organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Νυχτερινό καταφύγιο για τους άστεγους της Αθήνας

Ένα καταφύγιο στο κέντρο της Αθήνας παραμένει ανοιχτό δύο νύχτες την εβδομάδα για να υποδεχτεί όσους ζούνε στο δρόμο και να τους προσφέρει μια στέγη, έναν καφέ, ένα πιάτο φαγητό, μια ζεστή αγκαλιά.

Πρόκειται για το «Νυχτερινό Καταφύγιο Αλληλεγγύης» που στεγάζεται στο χώρο όπου λειτουργεί η πλατφόρμα «Συν Αθηνά» του Δήμου Αθηναίων, απέναντι από την Βαρβάκειο Αγορά. Η πρωτοβουλία ανήκει στα μέλη της «Γέφυρας» μιας συλλογικότητας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει κύρια δράση το social street work.

Οι εθελοντές της «Γέφυρας» εκτός από τις “περιπολίες ανθρωπιάς” που πραγματοποιούν σε Αθήνα και Πειραιά, βρίσκονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί, έτοιμοι να υποστηρίξουν οποιονδήποτε τους ζητήσει τη βοήθειά τους.

Από τον Δεκέμβριο, που άρχισε να λειτουργεί το «Νυχτερινό Καταφύγιο», μέχρι και σήμερα, έχουν δεχτεί βοήθεια γύρω στα 120 άτομα, τα οποία είτε επέλεξαν να παραμείνουν όλη την νύχτα στο καταφύγιο, είτε ήταν περαστικοί, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που ζήτησαν βοήθεια και συμβουλευτική.

Η δράσης της «Γέφυρα» δεν περιορίζεται, όμως, μόνο στο «Νυχτερινό Καταφύγιο Αλληλεγγύης», καθώς πενταμελείς ομάδες κινούνται στις γειτονιές της Αθήνας, στο κέντρο και στο λιμάνι του Πειραιά, έξι φορές την εβδομάδα, με στόχο να μιλήσουν και να γνωρίσουν τις ανάγκες των ανθρώπων που ζούνε στον δρόμο.

Πηγή

5 Φεβρουαρίου, 2016 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.