organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δ. Ηλιούπολης: Ελαιόλαδο, μέλι, πατάτες, από τον παραγωγό στον δημότη

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο των Κοινωνικών του Δραστηριοτήτων, συνεχίζει την παροχή τροφίμων απευθείας από τον παραγωγό στο δημότη, σε χαμηλές τιμές, χωρίς καμία απολύτως μεσολάβηση, και διοργανώνει τη διανομή ελαιολάδου, θυμαρίσιου μελιού και πατάτας.

Η διανομή των προϊόντων θα γίνει στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού το Σάββατο, 5-5-2012, και από ώρα 8:30 π.μ. μέχρι το πέρας της διανομής.

Όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα, με όλα τα νόμιμα παραστατικά, αρίστης ποιότητας και σε τιμές καταπληκτικές.

Το ελαιόλαδο θα διατεθεί σε 5λιτρη μεταλλική συσκευασία με 13.50€ τελική τιμή. Πρόκειται για το ίδιο προϊόν με αυτό που διετέθη την προηγούμενη φορά, προέρχεται από τον Άγιο Δημήτριο Επιδαύρου από τον ίδιο παραγωγό.
Το θυμαρίσιο μέλι θα διατεθεί σε 2κιλη και σε 5κιλη συσκευασία, στην τελική τιμή των 15€ & 35€ αντίστοιχα. Η προέλευση του μελιού είναι από την Κρήτη, και είναι το ίδιο με το μέλι της προηγούμενης διανομής.
Οι πατάτες προέρχονται από το ορεινό Νευροκόπι, και διατίθενται σε 17κιλη συσκευασία, στην τελική τιμή των 5€.
Αιτήσεις παραγγελίας μπορείτε να συμπληρώνετε από την Τετάρτη, 25/4/2012, από τις 09.00, έως τις 14.00, στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου.

Πηγή: Καλά Νέα

27 Απριλίου, 2012 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ανταλλακτικό Δίκτυο Καλύμνου

Τα δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος,  είναι  μια μορφή οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης σε τοπικό επίπεδο, που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες και το τελευταίο διάστημα έχει  αρχίσει να εξαπλώνεται στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας.

Παράλληλα με την κοινωνική αντίσταση και τις συλλογικές δράσεις ενάντια στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, παράλληλα με το λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας, θα πρέπει να αναπτύξουμε μορφές αλληλεγγύης στο νησί μας, ώστε να αντισταθούμε στην οικονομική εξαθλίωση  και στη λογική της ατομικής επιβίωσης.

Προσφέροντας γνώσεις, υπηρεσίες, τεχνικές εργασίες ή προϊόντα που παράγουμε παίρνουμε ως αμοιβή υπηρεσίες και προϊόντα που έχουμε ανάγκη, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουμε χρήματα. Για παράδειγμα κάποιος που έχει πλεονάζον λάδι το ανταλλάσσει με κρέας, μέλι, κηπευτικά ή με ηλεκτρολογική εργασία ή με φύλαξη παιδιού ή με μαθήματα μουσικής
   
ΣTΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ! 
Διάβασε τις υπάρχουσες αγγελίες προσφοράς-ζήτησης και δημοσίευσε τη δική σου αγγελία στέλνοντάς την με e-mail (στο προφίλ του χρήστη).Από το blog θα ενημερώνουμε συχνά και για άλλες δράσεις, όπως π.χ. τη διοργάνωση ανοιχτών ανταλλακτικών παζαριών.Σε καλωσορίζουμε στο δίκτυό μας!

Στοιχεία:

Η πρωτοβουλία (κατά την τελευταία επίσκεψη στον ιστοχώρο/social media στις 30/06/2017) δείχνει να είναι ανενεργή

27 Απριλίου, 2012 Posted by | Χωρίς κατηγορία | | no comments

Αγροναύτες

Το δίκτυο αγροτών-καταναλωτών ΑΓΡΟΝΑΥΤΕΣ ευελπιστει να εξελιχθεί σε έναν κόμβο σύνδεσης των παραγωγών γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, με τους άμεσα ενδιαφερόμενους καταναλωτές.
Τα λαχανικά που προσφέρονται ποικίλουν ανάλογα με την εποχή, ενώ για τα τρόφιμα υπαρχει πλήρης διαθεσιμότητα.
Όλα τα προϊόντα μας προέρχονται από μικρής κλίμακας αγροκαλλιεργητές της Πέλοποννήσου (νομοί Λακωνίας, Αρκαδίας και Κορινθίας) που εμπιστευόμαστε λόγω των επιλογών τους για παραγωγή δίχως φυτοφάρμακα, χημικά λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα. Στην πραγματικότητα τα προϊόντα πιστοποιoύνται απο τους ίδιους τους αγρότες και τους καταναλωτές που συμμέτέχουν ήδη στο δίκτυό μας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ποιοτικά ανώτερα τρόφιμα σε ανταγωνιστικές τιμές.

Στοιχεία:

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980.358.038

Η πρωτοβουλία (κατά την τελευταία επίσκεψη στον ιστοχώρο/social media στις 25/06/2017) δείχνει να είναι ανενεργή

27 Απριλίου, 2012 Posted by | Χωρίς κατηγορία | | no comments