organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Αλεξανδρούπολη: Δωρεάν δράσεις για τα 4 χρόνια λειτουργίας του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης

«Ενωμένοι για τη Φιλία», είναι το φετινό σύνθημα των δωρεάν δράσεων που διοργανώνει το Γραφείο Εθελοντισμού Αλεξανδρούπολης, με αφορμή των επιτυχημένη λειτουργία του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που συμπληρώνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Μαρτίου, στο Μύλο Μασούρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

18:00-18:30 Επίσκεψη και συζήτηση με τους μικρούς φίλους ,του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Νίκου Μιχαλόπουλου και της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Άννας Βερούλη με θέμα τη φιλία.

18:30-19:30 Δημιουργία 3 σταθμών από τους οποίους θα περνάνε όλα τα παιδιά χωρισμένα ανά μικρές ηλικιακές ομάδες.

Ο κάθε σταθμός θα σχετίζεται με το θέμα της φιλίας, προσεγγίζοντάς το από διαφορετική οπτική:

—1ος σταθμός: Η αλυσίδα της φιλίας. Πρόκειται για ένα βιωματικό, συμβολικό παιχνίδι.
—2ος σταθμός: Η συνταγή της φιλίας. Τα παιδιά μέσω του καταιγισμού ιδεών θα εκφράσουν αυθόρμητα τις ιδέες τους σχετικά με τα συστατικά που θεωρούν ότι πρέπει να έχουν μια δυνατή φιλία
—3ος σταθμός: Η μυστική λέξη. Τα παιδιά ατομικά ή με βοήθεια του εμψυχωτή, ανάλογα με την ηλικία και το γνωστικό τους επίπεδο θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα μικρό σταυρόλεξο ώστε να προκύψει μια λέξη. Η λέξη αυτή θα χρησιμοποιηθεί ώστε τα παιδιά στο τέλος να δημιουργήσουν ζωγραφιές.

18:30 Συζήτηση του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Νίκου Μιχαλόπουλου και της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Άννας Βερούλη με γονείς για τον σχολικό εκφοβισμό (Για τους ενήλικες)

20:00 Τραγούδια από την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης με την επιμέλεια της κυρίας Βαλεντίνας Φουλίδου

Θα υπάρχουν μασκότ καθ΄όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων με παιδικούς ήρωες για να φωτογραφηθούν με τους μικρούς συμπολίτες.

Πηγή

15 Μαρτίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.