organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ηράκλειο Αττικής: Δράση ενίσχυσης του πράσινου στην Καναπίτσα

Περί τα πενήντα δέντρα, πρόκειται να φυτευτούν το ερχόμενο Σάββατο 28 Απριλίου, από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους της περιοχής της Καναπίτσας.

Στη νέα δράση ενίσχυσης πρασίνου της πόλης, ο Δήμος καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν, συμβάλλοντας στον εξωραϊσμό της γειτονιάς τους. Το ραντεβού για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν είναι στις 10.00 το πρωί μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου.

Τα δέντρα που θα φυτευτούν είναι: πεύκα, ελιές, αριζόνες, μουριές, βραχυχύτωνες, πορτοκαλιές, σφένδαμοι, μανταρίνια, νεραντζιές, λεύκες και προύνοι, τα οποία θα μπουν σε πρόσφορες θέσεις διάφορων δρόμων της Καναπίτσας.

Ειδική πρόσκληση θα λάβουν τα σχολεία της περιοχής, καθώς, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, «αυτές οι δράσεις έχουν διπλό στόχο: αφενός να κάνουμε πιο όμορφες τις γειτονιές μας, αφετέρου – και ίσως σημαντικότερα – να μάθουμε όλοι, περισσότερο όμως οι νέες γενιές, το πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε και να φροντίζουμε το πράσινο. Όταν έχουμε συμβάλλει και εμείς στο να φυτευτεί ένα δέντρο, γίνεται συνείδηση να το προστατεύουμε κιόλας».

Πηγή

25 Απριλίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.