organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δράσεις για τους πρόσφυγες από το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Δράσεις για την ανακούφιση και την υποστήριξη των προσφύγων σχεδιάζει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής.

Παράλληλα δημιουργεί Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης, που θα αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και από εθελοντές πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό προσκαλεί συλλόγους, σωματεία, εθελοντικές ομάδες και πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια με κύριο στόχο τη συντονισμένη δράση και την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.

Οι δράσεις με την πρώτη να ξεκινά σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου, αφορούν σε συγκέντρωση τυποποιημένων τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής, σε εκστρατεία αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα, και σε συναυλία αλληλεγγύης.

Αναλυτικά οι δράσεις που θα υλοποιηθούν:

Από Τετάρτη 23 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 1η Απριλίου, θα συγκεντρώνονται :

Τυποποιημένα τρόφιμα: εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, κονσέρβες, γάλατα μακράς διαρκείας, μπισκότα, κρουασάν, τσάι, ζάχαρη, φρυγανιές.

Είδη Ατομικής υγιεινής: Χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, σαπούνι χεριών, σαμπουάν, αφρόλουτρο, πάνες βρεφικές, σερβιέτες, απορρυπαντικά, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες.

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται εργάσιμες ημέρες και ώρες στα ακόλουθα σημεία :
–Κοινωνική Υπηρεσία, I. Μέρλα & Λ. Δημοκρατίας, Άγιοι Ανάργυροι
–Κοινωνική Μέριμνα, Κάδμου & Κιλελέρ, Καματερό

Από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως την Παρασκευή 8 Απριλίου, θα υλοποιηθεί η Εκστρατεία Αλληλεγγύης «Πιάσε το Χέρι Μου».

Η δράση υλοποιείται από το Δήμο σε συνεργασία με την Εφημερίδα Συντακτών και την Αλληλεγγύη για Όλους.

Ειδικότερα οι μαθητές προσκαλούνται να προσφέρουν μαρκαδόρους, γραφική ύλη, παιχνίδια, είδη πρώτης ανάγκης και να γεμίσουν τα ειδικά σακίδια του προγράμματος. Στην συνέχεια οι σάκοι, θα παραδοθούν στα παιδιά των προσφύγων με τη συνεργασία της σχολικής κοινότητας.

Τέλος το Σάββατο 9 Απριλίου στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί Αντιπολεμική Συναυλία, στην Κεντρική Πλατεία Αγίων Αναργύρων, με γνωστούς καλλιτέχνες με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά του πολέμου, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Δήμου για την προσφυγική κρίση μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα : 213 2039921, 231 2039930, -933, -934.

Πηγή

23 Μαρτίου, 2016 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.