organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δήμος Αγ. Βαρβάρας: Πρόγραμμα δωρεάν ψηφιακών μαστογραφιών

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ΕΔΔΥΠΠΥ και το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» συνεχίζει το πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών για το έτος 2023 σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ενημερώνει τις ενδιαφερόμενες γυναίκες για τις διαθέσιμες ημερομηνίες πραγματοποίησης:

16/2, 16/3, 20/4, 18/5, 15/6, 20/7, 21/9, 19/10, 23/11, 14/12

Προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα:
– Ηλικία από 40 έως 69 ετών
– Να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου του μαστού
– Να έχει περάσει τουλάχιστον ένα έτος από την προηγούμενη μαστογραφία

Η εξέταση γίνεται στον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», Τύρινθος 2, Άνω Πατήσια, ώρα 9.00 π.μ., κατόπιν ραντεβού που προγραμματίζεται με τη συνεργασία του ΚΕΠ Υγείας.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον και να προγραμματίσετε το ραντεβού, μπορείτε να
επικοινωνείτε με το ΚΕΠ Υγείας του δήμου, Ηρακλείου 20, στο τηλέφωνο 2105690436

Πηγή

19 Ιανουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Νεάπολης -Συκεών: Δωρεάν ομάδες διαχείρισης άγχους και ψυχολογικής υποστήριξης

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών οργανώνει δωρεάν κύκλο διαχείρισης άγχους και ψυχολογικής υποστήριξης.

Την ομάδα συντονίζουν ψυχολόγοι, στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, οι οποίοι, μέσα από δέκα δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις θα επιχειρούν να δίνουν λύσεις μέσα από συμβουλευτική, συζητήσεις και βιωματικές ασκήσεις, για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση του άγχους και του στρες. Σκοπός του κύκλου είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς του ατόμου και την προαγωγή της ψυχικής του υγείας. Επιστημονικά υπεύθυνη είναι η Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν είναι:

  • Άγχος, στρες και φόβος: αναγνώριση και αξιολόγηση των καταστάσεων που μας δημιουργούν άγχος
  • Ποιοι είναι οι ψυχολογικοί μηχανισμοί που μας επιβαρύνουν
  • Πως μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα το άγχος και να βελτιώσω την καθημερινότητά μου
  • Φροντίζω τον εαυτό μου και προάγω την ψυχική μου υγεία μακροπρόθεσμα

Σημειώνεται ότι οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς, αποτελούμενες από 10 έως 12 άτομα, θα προηγηθούν ατομικές συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες και η καταληκτική ημερομηνία για δηλώσεις συμμετοχής είναι η 30η Ιανουαρίου 2023. Η ομάδες απευθύνονται αποκλειστικά σε κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πληροφορίες

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2313313151

Από 7/2 έως 11/4: 1η ομάδα | Κάθε Τρίτη: 5.30μμ – 7.30μμ

Από 9/2 έως 13/4: 2η ομάδα | Κάθε Πέμπτη: 10πμ έως 12μμ

Τόπος διεξαγωγής συνεδριών: Στρ.Σαράφη 1, 56626, Συκιές (δίπλα στο ΚΕΠ)

Πηγή

19 Ιανουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καρδίτσας: Κοινωνικό καλάθι στο Σούπερ Μάρκετ Δασκαλάκος

Το Σούπερ Μάρκετ Δασκαλάκος αποδέχθηκε το αίτημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας και τοποθέτησε στην είσοδο του καταστήματος καλάθι στο οποίο υπάρχει ταμπέλα που αναγράφει «Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο». Έτσι όποιοι από τους πελάτες επιθυμούν μπορούν να τοποθετήσουν εντός του καλαθιού τρόφιμα μακράς διάρκειας η οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. Να αναφέρουμε ότι αντίστοιχο καλάθι του Κοινωνικού Παντοπωλείου υπάρχει και στο Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας.

Τα προϊόντα τα οποία συγκεντρώνονται καταγράφονται και διανέμονται στους άπορους του Δήμου Καρδίτσας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τέτοιες ενέργειες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο τιμούν τους υπευθύνους των Σούπερ Μάρκετ Δασκαλάκο και Γαλαξία.

Πηγή

19 Ιανουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

«Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλαμαριάς

Θεατρική παράσταση με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, διοργανώνει η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων, στις 21 και 22/01/2023 ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Η θεατρική ομάδα «Φύρδην Μίγδην» του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας θα παρουσιάσει το έργο  του Θόρντον Ουάιλντερ « Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ». Το έργο αγγίζει με ευαισθησία και τρυφερότητα την πεμπτουσία της ζωής. Καθημερινές, σημαντικές ή ασήμαντες στιγμές που ο χρόνος σβήνει από τη μνήμη με το πέρασμά του, φωτίζονται αριστουργηματικά για να αναδείξουν τη μαγεία που κρύβεται πίσω από όλα όσα καθόρισαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό την πορεία και το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου Δήμου Καλαμαριάς», διασφαλίζοντας την σταθερή τροφοδοσία οικογενειών κάθε μήνα. Διαθέτει τα προϊόντα στους ωφελούμενους της δομής με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπειά τους.

Πηγή

19 Ιανουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments