organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Στο Δήμο Ηρακλείου η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου

Δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη, προσφέρουν η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με ΕΔΔΥΠΠΥκαι με την υποστήριξη της ELPEN .

Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Ηρακλείου, στις 13 & 14 Μαρτίου 2017.

Τα ραντεβού θα κλείνονται από Δευτέρα 6 Μαρτίου με σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνα για ραντεβού: 2813409112 (12.00-15.00).

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθηθούν οι γυναίκες, που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα, που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Πηγή

7 Μαρτίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.