organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεά συστήματος τηλεϊατρικής στην Τήλο

Την δυνατότητα πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας μέσω τηλεϊατρικής απέκτησαν οι κάτοικοι της ακριτικής Τήλου, μετά την δωρεά ενός συστήματος από μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Το σύστημα είναι δωρεά του ομίλου ΥΓΕΙΑ και εγκαταστάθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Τήλου από το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με το δήμο Τήλου, την τεχνική υποστήριξη της θυγατρικής της MIG, Singular Logic και του Εργαστηρίου Βιοϊατρικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Τo Σύστημα Τηλεϊατρικής έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο ιατρικά δεδομένα από την Τήλο στα εξωτερικά ιατρεία του ΥΓΕΙΑ, όπου εξειδικευμένοι ιατροί σε 24ωρη βάση θα παρακολουθούν ζωτικές παραμέτρους ασθενών όπως καρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, κορεσμού οξυγόνου, θερμοκρασίας και αναπνευστικού ρυθμού.

Παράλληλα προσφέρει απευθείας επικοινωνία με εικόνα και ήχο των ιατρών της Τήλου με τους ιατρούς του νοσοκομείου, καθώς και μεταφορά εικόνας του ασθενή στο συμβουλευτικό κέντρο του ΥΓΕΙΑ για την αντιμετώπιση του εκάστοτε περιστατικού. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα ιατρικό μόνιτορ αντίστοιχο εντατικής θεραπείας, ένα φορητό υπολογιστικό σύστημα καθώς και Εφαρμογή Τηλεϊατρικής που έχει αναπτυχθεί από το Εργαστήριο Βιοϊατρικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία επιτρέπει την καταγραφή της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων ιατρών και διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.

Η παράδοση του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε παρουσία της δημάρχου της Τήλου, Μαρίας Καμμά – Αλιφέρη και της Διευθύντριας του Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού, Μαρίας Μαλισιόβα, οι οποίες ευχαρίστησαν θερμά τους εκπροσώπους του ΥΓΕΙΑ και της SingularLogic για την ευγενική προσφορά τους.

Πηγή

20 Ιουλίου, 2012 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.