organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ 2022-23

 Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θήρας, από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στην Γραμματεία του Δήμου Θήρας κα Σπυριδούλα Βλάχου, τηλ. 2286360183, ώρες 09:00-13:00

Συγχαρητήρια στους τρεις μαθητές μας, που πέρασαν στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

 • Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Υπηρεσιών (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σύρος)
 • Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Άρτα)
 • Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής (Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Σέρρες)

Φέτος αποχαιρετούμε αγαπημένους συναδέλφους-συνεργάτες, οι οποίοι στήριξαν τον θεσμό και καλωσορίζουμε άλλους νέους έμπειρους που θα συνεχίσουν να προσφέρουν.

Καλούμε όσους καθηγητές βρίσκονται στο νησί και επιθυμούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό  Φροντιστήριο και να προσφέρουν σημαντικό Κοινωνικό έργο.
Οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται μαζί με τη ζήτηση των ποιοτικών μαθημάτων που προσφέρονται δια ζώσης ή και διαδικτυακά.
 Επισημαίνεται ότι χορηγείται βεβαίωση υπηρεσιών από  το Κοινωνικό Φροντιστήριο, για βεβαίωση  επαγγελματικής  εμπειρίας.

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάλεσμα εθελοντών εκπαιδευτών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει και φέτος τον επιτυχημένο θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», παρέχοντας δωρεάν πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές απόρων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που έχουν θέληση για μάθηση και κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβαση τους, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων λειτουργεί από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 16:00 έως τις 21:00, στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου κτιρίου του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, επί της οδού Πάτμου 11-13, στα κάτω Πατήσια. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς. Ο Δήμος Αθηναίων παρέχει τη φύλαξη και καθαριότητα του χώρου,τη γραμματειακή υποστήριξη, την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και όλα τα αναλώσιμα.

Εάν είστε εκπαιδευτικός, εν ενεργεία ή συνταξιούχος, άνεργος ή φοιτητής στα τελευταία έτη σπουδών και επιθυμείτε να συμμετέχετε στην εθελοντική αυτή δράση εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, καλείσθε να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας υποβάλλοντας άμεσα το αίτημά σας συνοδευόμενο από το βιογραφικό σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση koinoniko.frontistirio@athens.gr

Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, χορηγείται σε κάθε εθελοντή – εκπαιδευτή “Βεβαίωση Παροχής Εθελοντικού Διδακτικού Εργου”, στην οποία αναφέρεται επακριβώς το εθελοντικό έργο που επιτέλεσε ο εθελοντής – εκπαιδευτής, ο χρόνος διάρκειάς του καθώς και οι διδακτικές ώρες εθελοντικής απασχόλησής του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε τις πρωινές ώρες στα τηλέφωνα του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικής Ηλικίας Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης 2132082924 – 2132082923,και τις απογευματινές στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου 2108655273, από τις 16:00-21:00.

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Διόνυσος: Έναρξη Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Διονύσου (2022-2023) για Μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης & Ξένων Γλωσσών

Κανείς δεν πρέπει να στερείται τα βασικά. Για αυτό ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει και βελτιστοποιεί τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου. Παράλληλα ενισχύουμε την κοινωνική μας αυτή υποδομή, υποστηρίζοντας και τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών, για μαθητές και μαθήτριες που κατοικούν εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου.

Σκοπός του προγράμματος παραμένει σταθερά η αρωγή στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές ή άλλες δυσκολίες (πυρόπληκτοι κλπ), μέσω της παροχής υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές και μαθήτριες για συγκεκριμένα αναγκαία γνωστικά αντικείμενα. 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, σε συνεργασία με τα φροντιστηριακά ιδρύματα του Δήμου.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί με αυστηρά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στα email: paideia@dionysos.gr και alexopoulou@dionysos.gr.

Απαραίτητα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση είναι:

– Εκκαθαριστικό Εφορίας φορ. έτους 2021.

– Πιστοποιητικό Ανεργίας γονέων (εάν και εφόσον υπάρχει).

– Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, σε περιπτώσεις πολύτεκνων, τρίτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών.

– Οποιοδήποτε έγγραφο πιστοποιεί ότι οι ωφελούμενοι είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου μας.

Για την ενημέρωση τόσο των γονέων και κηδεμόνων όσο και των Φροντιστηρίων / Εκπαιδευτικών Οργανισμών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνείτε μετά τις 8 Σεπτεμβρίου στο τηλέφωνο  210 8142972 (10:00–15:00 καθημερινά), ή μέσω του email : alexopoulou@dionysos.gr

Κατεβάστε

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νέα Ιωνία: Δωρεάν έλεγχος ακουστικής ικανότητας

Η βαρηκοΐα, η τρίτη πιο διαδεδομένη πάθηση στον κόσμο, δεν είναι συνήθως εμφανής. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι προκαλείται σταδιακά. Επιπλέον η βαρηκοΐα δεν πονάει, δεν προκαλεί άλλα συμπτώματα και συνήθως δεν προκαλεί απευθείας απροκάλυπτη βλάβη.
Τα σημάδια της απώλειας ακοής μπορεί να εμφανιστούν σταδιακά ή αιφνίδια. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν κοινές πρώιμες ενδείξεις για προβλήματα ακοής οι οποίες δύναται να γίνουν αντιληπτές από το ίδιο το άτομο ή από άτομα του οικείου περιβάλλοντος.
Ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα της βαρηκοΐας ευαισθητοποιώντας το κοινό. Είναι άλλωστε μια παθολογική κατάσταση που ο κόσμος είτε δεν το αντιλαμβάνεται, είτε δεν το παραδέχεται, είτε το αποκρύπτει καθώς το αντιμετωπίζει ως κοινωνικό ταμπού.
Για όλους αυτούς τους λόγους η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας με τη στήριξη του Τμήματος Άσκησης Κοινωνικών Πολιτικών για τη Τρίτη ηλικία, διοργανώνει πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής υγείας προκειμένου να διενεργηθεί δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος για την ακοή, σε ενήλικες όλων των ηλικιών, που θα περιλαμβάνουν κλινική εξέταση και εκτίμηση των αποτελεσμάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο κτήριο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας από τις 9.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. (Καρολίδου 4).
Η εξέταση γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο του Α΄ Κ.Α.Π.Η., 210 27 94 733.

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Από την Δευτέρα 5  Σεπτεμβρίου 2022 θα ξεκινήσουν νέες αιτήσεις για εγγραφή δικαιούχων. Οι αιτήσεις θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

 1. Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδεια διαμονής (για τους νέους εγγραφόμενους) και ΑΜΚΑ.
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου 6μήνου).
 3. Ε1
 4. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας (2021).
 5. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή  φωτοτυπία απόδειξης ΔΕΗ, ΕΥΑΘ,ΟΤΕ κλπ. στο όνομα του δικαιούχου.
 6. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό αναπηρίας σε ισχύ.
 7. Σε περίπτωση ανεργίας, την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Παρατηρήσεις :
 8. Όσοι δημότες λαμβάνουν εισόδημα ΚΕΑ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) και  είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ δεν έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα του κοινωνικού παντοπωλείου.
 9. Παρακαλούμε οι αιτήσεις να δίνονται συμπληρωμένες. Σε περίπτωση αδυναμίας , θα συμπληρώνονται από τον εργαζόμενο παρουσία του αιτούντα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :2664022324  ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΩΡΕΣ 09:00-13:00  EMAILk.pantopoleiofiliaton@gmail.com

https://www.facebook.com/k.pantopoleiofiliaton

Δικαιολογητικά 2023

Υπόδειγμα-Αίτησης 2023

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συγκέντρωση σχολικών ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράπετρας

¨Ας Γεμίσουμε τις σχολικές τσάντες¨.

Με το μήνυμα μας αυτό  θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε την έναρξη συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τις οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στη δομή του  Κοινωνικό Παντοπωλείο .Συγκεντρώνουμε σχολικές τσάντες (σε καλή κατάσταση εφόσον είναι μεταχειρισμένες) και διάφορα  σχολικά είδη και γραφική ύλη (κασετίνες, μολύβια ,γόμες, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους ,γεωμετρικά όργανα, ψαλιδάκια κλπ ) στο χώρο της Δομής στην οδό Νικηφόρου Φωκά 20  καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00  για όλο τον μήνα του Σεπτεμβρίου (1-30 /9/2022). Σας καλούμε όλους επιχειρήσεις και πολίτες να ανταποκριθείτε στην δράση αυτή και φέρνοντας σχολικά είδη μεταχειρισμένα και μη -Να χαρίσετε χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους-!!

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος για την ακοή στα Δημοτικά Ιατρεία Βριλησσίων

Δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος για την ακοή σε ενήλικες όλων των ηλικιών, θα πραγματοποιηθεί από τις 16  έως τις 21 Σεπτεμβρίου, στα Δημοτικά Ιατρεία Βριλησσίων (Λ. Πεντέλης 62-1ος όροφος).  Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 8045564.

Στόχος της προληπτικής δράσης υγείας, όπως ενημερώνει ο Δήμος Βριλησσίων, είναι να αναδείξει το πρόβλημα της βαρηκοΐας ευαισθητοποιώντας τους δημότες. “Είναι άλλωστε μια παθολογική κατάσταση που ο κόσμος είτε δεν το αντιλαμβάνεται, είτε δεν το παραδέχεται και το αποκρύπτει καθώς το αντιμετωπίζει ως κοινωνικό ταμπού” προσθέτει.

«Η αξία της πρόληψης και ενημέρωσης  είναι πολύτιμη και καθοριστική για την υγεία. Είναι υποχρέωση όλων μας να προωθούμε ενέργειες που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των δημοτών», επισημαίνει, και ενημερώνει ότι, ο έλεγχος ακοής είναι η πιο βασική μορφή ελέγχου ακουστικής ικανότητας και αποτελεί μια προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται να γίνει περαιτέρω έλεγχος στον εξεταζόμενο.

Η βαρηκοΐα, η τρίτη πιο διαδεδομένη πάθηση στον κόσμο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι προκαλείται σταδιακά, χωρίς εμφανείς ενδείξεις.  Επιπλέον η βαρηκοΐα δεν πονάει, δεν προκαλεί άλλα συμπτώματα και δεν προκαλεί απευθείας απροκάλυπτη βλάβη. Τα σημάδια της απώλειας ακοής μπορεί να εμφανιστούν σταδιακά ή αιφνίδια.

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έναρξη Αιτήσεων Για Την Ένταξη Στις Κοινωνικές Δομές Του Δήμου Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης σε συνέχεια της προσπάθειας κάλυψης πρωτογενών αναγκών των κατοίκων του που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τόσο τα βασικά είδη διατροφής όσο και τις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες, συνεχίζει για το έτος 2022-2023 τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου.

Για την ένταξη των δυνητικά ωφελούμενων κατοίκων ή δημοτών του Δήμου Πετρούπολης στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση, προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι είτε με την παρουσία φυσικού προσώπου κατόπιν ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά στις κάτωθι διευθύνσεις: koin.pantopolio@petroupoli.gov.gr & farmakio@petroupoli.gov.gr από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρες 09:00-13:00.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου (επί τη διασταύρωση των οδών Αθ. Διάκου 88 Α & Αγ. Δημητρίου) τις παραπάνω ημερομηνίες και ώρες.

Η διεξαγωγή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί με προγραμματισμένα ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης των δικαιούχων, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού διάδοσής του».
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Πετρούπολης, στο Τηλ. 210-5065885.

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments