organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δρόμοι Πολιτισμού: Θεματικοί Περίπατοι στο Μαρούσι

Πολιτιστικούς περιπάτους και ξεναγήσεις στην πόλη εγκαινιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου, με στόχο να γνωρίσουν από κοντά μικροί και μεγάλοι την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση, ενός από τους αρχαιότερους Δήμους της Αττικής, αλλά και να περάσουν εποικοδομητικά και ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους.

Στους πολιτιστικούς περιπάτους για την ιστορία του Αμαρουσίου θα μιλήσουν εξειδικευμένοι Ιστορικοί και Ιστορικοί τέχνης, μετά από έρευνα που έχουν κάνει για την Ιστορική προσέγγιση της πόλης.

Στην πρώτη ενότητα της δράσης «Δρόμοι Πολιτισμού» με τίτλο « Άθμονον- Αμαρυσία: μια πόλη 3000 ετών», στην περίπου 3 χιλιομέτρων διαδρομή, θα αναδειχθούν τα ελάχιστα εναπομείναντα αρχαία ευρήματα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεταγενέστερης ιστορίας της πόλης. Όπως, η Παναγία η Νερατζιώτισσα η οποία χτίστηκε στο αρχαίο ναό της Αρτέμιδος ή ο Άγιος Ιωάννης ο Πέλικας που ανεγέρθηκε στα θεμέλια του Ρωμαϊκού ναού προς τιμήν της θεάς από τον Ηρώδη.

Με κύριο άξονα τα Βυζαντινά εκκλησάκια θα γίνουν αναφορές τόσο στο αρχαίο, όσο και στο πρόσφατο παρελθόν της πόλης, αλλά και στη σύγχρονη ταυτότητά της.

Με σημείο συνάντησης το Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) ο πολιτιστικός περίπατος θα διεξαχθεί:

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, από τις 10:30 π.μ.(δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου) και

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, από τις 10:30 π.μ. (δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου).

Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο: «Τεχνίτες και Καλλιτέχνες στο Μαρούσι» θα αναδειχθούν έργα και δημιουργοί εικαστικών, εφαρμοσμένων και λαϊκών τεχνών της πόλης, με επιμέρους σταθμούς στη διαδρομή την Ολυμπιακή Πινακοθήκη ¨Σπύρος Λούης», το Λαογραφικό Μουσείο και το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής.

Ο Πολιτιστικός περίπατος θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, από τις 10:30 π.μ. , με σημείο συνάντησης το Δημαρχείο Αμαρουσίου.( Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου ).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Την επιμέλεια και το συντονισμό της δράσης έχει η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Δηλώσεις συμμετοχής.

Πηγή

1 Νοεμβρίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.