Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.
Η πρόταση αφορά στην τοποθέτηση μίας μοντέρνας κατασκευής στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας.
Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της.
Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά αφού την διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή.
Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης. Επιχειρεί να διαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αισθητικά και ταυτόχρονα υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση.
Στοιχεία:
Η πρωτοβουλία (κατά την τελευταία επίσκεψη στον ιστοχώρο/social media στις 26/06/2017) παραμένει ενεργή
7 Μαρτίου, 2013
Posted by
organosi20 |
Χωρίς κατηγορία | |
no comments
Με την παροχή δωρεάν γυναικολογικών εξετάσεων σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), η Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.
Την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Μαρτίου, από τις 09:00 π.μ. έως και τις 13:00 μ.μ., το εξειδικευμένο προσωπικό της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου θα διενεργεί εντελώςδωρεάν σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, γυναικολογικές εξετάσεις, εξετάσεις μαστού και τεστ Παπανικολάου, με σειρά προτεραιότητας.
Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Κλινικής να προστατεύσει την υγεία της γυναίκας και απευθύνεται στις γυναίκες και τις οικογένειες τους, αλλά και στα παιδιά, τα οποία από νωρίς πρέπει να γνωρίζουν θέματα αγωγής υγείας και διαφυλικών σχέσεων.
«Η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων» σημειώνει ο διευθυντής της Κλινικής, καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς εξηγώντας ότι «σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τις πρόσφατες ιατρικές οδηγίες για την επίτευξη της καλής υγείας που χρειάζονται».
Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και του ελλείμματος ενημέρωσης, πολλές Ελληνίδες δεν έχουν την προληπτική ιατρική φροντίδα που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς, να αποφευχθεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση μιας νόσου.
Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία, απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης και το Εθνικό Σύστημα Υγείας να καλύπτει προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις όπως: το τεστ Παπανικολάου, η ψηφιακή μαστογραφία κ.α. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η αύξηση του αριθμού των Ελληνίδων με πρόσβαση στην προληπτική ιατρική φροντίδα θα συντελέσει σε μείωση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης της χώρας.
Πηγή
7 Μαρτίου, 2013
Posted by
organosi20 |
Νέα και ενδιαφέροντα | |
no comments