organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δήμος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας: Αναζητούνται οικίες για πρόσφυγες

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος πρόκειται να ενοικιάσει οικίες για την στέγαση προσφύγων στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Η μίσθωση των κατοικιών από την Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕΔΦX), αφορά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο 2017 έως Δεκέμβριο 2017, με δυνατότητα παράτασης ενός (1) έτους (μέχρι τέλος του 2018), με βάση τα παρακάτω:

1. Οι κατοικίες να είναι περίπου 60 ως 90 τ. μ. και να διαθέτουν τα απαιτούμενα κατά νόμο πιστοποιητικά (ενεργειακό, ηλεκτρολογικό)
2. Να είναι έτοιμες για άμεση κατοίκηση.

Η σύναψη συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη θα γίνει μετά την έγκριση του διαμερίσματος από επιτροπή που ορίστηκε με την 149/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση αναλαμβάνει:
– Την καταβολή του μισθώματος, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τα 400 ευρώ, με δυνατότητα προπληρωμής μέχρι το τέλος του 2017.
– Την πληρωμή των λειτουργικών εξόδων (λογαριασμοί νερού, ρεύματος, κοινόχρηστων κλπ).
– Την άμεση αποκατάσταση τυχόν ζημιών κατά τη διάρκεια της μίσθωσης. Στην περίπτωση που το διαμέρισμα έχει οικιακό εξοπλισμό, αυτός θα καταγραφεί από την επιτροπή του Δήμου και θα παραδοθεί κατά την παράδοση του διαμερίσματος.
– την εγκατάσταση των προσφύγων στις κατοικίες με μέγιστο αριθμό τα 6 άτομα ανά κατοικία, τη καθημερινή φροντίδα όλων των θεμάτων που αφορούν τη διαβίωσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό, σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος: 2132049013 (Μαίρη Γαλαζούλα), 2132049084 (Αλίκη Μολακίδου), 2132049004 (Μαρία Γεωργακίλα).

Αιτήσεις υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στο email: kednfnx@gmail.com.

Η φόρμα της αίτησης και αναλυτικά οι Όροι και οι Προϋποθέσεις βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Πηγή

7 Αυγούστου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.