organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

«Χωριό Παραγωγών» το Σάββατο 14 Μαρτίου στον Βύρωνα

Το Σάββατο 14 Μαρτίου, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί το «Χωριό Παραγωγών» στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου, απέναντι από το Δημαρχείο.

Πρόκειται για μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε πολύ χαμηλές τιμές στους καταναλωτές, ενώ μέρος των προϊόντων διατίθενται στις κοινωνικές δομές της πόλης προς ενίσχυση των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σημαντική δράση αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής που με τον νέο τρόπο λειτουργίας της προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα και όχι μόνο.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στη συμμετοχή στη δράση της «ΒΙΟΜΕ», του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου στην Ελλάδα. Για την ιστορία, οι εργαζόμενοι είχαν μείνει απλήρωτοι για μήνες, ενώ ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου εγκατέλειψε την επιχείρηση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να λειτουργήσουν μόνοι τους το εργοστάσιο, αποτελώντας ουσιαστικά το πρώτο πείραμα αυτοδιαχείρισης εργοστασίου στη χώρα μας. Η «ΒΙΟΜΕ», θα διαθέσει στη δράση απορρυπαντικά.

Εκτός από τη «ΒΙΟΜΕ», άλλοι 36 παραγωγοί από όλη τη χώρα πρόκειται να διαθέσουν τα εξής προϊόντα: Αλεύρι, αλλαντικά, αραχίδα, αρτοποιήματα, αυγά, βότανα, γαλακτοκομικά, γλυκά κουταλιού, ελιές, ζυμαρικά, κρασιά, λάδι, μανιτάρια, μέλι, ξηρούς καρπούς, όσπρια, παραδοσιακά εδέσματα, πατάτες, παξιμάδια, πορτοκάλια, πίτες, ρύζι, σάλτσες, σκόρδα, σταφίδες, σύκα και χαλβά φαρσάλων.

Η επόμενη συνάντηση του “Χωριού Παραγωγών” θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο της δράσης κ. Ιωάννη Μαυρίκη στο τηλέφωνο 2132008652 και στο email: xorio@dimosbyrona.gr

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι:

τα λεωφορεία 203 – 204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η Στάση) και
το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα).
Οι κάτοικοι του Βύρωνα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Πηγή

12 Μαρτίου, 2015 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.