organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Παλλήνη: Κάλεσμα για εθελοντές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης λειτουργεί ανελλιπώς από το 2010.

Καλύπτει τις ανάγκες συμπολιτών μας που δεν έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους την πρόσθετη στήριξη για τις σπουδές τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση .

Όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες εθελοντές καθηγητές με υψηλό αίσθημα προσφοράς, έδωσαν ανιδιοτελώς τον καλύτερο εαυτό τους και είδαν με ικανοποίηση τους κόπους τους να δικαιώνονται τους δε μαθητές τους να προοδεύουν και να τους κάνουν υπερήφανους .

Κάθε χρόνο τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας ήταν εντυπωσιακά.

Τη φετινή δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας του covid19 τα μαθήματα συνεχίστηκαν με κάθε δυνατό τρόπο και τα αποτελέσματα δικαίωσαν τις προσδοκίες μας .

Οι μαθητές μας της Γ΄ Γενικού Λυκείου ,ΕΠΑ.Λ. και Δ ΄Εσπερινού Λυκείου πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ σε ποσοστό 70%.

Προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή και να αναπληρωθούν εθελοντές καθηγητές που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν πλέον να είναι μαζί μας ,προκύπτει η ανάγκη στελέχωσης του Φροντιστηρίου μας από, Φιλολόγους Γυμνασίου- Λυκείου Φυσικό Λυκείου και Μαθηματικό για τις δύο πρώτες τάξεις του Γυμνασίου (σε περιβάλλον απολύτως προστατευμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ).

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (οδός Έντισον 3, Παλλήνη ) και στο τηλ.2106666782 (κ.Ανδριάνα Βαμβακίτου) ώρες: 15:00μμ-20:00μμ τις εργάσιμες ημέρες.

Πηγή

14 Σεπτεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

106η Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες στη Δροσιά

Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” με τη διοργάνωση της 106ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, στην πλατεία Ελ. Κορολή, επί της συμβολής των οδών Τραπεζούντος & Ρόδων, στη Δροσιά.
και ώρες 8.00 έως 14.00.

Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

Σημειώστε τα παρακάτω:

1. Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.
2. Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.
3. Ακόμα, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στα Κοινωνικά Συσσίτια των Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Ροδοπόλεως και Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγ. Στεφάνου του Δήμου Διονύσου κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

Συνημμένα θα βρείτε την αναλυτική λίστα των προϊόντων που θα διατεθούν στη δράση, τις τιμές τους, καθώς και περιγραφικά στοιχεία των συνεργαζόμενων παραγωγών.

Υπογραμμίζεται ότι με ευθύνη των παραγωγών λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της Πανδημίας του Covid-19. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Διονύσου καλεί τους πολίτες που θα προσέλθουν στη δράση να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Η ατομική ευθύνη του καθενός είναι πολύ σημαντική για να περιοριστεί η Πανδημία.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, τηλ. 2132139806.

Πηγή

14 Σεπτεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C στο Δήμο Περιστερίου

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Περιστερίου, Καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης υπενθυμίζει τους ενδιαφερόμενους δημότες ότι η κινητή μονάδα της ΜΚΟ PRAKSIS, με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό θα σταθμεύει κάθε ΤΡΙΤΗ για όλο το έτος, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου και θα πραγματοποιεί «ΔΩΡΕΑΝ» εξετάσεις για HIV και τις Ηπατίτιδες B & C, σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

Επισημαίνουμε ότι οι εξετάσεις για τον Σεπτέμβριο θα γίνουν στις 15, στις 22 και στις 29 του μηνός, τις ώρες 18:00 – 21:00, τηρουμένων όλων των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο κάθε εξεταζόμενος παρακαλείται να φοράει τη μάσκα του.

Πηγή

14 Σεπτεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments