organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Χαϊδαρίου- Κάλεσμα σε εθελοντές καθηγητές

Για ακόμη μία χρονιά το Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Χαϊδαρίου συνεχίζει την επιτυχημένη λειτουργία του. Ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι η στήριξη παιδιών που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες και η παροχή ίσων ευκαιριών στη μάθηση.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο προσφέρει μαθήματα σε μαθήτριες και μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ και σε αποφοίτους. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και η διδασκαλία πραγματοποιείται αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα προηγούμενα σχολικά έτη οι μαθητές του είχαν αξιοσημείωτες επιδόσεις στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι γονείς των παιδιών που επιθυμούν να συμμετέχουν, υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα

παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία)
  • Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος
  • Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει)

Οι αιτήσεις είναι διαθέσιμες στο Δημαρχείο και στα σχολεία του Δήμου και κατατίθενται στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου στο τμήμα Παιδείας μέχρι τις 30/09/2022, εργάσιμες μέρες και ώρες.

Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 03/10/2022 στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου (Αναγεννήσεως και Επαύλεως, όπισθεν Δημαρχείου).

Ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, να υποβάλλουν σχετική αίτηση, προσκομίζοντας αντίγραφα τίτλων σπουδών ή αποδεικτικά τυπικών προσόντων στο τμήμα Παιδείας (Δημαρχείο Χαϊδαρίου, 3οςόροφος, τηλ. 213 2047344 – email: koinfrontistiriohaidariou@gmail.com).

Πηγή

22 Σεπτεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Νάουσας

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Νάουσας, με την εποπτεία της Αντιδημαρχίας Παιδείας – Νεολαίας  και του Νομικού Προσώπου “ΚΚΠ&Α Δ. Νάουσας”, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της φροντιστηριακής δαπάνης μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, οι οικογένειες των οποίων δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν το εν λόγω κόστος.

Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο γραφείο παιδείας στο δημαρχείο (Χριστίνα Ασημακοπούλου, τηλ. 2332350327, email:asimakopoulou@naoussa.g) και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νάουσας (κτίριο Λόγγου Τουρπάλη, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2332029980 & 2332052216.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά εγγραφής:

α) Φωτοτυπία ταυτότητας κηδεμόνα,

β) Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2020

γ) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο καταδεικνύει την κοινωνικοοικονομική κατάσταση του αιτούντα όπως κάρτα ανεργίας γονέα, πιστοποιητικό αναπηρίας κτλ, γίνεται δεκτό ως επιπλέον κριτήριο συμμετοχής.

Πηγή

22 Σεπτεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Αμαρουσίου: Ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε είδη ατομική υγιεινής και τρόφιμα

Κάλεσμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής απευθύνει ο δήμος Αμαρουσίου.

Οι ανάγκες σε είδη ατομικής υγιεινής είναι οι εξής:

-χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες), σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνι

-απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων

-σερβιέτες, παιδικές πάνες, πάνες ενηλίκων, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες

Επιπλέον, υπενθυμίζονται οι διαρκείς ανάγκες σε τρόφιμα:

-τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως ελαιόλαδο, ντοματοχυμοί, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια (φασόλια, φακές, ρεβύθια), γάλα εβαπορέ, αλεύρι, ζάχαρη, καφές.

-Νωπά όπως κρέας, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 9, στο Μαρούσι. Η επικοινωνία των πολιτών και σχετικές πληροφορίες παρέχονται αποκλειστικά τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Τηλ. επικοινωνίας: 213.20.31.921, 922, & 210 8020861 – email:  pantopoleio@maroussi.gr

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των πολιτικών κοινωνικής συνοχής, ο δήμος Αμαρουσίου λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Συσσίτιο για τη στήριξη ευάλωτων και ευπαθών ομάδων. Η λειτουργία τους χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Αττική  2014 – 2020» και στηρίζει εκατοντάδες δημότες σε καθημερινή ή τακτική βάση.

Σε σταθερή και τακτική βάση διανέμονται τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία και παιχνίδια κ.α., σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Παράλληλα γίνεται παροχή συσσιτίων σε σταθερή και τακτική βάση σε ευάλωτα νοικοκυριά που χρειάζονται στήριξη και βοήθεια.

Πηγή

22 Σεπτεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ και προληπτική γυναικολογική εξέταση στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Διονύσου

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Διονύσου υπάρχει η δυνατότητα της προληπτικής γυναικολογικής εξέτασης και λήψης τεστ ΠΑΠ από τον εθελοντή ιατρό γυναικολόγο κ.Εμμανουήλ Κοντιζά, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, εφόσον προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού.

Πηγή

22 Σεπτεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments