organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ηλιούπολη: Σε λειτουργία το Κοινωνικό Φροντιστήριο και κάλεσμα σε εθελοντές

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο την ελάφρυνση των βεβαρημένων οικογενειακών προϋπολογισμών, διοργανώνει για ένατη συνεχόμενη χρονιά, το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ανακουφίζοντας αυτούς που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή διδάκτρων των παιδιών τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης, οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο διδάσκονται μαθήματα όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής στο Τμήμα Παιδείας – Εθελοντισμού – Δια Βίου Μάθησης& Πολιτικών Ισότητας (ώρες 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.), τηλ.: 210 9970134 και 210 9970156, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

• Αντίγραφο Δελτίου ταυτότητας ή άδειας Διαμονής
• Εκκαθαριστικό σημείωμα Δ.Ο.Υ

Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί σε ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των μαθητών.

Επίσης ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης να στηρίξουν την προσπάθεια και προσφέρουν εθελοντικά διδακτικό έργο στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική προσπάθεια καλούνται να υποβάλλουν «Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού» στο Τμήμα Παιδείας Εθελοντισμού Δ.Β.Μ & Πολ. Ισότητας στο Ισόγειο του Δημαρχείου.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο Εκπαιδευτικός και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κος Ηλίας Πανταζόπουλος και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού κα Δήμητρα Κορμά.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών.

Πηγή

13 Σεπτεμβρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) ανακοίνωσε σήμερα πως από την Δευτέρα 17 έως Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής αναβαθμισμένης δυνατότητας, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου.

Για το σκοπό αυτό θα καταπλεύσει στο Αιγαίο το πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ με επιβαίνουσα διευρυμένη Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα που αποτελείται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (Ακτινολόγο, Καρδιολόγο, Ορθοπεδικό, Οφθαλμίατρο, Οδοντίατρο, Παθολόγο, Χειρουργό και ΩΡΛ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ στις 18/9 θα είναι στη Φολέγανδρο, στις 19/9 στη Σίκινο, στις 20/9 στην Ανάφη, στις 21/9 στην Τήλο και 22-23/9 στους Λειψούς.

Πηγή

13 Σεπτεμβρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας

Ο Δήμος Βύρωνα λειτουργεί και φέτος τον πετυχημένο κοινωνικό θεσμό ενισχυτικής διδασκαλίας, με τον τίτλο “Κοινωνικό Φροντιστήριο” που αφορά στα παιδιά της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και το πρόγραμμα «Διδακτική Υποστήριξη» για τους μαθητές της Ε΄& Στ΄ Δημοτικού της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα.

Πρόκειται για δύο προγράμματα του Δήμου, που υποστηρίζονται από εθελοντές καθηγητές και δασκάλους με σκοπό να αποσυμφορήσουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και στερούνται δυνατότητας περαιτέρω μαθησιακής ενισχυτικής υποστήριξης των παιδιών.

Οι γονείς ή κηδεμόνες πρέπει να έχουν συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα “Κοινωνικό Φροντιστήριο” (Β΄βάθμια) ή στο πρόγραμμα «Διδακτική Υποστήριξη» (Α΄βάθμια), που θα τους δοθεί στην έδρα του Τμήματος Παιδείας (Ευαγγ. Σχολής 26, 6ος όροφος) έως την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ Α΄ΒΑΘΜΙΑ «Διδακτική Υποστήριξη»
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ Β΄ΒΑΘΜΙΑ “Κοινωνικό Φροντιστήριο”

Η αίτηση κατατίθεται αποκλειστικά στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Βύρωνα.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων, θα ανακοινωθεί στα σχολεία των αιτούντων.

Τα μαθήματα της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Βύρωνα (οδ. Γεννηματά 34/Μυρακτής) και τα μαθήματα της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Ερυθραίας & Κωνσταντιλιέρη).

Εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στα προγράμματα, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Παιδείας στα τηλ. 2107609354 & 2107609347 (Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος όροφος).

Πηγή

13 Σεπτεμβρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάλεσμα εθελοντών ψυχολόγων στον Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης για περισσότερα από είκοσι χρόνια παρέχει συστηματικά ψυχολογικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας ενώ τα τελευταία χρόνια συντονίζει ποικίλες εθελοντικές δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνει ότι για όσους ψυχολόγους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εθελοντικά στο Δήμο, έχει δημιουργήσει ειδικό πλαίσιο για μια δομημένη και πλούσια εθελοντική εμπειρία. Για την ένταξή στη δράση οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να αιτηθούν προσκομίζοντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και συμπληρωμένη τη συνέντευξη εθελοντή ψυχολόγου την οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα: http://www.ilioupoli.gr/psychology

Οι πιθανές ώρες εθελοντικής δράσης είναι 2:30μμ ως 9:30μμ για ένα διάστημα εννέα περίπου μηνών. Προτεραιότητα δίνεται σε νέους επαγγελματίες ενώ θετικά αξιολογούνται η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και η ψυχολογική εποπτεία.

Αποστολή αίτησης και εγγράφων στο rigosm@ilioupoli.gr
Διευκρινήσεις στο 210.9970046, Μ. Ρήγος.

Πηγή

13 Σεπτεμβρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κάλεσμα σε εθελοντές εκπαιδευτικούς για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Μοσχάτου-Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζει μία ακόμα χρονιά το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, προκειμένου να στηρίξει τις οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου προετοιμάζει τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας για τις σχολικές εξετάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Tα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου προσφέρονται δωρεάν στους μαθητές και στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά των καθηγητών και στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Γι αυτό το λόγο και προκειμένου να υπάρχει κάλυψη του συνόλου των μαθημάτων, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προσκαλεί τους καθηγητές που επιθυμούν να διδάξουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου να καλέσουν το Γραφείο Παιδείας στο 213 2036254, από τις 08.00 έως τις 14.00.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς για τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα μπορούν να παραλάβουν και να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου, έως την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου:

Στο Δημαρχείο Μοσχάτου, Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου και στο Δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου,από τις 08.00-14.00, ή να στείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση που βρίσκεται στη σελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr στο email: 2sedmt@0168.syzefxis.gov.gr με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ».

Πηγή

13 Σεπτεμβρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments