organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

3B: Προληπτικός έλεγχος και ενημέρωση για την Οστεοπόρωση

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ιατρείο Οστεοπόρωσης του Ασκληπιείου Βούλας διοργανώνουν εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 με θέμα:

«Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης»

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και περιλαμβάνει το παρακάτω πρόγραμμα:

– Δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε άνδρες και γυναίκες
Οι μετρήσεις θα γίνουν στην αίθουσα «Ιωνία» (παραπλεύρως του Δημαρχείου, στη διεύθυνση: Κων/νου Καραμανλή 18, Βούλα) το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 10:00 έως τις 14:00, κατόπιν ραντεβού
.

– Ενημερωτική εκδήλωση
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Ιωνία» το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 στις 12:00μ.μ και θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ομιλίες:
–Χαιρετισμός – Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
–Χαιρετισμός – Θεόδωρος Ρούπας, Διοικητής Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας
–«Οστεοπόρωση: πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε» – Αλέξανδρος Παστρούδης, Διευθυντής ΣΤ΄ Ορθ. Κλινικής και υπεύθυνος ιατρείου Οστεοπόρωσης Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας
–«Άσκηση και οστεοπόρωση» – Αγνή Ανδρεάδη, φυσίατρος – Συνεργάτης Ιατρείου οστεοπόρωσης Ασκληπιείου Βούλας
–«Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα» – Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη για όλους. Για περαιτέρω πληροφορίες και ραντεβού, μπορείτε να καλείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στα τηλέφωνα: 2132019914 και 2132019927.

Πηγή

Σεπτέμβριος 17th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάλεσμα εθελοντών καθηγητών για το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης.

Από την ανακοίνωση του Δήμου:

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, με την υπ΄αριθ. 250/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του , θα λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο κτήριο του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης, απογευματινές ώρες . Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους μαθητές του Δήμου μας και τους οικονομικά ασθενέστερους εξ΄αυτών και να δημιουργήσουμε ίσες ευκαιρίες στα παιδιά της πόλης μας. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου βοηθώντας τους στην κατανόηση και εμπέδωση της σχολικής ύλης με στόχο την βελτίωση της σχολικής τους επίδοσης και περαιτέρω της επιτυχίας τους στις εξετάσεις που μετέχουν.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν και προσαρμοσμένα στο εκπαιδευτικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Το διδακτικό έργο αναλαμβάνουν εθελοντές, τελειόφοιτοι και πτυχιούχοι αντίστοιχων εκπαιδευτικών τμημάτων των Παν/μίων διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι ακούραστα και ανιδιοτελώς προσφέρουν μέρος από τον πολύτιμο προσωπικό τους χρόνο.

Ενόψει του σχεδιασμού του προγράμματος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για την Σχολική Χρονιά 2018-2019, καλούμε:

1)Εθελοντές Καθηγητές για διδασκαλία μαθημάτων Β΄θμιας Εκπαίδευσης

2) Εθελοντή/ες για γραμματειακή Υποστήριξη (απογευμ. ώρες)

για να πλαισιώσουν την ανωτέρω δράση.

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε την διαθεσιμότητά σας στο link
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeKvWNNGjoKZPZ9bG6p_00-1EbTmkl9dIMInGHRhUxW7oFPgA/viewform?usp=send_form

Τηλ. επικοινωνίας 2132018700-εσωτ 410 και 2132018782
φαξ 2132018796
Email:tmimapaideias@elliniko-argyroupoli.gr

Υπεύθυνοι για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου μας είναι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κος Ευάγγελος Νικοθόδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κος Θωμάς Κατσαγώνης.

Πηγή

Σεπτέμβριος 17th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων

Έτοιμο να στηρίξει για έβδομη συνεχή χρονιά μαθητές της Αθήνας, στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, που και φέτος είδε έναν στους δύο μαθητές του να περνούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

To Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων και για τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσει στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, επί της οδού Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος). Όσοι εκπαιδευτές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kfda1617@gmail.com ιδανικά έως 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Για τους μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου (Γενικού ή ΕΠΑΛ) που κατοικούν ή είναι δημότες του δήμου Αθηναίων και επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα από τα ολιγομελή τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πέντε (5) έως δεκαπέντε (15) ατόμων, οι εγγραφές ξεκίνησαν, από Δευτέρα έως Παρασκευή 5μμ- 8μμ, στον χώρο του σχολείου (2ος όροφος). Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) 16.00-21.00.

Ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2019 καλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους άμεσα, καθώς τα μαθήματα για την προετοιμασία τους θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

–Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίουγονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών
–Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)
–Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ
–Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος
–Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
–Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων(π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)
–Δήλωση αποδοχής του κανονισμού φοίτησης στο Κοιν. Φροντιστήριο (θα δίνεται από τη Γραμματεία)

Δεκτές γίνονται μόνο οι αιτήσεις που συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοτυπημένα) και υποβάλλονται από τον κηδεμόνα του μαθητή/ τριας, ο οποίος θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριο για εξακρίβωση των στοιχείων του. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 8624588

Πηγή

Σεπτέμβριος 17th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments