organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στον Δήμο Π. Φαλήρου

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού», θα βρίσκεται τη Δευτέρα 20 & Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 από τις 09:00πμ έως τις 17:00μμ στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (ΦΛΟΙΣΒΟΣ).

Η δράση διοργανώνεται από την  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρόσκληση και χορηγία των Δήμου Παλαιού Φαλήρου & ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ – Π. Φαλήρου και Πειραιά, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής  και  προσφέρει δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο προκειμένου να  βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων ή και οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο.

Προϋποθέσεις για το Μαστογραφικό έλεγχο

  • Ηλικίες γυναικών από 35 έως 49 ετών και από 70 και άνω.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

 Πληροφορίες και ραντεβού για την δράση και τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να έχουν από το ΚΕΠ Υγείας (κα Τσώλη Βιργινία, 210 9839373 & E-mail: virginia.tsoli@palaiofaliro.gr).

Τον συντονισμό και την οργάνωση της δράσης από πλευράς Δήμου Παλαιού Φαλήρου έχουν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής & Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος Μελέτης Βατίστας.

Περισσότερες πληροφορίες: cancerhellas.org

Ακολουθείστε μας στο Facebookhttps://www.facebook.com/HellenicCancerSociety

Ακολουθείστε μας στο Instagramhttps://www.instagram.com/cancerhellas/

Κέντρο επικοινωνίας της Ε.Α.Ε.210.38.26.600        

#cancerhellas

Λίγα λόγια για την ΕΑΕ:

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είναι η μεγαλύτερη Ιατροκοινωνική οργάνωση στον χώρο της ογκολογίας λειτουργώντας αδέσμευτα από πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα από το 1958, προάγοντας τον αντικαρκινικό αγώνα στη χώρα μας, αδιαλείπτως επί 63 συνεχή χρόνια. Βασικοί άξονες των δραστηριοτήτων μας είναι η ενημέρωση του πληθυσμού, η προώθηση της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, η ψυχοκοινωνική στήριξη όσων έχουν ασθενήσει και των φροντιστών τους, η επιστημονική ενημέρωση λειτουργών υγείας, η παροχή φιλοξενίας και υγειονομικών υπηρεσιών σε ασθενείς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Πολιτεία.

Πηγή

16 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.