organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Σχολείο Βικιπαίδειας στην Καισαριανή

Η εκπαίδευση στη συγγραφή λημμάτων της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας του internet, της “wikipedia” είναι ο στόχος του Σχολείου Βικιπαίδειας, που απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών, φιλοξενείται στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής, και λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εκπαίδευσης της Δια Βίου Μάθησης.

Το Σχολείο Βικιπαίδειας στην Καισαριανή είναι ένας φυσικός χώρος, μια στέγη στην οποία μπορεί να αποκτήσεις κανείς εφόδια για τη συγγραφή έγκυρων λημμάτων στη Βικιπαίδεια, με πρωταρχικό σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας της Καισαριανής , των μνημείων της καθώς και των ηθών και εθίμων των κατοίκων της, αλλά και κάθε άλλο θέμα που αφορά τον σύγχρονο άνθρωπο.

Ήδη ξεκίνησε από τις αρχές του μήνα Ιουνίου, ο κύκλος των μαθημάτων ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουλίου , κάθε Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή από τις 18.30 έως τις 20.30 και κάθε Σάββατο από τις 11.30 έως τις 14.00. Πραγματοποιούνται μαθήματα ελεύθερα και δωρεάν για όλους, χωρίς προαπαιτούμενα παρακολούθησης, τίτλου γνώσεων για τη συμμετοχή.

Στα μαθήματα διδάσκεται το περιβάλλον συγγραφής και οι τεχνικές της , από το πιο απλό επίπεδο ως και πολύ προχωρημένο για όσους ενδιαφέρονται.

Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να αποφασίσει μέχρι ποιο σημείο θέλει να εμβαθύνει, καθώς είναι εύκολο να συμμετέχει κανείς και με πολύ απλό τρόπο, χωρίς να χρειαστεί να αναπτύξει ιδιαίτερες τεχνικές δεξιότητες.

Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα παρακολούθησης, μπορεί ο καθένας να ενταχθεί στην ομάδα και να ασχολείται με τα θέματα που ο ίδιος επιθυμεί και να ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Καισαριανής: τηλ.: 213 20 10 733/ email: pedia@kessariani.gr

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2014, o Δήμος Καισαριανής ενέκρινε και στήριξε την οργάνωση και λειτουργία.

Πηγή

9 Ιουνίου, 2014 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν δράσεις με θέμα «Η δική μας Αθήνα»

Δωρεάν δράσεις για ενήλικες και οικογένειες, με θέμα «Η δική μας Αθήνα», πραγματοποιεί στις 14&15 Ιουνίου, το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών, με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων – Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μέσα από εργαστήρια, εκθέσεις, ξεναγήσεις, ομιλίες, προβολές, αφηγήσεις, διαγωνισμούς και εκπαιδευτικά προγράμματα την ιστορία της πόλης της Αθήνας απ’ το χθες στο σήμερα και τον τρόπο που αυτή η ιστορία μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για νέες δράσεις από τα μουσεία και τους πολιτιστικούς φορείς που είναι μέλη του Δικτύου.

Οι 15 φορείς-μέλη που συμμετέχουν στην κοινή δράση «Η δική μας Αθήνα» είναι:

1. Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελικής Χατζημιχάλη», Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας- Δήμου Αθηναίων
2. Ακαδημία Αθηνών – Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας
3.Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
4.Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος
5.Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
6.Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου»
7.Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού
8.Ινστιτούτο Ελληνικών Μύλων
9.Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής & Ακουστικής- Κέντρο Μουσικής Τεκμηρίωσης
10.Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας
11.Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
12.Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη – Kέντρο Εθνομουσικολογίας
13.Μουσείο Ηρακλειδών «Τέχνη και Μαθηματικά»
14.Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
15.Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Δείτε το πρόγραμμα η δική μας Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις υπεύθυνες συντονισμού της δράσης:

-Δέσποινα Ανδριοπούλου (Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου)
τηλ. 210-3475535 και email: gasmuseum@athens-technopolis.gr

-Μυρσίνη Πήχου (Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών)
τηλ. 210-3689502 και email: mpihou@senate.uoa.gr

Πηγή

9 Ιουνίου, 2014 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments