organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

Ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.) και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Παιδιών με Εγκεφαλική Παράλυση διοργανώνει πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης για τους δασκάλους του Σχολείου, τους θεραπευτές,τους συνοδούς των σχολικών λεωφορείων και τους βοηθούς, στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και ώρες 10:00 – 14:00 στο χώρο του Σχολείου,εγκαταστάσεις Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών (Μ. Γερουλάνου 117,Αργυρούπολη)

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση όλων όσων εργάζονται στο σχολείο στις Α΄ Βοήθειες και τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, Ξένο σώμα στο λάρυγγα- πνιγμονή, Λιποθυμία, Δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), Τραύμα, Αιμορραγία, Ρινορραγία, Έγκαυμα, Διάσειση, Διάστρεμμα, Τσίμπημα σφήκας – μέλισσας, Ηλίαση, Υποθερμία.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες-διασώστες της Ε.Δ.Ο.Κ. σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας 210-9961973 (κ/α Κουρτέσα).

Πηγή

4 Δεκεμβρίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.