organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Πρόσκληση σε εθελοντική συνεισφορά καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Πειραιά που λειτουργεί η ΚΟΔΕΠ

Πρόσκληση σε εθελοντική συνεισφορά καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Πειραιά που λειτουργεί η ΚΟΔΕΠ

H Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά – ΚΟΔΕΠ, υλοποιεί εδώ και 10 χρόνια μία πληθώρα δράσεων κοινωνικής και υλιστικής υποστήριξης ευάλωτων δημοτών και κατοίκων του Πειραιά, με βασικότερη από αυτές τη δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Διδακτική Αλληλεγγύη». Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, παρέχοντας υπηρεσίες υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, καθώς και προετοιμασία Πανελληνίων εξετάσεων.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, λειτουργεί ήδη με την παρουσία 13 Εθελοντών καθηγητών, στο χώρο του 10ου Γυμνασίου Πειραιά που έχει παραχωρηθεί για αυτή τη χρήση, Δευτέρα – Παρασκευή 16.00 – 21.00 και Σάββατο 10.00 – 14.00. Η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται με πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται βάσει νόμου για τις εκπαιδευτικές μονάδες.

Με την παρούσα πρόσκληση και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία του Πειραιά, απευθύνουμε έκκληση εάν κάποιος επιθυμεί να ενταχθεί στην ομάδα των εθελοντών καθηγητών να επικοινωνήσει μαζί μας. Κάθε συνεισφορά είναι εξαιρετικά χρήσιμη προκειμένου να ενισχυθεί στο μέγιστο ο θεσμός και η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Οι ειδικότητες που έχουμε ανάγκη είναι: φιλόλογοι, μαθηματικοί, χημικοί και καθηγητές ξένων γλωσσών (ειδικά αγγλικά και γαλλικά).

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτήν την προσπάθεια παρακαλώ να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εθελοντισμού (Πλατεία Κοραή 1, κάτω από το Δημαρχείο), είτε στο τηλέφωνο 2132022660, είτε μέσω email: ethelontismos@piraeus.gov.gr και στέλεχος της ΚΟΔΕΠ θα έρθει σε επαφή μαζί σας.

Πηγή

16 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος Στον Δήμο Πετρούπολης Από Την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχει στο «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.), δίνοντας τη δυνατότητα σε όσες γυναίκες το επιθυμούν να πραγματοποιήσουν Δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

 Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε  ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ε.Α.Ε., θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη (έμπροσθεν του Α΄ΚΑΠΗ Πετρούπολης). 

 Για το ραντεβού μαστογραφίας, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 210-5064078 & 210-5064076 (καθημερινά, 09:00-13:00).

 Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας

Το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού, υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Estée Lauder Hellas.

Προϋποθέσεις για τον Μαστογραφικό Έλεγχο

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά)

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος σε δήλωσή του τόνισε: «Έχει αποδειχθεί ότι η καλύτερη προστασία απέναντι στον καρκίνο του μαστού είναι η πρόληψη. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Πετρούπολης στηρίζει ενεργά την εκστρατεία πρόληψης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να ενημερωθούν, να λάβουν συμβουλές και να υποβληθούν σε αυτόν τον απολύτως απαραίτητο, λεπτομερή ιατρικό έλεγχο.

Καλώ λοιπόν τις γυναίκες της Πετρούπολης να προσέλθουν και να κάνουν δωρεάν τον ετήσιο μαστογραφικό τους έλεγχο. 

Γιατί η υγεία των δημοτών μας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα!».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ακόλουθο συνδεσμο: cancerhellas.org

Κέντρο επικοινωνίας της Ε.Α.Ε.210-3826600

Πηγή

16 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments