organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητα στο Δήμο Ευρώτα

Δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης με θέμα «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης» θα λάβει χώρα στον Δήμο Ευρώτα στις 23 & 24 Ιουνίου (ημέρες Παρασκευή & Σάββατο).

Η δράση υλοποιείται από το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ευρώτα «Νικηφόρος Βρεττάκος» και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση κι η ευαισθητοποίηση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το εν λόγω θέμα υγείας και περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη σύμφωνα με το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα :

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας :
Συγκεκριμένα οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Ιουνίου , ώρες από 16:00 έως 20:00 στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και το Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρες από 09:00 έως 12:00 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.

Ενημερωτική εκδήλωση με την παρακάτω δομή :
–«Τα νεώτερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση», Ιωάννης Χιώτης, Ορθοπεδικός
–«Άσκηση και οστεοπόρωση», Χρήστος Κομισόπουλος, Φυσικοθεραπευτής
–«Τα 5 μυστικά της ευτυχισμένης γυναίκας», Αναστασία Κοτσοπούλου, Δρ. Ψυχολογίας
–«Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα», Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»

Ο Δήμος Ευρώτα και ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» προτρέπουν τους πολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, καθώς η ενημέρωση αποτελεί τη θεμέλιο λίθο της πρόληψης και της θεραπείας.

Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα : 2735041240 και ώρες από 09:00 έως 13:00.

Πηγή

15 Ιουνίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.