organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δύο χρόνια αυτο-οργάνωση, αυτάρκεια, αλληλεγγύη

Από το event τους στο Facebook:

Κλείνουμε 2 χρόνια και το γιορτάζουμε με μια γεμάτη και ολοήμερη Αυτόνομη Λαϊκή

Εκεί θα συμμετέχουν οι παραγωγοί του Ο.Σ.Η. διαθέτοντας οικολογικά προϊόντα και άλλα είδη με τα εναλλακτικά μας νομίσματα, Το Κουκί και το FairCoin. Παράλληλα έχουμε οργανώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με συμμετοχικά εργαστήρια και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ενώ το βράδυ θα γλεντήσουμε με ζωντανή κρητική μουσική, βιολογικό φαλάφελ από το Το ροβύθι – The chickpea, ποτά, χορό και πολύ κέφι!

Η γιορτή μας ξεκινάει ήδη από τη Δευτέρα 14 Μαΐου με την εβδομάδα «Κουκιού», μια καμπάνια προώθησης του τοπικού μας νομίσματος με στόχο την ενεργοποίηση όσων είναι ήδη μέλη αλλά και την προσέλκυση ακόμη περισσότερων. Σκοπός μας είναι να γνωρίσουν το «Κουκί» κυρίως επαγγελματίες και καταστήματα του Ηρακλείου, ώστε να διευρύνουμε τις επιλογές μας και να ενισχύσουμε την αυτάρκειά μας. Σε αυτή τη λαϊκή εγκαινιάζουμε και δύο νέες δράσεις που θέλουμε να έχουν μόνιμη παρουσία στο εξής.

Έναν πάγκο αλληλεγγύης όπου όλοι θα μπορούμε να αφήνουμε μεταχειρισμένα ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, συσκευές, παιχνίδια και ό,τι άλλο δε χρειαζόμαστε πλέον, ώστε αυτά να διατίθενται στα υπόλοιπα μέλη (ή μη) του δικτύου που τα χρειάζονται περισσότερο. Ας φέρουμε λοιπόν ο καθένας/καθεμία από κάτι για να ξεκινήσουμε δυναμικά!

Ένα «γραφείο εργασίας» όπου μπορούμε είτε να δηλώνουμε την πρόθεσή μας για εργασία στο δίκτυο του Ο.Σ.Η, είτε να ενημερωθούμε για ανάγκες που ήδη υπάρχουν. Η δράση αυτή αποτελεί δυναμική εξέλιξη καθώς θα προσθέσει μια νέα και σημαντική ενότητα στην παραγωγική οικονομία που οικοδομούμε, προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες ένταξης και συμμετοχής σε όλους.

Η λαϊκή αυτή περιλαμβάνει και την απογευματινή παρουσίαση/συζήτηση σχετικά με την εξέλιξη του Ο.Σ.Η. τα δύο αυτά χρόνια και πως έχουμε καταφέρει να οργανώσουμε ένα βασικό δίκτυο τοπικής αλληλέγγυας οικονομίας. Εστιάζουμε ιδιαίτερα στα δύο σημαντικά Αυτόνομα Εγχειρήματα που έχουν προκύψει τελευταία, το Συνεργατικό Μπακάλικο «Ο Χοχλιός» και την εξέλιξη του Κυλικείου μας που ενδυναμώθηκε με νέα άτομα και ιδέες. Επιπλέον, Το Κιβώτιο – Συνεταιρισμός / Κολεκτίβα Εργασίας από το Ρέθυμνο έρχεται να θέσει το δίλημμα: “Οικονομία των φτωχών ή Οικονομία της κοινότητας”, το οποίο θα τροφοδοτήσει την ανοικτή συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Πηγή

Μάιος 18th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου: 15η αγορά τροφίμων χωρίς μεσάζοντες

Η κίνησή αυτή επιδιώκει να αναδείξει μια άλλη κοινωνική και οικονομική σχέση μεταξύ των παραγωγών και των πολιτών. Δε θέλει να υποκαταστήσει τους εμπόρους στην πόλη. Στηρίζουμε την αγορά της πόλης και ψωνίζουμε από τους επαγγελματίες της. Αυτοί με τη σειρά τους πρέπει να στηρίξουν την τοπική κοινωνία με προσιτές τιμές.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα για αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων στην κρίση.

Το Σάββατο 19/5/2018 πραγματοποιείται η 15η διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου.

Πηγή

Μάιος 18th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άλιμος: Θερινά τμήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για υποψήφιους Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζοντας τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πρόκειται να υλοποιήσει θερινά τμήματα προετοιμασίας μαθητών της Γ΄ Λυκείου και αποφοίτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019.

Προσκαλούνται εκπαιδευτικοί με ειδικότητα στα εξεταζόμενα μαθήματα των εισαγωγικών εξετάσεων, να πλαισιώσουν με την εθελοντική προσφορά τους το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου, ώστε να στελεχωθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019 που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα θερινά μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00-20:00 στο Δημαρχείο Αλίμου, στον 2ο όροφο (Αριστοτέλους 53), με τη συνοδεία γονέα ή του κηδεμόνα τους, προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, δηλώνοντας τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Οι εγγραφές ξεκίνησαν και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 29 Μαΐου 2018.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
–Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του γονέα (σε περίπτωση αλλοδαπών επιπλέον και άδεια παραμονής)
–Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του μαθητή (σε περίπτωση αλλοδαπών επιπλέον και άδεια παραμονής)
–ΑΜΚΑ Μαθητή
–ΑΜΚΑ Γονέα
–Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
–Φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος τελευταίου έτους (2017)
–Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου, σε περίπτωση αποφοίτων
–Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ
–Δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την ένταξη σε ευπαθή κοινωνική ομάδα (πολυτεκνία, ανεργία, ΑΜΕΑ)

Τα θερινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε σχολικές αίθουσες του 1ου ΓΕΛ Αλίμου (Υψηλάντου και Θησείου), θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και θα διεξαχθούν ως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, μπορούν να καλούν στο 213. 2008043 ή να επικοινωνήσουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: koinoniko.frontistirio@alimos.gr. Υπεύθυνη: κ. Δήμητρα Αιγινίτη.

Πηγή

Μάιος 17th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καλαμαριά: Συλλογή ειδών ένδυσης και υπόδησης στην Τράπεζα Ιματισμού

Είδη καλοκαιρινής ένδυσης και υπόδησης, συλλέγει η Τράπεζα Ιματισμού του Δήμου Καλαμαριάς, με στόχο όπως τονίζει η αρμόδια αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας-Αλληλεγγύης-Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο Φύλλων, τη στήριξη και ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Οι πολίτες που επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, μπορούν να φέρνουν τα είδη ένδυσης και υπόδησης κάθε Δευτέρα και Πέμπτη τις ώρες από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, στην Τράπεζα Ιματισμού (Θησέως και Εθνικής Αντίστασης στον Φοίνικα).

Οι υπεύθυνοι της Τράπεζας Ιματισμού, γνωστοποιούν ότι λόγω έλλειψης αποθηκευτικού χώρου, δεν γίνονται δεκτά χειμερινά ρούχα, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Να σημειωθεί ότι η «Τράπεζα Ιματισμού » αποτελεί τον «πυρήνα» του κοινωνικού προσώπου, που σε δύσκολες οικονομικά περιόδους, κρίνεται αναγκαία όσο ποτέ η αρωγή προς τους δημότες.

Πηγή

Μάιος 17th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έκθεση Συνεργώ: Η μεγάλη γιορτή των προϊόντων στο Πεδίον του Άρεως

Η Έκθεση Συνεργώ είναι μια μεγάλη γιορτή προϊόντων!

Ποιοτικά προϊόντα μικρών παραγωγών, συνεταιρισμών και κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων της Αττικής παρουσιάζονται στους πολίτες της.

Ένα κάλεσμα γιορτής για όλους στο Πεδίον του Άρεως, 18-19-20 Μαΐου 2018, με ζωντανή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα, παιδικό θέατρο και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Η Συνεργώ εκθέτει προϊόντα και υπηρεσίες αλλά έχει και φεστιβαλική ατμόσφαιρα. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δικτύωση των μικρών παραγωγών, των συνεταιρισμών και των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων από όλη την Αττική.

Παράλληλα, η Έκθεση Συνεργώ, απευθύνεται σε όλο το κοινό των καταναλωτών επιδιώκοντας την επαφή και τη γνωριμία με τους παραγωγούς, τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις και την ευρεία γκάμα των προϊόντων τους (τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά, είδη τέχνης, κοσμήματα, βότανα και πολλά άλλα), σε μια γιορτή που πραγματοποιείται για πρώτη φορά με τη συμμετοχή 100 και πλέον εκθετών.

Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε μαζί στο Πεδίον του Άρεως!

Είσοδος Ελεύθερη.

Ωράριο λειτουργίας Έκθεσης Συνεργώ
– Παρασκευή 18/5/2018 4μ.μ. έως 11μ.μ.
– Σάββατο 19/5/2018 11π.μ. έως 11μ.μ.
– Κυριακή 20/5/2018 11π.μ. έως 9μ.μ.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Μάιος 16th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Δωρεάν εξετάσεις ψηφιακής μαστογραφίας

Την 1η Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις ψηφιακής μαστογραφίας, για ανασφάλιστες και χαμηλού εισοδήματος γυναίκες, της Ηλιούπολης, όπως ανακοίνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Οι μαστογραφίες πραγματοποιούνται στο «Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου Μαστού» στο Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», στο οποίο οι εξεταζόμενες μεταφέρονται με όχημα του Δήμου.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
–Κάτοικοι/δημότες Ηλιούπολης
–Ηλικίες 40-69 ετών
–Ανασφάλιστες/Χαμηλό εισόδημα

ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ
–Πιο πρόσφατο εκκαθαριστικό
–Απλό αντίγραφο ταυτότητας
–ΑΜΚΑ

Το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη ή έχουν εμφανίσει καρκίνο μαστού στο παρελθόν.

Για πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Υποδοχής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας-Υγείας Παιδείας και Εθελοντισμού στο τηλ. 210 – 9970055 και ώρες: 08.00 – 13.00.

Πηγή

Μάιος 16th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μοσχάτο-Ταύρος: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα. Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.

Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου της Ε.Α.Ε. συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού», με χορηγό εταιρεία την ESSITY και τα προϊόντα ΤΕΝΑ και σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου –Ταύρου θα βρίσκεται:

23 & 24 Μαΐου 2018, Αίθουσα 7 Δημ. Σφαγείων Ταύρου
Τηλέφωνο για ραντεβού: 2103426414 (09.00-13.00)
25 & 26 Μαΐου 2018, S.M. Σκλαβενίτης (Πέτρου Ράλλη)
Τηλέφωνο για ραντεβού: 2106456713 (11.00-14.00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 14 Μαΐου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

• Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
• Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Πηγή

Μάιος 15th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Δωρεάν φορολογικές δηλώσεις για δημότες με χαμηλό εισόδημα

Λογιστές της πόλης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ηλιούπολης, να συνδράμουν εθελοντικά στη δωρεάν σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων δημοτών με χαμηλό εισόδημα. Όπως ενημερώνει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του, θα εξυπηρετηθούν αποκλειστικά μισθωτoί, συνταξιούχοι, άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α., με εισόδημα έως έξι χιλιάδες Ευρώ (6.000 €), εφόσον αυτό προέρχεται από μισθούς, συντάξεις ή / και επιδόματα.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των εξυπηρετούμενων συνδημοτών είναι περιορισμένος και εξαρτάται από τον αριθμό των εθελοντών λογιστών και των δηλώσεων που έχει ο καθένας δυνατότητα να αναλάβει.

Ως εκ τούτου θα τηρηθεί λίστα προτεραιότητας και θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Πληροφορίες και κατάθεση αιτήσεων: Από 10/05/2018 έως 20/06/2018, ώρες 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ., Δημαρχείο, ισόγειο, Τμήμα Παιδείας – Εθελοντισμού – Δια Βίου Μάθησης & Πολιτικών Ισότητας τηλ. 210- 9970134 και 9970156.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Για Δήμο
–Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας ή Άδεια Διαμονής
–Αντίγραφο εκκαθαριστικό προηγούμενου έτους

Για λογιστές
–Κωδικοί πρόσβασης (user name – password), (θα δοθούν αποκλειστικά στους λογιστές)
–Φωτοαντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
–Εκκαθαριστικό προηγουμένου έτους
–A.M.K.A δικαιούχων
–Βεβαίωση από Ο.Α.Ε.Δ. (σε περίπτωση ανεργίας)
–Βεβαίωση αποδοχών
–Δικαιολογητικά αγοράς – πώλησης – ακινησίας Ι. Χ. (εφόσον υπάρχει μεταβολή)
–Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι φιλοξενούμενος ή ενοικιαστής, απαιτείται ο Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη

Πηγή

Μάιος 15th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα δημόσιας υγείας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί δράση προληπτικής Οδοντιατρικής σε παιδιά 6 έως 15 ετών, που αφορά:

–Θεραπεία ουλίτιδας,
–Λείανση/στίλβωση δοντιών και
–Φθορίωση

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κατοίκους/δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από Οδοντίατρο, στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, από 15/05/2018 έως 15/06/2018, επί της οδού Καραϊσκάκη 4 Τριανδρία, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλ: 2313318643 και 2313318644.

Πηγή

Μάιος 14th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηγουμενίτσα: Δωρεάν εξέταση σπίλων

Με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, που φέτος πραγματοποιείται 7 με 11 Μαΐου 2018, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κα Μαρίνα Σπίροβα, διοργανώνει δωρεάν εξέταση σπίλων.

Τα τελευταία 50 χρόνια, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί δραματικά, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες εξαιτίας της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των περιβαλλοντικών μεταβολών. Με την καταγραφή ετησίως 130.000 κρουσμάτων και 37.000 θανάτων, ο καρκίνος του δέρματος αναδεικνύεται ως ένας από τους 10 πιο συχνά εμφανιζόμενους καρκίνους στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά η έγκαιρη διάγνωση εξασφαλίζει την θεραπεία και την υγεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξεταστούν δωρεάν, αφού κλείσουν πρώτα ραντεβού στο τηλέφωνο 2665028666.

Πηγή

Μάιος 14th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών”, που διοργανώνεται από τον «Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη» με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

Το «Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών» είναι μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε λογικές τιμές στους καταναλωτές, ενώ μέρος των προϊόντων διατίθενται στις κοινωνικές δομές της πόλης προς ενίσχυση των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πρόκειται ουσιαστικά για σημαντική δράση αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής η οποία πλέον διοργανώνεται με νέο τρόπο λειτουργίας όπως ορίζεται από τον Νόμο 4497/2017, άρθρο37, από τον “Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” που ευελπιστεί να συνεχίσει και να αναπτύξει περαιτέρω αυτή την ήδη πολύ επιτυχημένη εκδήλωση και να προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν μεταξύ άλλων τα εξής προϊόντα: αλεύρι, αλλαντικά, αρτοσκευάσματα, απορρυπαντικά, αχλάδια, αυγά, αραχίδα από Ηλεία, απάκι, βασιλικός πολτός, βότανα, βουτήματα, βιολογικά, γαλακτοκομικά, γλυκοπατάτες Νάξου, γλυκά κουταλιού, ελιές, δαμασκηνοελιά, ζυμαρικά, θαλασσονοστιμιές από Πρέβεζα, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, κέτσαπ, κουλούρια παξιμάδια, λάδι, λαζάνια, λεμόνια, λουκάνικα, λουκούμια, μανταρίνια, μανιτάρια, μαρμελάδες, μέλι, μήλα, ξερά σύκα, ξηροί καρποί, ξύδι, οίνος, όσπρια, παξιμάδια, παραδοσιακά εδέσματα, πατάτες, πελτές τομάτας, πίτες, πορτοκάλια, ρόδια, ρίγανη, ρύζι, σαλιγκάρια, σάλτσες, σκόρδα, σταφίδες, σταφύλια κλημεντίνες, ταχίνι, τομάτα, τοματίνια, τσίπουρο, τυροκομικά, χαλβάς, φυτικά καλλυντικά, χαλβάς Φαρσάλων, ψητή μελιτζάνα με λιαστή τομάτα, κρητικά τυριά, τομάτες από Αργολίδα, σύγκλινο και καπνιστά αλλαντικά, φρέσκα παραδοσιακά λουκάνικα από το Καρπενήσι, κουλούρια από την Καστοριά κ.α.

Η εγγραφή στον Σύλλογο Καταναλωτών και η απόκτηση την κάρτα μέλους προσφέρει στους κατόχους της πρόσβαση σε εκπτώσεις και προσφορές, στους παραγωγούς και στα καταστήματα της πόλης.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα Προϊόντων – Συμμετεχόντων

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 2107666068
Ιστοσελίδα: skva.gr
email: Info@skva.gr

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι:τα λεωφορεία 203, 204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η Στάση) και το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα).

Πηγή

Μάιος 11th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ίλιον: Δωρεάν εξέταση Τεστ ΠΑΠ

Με στόχο την προαγωγή της υγείας των γυναικών, ο Δήμος Ιλίου υλοποιεί δωρεάν εξέταση Τεστ ΠΑΠ, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, για γυναίκες ηλικίας έως και 65 ετών.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού του Δήμου Ιλίου, στο τηλέφωνο 210 2639380, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 έως 14:00.

Πηγή

Μάιος 11th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις μελανώματος

Την ευκαιρία σε όσους Ηρακλειώτες επιθυμούν να κάνουν δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις, και συγκεκριμένα εξέταση μελανώματος, δίνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με την εθελόντρια δερματολόγο των Δημοτικών Ιατρείων, δρ. Αλίνα Μπεζούσκα.

Οι εξετάσεις θα γίνουν την Τετάρτη 16 Μαΐου (από πρωί έως μεσημέρι) στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης (2ος όροφος δημαρχείου).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κλείσουν πρώτα ραντεβού στο τηλέφωνο 2132000196.

Πηγή

Μάιος 10th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εθελοντική αιμοδοσία στην Καλαμαριά

Με το σύνθημα “ Δώσε αίμα, κάθε σταγόνα είναι χαμόγελο για αυτόν που το χρειάζεται” πραγματοποιείται η 14η εθελοντική αιμοδοσία, την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς.

Κινητή μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θα βρίσκεται στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) από τις 9.00 το πρωί έως τις 13.30 και όσοι πολίτες επιθυμούν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια μπορούν να προσέρχονται εκείνη την ημέρα, προκειμένου να προσφέρουν αίμα, σώζοντας ζωές.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η αύξηση των αποθεμάτων τράπεζας αίματος και ταυτόχρονα η ανάπτυξη ενός πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται και το παράρτημα Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, για ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών Δωρητών Οργάνων.

Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Δύο Φύλων τηλ. 2313 314 500 και 2313 314 502

Πηγή

Μάιος 10th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μαρούσι: 35η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων

Την 35η Δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 13 Μαΐου, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο παρκινγκ πίσω από το Ο.Α.Κ.Α, επί της οδού Πιτταρά στη συμβολή με την οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 50 παραγωγοί με πάνω από 160 προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγοί έχουν ελεγχθεί και προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν και διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και τις τιμές πώλησης.

Την τιμητική τους θα έχουν τα φρούτα εποχής όπως τα κεράσια, τα καλλωπιστικά φυτά, ενώ παραδοσιακά θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από όσπρια, τυροκομικά, αρτοπαρασκευάσματα, ελαιόλαδο, μέλι και κρασί.

Για πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από Δευτέρα – Παρασκευή από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στα τηλ. 2132038349, 336, 080 και κατά το Σαββατοκύριακο στα τηλ. 2132038000, 001.

Για απευθείας ενημέρωση σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις διάθεσης εγχώριων αγροτικών προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotika@maroussi.gr για να ενταχθούν στη λίστα των παραληπτών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Πηγή

Μάιος 9th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ημερίδα και δωρεάν εξετάσεις σκελετικής υγείας στο δήμο Αχαρνών

Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» διοργανώνουν εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την Οστεοπόρωση με τίτλο «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης», την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 και ώρες 10:00 – 13:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση και περιλαμβάνει το παρακάτω πρόγραμμα:
● Δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε άντρες και γυναίκες.
● Ενημερωτική εκδήλωση με την εξής δομή:
– Τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση
– Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα, Μέμη Τσέκουρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα εξετάσεων προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών, για πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα: 213 2123 106 κα Μερόπη Σαράντου και 213 2123 130 κα Φανή Κουμπούρη.

Πηγή

Μάιος 9th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

ΟpenWalkAthens: Βιβλιοθήκες της Αθήνας

Την Κυριακή, 13 Μαΐου 2018, και με την ευκαιρία της διεθνούς διάκρισης της Αθήνας από την UNESCO ως παγκόσμιας πρωτεύουσας του βιβλίου για το 2018, οι atenistas σας καλούν να γνωρίσετε 35 βιβλιοθήκες (και αρχεία) της Αθήνας που ανοίγουν τις πόρτες τους για να μας ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις και τις συλλογές τους.

Περισσότερο ή λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό, δημόσιες ή ιδιωτικές, ελληνικές ή ιδρυμάτων άλλων χωρών, παιδικές ή επιστημονικές, αφιερωμένες στην τέχνη, τον πολιτισμό, τη φύση και το περιβάλλον, την ιστορία ή τις θετικές επιστήμες, οι βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στον ανοικτό περίπατο καλωσορίζουν τους κατοίκους της Αθήνας στον κήπο της γνώσης για να μοιραστούν τους θησαυρούς της.

Με τεκμήρια της αρχαίας, της βυζαντινής και της νεώτερης Ελλάδας, με ειδικές ή γενικές συλλογές, θεματοφύλακες της Ιστορίας ή μνημεία οι εγκαταστάσεις τους, με το βλέμμα τόσο στο παρελθόν όσο και στο ψηφιακό μέλλον, οι βιβλιοθήκες στολίζουν την πόλη μας και την Κυριακή, 13 Μαΐου μας υποδέχονται με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα.

Με οδηγούς τους υπεύθυνους των βιβλιοθηκών, επιμελητές και βιβλιοθηκονόμους που γνωρίζουν σε βάθος τις συλλογές τους, οι Αθηναίοι θα περιηγηθούν στα αποθετήρια της γνώσης είτε είναι ειδικοί και ερευνητές, μελετητές ή αναγνώστες, μικροί ή μεγάλοι σε ηλικία.

Με το άρωμα του παλιού βιβλίου στην προθήκη και το βιβλιοστάσιο ή τη γνώση στα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης και παρουσίασης, οι βιβλιοθήκες υποδέχονται το γνώριμό τους κοινό των ερευνητών αλλά και τον κάτοικο και επισκέπτη της Αθήνας ως χώροι προσωπικής ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεπίδρασης και μάθησης, προσφέροντας ξεναγήσεις και δρώμενα.

Οργανώστε από πριν τις επισκέψεις σας και δηλώστε, όπου απαιτείται, τη συμμετοχή σας μέσω τηλεφώνου, ημέηλ ή της πλατφόρμας eventbrite. Περιηγηθείτε στην πόλη από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη.

• Χάρτης με όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος θα έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αλλά επιπλέον, οι περιηγητές θα μπορούν να προμηθευτούν έντυπο οδηγό-χάρτη από όποιο σημείο ξεκινήσουν την περιήγησή τους .

Πηγή και Πλήρης κατάλογος βιβλιοθηκών

Μάιος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Τουρνουά αγάπης στην Καλαμαριά

Το Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Καλαμαριάς, προσπαθώντας να δημιουργήσει και να στηρίζει νέες ιδέες, θεσμούς αισιοδοξίας, ελπίδας και ζωής, διοργανώνει σε συνεργασία με το Αθλητικό Εκπολιτιστικό Σωματείο «Α.Ε.Σ Κρόνος Καλαμαριάς», Φιλανθρωπικό τουρνουά Βόλεϊ, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στις 9.30 το πρωί, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς (Τριπόλεως & Σουρμένων), η οποία φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Πρόκειται για το 1ο Τουρνουά Βόλεϊ, στο οποίο θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ακαδημίες βόλεϊ, του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με κορίτσια ηλικίας έως 12 ετών, στη διάρκεια του οποίου θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στον αγωνιστικό χώρο.
Στους τρεις πρώτους νικητές θα απονεμηθούν μετάλλια, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και παράλληλα θα κληρωθούν και δώρα.

Στους αγώνες δεν θα υπάρχει εισιτήριο, αντί αυτού και επειδή ο σκοπός του τουρνουά είναι φιλανθρωπικός, παρακαλούνται οι θεατές, όσοι θέλουν και μπορούν, να φέρουν είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και είδη ρουχισμού και αγαθών για το Χαμόγελο του Παιδιού. Η όλη εκδήλωση θα τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Πετοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα που αναμένεται να μεταδοθεί μέσα από τους αγώνες, είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε τόσο για το καλό του αθλήματος και την προβολή του, όσο και για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και φορέα.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
–Προαιρετική οικονομική εισφορά στον ειδικό κουμπαρά του «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
–Συγκέντρωση Τροφίμων
–Γάλα εβαπορέ
–Λάδι
–Ρύζι
–Όσπρια
–Αλεύρι
–Σάλτσα τομάτας
–Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί).
–Άνθος αραβοσίτου
–Αλάτι, Ξύδι, Μπαχαρικά
–Πουρές
–Βρεφικές κρέμες, Βρεφικό γάλα
–Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)
–Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη κλπ).
–Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες).
–Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων, σκούπες, σφουγγαρίστρες, κοντάρια, φαράσια).
–Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
–Μακαρόνια
–Χυλοπίτες
–Κριθαράκι
–Μέλι
–Κριτσίνια
–Φρυγανιές
–Χυμοί
–Μπισκότα
–Βρεφικές Κρέμες
–Μωρομάντηλα
–Πάνες για μωρά Νο 4-5

Πηγή

Μάιος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν σπιρομετρήσεις για καπνιστές ή πρώην καπνιστές

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων, διενεργεί δωρεάν σπιρομετρήσεις για καπνιστές ή πρώην καπνιστές ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, άνω των 40 ετών.

Οι σπιρομετρήσεις θα γίνουν την Τετάρτη 9 Μαΐου, στο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος), από τις 13.00 έως τις 16.00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ. 2310.509.053 και 2310.509.020.

Πηγή

Μάιος 7th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αθήνα: Εκδήλωση δωρεάν προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση

Εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί προληπτικός έλεγχος αλλά και ενημέρωση για την οστεοπόρωση, διοργανώνεται την Πέμπτη 10 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας « Πεταλούδα» και απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το σοβαρό θέμα υγείας, την οστεοπόρωση.

Περιλαμβάνει:
·προληπτικό έλεγχο
·και ενημέρωση από εξειδικευμένους γιατρούς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Αρχικά θα γίνεται δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οι μετρήσεις αυτές θα γίνουν στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου (Ακαδημίας 50) κατά τις ώρες 10:00 με 13:00.

Μετά τις μετρήσεις θα ακολουθήσει ενημερωτική εκδήλωση με δύο ομιλίες: από ορθοπεδικό ιατρό του Συλλόγου «Πεταλούδα» με θέμα «Τα νεώτερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση» και από την πρόεδρο του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” κυρία Μέμη Τσεκούρα, με θέμα «Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα».

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210 3626587 κατά τις ώρες 08.30 με 14:00.

Πηγή

Μάιος 7th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιος Δημήτριος: Θερινά τμήματα για υποψηφίους των Πανελλαδικών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Για 3η συνεχή χρονιά, θα λειτουργήσουν και φέτος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο (ΚΦΑΔ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου, θερινά τμήματα προετοιμασίας μαθητών Γ’ τάξης Γενικού Ενιαίου Λυκείου, υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στο 3ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Αργοστολίου και Σάμου (είσοδος από Καπετανάκη), από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαΐου έως την Παρασκευή 25 Μαΐου , καθημερινά από τις 17:00 έως 20:00.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο σε ημερομηνίες που θ’ ανακοινωθούν στα τέλη Μαΐου.

Οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές 2019 Γενικού Λυκείου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν θερινά μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, μπορούν να προσέρχονται με τη συνοδεία γονέα ή του κηδεμόνα τους, προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, δηλώνοντας παράλληλα και τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν.

Η εισαγωγή τους γίνεται βάσει κριτηρίων μοριοδότησης που έχει ψηφίσει το Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας (ΟΠΚΑΠ).

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τους ωφελούμενους μαθητές

1. Τελευταίο Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης.
2. Φωτοαντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για όσους δεν είναι Δημότες).
4. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής του γονέα η κηδεμόνα.
5. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής του ωφελούμενου μαθητή.
6. Τελευταίος έλεγχος σπουδών από το σχολείο.
7. Για απόφοιτους: Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου.
8. Για ανέργους: Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
9. Για άτομα ΑΜΕΑ: Φωτοαντίγραφο βεβαίωσης αναπηρίας μαθητή, γονέα ή κηδεμόνα, αδελφού/ής.
10. Για απόρους: Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου απορίας.

Δεκτές γίνονται μόνον αιτήσεις μαθητών, μαθητριών και αποφοίτων Γενικού Ενιαίου Λυκείου δημοτών ή κατοίκων Δήμου Αγίου Δημητρίου. Κατ’ εξαίρεση γίνονται δεκτές και αιτήσεις από μαθητές/μαθήτριες που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου αλλά δεν είναι ούτε δημότες ούτε κάτοικοι έπειτα από βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου και αιτήσεις μαθητών, μαθητριών και αποφοίτων όμορων Δήμων που αποδεδειγμένα δεν λειτουργούν στους οικείους Δήμους Κοινωνικά Φροντιστήρια.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από τις 14:30 έως τις 20:30 στο 2109840717 ή ηλεκτρονικά στο kfad@dad.gr.

Πηγή

Μάιος 7th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Παράσταση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και η Πολιτιστική επιτροπή, σας προσκαλούν την Δευτέρα 7 Μαΐου ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο ‘Μίκης Θεοδωράκης'(Κύπρου 68, Αργυρούπολη) στην θεατρική παράσταση ‘ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ’

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Βάσω Καβαλιεράτου, ΜάξιμοςΜουμούρης
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Δημήτρης Λάλος
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ντάνκαν Μακ Μίλαν
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75’ Είσοδος ελεύθερη.

Η εκδήλωση έχει κοινωνικό χαρακτήρα και καλούνται οι πολίτες προαιρετικά να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Μάιος 4th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κατερίνη: Δωρεάν εργαστήρι προετοιμασίας για την ένταξη στην αγορά εργασίας

Δωρεάν εργαστήρι ομαδικής εργασιακής συμβουλευτικής για γυναίκες άνω των 18 ετών, πρόκειται να υλοποιήσει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο της παρεχόμενης υπηρεσίας εργασιακής συμβουλευτικής.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενδυνάμωση και η αυτογνωσία, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Οι συμμετέχουσες θα πραγματοποιήσουν 6 ομαδικές συναντήσεις των δύο ωρών στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου (οδός Αυγουστίνου 21), με πρώτη ημερομηνία συνάντησης την 23η Μαΐου 2018.

Για αιτήσεις συμμετοχής και πρόσθετη πληροφόρηση, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00-14.00, στο τηλέφωνο 23510-36678.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί η 18η Μαΐου 2018.

Πηγή

Μάιος 4th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ βετεράνων

Ο Οργανισμός Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης ‘Γρηγόρης Λαμπράκης’ διοργανώνει σε συνεργασία με την Διεύθυνση Παιδείας- Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας, φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ βετεράνων μεταξύ ΑΕΚ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Α.Π.Χ Αργοναύτες στις 06/05/2018 στις 13:00.

Αντί εισιτηρίου οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν κατά την είσοδό τους φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο και τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, τοματοχυμό, αλεύρι).

Πηγή

Μάιος 4th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χανιά: Ξεκινούν οι δωρεάν εαρινές ξεναγήσεις του Δήμου

«Φάρος Χανίων & Μόνιμη έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής», είναι το θέμα της πρώτης ξενάγησης του προγράμματος δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων, που θα γίνει σήμερα Σάββατο 28 Απριλίου, στις 18.00. Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης Εμμανουήλ Πετράκης. Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, τουριστικούς και άλλους φορείς του τόπου.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις απαραίτητες για την ομαλή διεξαγωγή των ξεναγήσεων δηλώσεις συμμετοχής για την τρέχουσα ξενάγηση της εβδομάδας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χανίων, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10.00 έως τις 13.00, στο τηλέφωνο: 2821-3-41666/65 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: t-tourismos@chania.gr.

Πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ»

Μάιος 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΪΟΥ: Οχυρώσεις Παλιάς Πόλης – Ανδριανάκης Μιχαήλ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΪΟΥ: Συγκριτική ξενάγηση (κεντρική – δυτική πλευρά).“Η παλιά πόλη άλλοτε και τώρα”- Μανούσακας Εμμανουήλ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ: Δημοτική Αγορά και περίπατος στην Ανατολική Τάφρο – Δημοτικό Κήπο – Ρολόι – Δικαστήρια / Ζαχαρένια Σημανδηράκη.

Ιούνιος 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ: Φάρος Χανίων & Μόνιμη Έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής – Πετράκης Εμμανουήλ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΑΠΤΕΡΑ – συνεργασία με Υπ. Πολιτισμού & Εφ. Αρχ/των Χανίων στο πλαίσιο επετειακών δράσεων για τις πράσινες πολιτιστικές διαδρομές.

Πηγή

Μάιος 3rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Στα Ψαρά η «Ανοιχτή Αγκαλιά» για δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις

Στα Ψαρά θα βρίσκονται από το Σάββατο 5 έως τη Δευτέρα 7 Μαΐου, οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής Ανοιχτή Αγκαλιά, όπου θα πραγματοποιήσουν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε ενήλικες και παιδιά.

Όπως ενημερώνουν, οι ενήλικες θα εξετάζονται στο Πολυδύναμο Ιατρείο και τα παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο του νησιού.

Το πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων περιλαμβάνει δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμοί, τεστ ΠΑΠ και PSA.

Οι ειδικότητες των γιατρών που θα επισκεφθούν το νησί είναι παιδίατροι, παιδοχειρουργός, οφθαλμίατρος, παιδοκαρδιολόγος, παθολόγος, ψυχολόγος ακτινολόγος, ορθοπεδικός, γυναικολόγος και οδοντίατρος. Θα πλαισιώνονται από νοσηλεύτριες, μαία και παρακευάστρια.

Πηγή

Μάιος 3rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιος Δημήτριος: Ανοιχτή για το κοινό η Δημοτική Ιματιοθήκη την Παρασκευή 4/5

Την Παρασκευή 4-5-2018, όπως κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, η Δημοτική Ιματιοθήκη ανοίγει τις πόρτες της και σας περιμένει από ώρα 14:00 έως 17:00, επί της οδού Μακρυγιάννη 98 για να ανταλλάξετε ή να προσφέρετε ρούχα, υποδήματα, αξεσουάρ και παιδικά παιχνίδια.

Στον ίδιο χώρο καλύπτονται βασικές ανάγκες ρουχισμού και υπόδησης συμπολιτών μας που είναι εγγεγραμμένοι/-ες στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Πηγή

Μάιος 3rd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξετάσεις για την Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος

Τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος σε όποιον το επιθυμεί δίνει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρία (ΕΔΑΕ) στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Κατά του Καρκίνου του Δέρματος (7-11 Μαΐου 2018).

Οι εξετάσεις διενεργούνται κατόπιν ραντεβού από δερματολόγους-μέλη της ΕΔΑΕ σε όλη την Ελλάδα σε ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία.

Η λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους είναι διαθέσιμη εδώ.

Επίσης τηλεφωνήστε στο 215 215 85 23 για προγραμματισμό ραντεβού.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι, λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη φτάνει μέχρι και 8%.

Πηγή

Μάιος 2nd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Μαλεβιζίου: Δωρεάν σπιρομετρήσεις

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας κ Παιδείας Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ.), το «Βοήθεια στο Σπίτι Κρουσώνα», το Τμήμα κοινωνικής προστασίας και μέριμνας, το Περιφερειακό Ιατρείο Κορφών και το Περιφερειακό Ιατρείο Κρουσώνα, οργανώνουν σε συνεργασία με την Ομάδα ΧΑΠ του ΠΑΓΝΗ με υπεύθυνο τον κ Τζανάκη Νικόλαο, δωρεάν σπιρομετρήσεις σε:

· Καπνιστές
· Άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα (ΧΑΠ)
· Άτομα με αλλεργίες.

Οι σπιρομετρήσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 7 Μαΐου και ώρα 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. στις Κορφές, στο Περιφερειακό Ιατρείο Κορφών. Τηλέφωνο για ραντεβού: 2810711776 – 2810711884 – 6996884488, Δευτέρα – Παρασκευή 8.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.

Πηγή

Μάιος 2nd, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηγουμενίτσα: Δωρεάν πρόγραμμα εκτίμησης καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και το Ινστιτούτο Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας και του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, οργανώνει Δωρεάν Πρόγραμμα Εκτίμησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου, για άτομα ηλικίας 40 ετών έως 65, που δεν έχουν διαγνωσμένο καρδιαγγειακό πρόβλημα ή σακχαρώδη διαβήτη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων στην ηλικιακή ομάδα άνω των 40, μια ομάδα με αυξημένη επικινδυνότητα για εμφάνιση καρδιαγγειακού επεισοδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την 1η αιτία θανάτου παγκοσμίως και εμφανίζονται συχνότερα με την εκδήλωση στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου και περιφερικής αγγειοπάθειας.

Η εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου γίνεται με το ηλεκτρονικό πρόγραμμα HeartScore, που έχει δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, το οποίο εξετάζοντας και προσμετρώντας παράγοντες κινδύνου όπως το φύλο, την ηλικία, την ολική χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση και το κάπνισμα, υπολογίζει την πιθανότητα εμφάνισης μοιραίου ή θανατηφόρου καρδιαγγειακού επεισοδίου σε χρονικό ορίζοντα 10ετίας, ενώ υπολογίζει και την επιμέρους συνεισφορά του κάθε παράγοντα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αντικαθιστά την κλινική εξέταση αλλά λειτουργεί επικουρικά.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να προσκομίσουν πρόσφατη εξέταση ολικής χοληστερόλης και μέτρηση αρτηριακής πίεσης και θα λαμβάνουν σε έντυπη μορφή το αποτέλεσμα της εκτίμησης Heart Score, καθώς και τις απαραίτητες συμβουλές από το επιμορφωμένο νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας για την τροποποίηση συμπεριφορών υγείας που σχετίζονται με τους παράγοντες κινδύνου, με απώτερο σκοπό την μείωση της πιθανότητας ασθένειας από καρδιαγγειακό νόσημα.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, ώρες 09:00 – 12:00, στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας (παλιό δημαρχείο Ηγουμενίτσας), κατόπιν ραντεβού στο τηλ 2665360012.

Πηγή

Μάιος 1st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μοσχάτο-Ταύρος: Δωρεάν σεμινάριο σεναριογραφίας

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν ένα ευσύνοπτο, ταχύρρυθμο σεμινάριο σεναριογραφίας με τίτλο «Μύηση στην Τέχνη του Σεναρίου».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου , από τις 10.30 έως τις 17.00, στο πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού.

Στόχος του είναι η μύηση των συμμετεχόντων σε ένα δημιουργικό είδος γραφής, αλλά και την ενδεχόμενη ανάδειξη μιας δημιουργικής διεξόδου με αρκετές προοπτικές.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν καταξιωμένοι σεναριογράφοι όπως οι: Κακαβάς Αλέξανδρος, Κοκκίδης Πάνος, Μπελεγράτη Αλεξάνδρα, Ρίγγα Ρένα, Σπηλιόπουλος Βασίλης και Χατζησοφιά Άννα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Λόγω των περιορισμένων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον στο τηλέφωνο: 213 20 19 636 ή στο e-mail: graftip.mt@gmail.com.

Πηγή

Μάιος 1st, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στις Φέρες

Στις Φέρες και συγκεκριμένα στο ΚΑΠΗ της πόλης, θα βρίσκεται στις 7 και 8 Μαΐου, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προκειμένου να διενεργήσει μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες της περιοχής.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2555022840 (09.00-13.00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 30 Απριλίου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.
–Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
–Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες
–Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό
–Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά)
–Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Πηγή

Απρίλιος 30th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ζωγράφου: Ένα διαφορετικό παζάρι βιβλίου

Ένα διαφορετικό παζάρι βιβλίων από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Μαΐου.

Προσφέρετε ένα μπουκάλι λάδι και παίρνετε 2 βιβλία!

Θα προσφέρετε λάδι στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, κι εσείς θα ψυχαγωγηθείτε διαβάζοντας τα βιβλία που έχετε διαλέξει! Διπλό το όφελος!

Το παζάρι θα βρίσκεται στην Πλατεία Γαρδένιας:
*** Πέμπτη 3/5 (11πμ-9μμ)
*** Παρασκευή 4/5 (11πμ-9μμ)
*** Σάββατο 5/5 (11πμ-3μμ)

Τα γραφεία είναι ανοιχτά: Δευτέρα – Πέμπτη 10πμ-1μμ / Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 7 με 9 το απόγευμα

Πηγή

Απρίλιος 30th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

O Αγ. Δημήτριος συμμετέχει για 6η φορά στην παγκόσμια Εκστρατεία “Let’s do it World 2018”

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου και φέτος θα δώσει δυναμικό «παρών» στη δράση «Let’s Do it Greece 2018», που αποτελεί το ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Εκστρατείας Καθαρισμού «Let’s Do it World».

Η φετινή περιβαλλοντική δράση του Δήμου μας θα αφορά και πάλι στον καθαρισμό του ρέματος της Πικροδάφνης.

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 10:30 το πρωί, από δύο σημεία συγκέντρωσης, ευαισθητοποιημένοι/ες εθελοντές και εθελόντριες, ενεργοί πολίτες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τοπικοί φορείς και σύλλογοι, θα ξεκινήσουν τον καθαρισμό του ρέματος της πόλης μας.

Σημεία συγκέντρωσης:
– Πίσω από την εκκλησία του Αγ. Βασιλείου
– Λεμονοδάσος (τέρμα οδού Ξάνθης)

Οι σακούλες και τα γάντια θα διατεθούν από το Δήμο, ενώ όσοι εθελοντές/ριες συμμετέχουν θα πρέπει να φοράνε τα κατάλληλα παπούτσια, κατά προτίμηση γαλότσες, για την κατάβαση μέσα στο ρέμα.
Τα παιδιά κάτω των 11 ετών θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο με συνοδεία ενήλικα.

Στόχος του Δήμου Αγ. Δημητρίου και αυτή τη χρονιά μέσα από τη συμμετοχή στο «Let’s do it Greece 2018» είναι ο καθαρισμός του ρέματος και η αλλαγή της όψης του στα σημεία παρέμβασης.Το σημαντικότερο όμως είναι να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, αλλά και παρακίνησης αλλαγής νοοτροπίας απέναντι στην όαση της πόλης μας, το ρέμα Πικροδάφνης!

Πηγή

Απρίλιος 27th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Bazaar προϊόντων από τα χωράφια της αλληλεγγύης στο Nosotros

Κυριακή 29 Απρίλη ώρα 13:00 – 22:00: REFUGEE VILLAGE FOR FREEDOM

«Χωράφια Αλληλεγγύης» των προσφύγων στο Καπαρέλλι
«Ζούμε μαζί, παράγουμε μαζί, στηρίζουμε την αυτοοργάνωση»

Γνωρίζουμε τα προϊόντα βιολογικής και αλληλέγγυας καλλιέργειας (φρέσκα λαχανικά – όσπρια – αυγά – μέλι – λάδι – τυρί – ντομαλτοπολτό και πολλά άλλα) και στηρίζουμε την αυτοοργάνωση

17.00-19.00 Συζήτηση-παρουσίαση-γνωριμία
20.00-22.00 Προβολή ντοκιμαντέρ για τα «Χωράφια Αλληλεγγύης»

Στον Ελεύθερο κοινωνικό χώρο Nosotros (NosotrosSocialCentre)–Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια

Πηγή

Απρίλιος 27th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments