organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Γιατροί και προσωπικό του νοσοκομείου Παπαγεωργίου αλλάζουν ρόλους για καλό σκοπό!

Γιατροί, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, αλλά και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», βγάζουν για λίγο τις ποδιές τους και αλλάζουν ρόλους για να ανεβούν στο «Εκτο Πάτωμα», σκοπεύοντας να ενισχύσουν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των δήμων Καλαμαριάς και Αμπελοκήπων.

«Το Έκτο Πάτωμα» είναι ο τίτλος του μιούζικαλ του Άλφρεντ Ζερί, το οποίο θα ανεβάσει η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, στις 26 και 27 Μαΐου, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και στις 1 και 2 Ιουνίου στο Θέατρο Αμπελοκήπων «Αλέξης Μινωτής».

Αν και η υπόθεση του έργου τοποθετείται στο Παρίσι της δεκαετίας του ’30, θα μπορούσε άνετα να εκτυλίσσεται σε κάποια μεγάλη ελληνική πόλη του σήμερα. Μέσα στην οικονομική κρίση, μια ομάδα ανθρώπων, που λειτουργεί σαν μικρογραφία ολόκληρης της κοινωνίας, συνυπάρχει στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας. Οι θεατές παρακολουθούν τη ζωή των συγκατοίκων να ξετυλίγεται μέσα από έρωτες, συγκρούσεις, πάθη και όνειρα, που τους δίνουν τη δύναμη να αντέξουν τη σκληρή καθημερινότητα.

Η θεατρική ομάδα του Παπαγεωργίου, που προετοιμάζεται τους τελευταίους μήνες για το ανέβασμα της παράστασης, θα στείλει από το σανίδι μηνύματα για την αγάπη, τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Σύμφωνα με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς του Παπαγεωργίου, το κεντρικό μήνυμα που φιλοδοξούν να μεταφέρουν στο κοινό είναι ότι «πρέπει να μένουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία για να μπορούμε να βγούμε νικητές στο παιχνίδι της ζωής». Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι διοργανωτές προτείνουν στο κοινό, αντί εισιτηρίου, να προσφέρει είδη για την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων των δήμων Καλαμαριάς και Αμπελοκήπων.

Στην παράσταση ακούγονται αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου. Το κοινό θα θυμηθεί, μεταξύ άλλων, τα τραγούδια «Τι Ώρα Είναι, Τι Μέρα Είναι και Ποια Χρονιά», «Το Τραγούδι της Κουτσομπόλας» και «Η Κουπαστή», τα οποία γράφτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ειδικά για την τότε διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου.

Τη σκηνοθεσία, τη διασκευή και τις χορογραφίες υπογράφει ο Βαγγέλης-Ραφαήλ Καλλίτσογλου. Παίζουν, αλφαβητικά, οι: Αλέξανδρος Βασσαράς, Ιωάννα Γκομιάτη, Λίτσα Κακουλίδου, Βάιος Λιάππης, Μιχάλης Μακρόγλου, Κική Μεϊμαρίδου, Μιμή Μεϊμαρίδου, Ραφαέλα Πήλι, Σοφία Σκάρπαρη, Αλμπιόν Τότσι, Ζωή Υφαντοπούλου.

Πηγή

23 Μαΐου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.