organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ιωάννινα: Εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα 19.00 η «Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι» (Τοπική Ομάδα Ιωαννίνων) και ο Δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για την υποστήριξη και ανάδειξη της βιοποικιλότητας του τόπου, διοργανώνουν εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Το Πελίτι ξεκίνησε τη δράση του το 1995, ασχολείται με τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των τοπικών ποικιλιών, η έδρα του είναι στο Παρανέστι Δράμας και έχει 20 τοπικές και θεματικές ομάδας σε διάφορες περιοχές της χώρας και στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με σύντομη ενημέρωση για την αξία των παραδοσιακών ποικιλιών και τη δράση του Πελίτι και στη συνέχεια θα μοιραστούν σπόροι λαχανικών από παραδοσιακές ποικιλίες και σπορόφυτα ντομάτας από παραδοσιακή Γιαννιώτικη ποικιλία που ετοίμασαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. και του 1ου Ε.Κ. Ιωαννίνων. Παράλληλα θα λειτουργήσει εργαστήρι εικαστικής έκφρασης για παιδιά (και όχι μόνο) με θέμα και υλικό τους σπόρους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους Δημοτικούς λαχανόκηπους του Δήμου Ιωαννιτών (περιοχή Σταυρακίου) και διοργανώνεται υπό την αιγίδα και τη χορηγία του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών, του ΟΚΠΑΠΑ και του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής.

Πληροφορίες: www.peliti.gr, ioannina@peliti.gr

Πηγή

12 Ιουνίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.