organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Θεσσαλονίκη: Let’s do it Greece και στο μαραθώνιο

Πρόσκληση σε εθελοντές να προσφέρουν μπουκάλια νερού στους αθλητές και κινητοποίηση για ανακύκλωση πλαστικού και οργανικών αποβλήτων που θα προκύψουν από τη διοργάνωση.

Να συνδυάσει τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», μια διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες, με την πανελλήνια δράση «Let’s do it Greece», επιθυμεί για την Κυριακή, 2 Απριλίου, ο δήμος Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σε θέματα ανακύκλωσης.

Για το λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση προς τους εθελοντές του μαραθωνίου να αναλάβουν να προσφέρουν μπουκάλια νερού στους αθλητές στα σημεία Γιαννιτσών & 26ης Οκτωβρίου, περιοχή Δικαστηρίων και άγαλμα Μ.Αλεξάνδρου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα έχουν μεριμνήσει για την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης για τα πλαστικά μπουκάλια, αλλά και κάδων κομποστοποίησης στο τέρμα της διαδρομής, στο Λευκό Πύργο, όπου θα συγκεντρώνονται οργανικά απόβλητα από τα υπολείμματα φρούτων που θα προσφερθούν στους μαραθωνοδρόμους.

Επιπλέον, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (σημείο όπου θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου και δυναμικού βαδίσματος των 5 χλμ) θα τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι συγκέντρωσης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών.

Η διοίκηση του κεντρικού δήμου καλεί τους πολίτες που θα παρακολουθήσουν ή τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και στο δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος να τοποθετήσουν εκεί τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους που επιθυμούν να ανακυκλώσουν, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και στη δράση «Let’s do it Greece».

Πηγή

30 Μαρτίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.