organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στον Δήμο Σαρωνικού

Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων διοργανώνουν εξετάσεις οστεοπόρωσης με παράλληλη ενημέρωση για τη νόσο, τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στις Κοινωνικές Δομές Αναβύσσου.

Πρόκειται για σημαντική δράση με κύριο στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας ασθένειας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα γίνουν:

– Την Δευτέρα 22 Μαΐου, ώρες: 10:30 – 13.30, στο κτίριο των Κοινωνικών Δομών Αναβύσσου Ζαΐμη και 25 ης Μαρτίου υπό την ιατρική επίβλεψη της Ενδοκρινολόγου κας. Αθηνάς Ασημακοπούλου.

– Η μέτρηση αφορά κυρίως γυναίκες στην εμμηνόπαυση ή με άλλους παράγοντες κινδύνου καθώς και άντρες άνω των 65 ετών

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στα τηλέφωνα: 22910-37316-36327 Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 7:30-14:00 (Σοφία Δεμενεοπούλου, νοσηλεύτρια).

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας-Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής, Ηλίας Πατσιαούρας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στις ενδιαφερόμενες και στους ενδιαφερόμενους, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της προληπτικής εξέτασης:

«Η οστεοπόρωση είναι μια σοβαρή νόσος που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στη ζωή του ασθενούς, αν δεν αντιμετωπισθεί με τη δέουσα προσοχή. Εμείς στις Κοινωνικές Δομές αναγνωρίζοντας την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης προσπαθούμε να διευκολύνουμε όσες και όσους επιθυμούν να εξεταστούν και να ενημερωθούν σχετικά με το πώς θα μειώσουν τις πιθανότητας να νοσήσουν. Καλούμε λοιπόν τις συνδημότισσες και τους συνδημότες να έρθουν κοντά μας να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες σχετικά με τρόπους αποφυγής μιας πραγματικά επικίνδυνης νόσου».

– Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Αν σημειωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για ραντεβού, η δράση θα επαναληφθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

16 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.