organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Refugee Food Festival * Athens * 2017

Refugee Food Festival* ΑΘΗΝΑ* 18-22 Ιουνίου 2017

Τα εστιατόρια στην Αθήνα ανοίγουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ
_____________________________________

Από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου το μενού των εστιατορίων της Αθήνας εμπλουτίζεται με πιάτα που έχουν εμπνευστεί και δημιουργήσει από κοινού οι σεφ των εστιατορίων σε συνεργασία με πρόσφυγες σεφ: πρωτότυπες επιλογές, πιάτα από δύο σεφ… Μια πρωτοβουλία γαστρονομίας και αλληλεγγύης με σκοπό να αναδείξει τα μαγειρικά ταλέντα των προσφύγων και τη μοναδικότητα της κάθε κουζίνας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Κυριακή 18 Ιουνίου: Ιρανική κουζίνα από τον σεφ Mahboubeh Tavakoli * Εστιατόριο: Γή / Yi * 210.9648.512

Δευτέρα 19 Ιουνίου: Κουρδική κουζίνα από τον Σύρο σεφ Barshank Haj Younes * Εστιατόριο: Σεϋχέλλες * 211.183.4789

Δευτέρα 20-21 Ιουνίου: Σομαλική κουζίνα από τον σεφ Hassan Hassan *Εστιατόριο: Βασίλαινας Εστιατόριο * 210.7210.501

Τρίτη 21 Ιουνίου: Συριακή κουζίνα από τον σεφ Abdulrahman Al Hallak * Εστιατόριο: 7 Food Sins Gastro Pub * 210.7011.108

Πέμπτη 22 Ιουνίου: Αφγανική κουζίνα από τον σεφ Reza Golami * Εστιατόριο: It * 210.3635.773
_____________________________________

Επικοινωνία με την ομάδα του Refugee Food Festival: athens@refugeefoodfestival.com

Μια δράση της Food Sweet Food σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα UNHCR GREECE και το Athens Insider.

To Refugee Food Festival – Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων είναι μια συμμετοχική πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών. Η Food Sweet Food και η Ύπατη Αρμοστεία δημιούργησαν έναν οδηγό για όσους επιθυμούν να υλοποιήσουν το Refugee Food Festival στην πόλη τους. Κάθε τοπική διοργάνωση του Φεστιβάλ στηρίζεται στη συμβολή της κοινωνίας των πολιτών της κάθε πόλης.

Δείξε στον κόσμο ότι είσαι Μαζί με τους Πρόσφυγες #WithRefugees
_____________________________________

Το Refugee Food Festival βασίζεται στις οικουμενικές αξίες της οικειότητας και της γενναιοδωρίας που συνυπάρχουν στη μαγειρική.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ
Πίσω από κάθε πρόσφυγα, υπάρχει ένας άνδρας ή μια γυναίκα με ξεχωριστά ταλέντα.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ
Οι πρόσφυγες σεφ έρχονται σε επαφή με αφοσιωμένους επαγγελματίες, εστιατόρια και εθελοντές.

ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ
Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε άγνωστες γεύσεις!

Πηγή

15 Ιουνίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.