organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Θήβα: Δωρεάν εργασιακή στήριξη και πληροφόρηση από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων, συνεχίζοντας η λειτουργία του, με την ένταξη χρηματοδότησής του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014 – 2020», έχει διευρύνει τις παροχές του, μέσω της υπηρεσίας της εργασιακής στήριξης και πληροφόρησης, σε γυναίκες του γενικού πληθυσμού, στοχεύοντας στην εργασιακή κατάρτιση και την προώθηση στην απασχόληση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μεν γυναίκες καλούνται να βελτιώσουν την εσωτερική τους οργάνωση, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν την ικανότητα συμμετοχής τους στο εργασιακό και ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενώ αντίστοιχα ο/η σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρου καλείται να λειτουργήσει ανάλογα με τα όρια της συμβουλευόμενης, αλλά και τις διαθέσιμες επιλογές και την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η συμβουλευόμενη στον τομέα της εργασίας, καθώς λαμβάνονται υπόψη και οι εξωτερικοί παράγοντες που επιδρούν στον εργασιακό / επαγγελματικό σχεδιασμό.

Κοινός σκοπός αυτής της συνεργασίας των δύο μερών είναι η στήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών, καθώς και η αύξηση της αυτό-αποτελεσματικότητας και αυτενέργειάς τους, ώστε τελικά οι ίδιες να διεκδικήσουν υπό καλύτερους όρους την κατάκτηση των εργασιακών / επαγγελματικών τους στόχων.

Το μοντέλο αυτό εργασιακής συμβουλευτικής, περιλαμβάνει ενδεικτικά τα ακόλουθα:
–πληροφόρηση σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, καθώς και ευκαιριών απασχόλησης
–συμβουλευτική με χρήση συγκεκριμένων τεχνικών και εργαλείων
–συμβουλευτική για αυτό-απασχόληση και δημιουργία επιχείρησης
–παρακολούθηση της πορείας των συμβουλευόμενων γυναικών.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων εντάσσεται στο δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φυλών με 40 Συμβουλευτικά Κέντρα, 21 Ξενώνες Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.

Προσφέρει σε γυναίκες, που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας αλλά και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μετανάστριες, αιτούσες άσυλο, γυναίκες με αναπηρία, μονογονείς κ.α) υπηρεσίες :
–Ψυχοκοινωνικής στήριξης,
–Νομικής συμβουλευτικής και στήριξης
–Παροχής νομικής βοήθειας- σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Θήβας και το ΚΕΘΙ(Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας)
–Εργασιακής συμβουλευτικής
–Παραπομπών ή συνοδείας σε φορείς και υπηρεσίες
–Ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ισότητας των φύλων δικαιωμάτων, βίας

Για προγραμματισμό συναντήσεων ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 πμ. έως 15:00 μ.μ.

Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων: Κύπρου 3, 32200 ,Θήβα
Τηλ: 2262089576/ 2262089574
e-mail: symvouleutiko@thiva.gr
website: sumvouleutikothivas.blogspot.gr

Πηγή

21 Σεπτεμβρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάλεσμα σε καθηγητές Ιταλικών για το Δημοτικό Κέντρο Μελέτης Βριλησσίων

Κάλεσμα σε καθηγητές ιταλικών να διδάξουν εθελοντικά στο Δημοτικό Κέντρο Μελέτης Βριλησσίων, για τη νέα σχολική χρονιά, απευθύνει η αντιδημαρχία Παιδείας και Εθελοντισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν την εθελοντική συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα του Κέντρου, στα τηλέφωνα 213.20.50.501 και 213.20.50.563 ή στο sxantzara@vrilissia.gr.

Πηγή

21 Σεπτεμβρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό: Συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη για καλό σκοπό

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη για μια μοναδική συναυλία στον Δήμο Ελληνικού -Αργυρούπολης στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 με τα τραγούδια της ζωής της!

Η παράσταση “Για όλη τη ζωή μας σου μιλώ”, μετά τα απανωτά sold out και την παράσταση των παραστάσεων στην Αθήνα, αλλά και στην Κύπρο, έρχεται στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό για μια μοναδική εμφάνιση. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη υπόσχεται μια χορταστική συναυλία γεμάτη από τα “κλασσικά”, μεγάλα της τραγούδια, αλλά και με τα δύο καινούρια τραγούδια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από το προσωπικό της label rEAct στην Panik Records: το ατμοσφαιρικό τραγούδι “Αν ξημέρωνε” (στίχοι-μουσική: Κωνσταντίνος Σακκάς), αλλά και το τραγούδι “Την ίδια στιγμή να ζούμε” (μουσική: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, στίχοι: Λήδα Ρουμάνη) για το οποίο η Ελευθερία Αρβανιτάκη συμπράτει με το γκρουπ των ΤΑΚΙΜ.

Μαζί της επί σκηνής οι σπουδαίοι σολίστες Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα, ενορχηστρώσεις), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο, κιθάρα), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Νίκος Μέρμηγκας (λαϊκά έγχορδα).

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου η Ελευθερία Αρβανιτάκη έρχεται στον Δήμο Ελληνικού -Αργυρούπολης στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό,με τα τραγούδια της ζωής της, τα τραγούδια της ζωής μας τελικά.

Αντί εισιτηρίου οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν κατά την είσοδο τους φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο και τρόφιμα(ζυμαρικά ,γάλα εβαπορέ, τοματοχυμούς ,κονσέρβες).

Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη – Λήδα Ρουμάνη
Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Πετρόλιας
Φωτισμοί: Μαρία Βενετάκη
Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Ηχόχρωμα & Λήδα Ρουμάνη

Πηγή

21 Σεπτεμβρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments