organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ελευσίνα: Δωρεάν μαστογραφίες για όλες τις γυναίκες του Δήμου

Διήμερο προληπτικό έλεγχο μαστού για τις γυναίκες της Ελευσίνας, διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Συγκριμένα τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Μαρτίου από τις; 9.00 έως τις 17.00, θα διεξαχθούν δωρεάν μαστογραφίες στην κινητή μονάδα μαστογράφου, που θα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης πλησίον του Δημαρχείου Ελευσίνας (Χατζηδάκη 41).

Οι προϋποθέσεις για την εξέταση είναι οι κάτωθι:

  • Ηλικίες γυναικών από 40-70 ετών
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδος 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά)

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας καλώντας στο Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας: 210 5558544 από τις 08:00-13:00.

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται σε γυναίκες της χώρας μας, ενώ ο αριθμός των νέων περιστατικών, κάθε χρόνο, υπολογίζεται στις 7.500.

Παρ’ όλη την υψηλή συχνότητά της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο την ανθρώπινη ζωή αλλά και την ποιότητά της, τόσο εξαιτίας της προόδου της ιατρικής επιστήμης όσο και γιατί ολοένα και περισσότερες γυναίκες προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Η ενημέρωση και ο προληπτικός έλεγχος αποτελούν ζωτικής σημασίας ζητήματα για όλους μας και με αυτόν τον γνώμονα, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης, προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες, δωρεάν.

Πηγή

6 Μαρτίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.