξιού), σε συσκευασίες 3 Kg, καρολίνα, νυχάκι και κίτρινο (3,5 €/ 3 Kg),
* Φασόλια (από Μελισσότοπο Καστοριάς), σούπας και γίγαντες με 3,00 €/Kg (συσκευασία 2 Kg),
* Φακές και ρεβύθια, (από Χαλκιάδες Φαρσάλων),
* Φακές με 1,60 €/Kg (συσκευασία 3,200 Kg – τιμή 5,0 € /συσκευασία)
* Ρεβύθια με 1,80 €/Kg (συσκευασία 2,800 Kg – τιμή 5,0 € /συσκευασία).

Εκτός παραγγελιών θα διατίθενται επίσης:
* Αλεύρι, άσπρο για όλες τις χρήσεις (από αλευρόμυλο Αγ. Κυριακής Τρικάλων), σε συσκευασίες 5, 10 και 25 Kg, στην τιμή 2,5 €, 5,0 € και 11,0 € αντίστοιχα,
* Πατάτες, (από Μελισσότοπο Καστοριάς), ποικιλίας Agra με 2,00 €/ 5 Kg,
* Μέλι, πεύκης (από μελισσοκόμο της περιοχής μας) με 7,0 €/Kg ή 20,0 €/ 3Kg,
* Τυροκομικά, προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ), από περιοχή Καλαμπάκας,
* Τυρί φέτα, με 6,00 €/Kg (συσκευασίες 2,0 Kg ή 4,0 Kg),
* Κασέρι, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, με 9,30 €/Kg,

Για την εξυπηρέτησή σας τηρείται σειρά προτεραιότητας, γι’ αυτό παρακαλούμε δώστε τις παραγγελίες σας έγκαιρα:

Ηλεκτρονικά, στέλνοντας email στη διεύθυνση: xorismesazontestrikala1@gmail.com ή

Τηλεφωνικά, στους αριθμούς: 24310 36 632, 24310 22767, 6977 077 598, 6972 937 887 (ώρες καταστημάτων)

Η διάθεση θα γίνει το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 11,00 π.μ. μέχρι 1.00 το μεσημέρι, (11π.μ. – 12 μεσημέρι για όσους το επώνυμο αρχίζει από Α – Λ, 12 μ.- 1 μ.μ. από Μ – Ω) στο χώρο του 6ου ΚΑΠΗ Τρικάλων (απέναντι από Α’ Νεκροταφείο).

Οι πλεονάζουσες ποσότητες θα διατεθούν σε ενδιαφερόμενους πολίτες εκτός παραγγελιών από 1.0 μ.μ. έως 2.0 μ.μ.

Πηγή

Οκτώβριος 30th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εβδομάδα ανταλλαγής βιβλίων στον Δήμο Αχαρνών

Εβδομάδα ανταλλαγής βιβλίων, διοργανώνεται από σήμερα Δευτέρα 29 Οκτωβρίου έως το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς».

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9.00-14.00, Σάββατο 16.00-20.00

Όπως σημειώνει το Τμήμα Πολιτιστικής Εκπαίδευσης της αρμόδιας Διεύθυνσης Παιδείας Πολιτισμού το Τμήμα Πολιτιστικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέα Γενιάς του Δήμου Αχαρνών, ενόψει της διοργάνωσης, «δημιουργούμε μια «ανοιχτή» βιβλιοθήκη για όλους και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην Εβδομάδα Ανταλλαγής Βιβλίων, φέρνοντας μαζί σας ένα βιβλίο, για να το ανταλλάξετε με κάποιο άλλο!»

Πηγή

Οκτώβριος 29th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Δωρεάν αξιολογήσεις λόγου και ομιλίας για παιδιά

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης σε συνεργασία με τους Εθελοντές Επαγγελματίες Λογοθεραπείας, θα πραγματοποιήσουν ανιχνευτικά τεστ λόγου και ομιλίας για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και δωρεάν αξιολογήσεις.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Αγ. Ιωάννου 1 και Ζεφύρου 2, Βούλα).

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2132019914 και 2132019927

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή

Οκτώβριος 29th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments