organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Σχολείο Βικιπαίδειας στην Καισαριανή

Η εκπαίδευση στη συγγραφή λημμάτων της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας του internet, της “wikipedia” είναι ο στόχος του Σχολείου Βικιπαίδειας, που απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών, φιλοξενείται στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής, και λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εκπαίδευσης της Δια Βίου Μάθησης.

Το Σχολείο Βικιπαίδειας στην Καισαριανή είναι ένας φυσικός χώρος, μια στέγη στην οποία μπορεί να αποκτήσεις κανείς εφόδια για τη συγγραφή έγκυρων λημμάτων στη Βικιπαίδεια, με πρωταρχικό σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας της Καισαριανής , των μνημείων της καθώς και των ηθών και εθίμων των κατοίκων της, αλλά και κάθε άλλο θέμα που αφορά τον σύγχρονο άνθρωπο.

Ήδη ξεκίνησε από τις αρχές του μήνα Ιουνίου, ο κύκλος των μαθημάτων ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουλίου , κάθε Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή από τις 18.30 έως τις 20.30 και κάθε Σάββατο από τις 11.30 έως τις 14.00. Πραγματοποιούνται μαθήματα ελεύθερα και δωρεάν για όλους, χωρίς προαπαιτούμενα παρακολούθησης, τίτλου γνώσεων για τη συμμετοχή.

Στα μαθήματα διδάσκεται το περιβάλλον συγγραφής και οι τεχνικές της , από το πιο απλό επίπεδο ως και πολύ προχωρημένο για όσους ενδιαφέρονται.

Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να αποφασίσει μέχρι ποιο σημείο θέλει να εμβαθύνει, καθώς είναι εύκολο να συμμετέχει κανείς και με πολύ απλό τρόπο, χωρίς να χρειαστεί να αναπτύξει ιδιαίτερες τεχνικές δεξιότητες.

Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα παρακολούθησης, μπορεί ο καθένας να ενταχθεί στην ομάδα και να ασχολείται με τα θέματα που ο ίδιος επιθυμεί και να ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Καισαριανής: τηλ.: 213 20 10 733/ email: pedia@kessariani.gr

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2014, o Δήμος Καισαριανής ενέκρινε και στήριξε την οργάνωση και λειτουργία.

Πηγή

9 Ιουνίου, 2014 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.