organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων με Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου, για όλες τις μόνιμες κατοίκους του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», ξεκινά για τρίτη φορά (3η φάση εξετάσεων) πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με Τεστ Παπανικολάου (και επιπλέον με ταυτοποίηση του ιού HPV στις ηλικίες 30 – 50 ετών) και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Ψηφιακή Μαστογραφία (CR). Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά τις προηγούμενες φάσεις εξετάσεων.

Η αυτοκίνητη μονάδα, στην οποία θα γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, επί της οδού Κ. Σωτηρίου 3 στο Μαρκόπουλο (1ο Γενικό Λύκειο Μαρκοπούλου) και ένα μήνα μετά, θα μεταφερθεί στο Πόρτο Ράφτη (λεωφ. Πόρτο Ράφτη 676), παραπλεύρως του Γραφείου Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 14:00, με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μαρκοπούλου, στα τηλέφωνα 22990 20176 και 22990 20196 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Την κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» χάρη στην πλήρη χορηγία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

Πηγή

14 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό: Δωρεάν Προληπτικοί Έλεγχοι Οστεοπόρωσης

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού πραγματοποιεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 δωρεάν προληπτικούς ελέγχους οστεοπόρωσης και ώρες 10.30 έως 13.30 στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων επί των οδών Μέρλα και Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 40 ετών.

Για δηλώσεις συμμετοχής και ραντεβού τηλεφωνείτε στο 2132039922.  

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα». 

Πηγή

14 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου και Ψηφιακές Μαστογραφίες από τον Δήμο Ζωγράφου

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου και εξετάσεις Ψηφιακής Μαστογραφίας προσφέρουν ο Δήμος Ζωγράφου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας για όλες τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Ζωγράφου, για δύο μήνες, Μάρτιο και Απρίλιο 2023.

Πρόκειται για τη 2η φάση εξετάσεων που εντάσσεται στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες, οι οποίες κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Ζωγράφου. Το πρόγραμμα αυτό είναι στο πλαίσιο του σύμφωνου Συνεργασίας, που έχει συνάψει ο Δήμος Ζωγράφου με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχει ενεργά η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και μαζί με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών, Ρένα Χαλκιαδάκη πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών, διανέμοντας φυλλάδια σε κεντρικά σημεία του Δήμου. Οι διερχόμενες γυναίκες ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Ιδρύματος, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:30 έως 15:00, στα τηλέφωνα: 210.3620831 & 210.3620832

Πηγή

14 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα, διοργανώνουν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023. Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της. Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας.

          Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα γίνουν: 

• Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στο χώρο της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Κ.Α.Π.Η.) Ζεφύρου 2 Βούλα και ώρες 10:00-13:00, υπό την ιατρική επίβλεψη του κου Τάσιου Νικόλαου, Ορθοπαιδικού.

• Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού την Τρίτη 14/03/23 στα τηλέφωνα 2132019921 και ώρες 09.00-13.00.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη και αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Πηγή

14 Μαρτίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments