organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Έκτακτη Αιμοδοσία στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Το καλοκαίρι ο αριθμός των αιμοδοτών μειώνεται, χειρουργεία αναβάλλονται και ασθενείς αγωνιούν… οι ανάγκες σε αίμα αυξάνονται… αύξηση τροχαίων ατυχημάτων..… παιδιά που χρειάζονται αίμα και αιμοπετάλια κινδυνεύουν… συνάνθρωποί μας με μεσογειακή αναιμία και λευχαιμία βρίσκονται σε απόγνωση…

Απευθυνόμενος στην απεγνωσμένη έκκληση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα, που είναι αυξημένες τις καλοκαιρινές περιόδους, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στη διοργάνωση έκτακτης αιμοδοσίας στις 22 και 23 Αυγούστου, με στόχο να συμβάλλει για ακόμα μία φορά στον διαρκή, πανελλήνιο αγώνα για αντιμετώπιση της δραματικής ανεπάρκειας αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Όπως σημειώνεται στην αντίστοιχη περσινή έκτακτη αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν συνολικά 191 μονάδες αίματος, αριθμός ρεκόρ για μια αιμοδοσία που έγινε σε μία μόνο μέρα και μάλιστα διοργανώθηκε εκτάκτως.

Λόγω της αθρόας περσινής προσέλευσης, φέτος η έκτακτη αιμοδοσία θα διαρκέσει δύο ημέρες,στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές) και στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) αντίστοιχα, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ αφορά όσους και όσες δεν συμμετείχαν στην εκστρατεία αιμοδοσίας του Ιουνίου.

Πηγή

17 Αυγούστου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.