organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου από τον Δήμο Σερρών

Το πρόγραμμα ανίχνευσης κινδύνου για αυτόματα κατάγματα θα διεξαχθεί με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών πιλοτικά από τις 19 έως τις 25 Οκτωβρίου στην πόλη των Σερρών και σε τέσσερα τοπικά διαμερίσματα: Σκούταρι, Λευκώνα, Προβατά και Κάτω Καμήλα με στόχο να επεκταθεί στο μέλλον και σε άλλες κοινότητες του Δήμου Σερρών.

Τα ανιχνευτικά τεστ θα πραγματοποιηθούν με ειδικό μηχάνημα σε γυναίκες άνω των 45 ετών και άνδρες άνω των 65 ετών εφαρμόζοντας πλήρως τις οδηγίες του ΕΟΔΥ λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών της περιόδου που διανύουμε. Εκτίμηση των αποτελεσμάτων μπορούν να κάνουν μόνο οι θεράποντες ιατροί.

«Η οστεοπόρωση είναι μία πάθηση την οποία δεν αντιλαμβανόμαστε μέχρι να εκδηλωθεί το πρώτο κάταγμα. Το τεστ θα ανιχνεύσει ενδεχόμενο κίνδυνο για αυτόματα κατάγματα, ενώ μέλη του Ιατρικού Συλλόγου θα βοηθήσουν ώστε άτομα με αυξημένο κίνδυνο να παραπέμπονται για περαιτέρω έλεγχο και θεραπεία», επισήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελος Βάκαλος.

«Όσοι προσέλθουν για τον προσυμπτωματικό έλεγχο θα εγγραφούν αυτομάτως ως μέλη-δημότες στο Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία», γνωστοποίησε η Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου. Η ίδια κάλεσε τους Δημότες να επικοινωνούν με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, ώστε να προγραμματίζουν ραντεβού για τον έλεγχο στο τηλέφωνο 2321350571 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 8.00 έως 14.00 ή στο mail pronoia@serres.gr

Υπογραμμίζεται ότι στη δράση λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των ενδιαφερόμενων.

Πηγή

19 Οκτωβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.