organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Σέρρες: Δωρεάν Μαθήματα Πληροφορικής για την επιμόρφωση των Σερραίων

Μαθήματα πληροφορικής διοργανώνει το τμήμα της unesco Σερρών σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.Δ.Η.Σ.)  και την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών

Πρόκειται για μια προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά οι άνθρωποι της 3ης ηλικίας με την τεχνολογία, Στόχος της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι να μορφώσει τους ηλικιωμένους , αφού στην εποχή μας όποιος δεν γνωρίζει τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών θεωρείται ηλεκτρονικά αναλφάβητος.

Η εθελοντική αυτή δράση διοργανώνεται για 5 φορά. Μάλιστα συνολικά έχουν αποφοιτήσει περίπου 80 συμμετέχοντες . Τα μαθήματα – που είναι δωρεάν- γίνονται απογευματινές ώρες στο 6ο γυμνάσιο και έχουν τρίωρη διάρκεια.

Υπεύθυνος των μαθημάτων είναι ο κύριος Κυμπερίτης γνωστός εκπαιδευτικός και συγγραφέας βιβλίων πληροφορικής.

Όσοι ενδιαφέρονται για τα μαθήματα, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6972328249.

Πηγή

14 Μαΐου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν εξετάσεις δέρματος σε όλη την Ελλάδα

Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος

Γνωρίζετε ότι ο καρκίνος του δέρματος είναι ο πιο κοινός καρκίνος; Τα τελευταία χρόνια μάλιστα παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Η κατάχρηση του ήλιου είναι μια από τις βασικές αιτίες καρκίνου του δέρματος.

Ο πιο πολύτιμος σύμμαχος που έχουμε είναι η πρόληψη και η προστασία. Για το λόγο αυτό, η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Υπεύθυνης Συμπεριφοράς Απέναντι στον Ήλιο (3-7 Ιουνίου), ο δερματολόγος Sun Filos σας προσκαλεί για μια δωρεάν εξέταση, μαθαίνοντάς σας τα πάντα για μια υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο.

Από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου, εθελοντές δερματολόγοι σε όλη την Ελλάδα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους και τους παρέχουν χρήσιμες συμβουλές.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες γιατροί συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία και πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι εξετάζονται εντελώς δωρεάν.

Κλείστε άμεσα ραντεβού με ένα δερματολόγο κοντά σας τηλεφωνώντας στο 215 215 8523 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sunfilos.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ίδια εβδομάδα μία ειδική ομάδα δερματολόγων θα επισκεφθεί τρία ελληνικά νησιά για να προσφέρει δωρεάν εξέταση στους κατοίκους τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η πρόσβασή τους για δερματολογική εξέταση είναι πολύ δύσκολη.

Πηγή

14 Μαΐου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Νέες αιτήσεις για τις «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών»

Ο Δήμος Βύρωνα, σας ενημερώνει ότι τον Ιούλιο 2019, θα πραγματοποιηθεί νέα αξιολόγηση των αιτημάτων συμμετοχής των κατοίκων που επιθυμούν να ενταχθούν στις Δομές παροχής βασικών αγαθών: ”Κοινωνικό Παντοπωλείο” και “Παροχής Συσσιτίου” για το προσεχές διάστημα Αύγουστο έως Ιούλιο 2020. 

Η αξιολόγηση των αιτούμενων κατοίκων θα γίνει με βάση τα  κοινωνικό-οικονομικά  κριτήρια.    Όσοι κάτοικοι του δήμου Βύρωνα λαμβάνουν ήδη παροχές από τις δομές για τους μήνες Αύγουστο -Ιούλιο 2019 και επιθυμούν να επανενταχθούν για το διάστημα (Αύγουστο – Ιούλιο 2020) θα υποβάλλουν εκ νέου την αίτηση τους με τα πρόσφατα απαραίτητα δικαιολογητικά. Παρακαλούμε για οποιαδήποτε αλλαγή στοιχείων των αιτημάτων που έχουν δηλωθεί οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τους κοινωνικούς λειτουργούς των δομών.           

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι στις δομές το προσεχές διάστημα του ενός έτους, μπορούν να απευθύνονται στην οδό: Ιθώμης 6, Βύρωνα που συστεγάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες των δομών: “Κοινωνικό Παντοπωλείο” και “Παροχής Συσσιτίου” καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες: 09.30 π.μ. – 12.30 μ.μ., όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψήφιους:

1. Αίτηση ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και της άδειας παραμονής σε ισχύ για αλλοδαπούς.

3. Φωτοτυπία λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας, από τον οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.

4. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (όχι παλαιότερο των 6 μηνών).

5. Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος τρέχοντος έτους. Ατομικό ετήσιο εισόδημα 4000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 20% για τον/την σύζυγο και 20% για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού. Για άτομα με ειδικές ανάγκες το ποσό προσαυξάνεται κατά 50%.

6. Φωτοτυπία πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1(φορολογικού έτους 2018).

7. Φωτοτυπία δήλωσης ακινήτων Ε9 (σε περίπτωση μη υπόχρεου αυτού, εκτύπωση από το gsis ότι δεν έχει υποβληθεί δήλωση Ε9).

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψήφιου δικαιούχου:

8. Για τους ανέργους: Βεβαίωση Ανεργίας σε ισχύ ή διακοπή επαγγέλματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

9. Σε περίπτωση αναπηρίας: Φωτοτυπία Πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) σε ισχύ, στην οποία θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω).

10. Για τους διαμένοντες σε ενοικιαζόμενη κατοικία: Φωτοτυπία μισθωτηρίου συμβολαίου σε ισχύ.

11. Σε περίπτωση φιλοξενίας του αιτούντος: Υπεύθυνη Δήλωση του ατόμου από το οποίο φιλοξενείται (στην οποία θα δηλώνεται και το χρονικό διάστημα φιλοξενίας), καθώς και τα φορολογικά του στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει η φιλοξενία.

12. Για τα προστατευόμενα μέλη από 18 έως 24 ετών: απαιτείται Βεβαίωση σπουδών ή Βεβαίωση ανεργίας.

13. Σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου: τα δικαιολογητικά που θα την αποδεικνύουν (διαζύγιο ή αγωγή διαζυγίου ή πρόσφατη σχετική δήλωση στη Δ.Ο.Υ).14. 

Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρηθεί χρήσιμο από τον/την κοινωνικό/ή λειτουργό (ανάλογα με την περίπτωση του αιτούντος).Ειδικότερα, οι Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) υποχρεούνται να προσκομίσουν μόνο τα παρακάτω δικαιολογητικά : ·       

Βεβαίωση έγκρισης ΚΕΑ·       

Αίτηση ΚΕΑ·       

Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και της Άδειας παραμονής σε ισχύ, κατά περίπτωση.

Σε περίπτωση μεταβολής του τόπου διαμονής ή και της κοινωνικό-οικονομικής τους κατάστασης (όπως γάμος, απόκτηση τέκνου, διάσταση, διαζύγιο, έναρξη εργασίας, συνταξιοδότηση, συνοίκηση, μεταβολή περιουσιακών στοιχείων κλπ.) του αιτούντος –ο οποίος καθίσταται δικαιούχος της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών- ο δικαιούχος θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα την αρμόδια υπηρεσία για τις μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν, προσκομίζοντας και σχετικά παραστατικά / αποδεικτικά έγγραφα, όπου αυτό χρειάζεται.

Το διάστημα ένταξης των δικαιούχων στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών ορίζεται για (1) έτος. Μετά τη λήξη του έτους  για την επανένταξή τους  είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση των στοιχείων στην οποία οι ωφελούμενοι θα προσκομίζουν τα δικαιολογητικά που θα κριθούν απαραίτητα κατά περίπτωση.

Για τυχόν διευκρινήσεις ή περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να καλείτε καθημερινά  τις ώρες  9:00-17:00  στoτηλ.:210 76 53 054 και στα  e-mail: koin.pant@dimosbyrona.gr / koin.sissitio@dimosbyrona.gr

Πηγή

14 Μαΐου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

45η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου

Την 45η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 19 Μαΐου 2019. Η αγροτική διοργάνωση του Δήμου αποτελεί το καθιερωμένο ραντεβού των πολιτών με τις ελληνικές γεύσεις και τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, όλα αρίστης ποιότητας και σε τιμές προσιτές.

Την επιτυχημένη δράση που καθιέρωσε το 2012 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με στόχο την οικονομική στήριξη των νοικοκυριών της πόλης και των ευάλωτων συμπολιτών μας, έχει αγκαλιάσει το καταναλωτικό κοινό, που σε σταθερή βάση επιλέγει τη δράση του Δήμου για τις αγορές του σε εγχώρια προϊόντα.

Η 45η δράση διάθεσης εγχώριων αγροτικών προϊόντων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο πάρκινγκ πίσω από το Ο.Α.Κ.Α, επί της οδού Πιτταρά στη συμβολή με την οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν 45 παραγωγοί διαθέτοντας περίπου 200 διαφορετικά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα. Όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγοί έχουν ελεγχθεί και προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν και διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και τις τιμές πώλησης. Όλα τα προϊόντα είναι ελεγμένα, φετινής παραγωγής και εσοδείας.

Για πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από Δευτέρα – Παρασκευή από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στα τηλ. 2132038349, 336, 080 και κατά το Σαββατοκύριακο στα τηλ. 2132038000, 001.

Για απευθείας ενημέρωση σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις διάθεσης εγχώριων αγροτικών προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotika@maroussi.gr για να ενταχθούν στη λίστα των παραληπτών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Πηγή

14 Μαΐου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μεταμόρφωση: Διάθεση τροφίμων χωρίς μεσάζοντες

Την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρες 08:00-15:00 θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως τους Σωτήρος διάθερη προΐοντων χωρίς μεσάζοντες υπό την αιγίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Πηγή

14 Μαΐου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Δωρεάν ταχεία εξέταση για HIV

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης του Δήμου Αθηναίων και το Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρέχει τη δυνατότητα ταχείας εξέτασης για HIV (rapid HIV test).

Η εξέταση θα γίνει ανώνυμα και δωρεάν,  την Πέμπτη 23  Μαΐου, 9:00 με 13:00, στο Δημοτικό  Ιατρείο Τσακού, (Χειμάρας 22, τηλ. 210 6547700 ).

Η εξέταση παρέχεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα AIDS health foundation (AHF) και πραγματοποιείται με την πλέον αξιόπιστη τεχνολογία ταχείας εξέτασης (rapid HIV test), διαρκεί ένα μόλις λεπτό και διεξάγεται από εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ). 

Είναι αξιόπιστη (99%) και απαιτεί την λήψη μιας μόνο σταγόνας αίματος από το δάχτυλο. Οι εξεταζόμενοι λαμβάνουν τα αποτελέσματα αμέσως, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται και υπηρεσίες συμβουλευτικής.

Πηγή

14 Μαΐου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μαρούσι: Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Κλινική Αγγειακής & Ενδαγγειακής Χειρουργικής) σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, οργανώνει εθελοντικό πρόγραμμα ελέγχου για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής για τους δημότες Αμαρουσίου.

Το ανεύρυσμα της αορτής είναι αρκετά συχνή πάθηση (περίπου 1/10 άνδρες μετά τα 65, ιδίως υπερτασικοί και καπνιστές). Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και γίνεται εύκολα με την κλινική εξέταση και με τη βοήθεια των υπερήχων. Η ρήξη ενός ανευρύσματος είναι πολύ συχνά θανατηφόρα, ενώ η αποκατάσταση γίνεται από εξειδικευμένους αγγειοχειρουργούς με ποσοστά επιτυχίας > 97%.

Το πρόγραμμα αφορά μέλη των ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, κυρίως άνδρες αλλά και γυναίκες με  προδιαθεσικούς για ανεύρυσμα παράγοντες και θα διεξάγεται στο κεντρικό ΚΑΠΗ Αμαρουσίου (Περικλέους 22) με έναρξη την Πέμπτη 16/05/2019 στις 12:00 μμ..

Πηγή

14 Μαΐου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έκθεση “ΣΥΝ-ΠΡΑΤΤΩ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΕΡΓΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ” στο Μετρό του Συντάγματος

Ο Σύλλογος Εικαστικοί Καλλιτέχνες Χειροτέχνες «ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΑΝΗ», διοργανώνει την έκθεση «ΣΥΝ-ΠΡΑΤΤΩ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ», με φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.Α.Λ.Ο). Η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη 15 Μάη κι ολοκληρώνεται το Σάββατο 18 Μάη 2019, με ώρες λειτουργίας, καθημερινά από τις 9:30 π.μ. έως τις 9:30μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Μετρό του Συντάγματος.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη και η προβολή, καλλιτεχνικών, παραδοσιακών και πολιτιστικών στοιχείων μέσα από φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο).

H «ΣΥΝ-ΠΡΑΤΤΩ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» θα προβάλει το πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και θα ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για το ρόλο του πολιτισμού μέσα από την έννοια της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Στην έκθεση θα υπάρχουν εικαστικές δημιουργίες, χειροποίητα κοσμήματα, χρηστικά καλλιτεχνήματα, παραδοσιακά προϊόντα, καινοτόμες ιδέες.

Κατά την διάρκεια των τεσσάρων ημερών της έκθεσης θα διεξαχθούν ενημερωτικές συζητήσεις για την Κοινωνική Οικονομία, παρουσιάσεις με τις δραστηριότητες των εκθετών και σεμινάρια για διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Η διάθεση του χώρου πολλαπλών χρήσεων του Σταθμού Σύνταγμα αποτελεί ευγενική προσφορά της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. για την διενέργεια της έκθεσης.

Πηγή

14 Μαΐου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Διόνυσος: 82η Δράση Διάθεσης Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες

Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” με τη διοργάνωση της 82ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαίου 2019 (στην πλατεία Ελ. Κορολή, επί της συμβολής των οδών Τραπεζούντος & Ρόδων, στη Δροσιά) και ώρες 8.00 έως 14.00.

Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

Σημειώστε τα παρακάτω:

1. Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.

2. Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.

3. Ακόμα, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στα Κοινωνικά Συσσίτια των Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Ροδοπόλεως και Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγ. Στεφάνου του Δήμου Διονύσου κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

Συνημμένα θα βρείτε την αναλυτική λίστα των προϊόντων που θα διατεθούν στη δράση, τις τιμές τους, καθώς και περιγραφικά στοιχεία των συνεργαζόμενων παραγωγών.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, τηλ. 2132139806.

Πηγή

14 Μαΐου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εβδομάδα δωρεάν Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας στον Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, προγραμματίζει δωρεάν Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας για όλους τους δημότες – κατοίκους Βριλησσίων, από Τετάρτη 15 Μαΐου ως και Τετάρτη 22 Μαΐου, ώρες 9.00 – 12.00, κατόπιν ραντεβού.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου (κτίριο ΟΚΠΑ: Λ. Πεντέλης 62, 1ος όροφος).
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-8045564, 210-6135611, 210-8100224 (κα Παπαδημητρίου, υπεύθυνη νοσηλεύτρια).

Πηγή

14 Μαΐου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments