organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Την πρώτη για το 2013 Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, από το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

Με κεντρικό σύνθημα «Συμμετέχουμε με το χέρι στην καρδιά» το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας, καθώς και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, προσκαλώντας τους σ’ ένα συνταρακτικό μάθημα ζωής!

«Η δυναμική συμμετοχή όλων αποτελεί σύμβολο και απόδειξη του σκοπού ύπαρξης και του προορισμού του ανθρώπου, που δεν είναι άλλος από την προσφορά και την αγάπη. Με την αγάπη όλα μπορούμε να τα πετύχουμε -να πραγματοποιούμε τις ευχές και τα όνειρά μας, να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο συνάνθρωπο, να γεμίζουμε τη ζωή μας με χαρά, αξιοπρέπεια, επαφή και προσφορά», επισημαίνουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, και προσθέτουν:

«Οι περισσότεροι από 3.500 εθελοντές της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος Νεάπολης-Συκεών είναι οι πρωταγωνιστές στην προσπάθεια του δήμου μας να κρατά μόνιμα μια ανοιχτή μεγάλη αγκαλιά για όποιον πονά και μάς χρειάζεται σε κρίσιμες ώρες. Αιμοδότες, δότες αιμοπεταλίων, δωρητές οργάνων σώματος και δωρήτριες βλαστοκυττάρων, είναι οι βασικοί ήρωες μιας συλλογικής και γόνιμης προσπάθειας που αξίζει όλη μας την προσοχή και την αφοσίωση. Ευχαριστούμε όλους τους παλιούς εθελοντές και καλούμε τους νέους να δώσουμε όλοι μαζί -με το χέρι στην καρδιά- αμοιβαία υπόσχεση κοινωνικής ευθύνης».
Εβδομάδα αλληλεγγύης

Η εξόρμηση θα φιλοξενηθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων. Εκτός από την προσφορά αίματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στα Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων του δήμου.
Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εξόρμησης έχει ως εξής:
Σάββατο 23/2 9.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων
Κυριακή 24/2 8.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Δευτέρα 25/2 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 26/2 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 27/2 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Πέμπτη 28/2 9.00π.μ.-2.00μ.μ. στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου
Πέμπτη 28/2 και Παρασκευή 1/3 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

25 Φεβρουαρίου, 2013 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.