organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δίκτυο ανταλλαγών και αντιπραγματισμού Ηρακλείου

Από την ιστοσελίδα τους:

Η ιδέα δεν είναι καινούργια, αντιθέτως, είναι παλαιότερη του χρήματος. Ούτε πρωτότυπη για την εποχή, αφού στην Ελλάδα έχουν στηθεί και στήνονται ανάλογες πρωτοβουλίες και εγχειρήματα.Μέσα από τα δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών, προϊόντων και αντιπραγματισμού:

Αναζητούμε έναν τρόπο να καλύψουμε βασικές καθημερινές ανάγκες μας- το ζην, καθώς και να μπορούμε να κάνουμε μια σειρά από δραστηριότητες-το ευ ζην, χωρίς χρήματα, βασιζόμενοι στην αμοιβαιότητα και την ανταλλαγή.

Καθένας μπορεί να ανταλλάξει κάτι που έχει, που κάνει ή μπορεί να κάνει: τρόφιμα (νωπά ή και μεταποιημένα), υπηρεσίες που επαγγέλλεται ή και μπορεί να προσφέρει.Μπορεί να δώσει τυρί και να κάνει μάθημα μουσικής, να ανταλλάξει ένα παλιό υπολογιστή με δύο βάζα μαρμελάδα…

Οι συναλλαγές δεν είναι δυαδικές, αυτό σημαίνει ότι ένα μέλος μπορεί να «ξοδέψει» τις μονάδες που μαζεύει σε οποιαδήποτε προσφορά θέλει μέσα στο δίκτυο, χωρίς πουθενά να μπαίνει το χρήμα!

Στοιχεία:

Η πρωτοβουλία (κατά την τελευταία επίσκεψη στον ιστοχώρο/social media στις 26/06/2017) δείχνει να είναι ανενεργή

18 Ιανουαρίου, 2013 Posted by | Χωρίς κατηγορία | | no comments

Υιοθετήστε ένα ειδικό σχολείο

Έτσι λέγεται το πιλοτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, που θα στηρίξει μεγάλος αριθμός ελλήνων καλλιτεχνών σε συναυλία της οποίας τα έσοδα θα αποτελέσουν μια σημαντική ανάσα για έξι ειδικά σχολεία της Αττικής.

Το Δελτίο Τύπου της ΕΤ αναφέρει: Μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών, διοργανώνει η «Φωνή της Ελλάδας» την Τρίτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 20.00, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) «Υιοθετήστε ένα ειδικό σχολείο».

Στη συναυλία θα πάρουν μέρος οι ερμηνευτές Νίκος Ζούδιαρης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Απόστολος Ρίζος και Λάκης Χαλκιάς, μαζί με τους μουσικούς Γρηγόρη Πολύζο (πιάνο), Μιχάλη Πορφύρη (τσέλο), Θάνο Γκιουλετζή (βιολί) και Μανώλη Καραντίνη (λαϊκά έγχορδα). Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι της «Φωνής της Ελλάδας» Έλενα Καραγιάννη και Νατάσσα Βησσαρίωνος.

Το μήνυμα της συναυλίας θα φτάσει στους Έλληνες σε όλο τον κόσμο μέσα από την απευθείας μετάδοση της συναυλίας από τις συχνότητες της «Φωνής της Ελλάδας» στα ερτζιανά και το διαδίκτυο. Η συναυλία θα μεταδοθεί επίσης απευθείας από το Πρώτο, το Δεύτερο Πρόγραμμα, το KOSMOS, το Φιλία, αλλά και τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ, καθώς και διαδικτυακά, μέσα από την υπηρεσία Webradio στο www.ert.gr.

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος «Υιοθετήστε ένα ειδικό σχολείο» είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης, για να καλυφθούν οι ανάγκες έξι ειδικών σχολείων που εδρεύουν στο Περιστέρι και τριών συστεγαζόμενων στο Αιγάλεω, το Ίλιον και το Πέραμα.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν τη στήριξή τους στο βαθμό και τη συχνότητα που οι ίδιοι επιθυμούν, συνεισφέροντας στην κάλυψη των αναγκών των συγκεκριμένων σχολείων σε εξοπλισμό, όπως εκπαιδευτικό υλικό, τεχνολογικά μέσα, ιατρικό υλικό, ειδικό λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών κ.ά..

Πηγή

18 Ιανουαρίου, 2013 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments