organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δημιουργία Δημοτικών Λαχανόκηπων στο Δήμο Λεβαδέων

Πρόγραμμα για τη δημιουργία Δημοτικών Λαχανόκηπων, θα υλοποιήσει ο Δήμος Λεβαδέων. Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, πολύτεκνοι κλπ, και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Σε κάθε ωφελούμενο θα παραχωρηθεί τεμάχιο 50 τμ περίπου για να καλλιεργήσει οπωροκηπευτικά, για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειας σε τρόφιμα. Το 10% της παραγωγής θα διατίθεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Δήμος καλεί όσους διαθέτουν κτήματα τα οποία βρίσκονται στα όρια της πόλης της Λιβαδειάς, ή αδόμητα οικόπεδα εντός σχεδίου και δεν τα χρησιμοποιούν, να τον ενημερώσουν αν προτίθενται να τα διαθέσουν για την υλοποίησή του. Οι τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώσουν έως τις 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να προλάβει ο Δήμος την πρώτη καλλιεργητική περίοδο της Άνοιξης.

Ο Δήμος θα αναλάβει την περίφραξη, τα αρδευτικά υλικά για το πότισμα και την διαμόρφωση του χώρου. Ελάχιστος χρόνος παραχώρησης τα δύο έτη, ενώ θα πρέπει να υπάρχει εφικτή πρόσβαση σε νερό του αγροτεμαχίου.

Πηγή

25 Ιανουαρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.