organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Συγκέντρωση γάλακτος μακράς διαρκείας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, Δριστάς Στέφανος και τα Στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος, καλούν όλους τους πολίτες να ενισχύσουν το έργο του, προσφέροντας γάλα μακράς διαρκείας, το οποίο θα διατεθεί σε ωφελούμενες οικογένειες της δομής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (World Milk Day) εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου, προκειμένου να αναδείξει την τεράστια αξία του γάλακτος στην υγεία, την ανάπτυξη και την περαιτέρω εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού παγκοσμίως.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ και η σχετική εκδήλωση καθιερώθηκε το 2001.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 08:00 – 16:00 (Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2333053071-2) και στα καλάθια που είναι τοποθετημένα στα super market – DISCOUNT – ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΠΙΤΣΙΑΣ – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ .

Υπενθυμίζεται πως το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», άξονας προτεραιότητας: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).

Πηγή

16 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στον Δήμο Σαρωνικού

Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων διοργανώνουν εξετάσεις οστεοπόρωσης με παράλληλη ενημέρωση για τη νόσο, τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στις Κοινωνικές Δομές Αναβύσσου.

Πρόκειται για σημαντική δράση με κύριο στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας ασθένειας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα γίνουν:

– Την Δευτέρα 22 Μαΐου, ώρες: 10:30 – 13.30, στο κτίριο των Κοινωνικών Δομών Αναβύσσου Ζαΐμη και 25 ης Μαρτίου υπό την ιατρική επίβλεψη της Ενδοκρινολόγου κας. Αθηνάς Ασημακοπούλου.

– Η μέτρηση αφορά κυρίως γυναίκες στην εμμηνόπαυση ή με άλλους παράγοντες κινδύνου καθώς και άντρες άνω των 65 ετών

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στα τηλέφωνα: 22910-37316-36327 Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 7:30-14:00 (Σοφία Δεμενεοπούλου, νοσηλεύτρια).

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας-Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής, Ηλίας Πατσιαούρας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στις ενδιαφερόμενες και στους ενδιαφερόμενους, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της προληπτικής εξέτασης:

«Η οστεοπόρωση είναι μια σοβαρή νόσος που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στη ζωή του ασθενούς, αν δεν αντιμετωπισθεί με τη δέουσα προσοχή. Εμείς στις Κοινωνικές Δομές αναγνωρίζοντας την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης προσπαθούμε να διευκολύνουμε όσες και όσους επιθυμούν να εξεταστούν και να ενημερωθούν σχετικά με το πώς θα μειώσουν τις πιθανότητας να νοσήσουν. Καλούμε λοιπόν τις συνδημότισσες και τους συνδημότες να έρθουν κοντά μας να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες σχετικά με τρόπους αποφυγής μιας πραγματικά επικίνδυνης νόσου».

– Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Αν σημειωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για ραντεβού, η δράση θα επαναληφθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

16 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χανιά: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνει ότι ξεκινάει, από τη Δευτέρα 15-05-2023 έως και την Παρασκευή 27-05-2023, η υποβολή των δικαιολογητικών των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου για το έτος 2023.

Όσοι είναι οικονομικά αδύνατοι και επιθυμούν να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Χανίων (Ηρώων Πολυτεχνείου 11 – Χανιά), μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και κατά τις ώρες 09:00 έως 13:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι αιτούντες να μην έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα άλλου Κοινωνικού Παντοπωλείου του Νομού Χανίων (ελέγχεται αυτοδίκαια από την Υπηρεσία) και να μην συμμετέχουν σε άλλο πρόγραμμα διανομής τροφίμων (π.χ. ΤΕΒΑ), ούτε να λαμβάνουν Κ.Ε.Α. Για περισσότερες πληροφορίες και τηλεφωνικά ραντεβού επικοινωνείτε στα τηλέφωνα : 28213-44227, 28213-44226.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

16 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments