organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Άλιμος: Αγορά χωρίς μεσάζοντες

Το επόμενο ραντεβού των παραγωγών του «Κινήματος χωρίς μεσάζοντες» με τους Αλιμιώτες, ορίζεται για την Κυριακή 8 Μαρτίου.

Στην πλατεία Καραϊσκάκη, από τις 09:00 έως τις 14:00, παραγωγοί απ όλη την Ελλάδα θα διαθέσουν τα προϊόντα τους σε προνομιακές τιμές.

Προϊόντα

Πηγή

6 Μαρτίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξετάσεις στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας για την Ημέρα της Γυναίκας

Mε αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», στις 8 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει και τιμάει τη γυναίκα διοργανώνοντας ενημερωτικές δράσεις και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν ενημέρωση και δωρεάν συνταγογράφηση για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPV, τεστ Pap/ γυναικολογική εξέταση, καθώς και κλινική εξέταση μαστών από σήμερα  Παρασκευή 6  έως και την Παρασκευή 13 Μαρτίου στα έξι  Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμος Αθηναίων, εξασφάλισε τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού γυναικών αφού στα Δημοτικά Ιατρεία έχει προβλεφθεί η διάθεση των αντίστοιχων χώρων αλλά και του προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της δράσης αυτής για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Επίσης, την Παρασκευή 6 Μαρτίου θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενημερωτική καμπάνια από το Σύλλογο Φίλων Μαιευτικής/ Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου  Νοσοκομείου και την ομάδα «Γυναίκες στην Ογκολογία».

 Η θεματολογία της δράσης θα επικεντρωθεί όχι μόνο στην κλινική εξέταση γυναικών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο αλλά και στην άσκηση και τη διατροφή. Οι παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν σε τρία σημεία της πόλης (συγκεκριμένα στις δύο εξόδους του Μετρό, στάση «Μέγαρο Μουσικής» και στην Πλατεία Συντάγματος). Εκεί, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό ενώ, συνοδεία μουσικής συντροφιάς από DJ, ομάδα γυμναστών στην πλατεία Συντάγματος θα καλεί  το κοινό να συμμετέχει σε πρόγραμμα γυμναστικής, τονίζοντας το ρόλο της άσκησης στη ζωή μας και ιδιαίτερα στις πάσχουσες γυναίκες από γυναικολογικό καρκίνο.

Ακολουθούν διευθύνσεις και τηλέφωνα των Δημοτικών Ιατρείων:

·         Σόλωνος 78 – Αθήνα, Τηλ 210-3626587

·         Φανοσθένους & Φρ. Σμιθ – Ν. Κόσμος, Τηλ. 210-9239865

·         Θεσσαλονίκης & Ηρακλειδών – Πετράλωνα, Τηλ. 210-3427515

·         Προποντίδος & Αγ. Σοφίας – Κολωνός, Τηλ. 210-5121921

·         Σαρανταπόρου 4-πατησια, Τηλ. 210-2015510-1

·         Χανίων 4β – Κυψέλη, Τηλ. 210-8236200 & 210-8836200

Πηγή

6 Μαρτίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελευσίνα: Δωρεάν μαστογραφίες για όλες τις γυναίκες του Δήμου

Διήμερο προληπτικό έλεγχο μαστού για τις γυναίκες της Ελευσίνας, διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Συγκριμένα τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Μαρτίου από τις; 9.00 έως τις 17.00, θα διεξαχθούν δωρεάν μαστογραφίες στην κινητή μονάδα μαστογράφου, που θα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης πλησίον του Δημαρχείου Ελευσίνας (Χατζηδάκη 41).

Οι προϋποθέσεις για την εξέταση είναι οι κάτωθι:

  • Ηλικίες γυναικών από 40-70 ετών
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδος 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά)

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας καλώντας στο Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας: 210 5558544 από τις 08:00-13:00.

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται σε γυναίκες της χώρας μας, ενώ ο αριθμός των νέων περιστατικών, κάθε χρόνο, υπολογίζεται στις 7.500.

Παρ’ όλη την υψηλή συχνότητά της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο την ανθρώπινη ζωή αλλά και την ποιότητά της, τόσο εξαιτίας της προόδου της ιατρικής επιστήμης όσο και γιατί ολοένα και περισσότερες γυναίκες προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Η ενημέρωση και ο προληπτικός έλεγχος αποτελούν ζωτικής σημασίας ζητήματα για όλους μας και με αυτόν τον γνώμονα, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης, προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες, δωρεάν.

Πηγή

6 Μαρτίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments