organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Βύρωνας: Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίων με Τρόφιμα μακράς διαρκείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2-4-2019 & την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23-4-2019, οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο» & «Παροχή Συσσιτίου» του Δήμου Βύρωνα με την υποστήριξη του Φορέα «ΔΕΣΜΟΣ» που μας χορηγεί τα βιβλία, πραγματοποιούν το 2ο  Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίων με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των Δομών. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν βιβλία της αρεσκείας τους και αντί χρημάτων να προσφέρουν τρόφιμα, όπως όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, ντοματοχυμό και ελαιόλαδο.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία μας επί της Ιθώμης 6 (Αγορά Βύρωνα) από την 1-4-2019 έως 30-4-2019 (εκτός Σαββάτου & Κυριακή) τις ώρες 10:00 έως 16:00. Επιπλέον ενόψει  εορτών  για τις μέρες Δευτέρα 15-4 και Πέμπτη 18-4 τα γραφεία μας θα παραμείνουν ανοιχτά και τις απογευματινές ώρες  έως 8:00μμ προκειμένου να επισκεφτείτε το Ανταλλακτικό μας Παζάρι σε ένα φιλόξενο πασχαλινό περιβάλλον με παραδοσιακά κεράσματα σε γλυκά και ποτά.

Στόχος μας είναι να αφυπνιστούν συνειδήσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς απέναντι σε συνανθρώπους μας που χρήζουν βοήθειας και συμπαράστασης.

Ελάτε να ανταλλάξουμε δώρα  για μικρούς και μεγάλους επιλέγοντας βιβλία της αρεσκείας σας  που θα χαρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα και προσφέροντας τρόφιμα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί ώστε κανένα νοικοκυριό να μη στερηθεί βασικά αγαθά από το Πασχαλινό τραπέζι!

Όλα τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν από τη δική σας κοινωνική προσφορά, θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά επαπειλούμενα ή βρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και αδυναμίας.

Πληροφορίες Επικοινωνίας:

Δ/νση: Ιθώμης 6, Βύρωνα (Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο & Παροχής Συσσιτίου), Τηλέφωνο: 210 7653054

Πηγή

Μάρτιος 27th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες

Ο Δήμος Ηλιούπολης στη προσπάθειά του να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και την ελληνική αγροτική παραγωγή διοργανώνει για μια φορά ακόμη τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απ’ ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.

Μέσα από την αγορά «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» οι καταναλωτές της Ηλιούπολης μπορούν να βρουν αγνά προϊόντα απ΄ευθείας από τους Έλληνες παραγωγούς

που είναι αξιολογημένοι και πιστοποιημένοι για την ποιότητα των προϊόντων τους, την διαδικασία παραγωγής και το μεράκι τους για εύγευστα μοναδικά τρόφιμα.

Διοργάνωση την :  Κυριακή 31/03/2019 ώρες 08:00 – 12:00 , στον χώρο των Πολυκλαδικών.

Για τον Τιμοκατάλογο των Προϊόντων και Παραγγελίες, πατήστε εδώ.

Πηγή

Μάρτιος 27th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αμαλιάδα: Συγκέντρωση τροφίμων στο πλαίσιο των αγώνων του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Ο Δήμος Ήλιδας και το Σωματείο «ΙΚΕΛΟΣ» στο πλαίσιο του «5ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ», θα συγκεντρώνουν σε ειδικό κιόσκι στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα τρόφιμα για τις κοινωνικές του Δήμου μας, που θα διανεμηθούν εν όψει των εορτών δια μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρες από τις 14:00 μετά το μεσημέρι έως τη λήξη  των αγώνων, περίπου στις 21:00 το βράδυ.

Όλοι μπορούν να προσφέρουμε για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη!

Πηγή

Μάρτιος 27th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Παλλήνη: Χαριστικό παζάρι και συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων

Από την ανακοίνωσή τους:

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης ,διοργανώνει μεγάλο χαριστικό παζάρι ρούχων και συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και εξυπηρετούνται από τις Κοινωνικές μας Δομές!

Υποδεχόμαστε την άνοιξη και τις άγιες ημέρες του Πάσχα με αγάπη , αισιοδοξία και αλληλεγγύη!!!!!

Το χαριστικό παζάρι θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Παλλήνης στην οδό Έντισον 3- Παλλήνη, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρες 10:00 με 17:00.

Όλοι μπορούν να προμηθευτούν καινούργια ή μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης, λευκά είδη , παιχνίδια , βιβλία , cd , dvd , είδη οικιακού εξοπλισμού και πολλά άλλα!

Mε την ευγενική χορηγία της εταιρείας RECYCOM – ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων.

Την ημέρα εκείνη ξεκινάμε συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκωνκαι σας καλούμε να στηρίξετε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας , για την περίοδο του Πάσχα .

Η δράση αυτή θα συνεχίζεται μέχρι την Μ. Εβδομάδα και οι παραδόσεις των ειδών, θα γίνονται στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου τις ώρες λειτουργίας του ( 8:00 – 15:30).Κ

Πληροφορίες:

Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού. Τηλέφωνα: 2132031651 , 2106612890 , 2100080408, 2106031752

Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού: Δημήτριος Μπαξεβάνης τηλ. 2132031614

Πηγή

Μάρτιος 27th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Περιστέρι: Εκστρατεία συλλογής τροφίμων

Ο Δήμος Περιστερίου θα πραγματοποιήσει μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, με τη ενεργή συμμετοχή όλων των εθελοντικών οργανώσεων και φορέων της πόλης.

Τα σημεία συγκέντρωσης, στα οποία οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν την βοήθειά τους είναι: Δημαρχείο (Στάση Μετρό «Περιστέρι»), ΠλατείαΜ. Αντύπα (Δέγλερη) και Λόφος Αξιωματικών (Τζ. Κέννεντυ 137).

Πολίτες και επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν την 30η Μαρτίουσε ημέρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Όλοι μαζί μπορούμε να ανακουφίσουμε εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη και να κάνουμε πράξη το σύνθημα: «Στις δύσκολες μέρες μόνος του ΚΑΝΕΙΣ»!

Πηγή

Μάρτιος 27th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μαρούσι: Δωρεάν εργαστήριο MANGA-γνωρίζοντας τη μαγεία του ιαπωνικού κόμικ

Στο  πλαίσιο ανάπτυξης της παιδικής, εφηβικής και μεταφηβικής φιλαναγνωσίας η Βορέειος βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές της πόλης.  

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, στις 11:00 το πρωί, στο χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης (Στέφανου Δραγούμη & Μιλτιάδου) θα λειτουργήσει εργαστήριο Μanga, προκειμένου τα παιδιά ηλικίας 10- 14 ετών, να γνωρίσουν τη μαγεία του ιαπωνικού κόμικ, την ιστορία, την αισθητική τους γλώσσα και να πειραματιστούν στη δημιουργία δικών τους χαρακτήρων που θα τους αποτυπώσουν στο χαρτί.

Στόχοι του εργαστηρίου είναι:

  • Να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον Ιαπωνικό πολιτισμό και να γνωρίσουν μια νέα κουλτούρα
  • Να μάθουν για τη δύναμη και τη σημασία που μπορεί να έχει μια γραμμή στη ζωγραφική
  • Να μπορούν να μεταφέρουν τις ιδέες και τη φαντασία τους στο χαρτί καθώς και να δημιουργούν τους δικούς τους μοναδικούς χαρακτήρες
  • Να μοιραστούμε την αγάπη μας για την τέχνη αυτή και να διασκεδάσουμε!

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα πρέπει να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 210 6147181.

Πηγή

Μάρτιος 27th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments