organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Αιτήσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων και η Συνειρμός αμκε ανακοινώνουν ότι πρόκειται να ανανεωθεί ο κατάλογος των ωφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει σε άπορους δημότες προϊόντα όπως είδη διατροφής, απορρυπαντικά, χαρτικά κ.λπ.

Για να ενταχθεί κάποιος/α στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ χρειάζεται να προσκομίσει τα παρακάτω Δικαιολογητικά:

  1. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
  2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  3. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ Ε1- Ε9 ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 ή ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (ότι δεν υποχρεούται να υποβάλει Φορολογική Δήλωση), ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Υ.
  4. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (αν υπάρχει)
  5. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (αν υπάρχουν)

Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες θεωρούνται εμπιστευτικά και θα τηρηθούν απολύτως οι κανόνες που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 

Αιτήσεις γίνονται δεκτές  έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στη συνοικία του Αγ. Οικουμενίουτηλ. 24310 26880 (Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 11 π.μ. ως τις 2μ.μ.).

Δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ξανά Αίτηση:

  • Όσοι/όσες είναι ενταγμένοι/ες, οι ίδιοι/ες ή άλλο μέλος της οικογένειάς τους, στο ΤΕΒΑ ή λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
  • Όσοι/όσες είναι ωφελούμενοι/νες του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την 1η Ιουνίου 2020 μέχρι και σήμερα. 

Μετά την υποβολή της αίτησης, θα πραγματοποιηθεί Κοινωνική Έρευνα, με κατ’ οίκον επίσκεψη, από το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας της δομής.

Όσοι/όσες επιλεγούν θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν προϊόντα από 01/12/2020.

Πηγή

19 Οκτωβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μοσχάτο-Ταύρος: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

O Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προκειμένου να ενισχύσει το δίκτυο κοινωνικής προσφοράς προς τις οικογένειες που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, συνεχίζει την τρέχουσα σχολική περίοδο το «Κοινωνικό Φροντιστήριο». Σκοπός του φροντιστηρίου είναι να προσφέρει ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας που χρειάζονται υποστήριξη για τις ενδοσχολικές εξετάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο αφορά μόνο τους μαθητές από το Μοσχάτο και τον Ταύρο, ενώ στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν διδασκαλία στα τμήματά του.  

Οι αιτήσεις δήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στα τμήματα θα κατατίθενται μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2020 με ηλεκτρονική αποστολή της φόρμας συμμετοχής που βρίσκεται στη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr στο e-mail: 2sedmt@0168.syzefxis.gov.gr

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι αιτήσεις κατατίθενται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου,  από τις 08.00 έως τις 14.00 στο:

  • Δημαρχείο Μοσχάτου, Κοραή 36 και Αγ. Γερασίμου, και
  • π. Δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου

Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, τηλ.: 213 20 36 251 και 254

Αίτηση συμμετοχής Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Πηγή

19 Οκτωβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου από τον Δήμο Σερρών

Το πρόγραμμα ανίχνευσης κινδύνου για αυτόματα κατάγματα θα διεξαχθεί με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών πιλοτικά από τις 19 έως τις 25 Οκτωβρίου στην πόλη των Σερρών και σε τέσσερα τοπικά διαμερίσματα: Σκούταρι, Λευκώνα, Προβατά και Κάτω Καμήλα με στόχο να επεκταθεί στο μέλλον και σε άλλες κοινότητες του Δήμου Σερρών.

Τα ανιχνευτικά τεστ θα πραγματοποιηθούν με ειδικό μηχάνημα σε γυναίκες άνω των 45 ετών και άνδρες άνω των 65 ετών εφαρμόζοντας πλήρως τις οδηγίες του ΕΟΔΥ λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών της περιόδου που διανύουμε. Εκτίμηση των αποτελεσμάτων μπορούν να κάνουν μόνο οι θεράποντες ιατροί.

«Η οστεοπόρωση είναι μία πάθηση την οποία δεν αντιλαμβανόμαστε μέχρι να εκδηλωθεί το πρώτο κάταγμα. Το τεστ θα ανιχνεύσει ενδεχόμενο κίνδυνο για αυτόματα κατάγματα, ενώ μέλη του Ιατρικού Συλλόγου θα βοηθήσουν ώστε άτομα με αυξημένο κίνδυνο να παραπέμπονται για περαιτέρω έλεγχο και θεραπεία», επισήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελος Βάκαλος.

«Όσοι προσέλθουν για τον προσυμπτωματικό έλεγχο θα εγγραφούν αυτομάτως ως μέλη-δημότες στο Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία», γνωστοποίησε η Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου. Η ίδια κάλεσε τους Δημότες να επικοινωνούν με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, ώστε να προγραμματίζουν ραντεβού για τον έλεγχο στο τηλέφωνο 2321350571 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 8.00 έως 14.00 ή στο mail pronoia@serres.gr

Υπογραμμίζεται ότι στη δράση λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των ενδιαφερόμενων.

Πηγή

19 Οκτωβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος Οστεοπόρωσης στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης – Υμηττού

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Δάφνης-Υμηττού και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργανώνουν ΔΩΡΕΑΝ προληπτικό έλεγχο και εκδήλωση ενημέρωσης για την Οστεοπόρωση με θέμα: Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την  αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης

Ο προληπτικός έλεγχος απευθύνεται σε  άτομα κάθε  ηλικίας και βασικός στόχος του είναι η ενημέρωση γύρω από την ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, την ΠΡΟΛΗΨΗ και την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της.

Η εξέταση θα διεξαχθεί την Τετάρτη  21 Οκτωβρίου 2020 από τις  10:00 π.μ. έως 13:00μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού ( Πλατεία Ηρώων  Πολυτεχνείου 1, Υμηττός), υπό την επίβλεψη του Ιατρού –Ενδοκρινολόγου κ. Αθανάσιου Καραχάλιου.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ραντεβού και θα τηρηθεί σειρά  προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες θα σας επικοινωνήσει η κ. Έλενα Γαβριήλ (Νοσηλεύτρια Δημοτικών Ιατρείων – ΚΕΠ Υγείας), τηλ: 2109769598 και ώρα 09:00π.μ έως 14:00μ.μ. καθημερινά.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους σε ηλικία να παρακολουθούν θέματα υγείας, ακόμη και αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Πηγή

19 Οκτωβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξ αποστάσεως μαθήματα ξένων γλωσσών από τον Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων

Από το 2014 μέχρι σήμερα ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) αναδύθηκε σε μια επιτυχημένη επιμορφωτική προσπάθεια και προσέφερε ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα ξένων γλωσσών σε 2.500 φίλους/φίλες του. Το φθινοπωρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, λόγω του κορωνοϊού, θα πραγματοποιείται μακρόθεν, μέσω της πλατφόρμας zoom και του facebook. Έτσι, θα μπορούν να συμμετέχουν και εκπαιδευόμενοι από την περιφέρεια και το εξωτερικό, αρκεί να διαθέτουν σύγχρονους υπολογιστές, tablet ή/και κινητά, που έχουν κάμερα, μικρόφωνο, δυνατότητα βιντεοκλήσεων και όλα τα σχετικά.

Τα μαθήματα θα διαρκέσουν από 2/11/2020 μέχρι 7/2/2021 και περιλαμβάνουν γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, ρωσικά, γερμανικά και αραβικά. Είναι αποκλειστικά για αρχαρίους και θα γίνονται ένα δίωρο την εβδομάδα.

Όσοι/ες ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν, παρακαλούνται να αποστείλουν σχετικό e-mail στο see1924@otenet.gr, για να λάβουν γραπτώς αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και την σχετική αίτηση. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή

19 Οκτωβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments