organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος για την ακοή στα Δημοτικά Ιατρεία Βριλησσίων

Δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος για την ακοή σε ενήλικες όλων των ηλικιών, θα πραγματοποιηθεί από τις 16  έως τις 21 Σεπτεμβρίου, στα Δημοτικά Ιατρεία Βριλησσίων (Λ. Πεντέλης 62-1ος όροφος).  Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 8045564.

Στόχος της προληπτικής δράσης υγείας, όπως ενημερώνει ο Δήμος Βριλησσίων, είναι να αναδείξει το πρόβλημα της βαρηκοΐας ευαισθητοποιώντας τους δημότες. “Είναι άλλωστε μια παθολογική κατάσταση που ο κόσμος είτε δεν το αντιλαμβάνεται, είτε δεν το παραδέχεται και το αποκρύπτει καθώς το αντιμετωπίζει ως κοινωνικό ταμπού” προσθέτει.

«Η αξία της πρόληψης και ενημέρωσης  είναι πολύτιμη και καθοριστική για την υγεία. Είναι υποχρέωση όλων μας να προωθούμε ενέργειες που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των δημοτών», επισημαίνει, και ενημερώνει ότι, ο έλεγχος ακοής είναι η πιο βασική μορφή ελέγχου ακουστικής ικανότητας και αποτελεί μια προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται να γίνει περαιτέρω έλεγχος στον εξεταζόμενο.

Η βαρηκοΐα, η τρίτη πιο διαδεδομένη πάθηση στον κόσμο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι προκαλείται σταδιακά, χωρίς εμφανείς ενδείξεις.  Επιπλέον η βαρηκοΐα δεν πονάει, δεν προκαλεί άλλα συμπτώματα και δεν προκαλεί απευθείας απροκάλυπτη βλάβη. Τα σημάδια της απώλειας ακοής μπορεί να εμφανιστούν σταδιακά ή αιφνίδια.

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.