organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κορυδαλλός: Αλληλέγγυες Βιβλιοθήκες στα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Αλληλέγγυες Βιβλιοθήκες άρχισαν να τοποθετούνται σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον Δήμο Κορυδαλλού, με στόχο αφενός την ενίσχυση της αγάπης των μαθητών για το καλό βιβλίο και αφετέρου για τη στήριξη της ισότιμης δυνατότητας πρόσβασης στη γνώση, μαθητών που τη στερούνται εξαιτίας των σημερινών οικονομικών συνθηκών.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί 14 τέτοιες βιβλιοθήκες, από την αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών γραφείων του παλιού δημαρχείου της πόλης. Σύνθημα της πρωτοπόρας δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης: «η γνώση είναι δύναμη».

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Β/βάθμιας εκπαίδευσης,Κώστας Καλούδης, θα λειτουργούν με στόχο την κινητικότητα των βιβλίων από μαθητή σε μαθητή και θα φιλοξενούν τα βιβλία που οι μαθητές έχουν ήδη διαβάσει και θέλουν να μοιραστούν με τους φίλους και συμμαθητές τους, χαρίζοντας τα στην αλληλέγγυα βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

Με αφορμή την πρωτοβουλία, ο Δήμος έχει απευθύνει κάλεσμα σε οικογένειες και παιδιά της πόλης ,να χαρίσουν τα βιβλία που δεν χρειάζονται πια, στα σχολεία και στις βιβλιοθήκες τους.

Πηγή

4 Απριλίου, 2014 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.