organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

«Πράσινα» κοινόχρηστα ποδήλατα στο Δήμο Ναυπλιέων

Εγκρίθηκε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου» για δημιουργία «Αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων του Δήμου Ναυπλιέων», προϋπολογισμού 209.715 ευρώ με χρηματοδότηση σε ποσοστό 100%. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση κοινοχρήστων ποδηλάτων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στο Ναύπλιο θα λειτουργήσουν 4 σύγχρονοι σταθμοί με 85 θέσεις στάθμευσης. Επίσης, θα υπάρξει προμήθεια 60 ποδηλάτων, εκ των οποίων τα 50 θα είναι εγκατεστημένα στους σταθμούς και τα 10 θα είναι εφεδρικά.

Όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.grο Δήμος θα διαθέσει 2.000 κάρτες συνδρομητή τις οποίες θα προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν χρήση του συστήματος.

Η τάση αυτή των αυτοματοποιημένων συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων είναι αυξανόμενη κυρίως στο εξωτερικό και σύμφωνα με το πρόγραμμα: σε διάφορα σημεία των πόλεων υπάρχουν κοινόχρηστα ποδήλατα τα οποία δανείζονται, με ένα σύστημα συνδρομητικής ή πιστωτικής κάρτας, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να κάνει τη βόλτα του ή τις δουλειές του και στη συνέχεια να αφήσει το ποδήλατο εκεί που τον βολεύει καλύτερα. Βασική προϋπόθεση λειτουργίας είναι η δημιουργία ενός δικτύου με σταθμούς για τα ποδήλατα.

Πηγή

6 Αυγούστου, 2012 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.