organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Καλοκαιρινή απόδραση των παιδιών στον Εθνικό Κήπο

Σε έναν μοναδικό χώρο δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, μετατρέπεται τον Ιούνιο ο Εθνικός Κήπος.

Τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς», που διοργανώνουν από αύριο Πέμπτη 1η Ιουνίου έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου, ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Τι κάνουν ο Ματίς και ο Μονέ στον Εθνικό Κήπο; Εμπνέουν τους μικρούς μας φίλους, όπως και τα έργα της μόνιμης συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης, να ζωγραφίσουν να φτιάξουν ξεχωριστές φανταστικές ιστορίες και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

Τα παιδιά γίνονται μικροί φυσιοδίφες , ανακαλύπτουν τα φυτά του Κήπου, περιηγούνται στα μονοπάτια του και δημιουργούν ένα σπάνιο άλμπουμ αναμνήσεων.

Με ξεναγό μοναδικές ιστορίες και βιβλία των Παιδικών Βιβλιοθηκών του δήμου Αθηναίων ταξιδεύουν σε χώρες μακρινές και μαθαίνουν για τους πρασίνους ήρωες του Κήπου, τα δέντρα και τα φυτά του.

Επίσης, έρχονται σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας, χρησιμοποιούν Polaroid φωτογραφικές μηχανές, παίρνουν μέρος σ’ ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού, συμμετέχουν σε εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής εξελίσσοντας τα εκφραστικά μέσα και τις δεξιότητές τους, ενώ ευαισθητοποιούνται σε θέματα οικολογικής συνείδησης. Παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια και ως «πράσινοι ντετέκτιβ» αναλαμβάνουν μια σειρά από αποστολές.

Οι μικροί επισκέπτες του Κήπου θα διασκεδάσουν μέσα από διαδραστικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και μουσικοκινητικά δρώμενα και θα ακολουθήσουν τη Μαίρη Πόππινς στο παιχνίδι της μεταμόρφωσης.

Η συμμετοχή στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά είναι ελεύθερη αλλά είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πηγή

31 Μαΐου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.